|
|
#331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ikea - dzień bez dziecka...
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#332 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
jak w dzień bez dzieci w Ikea ma być tak miło jak tu na wątku to faktycznie zorganizujcie go sobie ale pamiętajcie by tylko wtedy tam się pojawiać.
Każdemu będzie faktycznie łatwiej ten jeden dzień ominąć. A w pozostałe móc zrobić zakupy w milszej atmosferze (nawet jeśli zjawi się jakaś wycieczka przedszkolna) to i tak pikuś.. Pan pikuś
|
|
|
|
|
#333 | |
|
Zakorzenienie
|
Ikea - dzień bez dziecka...
Cytat:
smutam starsznie ze mnie nie lubia. dziwne ze na watku o dzieciach sa mamy, starsznie dziwne W ogole jak smiem sie wypiwiadac na forum haha Edytowane przez OYE Czas edycji: 2015-09-30 o 12:37 |
|
|
|
|
|
#334 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, ale serio.
Z mojego oglądu oni na mnie zarabiali głownie na etapie wyposażania właśnie dzieci. Bo: - pokoje dzieciece wymagaja dosc czestej zmiany mebli (ale moze tylko mnie się tak wdoopie przewraca, co pewnie mi zaraz ktoś wytknie ze można oszczędniej, kupic dziecku łóżko i szafkę/biurko raz na powszeczasy), bo dzieci w pierwszych nastu latach rosna bardzo szybko oraz bardzo sie zmieniają ich potrzeby i gust. Ikea u mnie najpierw zarobiłą na niemowlakach, potem na zmianie dzieciecych mebli w okresie wczesnoszkolnym i raz jeszcze jak z dzieci wyewoluowały nastolatki. + tanie szklanki/kubki czy trochę drobiazgów do kuchni, bo u mnie sie jakoś szybko wytłukują i mi wąż z kieszeni mówi, zeby nie kupować droższych bo i tak wytłuczemy. Choć ostatnio tesco ostro konkuruje pod tym względem. ![]() Na meblach "docelowych" jakoś u nas nigdy nie zarobili, ani jak dzieci jeszcze nie mieliśmy, ani potem. Przeraza mnie np. że standardową kanapę z IKEI jestem w stanie podnieść 1 ręką Jakoś to nie wzbudza mojego zaufania co do trwałości tych mebli.
|
|
#335 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zresztą możemy stwierdzić, że te wszystkie kąciki dla dzieci to krzyk rozpaczy sklepu "rodzicu, zabierz swoje niewychowane dziecko z szafy/komody/pojemnika na pościel! Wiemy, że sam nie dajesz sobie z nim rady. Ułatwimy Ci! Masz tu kredki! Daj mu na chwilę, niech przestanie niszczyć ekspozycję!", a nie udogodnienia wynikające z tego, że 3-letni Brajanek jest grupą docelową IKEI |
|
|
|
|
|
#336 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a meble, to zależy. są łóżka za 200 i za 2000. materace za 200 i 2000. większość mebli mam z ikei, w różnych cenach. na te droższe nie narzekam, a te tańsze jak się zepsują, nie płaczę. np blat roboczy mam ten tani z ikei - przy malowaniu paznokci, rysowaniu, używaniu farb, niszczy się szybciej niż standardowy. blat wymieniałam już raz po 5 latach. nawet nie odczułam różnicy i to jest fajne, że masz nogi, masz system meblowy ale dokupisz sam blat i jest git ;p a dzieci nie mam. trzy pokoje i przedpokój ikeowe. bo brw i bodziem się brzydzę
|
|
|
|
|
|
#337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest tani kslep meblowy/z wyposażeniem wnętrz dla mas, więc im więcej ludzi przychodzi, w tym dzieci, bo rodzice często gęsto wydają przez to więcej niż zamierzali, to dla nich super |
|
|
|
|
|
#338 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
rekinem biznesu nie zostaniesz. |
|
|
|
|
|
#339 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
E Drabina, też rekinem biznesu nie zostaniesz niestety. Dzieci nie wychodzą z pustymi rękoma. Przerobilismy wszytko: pluszowe żaby, szczury (jesu, co za pomysł swoją drogą), nietoperze, węże, krokodyle, posciele w rybki - srybki , świecące księżyce, gwiazdki, klocki, srocki, kolorowe foremki do ciasta w kształcie renifera (a może to był tyranozaur?)kolorowe słomki i sama już nie pamiętam co jeszcze ![]() Jakbym poszła bez dziecka, może bym kupiła 1/10 tego.
|
|
|
#341 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kto napisal ze to ekskluzywny sklep? Nikt. Nadinterpretacja milion. Co nie zmienia faktu, ze jak kogoś stać na porshe to może kupować w Ikea sprawdzone info
|
|
|
|
|
|
#342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#343 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#344 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- To, że oznacza to mniej pieniędzy+ ryzyko wkurzenia ludzi=to się nie opłaca. |
|
|
|
|
|
#346 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#347 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#348 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego też, czysto teoretycznie, rozważamy sytuację dlaczego IKEA nigdy nie zdecydowała się i raczej nie zdecyduje na ryzykowny krok, jakim jest np. dzień, bez określonej grupy klientów. To chyba jasne?
|
|
|
|
|
#349 |
|
Konto usunięte
|
No ale po co te przytyki o inteligencji i innych takich? Nie atakuj -> nie będziesz upominana, to chyba proste
|
|
|
|
|
#350 | ||
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
dwuosobowe stoliki (strefy dla singli i par w restauracji czy dania dla dwojga) Jest ? Nie ma... są za to miejsca i dania dla dzieci Dla dziadków np kąciki z prasą i np kasa pierszeństwa? chodziki dla dziadków są? nie są wózki takie w które można dziecko wsadzić. Dla kogo jest kasa pierszeństwa w ikea?? otóż dla kobiet ciężarnych. windy to nie udogodnienie to przepisy..sklpe musi byc dostosowany dla niepełnosprawnych.. ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
od rozdartych bachorów itp.. a można napisać ładniej
|
||
|
|
|
|
#351 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Zauważyłam, że wiele osób nie znajduje tego, co niewygodne-wykasowuje z pamięci |
|
|
|
|
|
#353 |
|
Konto usunięte
|
Heh. No to znajdź słowo bachor i podziel się odkryciem. Mnie już brak słów
|
|
|
|
|
#354 |
|
Konto usunięte
|
Przeczytalam cala pierwsza strone, czyli u mnie od 1. do 30. posta, bo tak mam ustawione, czyli domyslne ustawienie wizazu. Nie ma tam slowa bachor. Nie ma.
Send from my mind using the Force. |
|
|
|
|
#355 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
wprowadzi - teoretyzowanie, dlaczego mógłby to wprowadzić ma sens (a nuż nasze argumenty weźmie sobie do serca ów rodzic, który nie domyślił się biedak, że zbytnia samowolka malucha może być nie tylko uciążliwa dla innych, ale przede wszystkim niebezpieczna/nieprzyjemna dla samego malucha [patrz: podane wcześniej linki do serwisów informacyjnych, przytoczone przykłady]) - o tyle teoretyzowanie, dlaczego by nie mógł, tego sensu już nie ma: no, skoro i tak nie wprowadzi - to po co o to walczyć? |
|
|
|
|
|
#356 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Też kupowałam kiedyś ten szajs, ale już zmądrzałam. Cytat:
Cytat:
![]() Pewnie, teraz dzieci von ze sklepu, a kto następny ? Może grubasy, żeby nie tarasowały przejścia swoimi wielkimi zadami ? Czwartek dniem grubasa, niech sobie wtedy chodzą i kupują te trzydrzwiowe szafy. |
|||
|
|
|
|
#357 |
|
Zakorzenienie
|
Zapowiadał się ciekawy i zabawny wątek, ale oczywiście musiało wparować kilka wizażowych mamusiek z ozm
|
|
|
|
|
#358 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie kupuje badziewia z Ikei, nie jestem biedakiem, u mnie nawet pies je na Rosenthalu.
|
|
|
|
|
#359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zastanawiam się, może warto by było umieścić w IKEA i podobnych tabliczki z informacją o tym, że dzieci mają być pod opieką rodziców i ostrzeżeniami o niebezpieczeństwach-jakieś rysunkowe najlepiej, bo literki często nie przemawiają dobitnie do zabieganych ludzi. |
|
|
|
|
|
#360 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oczywiście na rodzinach z dziećmi IKEA też zarabia, ale nie przesadzałabym ze stwierdzeniem, że jest to ich główna grupa docelowa i na niej zarabia najwiecej. Jeszcze w kwestii tych właścicieli sportowych samochodów kupujacych w IKEI. Obecnie wielu ludzi, zwłaszcza tych młodych zmienia miejsce zamieszkania. Niewykluczone, że właściciel ferrari planuje jedynie 2-3 letni pobyt w danym miejscu, więc nie kupi drogich mebli. Pojedzie swoim ferrari w kolejne miejsce i znów kupi meble w IKEI . Ja znam całkiem sporo takich osób, które od kilku lat pomieszkują w różnych miastach w Polsce i za granicą. Niejednokrotnie stać ich na dobre samochody i drogie meble, ale o ile samochód łatwo ze sobą zabrać, o tyle meble niekoniecznie.
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:18.

Haters Gonna Hate