|
|
#1771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV
Kinga za to jedzenie powinnaś dostać
Meg gratulacje Dziewczyny co do kąpieli, to ja nie lubię, ale jest tak zimno ostatnio, że czasami mam ochotę na taką kąpiel ![]() Dotka jak z kotem? wiesz już coś? Taa dam w dniu dzisiejszym aplikacja pokazała mi, że jestem w 28 tc, a co za tym idzie zaczynam 3 trymestr ![]() A co do tych ruchów, to wydaje mi się, że to jest tak, że jak dziecko się rusza w ciągu dnia, to jest ok. Gorzej byłoby jakby się ruszało czasami i tak nieregularnie, ale jak są to regularne ruchy, to chyba nie ma się co martwić. U mnie na pewno rusza się rano, po obiedzie i wieczorem jest impreza. Aaaa i Magda pytałaś wczoraj czy w nocy dzieć śpi, mój na 100%, dzisiaj miałam taki lekki sen, że wszystko słyszałam, co się dzieje na ulicy. Ruszył się tylko jak wstałam na sikanie, a tak to spokój całą noc. Gdyby tak zostało jak się urodzi Dzisiaj zaczynam remont część 2. Jeszcze pan majster nie przyszedł, ale już mam dość na samą myśl. uff się naprodukowałam
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. Edytowane przez malwi89 Czas edycji: 2015-09-30 o 07:20 Powód: literówki |
|
|
|
#1772 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizytę. Ciekawe ile moja waży, ale jeszcze tylko 12 dni |
|
|
|
|
#1773 |
|
Zakorzenienie
|
candy obym zasneła zrobie szybki obiad a na 17:30 na szkołę rodzenia
|
|
|
|
#1774 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1775 |
|
Konto usunięte
|
Hejka
nie miałam wczoraj głowy, żeby się odezwać. Moja wizyta wczoraj ekspresowa. Wyniki krzywej cukrzycowej bardzo dobre i anemia - mimo, że jest nadal zmalała szyjka w porządku, ale usg nie było, na następnej wizycie dopiero. W piątek byłam pierwszy raz spotkać się z tą położną. Zrobiła ktg - pomiary bardzo dobre i zebrała wywiad. Aa i wyliczyła mi termin, to już trzeci OM - 2.01, USG - 7.01, a położna - 31.12 następna wizyta u gina 20 października, a położna 16.10
|
|
|
|
#1776 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
masakra nic innego bym nie robiła tylko spała.
|
|
|
|
#1777 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
U mnie dzisiaj według OM 100dniówka ![]() Dzisiaj kupię koniecznie termometr, bo o ciepłej kąpieli marzę
|
|
#1778 |
|
Zakorzenienie
|
Ja biore cieple prysznice
![]() Malwi,z kotem lepiej. Na usg nie wyszedl skrzep czyli jest okej bo to byloby wskazanie do uspienia. Dzisiaj do wieczora zostanie jeszcze w klinice, a potem wdrozymy leki przeciwzapalne, przeciwobrzekowe i bedziemy czekac na poprawe sprawnosci. Szczerze mowiac mialam kota w mieszkaniu przez 11 lat i w zyciu nie slyszalam o syndromie uchylnego okna.. nie mielismy zadnych zabezpieczen na okna ani nic. A teraz czytam w interneci, ze to wcale nie takie rzadkie przypadki.. nie wiem gdzie on sie zawiesil,u nas w domu na pewno nie, bo otwarte bylo tylko okno na ganku, a tam nie ma z zewnatrz parapetu. Poza tym na wszystkich uchylnych oknach mamy z zewnatrz moskitiery.. |
|
|
|
#1779 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
ja tak szybciutko, bo dziś dla odmiany gnam na wizytę ale do ortodontki ![]() Baby paskudna sytuacja z tą szwagierką. Przegina ewidentnie i trzeba jej dać nauczkę. Magda gratki synka Prawie same chłopaki u nas.Candy super, że wczorajsza wizyta udana ![]() Ciekawe czy jutro gin powie mi coś o liczeniu ruchów? Czarnula ale Twoja "Malutka" już galanta jest Ale super, niech nam rosną dzieciaczki.
|
|
|
|
#1780 |
|
Zakorzenienie
|
Niepozorna - dziękuję
A co do kąpieli, ja też biorę ciepłe prysznice nigdy nie lubiłam takich że miałam czerwona skórę tylko taka ze mi było ciepło wszędzie i teraz tak mi dobrze pod prysznicem że stoję czasem 10 min ot tak po prostu hah
Edytowane przez magda1706 Czas edycji: 2015-09-30 o 09:17 |
|
|
|
#1781 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w 27 tygodniu.
|
#1782 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratulacje nowych tygodni. Niektore z Was sa juz tak wysoko
|
#1783 |
|
Zakorzenienie
|
Ua00 gratki!
![]() Tak btw kupilam wczoraj olejek ze slodkich migdalow i bardzo polecam! Dalam 8zl za 50ml ale on jest z pompka wiec wydajny, bo na brzuch i piersi wystarcza mi 2-3 pompki. Baaardzo dobrze nawilza, ale szybko sie wchlania. Skora jest sprezysta, nawilzona ale nie tlusta,wiec tez do masazu dziecia bedzie super,bo nie ma potem obaw, ze nam sie dzoecko wyslizgnie z rak. No i zauwazylam wczoraj 3 malutkie rozstepy,wczesniej ich nie widzialam bo one sa od dolu brzucha, dopiero przy masazu zauwazylam. I babka w aptece wczorwj chyba stwierdzila ze jestem zdesperowana bo skonczyl mi sie Gaviscon na zgage,a ja bez niego umieram. Ona mowi,ze nie ma w butelce tylko saszetki i miala 2-3 tylko na sprzedaz. A ja wole w butelce, bo w 1 saszetce jest duzo, a mi czasem maalutki lyczek wystarcza. Poszla na zaplecze, przyniosla w butelce i mowi- mam jeden, wprawdzie byl zamowiony dla pacjenta,ale dam pani ![]() Boziuuu ale mi dzis dretwieje lewa noga to od kregoslupa...
|
|
|
|
#1784 |
|
Zakorzenienie
|
gdzie taki olejek mogę kupić?
![]() ja już jestem cała w roztępach
|
#1785 |
|
Zakorzenienie
|
W aptece
|
|
|
|
#1787 | ||
|
Zakorzenienie
|
Co do liczenia ruchów to pytałam o to gina ostatnio i on mi powiedział, że na tym etapie absolutne ruchów nie liczymy bo "możnaby zwariować"
![]() Jak same piszecie dziecie mają okresy aktywności w ciągu dnia i na bank w ciągu nocy jak śpimy i nie czujemy. Gin mi mówił, że liczenie dopiero po 30 którymś tygodniu. Więc na razie nie ma się co nakręcać. Mój dzieć budzi mnie już rano jak się rozpycha i to dość mocno, chwilka spokoju potem domaga się śniadania, chwila szaleństw po jedzeniu, sen, potem znów pobudka na drugie śniadanie, potem przed i po obiedzie i wieczorem hasa. Także dość dużo. Ale ma też czasem spokojniejsze dni ![]() Cytat:
Ja na razie stopuje z zakupami ciuszkowymi bo mam pełno rzeczy, a teraz się dowiedziałam, że przyszła kolejna dostawa od kuzyna TZ z Włoch i szwagierka też ostro buszuje po lumpkach w Wawie ![]() Powodzenia na wizycie! ![]() baby a co lekarz mówi na takie TSH? Ja miałam takie wysokie na początku ciąży i od razu kazał zbijać... czarnulax córeczka już cięższa jak torebka cukru! Oby tylko z szyjką było w porządku ![]() Cytat:
![]() Magdusiaaa oj mi też się marzy gorąca kąpiel z pianą ale zadowalam się ciepłymi prysznicami, w taki chłod jak teraz się zaczyna na pewno z nich nie zrezygnuję ![]() Gratuluję Wam nowych tygodni i studniówek
|
|
#1788 |
|
Zakorzenienie
|
Co do kąpieli to ja nigdy nie lubiłam gorących, czasami to biorę prysznic w prawie zimnej wodzie.
|
#1789 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje wszystkich tygodnie i zarazem co u niektórych 7 miesiąc zawitał
Medeline dobrze że wszystko w porządku, gorzej że musisz więcej leżeć, ale dasz rade zobacz już nie dużo nam zostało. Candyyfloss 7kg więcej na ten tydzień to jest dobra waga. joanna a może w sylwestra urodzisz, super że z maleństwem ok Dotka czyli jest szansa, że kotek z tego wyjdzie Z jedzeniem obiecuję poprawę od dnia dzisiejszego. Już jestem po mierzeniu i po śniadaniu, za chwilę znowu jeść przeraża mnie to, ale przecież to dla dzidziusia dla niego wszystko. ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Siedzę robię listę dla męża zakupów w Polsce, już jutro rano jedzie. W nocy pół przepłakałam, że on jedzie, a ja muszę zostać i że ja nie chce że ja sama zostanę. Też bym chciała jechać
|
|
|
|
#1790 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga a czemu Ty nie jedziesz?
Jedzenie raz dziennie prowadzi do duzych skokow cukru, wiec zdecydosznie to popraw
|
|
|
|
#1791 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję nowych tygodni
![]() kinga może dzięki temu też wyrobisz sobie taki nawyk jedzenia częściej na przyszłość, to zawsze zdrowiej
|
|
|
|
#1792 |
|
Zadomowienie
|
Ale mi się dzieć właśnie rusza
|
|
|
|
#1793 |
|
Zadomowienie
|
Liczenie ruchów jak najbardziej dopiero później. Jest kilka metod ale chyba najpopularniejsza to doliczenie od godz. 8.00 dziesięciu ruchów i zaznaczenie na wykresie godziny w której był ten 10. ruch. Jeśli do godz. 22.00 nie będzie tych dziesięciu ruchów to wtedy albo obserwować następnego dnia albo zgłosić się do lekarza.
Mój syn rzadko się ruszał i na pewno raz w ciągu godziny codziennie rzadne dziecko nie będzie fikać. Jakaś dziwna metoda... |
|
|
|
#1794 |
|
Zadomowienie
|
A ten olejek migdałowy dla dziecka to jaki kupujecie? Dacie link?
|
|
|
|
#1795 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1796 |
|
Zakorzenienie
|
A jaka marka? A mój urządził sobie od wczoraj trampoline na pęcherzu.. I to tak chamsko się odbija od pęcherza i skacze do góry. Lekarz też wczoraj zwrócił uwagę że trzyma nóżki na pęcherzu i czy mi to nie przeszkadza.. No nie żebym sikala co 10 min. Kinga - puść go szybko! I niech szybko wraca i wszystko przywiezie Ci i będziemy miały co oglądać
|
|
|
|
#1797 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1798 |
|
Zakorzenienie
|
Ten olejek to taki na E, wpiszcie w google albo allegro olejek ze slodkich migdalow to na pewno Wam znajdzie
![]() Kinga a no tak, jak zakaz to zakaz. Ja spedzilam 8h w drodze nad morze i nie powiem zebym sie potem dobrze czula. |
|
|
|
#1799 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się boję tego lotu trochę teraz, ale skoro jest wszystko dobrze, dzidziuś regularnie się rusza to lecę
|
|
|
|
#1800 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie lekarz jeszcze nic nie mówił o liczeniu ruchów.
kinga szkoda, że nie możesz jechać z mężem. Ja chyba też zdecyduję się na ten olejek migdałowy dla dziecia. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:27.

za wizytę. 

ja tak szybciutko, bo dziś dla odmiany gnam na wizytę ale do ortodontki 
Prawie same chłopaki u nas.

to od kregoslupa...