|
|
#1021 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część III
Fasolka powiem że ciekawe zestawienie. Ja niestety muszę szukać łózeczka z szufladą na dolę bo mamy mało miejsca na meble i zawsze taka szuflada to już coś
|
|
|
|
#1022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1023 |
|
Zakorzenienie
|
Też się zastanawiam nad łóżeczkiem z szufladą.
|
|
#1024 |
|
Zakorzenienie
|
Na początku dziecko nie zajmuje dużo miejsca w mieszkaniu. Niestety po świętach zwykle przywoziliśmy do domu furę nowych zabawek do tego urodzinowe i bezokazyjne prezenty
wtedy zaczął się problem
|
#1025 |
|
Wtajemniczenie
|
Bylam dzisiaj oglądać plytki do domku naszego i to jest masakra nie wiem jak sie zdecyduje, ale za to kupiłam moim chłopakom z okazji ich święta Male prezenty 😄 Turybiusz dostał morskie wdzianko a maz słodkości
jeszcze ich nie jadłam takze bedzie okazja skosztowac a teraz lecę Was nadrabiac
|
|
|
|
#1026 |
|
Wtajemniczenie
|
Fasolka jak chcesz podam Ci namiary na mojego lekarza w Rzeszowie robi3d za 100zl i poznasz płeć
jak cos to priv albo jutro na zajęciach w będziesz?![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Emma jaki ogrromny brzuch! Moj w 18tygpdniu w ogóle jak ciążowy nie wygląda! Kosz Mojżesza śliczny tez poluje ale szukam okazji
|
|
|
|
#1028 | |
|
Rozeznanie
|
Polly Emma lubię prostotę dlatego stawiam na takie podstawowe białe
![]() http://olx.pl/oferta/klasyczne-biale...tml#abc30e53c5 ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
super ![]() ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Misia880 nie no bo w kompleksy zaraz wpadnę. ja mam taki tylko rano wieczorem to już balon
|
|
|
|
|
#1029 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak z dziecięcymi, ale my mamy łóżko w sypialni z ikei, z szufladami i te szuflady są boskie i ogromne
![]() W dziecięcych ta szuflada też pewnie jest na całą powierzchnię łóżka, więc coś tam się da schować nawet jakieś zapasowe pieluchy można trzymać czy coś.
|
|
|
|
#1030 |
|
Zakorzenienie
|
Moj Igor na razie dba o mame hahaha
a potem pewno wyskoczy 4,5 kg haha
|
|
|
|
#1031 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1032 |
|
Zakorzenienie
|
Musze kupic ciazowe rajstopy do tej sukienki.. podobno w gattcie maja takie cieniutkie dla ciezarnych
|
|
|
|
#1033 |
|
Zakorzenienie
|
Juz po wizycie. Bardzo dobre wrażenia. Oczywiście nie wyrzucił mnie z gabinetu, nie pytał nawet do kogo dokładnie chodziłam. Zbadał mnie na krześle, dość dokładnie a potem usg. Trwało ponad 10 minut. Zmierzył obwód główki, długość od pupy do główki, powiedział mi, że kość nosowa prawidłowa, przeziernosc karkowa w normie. Serduszko bije równo i jest okej ;-) niestety płeć dopiero w 20-22 tygodniu :-( ale to nic, pokazywał wszystko na monitorze, gdzie co jest itd. Zapytałam go o połówkowe. Mimo, że nie kieruje na badanie polowkowe, to powiedział grzecznie, że on na każdej wizycie robi bardzo dokładne usg (dzisiaj większość rzeczy usłyszałam pierwszy raz, wiec i tak sporo info), a w okolicy 20 tygodnia robi sam, takie dokładniejsze. Sam zresztą mówił, że on dość dobrze ogarnia aparaty do usg wiec on tylko spojrzy i widać jak na dłoni czy wszystko jest dobrze. Przepisał mi na badania podstawowe, i polecił kilka dobrych szpitali na śląsku, jak się zdecyduje na konkretny, to dostane do niego skierowanie
ogólnie pozytywnie. Dostałam 3 zdjęcia, trochę niewyraźne, ale dzidzia ma już 10 cm i miewa się super. Niepotrzebnie się stresowalam.
"Wspinasz się, a lecisz w dół Stawiasz sto, dostajesz pół Zamiast rozbić bank rozbijasz bar.." Edytowane przez Darkanddark Czas edycji: 2015-09-30 o 18:28 |
|
|
|
#1034 |
|
Zakorzenienie
|
Darka a jakie szpitale Ci polecal? U jakidgo doktora bylas?
|
|
|
|
#1035 |
|
Zakorzenienie
|
Misia880, polecał bardzo instytut matki i noworodka w Chorzowie. I szpital w Świętochłowicach, ale nie wiem który bo nie dopytałam dokładnie. Stwierdziłam, że jeszcze czas na takie pytania. Wspominał też o oddziale w Piekarach Śląskich, na którym aktualnie pracuje.
No i bardzo odradzał szpital w Bytomiu, w którym chciałam chodzić do szkoły rodzenia. Doktor Waśka
"Wspinasz się, a lecisz w dół Stawiasz sto, dostajesz pół Zamiast rozbić bank rozbijasz bar.." Edytowane przez Darkanddark Czas edycji: 2015-09-30 o 18:42 |
|
|
|
#1036 |
|
Rozeznanie
|
Darkanddark ja też zmieniałam lekarzy aż w końcu zostałam przy 5 który okazał się być najbardziej zaufanym
cieszę się że wreszcie i Tobie się udało ![]() Dziś nareszcie poczułam pierwsze ruchy dziecka najpierw rano jak jechałam autobusem coś mi tak dziwnie w brzuszku się działo ale mówię nie to chyba nie to ale teraz właśnie siedzę od jakiegoś czasu spokojnie na łóżku i znów to czuje |
|
|
|
#1037 |
|
Zadomowienie
|
gosza82 widziałam takie fajne z szufladami w IKEI, fajny pomysł. Fajnie, że czujesz już dzidziusia, mój też czasami sobie zmieni pozycję
![]() Bonku super komplecik 100zł za to 3d to całkiem nieźle, ja połówkowe robię prywatnie także na pewno będę miała 3d w pakiecie ![]() Do jednego lekarza ginekologa-endokrynologa w Krakowie jeżdżę prywatnie a drugi też prywatnie awaryjny w Rzeszowie w Profamilii, także regularnie jestem spłukana na wizyty Bonku jutro idę na pilates, będę miała białe adidasy, czarne legginsy-rybaczki i koszulkę szarą w panterkę. A Ty jak będziesz ubrana ![]() misia880 super brzusio, już troszkę wygięty ciążowo ale malusi, mój jest większy hehe ![]() Darkanddark super, że z bejbikiem wszystko OK
Edytowane przez fasolka1987 Czas edycji: 2015-09-30 o 18:41 |
|
|
|
#1038 |
|
Rozeznanie
|
Uciekam na zajęcia do później
|
|
|
|
#1039 |
|
Zadomowienie
|
w końcu Was nadrobiłam, oczywiście z małymi przerwami
Co do szczepień ja będę szczepić moje dziecko tymi podstawowymi szczepionkami z nfzu Gratuluje udanych wizyt i poznania płci bobaska a dzisiaj były placki ziemniaczane + kalafior z bułką tartą
|
|
|
|
#1040 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1041 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
najważniejsze, że z dzieckiem wszystko dobrze. Na płeć jeszcze trochę poczekam, a szkoda :-(
|
#1042 |
|
Wtajemniczenie
|
Eee tam, jeszcze troszkę.
|
|
|
|
#1043 |
|
Wtajemniczenie
|
Fasolka do Krakowa do lekarza jeździsz? Na bogato 😄 ja jutro będę miala czar e długie dresy, skarpetki szare w czarne kropki
haha dzis skladalam pranie i juz je odlozylam a koszulkę nie wiem jaka prawdopodobnie rozowa z adidasa ale to się moze jeszcze zmienić szukaj po skarpetkach ja będę szukała pantery
|
|
|
|
#1044 | ||
|
Zadomowienie
|
zyje!! zyje!!
przetrwalam te meczarnie, ale bylo ciezko.. zarazilam meza, ale on jakos lepiej to znosi, mial tylko bol zoladka takze dzis oboje leniuchowalismy w domu a nagroda za moje cierpienie wczoraj poczulam pierwsze ruchy mysle ze bylam wyglodzona po 2 dniach, napilam sie na wieczor zimnej wody i dzidzia zaczela szalec ostro do tego stopnia, ze nawet maz wyczul te ruchy wyzdrowialam w tamej chwili od razu probowalam zrobic rano podobnie z ta woda, ale juz sie nie nabralo dziecko na moje gierki matka co nęka odwiedzilam dzis tez fryzjera i zmienilam troche image ![]() nadrobilam Was, ale niestety uciekam troche porozpieszczac meza z okazji dnia chlopaka, bo tak biedny mi przypominal a sie oboje rozchorowalismy i troche plany sie musialy pozmieniac.. ale kolacja bedzie i cos tam tego na deser hy,hy ![]() Cytat:
ja staram sie ciagle tu dostosowac do ich metod prowadzenia ciazy, bo co innego pozostalo? narazie nie panikuje, wierze na slowo ze jak jest dobrze to jest i tego sie trzymam Cytat:
gosza gratuluje coreczki! a co do szczepien to planujemy szczepic te podstawowe, ktore sa, ale szczerze nawet nie zapoznawalam sie jeszcze z tym szczepieniem jak to jest w UK... |
||
|
|
|
#1045 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie bardzo boli brzuch, i lewa pachwina
wzielam no spe ale malo pomogla
|
|
|
|
#1046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Zaczęli u mnie grzać! Alleluja :-D
|
|
#1047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiepski dzień dzisiaj u mnie jak nie mialam mdłości już kilka tygodni tak dzisiaj mnie tak ciągnie, coś okropnego. |
|
|
|
|
#1048 |
|
Rozeznanie
|
Zazdraszczam :-D wciągnęłam zapiekankę i jest git ;-) szykuje młodą do spania na męża czeka knysza Ale chłop się uparl i drzewo zwozi...biedny zmęczony odrazu padnie spać a Natalka czeka na tatę z czekoladą :-(
|
#1049 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bonku ja Cię nie poznam po skarpetkach bo ślepa jak kret jestem , a ciągle się wybieram do okulisty i wybrać się nie mogę. Mam okulary ale zabieram je tylko do kina na film z napisami . Jutro po pilatesie zostanę najwyżej w sali po zajęciach oki, albo na sofie przed salką i będę Cię wypatrywała Tymczasem jutro na salce.. |
|
|
|
|
#1050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytałam sobie wątki dziewczyn z września i października.. Większość juz dziecko w domu, karmienie na cebuszce i wstawanie w nocy. O skurczach 'straszakach' nie wspomnę.. Nas tez to czeka!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.

wtedy zaczął się problem

a dzisiaj były placki ziemniaczane + kalafior z bułką tartą 
matka co nęka
narazie nie panikuje, wierze na slowo ze jak jest dobrze to jest i tego sie trzymam 
wzielam no spe ale malo pomogla
, a ciągle się wybieram do okulisty i wybrać się nie mogę. Mam okulary ale zabieram je tylko do kina na film z napisami