|
|
#1891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV
Koktajlowa, najlepiej by było w takim razie po imprezie nie robić żadnych badań rano
|
|
#1892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tz włączył się kalafior i rozmrozil mi kurczaka zamiast schabowego
|
|
|
|
|
#1893 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
bo sam nie zajdzie, a alkohol każdemu cisną, no mi odpuszczą bo ciąża, a tak to też by kazali. Wszyscy tam piją, nie lubię tych imprez
|
||
|
|
|
#1894 |
|
Zakorzenienie
|
Co do badań po alkoholu, raz mieliśmy przypadek, że w rckik chłopak chciał oddać krew, wyszły mu podwyższone próby watrobowe, a mówił, że jest abstynentem. Na zlecenie krwiodawstwa robiliśmy badanie na wzw typu B I C, ale bardzo panią przekonywałam, że na pewno musiał pić, bo tak to wygląda, są zbyt niespecyficzne dla schorzeń. I co ? okazało się, że abstynent, przyciśnięty do muru, balował 3 dni wcześniej
Ale ile zamieszania wywołał brakiem szczerości...
|
|
#1895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale od 3 dni byl abstynentem :P |
|
|
|
|
#1896 |
|
Zakorzenienie
|
Cukier godzinę po jedzeniu mam mniejszy niż powinien być nawet na czczo, zawsze wiedziałam, że jestem dziwna. Może ja powinnam słodycze jeść, a nie ich unikać
|
|
|
|
#1897 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga a zaczelas jesc regularnie? Moze po prostu teraz nie dopuszczasz do obnizenia sie cukru.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#1898 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1899 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam nie wiem, ale pewnie cos w tym jest, ze jak chce sie odchudzac, to trzeba jesc regularnie. A jak wczesniej jadlas jeden posilek, to cukier Ci sie gromadzil, zeby wystarczyc na caly dzien. Teraz jesz czesciej i nie musi tyle go gromadzic. Troche to naokretke, ale wiesz o co mi chodzi?
---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Moze w Twoim przypadku wystatczy zaczac jesc regularnie.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#1900 |
|
Zakorzenienie
|
malwi tak rozumiem o co chodzi. Może faktycznie bo przy regularnych, częstych posiłkach organizm nie magazynuje cukrów i tłuszczów. Ja po tej ciąży to lekarzem zostanę
|
|
|
|
#1901 |
|
Zakorzenienie
|
Olcia jest urocza. Siedzi i mówi że chce się przytulić. Ja mówię no to chodź przytulimy. A ona "niania nie, do mamy przytulić"
tęskni już jej się mimo że siedzę tylko godzinę dłużej niż zwykle
|
|
|
|
#1902 |
|
Zakorzenienie
|
Ej, czerwcowe sie pojawily ;-)
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#1903 |
|
Zakorzenienie
|
Jak to było tuńczyka z puszki w sosie własnym można jeść w ciąży?
Edit: juz wiem doczytałam, że można Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-09-30 o 17:59 |
|
|
|
#1904 |
|
Wtajemniczenie
|
I materacyk tez przyszedl
caly czas Ci sami kurierzy przyjazdzaja, juz nawet nie dzwonia czy jestem i gdzie podjechac
|
#1905 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem w ciężkim szoku jak pan majster leci z pracą. Całą elektrykę mi już zrobił, pokój i kuchnia, teraz kafelki zerwał. Mówi, że jak dobrze pójdzie, bez niespodzianek, to do soboty skończy
|
|
|
#1906 |
|
Zakorzenienie
|
Magdusia to dziś dzień paczek masz. Ja uwielbiam otwierać paczki.
Malwi dla Tz na pewno coś znajdziesz, żeby się nie czuł poszkodowany
|
|
|
|
#1907 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi zawsze beda np okna do mycia ;-)
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#1908 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze chwilka i bedziesz miala mieszkanko gotowe...Oj ja tez bardzo. Jakbym w Swieta prezenty otwierala. Tylko szkoda ze przewaznie sama za nie place
|
|
#1909 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No przeciez ja sprzatac nie bede, ooo nie. Wystarczy, ze sprzatalam po cyklinowaniu. Styknie. Teraz jego dzialka. Poooza tym cos czuje, ze na ten czas jakos kiepsko bede sie czuc ![]() Cytat:
Aaa w ogole dzisiaj mija rok jak zamieszkalam w domu po dziadkach. Jakos tak dziwnie bez nich, ale jak tak sobie przypomne jak wygladal dom jak sie tu wprowadzilam, a jak teraz wyglada, to niebo a ziemia. No i dokladnie w tym samym czasie robie remont
||
|
|
|
#1910 |
|
Zakorzenienie
|
Ehhhh chcialabym juz w domu mueszkac
zycie w bloku nie jest dla mnie mimo zgranej paczki sasiadow.Zabieram TZta i nasszego przyjaciela, ktory byl swiadkiem na pierwszym slubie na pizze z okazji dnia chlopaka niech panowie maja cos od zycia ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#1912 |
|
Zakorzenienie
|
Dopóki nie przeprowadziłam się do domku jednorodzinnego, to mieszkanie w bloku mi nie przeszkadzało. Teraz za żadne pieniądze nie wróciłabym do bloku, do miasta. Teraz mieszkam w 10 tys miasteczku, wcześniej mieszkałam w bloku w Katowicach.
|
|
|
#1913 |
|
Raczkowanie
|
Ja dziś widziałam gazetkę z castoramy i tam też było coś o promocji na lampy
Nie mogłam się powstrzymać i kupiłam kombinezon welurowy rozmiar 62 jak w załączniku ![]() W ogóle to myślę sobie tak, że na samym początku będę ubierała Małego w body (zakładam 3 sztuki z długim rękawem i 2 sztuki z krótkim) a na to kaftanik z długim rękawem + śpiochy (tu założyłam po 8 sztuk, czyli 8 kompletów) lub pajacyk (5 sztuk). I tyle, w sensie, że nie chcę na początek innych ubranek. Potem jak podrośnie to na rozmiar 62 zakładam po 3 sztuki body z krótkim i długim rękawem, na to kaftanik z długim rękawem + śpiochy/półśpiochy (w sumie 11 kompletów) lub pajacyk (3 sztuki). No i na ten rozmiar dodatkowo jakieś 6 kompletów bluza + spodnie. Mam 2 welurowe, dość grube kombinezony, które Wam pokazywałam i chce dokupić taki jeden gruby kombinezon - coś w stylu jak Ewusia kupiła z H&M żeby był na zimę. Do tego 3 grube czapeczki, 3 cienkie czapeczki, 3 x rajstopy, rękawiczki niedrapki 2-5 sztuk, skarpetki (tych mam już mnóstwo, bo 18 sztuk ).Myślicie, że wystarczy ? Macie może jakieś sugestie/uwagi ? będę wdzięczna za Wasze opinie
Edytowane przez Kruszynkaa86 Czas edycji: 2015-09-30 o 19:44 |
|
|
|
#1914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie do szalu doprowadzaja szczekajace psy, bzykajacy sie na caly regulator sasiedzi no i tyle co odmalowana a juz w pelni upierdzielona klatka schodowa.... Wczesniej mieszkalam w kamienicy i mialam jednych sasiadow, byla cisza i spokoj, a tu.... Niestety jeszcze z 5 lat musimy sie przemeczyc. Zmykam z chlopakami na pizze milego wieczoru dziewczyny i dzieciaczki
Edytowane przez Casaa Czas edycji: 2015-09-30 o 19:47 |
|
|
|
|
#1915 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Widziałam właśnie. Ale ten czas szybko leci... Cytat:
Aaaa oto moje nabytki - dostałam od koleżanki
|
||||
|
|
|
#1916 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nam nikt nic nie chce dać ![]() Kuzynka męża w ciąży ma termin na luty.. się ostatnio dowiedzieliśmy. Ale jakoś mój luby nie utrzymuje kontaktu z kuzynostwem. A oni chyba jeszcze nie wiedzą, że my też będziemy mieli i to wcześniej. W sumie to nawet nie wiem komu teściowie powiedzieli, a komu nie... |
|
|
|
|
#1917 |
|
Zakorzenienie
|
Moje wczorajsze łupy z SH - w sumie za to, co tu jest + 1 bluzkę dla mnie, dałam 50zł. A połowa bodziaków to firmówki: Zara, Next, HM.
1. Pajac 'zoo' r. 562. Pajac małpki r. 68 3. Pajac niebiesko-granatowy (welurowy) - 62cm 4. Pajac biały w misie r. 56 5. Pajac niebieski welurowy r. 56 1. Rampers biały w zwierzątka r. 68 2. Body w lwy r. 74 3. Body w żółwie r. 68 4. Rampers z tygryskiem r. 62 cm 5. Gatki w paski r. 62cm. 6. Bluzka welurowa r. 56 Edytowane przez Dotka90 Czas edycji: 2015-09-30 o 21:55 |
|
|
|
#1918 |
|
Zadomowienie
|
Ale lecicie! Ale jakoś udało mi się Was nadrobić
![]() Obawiam się tego jakby źle wyszła mi glukoza...Swoją drogą zazdroszczę fajnego planu I się sprawa sama rozwiązała ![]() Kruszynka co za głupie dyrektorstwo Kamilka trzymaj się w tej Łodzi, oby wyniki były dla Was jak najłaskawsze ![]() Dotka cieszę się, że kociakowi się poprawia Gratuluję zakupów, ten olejek wydaje się ok opcją, na razie wykorzystuje próbki od Gina ale później o nim pomyślę Baby cały czas pod górkę... A właśnie z mężem do Pl wrócić nie możecie? Tu szwagierki nie ma No i normy jakieś normalniejsze...Dziewczyny w lumpku u mnie okazało się w ostatnich dniach ubranka dziecięce z kosza są po 1 zł, kupiłam 18 rzeczy na większego dziecia W tym sporo spodenek i body z h&m. No i w Pepco dwa dresy na roczniaka, bo słodkie są
|
#1919 |
|
Zakorzenienie
|
Ale szalejecie z zakupami
wszystko piekne!Ja jutro ide na glukoze, udalo mi sie to jakos zorganizowac... trzymajcie kciuki zebym dala rade! Musze jeszcze zrobic crp czy sie poprawilo... A w poniedzialek o 15 wizyta. Stresuje sie bo ostatnio coraz czesciej boli mnie brzuch. Czuje ze sie przeciazam, za duzo latam z mala no ale nie ma wyjscia... oby nic zlego sie nie dzialo! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.

bo sam nie zajdzie, a alkohol każdemu cisną, no mi odpuszczą bo ciąża, a tak to też by kazali. Wszyscy tam piją, nie lubię tych imprez
Ale ile zamieszania wywołał brakiem szczerości...

).
) Na pewno dopytam o to diabetolog jak będę u niej w poniedziałek