- My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 ! - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-01, 09:38   #3931
Robusta
Wtajemniczenie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Srebrna
ty to jesteś aparatka :P jeżeli dobrze cie rozumiem (a mam kisiel z mózgu) to też miałam na to ochotę ale nie było wskazań, ale może teraz kto wie :P wcale to nie jest złe

a powiedzcie mi dziewczyny. Bo mnie często coś tam ciągnie, boli spojenie i często robi mi się twardy brzuch ale to nie jest bolesne, to kiedy brać tę nospę? Jak robi sie twardy czy jak twardnieje i boli? Bo już sama nie wiem...

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-01, 09:40   #3932
olilina
Zakorzenienie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Dzika Śliwko dzięki, trochę mnie uspokoiłaś.
Normalnie bym nie robiła tego lipidogramu z cholesterolami, ale do zzo wymagany to zrobiłam.

Mnie też twardnieje brzuch i pojawiają się takie delikatne bóle jak na okres, ale delikatniusie w porównaniu do moich bóli okresowych.
A prysznic to dla mnie ukojenie, uwielbiam gorący prysznic i to jedyna rzecz z jakiej nie zrezygnowałam w czasie ciąży.
Dobrze że u mnie w szpitalu można w I fazie porodu korzystać bez ograniczeń z prysznica.

Koleżanka pożyczyła mi monitor oddechu Angelcare
olilina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-01, 09:41   #3933
wizaz_p_l
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kasiula8708 Pokaż wiadomość

Dzis jak wyjeżdzalam o meza po 7 to bylo 0 stopni i musialam szyby skrobac brrr a ja nie mam w czym chodzic w taka pogode
No właśnie, ja też nie mam w czym wychodzić na zewnątrz jak jest zimno... wolałabym nie kupować wielkiej kurtki na miesiąc, góra półtora
Stary 2015-10-01, 09:46   #3934
agne19s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wizaz_p_l Pokaż wiadomość
No właśnie, ja też nie mam w czym wychodzić na zewnątrz jak jest zimno... wolałabym nie kupować wielkiej kurtki na miesiąc, góra półtora
Też Cię martwię tym właśnie... Październik A rano 0 stopni to co będzie za 3-4tyg
Stary 2015-10-01, 09:53   #3935
wizaz_p_l
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agne19s Pokaż wiadomość
Też Cię martwię tym właśnie... Październik A rano 0 stopni to co będzie za 3-4tyg
Chyba trzeba będzie siedzieć w domu na tyłku i już
A zdanie "nie mam się w co ubrać" w końcu nie będzie kłamstwem
Stary 2015-10-01, 09:53   #3936
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
Srebrna
ty to jesteś aparatka :P jeżeli dobrze cie rozumiem (a mam kisiel z mózgu) to też miałam na to ochotę ale nie było wskazań, ale może teraz kto wie :P wcale to nie jest złe

a powiedzcie mi dziewczyny. Bo mnie często coś tam ciągnie, boli spojenie i często robi mi się twardy brzuch ale to nie jest bolesne, to kiedy brać tę nospę? Jak robi sie twardy czy jak twardnieje i boli? Bo już sama nie wiem...
Dobrze rozumiesz Teraz po luteinie czuję przy seksie jak jest ciasno a wcześniej miałam luz, że tak powiem. Jestem zdania, że jak się ma ochotę to nie ma co się hamować. Bez przesady, raz w tyg nic się nie powinno stać. Inna sprawa, że mówiłam mojemu że jak szyjka ma 2,5cm i jest tak, że lekarz jest w stanie dotknąć palcami główki malucha to jak jest przy seksie?

Też mam takie twardnienia, magnez pomagał na jakiś czas w końskiej dawce

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość
Dzika Śliwko dzięki, trochę mnie uspokoiłaś.
Normalnie bym nie robiła tego lipidogramu z cholesterolami, ale do zzo wymagany to zrobiłam.

Mnie też twardnieje brzuch i pojawiają się takie delikatne bóle jak na okres, ale delikatniusie w porównaniu do moich bóli okresowych.
A prysznic to dla mnie ukojenie, uwielbiam gorący prysznic i to jedyna rzecz z jakiej nie zrezygnowałam w czasie ciąży.
Dobrze że u mnie w szpitalu można w I fazie porodu korzystać bez ograniczeń z prysznica.

Koleżanka pożyczyła mi monitor oddechu Angelcare
Ale super bo to droga rzecz Fajna kumpela Też uwielbiam prysznic cieplutki...aż plecki przestają boleć na chwilę jak się tak poleję

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-01, 10:01   #3937
Robusta
Wtajemniczenie

Biorę 6 tabletek dziennie asmagu forte ale jak coś to chyba zwiększe dawkę bo magnez to ciężko przedawkować podobno :P

a ja gorącego prysznica się wystrzegam bo się boję poprostu :P

Stary 2015-10-01, 10:15   #3938
Agusiek89
Wtajemniczenie

Dziewczyny od dziś w rossmannie jest w promocji Odcisk bobasa, z 24.99 na 19.99zł

I proszek Lovela z 24,99 na 17,99 zł za 1,8kg
Stary 2015-10-01, 10:24   #3939
tylkokasia
Moderator

Zaczęłam dziś 9 miesiąc

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-01, 10:27   #3940
fasterka90
Zadomowienie

Ja jak wejdę pod prysznic to wyjść nie mogę,zwłaszcza jak plecy bolą a chodzę 2-3 razy dziennie bo albo się poce, albo bolą plecy albo się czuje taka nieświeza przez większą ilość śluzu.
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-01, 10:30   #3941
Agusiek89
Wtajemniczenie

A i mam pewien problem, proszę o rady
Otóż tak jak wspominałam wcześniej, jakoś w następnym tygodniu planujemy zacząć remont w nowym mieszkanku, a te nowe mieszkanie jest jakieś 35 km od miasta w którym teraz mieszkamy i tu też jest szpital, w którym będę rodzić, bo w tym nowym miejscu nie ma I wczoraj mój mąż mnie zmartwił bo powiedział, że boi się o to, że jak zacznie się poród i odejdą mi wody od razu, to nie wie czy zdążymy do szpitala i że martwi się żebym w aucie nie urodziła Te mieszkanie w którym teraz jesteśmy należy do mojej mamy, ale ona mieszka w innym miejscu, więc tylko my tu mieszkamy, nikt stąd nas nie wygania. Tyle że TŻ pracuje właśnie w tym drugim mieście i chcemy tam już siedzieć, żeby popołudniami remontował i nie musiał dojeżdżać codziennie bo bez sensu... no i właśnie tu problem: czy lepiej żebym za parę tygodni wróciła tu gdzie mieszkamy teraz, czy tam zostać aż do porodu i potem sprężać tyłek do szpitala Ja nie wiem jak bez niego tyle czasu bym wytrzymała... miejsce żony jest przy mężu

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
Zaczęłam dziś 9 miesiąc
Stary 2015-10-01, 10:32   #3942
olilina
Zakorzenienie

Ja nie chcę nawet mówić ile wody zużywam pod tym prysznicem...
Bo woda się leje non stop, nawet jak się namydlam

Agusiek89 według mnie spokojnie zdążysz do szpitala. U mnie w mieście rodzą kobiety nawet z innego województwa. To Twoje pierwsze dziecko, więc nawet jak Ci wody odejdą spokojnie zdążycie do szpitala. 35 km to naprawdę nie dużo

Edytowane przez olilina
Czas edycji: 2015-10-01 o 10:42
olilina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-01, 10:34   #3943
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Agusiek, u mnie na szkole rodzenia mówili ze jak odejdą przezroczyste wody to nie ma aż takiego wielkiego pośpiechu do szpitala i można jechać w ciągu kilku godzin a ile wam ta trasa zajmuje? Podejrzewam, że z pół godziny więc chyba mała szansa, żebyś w aucie urodziła

Tylkokasia, gratuluję rozpoczęcia 9. miesiąca

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-10-01, 10:34   #3944
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
A i mam pewien problem, proszę o rady
Otóż tak jak wspominałam wcześniej, jakoś w następnym tygodniu planujemy zacząć remont w nowym mieszkanku, a te nowe mieszkanie jest jakieś 35 km od miasta w którym teraz mieszkamy i tu też jest szpital, w którym będę rodzić, bo w tym nowym miejscu nie ma I wczoraj mój mąż mnie zmartwił bo powiedział, że boi się o to, że jak zacznie się poród i odejdą mi wody od razu, to nie wie czy zdążymy do szpitala i że martwi się żebym w aucie nie urodziła Te mieszkanie w którym teraz jesteśmy należy do mojej mamy, ale ona mieszka w innym miejscu, więc tylko my tu mieszkamy, nikt stąd nas nie wygania. Tyle że TŻ pracuje właśnie w tym drugim mieście i chcemy tam już siedzieć, żeby popołudniami remontował i nie musiał dojeżdżać codziennie bo bez sensu... no i właśnie tu problem: czy lepiej żebym za parę tygodni wróciła tu gdzie mieszkamy teraz, czy tam zostać aż do porodu i potem sprężać tyłek do szpitala Ja nie wiem jak bez niego tyle czasu bym wytrzymała... miejsce żony jest przy mężu

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Ja do szpitala mam w jedną stronę 50km. Bo szpital w Dublinie a ja mieszkam pod.
Tu normalne są takie odległości i nie znam przypadku że ktoś nie zdążył.
Nie martw się przy pierwszym dziecku to nie idzie błyskawicznie.
Lepiej Ci z mężem to bądź z nim

Stary 2015-10-01, 10:41   #3945
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
Agusiek, u mnie na szkole rodzenia mówili ze jak odejdą przezroczyste wody to nie ma aż takiego wielkiego pośpiechu do szpitala i można jechać w ciągu kilku godzin a ile wam ta trasa zajmuje? Podejrzewam, że z pół godziny więc chyba mała szansa, żebyś w aucie urodziła

Tylkokasia, gratuluję rozpoczęcia 9. miesiąca

Tak, ok pół godziny. Uff to trochę odetchnęłam

Cytat:
Ja do szpitala mam w jedną stronę 50km. Bo szpital w Dublinie a ja mieszkam pod.
Tu normalne są takie odległości i nie znam przypadku że ktoś nie zdążył.
Nie martw się przy pierwszym dziecku to nie idzie błyskawicznie.
Lepiej Ci z mężem to bądź z nim
Ok rozumiem już się zaczęłam nakręcać, że to wszystko szybko idzie
Dziękuję dziewczyny
Stary 2015-10-01, 10:51   #3946
peachella
Rozeznanie

My byliśmy wczoraj na sr i był temat I okresu porodu, symptomów i poród z osobą towarzyszącą.

Prowadząca pracowała za granicą i polecała m.in. ten żel, do zastosowania już przed samym właściwym porodem. Hmmm ciekawe ale nie wiem czy takie potrzebne tym bardziej, że cena też konkretna.
http://www.natalispolska.pl/

No i cóż jestem przekonana, ze chcę rodzić ze znieczuleniem, więc na wstępie w szpitalu trzeba stanowczo powiedzieć, ze jestem zdecydowana i zdania nie zmienię
jedyne co to nie można korzystać przez cały poród z prysznica przy znieczuleniu no ale jakoś przeżyje.

Mąż był ze mną więc fajnie, ze coś się tam dowiedział.
Teraz będziemy wyczekiwać symptomów

No i dobrze, ze powiedziała o odstawieniu magnezu itp od 38 tc, bo bym się nie kapnęła.
Jeżeli chodzi o Kraków to zaleciła jechać trochę wcześniej do szpitala niż jak będą skurcze już co 5 minut, ze względu na korki w ciągu dnia
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-01, 10:54   #3947
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
My byliśmy wczoraj na sr i był temat I okresu porodu, symptomów i poród z osobą towarzyszącą.

Prowadząca pracowała za granicą i polecała m.in. ten żel, do zastosowania już przed samym właściwym porodem. Hmmm ciekawe ale nie wiem czy takie potrzebne
http://www.natalispolska.pl/

No i cóż jestem przekonana, ze chcę rodzić ze znieczuleniem, więc na wstępie w szpitalu trzeba stanowczo powiedzieć, ze jestem zdecydowana i zdania nie zmienię
jedyne co to nie można korzystać przez cały poród z prysznica przy znieczuleniu no ale jakoś przeżyje.

Mąż był ze mną więc fajnie, ze coś się tam dowiedział.
Teraz będziemy wyczekiwać symptomów

No i dobrze, ze powiedziała o odstawieniu magnezu itp od 38 tc, bo bym się nie kapnęła.
Jeżeli chodzi o Kraków to zaleciła jechać trochę wcześniej do szpitala niż jak będą skurcze już co 5 minut, ze względu na korki w ciągu dnia
No właśnie mnie te krakowskie korki przerażają, bo co z tego, ze do huty mam kilkanaście kilometrów jak to może być jeden wielki korek jeśli trafi mi się jechać ok 17 w dzień roboczy u nas polecali w razie potrzeby jechać buspasem, ale akurat na tej trasie nie ma wcale takiego

Stary 2015-10-01, 11:04   #3948
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Agusiek, u mnie na szkole rodzenia mówili ze jak odejdą przezroczyste wody to nie ma aż takiego wielkiego pośpiechu do szpitala i można jechać w ciągu kilku godzin
Nam to samo mówiła Gorzej jak wody są np. zielone - mogą oznaczać niedotlenienie dziecka, ale mogą być także zielone bo dziecko zrobiło pierwszą kupę
Moja mama miała zielone wody (ale jej odeszły w szpitalu albo nawet jej przebijali pęcherz , dokładnie nie wiem), a ja urodziłam się sina i dostałam tylko 5 pkt w 1 minucie, a w 5 minucie 7 pkt.
Najprawdopodobniej uciskalam na pepowine i stąd niedotlenienie.

Cytat:
Zaczęłam dziś 9 miesiąc
Gratulacje

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-01, 11:08   #3949
agne19s
Zadomowienie

Agusiek ja też mam do szpitala 35km i to jeszcze po takich dziurach ze mnie wytrzesie jak trzeba a położna mi radzi żebym jechała do innego miasta około 90km od mojego miejsca zamieszkania bo w tamtym szpitalu ponoć rodzi się super i wogole nie ma obaw ze nie zdążę .

Jak tak podczytuje dziewczyny na innych wątkach to większość akcji domowych zaczyna się albo w nocy albo nad ranem ciekawe czemu tak jest, a nie np w dzień kiedy dużo chodzimy i się meczymy
Stary 2015-10-01, 11:09   #3950
peachella
Rozeznanie

Cytat:
No właśnie mnie te krakowskie korki przerażają, bo co z tego, ze do huty mam kilkanaście kilometrów jak to może być jeden wielki korek jeśli trafi mi się jechać ok 17 w dzień roboczy u nas polecali w razie potrzeby jechać buspasem, ale akurat na tej trasie nie ma wcale takiego

No ja mieszkam w okolicach Bieżanowa więc na Ujastek też trochę musimy jechać. Przez miasto może być ciekawie w dzień. Ale w sumie zawsze można skoczyć na obwodnicę
Wolałabym żeby mnie "wzięło" w nocy
Stary 2015-10-01, 11:11   #3951
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Nam to samo mówiła Gorzej jak wody są np. zielone - mogą oznaczać niedotlenienie dziecka, ale mogą być także zielone bo dziecko zrobiło pierwszą kupę
Moja mama miała zielone wody (ale jej odeszły w szpitalu albo nawet jej przebijali pęcherz , dokładnie nie wiem), a ja urodziłam się sina i dostałam tylko 5 pkt w 1 minucie, a w 5 minucie 7 pkt.
Najprawdopodobniej uciskalam na pepowine i stąd niedotlenienie.

(...)
To się Twoi rodzice stresa najedli... Ważne, że zdrowa byłaś i jesteś.

A co wtedy jakbym wody miała zielone a do szpitala 35km??

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
Agusiek ja też mam do szpitala 35km i to jeszcze po takich dziurach ze mnie wytrzesie jak trzeba a położna mi radzi żebym jechała do innego miasta około 90km od mojego miejsca zamieszkania bo w tamtym szpitalu ponoć rodzi się super i wogole nie ma obaw ze nie zdążę .

Jak tak podczytuje dziewczyny na innych wątkach to większość akcji domowych zaczyna się albo w nocy albo nad ranem ciekawe czemu tak jest, a nie np w dzień kiedy dużo chodzimy i się meczymy
Uhh to nie jestem sama

Dziękuję za odpowiedzi, bo sama bym zdurniała z tymi myślami
Stary 2015-10-01, 11:14   #3952
agne19s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
To się Twoi rodzice stresa najedli... Ważne, że zdrowa byłaś i jesteś.

A co wtedy jakbym wody miała zielone a do szpitala 35km??

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Uhh to nie jestem sama

Dziękuję za odpowiedzi, bo sama bym zdurniała z tymi myślami
W mojej miejscowości jeden chłopiec urodził się w zielonych wodach z tego powodu ze był bardzo przenoszony, w wieku 6 lat zaczął mieć takie akcje ze biega bawi się i nagle się przewraca i nie ma z nim kontaktu. Teraz okazuje się ze to objawy padaczki i lekarz wini właśnie za to przenoszenie, zielone wody i niedotlenienie przez to. Niektórzy to mają w życiu pecha
Stary 2015-10-01, 11:17   #3953
Robusta
Wtajemniczenie

Ilosemyeyes
ja do huty mam 6 km do żeromskiego i też się zastanawiam co z korkami, dojazd jest średni ;/, a teraz jestem 80 km od szpitala i też się martwię bo nie chce rodzić w najbliższym szpitalu a powrót do krk 11 października...

Stary 2015-10-01, 11:20   #3954
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wizaz_p_l Pokaż wiadomość
ja właśnie nie mam, w kurtkach się nie zapnę ( chyba że babcinych )
nie wiem jak to zrobić, jak na wszystkich swietych pojde i sie ubiore

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
Dobrze rozumiesz Teraz po luteinie czuję przy seksie jak jest ciasno a wcześniej miałam luz, że tak powiem. Jestem zdania, że jak się ma ochotę to nie ma co się hamować. Bez przesady, raz w tyg nic się nie powinno stać. Inna sprawa, że mówiłam mojemu że jak szyjka ma 2,5cm i jest tak, że lekarz jest w stanie dotknąć palcami główki malucha to jak jest przy seksie?

Też mam takie twardnienia, magnez pomagał na jakiś czas w końskiej dawce

Ale super bo to droga rzecz Fajna kumpela Też uwielbiam prysznic cieplutki...aż plecki przestają boleć na chwilę jak się tak poleję
no co Ty ! lekarz jest w stanie dotknac glowki ?? kurde nie wiedzialam, myslalam ze to jeszcze daaaleko ;P a my sie wstrzymujemy i tak z seksem, chociaz nie ma p/wskazan.

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
Biorę 6 tabletek dziennie asmagu forte ale jak coś to chyba zwiększe dawkę bo magnez to ciężko przedawkować podobno :P

a ja gorącego prysznica się wystrzegam bo się boję poprostu :P
ja też, ja kocham w wannie siedziec ale odkad sie dowiedzialam o ciazy to tylko szybki letni prysznic i tyle.
Cytat:
Zaczęłam dziś 9 miesiąc
gratki!

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-10-01, 11:20   #3955
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:

To chyba ma związek z melatonina, gdzieś tak słyszałam, ale teraz na necie nie mogę nic znaleźć na temat. Ja bym bardzo chciała w nocy mieć start, ewentualnie w weekend bo nie chciałabym męża z pracy sprowadzać. Bo pewnie będzie pracował cały czas, wolnego nie dostanie, a do pracy jeździ pociągiem więc też zamota

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
No ja mieszkam w okolicach Bieżanowa więc na Ujastek też trochę musimy jechać. Przez miasto może być ciekawie w dzień. Ale w sumie zawsze można skoczyć na obwodnicę
Wolałabym żeby mnie "wzięło" w nocy
U mnie chyba nie ma alternatywnej trasy niż Opolska i bora Komorowskiego, a tam ostatnio był korek nawet po 19 we wtorek jak jechaliśmy do kina

Stary 2015-10-01, 11:22   #3956
agne19s
Zadomowienie

Cytat:
To chyba ma związek z melatonina, gdzieś tak słyszałam, ale teraz na necie nie mogę nic znaleźć na temat. Ja bym bardzo chciała w nocy mieć start, ewentualnie w weekend bo nie chciałabym męża z pracy sprowadzać. Bo pewnie będzie pracował cały czas, wolnego nie dostanie, a do pracy jeździ pociągiem więc też zamota

U mnie chyba nie ma alternatywnej trasy niż Opolska i bora Komorowskiego, a tam ostatnio był korek nawet po 19 we wtorek jak jechaliśmy do kina

Mój pracuje na 3 zmiany więc nie ma odpowiedniego dnia ani godziny no chyba ze niedziela
Stary 2015-10-01, 11:28   #3957
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Mój pracuje na 3 zmiany więc nie ma odpowiedniego dnia ani godziny no chyba ze niedziela
No to w ogóle nie do zaplanowania najlepsza pora na rodzenie ja może mojej córce będę już tłumaczyła powoli, że jak chce się zbierać to najlepiej w godzinach 18-7 lub weekendy

Stary 2015-10-01, 11:28   #3958
Robusta
Wtajemniczenie

Iclosemyeyes
Potwierdzam mieszkam niedaleko krokusa i tam są korki już od 15-16 do nawet i 20 :/ szok poprostu

Stary 2015-10-01, 11:38   #3959
tylkokasia
Moderator

To ja Wam powiem że mój pracuje nocami w Dublinie więc najpierw jakby coś musi po mnie przyjechać z pracy 50km a potem znów 50km do szpitala.
Z Oliwką miałam super bo akurat w nocy z soboty na niedzielę mnie chwyciło.

Co do pryszniców to ja biorę co dzień długie i gorące.

Co do dotykania główki przez lekarza - to jest możliwe ale jak jest rozwarcie. Przecież dziecko jest w macicy a ona "zatkana" czopem. Penis wchodzi tylko do pochwy.
Podstawy biologii się kłaniają
Jak niby penis może dotknąć dziecka?

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

A co do kurtki to u mnie jakiś czas temu zrobiło się mega zimno i kupiłam parkę w vero moda - rozmiar M. Gdy ten sznurek w pasie rozluźnię to spokojnie wchodzi mi brzuch. A po porodzie myślę że się nada tylko wtedy sznurek ciasno ściągnę.
Ale w sumie 1 raz ją tylko miałam bo znów ciepło powróciło.

Stary 2015-10-01, 11:40   #3960
peachella
Rozeznanie

Cytat:
Mój mąż też pracuje na 3 zmiany + 3 soboty ale jak coś się zacznie dziać to tylko dzwonie i w 15 min jest w domu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości