Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8 - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-01, 09:47   #661
agnes188
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
HANKA ja dalam rade same ale dosc szybko zareagowalam
My tez szybko zareagowalismy bo juz w 7 tyg u neurologa bylismy
Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Mysle, ze próbuj samej, na przewijaku głaszcz główkę, odwracaj uwagę, dawaj zabawki do rączek, jak sie bawisz to wez jedna zabawkę na wysokości pępka mniej wiecej, ogółem tak, zeby synek miał raczki po srodku, na macie jak kładziesz to niech wisi jedna zabawka na wysokości brzuszka wlasnie. I teraz jak wiesz, to kładź rożnie w łóżeczku, moja spi tydzien tak, tydzien w druga strone, z główka w czasie snu nic sie nie poradzi, tak mysle, ale w dzien mozna. Popróbuj sama, pooglądaj filmiki zawitkowskiego i poobserwuj, tydzien dwa i powinno byc widać różnice

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

A mi pani powiedziała wlasnie, zeby sie nie przejmować, to nie nasza wina i dziecko intuicyjnie wybiera "swoja" strone, a rodzic skad moze wiedziec. Do tego panuje przekonanie, ze do 3 miesiaca sie nie reaguje, a w tym czasie dziecko sobie utrwala. Ale jak juz sie widzi mozna samemu pomoc maluszkowi

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Hahaha

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Czy tylko moje dziecko nie ma śladu zębów? Nic nawet nie rusza w tej buźce ( tzn ona rusza, hehe ale zeby nie). Ide sie ogarniac, zaraz jade znow a dalej w pizamie siedze
A nam nawet neurolog powiedziala ze zle nosimy tak jak do odbijania sie bierze.a pozniej w osrodku ze duzo zalezy od. Rodzicow.

Trzeba dawac bodzce w druga strone ale bez przesady tez bo asymetria moze sie w druga strone zrobic to tez nam powiedzieli

Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-01, 09:50   #662
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Czy ktoras z was ma wozek z kolami piankowymi i nie rowny teren pokonuje? Jakiej wielkosci sa kola i jak idzie po nie rownym terenie?
Pytam bo moje typy maja kola 19 i 25 lub 17 i 25 i zastanawiam sie czy sobie poradza.
Jak tak dalej pojdzie to chyba nigdy nie kupie tego wozka :/
Ja mam kola 18 i 24. Daje radę ale wiadomo ze trzesie trochę. Nigdy nie mialam z pompowanymi ale na pewno w terenie lepiej pompowane ale wtedy wózek cięższy
Stary 2015-10-01, 09:50   #663
gosiak0512
Zakorzenienie

AGNES ja z drugim synem tak mialam i polozna mnie uswiadomila ze jest lewo stronny wiec mimo to i z corka postepowalam w obie strony i tak lewo stronna sie zrobila ale wiedzialam juz o co chodzi i udalo sie samemu to zmienic

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-01, 09:53   #664
Majka232
Zakorzenienie

Napisałam ze mamy rytm dnia i mlody usnac nie może. Nic już nie piszę
Stary 2015-10-01, 09:53   #665
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Mam taki zamiar robić z indykiem Tylko muszę kupić ze trzy słoiczki samego indyka Chyba z gerber są jak się nie mylę
Bo same mięso w słoiczku o chyba tylko indyk, nie ma nic innego ?
Jest tez kurczak, ale widzę ze dziewczyny juz pomogły. Tez chciałam kupić, ale jak na nie popatrzylam to mnie nie przekonalo..

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Cud nad Narwią - Ada 3 godziny nie kadłub i się nie domaga, bez płaczu się buja w huśtawie hmm
Nie co? 😜

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-01, 09:54   #666
gosiak0512
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Ja mam kola 18 i 24. Daje radę ale wiadomo ze trzesie trochę. Nigdy nie mialam z pompowanymi ale na pewno w terenie lepiej pompowane ale wtedy wózek cięższy
Mam polna droge na swojej ulicy i to jest jakies 300metrow do kostki wiec moze da rade w razie co. Ogolem w kolo domu to tym z pompowanymi bede jezdzic ale jak by zaniemogl to ten nowy by poszedl w ruch

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-01, 09:58   #667
ewullka87
BAN stały

Na twj diecie co kupilam schudlam niby 2,2 kg przez 3 dni( pewnie woda i jelita sie oczyscily, ale dobre i to), ale glodna chodze strasznie przez pol dnia. Sniadanie i kolacja jest spoko, obiad jrdnak za slaby, a przekaska okropna, mam wtazenie ze jeszcze apetyt pobudza.

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Moja w krzeselku do karmienia sie przesuwa na jedna strone i mnie to troche martwi.
Synek tez mial cos podbnie i samo przeszlo.
ewullka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-01, 09:59   #668
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

nadrabiam od godziny...bo wczoraj pol dnia Was nie czytalam.
Majka,
dobrze, że z Julkiem juz ok, najgorzej to jak nie wiadomo co dziecku dolega, bo tyle możliwści mozna podejrzewac...okropne takie wieczory. ja tak przedostatnio mialam, czy to zęby, czy kolka po groszku, 2 godziny płaczu :| a czopek nurofenu niemal na samym poczatku nic nie pomógł. ani espumisan. paracetamol dawal zwykle radę. i czeba bylo czekac z kolejnym czopkiem :|

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
A my bylismy dzis na obiedzie u nas w restauracji, potem pojechalismy do olsztyna. Kupilam sobie bluzeczke w sinsayu, tz ksiazke, body pawkowi w smyku z przeceny. W tesco promka na bobofruty 4 plus 2gratis i pampki w boxach. Skorzystalismy ��
ale miło, dla każdego cos fajnego i w ogole to spoźnione życzenia - kolejnych szczęśliwych dzięsięcioleci razem Wam życzę w zdrowiu i miłości. i bez mdłości

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
Ja taka roztrzepana bo nie śpie po nocach tylko Alut mnie budzi co chwilę. M mówi że tak torturowali ludzi żeby nie spali Kochane dziecko
jestes usprawiedliwiona! ale fajnie zakręcona moj TZ w drugim tyg urlopu tez juz zaczal zapominac o roznych rzeczach, jak nie on. Wiec co dopiero my, po tylu miesiącach z dzieckiem

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
Ja już w łóżku. Mały kima, ja pije warke porzeczkowa, obejrzę Hurem i może w końcu pójdę wcześniej sp.
Oglaasz te odcinki aktualne co w tv lecą, czy dawniejsze? moim zdaniem to w 3cim sezonie seriallo stracilo na impecie, powtarzaja sie straaasznie.

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Mała hanka to jest po remoncie przez firme w ktorej mąż pracuje czyli jego koledzy z pracy to robili, on jako hydraulik lazienke tam robił, i taka fuszerke robia ze rece nam opadły... I yak material za friko bo firmowy weźmiemy �� tylko chodzi mi o fakt jakie sa niedociągnięcia po ich remoncie, to nowe mieszkanie, nowa kuchnia, nowe płytki, panele �� tylko te sciany krzywe jakby ich nawaleni robili
uuu, ale fachury, a niektórzy twierdzą, że do Niemiec to najlepsi powyjeżdzali,a partacze tylko w Polsce

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Kurcze to tylko ka podgrzewać cały słoik i później go do lodówki daje i znów podgrzewam ? Tak na logikę to chyba nic się stać nie powinno, zupę własnej roboty tez bym musiała ogrzać na drugi dzień. Jutro jadę do rosła, bo tam mają słoiczków z pasternakiem, a Maciek jest ich fanem o fajne na wyjście, bo białe, a nie pomarańczowe
ale nie podajesz jedzonka prosto ze słoiczka chyba?

Cytat:
WYobrażasz sobie jak bym sie zdziwiła jakbym te paczkę zobaczyła u siebie?
heheh, moze bys sie ucieszyła, że dostalas paczke-niespodzianke

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Nie poprawia tz musi to robic po robocie sam... Damy rade do konca miesiąca mamyy sie tam przeniesc, teraz mamy 56 a tam 86 metrów ��
fajny metraż, mówisz ze sie już nie mieściliscie na tym mniejszym? my sie mieścimy

Cytat:
Co najmniej��
Black chyba bym padła za śmiechu����
A Alimenty tek po nurofenie wysłano 24(jak nie ona)-uratowała mi chciał i teraz o 5���� Ale mi fajnie w końcu-czuję się taką wyspana! No i zablokowalam szczebelki. Próbuje zasnąć Mała a ja na necie
super tekst słowniki dbaja o nasz dobry humor
Cytat:
Napisane przez madelinem Pokaż wiadomość
Hej.
Dobre jestescie prawdziwy dzien swistaka.

Ja mialam noc paskudna, jedna ryczala, druga.sie krecila, a tz mnie wkurzyl. Moze nastepna bedzie lepsza....
Zaraz musze budzic panienki.

Idziemy jednak na slub. Podjelam decyzje. Tz jak nie chce to nie musi, powiedzialam ze znajde sobie osobe.towarzyszaca jak cos
wspolczuje nocki, a i fajnie ze na wesele jedziecie - miłe wspomnienia są bezcenne,a kase sie jakos uzbiera.

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Cud nad Narwią - Ada 3 godziny nie kadłub i się nie domaga, bez płaczu się buja w huśtawie hmm
o proszę! to też sie Adka naprawila tak jak moja , ekstra, oby im zostalo na chwile większą
dzis drzemka co prawda tylko 30 minut, ale wesoła i przed i po jest. zburzylam jej plan zasypiania co prawda, bo zasnela przy zabawie, a ja ja za szybko odniosłam i sie popłakala ciut w lóżzeczku, ale cyc jej sen uratowal.

CASHMERE, moja bączala po groszku więcej, po ziemniaku i marchwi tez, ale po groszku po 2gim dniu miała bardzo płaczliwy wieczór...
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-01, 09:59   #669
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Jest tez kurczak, ale widzę ze dziewczyny juz pomogły. Tez chciałam kupić, ale jak na nie popatrzylam to mnie nie przekonalo..

Nie co? 😜
Mnie tez nie przekonalo to mięsko

Cytat:
Mam polna droge na swojej ulicy i to jest jakies 300metrow do kostki wiec moze da rade w razie co. Ogolem w kolo domu to tym z pompowanymi bede jezdzic ale jak by zaniemogl to ten nowy by poszedl w ruch
Ja musze pokonac podobny odcinek zehy wydostac sie z osiedla
Wozek jest lekki i płynie sam. Po schodach i z nich bez problemu go sprowadzam
Stary 2015-10-01, 10:01   #670
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
O której wczoraj zasnął?

Jaki język masz ustawiony w slowniku? :P

Dzień dobry
U nas nic ok. Po zasnieciu 3 razy zapłakal a potem ok. Zjadl 2.30. Po 6 smoka dostal. Pobudka 7.30. Teraz się karmimy. Gulka czerwona jest nadal :/
Napisalam ostatnio o pieluchach to dzis b.ciezka i sie przesikal
W ogóle to mamy juz pewien rytm dnia
Zasnął przed 19...tz z Maja przed 20, a ja po 24...

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
W ogóle mam pytanie bo wczoraj poczytałam w końcu co to ta asymetria u niemowląt i się trochę obawiam ze sama do jej utrwalenia dopuscilam. Moje dziecko śpi na plecach ale głowę ma zawsze zwrócona w lewą stronę. I obraca się też tylko w lewo z pleców na brzuch i z brzucha na plecy. Czy mam się tym martwić? Dodam że popelnialam wszystkie możliwe błędy w pielęgnacji zupełnie nieświadomie. Czyli nosiłam tylko na jednym ramieniu, spał tylko z jednej strony łóżeczka, kapany zawsze w tą samą stronę, na przewijaku tez zawsze zwraca główkę w lewo bo tam widzi karuzelke. ..
Jak myślicie czy uda mi się samej zadziałać czy udać się do lekarza po skierowanie?
Sama próbuj u nas tez była, ale przekrecalam , zabawialam z drugiej strony, turlalam po podłodze i po asymetrii nie ma śladu

Pavlinecka my 6 miesięcy skończone i u nas tez nadal zębów nie ma ani nic, Maja miała 8 skończone jak jej wyszedł pierwszy, ja tak wolę później, bo boje się o cycka i doszedlby nowy obowiązek czyszczenia zęba..

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-01, 10:02   #671
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Mysle, ze próbuj samej, na przewijaku głaszcz główkę, odwracaj uwagę, dawaj zabawki do rączek, jak sie bawisz to wez jedna zabawkę na wysokości pępka mniej wiecej, ogółem tak, zeby synek miał raczki po srodku, na macie jak kładziesz to niech wisi jedna zabawka na wysokości brzuszka wlasnie. I teraz jak wiesz, to kładź rożnie w łóżeczku, moja spi tydzien tak, tydzien w druga strone, z główka w czasie snu nic sie nie poradzi, tak mysle, ale w dzien mozna. Popróbuj sama, pooglądaj filmiki zawitkowskiego i poobserwuj, tydzien dwa i powinno byc widać różnice

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

A mi pani powiedziała wlasnie, zeby sie nie przejmować, to nie nasza wina i dziecko intuicyjnie wybiera "swoja" strone, a rodzic skad moze wiedziec. Do tego panuje przekonanie, ze do 3 miesiaca sie nie reaguje, a w tym czasie dziecko sobie utrwala. Ale jak juz sie widzi mozna samemu pomoc maluszkowi

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Hahaha :p

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Czy tylko moje dziecko nie ma śladu zębów? Nic nawet nie rusza w tej buźce ( tzn ona rusza, hehe ale zeby nie). Ide sie ogarniac, zaraz jade znow a dalej w pizamie siedze
U mojego tez nie widać. Mimo ze wszystko wskazuje ze już powinny wylazic, a one nic 😝

jestem mamą
Stary 2015-10-01, 10:03   #672
ewullka87
BAN stały

Cytat:

Nie co? 😜
Ale dlaczego nie przekonalo? Wg mniw jest spoko i fajna opcja jak sie nie ma za dobrego blendera.

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Cytat:
U mojego tez nie widać. Mimo ze wszystko wskazuje ze już powinny wylazic, a one nic 😝
U mnie odwrotnie, nic nie wskazywalo a wylazly.
Stary 2015-10-01, 10:05   #673
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewullka87 Pokaż wiadomość
Na twj diecie co kupilam schudlam niby 2,2 kg przez 3 dni( pewnie woda i jelita sie oczyscily, ale dobre i to), ale glodna chodze strasznie przez pol dnia. Sniadanie i kolacja jest spoko, obiad jrdnak za slaby, a przekaska okropna, mam wtazenie ze jeszcze apetyt pobudza.

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Moja w krzeselku do karmienia sie przesuwa na jedna strone i mnie to troche martwi.
Mój synek tez w krzeselku i lezaczku na jedną stronę

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;52960771]nadrabiam od godziny...bo wczoraj pol dnia Was nie czytalam.
Majka,
dobrze, że z Julkiem juz ok, najgorzej to jak nie wiadomo co dziecku dolega, bo tyle możliwści mozna podejrzewac...okropne takie wieczory. ja tak przedostatnio mialam, czy to zęby, czy kolka po groszku, 2 godziny płaczu :| a czopek nurofenu niemal na samym poczatku nic nie pomógł. ani espumisan. paracetamol dawal zwykle radę. i czeba bylo czekac z kolejnym czopkiem :|

ale miło, dla każdego cos fajnego i w ogole to spoźnione życzenia - kolejnych szczęśliwych dzięsięcioleci razem Wam życzę w zdrowiu i miłości. i bez mdłości

jestes usprawiedliwiona! ale fajnie zakręcona moj TZ w drugim tyg urlopu tez juz zaczal zapominac o roznych rzeczach, jak nie on. Wiec co dopiero my, po tylu miesiącach z dzieckiem

Oglaasz te odcinki aktualne co w tv lecą, czy dawniejsze? moim zdaniem to w 3cim sezonie seriallo stracilo na impecie, powtarzaja sie straaasznie.

uuu, ale fachury, a niektórzy twierdzą, że do Niemiec to najlepsi powyjeżdzali,a partacze tylko w Polsce

ale nie podajesz jedzonka prosto ze słoiczka chyba?

heheh, moze bys sie ucieszyła, że dostalas paczke-niespodzianke

fajny metraż, mówisz ze sie już nie mieściliscie na tym mniejszym? my sie mieścimy

super tekst słowniki dbaja o nasz dobry humor
wspolczuje nocki, a i fajnie ze na wesele jedziecie - miłe wspomnienia są bezcenne,a kase sie jakos uzbiera.

o proszę! to też sie Adka naprawila tak jak moja , ekstra, oby im zostalo na chwile większą
dzis drzemka co prawda tylko 30 minut, ale wesoła i przed i po jest. zburzylam jej plan zasypiania co prawda, bo zasnela przy zabawie, a ja ja za szybko odniosłam i sie popłakala ciut w lóżzeczku, ale cyc jej sen uratowal.

CASHMERE, moja bączala po groszku więcej, po ziemniaku i marchwi tez, ale po groszku po 2gim dniu miała bardzo płaczliwy wieczór...[/QUOTE]

Masz rację. Najgorsze nie wiedziec co dokucza.
Ja podaję prosto ze słoiczka a dlaczego nie? Mlody chętniej je jak widzi sloiczek niz miseczkę
Stary 2015-10-01, 10:05   #674
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie tez nie przekonalo to mięsko

Ja musze pokonac podobny odcinek zehy wydostac sie z osiedla
Wozek jest lekki i płynie sam. Po schodach i z nich bez problemu go sprowadzam
A masz gdzieś u nas sprawdzone źródło, żeby kupić dziecku dobre mięso?

Ja niedługo tez będę kupowac swojskie jajka dla małego, nie chce narazie dawać mu tych sklepowych.

jestem mamą
Stary 2015-10-01, 10:08   #675
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Co najmniej😁
Black chyba bym padła za śmiechu😁😁
A Alimenty tek po nurofenie wysłano 24(jak nie ona)-uratowała mi chciał i teraz o 5😊😊 Ale mi fajnie w końcu-czuję się taką wyspana! No i zablokowalam szczebelki. Próbuje zasnąć Mała a ja na necie
ale ci fajnie, ja po rozwodzie tez bede chciala walczyc o alimenty, i jak beda ladnie spaly to super, nie oczekuje za wiele ale moze tez mi chcial uratuja.

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-01, 10:09   #676
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Zasnął przed 19...tz z Maja przed 20, a ja po 24...

Sama próbuj u nas tez była, ale przekrecalam , zabawialam z drugiej strony, turlalam po podłodze i po asymetrii nie ma śladu

Pavlinecka my 6 miesięcy skończone i u nas tez nadal zębów nie ma ani nic, Maja miała 8 skończone jak jej wyszedł pierwszy, ja tak wolę później, bo boje się o cycka i doszedlby nowy obowiązek czyszczenia zęba..
Normalnie o ktorej zasypia?

Cashnere- Nie mam. Sa sklepy eko. Może tam lub wiejskie?
Ja podaję tylko wiejskie jajka. Kurczaka tez mam wiejskiego w zamrażarce. Ze sklepu piersi z kury bym nie dala. Indyka tak. Niby nie chlonie tak antybiotyków i hormonów

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2015-10-01 o 10:10
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-01, 10:09   #677
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Ale dlaczego nie przekonalo? Wg mniw jest spoko i fajna opcja jak sie nie ma za dobrego blendera.

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

U mnie odwrotnie, nic nie wskazywalo a wylazly.
Jakoś tak wizualnie mnie zniechęciło :/
Tak myślę ze musi tam być sporo konserwantów, ze mięso w sloiku moze tyle stać i to nie w warunkach chłodniczych.

jestem mamą
Stary 2015-10-01, 10:10   #678
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
MALA porzeczkowej nie pilam, dobra?
pyszka! 2 procent ma, wiec spokojnie moge na noc walnac.

brawo dla Martitki, chyba sie dogadali bo Jasiek dzis machnal 9,5h i tez spal do 6.30, potem cyc, pogadal do 7:20 i pospalismy jeszcze dwa godz. wstalismy po 9

JAŚ

Stary 2015-10-01, 10:10   #679
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
ale ci fajnie, ja po rozwodzie tez bede chciala walczyc o alimenty, i jak beda ladnie spaly to super, nie oczekuje za wiele ale moze tez mi chcial uratuja.
Hahaha

jestem mamą
Stary 2015-10-01, 10:10   #680
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:

NIEZAWSZE w biedrze tez byl pasternak ale z ziemniakiem
z jakiej firmy?

JAŚ

Stary 2015-10-01, 10:11   #681
Majka232
Zakorzenienie

Sylwia - hipp
Stary 2015-10-01, 10:12   #682
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:

W ogóle to mamy juz pewien rytm dnia
u nas tez. chociaz wydaje mi sie ze moj starszak probuje sie przestawic na dwie a nie trzy drzemki :/

JAŚ

Stary 2015-10-01, 10:13   #683
ewullka87
BAN stały

Cytat:
z jakiej firmy?
Podejrzewam ze hipp, przynajmniej u mnie jest.
Stary 2015-10-01, 10:13   #684
violka848
Zakorzenienie

Kupiłam przez przypadek pieluchomajtki 4 - sprawdza się to? Pampersy 4 w małych paczkach wystepuja? Bo muszę koleżance kupić, a bardziej jej synkowi
Stary 2015-10-01, 10:14   #685
cashmere
Zakorzenienie

Dziewczyny jaka polecicie kaszke mleczna, ale bez cukru?

Dziś popatrzylam w sklepie na skład owocowej z bobovity i tam na 100g produktu cukier to 36g.

jestem mamą
Stary 2015-10-01, 10:14   #686
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Mam taki zamiar robić z indykiem Tylko muszę kupić ze trzy słoiczki samego indyka Chyba z gerber są jak się nie mylę
Bo same mięso w słoiczku o chyba tylko indyk, nie ma nic innego ?
widzialam jescze wolowine albo cielecine

JAŚ

Stary 2015-10-01, 10:14   #687
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:

a ile przytylas po ciąży? Bo jakoś mało wazylas chyba?

Cytat:
Napisałam ze mamy rytm dnia i mlody usnac nie może. Nic już nie piszę
Taaa tez mieliśmy

Goczek tak podaje ze sloika

Maciuś

Edytowane przez niezawsze
Czas edycji: 2015-10-01 o 10:16
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-01, 10:17   #688
ewullka87
BAN stały

Zamarzyl mi sie swierzy pastwrnak dla malej, ale juz nie ma miejsca w zamrazarce na jej jedzenie,

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Cytat:
a ile przytyłam po ciąży? Bo jakoś mało ważyłam chyba?

Taaa tez mieliśmy

Goczek tak podaje ze sloika
Po ciazy to ja wazylam 4 kilo mniej niz przed.ale po tej diecie cukrzycowej jak zaczelam jesc normalnie to mnie dopadlo jo jo i 14 kilo przytylam, ale nie moglam sie jakos wczesniej przemuc do zadnej diety( trauma po cukrzycowej), cwiczylam tylko.

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Jeszcze jak kp to wpierdzielalam same magmumy i milki.
Stary 2015-10-01, 10:17   #689
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
u nas tez. chociaz wydaje mi sie ze moj starszak probuje sie przestawic na dwie a nie trzy drzemki :/
U nas zazwyczaj 2 w tym jedna krotka

Cytat:
Dziewczyny jaka polecicie kaszke mleczna, ale bez cukru?

Dziś popatrzylam w sklepie na skład owocowej z bobovity i tam na 100g produktu cukier to 36g.
Bobovita kukurydziana z tych nowych. Sa tez inne ale z glutenem. Z holle może.
Nie chcesz na swoim mleku robic?
Stary 2015-10-01, 10:17   #690
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Mój juz zrezygnował z drzemki około 17. Za to te w dzień są dłuższe i wcześniej chodzi spać, bo o 19. Mi to pasuje

jestem mamą
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości