|
|
#631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8
Cytat:
|
|
|
#632 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I słusznie! ---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- Cytat:
Ktoś to przetłumaczy? ;p |
||
|
|
|
#633 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Wczoraj z rana poszłam do kościoła i dostałam pozwolenie na chrzest w innym kościele Potem cały dzień u teściowej spędziliśmy i powrót po 19 do domku. Dziś też mnie mało będzie bo jadę na 10 do kościoła, potem z mamą do miasta i do teściowej znowu bo przyjeźdza tż kuzyn z rodziną Córeczka miesiąc starsza od Aleksa Ciekawe czy dzieciaki jakoś ze sobą będą się bawić albo gadać hihi
|
|
|
|
#634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haha ja mogę sie podjąć, chyba chodzi o to że Ala po Nurofenie spała do 24 i uratował on matce życie i dospała do 5 potem.
|
|
#635 |
|
Zakorzenienie
|
Hej my nie śpimy od 7 i właśnie się karmimy.
BLACK nie obraz się fajna babka z Ciebie ale kobiet nie lubię ![]() VIOLKA fajnie ze noc lepsza. Nurofen daje radę ![]() KOPERCO hmm tak się zastanawiam czy alimenty mogą spać do 24??
|
#636 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8
Hania
coś za cos jak noc z mniejsza ilością pobudek to poranne wstanie przed 6, ale zaraz koleżaneczka idzie na drzemkę, narazie siedzi ze mną w kuchni i słodko pierdzieli cos pod noskiem )) i poranną gimnastykę uprawia
Kropka powitamy ok 23.04.2015 Edytowane przez violka848 Czas edycji: 2015-10-01 o 08:02 |
|
|
|
#637 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Mala dala pospac od 19.30 do 6.30 teraz ogarniam sie do szkoly, a jak wrocilmy to pewnie drzemka bedzie ![]() Maz mnie z rana uswiadomil ze przyznali mu wczasy pod grusza i na wyprawki szkolne 800zl fajowo ![]() MAJKA jak Julek? BLACK mdlosci? Moze on w ciazy? :P MALA porzeczkowej nie pilam, dobra? KOPERCO brawo Ty! ![]() NIEZAWSZE w biedrze tez byl pasternak ale z ziemniakiem
|
#638 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzień dobry ![]() U nas nic ok. Po zasnieciu 3 razy zapłakal a potem ok. Zjadl 2.30. Po 6 smoka dostal. Pobudka 7.30. Teraz się karmimy. Gulka czerwona jest nadal :/ Napisalam ostatnio o pieluchach to dzis b.ciezka i sie przesikal ![]() W ogóle to mamy juz pewien rytm dnia
|
|
#639 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
My pobudka o 4 a potem o 7. Ja teraz pije kawke, a chłopaki jeszcze w łóżku. Skocze zaraz do Biedry na zakupy, póki mogę sama jechać KOPERCO miszczu nasz! 😜 VIOLKA mam przepis na schab, później Ci napisze ![]() MAJKA jak Julek?
|
#640 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiak Cashmere - dzięki, ze pyytacie
Noc spokojna. Rano próbował coś postekiwac co mu sie nie zdarza bo wstaje w dobrym humorze. Zobaczymy czy będzie marudzenie. Narazie do piersi podłączony
|
#641 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ---------- Ja jeszcze mieszlam ten maly sloiczek z warzywami z polowa sloiczka samego miesia gerbera. ---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ---------- Ktos wczoraj pytal o blendowanie cycow kurczka. Spoko sie zblendowalo, ale dodawalam wody. Zdzisiaj na obiad wloszczyzna i mieso z rosolu. ---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#642 |
|
Zakorzenienie
|
ROSI to dobrze ze chrzest załatwiony
![]() VIOLKA u nas identyczna sytuacja tylko juz nie ma słodkiego pierdzielenia heh
|
#643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko muszę kupić ze trzy słoiczki samego indyka Chyba z gerber są jak się nie mylę ![]() Bo same mięso w słoiczku o chyba tylko indyk, nie ma nic innego ? |
|
|
|
|
#644 |
|
Zakorzenienie
|
Majka to fajnie że z Julem w miarę ok
![]() Białostoczany jak byście chciały cottonballe Biedronkowe to są w Horodnianach w Biedronie - rożne kolory po 35 zł
|
#645 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#646 |
|
Zakorzenienie
|
Cud nad Narwią - Ada 3 godziny nie kadłub i się nie domaga, bez płaczu się buja w huśtawie hmm
|
#647 |
|
Zakorzenienie
|
Moja na drzeme poszla ide na kawke
|
#648 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
"Co najmniej😁 Black chyba bym padła za śmiechu😁😁 A Alutek po nurofenie wystała o 24(jak nie ona)-uratowała mi CYCKA i teraz o 5😊😊 Ale mi fajnie w końcu-czuję się taką wyspana! No i zablokowalam szczebelki. Próbuje zasnąć Mała a ja na necie Majka-polski ale jak widać nie daje rady przy mnie. Bym wylączyła ale czasem sie przydaje Violka-byłas baardzo blisko - chyba lubisz kalambury ? ![]() Moja bez nurofenu nie do życia nawet w dzień..eh. ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#649 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja nie wiem gdzie te horodniany a slyszalam że tam sa rzeczy jak gdzie indziej nie ma Cytat:
|
|
#650 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8
Cytat:
Bardzo blisko ![]() O kadłuba nie zauważyłam hehe chodziło o to ze nie jadła Mojslownik tez ekstra tylko ja często edytuje![]() I dałaś w dzień tez Nurofen? On mocno nie szkodzi dzieciaczkom? Cytat:
To prawda - mnóstwo tam rzeczy. Wiesz gdzie Kleosin? To łączy się z Horodnianami i przy głównej drodze po prawej Biedra - trafisz na bank.
Kropka powitamy ok 23.04.2015 Edytowane przez violka848 Czas edycji: 2015-10-01 o 09:23 |
||
|
|
|
#651 |
|
Zakorzenienie
|
Odpalilam piosenki 25 minut na kawę i to by się zgadzało prawie bo pije inke właśnie
|
#652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na razie sie nie wybieram
|
|
#653 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle mam pytanie bo wczoraj poczytałam w końcu co to ta asymetria u niemowląt i się trochę obawiam ze sama do jej utrwalenia dopuscilam. Moje dziecko śpi na plecach ale głowę ma zawsze zwrócona w lewą stronę. I obraca się też tylko w lewo z pleców na brzuch i z brzucha na plecy. Czy mam się tym martwić? Dodam że popelnialam wszystkie możliwe błędy w pielęgnacji zupełnie nieświadomie. Czyli nosiłam tylko na jednym ramieniu, spał tylko z jednej strony łóżeczka, kapany zawsze w tą samą stronę, na przewijaku tez zawsze zwraca główkę w lewo bo tam widzi karuzelke. ..
Jak myślicie czy uda mi się samej zadziałać czy udać się do lekarza po skierowanie?
|
#654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#655 |
|
Zakorzenienie
|
HANKA ja dalam rade same ale dosc szybko zareagowalam
|
#656 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mysle, ze próbuj samej, na przewijaku głaszcz główkę, odwracaj uwagę, dawaj zabawki do rączek, jak sie bawisz to wez jedna zabawkę na wysokości pępka mniej wiecej, ogółem tak, zeby synek miał raczki po srodku, na macie jak kładziesz to niech wisi jedna zabawka na wysokości brzuszka wlasnie. I teraz jak wiesz, to kładź rożnie w łóżeczku, moja spi tydzien tak, tydzien w druga strone, z główka w czasie snu nic sie nie poradzi, tak mysle, ale w dzien mozna. Popróbuj sama, pooglądaj filmiki zawitkowskiego i poobserwuj, tydzien dwa i powinno byc widać różnice ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
A mi pani powiedziała wlasnie, zeby sie nie przejmować, to nie nasza wina i dziecko intuicyjnie wybiera "swoja" strone, a rodzic skad moze wiedziec. Do tego panuje przekonanie, ze do 3 miesiaca sie nie reaguje, a w tym czasie dziecko sobie utrwala. Ale jak juz sie widzi mozna samemu pomoc maluszkowi ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
Hahaha :p ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Czy tylko moje dziecko nie ma śladu zębów? Nic nawet nie rusza w tej buźce ( tzn ona rusza, hehe ale zeby nie). Ide sie ogarniac, zaraz jade znow a dalej w pizamie siedze |
|||
|
|
|
#657 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki to ja po próbuje te dwa trzy tyg tak porobić i jak nie będzie zmian to przejdę się do lekarza. Może nie będzie to konieczne
|
#658 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ktoras z was ma wozek z kolami piankowymi i nie rowny teren pokonuje? Jakiej wielkosci sa kola i jak idzie po nie rownym terenie?
Pytam bo moje typy maja kola 19 i 25 lub 17 i 25 i zastanawiam sie czy sobie poradza. Jak tak dalej pojdzie to chyba nigdy nie kupie tego wozka :/
|
#659 |
|
Zakorzenienie
|
Hania - rob teraz wszystko odwtotnie
Spróbuj sama
|
#660 |
|
Zakorzenienie
|
HANKA zabawki dawaj na druga strone, podchodzcie od drugiej strony do mlodego. Jak lezy to podkladaj pieluche aby w lewo glowy nie odkrecil
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

prawdziwy dzien swistaka. 

Wczoraj z rana poszłam do kościoła i dostałam pozwolenie na chrzest w innym kościele
hihi

Ślubujemy: 21.10.2017
coś za cos jak noc z mniejsza ilością pobudek to poranne wstanie przed 6, ale zaraz koleżaneczka idzie na drzemkę, narazie siedzi ze mną w kuchni i słodko pierdzieli cos pod noskiem