|
|
#751 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część III
Cytat:
bo ja pojęcia o tym nie mam a promotorka już mi z tym raczej nie pomoże, nie od tego w końcu jestja tam lubię lidla, mąż jeździł tam po bułeczki rano i jakoś tak się przekonałam. ale nic ubraniowego jeszcze tam nie kupowałam.
|
|
|
#752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#753 |
|
Zakorzenienie
|
|
#754 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam dziś ochotę na żurek :-P u nas będzie trochę gorzej, bo tż ma różne zmiany, na rano, na noc, na południe.. A najgorsze jest to, że przez 9h nie mam z nim kontaktu żeby zadzwonić.. Wiec jak zacznę rodzić, to chyba zadzwonię po taksówkę :-D
|
#755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kontakt z moim mam, tylko on robi w różnych miejscach i czasem przebić się kawał przez korek to koszmar ![]() Dobrze, że chociaż do szpitala mam blisko, bo jak nie ma korków to ok 15 min i jestem
|
|
#757 |
|
Zakorzenienie
|
Mój pracuje 40 km od naszego miasta, więc jeśli będzie potrzeba, to będę musiała na niego trochę poczekać.
![]() Hmm... naszła mnie ochota na marchewkę z groszkiem zasmażaną.
|
|
#758 |
|
Wtajemniczenie
|
ja gotowałam w sobotę i pyszny wyszedł
|
|
#759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aleś mi smaka narobiła ![]() w ogóle to bym coś zjadła tylko nie wiem co ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- 4 dni temu przeniosłyśmy się na nowy wątek i już prawie 1/5 zapisana
|
|
#760 |
|
Zakorzenienie
|
Najgorsze jest to, gdy mam na coś ochotę, a nie wiem na co. Snuję się wtedy po kuchni, co 5 minut otwieram lodówkę i się zastanawiam co to może być.
|
|
#761 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też 6.10. Zaraz oblukam czy na sobotę mogę przenieść
|
||
|
|
|
#762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam zawsze w torebce batona ![]() Tak w razie głodu (jak zgłodnieje to mnie mdli ) albo zasłabnięcia
|
|
#763 |
|
Zakorzenienie
|
Moj pracuje jakies 10 min od domu. Czyli bieg zajmuje mu 7 min a jazda na rowerze okolo 5
Wyjscie z pracy 2 min wiec nie ma zle xd Ale do szpitala 40 km na szczescie droga szybkiego ruchu
|
|
|
|
#764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
całkiem dobra sytuacja
|
|
#765 | |
|
Zakorzenienie
|
U mnie nie da rady przełożyć. I tak udało mi się szybko zapisać. No cóż, muszę liczyć na to, że france żadne nie wykupią, bo mam już swoje typy dla chłopca i dziewczynki.
Cytat:
|
|
|
#766 |
|
Zakorzenienie
|
picie też mam zawsze obowiązkowo już
tylko później siusiu się chce
|
#767 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam w torebce mambe i batonik. A w aucie picie zawsze.
chyba sie nie wyspalam dzis, czuje sie jak trup :/ umylam lazienke, kuchnie, mezowi zostawie salon i sypialnie :p Jade do mamy na placente i na kawe
|
|
|
|
#768 |
|
Zadomowienie
|
Hej,
Co do lidla..nie mam obok siebie ale calkiem lubie ten sklep, przed przeprowadzka mialam tuz pod nosem wiec czesto chodzilam. Produkty ok, jedyne czego nie kupowalam to mieso i warzywa bo jakos mi nie podchodzilo wygladem. Kiedys kupilam chyba jakies legginsy i podkoszulek. Calkiem dobra jakosc. I uwielbialam kupowac swieze tulipany do domu. Bukiecik za 2 € a nieraz 2 tyg staly w wazonie. Szczepienia..dzidziuch bedzie zaszczepiony ale raczej tylko to co obowiazkowe..nie chce faszerowac dziecka przeroznymi wirusami i bakteriami. Ale i tak wszystko wyjdzie "w praniu" bo teraz to sobie moge mowic a czy nie zmienie zdania tego nie wiem. Ja dzis tez mam zurek, juz wczoraj wiecz ugotowalam. Ale jakos nie mam na niego ochoty wiec zrobie sobie ryz z warzywami i kulkami miesnymi. A co do akcji porodowej mam podobne preferencje..w nocy..jak nie bedzie korkow i moj bedzie w domu..a znajac zycie zlapie mnie w sklepie w szczycie kiedy najgorsze korki i nie bede mogla sie dodzwonic do mojego..a niestety w ile de france zlapac tudziez dodzwonic sie na taxi graniczy z cudem ![]() Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#769 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, tak. Dlatego jak planuję wycieczkę po mieście, to staram się nie pić za dużo przed wyjściem.
|
|
#770 |
|
Zakorzenienie
|
Myślałam, że wpadłam na super oryginalny pomysł na kaszę z klopsikami, wchodzę na Wizaż a tu już mój obiad na tapecie
Chyba czytacie w myślach
|
|
|
|
#771 |
|
Raczkowanie
|
Witam sie i ja o poranku! Wlasnie wrocilam ze sklepu. W domu pusto wiec musialam zrobic zakupy z dostawa do domu. Po drodze zaszlam jeszcze do warzywniaka i kupilam winogrona, a w piekarni eklerki. Jak weszlam do domu na eklerki przeszla mi ochota, ale za to juz polowy winogron nie ma.
Strasznie meczylam sie tej nocy. Do pierwszej nie moglam zasnac, bo wciaz ta wizyta z polozna siedziala mi w glowie. Strasznie martwie sie o Maluszka, wiec umowilam sie na wizyte 9.10 na zwykle usg z dokladnym obejrzeniem dzidzi. Jeszcze troche czekania ale nie znalazlam nic szybciej. No chybaze 250-500 funtow 3d/4d. Ceny mnie przerazily. Wciaz nie moge uwierzyc jak mozna powiedziec, ze jak nie uslyszye serduszka, to spotkanie za tydzien. Przeciez do tego czasu ja bym osiwiala. Ja wczoraj mialam 16t3d wiec czy mozliwe jest zeby nie bylo slychac serduszka? A jak u Was dziewczyny, bo moze po prostu panikuje. W zasadzie uslyszlam to serduszko, ale polozna nie chciala nic powiedziec poza tym ze jest ok i ze widzimy sie za 2 tygodnie. W planowanych wizytach w mojej teczce nie ma takiej wizyty, wiec sie zmartwilam. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
2009 synek 2016 corcia Edytowane przez nessea Czas edycji: 2015-09-29 o 11:10 |
|
|
|
#772 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Są wokół Paryża fajne sklepy z art spożywczymi taniej niż w normalnych sklepach tylko jest minus-czasem mają krótkie daty, ale i tak się opłaca ![]() Co do warzyw to głównie w Lidlu kupuję, tak samo jak owoce i dla mnie są całkiem ok Ale masz czarne wizje co do porodu. Nie będzie może tak źle ![]() Cytat:
ale i tak przed wyjściem wc zaliczę z 5 razy, a po wyjściu i tak mi się w przeciągu 30min chce![]() Cytat:
Edytowane przez malinka9191 Czas edycji: 2015-09-29 o 11:09 |
|||
|
|
|
#773 |
|
Zadomowienie
|
Malinka ja mieszkalam wtedy w kiepskiej dzielnicy i to miesko z lidla wygladalo naprawde jak dla zwierzat a nie dla ludzi..
A co to za destocage? Nie slyszalam o zadnym z zywnoscia?? A chetnie bym sie wybrala.. Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#774 |
|
Raczkowanie
|
ja już po wizycie naczekałam się dzisiaj ponad godzinę- lekarz mnie zbadał, morfologia mocz w normie- ogólnie wszystko w porządku wygląda,następna wizyta za 3 tygodnie, dostałam skierowanie na połówkowe- ale z terminami średnio, wypada mi tak 1 lub 2 tydzień listopada, a najbliższy wolny termin na 3 grudnia. tak czy inaczej miałam iść prywatnie - także pójdę na początku listopada, a nfz dodatkowo 3 grudnia taki mam plan, dostałam zaświadczenie do szkoły rodzenia i ogólnie lekarz taki pozytywnie zakręcony.
podpytywałam go dzisiaj jak to zezwolnieniami czy nie ma problemu z wystawieniem, a on do mnie tylko jak mi pani powie, że chce odpocząć to wywalę z gabinetu bo dziś już jedna tu taka była i wyleciała... jak pani chce odpocząć to na urlop proszę a nie do lekarza, to ja na to, że pewnie będę się gorzej czułą,a on że to już inna sprawa w ciąży ból głowy, obrzęki i wtedy nie ma problemu także tak to dziś wyglądało u mnie. a na obiad dzisiaj u mnie żurek z białą kiełbasą i jajeczkiem
|
|
#775 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba sobie pomaluje pazury, już z miesiąc nie malowałam.
|
|
#776 |
|
Zadomowienie
|
A wogole zapomnialam wam powiedziec..moje sobotnie awantury przyniosly spore korzysci...nowa szafka do kuchni i nowa szafa do wneki w salonie..juz sa zamowione i za jakies 2 tyg bedzie montaz
a biurko mojego zniknie w piwnicy. Bo skoro on na nim trzyma tylko laptopa to bez sensu zeby mi cala wneke zabieralo. A laptopa moze sobie postawic na stole. Przynajmniej caly swoj bajzelek zamknie w szafie ![]() Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#777 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny co do szczepień - dla tych, które się zastanawiają..
Pisze o szczepieniach na powazne choroby a nie jakas tam grype, bo na grype ja nie szczepie. U mojego dziecka w przedszkolu ostatnio byla epidemia rozyczki, ospy wietrznej i jelitowki. W przedszkolu sa dzieci, ktorych rodzice nie szczepia na nic i niestety wszystkie te dzieci byly chore. Dwoje trafilo do szpitala z rozyczka i ospa razem. Moja Pola zdrowa. To, ze dzieci mniej choruja na choroby zakazne to zasluga szczepien. Teraz niestety eco mamy i ruchu antyszczepionkowe mieszaja w glowach rodzicom, ktorzy bywa ze decyduja sie nie szczepic dzieci. Mojej przyjaciolki corka w wieku 4 lat zachorowala na ospe. Obsypalo ja tak, ze mala drapala sie jak oszalala. Poniewaz bable byly w okolicach oczu dostala zapalenia spojowek. Przez drapanie okolic intymnych infekcja doprowadzila do tego, ze z dziewczynka trzeba bylo isc do ginekologa co okazalo sie trauma. Tragicznie przechodzila ospe. Prawde mowiac nie mam pojecia dlaczego rodzice nie szczepia dzieci, ich rodzice zaszczepili i oszczedzili wielu klopotow. Teraz ludzie migruja jak nigdy. Jestesmy otoczeni chorobami zewszad. Ja swoja corke zaszczepilam na wszystko. Tylko po szczepionce na pneumokoki miala zla reakcje i drugiej dawki juz nie podalismy. Reszta szczepien bez problemow.
|
#778 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tam gdzie wcześniej mieszkałam też mięsa nie kupowałam w Lidlu, bo wyglądało kiepsko, ale tu są ciągle dostawy, więc wiem, że jest świeże i dobre ![]() Napiszę Ci zaraz na PW o tym sklepie ![]() Cytat:
![]() Widzę, że dziś żurek i kasza rządza ![]() ja wczoraj pomalowałam i aż lepiej się czuję
|
|
#779 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mnie w dzieciństwie nie zaszczepili na ospę. I efekt był taki, że w tym roku przechodziłam
oczywiście wszyscy mnie ze mnie polewkę,a ja przymusowe 2 tygodnie l4 :P Ale dziękuję bogu, że mam to za sobą bo w ciąży ospa jest bardzo groźna i pierwszy pytanie lekarza jak przyszłam było czy nie jestem w ciąży.Cytat:
![]() Na pocieszenie - zawsze można towar kupić, a potem zwrócić w ciągu 7 dni ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#780 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.

bo ja pojęcia o tym nie mam a promotorka już mi z tym raczej nie pomoże, nie od tego w końcu jest

całkiem dobra sytuacja