Mamy marzec 2016. Część III - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-30, 16:50   #1021
gosza82
Rozeznanie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część III

Fasolka powiem że ciekawe zestawienie. Ja niestety muszę szukać łózeczka z szufladą na dolę bo mamy mało miejsca na meble i zawsze taka szuflada to już coś
gosza82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-30, 17:19   #1022
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosza82 Pokaż wiadomość
Fasolka powiem że ciekawe zestawienie. Ja niestety muszę szukać łózeczka z szufladą na dolę bo mamy mało miejsca na meble i zawsze taka szuflada to już coś
dobrze mówisz, ja też mam łóżeczko z szufladą i na początku mieściła wszystkie ciuszki dla małej.
Stary 2015-09-30, 17:22   #1023
_polly_
Zakorzenienie

Też się zastanawiam nad łóżeczkiem z szufladą.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-30, 17:26   #1024
_emma
Zakorzenienie

Na początku dziecko nie zajmuje dużo miejsca w mieszkaniu. Niestety po świętach zwykle przywoziliśmy do domu furę nowych zabawek do tego urodzinowe i bezokazyjne prezenty wtedy zaczął się problem
Stary 2015-09-30, 17:30   #1025
Bonku
Wtajemniczenie

Bylam dzisiaj oglądać plytki do domku naszego i to jest masakra nie wiem jak sie zdecyduje, ale za to kupiłam moim chłopakom z okazji ich święta Male prezenty 😄 Turybiusz dostał morskie wdzianko a maz słodkości jeszcze ich nie jadłam takze bedzie okazja skosztowac a teraz lecę Was nadrabiac
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20150930_17_27_32_Pro.jpg (92,0 KB, 28 załadowań)
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-30, 17:45   #1026
Bonku
Wtajemniczenie

Fasolka jak chcesz podam Ci namiary na mojego lekarza w Rzeszowie robi3d za 100zl i poznasz płeć jak cos to priv albo jutro na zajęciach w będziesz?

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Emma jaki ogrromny brzuch! Moj w 18tygpdniu w ogóle jak ciążowy nie wygląda!

Kosz Mojżesza śliczny tez poluje ale szukam okazji
Stary 2015-09-30, 17:51   #1027
misia880
Zakorzenienie

Oto moj
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1443628300286.jpg (33,0 KB, 44 załadowań)

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-30, 17:58   #1028
gosza82
Rozeznanie

Polly Emma lubię prostotę dlatego stawiam na takie podstawowe białe

http://olx.pl/oferta/klasyczne-biale...tml#abc30e53c5

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
Bylam dzisiaj oglądać plytki do domku naszego i to jest masakra nie wiem jak sie zdecyduje, ale za to kupiłam moim chłopakom z okazji ich święta Male prezenty 😄 Turybiusz dostał morskie wdzianko a maz słodkości jeszcze ich nie jadłam takze bedzie okazja skosztowac a teraz lecę Was nadrabiac
Bonku widzę że ubranko już takie na wakacje super

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Misia880 nie no bo w kompleksy zaraz wpadnę. ja mam taki tylko rano wieczorem to już balon
Stary 2015-09-30, 17:58   #1029
moooniaaaa
Zakorzenienie

Nie wiem jak z dziecięcymi, ale my mamy łóżko w sypialni z ikei, z szufladami i te szuflady są boskie i ogromne
W dziecięcych ta szuflada też pewnie jest na całą powierzchnię łóżka, więc coś tam się da schować ja wolę dopłacić za szufladę niż te wszystkie obrazki nawet jakieś zapasowe pieluchy można trzymać czy coś.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-30, 18:05   #1030
misia880
Zakorzenienie

Moj Igor na razie dba o mame hahaha a potem pewno wyskoczy 4,5 kg haha

Stary 2015-09-30, 18:11   #1031
gosza82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Nie wiem jak z dziecięcymi, ale my mamy łóżko w sypialni z ikei, z szufladami i te szuflady są boskie i ogromne
W dziecięcych ta szuflada też pewnie jest na całą powierzchnię łóżka, więc coś tam się da schować ja wolę dopłacić za szufladę niż te wszystkie obrazki nawet jakieś zapasowe pieluchy można trzymać czy coś.
Moooniaaa zgadzam się w 100% ja też stawiam na funkcjonalność
Stary 2015-09-30, 18:14   #1032
misia880
Zakorzenienie

Musze kupic ciazowe rajstopy do tej sukienki.. podobno w gattcie maja takie cieniutkie dla ciezarnych

Stary 2015-09-30, 18:24   #1033
Darkanddark
Zakorzenienie

Juz po wizycie. Bardzo dobre wrażenia. Oczywiście nie wyrzucił mnie z gabinetu, nie pytał nawet do kogo dokładnie chodziłam. Zbadał mnie na krześle, dość dokładnie a potem usg. Trwało ponad 10 minut. Zmierzył obwód główki, długość od pupy do główki, powiedział mi, że kość nosowa prawidłowa, przeziernosc karkowa w normie. Serduszko bije równo i jest okej ;-) niestety płeć dopiero w 20-22 tygodniu :-( ale to nic, pokazywał wszystko na monitorze, gdzie co jest itd. Zapytałam go o połówkowe. Mimo, że nie kieruje na badanie polowkowe, to powiedział grzecznie, że on na każdej wizycie robi bardzo dokładne usg (dzisiaj większość rzeczy usłyszałam pierwszy raz, wiec i tak sporo info), a w okolicy 20 tygodnia robi sam, takie dokładniejsze. Sam zresztą mówił, że on dość dobrze ogarnia aparaty do usg wiec on tylko spojrzy i widać jak na dłoni czy wszystko jest dobrze. Przepisał mi na badania podstawowe, i polecił kilka dobrych szpitali na śląsku, jak się zdecyduje na konkretny, to dostane do niego skierowanie ogólnie pozytywnie. Dostałam 3 zdjęcia, trochę niewyraźne, ale dzidzia ma już 10 cm i miewa się super. Niepotrzebnie się stresowalam.

Edytowane przez Darkanddark
Czas edycji: 2015-09-30 o 18:28
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-30, 18:29   #1034
misia880
Zakorzenienie

Darka a jakie szpitale Ci polecal? U jakidgo doktora bylas?

Stary 2015-09-30, 18:33   #1035
Darkanddark
Zakorzenienie

Misia880, polecał bardzo instytut matki i noworodka w Chorzowie. I szpital w Świętochłowicach, ale nie wiem który bo nie dopytałam dokładnie. Stwierdziłam, że jeszcze czas na takie pytania. Wspominał też o oddziale w Piekarach Śląskich, na którym aktualnie pracuje.

No i bardzo odradzał szpital w Bytomiu, w którym chciałam chodzić do szkoły rodzenia.

Doktor Waśka

Edytowane przez Darkanddark
Czas edycji: 2015-09-30 o 18:42
Stary 2015-09-30, 18:37   #1036
gosza82
Rozeznanie

Darkanddark ja też zmieniałam lekarzy aż w końcu zostałam przy 5 który okazał się być najbardziej zaufanym cieszę się że wreszcie i Tobie się udało

Dziś nareszcie poczułam pierwsze ruchy dziecka najpierw rano jak jechałam autobusem coś mi tak dziwnie w brzuszku się działo ale mówię nie to chyba nie to ale teraz właśnie siedzę od jakiegoś czasu spokojnie na łóżku i znów to czuje
Stary 2015-09-30, 18:38   #1037
fasolka1987
Zadomowienie

gosza82 widziałam takie fajne z szufladami w IKEI, fajny pomysł. Fajnie, że czujesz już dzidziusia, mój też czasami sobie zmieni pozycję

Bonku super komplecik 100zł za to 3d to całkiem nieźle, ja połówkowe robię prywatnie także na pewno będę miała 3d w pakiecie
Do jednego lekarza ginekologa-endokrynologa w Krakowie jeżdżę prywatnie a drugi też prywatnie awaryjny w Rzeszowie w Profamilii, także regularnie jestem spłukana na wizyty

Bonku jutro idę na pilates, będę miała białe adidasy, czarne legginsy-rybaczki i koszulkę szarą w panterkę. A Ty jak będziesz ubrana

misia880 super brzusio, już troszkę wygięty ciążowo ale malusi, mój jest większy hehe

Darkanddark super, że z bejbikiem wszystko OK Czyli wizyta udana

Edytowane przez fasolka1987
Czas edycji: 2015-09-30 o 18:41
fasolka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-30, 18:38   #1038
gosza82
Rozeznanie

Uciekam na zajęcia do później
Stary 2015-09-30, 18:49   #1039
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

w końcu Was nadrobiłam, oczywiście z małymi przerwami Co do szczepień ja będę szczepić moje dziecko tymi podstawowymi szczepionkami z nfzu Gratuluje udanych wizyt i poznania płci bobaska my jutro na obiad mamy ogórkową a dzisiaj były placki ziemniaczane + kalafior z bułką tartą
Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-30, 18:52   #1040
kallina_2014
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Juz po wizycie. Bardzo dobre wrażenia. Oczywiście nie wyrzucił mnie z gabinetu, nie pytał nawet do kogo dokładnie chodziłam. Zbadał mnie na krześle, dość dokładnie a potem usg. Trwało ponad 10 minut. Zmierzył obwód główki, długość od pupy do główki, powiedział mi, że kość nosowa prawidłowa, przeziernosc karkowa w normie. Serduszko bije równo i jest okej ;-) niestety płeć dopiero w 20-22 tygodniu :-( ale to nic, pokazywał wszystko na monitorze, gdzie co jest itd. Zapytałam go o połówkowe. Mimo, że nie kieruje na badanie polowkowe, to powiedział grzecznie, że on na każdej wizycie robi bardzo dokładne usg (dzisiaj większość rzeczy usłyszałam pierwszy raz, wiec i tak sporo info), a w okolicy 20 tygodnia robi sam, takie dokładniejsze. Sam zresztą mówił, że on dość dobrze ogarnia aparaty do usg wiec on tylko spojrzy i widać jak na dłoni czy wszystko jest dobrze. Przepisał mi na badania podstawowe, i polecił kilka dobrych szpitali na śląsku, jak się zdecyduje na konkretny, to dostane do niego skierowanie ogólnie pozytywnie. Dostałam 3 zdjęcia, trochę niewyraźne, ale dzidzia ma już 10 cm i miewa się super. Niepotrzebnie się stresowalam.
No widzisz, a tak się martwilas!
kallina_2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-30, 18:56   #1041
Darkanddark
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny najważniejsze, że z dzieckiem wszystko dobrze. Na płeć jeszcze trochę poczekam, a szkoda :-(
Stary 2015-09-30, 18:58   #1042
kallina_2014
Wtajemniczenie

Eee tam, jeszcze troszkę.
kallina_2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-30, 19:07   #1043
Bonku
Wtajemniczenie

Fasolka do Krakowa do lekarza jeździsz? Na bogato 😄 ja jutro będę miala czar e długie dresy, skarpetki szare w czarne kropki haha dzis skladalam pranie i juz je odlozylam a koszulkę nie wiem jaka prawdopodobnie rozowa z adidasa ale to się moze jeszcze zmienić szukaj po skarpetkach ja będę szukała pantery
Stary 2015-09-30, 19:23   #1044
eeyesblue
Zadomowienie

zyje!! zyje!!
przetrwalam te meczarnie, ale bylo ciezko.. zarazilam meza, ale on jakos lepiej to znosi, mial tylko bol zoladka takze dzis oboje leniuchowalismy w domu a nagroda za moje cierpienie wczoraj poczulam pierwsze ruchy cudownie i to jak na pierwszy raz dosc mocno mysle ze bylam wyglodzona po 2 dniach, napilam sie na wieczor zimnej wody i dzidzia zaczela szalec ostro do tego stopnia, ze nawet maz wyczul te ruchy wyzdrowialam w tamej chwili od razu probowalam zrobic rano podobnie z ta woda, ale juz sie nie nabralo dziecko na moje gierki matka co nęka
odwiedzilam dzis tez fryzjera i zmienilam troche image
nadrobilam Was, ale niestety uciekam troche porozpieszczac meza z okazji dnia chlopaka, bo tak biedny mi przypominal a sie oboje rozchorowalismy i troche plany sie musialy pozmieniac.. ale kolacja bedzie i cos tam tego na deser hy,hy

Cytat:
Napisane przez nessea Pokaż wiadomość
Witam sie i ja o poranku! Wlasnie wrocilam ze sklepu. W domu pusto wiec musialam zrobic zakupy z dostawa do domu. Po drodze zaszlam jeszcze do warzywniaka i kupilam winogrona, a w piekarni eklerki. Jak weszlam do domu na eklerki przeszla mi ochota, ale za to juz polowy winogron nie ma.
Strasznie meczylam sie tej nocy. Do pierwszej nie moglam zasnac, bo wciaz ta wizyta z polozna siedziala mi w glowie. Strasznie martwie sie o Maluszka, wiec umowilam sie na wizyte 9.10 na zwykle usg z dokladnym obejrzeniem dzidzi. Jeszcze troche czekania ale nie znalazlam nic szybciej. No chybaze 250-500 funtow 3d/4d. Ceny mnie przerazily. Wciaz nie moge uwierzyc jak mozna powiedziec, ze jak nie uslyszye serduszka, to spotkanie za tydzien. Przeciez do tego czasu ja bym osiwiala. Ja wczoraj mialam 16t3d wiec czy mozliwe jest zeby nie bylo slychac serduszka? A jak u Was dziewczyny, bo moze po prostu panikuje. W zasadzie uslyszlam to serduszko, ale polozna nie chciala nic powiedziec poza tym ze jest ok i ze widzimy sie za 2 tygodnie. W planowanych wizytach w mojej teczce nie ma takiej wizyty, wiec sie zmartwilam.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
nic sie nie martw! moja wizyta dokladnie tak samo przebiegla, serduszko slyszalam, ale musiala szukac bo sie wiercilo, powiedziala ze wszystko wyglada ok i wizyta koncem listopada..
ja staram sie ciagle tu dostosowac do ich metod prowadzenia ciazy, bo co innego pozostalo? narazie nie panikuje, wierze na slowo ze jak jest dobrze to jest i tego sie trzymam bedzie dobrze na pewno

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
A ja piersi mam cały czas takie same, nic się nie powiększyły. I nadal są bardzo wrażliwe, rano zawsze bolą a to powinno już minąć z tego co słyszałam
wlasnie mialam pytac jak u Was z piersiami, bo moje urosly troche i teraz cisza.. ani nie rosna ani nie bola

gosza gratuluje coreczki!

a co do szczepien to planujemy szczepic te podstawowe, ktore sa, ale szczerze nawet nie zapoznawalam sie jeszcze z tym szczepieniem jak to jest w UK...
Stary 2015-09-30, 19:26   #1045
misia880
Zakorzenienie

Mnie bardzo boli brzuch, i lewa pachwina wzielam no spe ale malo pomogla

Stary 2015-09-30, 19:36   #1046
Darkanddark
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Mnie bardzo boli brzuch, i lewa pachwina wzielam no spe ale malo pomogla
Napij się może cieplej herbaty? Ciepło herbaty trochę rozluźni mięśnie brzucha

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Zaczęli u mnie grzać! Alleluja :-D
Stary 2015-09-30, 19:55   #1047
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Super, że taka udaną wizyta? Rozumie, ze zostajesz już przy tym lekarzu?

Kiepski dzień dzisiaj u mnie jak nie mialam mdłości już kilka tygodni tak dzisiaj mnie tak ciągnie, coś okropnego.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-30, 20:01   #1048
darolka
Rozeznanie

Cytat:
Zaczęli u mnie grzać! Alleluja :-D
Zazdraszczam :-D wciągnęłam zapiekankę i jest git ;-) szykuje młodą do spania na męża czeka knysza Ale chłop się uparl i drzewo zwozi...biedny zmęczony odrazu padnie spać a Natalka czeka na tatę z czekoladą :-(
Stary 2015-09-30, 20:08   #1049
fasolka1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Kiepski dzień dzisiaj u mnie jak nie mialam mdłości już kilka tygodni tak dzisiaj mnie tak ciągnie, coś okropnego.
u mnie dzisiaj to samo, teraz już mi się ustabilizowało, brałam też wczoraj ten antybiotyk na te drogi moczowe i chyba po tym mnie zemdliło

Bonku ja Cię nie poznam po skarpetkach bo ślepa jak kret jestem , a ciągle się wybieram do okulisty i wybrać się nie mogę. Mam okulary ale zabieram je tylko do kina na film z napisami . Jutro po pilatesie zostanę najwyżej w sali po zajęciach oki, albo na sofie przed salką i będę Cię wypatrywała

Tymczasem jutro na salce..
fasolka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-30, 20:24   #1050
Darkanddark
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Super, że taka udaną wizyta? Rozumie, ze zostajesz już przy tym lekarzu?

Chyba zostaje, co będę dalej szukać

Czytałam sobie wątki dziewczyn z września i października.. Większość juz dziecko w domu, karmienie na cebuszce i wstawanie w nocy. O skurczach 'straszakach' nie wspomnę.. Nas tez to czeka!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości