Mamusie styczniowe 2016, cz. IV - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-29, 19:24   #1711
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
No to jestem po wizycie. Mała ma już 1100 Wszystko z nią dobrze Chcieliśmy by podejrzał ją między nóżkami, ale była tak ruchliwa i zasłaniała rączką, nóżką - standard
I niestety moja szyjka się skróciła. Trzyma, ale jest krótsza. Spędza mi to sen z powiek.
O mateczko 1100! No to masz dorodną córuchnę super że wszystko dobrze Na pewno dziewucha skoro się zasłaniała
Szyjka będzie w porządku jeszcze
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 19:24   #1712
Dotka90
Zakorzenienie

Akurat ta babka mnie nie kojarzy (ja jej tez), ale powiedziala, ze moze mi na 1-2h zatrzymać, ale do jutra to nie.
Ale powiedziałam, że przyjadę koło 10-11 (czyli po otwarciu), więc wychodzi na to samo, bo jakby mi 2h potrzymała, to i tak do zamknięcia.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 19:27   #1713
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Aaa w ogóle byłam dzisiaj w SH i wygrzebałam całą siatę ciuchów dla małego za 5 dyszek w sumie Tylko jutro odbieram, bo dzisiaj gotowki nie miałam.

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Tsh 3.1,t3 2.04 t4 0.72-co mam z tym zrobić?:-(
powinnaś brać euthyrox....
Cytat:
No to jestem po wizycie. Mała ma już 1100 Wszystko z nią dobrze Chcieliśmy by podejrzał ją między nóżkami, ale była tak ruchliwa i zasłaniała rączką, nóżką - standard
I niestety moja szyjka się skróciła. Trzyma, ale jest krótsza. Spędza mi to sen z powiek.

a ile ma szyjka? nie martw sie na zapas

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 19:27   #1714
Casaa
Zakorzenienie

Czarnula, no cora pieknie rosnie a ile teraz ma szyjka? Ile miala wczesniej?

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 19:33   #1715
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Mamy siurka!! Będzie chłopaczek!! Tż cieszy się jak głupi
Gratuluje synka
Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
dziewczyny czy slyszałyście coś o wózku ABC Design?[/B]

znalazłam taki na allegro:

tylko tutaj jedno zdjęcie z nosidłem, ale w zestawie normalnie z gondolą i spacerówką no i cena 550zł (nowe chodzą minimum za 1800zł)

tutaj zdjęcia z internetu

w weekend mamy jechać obejrzeć dlatego szukam opinii
Tak tutaj, jest to najtańsza firma wózków. Patrzyłam na nie, ale mi zupełnie nie przypadły do gustu. Chociaż widział ich trochę jeżdżących po mieście.

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
I jest lozeczko. Zajrzelismy tylko do srodka i wyglada na calkiem solidne. Porzadnie opakowane w gruby karton, dodatkowo zrobione narozniki z innego kartonu, zafoliowane i jeszcze owiniete tasma takze ciezko bylo sie do niego dostac tak dobrze zabezpieczone zaplacone w pt po poludniu dzis przed chwila doszlo. Takze moge polecic tego sprzedawce. Gucioland1
Moje też tak przyszło zapakowane, i też tylko popatrzyli przez folię.

Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość
Ja po wizycie - dziecia nie widziałam, ale słyszałam serduszko Wszystko jest ok. Nadmierna wydzielina to norma, także nie martwcie się Szyjkę mam długą - 5 cm ma.
Super, że z dzidziusiem wszystko ok, a szyjka rzeczywiście długa.

Ja wróciłam, mam mojego nowego przyjaciela glukometra, taki malutki fajny przyjaciel. Nie ma tak źle, że Pani mówi, że sama dieta na 98 % wystarczy. Moje wyniki jak zawsze jakieś dziwne, pierwsze dwa wyniki są ok poniżej normy i dopiero później wzrosło do 172, zamiast spadać to mi dopiero zaczęło rosnąc. Powiedziała, żeby internetów nie czytać bo tam tylko straszą uwierzyć jej i będzie dobrze. Zagrożenia dla dziecka jak na ten moment nie widzi. Wyszłam pełna nadziei
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 19:33   #1716
czarnulax
Zakorzenienie

kamilka mam nadzieje, że Cię przyjmą mimo przeziębienia i gratuluję kolejnego tygodnia
magdusia a wkleiłabyś jeszcze raz linki z aukcji do tych koszul i szlafroka?
candy wow ale długa, zazdroszczę!
Stary 2015-09-29, 19:35   #1717
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Jaka duża, nawet mojego przerosła dobrze niech nam dzieci rosną. O dużo się skruciła ? co gin mówi
Stary 2015-09-29, 19:35   #1718
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
A ja nie wiem jakiej długości jest moja szyjka, bo mnie jeszcze gin nigdy nie zbadał.

Magdusiaaa - a koszula jak materiałowo?
magda1706 - gratuluje!
Mnie bada palcami i mówi, że długa, że jest ok. Nie wszyscy też mają odpowiedni sprzęt do tego, żeby zmierzyć tak mi się wydaje.

Cytat:
Czy lekarze mówili Wam coś o liczeniu ruchów? Mnie nakazał liczyć za jakiś tydzień: mają być 2-3 ruchy w ciągu godziny.
Mi nic nie mówiła. Tylko pytała czy są.
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 19:36   #1719
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Gratuluje synka

Ja wróciłam, mam mojego nowego przyjaciela glukometra, taki malutki fajny przyjaciel. Nie ma tak źle, że Pani mówi, że sama dieta na 98 % wystarczy. Moje wyniki jak zawsze jakieś dziwne, pierwsze dwa wyniki są ok poniżej normy i dopiero później wzrosło do 172, zamiast spadać to mi dopiero zaczęło rosnąc. Powiedziała, żeby internetów nie czytać bo tam tylko straszą uwierzyć jej i będzie dobrze. Zagrożenia dla dziecka jak na ten moment nie widzi. Wyszłam pełna nadziei
dziękuję

Miejmy nadzieję że dieta wystarczy

Edit: W sumie ja sama powiedziałam, że się tłucze szukał serducha i coś nie mógł znaleźć, ja mówię, ze gdzieś niżej, bo się tłukło po bokach

Edytowane przez magda1706
Czas edycji: 2015-09-29 o 19:38
Stary 2015-09-29, 19:38   #1720
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

mnie też lekarka zabroniła internetów czytać, mówiła ze tam takie głupoty czasem piszą ze ona sie za głowę łapie
no więc ja korzystam tylko z moich materiałów informacyjnych które od niej dostałam
Będzie dobrze, damy radę

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2015-09-29, 19:38   #1721
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Ojaa jaki duży dzieć
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 19:39   #1722
baby montana
Zakorzenienie

Teraz juz rozumiem dlaczego tu tyle dzieci chorych sie rodzi...skoro takie wyniki jak moje sa poprawne dla lekarzy stad, a prywatnie termin do endo na koniec listopada

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 19:42   #1723
czarnulax
Zakorzenienie

ewusia a to jest dokładnie taki jak z HM czy podobny?
kinga super, będzie dobrze
magda raz już ją podejrzał i pokazywał po czym widzi, że baba, ale ja to bym chciała jakiegoś potwierdzenia a ona ciągle nie chce się pokazywać, taka wstydnisia

No rośnie, rośnie, aż byłam w szoku

Teraz ma 3.1, miała coś koło 3.4 na dwóch poprzednich wizytach. Lekarz mówi, że póki ma powyżej 3 mam się nie martwić. Ale gdyby skurcze były za silne i zbyt często przyjść wcześniej sprawdzić szyjkę. Nie martwiłabym się i pewnie, gdyby nie to, że jednak się skróciła, a brzuch lubi twardnieć.

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Mnie dzisiaj też lekarz mówi, że mam żadnych internetów nie czytać i się nie nakręcać. I śmiał się, że on wie, że dr google to najlepszy lekarz, ale bym sobie darowała jednak
Stary 2015-09-29, 19:43   #1724
Kruszynkaa86
Raczkowanie

Magdusia kupiłam identyczną koszulę nocną jak Ty i dla mnie za tą cenę jest bardzo okey zamierzam domówić jeszcze drugą w innym kolorze, bo do szpitala czytałam, że przyda się więcej niż jedna

kamilka za wizytę, będzie dobrze

czarnulax ale masz dużą Córeczkę

Kinga ciesze się, że obejdzie się bez insuliny i zastrzyków

Mi lekarz szyjkę sprawdza ręcznie, ale on nie ma u siebie w gabinecie USG więc i tak inaczej nie dałby rady
Kruszynkaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 19:44   #1725
Casaa
Zakorzenienie

Czarnula, lekarzem nie jestem ale wydaje mi sie ze przy wadze juz 1kg szyjka powoli zacznie sie skracac, bo nacisk juz jednak jest duzy. A jak twardnieje Ci brzuch to dlugo on jest twardy? Czesto to sie dzieje?
Szyjke recznie oczywiscie sie sprawdza ale wtedy nie okresli dokladnie jej dlugosci wazne by byla w miare dluga i zamknieta
Wyslane z Lumia920.

Edytowane przez Casaa
Czas edycji: 2015-09-29 o 19:45
Stary 2015-09-29, 19:44   #1726
Dotka90
Zakorzenienie

Czarnula, duża dziołszka!

Szyjką się nie martw na razie, 3cm to nie jest źle. W razie wu mogą Ci szew założyć i też będzie ok.

Ewusia, nam też gin zabronił czytać internetów jak na USG w 11t wyszła przepuklina na brzuszku. To był początek tygodnia (11t 0d) i on mówił, że do końca 11t przepuklina się powinna wchłonąć, ale właśnie zeby nie czytac internetów. Przeczytałam z ciekawości, jak juz wiedzialam, ze sie wchlonela i.. dobrze, ze nie wczesniej, bo oczywiscie tam wszelkie mozliwe choroby opisywali..
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 19:47   #1727
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
mnie też lekarka zabroniła internetów czytać, mówiła ze tam takie głupoty czasem piszą ze ona sie za głowę łapie
no więc ja korzystam tylko z moich materiałów informacyjnych które od niej dostałam
Będzie dobrze, damy radę
Ty chociaż masz jakieś informacje, a mi nic nie dala. Żadnych przykładowych diet czy dokładnych informacji, jedynie powiedziała żeby nie jeść produktów z białej mąki prostych cukrów, banana i winogrona aha i soków coli i żadnych tych sklepowych napoi. Ewusia a Ty swoje 179 to miałaś po godzinie czy po dwóch?
Stary 2015-09-29, 19:47   #1728
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
magda raz już ją podejrzał i pokazywał po czym widzi, że baba, ale ja to bym chciała jakiegoś potwierdzenia a ona ciągle nie chce się pokazywać, taka wstydnisia
zdjęcie mógł robić że nic nie wystaje nasze się ułożyło dzisiaj dupką, kucnęło na dodatek i na zdjęciu widać pośladki i dydola a skoro wstydnisia to dziewczynka na bank
Stary 2015-09-29, 19:49   #1729
czarnulax
Zakorzenienie

Casa różnie, czasem nie chce dłuższy czas puścić i wtedy idzie w ruch nospa i łóżko. Mam dni, że jest całkowicie ok, a są takie, że nie jestem w stanie pójść do sklepu 200m i cały dzień spędzam w pozycji leżącej. Stąd moje zmartwienie.
Stary 2015-09-29, 19:53   #1730
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Casa różnie, czasem nie chce dłuższy czas puścić i wtedy idzie w ruch nospa i łóżko. Mam dni, że jest całkowicie ok, a są takie, że nie jestem w stanie pójść do sklepu 200m i cały dzień spędzam w pozycji leżącej. Stąd moje zmartwienie.

Ojjjj to bardzo niefajnie :-/ zeby szyjke odciazyc pozostaje lezenie z nogami i pupa uniesionymi. Choc moj gin tego nie popiera, nawet twierdzi, ze lezenie zadnej ciazy nie przedluzylo( inni ginekolodzy twierdza inaczej).

Latwo mowic ale staraj sie nie stresowac bo wiadomo, to niekorzystnie na wszystko dziala :-/
Stary 2015-09-29, 19:58   #1731
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
ewusia a to jest dokładnie taki jak z HM czy podobny?
to jest ten z H&M
oglądałam go też w sklepie i chyba jest identyczny (bo mój został kupiony w poprzednim sezonie, ale widocznie w tym maja takie same)

Cytat:
Teraz ma 3.1, miała coś koło 3.4 na dwóch poprzednich wizytach. Lekarz mówi, że póki ma powyżej 3 mam się nie martwić. Ale gdyby skurcze były za silne i zbyt często przyjść wcześniej sprawdzić szyjkę. Nie martwiłabym się i pewnie, gdyby nie to, że jednak się skróciła, a brzuch lubi twardnieć.
to jeszcze nie jest źle
Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość

Ewusia, nam też gin zabronił czytać internetów jak na USG w 11t wyszła przepuklina na brzuszku. To był początek tygodnia (11t 0d) i on mówił, że do końca 11t przepuklina się powinna wchłonąć, ale właśnie zeby nie czytac internetów. Przeczytałam z ciekawości, jak juz wiedzialam, ze sie wchlonela i.. dobrze, ze nie wczesniej, bo oczywiscie tam wszelkie mozliwe choroby opisywali..
właśnie tak jest w większości przypadków

Cytat:
Ty chociaż masz jakieś informacje, a mi nic nie dala. Żadnych przykładowych diet czy dokładnych informacji, jedynie powiedziała żeby nie jeść produktów z białej mąki prostych cukrów, banana i winogrona aha i soków coli i żadnych tych sklepowych napoi. Ewusia a Ty swoje 179 to miałaś po godzinie czy po dwóch?
po godzinie miałam tyle, a norma po godzinie jest do 180, no więc jestem na granicy
No w sumie to co najważniejsze Ci powiedzieli pamiętaj żeby jeść mało, ale często, nawet 6-7 posiłków dziennie

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2015-09-29, 20:09   #1732
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Czarnula ale masz juz duza coreczke kawal z niej dziewczynki.
Super ze wszystko z nia w porzadku. Wstydnisia mala.Z szyjka musi byc dobrze
-----
Link do sprzedawcy: http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=36455892

Serduszko malutkie

Edytowane przez Magdusiaaa
Czas edycji: 2015-09-29 o 20:18
Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 20:19   #1733
Casaa
Zakorzenienie

Magdusia, link wrzucic na glowna jako polecanego?

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-09-29, 20:21   #1734
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kruszynkaa86 Pokaż wiadomość
Magdusia kupiłam identyczną koszulę nocną jak Ty i dla mnie za tą cenę jest bardzo okey zamierzam domówić jeszcze drugą w innym kolorze, bo do szpitala czytałam, że przyda się więcej niż jedna
O widzisz jak milo nie no jest ok. Nie ma na co narzekac. A powiedz z rozmiarem trafilas? I Twoja tez ma taki "fabryczny" zapach?

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Magdusia, link wrzucic na glowna jako polecanego?

Wyslane z Lumia920.
Wydaje mi sie ze mozesz wrzucic. Wg mnie jest calkiem w porzadku
Zaraz jeszcze wrzuce do lozeczka.

Serduszko malutkie

Czas edycji: 2015-09-29 o 20:23
Stary 2015-09-29, 20:26   #1735
kogielmogiel
Rozeznanie

Cytat:
Czy lekarze mówili Wam coś o liczeniu ruchów? Mnie nakazał liczyć za jakiś tydzień: mają być 2-3 ruchy w ciągu godziny.
Moje nie rusza się w każdej godzinie. Rusza się rano, troche po południu i wieczorem

Cytat:
Kurde ale duża córa gratki
Mój lekarz bada szyjke tylko na fotelu, nigdy jej nie mierzy

Kinga to powodzenia w mierzeniu, dla mnie to wielkie wyrzeczenie nie jeść białego pieczywa bo to moje ulubione
ciekawe jak wyjdzie moja glukoza
Stary 2015-09-29, 20:30   #1736
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Lozeczko

http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=12795241

Serduszko malutkie

Stary 2015-09-29, 20:43   #1737
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Kinga to powodzenia w mierzeniu, dla mnie to wielkie wyrzeczenie nie jeść białego pieczywa bo to moje ulubione
ciekawe jak wyjdzie moja glukoza
Dla mnie , wyzwanie to jeść tyle razy jak ja normalnie 2 razy jadam.
Stary 2015-09-29, 20:46   #1738
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:

Dla mnie najwiekszym dramatem bylby brak wyjsc ze znajomymi do restauracji, bo co tam jesc?
Stary 2015-09-29, 20:47   #1739
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
zdjęcie mógł robić że nic nie wystaje nasze się ułożyło dzisiaj dupką, kucnęło na dodatek i na zdjęciu widać pośladki i dydola a skoro wstydnisia to dziewczynka na bank
zatrzymał nam obraz i nam pokazywał wtedy co widać, ale jakoś nie wpadłam by nam je wydrukował za to dzisiaj dostaliśmy fotke takiego malutkiego uszka

ewusia a powiedz mi jeszcze Ty masz na metce rozmiar 56? Bo jak oglądałam te w HM, to one były 50/56, nie było w ogóle 56.
magdusia dzięki
Casa wiem, że martwienie się niekorzystnie działa na malucha i też niczego nie zmienia, ale no ciężko. Wiesz jak mam dzień gdzie jest ok, to jakoś myślę o czymś innym, ale jak mam gorszy dzień, to to jest silniejsze. No nie da się wtedy o tym nie myśleć.
Stary 2015-09-29, 20:47   #1740
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Przekichane macie razem z Ewusia z tym jedzeniem i mierzeniem caly czas cukru... Ale najwazniejsze ze nie trzeba insuliny:-*

Dlatego ja cholernie boje sie swojej glukozy...:-/

Serduszko malutkie

Czas edycji: 2015-09-29 o 20:50
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości