|
|
#2281 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 3
Cytat:
![]() Cytat:
u mnie młoda często ma łapki otwarte, ale zaciśnięte też jeszcze miewa często. za to główke bardzo ładnie sztywno trzyma aaa i dziś zaczeła próbować przewrotów z plecków na boki ![]() Cytat:
a serio, to nie ma czegoś takiego jak dieta , pierdziele
|
|
#2282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a urodziny pół roku wcześniej w odstępie sześciu dni.
|
|
|
|
|
#2283 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie, nie dotyka. Głowę zaczyna trzymać ale nie jeszcze jakoś sztywno, jeszcze jej poleci czasem. Raczki ma roznie, raz zaciśnięte raz nie. Od paru dni sie za siadanie bierze, tak sie podciąga jakby chciała usiąść. Co do imienin to ja nie obchodzę. Mój Tz na szczęście nie chrapie, jeszcze nie ![]() Dzisiaj ma jakiś tragiczny dzień, płacz non stop ale taki histeryczny, nie wiem o co chodzi. Zwalam na skok. Zobaczymy co będzie jutro. |
|
|
|
|
#2284 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak robię jak wychodze gdzies
![]() Moja na brzuchu podnosi mozolnie głowę, nisko i krótko bo się wścieka. Prędzej zacznie się obracać niż podniesie. Ale na rękach jak ją trzymam to bardzo ładnie trzyma. Dziś prawie udało jej się obrócić z pleców na brzuch, tylko nie wiedziała co zrobić Z ręką i ją zatrzymała i się rozplakala
|
|
|
|
#2285 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Imieniny Laury są wiele razy w roku z tego co widziałam w kalendarzu, ale my jesteśmy wierzący i obchodzimy wtedy gdy jest wspomnienie św Laury w Kościele.
Cytat:
U mnie też to działa Cytat:
Cytat:
Cytat:
No ale dziecku to prezent kupię ;-) Cytat:
Cytat:
Dziękuję dziewczyny za porady na temat prezentów. Kupiłam jej już taki zestaw zabawek do kąpieli a babcia kupuje nocnik haha ;-) luz że dziecko jeszcze nawet nie siedzi ale jej sprawa, kiedyś się przyda ;-) Jeśli chodzi o zabawki, mówicie żeby o nie prosić. Ale może jakieś konkretne poradzicie? ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2286 | |
|
celebriti
|
Zrobiłam trening
oficjalnie sie przyłączam i idę nadrabiac
|
|
|
#2287 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za odpowiedzi co do trzymania główki, piąstek itp.
czyli wszystko jest u mojej kluseczki w normie syn już taki duży jest że nie pamiętam kiedy co i jak, dodatkowo on wcześniakiem był więc też inaczej się to liczyło Irmusia my teraz meble do salonu będziemy zamawiać i też będę miała wreszcie duży stół, nie mogę się doczekać! |
|
|
|
#2288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak jakby sie urodzil w terminie.? Kiedy zaczal trzymac glowke, siadac,chodzic.? I ile on w ogole przed terminem sie urodzil.?
|
|
|
|
|
#2289 | |
|
Zakorzenienie
|
brawo! Cytat:
jak ty coś napiszesz... Coś korygowaliśmy wiek czyli traktowaliśmy jakby się urodził w terminie. rozwijał się zgodnie z tym wiekiem korygowanym. Główkę trzymał szybko dość ale nie pamiętam już dokładnie ile miał. siedział samodzielnie bez podparcia jak miał 9 mies. (korygowane) a chodzić zaczął jak miał 1,5 roku. Poźno ale w normie Edytowane przez mehja Czas edycji: 2015-09-28 o 22:10 |
|
|
|
|
#2290 | ||
|
Zakorzenienie
|
Normalnie nie wierzę, ze się doczekałam na zgodę mojego męża szanownego
dopiero argument, że mamy coraz liczniejszą rodzinę do usadzenia przy stole go przekonał![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2291 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde...ja bardzo szybko zaczelam chodzic.....jak mloda to po mnie szarpnie to pod koniec kwietnia powinna chodzic trzymajac sie łózeczka czy tam innych pomocy naukowych
|
#2292 | |
|
celebriti
|
Odnośnie rączek to moja juz nie zawsze ma zaciśnięte ale jak coś chwyci to tak nieświadomie. Mnie nie dotyka jeszcze i w ogóle mam wrażenie ze mnie nie lubi bo potrafi buc przy mnie 3 h taka poważna a byle kto podejdzie zagada a ta banan albo i śmiech ! Choć to dopiero 3 razy -, ale nie do mnie !!! Ja sie wydurniam śpiewam tańczę a ta jaruzel albo i ryk. Ej przykro mi
|
|
|
#2293 |
|
Konto usunięte
|
Mój za to śmieje sie tylko do mnie, tz i mojej mamy, czaaaasem do mojego taty ale na niego reaguje tak, ze jak podchodzi to mały rozszerza rece jakby wiedział ze bedzie noszony
Za to gada najwiecej z moja mama, piszczy do niej, zagaduje i woła jak tam jestesmy ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2294 |
|
Zakorzenienie
|
hejj
![]() Oskarek ladnie trzyma glowke, jak lezy na brzuszku podnosi ja wysoko. Tylko zazwyczaj od razu przewraca sie na plecy z plecków tez przewraca sie na brzuch, tylko racxka jeszcze zostaje i chwyta przedmioty swiadomie, dotyka mojej twarzy probuje lapac za stopki, czasem sciaga sobie skarpetki w niedzielę skonczył 4miesiace![]() co do diety od wczoraj trzymam ja od nowa
|
|
|
|
#2295 |
|
Zadomowienie
|
Ej no z babciami to tak jest. Dzieci wyczuwają, że będą miały u nich dobrze i że będą rozpieszczane, to od początku się przymilają;-)
Moja sąsiadka ma córkę która ma 9,5 miesiąca. A od półtora miesiąca juz chodzi. Pogina po podwórku aż miło. I wszystko kopie, piłkę, zabawki psa itp rzeczy które spotka po drodze ;-) |
|
|
|
#2296 |
|
Zakorzenienie
|
Mój Wojtek jak zaczął gaworzyć, to z moją mamą gadał aż miło. Piszczał z radości.
Teraz już do wszystkich tak. Chociaż w niedzielę rozpłakał się na mój widok..
|
#2297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2298 |
|
Zakorzenienie
|
Ehhhhh, te dodomku.pl mnie wkurza już
zamówilam w piątek o 8 rano mleko, więc powinno być w poniedziałek. Dostałam maila, że będzie dziś. Więc wczoraj wieczorem leciałam do Piotra i Pawła po mleko, bo by mi nie starczyło. Wchodzę na pocztę, a tam wiadomość, że będzie jutro!
|
#2299 |
|
Zakorzenienie
|
Rany oddajcie mi moje dziecko, tego krzykacza to ja nie chce. W nocy budzi sie co 2h
|
|
|
|
#2300 |
|
Rozeznanie
|
Ale już jesiennie na dworze...brrr
Miałam iść w tamtym tygodniu z małą i synem na szczepienie ale mlody mial sprawdzian wiec nie poszlismy a juz z przychodni dzwonili zeby przyjsc. No to miałam ich zabrać jutro a tu młody przeziebiony i chyba Julce też odpuszczę i poczekam aż Kuba wyzdrowieje. Julka nie dotyka mnie jeszcze świadomie, łapki ma coraz częściej rozluznione.Jak mnie zobaczy to od razu się uśmiecha i zawsze mnie to rozczula. Ja już ćwiczę 8 dzień z Mel B ale jakoś diety nie trzymam, jem wszystko nawet słodycze. A dziś na obiad naleśniki z serem i dzemerem
|
|
#2301 | |
|
Zadomowienie
|
Michalina od kilku dni non stop marudna, dużo płaczu
---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
|
|
|
#2302 |
|
Zakorzenienie
|
Mi mała usnela więc korzystania i IDE ćwiczyć. Odezwę się potem.
|
|
|
|
#2303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2304 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mój zawsze przy was jest mega grzeczny to może i Zosi się udzieli
|
|
#2305 | |
|
celebriti
|
Ja tez nie miałam problemu z dodomku . Przeważnie półtora dnia od złożenia zamówienia.
Idziemy dziś w końcu do lekarza. Ciekawe jak utuczyłam
|
|
|
#2306 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
marzy mi się pięknie udekorowany stół na obiad Cytat:
|
||
|
|
|
#2307 |
|
Zakorzenienie
|
Zapraszamy. Nawet rano dosypiala jeszcze z 40min i mialam czas na umycie sie i kawe a dzisiaj nici
|
|
|
|
#2308 |
|
Wtajemniczenie
|
Czeeeeść!
Po powrocie z nad morza nie mogę się wbić w rytm. Było super, niby trzy dni a człowiek odpoczął. Adelka ogólnie była grzeczna, tylko droga powrotna była już tragiczna. Ostatnie 80 km to byl ryk, najgorsze ze ja prowadziłem bo tz chciał sobie piwko wypić i nie potrafił jej uspokoić :/ tak się wydzierała, że co chwilę musiałam sir zatrzymywać by ją utulić... A ostatnie 40 km na rekach u tż już jechała.... Modlilam się by być jak najszybciej w domu. Główkę trzyma sztywno już, na brzuszku jak leży to całkiem długo i wysoko. Przewraca się tylko z pleckow na boki. Piąstki ma już raczej luźne, ale zdarza się jej jeszcze zacisnąć, zwłaszcza jak ma nerwa. Ostatnio uwielbia mate, zaciesza do tych zabawek, łapie za nie, cudowny widok Kupy tylko znowu nie robiła już tydzień... Wczoraj mama była z nią na spacerze to zaczęła płakać przez sen, ale tak ostro, wzdęcia ja bardzo męczyły. W domu zrobiłam jej masaż brzuszka i dałam kropelki to jakby odpuscilo. W nocy tylko pierdziala dużo |
|
|
|
#2310 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:46.

No nic będę cierpliwie czekać i w sumie według terminu planowego mają dopiero 3,5 msc.

oficjalnie sie przyłączam i idę nadrabiac