|
|
#2251 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7
Cytat:
![]() Martwisz się ulozeniem? Czy jednak myślisz, że się obroci? Haha no to extra zebrało się na amory ![]() Cytat:
![]() Ale czy do przewijania nie będzie za ciemna? Dosyć jasno swieci? W ogóle na początku zamierzacie spać przy całkiem zgaszonych światłach a dopiero o na karmienie przewijanie wlaczac? Czy coś cały czas się będzie świeciło? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2252 |
|
Raczkowanie
|
anom martwię nawet mi się śniło że się obraca... ciągle mam na to nadzieję, ale z każdym dniem co raz mniejszą...
|
|
|
|
#2253 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez od polowy listopada odpoczywam. Biorę urlop a od 1 grudnia macierzyński. Ale wam tam mniej placa nie? ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Cytat:
Jeszcze ma kilka tygodni. Myśl pozytywnie ![]() Mujer przedstawiala techniki "pomagające" dziecku sie obrocic ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Cytat:
Ja musze miec ciemność i cisze zeby w ogóle zasnąć wiec żadnego oświetlenia nie planuje. Zastanawiam się tylko jaka moc powinna miec lampka zeby można bylo przewinąć ale zeby za jasno nie bylo
|
|
#2254 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny obchodzicie z tż Dzień Chłopaka??? Ja zupełnie zapomniałam, dobrze że mam prezent
|
#2255 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze ma kilka tygodni. Myśl pozytywnie
![]() Mujer przedstawiala techniki "pomagające" dziecku sie obrocic[COLOR="Silver"] dzięki poszukam zobaczę co to
|
|
|
|
#2256 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Halwaya jak jest w tej lampce co kupiłaś? Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#2257 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy znajdziesz w gąszczu tych postów ![]() Pamiętam o dniu chłopaka ale nic specjalnego nie robię Smialam sie ze w prezencie mógł dzis zobaczyć mala na usg
|
|
#2259 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o kurcze no to maluszek naprawdę spory ale poród też bardzo szybki super!Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:46 ---------- Cytat:
![]() też dziś arbuza pożerałam ![]() arisah witam nową mamę i gratuluję córeczki
|
||||
|
|
|
#2260 |
|
Rozeznanie
|
Znów pobudka na siku i juz nie mogę zasnąć. Rano mam usg a potem ostatni dzień pracy i będę jak zombie. Wieczorem o 21 juz padam a potem pół nocy się przewalam po łóżku.
|
|
|
|
#2261 |
|
Zadomowienie
|
Eh, obudziłam się ponad godzinę temu, zaliczyłam łazienkę, a jak wróciłam to nie mogłam usnąć. W pewnym momencie cała się spociłam, aż temperaturę mierzyłam. Okazało się, że mam 36,5
Nadal usnąć nie mogłam i nie śpię do teraz Co do Dnia Chłopaka, to ja nic nie mam, nic nawet nie kupię, bo nie planuję wyłazić z domu, ale za to mam zamiar ciasto machnąć
|
#2262 |
|
Zadomowienie
|
Witam nowa mame
malutka ma jeszcze pare tyg.na obrot wiec spokojnie Ja TZ nic nie kupilam na dzien chlopaka i chyba juz dzis nic nie kupie.. Ewentualnie zapytam jaki drobiazg by chcial i zamowie przez neta,bo ciastowy to on w ogole nie jest z zmolestowania tez na pewno bedzie zadowolony
|
#2263 |
|
Zakorzenienie
|
Hello. Ja właśnie wstaje i szykuje sie do pracy. Nawet ładny dzień sie zapowiada. W miare sie wyspalam wiec mam nadzieje ze nie zaliczę zgonu
![]() Kupie tzowi duza milkę oreo a niech ma chłopak ![]() Miłego dnia
|
#2264 |
|
Raczkowanie
|
dzień doberek
miłego dnia wszystkim życzę![]() Tż wyszedł właśnie do pracy, ja też już spać nie mogę szykuje mi się dziś wizyta u pediatry bo"starszą" już tydz coś męczy i się pogarsza zamiast polepszać, pół nocy spać nie mogłam bo ciągle coś popłakiwała... |
|
|
|
#2265 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj nowa mamo
![]() Boze czy te noce beda tak wygladac juz zawsze? :p W dzien jak sie schodze to nie ma bata padam o 16 na godzine spania. Wieczorem kolo 21 przysypiam. Po czy sie przebudzam ale noe zebym spala. I kierwa spac nie moge do 3!! Po czym tylko cos huknie nie spie A koedys to mogly czolgi pod oknem jezdzic i spalam Matuly jestem nieprzytomna |
|
|
|
#2266 |
|
Zadomowienie
|
Qrcze ja z tym spaniem mam dokladnie tak samo dzisiaj chyba ze 4 razy wstawalam i pozniej sie po lozku rzucalam az sie TZ pytal czy cos mi sie dzieje :/ a ja ze spac nie moge i mi niewygodnie :/
Ja swojemu kupilam 4 pary bokserek z hendersona takich jak lubi bo swoje ma juz na wykonczeniu wiec zadowolony bedzie napewno
|
|
|
|
#2267 |
|
Zakorzenienie
|
Limonka a ile płacisz za hendersona? Chciałam mojemu kupić ale wydawały mi się mega drogie, 25 za sztukę.
Ja na dzień chłopaka dam co natura dała także
|
|
|
|
#2268 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mam termin na 7 grudnia, mały leży poprzecznie, ale jeszcze się nie martwię. Jak w 33 tygodniu nadal nie będzie leżał jak powinien, to będę mu pomagała zrobić fikołka ![]() Moja mama dopiero w dniu mojego porodu poczuła jak przewracam się do góry nogami przerywając przy tym pęcherz płodowy, także wszystko się może jeszcze zdarzyć
|
|
|
|
|
#2269 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zapomniałam o dniu chłopaka
nawet na ciasto za bardzo nie mam składników, chyba że na Murzynka
|
|
#2270 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ja po śniadaniu, melduję, że koszulka sucha, więc stanik zdał egzamin jak na razie ![]() Kurczę z tym świętem trochę lipa, bo Tz na dzień kobiet zawsze coś kupi, a dnia mężczyzn nie obchodzi się tak za bardzo w Polsce, więc mogłam mu coś kupić ;/ Najwyżej też dostanie mnie w prezencie ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2271 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gratulacje ale duże dziecko! Cytat:
Najważniejsze, że wszystko ok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i to też jakiś drobiazg ![]() Dzień dobry
|
|
#2272 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A widzialas te nowe batoniki milka oreo ? Wczoraj zjadlam.dwa na raz... Gratuluje potwierdzonej coreczki ![]() Witam nowa mame i nie wiem czemu ale czytam Twoj nick arash |
||
|
|
|
#2273 |
|
Wtajemniczenie
|
Fionka dokładnie tak jak mówi halwaya 9 miesięcy płatne. W tej kwestii całe uk tak samo.
Złożyłam już papiery o macierzyński. Oj płacą dużo mniej. Znaczy inaczej zależy kto ile zarabia. Najniższa krajowa przy 40h to ok £200-240/tyg natomiast macierzyński £139/tyg. U mnie to będzie dużo mniej niż połowa. Jakaś 1/3... Ja na dzień chłopaka biorę tzta zaraz do szkockiej castoramy bo trzeba remont kończyć. Hahaha No co się okazuje.. moja pamięć zawodna czasami ale W jednej sprawie z dwóch miałam rację - szef wziął kasę i oczywiście nie pamiętał. .. Szefowa sprawdziła w nocy na monitoringu napisała mi że pogada sobie z nim rano. I na chuy moje nerwy.... :/ Ale już lepiej tylko po płaczu wczoraj głowa boli
|
#2274 |
|
Zadomowienie
|
Fionka
za wizytę ![]() Witam nową mamusię ![]() My nie obchodzimy Dnia Chłopaka, myślę tylko jaki fajny obiad dziś zrobić |
|
|
|
#2275 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w środę!
Usnęłam po 4. Jestem nie do życia. Gardło trochę mi zelżało, za to katar mam dzisiaj okrutny. Eh... I wszystko przez jedno wesele...
|
#2276 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() http://allegro.pl/henderson-bokserki...067342379.html |
|
|
|
|
#2277 |
|
Zadomowienie
|
witam
![]() ja już się tak przyzwyczaiłam do nieprzespanych nocy że teraz już nawet tego bardziej nie odczuwam
|
|
|
|
#2278 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję dziewczyny za dobre słowo
z tym gotowaniem to trochę mama pomaga, jakaś zupę warzywna zrobi np. Muszę sobie chyba kupić coś do gotowania na parze to byłoby łatwiej. Bardziej chodzi o to, że ja się boję cokolwiek zjeść... Niby każą tak jak normalnie przy donoszonym noworodku ale ja się po prostu boję. W końcu to skrajny wcześniak... Dziewczyny, a co u Lobo, bo od kilku dni nie widziałam żeby coś pisala??? I w ogóle to mogę wam już coś napisać o laktatorach. Na początku w szpitalu miałam wypożyczony elektryczny Medela Symphony. Rewelacja dla rozbujania laktacji. Ale jak chciałam kupić... Cena powala. Prawie 600zł... Poza tym u mnie trochę inna sytuacja. Odciągam pokarm co 3 godz, w szpitalu też a nie mam tam nawet gdzie umyć laktatora czy końcówek do niego. Stanęło więc na ręcznym. Mąż mi kupił Aventa, i nie powiem, fajnie pracuje. O dziwo ręcznym odciągam więcej niż elektrycznym :-D (na oddziale jest ta sama medela, a że mam końcówki to jeden raz mogę tam odciągnąć). Położne się ze mnie śmieją że zawsze jest odwrotnie. Nie powiem, na pewno elektryczny wygodniejszy bo działa sobie sam. Można w tym czasie coś innego robić równolegle. A przy ręcznym trzeba się jednak namachać. Ale według mnie też spokojnie da radę. Tym bardziej że wy będziecie odciągać przecież mniej niż ja ;-) |
|
|
|
#2279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie no, mój zakłada różne, ale ostatnio wyrzuciłam mu wszelkie możliwe slipy,bo jak widzę go w slipach to moje libido jest równe -100000 Nawet nie zauważył, że czegoś mu brakuje Czekam na położną, może zaraz będzie, a ja dziś taka nieogarnięta, włos zmierzwiony po wczorajszym farbowaniu, kolor jeszcze niewypłukany więc jest przeokropny Spowiadać się kto tu na wątku jest rudy jak ja i jakiej farby używa? Chodzi mi o taką, która od początku bedzie miała jasny odcien, bo ja świezo po farbowaniu mam ciemne rude, jak stara wiewióra, dopiero po ok tygodniu robią sie ładne
|
|
|
|
|
#2280 |
|
Konto usunięte
|
Żaneta widać optymizm w tym co piszesz
spróbuj sobie na początek kupić taką wkładkę do garnka do gotowania na parze. Powinnaś znaleźć w Carrefourze. Od biedy może też być zwykły metalowy durszlak na garnku z niewielką ilością wody i nakryty pokrywką. Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:02.

Nadal usnąć nie mogłam i nie śpię do teraz 

nawet na ciasto za bardzo nie mam składników, chyba że na Murzynka