- My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 ! - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-29, 11:35   #3721
tylkokasia
Moderator

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

poznanianka ogromnie gratulacje

Co do wód to mi w ciąży z Oliwką nie odeszły. Musieli mi najwidoczniej w szpitalu przebić ale w ogóle nie kojarzę tego momentu.
A teraz trochę chodzę sama np. po Oliwkę do przedszkola i jakoś mnie dziwne myśli nachodzą.

U mnie było tak:
- sobota ok 10 rano zauważyłam że odszedł mi czop
- sobota około północy skurcze niebolesne co 8min. (nie miałam nigdy skurczy przepowiadających więc całkowite zaskoczenie że są tak idealnie co 8minut)
- noc z soboty na niedzielę ok 3 dotarłam do szpitala bo skurcze co 2min (nadal niebolesne)
- odesłali mnie do domu bo rozwarcia nie było. W domu dopadły mnie skurcze bolesne i wróciłam od razu do szpitala (mam ok 1h w jedną stronę)
- w szpitalu byłam przed 8 przyjęta na oddział. Darłam się że umieram z bólu i dali mi jakieś prochy nasenne. Potrzeba snu wygrywała z bólem i byłam jak naćpana i w półśnie.
- podali mi epidural (nie wiem która była). Bóle całkiem zniknęły i spałam. W międzyczasie pobierali małej krew z główki (3 razy) aby sprawdzić czy nie jest niedotleniona
- o 15.50 zabrali mnie na salę porodową bo było rozwarcie (ja mówię że jeszcze niech mi dadzą 2h pospać )
- poród przebiegał dosyć ok. Położna mówiła kiedy mam przeć. Bólu prawie nie czułam.
- nagle okazało się że mała źle weszła w kanał rodny i trzeba kleszy. TZ mówi - Kasia niosą coś co wygląda jak kleszcze. A ja mówię że mi wszystko jedno byle szybciej.
Tu koniec miłej opowieści bo lekarka od kleszy była zwolenniczką że coś muszę czuć i nie pozwoliła mi dodać epiduralu. Czułam okropne uczucie - pewnie główka. Ale szybko poszło.
- Oliwkę położyli mi na piersi a podali gorącą kawę i tosty i dżem. I mnie zszywali (nic nie czułam)

W sumie było do przeżycia

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 11:36   #3722
czekooczekolada
Zakorzenienie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
Dziewczyny a macie myśli że odejdą wam wody gdzieś poza domem np. w sklepie?
nie strasz ! ja na zakupy chodzę sama, bo Tż wiecznie w pracy
ale może w listopadzie się to zmieni

czy WY też czujecie czasami kopniaki/czy cokolwiek to jest/ w dwóch miejscach jednoczesnie ? ja normalnie czuję nieraz w górnym prawym boku i lewym dolnym :P nie wiem co ona tam robi albo takie smieszne szybkie ruchy ze wszystko mi się trzęsie

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-09-29, 11:38   #3723
olilina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
Każde dziecko inne. Mojej siostry corka ma 2 lata i juz dawno nie korzysta z butelki, je wszystko. Mojego brata natomiast tez 2 lata a lata z butelka i nie chce jesc nic procz lodow, ciastek, parowek i chleba chrupkiego.
Tak jak pisałam butelki, smoczki i inne akcesoria dostałam za darmo więc jak nie zużyje to pójdą dalej, chyba, że się przeterminują. Tak czy tak nie szkoda, bo nie wydaliśmy na nie złotówki
Cytat:
Ja mam nadzieję, że uda mi się z moją córą jak mojej siostrze. Ona nie ma żadnych problemów z jej żywieniem. Wcina wszystko, owoce, warzywa, słodycze jako takie rzadko. Raczej domowe desery. Tu jest ważne to co jedzą rodzice, bo jak oni nie dbają o różnorodność to i dziecko się nie nauczy.
Cytat:
U nas gorzej z mężem, on nie królik, nie będzie jadł trawy :-D ale ja jem raczej wszystko i tak samo będę chciała nauczyć moje dziecko i to jak najwcześniej co by się oswajała z róznymi smakami.
Peachella ja też mam nadzieję, że moje dziecko będzie jadło wszystko, tak jak dziecko mojej siostry. Ale on od początku był uczony, że wszystko jest dobre i sam się upominał o owoce na przykład. Mam zamiar dawać właśnie owoce zamiast słodyczy, wodę zamiast słodkich soków itd. Oby tylko moje dziecko nie okazało się wymyślnym niejadkiem jak tatuś Mój mąż najchętniej jadłby tradycyjne dania (niezbyt zdrowe), a ja uwielbiam nowości w kuchni, ciągle to samo szybko mi się nudzi

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
Październikówki zaczęły się intensywnie rozpakowywać
Właśnie widziałam U nas też za dwa tygodnie już może ruszyć lawina... A ja się czuję zupełnie nieprzygotowana, wydaje mi się, że moja ciąża potrwa jeszcze kilka miesięcy, tak to zleciało

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
My dziś wychodzimy do domu, szyjka się nie skraca
Super wiadomości, nie ma to jak w domu

Cytat:
Napisane przez wizaz_p_l Pokaż wiadomość
Hej, ja dzis wychodze, czekam na wypis. Oczywiscie wypis na zadanie bo nie minely trzy doby ja im kasy nabijac nie bede, tymbardziej, ze wszystko jest w porzadku, kilku lekarzy to stwierdzilo. Ja nie mam zamiaru wpasc w depresje przedporodowa przez trzy noce spalam moze ze 4h...
Moje spostrzezenie ze szpitala: lekarze nie mowia pacjentka wprost co sie dzieje, albo wcale nie mowia, wlasnie po to aby jaknajwiecej wyciagnac z nfz. Na wypisach sa wpisane leki, ktorych pacjentki w ogole nie braly, to tak bardzo po krotce
Super, że wychodzisz. Z tym szpitalem to nieciekawie, myślisz nad zmianą?

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Juz po obronie Witam się jako magister Co prawda obronilam się na 4, za pracę od promotorki i recenzenta dostałam 5, ale średnią też miałam niską, więc na dyplomie będzie 4. Ale najważniejsze, że tytuł jest Dziękuję za kciuki, jesteście kochane
Gratulacje !
Ech obrona, kiedy to było

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki, ja sobie dzisiaj pospałam elegancko dzisiaj powinnam stawiać torta i bo mam urodziny i równe 2 msc do terminu
Wszystkiego najlepszego
olilina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 11:41   #3724
peachella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
nie strasz ! ja na zakupy chodzę sama, bo Tż wiecznie w pracy
ale może w listopadzie się to zmieni

czy WY też czujecie czasami kopniaki/czy cokolwiek to jest/ w dwóch miejscach jednoczesnie ? ja normalnie czuję nieraz w górnym prawym boku i lewym dolnym :P nie wiem co ona tam robi albo takie smieszne szybkie ruchy ze wszystko mi się trzęsie
Ja czuję w pachwinach smyranie i pod żebrami wypychanie jednocześnie, a raz mi się brzuch rozjechał na boki

Iclosemyeyes wszystkiego dobrego!
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 11:48   #3725
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Juz po obronie Witam się jako magister Co prawda obronilam się na 4, za pracę od promotorki i recenzenta dostałam 5, ale średnią też miałam niską, więc na dyplomie będzie 4. Ale najważniejsze, że tytuł jest Dziękuję za kciuki, jesteście kochane
Gratulacje

Cytat:

Ja dzisiaj poczułam z prawej i lewej strony a trzęsący się brzuch to u mnie standard nawet pytałam się ostatnio lekarza czy to aby na pewno normalne zachowanie to powiedział że jak najbardziej

Iclosemyeyes sto lat i wszystkiego dobrego
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 11:48   #3726
peachella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość
Peachella ja też mam nadzieję, że moje dziecko będzie jadło wszystko, tak jak dziecko mojej siostry. Ale on od początku był uczony, że wszystko jest dobre i sam się upominał o owoce na przykład. Mam zamiar dawać właśnie owoce zamiast słodyczy, wodę zamiast słodkich soków itd. Oby tylko moje dziecko nie okazało się wymyślnym niejadkiem jak tatuś Mój mąż najchętniej jadłby tradycyjne dania (niezbyt zdrowe), a ja uwielbiam nowości w kuchni, ciągle to samo szybko mi się nudzi

Właśnie widziałam U nas też za dwa tygodnie już może ruszyć lawina... A ja się czuję zupełnie nieprzygotowana, wydaje mi się, że moja ciąża potrwa jeszcze kilka miesięcy, tak to zleciało

:
Oj soki, nawet te naturalne i nadmiar owoców też nie jest wskazany, bo zawierają dużo cukrów. Mojego męża kolegi z pracy syn ma 3 lata. Robili mu zawsze soki w domu z owoców do picia i ma czarne zęby najlepiej to przyzwyczaić po prostu do wody.
No i tak jest, że jak dziecku od początku pokażemy co jest dobre a co nie to później jest mniejszy problem z żywieniem. Tylko trzeba pilnować innych członków rodziny(babcie, dziadków itd) żeby się do tego stosowali i nie niszczyli naszej pracy.

jak tak napisałaś, ze za 2 tyg moze się zacząć rozpakowywanie to sobie uświadomiłam, że to prawie JUŻ, tym bardziej, że mam termin na początek listopada
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 11:50   #3727
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
ale fajnie, że już z głowy
Cytat:
tak ja bardzo często
Cytat:

Wszystkiego najlepszego
ciekawe jak to będzie u nas na wątku

Cytat:
Ja czuję w pachwinach smyranie i pod żebrami wypychanie jednocześnie, a raz mi się brzuch rozjechał na boki

Iclosemyeyes wszystkiego dobrego!
Stary 2015-09-29, 11:59   #3728
poznanianka1990
Zakorzenienie

Dziękuję za gratulacje Stawiam bezalkoholowe piwko I soczek

Iclosemyeyes, wszystkiego najlepszego Kochana Spełnienia marzeń Sto lat!

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 12:00   #3729
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Iclosemyeyes wszystkiego naj naj najlepszego!!

Poznanianka gratulacje!!

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 12:04   #3730
laszczmagdalena
Zadomowienie

GG do laszczmagdalena

Cytat:
My również przyłączamy się do gratulacji

Cytat:
Hej dziewczynki, ja sobie dzisiaj pospałam elegancko dzisiaj powinnam stawiać torta i bo mam urodziny i równe 2 msc do terminu

Wszystkiego naj!

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
Poznanianka gratulacje! (oczywiście soczek )

tylkokasia no miałam takie myśli, ale w sumie jestem trochę spokojniejsza bo położna na sr mówiła że jak jesteśmy w pozycji pionowej, stoimy to dziecko robi za taki jakby "korek" i wtedy wody się bardziej sączą niż lecą tak żeby nas nagle zalało. Oczywiście każda z nas ma inną budowę i może być i tak że nagle w sklepie czy gdzieś nam chluśnie ale małe prawdopodobieństeo. Ogólnie ponoć tylko 15% porodów zaczyna się od odejścia wód chociaż ogólnie bym chciała żeby mi właśnie wody odeszły na początku,przynajmniej będę wiedziała że się zaczęło naprawdę a nie się zastanawiała czy to prawdziwe skurcze czy straszaki
Moja mama nie poleca - przy mnie jej wody nie odeszły, a przy bracie tak, i przez to ze mną poszło sprawnie i lżej, bo z wodami, a z bratem się mordowała, bo nie dość, że chłopak i głowa większa, to jeszcze "na sucho"

laszczmagdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 12:13   #3731
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Oj soki, nawet te naturalne i nadmiar owoców też nie jest wskazany, bo zawierają dużo cukrów. Mojego męża kolegi z pracy syn ma 3 lata. Robili mu zawsze soki w domu z owoców do picia i ma czarne zęby najlepiej to przyzwyczaić po prostu do wody.
No i tak jest, że jak dziecku od początku pokażemy co jest dobre a co nie to później jest mniejszy problem z żywieniem. Tylko trzeba pilnować innych członków rodziny(babcie, dziadków itd) żeby się do tego stosowali i nie niszczyli naszej pracy.

jak tak napisałaś, ze za 2 tyg moze się zacząć rozpakowywanie to sobie uświadomiłam, że to prawie JUŻ, tym bardziej, że mam termin na początek listopada
kiedyś gdzieś czytałam o tych czarnych zębach i to nie jest wcale przez cukier a chociażby to wystarczyło poprostu myć dziecku zęby

ja jestem zdania że lepsze własne soki niz kupne - przecież nie musisz do nich ładować cukru . aktualnie gotuję sobie codziennie kompoty z jabłek, i nie dodaje do nich w ogóle cukru, a są smaczne

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-09-29, 12:14   #3732
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Iclosemyeyes, wszystkiego najlepszego Kochana Spełnienia marzeń Sto lat!
moje spełnienie marzeń już za 2 miesiące
Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
Iclosemyeyes wszystkiego naj naj najlepszego!!

Poznanianka gratulacje!!

Cytat:
Napisane przez laszczmagdalena Pokaż wiadomość
Wszystkiego naj!

Moja mama nie poleca - przy mnie jej wody nie odeszły, a przy bracie tak, i przez to ze mną poszło sprawnie i lżej, bo z wodami, a z bratem się mordowała, bo nie dość, że chłopak i głowa większa, to jeszcze "na sucho"

ała, wyobraziłam to sobie a też tak sobie myślałam, że lepiej mieć jasny sygnał w postaci odejścia wód, bo wtedy jedzie się do szpitala i rodzi, a ze skurczami można się pomylić i pojechać za wcześnie
Stary 2015-09-29, 12:24   #3733
Agusiek89
Wtajemniczenie

Iclosemyeyes wszystkiego naj
Stary 2015-09-29, 12:41   #3734
olilina
Zakorzenienie

Cytat:
ja zazwyczaj czuję małą po obu stronach brzucha jednocześnie i zawsze zastanawiam się czy to rączki czy nóżki, ale obstawiam bardziej rączki, bo nóżki czasem czuję w okolicach żeber. A i czkawkę zawsze czuję na dole z lewej strony

Cytat:

Oj z dziadkami to może być problem, ogólnie widzę, że starsze pokolenie ma takie przekonanie, że słodyczami uszczęśliwia dziecko, a wystarczyłby owoc. Szczerze, już się tego boję

Ja też mam termin z OM na początek listopada, a z USG za równy miesiąc , z tym że ja z powodu cukrzycy nie mogę przenosić, więc nie mam raczej co liczyć na to, że urodzę np. 2 tygodnie po terminie racz

Edytowane przez olilina
Czas edycji: 2015-09-29 o 12:43
Stary 2015-09-29, 12:41   #3735
Robusta
Wtajemniczenie

Poznanianka
gratki studia z głowy

iclosemyeyes

sto lat ! chętnie bym zjadła torta ale te 11,5 kg co mi przybyło trochę odwodzi mnie od tego pomysłu

co do wód wolę narazie się nie zastanawiać, zacznę później :P narazie grzecznie leżę

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 12:49   #3736
cynamon_
Zakorzenienie

Iclosemyeyes, sto lat, sto lat, życzę jak najmniej bolesnego porodu
Stary 2015-09-29, 12:55   #3737
cynamon_
Zakorzenienie

Wrzucam moje łowy wczorajsze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1443524140041.jpg (91,3 KB, 31 załadowań)
Stary 2015-09-29, 12:58   #3738
agne19s
Zadomowienie

Iclosemyeyes dużo zdrówka szczęścia i miłości

Mojej sąsiadki córka też miała ząbki czarne i mówiła mi ze od herbaty, bo w nocy jak się budziła to musiała się herbatki napić i to ten osad chyba był, ale dentysta dziecięcy jakoś to wyleczyl a ja sądziłam że to będzie tak długo aż mleczaki nie wypadną
Stary 2015-09-29, 13:00   #3739
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Świetne ciuszki skąd są?
Stary 2015-09-29, 13:01   #3740
laszczmagdalena
Zadomowienie

GG do laszczmagdalena

Dziewczyny, dzielę się tym, co mi się dziś na fejsbuku objawiło:
http://mamadu.pl/121805,pocalunek-w-...yl-internautow

Nie wiem jak wy, ale ja nie wiedziałam, że dla maluszka nawet uśpiony wirus opryszczki może być groźny. Będę musiała sobie odmówić całowania córy przynajmniej do 7 tygodnia

Stary 2015-09-29, 13:07   #3741
olilina
Zakorzenienie

Cytat:
Świetne ciuszki, będzie mała modnisia dobrze widzę, że z pepco?

Cytat:
Dziewczyny, dzielę się tym, co mi się dziś na fejsbuku objawiło:
http://mamadu.pl/121805,pocalunek-w-...yl-internautow

Nie wiem jak wy, ale ja nie wiedziałam, że dla maluszka nawet uśpiony wirus opryszczki może być groźny. Będę musiała sobie odmówić całowania córy przynajmniej do 7 tygodnia
Ja słyszałam o tym, że opryszczka może być groźna, dlatego mój mąż będzie musiał ograniczyć do minimum buziaki, a na pewno nie w usta, bo bardzo często ma opryszczkę. Ja na szczęście jeszcze nigdy nie miałam. Ogólnie uważam, że całowanie dziecka w usta to kiepski pomysł, można przecież dać buziaka w policzek, w czółko, ale w usta milion bakterii można w ten sposób przenieść
Stary 2015-09-29, 13:08   #3742
JoyceSky
Zadomowienie

GG do JoyceSky

Hej dziewczyny, trochę się odzywałam bo powiem Wam, że wpadłam w takiego doła przedporodowego. Mała się BARDZO mało ruszała w piątek i w sobotę połowę dnia też i to wszystko się nałożyło jakoś na moje problemy ze snem, stresy i już w ogóle miałam wrażenie, że coś we mnie pękło i mam małą załamkę Postanowiłam się na chwilę odciąć od ciąży i tematu dzieci i skupić na czymś totalnie innym. Tż stanął na wysokości zadania i pojechaliśmy sobie do Szczyrku na spacer i gofry i w sumie cały dzień sobie gdzieś jeździliśmy, a wieczorem zapalił świeczki, słuchaliśmy muzyczki i sobie gadaliśmy godzinami o różnych pierdołach i to było dokładnie to czego mi było trzeba. Tę noc przespałam jak suseł i od rana już miałam dobry humor.
Czytałam Was na bieżąco, ale niestety nie miałam siły odpowiadać.

Dziewczyny, które były w szpitalu - super, że już nie jest źle i że możecie sobie w domku wypoczywać bo to zawsze lepsze niż szpital. Leżcie i zaciskajcie nóżki jeszcze trochę

Cytat:
Napisane przez wizaz_p_l Pokaż wiadomość
rost co sie dzieje, albo wcale nie mowia, wlasnie po to aby jaknajwiecej wyciagnac z nfz. Na wypisach sa wpisane leki, ktorych pacjentki w ogole nie braly, to tak bardzo po krotce
Też miałam takie przemyślenia po moim pobycie w szpitalu w 19 tygodniu. Kompletnie nie mogłam się dowiedzieć czy coś mi właściwie jest czy tylko mam jakąś infekcję pęcherza czy jak... a na wypisie w ogóle wpisali "poronienie zagrażające" - co za bullshit

Cytat:
Dziewczyny a macie myśli że odejdą wam wody gdzieś poza domem np. w sklepie?
Czasami jak gdzieś jestem to mi się taka wizją włącza, ale jakoś nie stresuje mnie to specjalnie. Bardziej jestem ciekawa tak jak niektóre z Was jak mi się ten poród zacznie - czy skurcze czy wody, czy może cesarka bo się mała nie obróci.

Cytat:
Gratulacje

Cytat:
Wszystkiego naj!

Cytat:

U mnie było tak:
- sobota ok 10 rano zauważyłam że odszedł mi czop
- sobota około północy skurcze niebolesne co 8min. (nie miałam nigdy skurczy przepowiadających więc całkowite zaskoczenie że są tak idealnie co 8minut)
- noc z soboty na niedzielę ok 3 dotarłam do szpitala bo skurcze co 2min (nadal niebolesne)
- odesłali mnie do domu bo rozwarcia nie było. W domu dopadły mnie skurcze bolesne i wróciłam od razu do szpitala (mam ok 1h w jedną stronę)
- w szpitalu byłam przed 8 przyjęta na oddział. Darłam się że umieram z bólu i dali mi jakieś prochy nasenne. Potrzeba snu wygrywała z bólem i byłam jak naćpana i w półśnie.
- podali mi epidural (nie wiem która była). Bóle całkiem zniknęły i spałam. W międzyczasie pobierali małej krew z główki (3 razy) aby sprawdzić czy nie jest niedotleniona
- o 15.50 zabrali mnie na salę porodową bo było rozwarcie (ja mówię że jeszcze niech mi dadzą 2h pospać )
- poród przebiegał dosyć ok. Położna mówiła kiedy mam przeć. Bólu prawie nie czułam.
- nagle okazało się że mała źle weszła w kanał rodny i trzeba kleszy. TZ mówi - Kasia niosą coś co wygląda jak kleszcze. A ja mówię że mi wszystko jedno byle szybciej.
Tu koniec miłej opowieści bo lekarka od kleszy była zwolenniczką że coś muszę czuć i nie pozwoliła mi dodać epiduralu. Czułam okropne uczucie - pewnie główka. Ale szybko poszło.
- Oliwkę położyli mi na piersi a podali gorącą kawę i tosty i dżem. I mnie zszywali (nic nie czułam)

W sumie było do przeżycia
U Ciebie bardzo fajnie ten epidural zadziałał. Ja na 99% też skorzystam

Cytat:

czy WY też czujecie czasami kopniaki/czy cokolwiek to jest/ w dwóch miejscach jednoczesnie ?
U mnie się tak zdarza nawet często bo mała jest już duża i tak sobie to wyobrażam, że akurat rusza równocześnie rączkami i nóżkami, tylko ciężko mi ocenić co gdzie jest

Ja w czwartek mam wizytę u prowadzącego gbura i coś mówił, że może już mi pobierze GBS i zrobi USG, ale nie wiem czy nie za wcześnie bo wtedy będzie 34t + 1d, co myślicie? Jeśli USG mi nie zrobi to w piątek idę prywatnie zobaczyć co tam u małej i czy się w końcu przekręciła No i ile urosła/ przytyła bo w 31 ważyła tylko 1480 - taka calineczka z niej

http://www.maxmodels.pl/joycesky.html
JoyceSky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 13:13   #3743
olilina
Zakorzenienie

JoyceSky ja też schizuję z tymi ruchami, bo moja też bardzo mało się rusza. Wierz mi czasem przez kilka godzin potrafi się nie poruszyć wcale.
Moja rada jest taka, żeby zająć sobie myśli czymś innym właśnie, im więcej myślimy o braku ruchów, tym bardziej się stresujemy.
Widocznie takie spokojne brzuszkowe dzieci nam się trafiły.
Trzymaj się i odganiamy złe myśli
Stary 2015-09-29, 13:14   #3744
laszczmagdalena
Zadomowienie

GG do laszczmagdalena

Cytat:
Świetne ciuszki, będzie mała modnisia dobrze widzę, że z pepco?

Ja słyszałam o tym, że opryszczka może być groźna, dlatego mój mąż będzie musiał ograniczyć do minimum buziaki, a na pewno nie w usta, bo bardzo często ma opryszczkę. Ja na szczęście jeszcze nigdy nie miałam. Ogólnie uważam, że całowanie dziecka w usta to kiepski pomysł, można przecież dać buziaka w policzek, w czółko, ale w usta milion bakterii można w ten sposób przenieść
Ja myślę, że w przypadku wirusa opryszczki to całowanie gdziekolwiek to głupi pomysł - któraś z dziewczyn pisała wcześniej, żeby zabraniać całować po rączkach bo dziecko zaraz je wkłada do buzi, więc to w zasadzie chyba wychodzi to samo, co jakby w buźkę cmoknąć. A zarażenie opryszczką, z tego co wyczytałam w tym artykule pojawia się też np. w okolicy oczu, więc całowanie gdziekolwiek po twarzy chyba też nie jest bezpieczne

Stary 2015-09-29, 13:19   #3745
olilina
Zakorzenienie

Cytat:
Ja myślę, że w przypadku wirusa opryszczki to całowanie gdziekolwiek to głupi pomysł - któraś z dziewczyn pisała wcześniej, żeby zabraniać całować po rączkach bo dziecko zaraz je wkłada do buzi, więc to w zasadzie chyba wychodzi to samo, co jakby w buźkę cmoknąć. A zarażenie opryszczką, z tego co wyczytałam w tym artykule pojawia się też np. w okolicy oczu, więc całowanie gdziekolwiek po twarzy chyba też nie jest bezpieczne
Mój mąż na szczęście nie należy do tych "całuśnych", więc podejrzewam, że nie będzie problemu
Stary 2015-09-29, 13:21   #3746
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JoyceSky Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, trochę się odzywałam bo powiem Wam, że wpadłam w takiego doła przedporodowego. Mała się BARDZO mało ruszała w piątek i w sobotę połowę dnia też i to wszystko się nałożyło jakoś na moje problemy ze snem, stresy i już w ogóle miałam wrażenie, że coś we mnie pękło i mam małą załamkę Postanowiłam się na chwilę odciąć od ciąży i tematu dzieci i skupić na czymś totalnie innym. Tż stanął na wysokości zadania i pojechaliśmy sobie do Szczyrku na spacer i gofry i w sumie cały dzień sobie gdzieś jeździliśmy, a wieczorem zapalił świeczki, słuchaliśmy muzyczki i sobie gadaliśmy godzinami o różnych pierdołach i to było dokładnie to czego mi było trzeba. Tę noc przespałam jak suseł i od rana już miałam dobry humor.
Czytałam Was na bieżąco, ale niestety nie miałam siły odpowiadać.

Też miałam takie przemyślenia po moim pobycie w szpitalu w 19 tygodniu. Kompletnie nie mogłam się dowiedzieć czy coś mi właściwie jest czy tylko mam jakąś infekcję pęcherza czy jak... a na wypisie w ogóle wpisali "poronienie zagrażające" - co za bullshit
Dobrze, że TŻ zadziałał, fajnie spędziliście czas i złe humory odeszły
Ja byłam dwa razy w ciąży w szpitalu i na oby dwóch wypisach mam "poronienie zagrażające". Oni chyba zawsze tak piszą, niezależnie z czym się zgłosisz w ciąży.
Stary 2015-09-29, 13:24   #3747
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Poznanianka gratuluję!!!

Co do wód to czuje ze przenosze ciążę jak poprzednio i wody nie beda chciały chlupnać same z siebie choć powiem szczerze ze chciałabym urodzić w październiku.

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 13:25   #3748
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Dziękuję wam za życzenia, jesteście kochane

JoyceSky, ale masz wspaniałego TŻ, rewelacyjnie się zachował co do ruchów, to może warto sobie wypożyczyć detektor tętna? Wiem, że u mnie w mieście jest taka możliwość, jakbym miała takie spokojne grzeczne dziecko to bym pewnie skorzystała

cynamon śliczne ubranka

olilina, u nas jest tak samo, to znaczy ja nigdy nie miałam opryszczki ale mąż ma zawsze przy osłabieniu odporności. Ale to że nie miałyśmy nigdy objawów chyba nie znaczy, że nie jesteśmy nosicielkami wirusa?
Stary 2015-09-29, 13:37   #3749
JoyceSky
Zadomowienie

GG do JoyceSky

Cytat:
Ale śliczne. Skąd?

Cytat:
JoyceSky ja też schizuję z tymi ruchami, bo moja też bardzo mało się rusza. Wierz mi czasem przez kilka godzin potrafi się nie poruszyć wcale.
Moja rada jest taka, żeby zająć sobie myśli czymś innym właśnie, im więcej myślimy o braku ruchów, tym bardziej się stresujemy.
Widocznie takie spokojne brzuszkowe dzieci nam się trafiły.
Trzymaj się i odganiamy złe myśli
Dzięki Moja też ma tak, że potrafi się nie ruszać przez kilka godzin, ale ja też się pocieszam tym, że ona taka jest od początku i tak już po prostu ma. Masz rację, że po prostu nam się takie spokojne dzieciaczki trafiły

Cytat:

JoyceSky, ale masz wspaniałego TŻ, rewelacyjnie się zachował co do ruchów, to może warto sobie wypożyczyć detektor tętna? Wiem, że u mnie w mieście jest taka możliwość, jakbym miała takie spokojne grzeczne dziecko to bym pewnie skorzystała
No Tż mnie zaskoczył bardzo A detektor tętna to sobie nawet kupiłam z tego wszystkiego i to jest jedyna rzecz, która mnie trzyma przed odwiedzaniem IP z raz w tygodniu Bo przynajmniej słyszę, że tam jest i że ma normalne tętno - trochę mnie to uspokaja.

http://www.maxmodels.pl/joycesky.html
JoyceSky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 13:38   #3750
olilina
Zakorzenienie

Cytat:
olilina, u nas jest tak samo, to znaczy ja nigdy nie miałam opryszczki ale mąż ma zawsze przy osłabieniu odporności. Ale to że nie miałyśmy nigdy objawów chyba nie znaczy, że nie jesteśmy nosicielkami wirusa?
nie mam pojęcia
ale skoro tyle ludzi jest nosicielami wirusa, to większość mam nie mogłaby w ogóle dawać swoim dzieciom buziaków (pomijając już buziaki w usta), wiadomo trzeba uważać i zachować zdrowy rozsądek, ale bez przesady, tak mi się wydaje.

JoyceSky tak z ciekawości jaki jest mniej więcej koszt takiego detektora tętna?

Edytowane przez olilina
Czas edycji: 2015-09-29 o 13:40
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości