![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Mister... ;)
Cześć Dziewczyny,
Pewnie część z Was kojarzy mnie z wątku o Monsieur - dla tych, co nie kojarzą - to taki wątek, w którym opisałam historię, w którą mało kto uwierzył i wątek szybko zamienił się w przepychanki i 'udowadnianie mi' kłamstw. Dziś, gdy emocje opadły, potwierdzam, że historia była prawdziwa. Epilog: Obecnie z P. nie ma kontaktu. Żaden z jego numerów telefonu nie działa. Skrzynka na gmailu (!) jest pełna i maile wracają niedostarczone. Nie ma ani śladu jego aktywności w internecie jakoś od zimy. Nie wiem, co się z nim stało. Szczerze mówiąc, podejrzewam, że coś złego. Robię ten wstęp by uprzedzić, że nowy pan i nowa historia są chyba jeszcze bardziej 'nie do wiary'. Dlatego jeśli ktoś ma potrzebę myśleć, że kłamię, to do tego zapraszam, tylko odradzam udzielanie się w tym wątku, bo szkoda czasu i energii nas wszystkich. Będę bardzo wdzięczna za wszelkie pozostałe wypowiedzi, czyli te 'na temat'. Poznałam jakieś 2 lata temu pana R. na portalu społecznościowym. Oboje pracowaliśmy dla tej samej firmy, tylko on w Londynie a ja w Polsce. Poznaliśmy to za duże słowo. Pokazała mi go koleżanka zafascynowana urodą Persow. Powiedziała, że to najpiękniejsi mężczyzni świata i że on jest świetnym przykładem. Kojarzyła go bo pomagała w jego przenosinach do UK (przy formalnościach). Wyslalam mu zaproszenie do kontaktów (co robię odruchowo, rutynowo, masowo) i o sprawie zapomniałam. Od wrócił z wiadomością. To bardzo rzadkie na tym portalu. Zdziwiło mnie. Wiadomość była krótka i profesjonalna, że dziękuje za pomoc i gdybym czegoś potrzebowała, to służy, itp. Odpisalam grzecznie i to wszystko. Po paru miesiącach zmieniłam firmę. On to zobaczył i się odezwał, bo okazało się, że zupełnym przypadkiem on zaczął pracę w tej firmie jakiś tydzień wcześniej. Tylko dalej w Londynie, a ja w PL. Ot miła anegdota, kilka miłych wiadomości. Wysłał mi wtedy zaproszenie na fb. Minęło znów parę miesięcy. Gdy dodałam jakieś nowe zdjęcie, napisał do mnie. Jakieś komplementy, ale też że czuje ze mną jakąś dziwną więź. Zaczęliśmy pisać. Trwało to może tydzień. Ja to urwalam, bo wydało mi się stratą czasu. 2 miesiące temu znów się odezwał. I piszemy cały czas. Problem w tym, że on chyba traktuje mnie jak swoją dziewczynę, a mnie się to wydaje absurdalne... W przyszły weekend się spotkamy pierwszy raz w życiu. Będę w Londynie na 22h. On odlicza dni, już wie gdzie mnie zabiera na kolację itd. A ja się zaczynam bać. Codziennie dostaję masę serduszek, buziakow i troski. Ale my się na dobrą sprawę nie znamy. Dla mnie zachowuje się trochę desperacko. Coś o nim: - Jest nieprzyzwoicie przystojny, świetnie wykształcony, wychował się w 19 krajach świata (ojciec pracował dla ONZ). - ma świetną pracę, mieszkanie w centrum Londynu, nosi piękne garnitury i dizajnerskie okulary. Wygląda jak książę z bajki po prostu. - niestety jest niski. Ma 174 cm. To jeden z moich strachow, nie podobają mi się niscy faceci kompletnie. - jego mama jest Iranka a tata był Francuzem (zmarł 2 lata temu). Tylko coś mi się tu nie zgadza. On twierdzi, że jego mama mieszka w Paryżu. Na fb jest kobieta, która ma jego nazwisko, wygląda jak jego mama (podobna) i ma pełno zdjęć z nim i z chyba jego bratem, takich jakby mama z synami. Tylko że ta kobieta mieszka i pochodzi z Indii. Jego nazwisko ma pochodzenie tureckie, ale występuje we Francji. I szczerze mówiąc nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć. Firma, w której on pracuje (ja zmieniłam na nową) to bank inwestycyjny, a on pracuje w jego najbardziej prestiżowej części. To wymaga surowego background checku. Czyli nie może mieć niczego kombinowanego przy dokumentach i reputacji. Cały czas się zastanawiam - co z nim jest nie tak, że się bawi w historię z jakąś dziewczyną z Polski? Zapytałam go o to. Że jak będąc takim miłym i przystojnym gościem nie ma dziewczyny na miejscu? On zareagował śmiechem. Powiedział że musi czuć 'connection'. Rozumiem, tylko jak można czuć takie wielkie connection przez portale społecznościowe? Nie wiem, jak to ugryźć. Nie umiem się na niego otworzyć. Boję się spotkania. Boję się, że okaże się jakąś 'porażką'. Ale w sumie co może być tym 'felerem'? Macie jakieś intuicje...?
Keep movin! Edytowane przez Salalina Czas edycji: 2015-10-01 o 01:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mister... ;)
Ja sie tylko odniose do jednego: bylam kiedys z facetem takiej samej narodowosci, i on notorycznie sciemnial.
Klamal odnosnie pracy, przypadkiem dowiedzialam sie ze pracuje w zupelnie innym miejscu. Klamal na wszelkie mozliwe tematy, nawet podal mi inna date urodzenia! Znalazlam jego paszport, gdzie data roznila sie o poltora roku od ktorej mi podal. Podal inne imie mamy i rodzenstwa. Nie wiem co to mialo na celu, i czy kazdy tak robi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
multitasking ninja
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#5 | |
wasza koleżanka
|
Cytat:
i znowu dreszcze jak przy czytaniu harlekina.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
ForceIsStrongInThisOne...
|
![]() Heeeejjjjj.... w Dubaju NIE MA burdeli ![]() ![]() Poza tym zgadzam sie z postem Doris, to cos z autorka tego watku jest nie teges.
![]() |
![]() |
#7 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2015-10-01 o 08:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Tia. Salalina, albo jesteś trollem-pisarzem (
![]() O ile historia z Mesje była jeszcze zabawna, tak to jest już raczej żałosne XD |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czesc druga - mesje kontra mister. Co do Twojej sytuacji - skoro Twoja kolezanka go zna i mu pomagala przy przenosinach to chyba nie zmysla miejsca pracy. mozesz zagadac do tej mamy z indii ale z francji, gdzie mieszka. no i sprobowac dotrzec do kogos z jego firmy. przeciez mozna zdzwonic czy taki i taki pracuje tutaj. coz, co do wywiezienia do Dubaju - nikt Ci pewnosci nie da. za to masz pewnosc, ze koles ma 174 wzrostu. a swoja droga radzilabym Ci normalnie chlopa poszukac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez mel89 Czas edycji: 2015-10-01 o 09:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
cóż, z niecierpliwością czekam na następne wątki pt.;дМонŃĐťŃПон, Gentleman; caballero, çť
壍, gentiluomo .... czy Bóg wie kogo jeszcze autorka pozna na tym świecie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Zakladajac, ze pan istnieje, powiem tak:
Jesli ktos deklaruje, ze czuje te special bounds, connection etc. przez rozmowy na portalu spolecznosciowym, to dla mnie ten sam typ, ktory wyznaje milosc na pierwszej randce. Uciekalabym z krzykiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Autorka ma jakies skrzywienie, ktore kaze czerpac adrenaline z fejsbukowych romansow.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Salalaina, a jak sobie tak pomyślisz treźwo, ile już bab w tych 19tu krajach, dało się mu zwabić na te pierdoły wysyłane hurtem + nawijanie makaronu na uszy, to Ci się z lekka nie cofa?
Po co Ci kobieto chlamydia z jakiegoś Delhi czy Tadżykistanu wyśmigana na laskach skąd popadnie?
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Yay!, Monsieur cz. 2!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
Przystojny, bogaty, ale czy biega po porannej rosie na bosaka?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Ah nowe odcinki *-*
Swoja droga w zwiazku ze swym zawodem i studiami musze sprostowac, aby jacys biedni maturzysci w ta bajere nie uwierzyli - ani bedac dyplomata ani pracujac w ONZ nie przenosisz sie po 19krajach w czasie dorastania dziecka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pers, to podróżował dostojnie wielbłądem przez pustynię, pod rozgwieżdżonym nieboskłonem. ![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
A może to byli "lekarze bez granic" ?
![]() |
![]() |
#22 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mama znajomej pracuje w ONZ. Znajoma z mama, przebywala za granica ponad 12 lat i przenosila sie zaledwie 2 razy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
Jal już szukamy nieścisłości, to jakim cudem można przepelnic skrzynkę na gmailu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
multitasking ninja
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
ForceIsStrongInThisOne...
|
Pers to Iranczyk, czyli chyba Muzulmanin
![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Szef ds. Wymianek
|
Dla Autorki większym problemem jest to, że ma 174 cm wzrostu
![]() Salalino, mam wrażenie, że nie masz za grosz instynktu samozachowawczego. Albo po prostu lubisz wikłać się w pokręcone relacje. Acz skłamałabym, gdybym powiedziała, że nie jestem ciekawa Twojego spotkania z Misterem^^.
![]() |
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
Jeżeli to historia prawdziwa, to pogrubione: święte słowa. Może absurdalność sytuacji dotrze w końcu do autorki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:45.