|
|
#1711 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV
Cytat:
No to masz dorodną córuchnę super że wszystko dobrze ![]() Szyjka będzie w porządku jeszcze
|
|
|
|
|
#1712 |
|
Zakorzenienie
|
Akurat ta babka mnie nie kojarzy (ja jej tez), ale powiedziala, ze moze mi na 1-2h zatrzymać, ale do jutra to nie.
Ale powiedziałam, że przyjadę koło 10-11 (czyli po otwarciu), więc wychodzi na to samo, bo jakby mi 2h potrzymała, to i tak do zamknięcia. |
|
|
|
#1713 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() powinnaś brać euthyrox.... Cytat:
![]() a ile ma szyjka? nie martw sie na zapas |
||
|
|
|
#1714 |
|
Zakorzenienie
|
Czarnula, no cora pieknie rosnie
a ile teraz ma szyjka? Ile miala wczesniej?Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#1715 | |||
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje synka
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja wróciłam, mam mojego nowego przyjaciela glukometra, taki malutki fajny przyjaciel. Nie ma tak źle, że Pani mówi, że sama dieta na 98 % wystarczy. Moje wyniki jak zawsze jakieś dziwne, pierwsze dwa wyniki są ok poniżej normy i dopiero później wzrosło do 172, zamiast spadać to mi dopiero zaczęło rosnąc. Powiedziała, żeby internetów nie czytać bo tam tylko straszą uwierzyć jej i będzie dobrze. Zagrożenia dla dziecka jak na ten moment nie widzi. Wyszłam pełna nadziei
|
|||
|
|
|
#1716 |
|
Zakorzenienie
|
kamilka mam nadzieje, że Cię przyjmą mimo przeziębienia i gratuluję kolejnego tygodnia
![]() magdusia a wkleiłabyś jeszcze raz linki z aukcji do tych koszul i szlafroka? candy wow ale długa, zazdroszczę! |
|
|
|
#1717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze niech nam dzieci rosną. O dużo się skruciła ? co gin mówi
|
|
|
|
|
#1718 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi nic nie mówiła. Tylko pytała czy są. |
|
|
|
|
#1719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miejmy nadzieję że dieta wystarczy ![]() Edit: W sumie ja sama powiedziałam, że się tłucze szukał serducha i coś nie mógł znaleźć, ja mówię, ze gdzieś niżej, bo się tłukło po bokach Edytowane przez magda1706 Czas edycji: 2015-09-29 o 19:38 |
|
|
|
|
#1720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no więc ja korzystam tylko z moich materiałów informacyjnych które od niej dostałam Będzie dobrze, damy radę |
|
|
|
|
#1721 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1722 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz juz rozumiem dlaczego tu tyle dzieci chorych sie rodzi...skoro takie wyniki jak moje sa poprawne dla lekarzy stad, a prywatnie termin do endo na koniec listopada
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#1723 |
|
Zakorzenienie
|
ewusia a to jest dokładnie taki jak z HM czy podobny?
kinga super, będzie dobrze ![]() magda raz już ją podejrzał i pokazywał po czym widzi, że baba, ale ja to bym chciała jakiegoś potwierdzenia a ona ciągle nie chce się pokazywać, taka wstydnisia No rośnie, rośnie, aż byłam w szoku ![]() Teraz ma 3.1, miała coś koło 3.4 na dwóch poprzednich wizytach. Lekarz mówi, że póki ma powyżej 3 mam się nie martwić. Ale gdyby skurcze były za silne i zbyt często przyjść wcześniej sprawdzić szyjkę. Nie martwiłabym się i pewnie, gdyby nie to, że jednak się skróciła, a brzuch lubi twardnieć. ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Mnie dzisiaj też lekarz mówi, że mam żadnych internetów nie czytać i się nie nakręcać. I śmiał się, że on wie, że dr google to najlepszy lekarz, ale bym sobie darowała jednak
|
|
|
|
#1724 |
|
Raczkowanie
|
Magdusia kupiłam identyczną koszulę nocną jak Ty
i dla mnie za tą cenę jest bardzo okey ![]() kamilka za wizytę, będzie dobrze ![]() czarnulax ale masz dużą Córeczkę Kinga ciesze się, że obejdzie się bez insuliny i zastrzyków ![]() Mi lekarz szyjkę sprawdza ręcznie, ale on nie ma u siebie w gabinecie USG więc i tak inaczej nie dałby rady
|
|
|
|
#1725 |
|
Zakorzenienie
|
Czarnula, lekarzem nie jestem ale wydaje mi sie ze przy wadze juz 1kg szyjka powoli zacznie sie skracac, bo nacisk juz jednak jest duzy. A jak twardnieje Ci brzuch to dlugo on jest twardy? Czesto to sie dzieje?
Szyjke recznie oczywiscie sie sprawdza ale wtedy nie okresli dokladnie jej dlugosci wazne by byla w miare dluga i zamknieta ![]() Wyslane z Lumia920. Edytowane przez Casaa Czas edycji: 2015-09-29 o 19:45 |
|
|
|
#1726 |
|
Zakorzenienie
|
Czarnula, duża dziołszka!
Szyjką się nie martw na razie, 3cm to nie jest źle. W razie wu mogą Ci szew założyć i też będzie ok. Ewusia, nam też gin zabronił czytać internetów jak na USG w 11t wyszła przepuklina na brzuszku. To był początek tygodnia (11t 0d) i on mówił, że do końca 11t przepuklina się powinna wchłonąć, ale właśnie zeby nie czytac internetów. Przeczytałam z ciekawości, jak juz wiedzialam, ze sie wchlonela i.. dobrze, ze nie wczesniej, bo oczywiscie tam wszelkie mozliwe choroby opisywali.. |
|
|
|
#1727 |
|
Zakorzenienie
|
Ty chociaż masz jakieś informacje, a mi nic nie dala. Żadnych przykładowych diet czy dokładnych informacji, jedynie powiedziała żeby nie jeść produktów z białej mąki prostych cukrów, banana i winogrona aha i soków coli i żadnych tych sklepowych napoi. Ewusia a Ty swoje 179 to miałaś po godzinie czy po dwóch?
|
|
|
|
#1728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nasze się ułożyło dzisiaj dupką, kucnęło na dodatek i na zdjęciu widać pośladki i dydola
|
|
|
|
|
#1729 |
|
Zakorzenienie
|
Casa różnie, czasem nie chce dłuższy czas puścić i wtedy idzie w ruch nospa i łóżko. Mam dni, że jest całkowicie ok, a są takie, że nie jestem w stanie pójść do sklepu 200m i cały dzień spędzam w pozycji leżącej. Stąd moje zmartwienie.
|
|
|
|
#1730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojjjj to bardzo niefajnie :-/ zeby szyjke odciazyc pozostaje lezenie z nogami i pupa uniesionymi. Choc moj gin tego nie popiera, nawet twierdzi, ze lezenie zadnej ciazy nie przedluzylo( inni ginekolodzy twierdza inaczej). Latwo mowic ale staraj sie nie stresowac bo wiadomo, to niekorzystnie na wszystko dziala :-/ |
|
|
|
|
#1731 | |||
|
Zakorzenienie
|
to jest ten z H&M
oglądałam go też w sklepie i chyba jest identyczny (bo mój został kupiony w poprzednim sezonie, ale widocznie w tym maja takie same) Cytat:
Cytat:
Cytat:
No w sumie to co najważniejsze Ci powiedzieli pamiętaj żeby jeść mało, ale często, nawet 6-7 posiłków dziennie
|
|||
|
|
|
#1732 |
|
Wtajemniczenie
|
Czarnula ale masz juz duza coreczke
kawal z niej dziewczynki. Super ze wszystko z nia w porzadku. Wstydnisia mala.Z szyjka musi byc dobrze ![]() ----- Link do sprzedawcy: http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=36455892
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-09-29 o 20:18 |
|
|
|
#1733 |
|
Zakorzenienie
|
Magdusia, link wrzucic na glowna jako polecanego?
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#1734 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie no jest ok. Nie ma na co narzekac. A powiedz z rozmiarem trafilas? I Twoja tez ma taki "fabryczny" zapach?![]() ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Wydaje mi sie ze mozesz wrzucic. Wg mnie jest calkiem w porzadku ![]() Zaraz jeszcze wrzuce do lozeczka.
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-09-29 o 20:23 |
|
|
|
|
#1735 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mój lekarz bada szyjke tylko na fotelu, nigdy jej nie mierzy ![]() Kinga to powodzenia w mierzeniu, dla mnie to wielkie wyrzeczenie nie jeść białego pieczywa bo to moje ulubione ciekawe jak wyjdzie moja glukoza
|
||
|
|
|
#1736 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1737 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1738 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zatrzymał nam obraz i nam pokazywał wtedy co widać, ale jakoś nie wpadłam by nam je wydrukował za to dzisiaj dostaliśmy fotke takiego malutkiego uszka ewusia a powiedz mi jeszcze Ty masz na metce rozmiar 56? Bo jak oglądałam te w HM, to one były 50/56, nie było w ogóle 56. magdusia dzięki ![]() Casa wiem, że martwienie się niekorzystnie działa na malucha i też niczego nie zmienia, ale no ciężko. Wiesz jak mam dzień gdzie jest ok, to jakoś myślę o czymś innym, ale jak mam gorszy dzień, to to jest silniejsze. No nie da się wtedy o tym nie myśleć.
|
|
|
|
|
#1740 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dlatego ja cholernie boje sie swojej glukozy...:-/
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-09-29 o 20:50 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:55.

Chcieliśmy by podejrzał ją między nóżkami, ale była tak ruchliwa i zasłaniała rączką, nóżką - standard

Powiedziała, żeby internetów nie czytać bo tam tylko straszą uwierzyć jej i będzie dobrze. Zagrożenia dla dziecka jak na ten moment nie widzi. Wyszłam pełna nadziei