|
|
#271 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: O dzieciaczki się staramy, choć już "po 30" mamy...
no_doubt gratulacje
piękny czas przed Tobą, oszczędzaj się i dbaj o siebie ![]() a u mnie nadal temp 37 stopni, 33 dc, a wg moich obliczeń @ powinna przyjść dwa dni temu mogłaby już być to zaczęlibyśmy w końcu pierwszy cykl starań i założyłabym też konto na ovu
Nasz ślub 1.08.2009 Nasz skarb 2.11.2012 Edytowane przez agrafka85 Czas edycji: 2015-09-29 o 14:24 |
|
|
|
|
#272 |
|
Zakorzenienie
|
No doubt super!trzymam kciuki aby wszytsko szło po Twojej myśli! Byłaś pierwsza
![]() Misia to kciukam aby te starania Wasze nie poszły na marne! U mnie zastój... Ehh tak jakos nie sprzyja nam ostatnio czas co do widywania sie w sprzyjającym momencie . Teraz akurat na moje dni płodne wyjeżdżam wiec nie ma szans . No i za chwile wszystko mi smagnie koło nosa . No nic, musze uzbroić sie w cierpliwośc i samo sie okaże .Ale Wam wszystkim bardzo kibicuje!!!i oczywiscie zostaje na wątku czytać o nowościach
|
|
|
|
|
#273 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na usg byłam narazie sama. Ogólnie to najprawdopodobniej będę miała cc ze względu na moje dość duże skrzywienie kręgosłupa i chyba jeszcze pojedziemy do Białegostoku już do tego wybranego lekarza prywatnie ![]() Cytat:
Cytat:
Dziewczyny mocno za Was 3mam kciuki i czekam aż niedługo do mnie dołączycie
|
|
|
#274 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo przecież i tak mam na to niewielki wpływ mój tż też dziś zaczął delegację :/ na szczęście niedaleko więc w piątki będzie wracał, ale nie wiem czy tym razem, tak jak przy pierwszej ciąży, też uda nam się tak idealnie zgrać, żebym ja miała owulację i tż był w domu ech... życie...ale z drugiej strony to dobry znak, bo z synkiem zaszłam w ciążę, gdy tylko tż zaczął delegację heh
|
|
|
#275 |
|
Raczkowanie
|
a co tu taka cisza zapadła
|
|
|
|
|
#276 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Wizytę kontrolna po laparoskopii mieliśmy wczoraj.
Za dużo się nie dowiedzieliśmy. Oprócz tego że po laparoskopii mamy czekać trzy miesiące, aż organizm wróci do jako takiej równowagi. Wszystko goi się dobrze. Macica, jajniki i jajowod ok. Za trzy miesiące mamy się zgłosić w celu dalszej diagnostyki. Na pewno czeka mnie sis. On uważa że nie potrzebne są badania genetyczne. Męża tez nie chce badać, bo zapladnia. Mam do zrobienia tylko bakteriologie. Wymazy z szyjki i pochwy, chlamydie, mykoplasme, ureaplasme, biocenoze pochwy. Myślałam, że coś więcej już zadzialamy... No ale. Mój Mąż jest zadowolony . Dla niego najważniejsze było usłyszeć ze że mną ok. |
|
|
|
|
#277 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry, mam taki młyn w pracy, że brakować mi zaczęło czasu na wizaż
A i po pracy ciągle coś, jak nie obowiązki to inne przyjemności. Ale już staram się nadrobić co i jak.Słodka a co Ty generalnie sądzisz po tej swojej wizycie? Zadowolona z niej jesteś czy jednak wolałabyś zrobić te badania genetyczne i szukać przyczyny kilkutorowo? Kiedy miałaś laparoskopię? Midusia a jak Twoja wizyta ? Karola Ty mnie tu współmatko założycielko nie próbuj opuszczać A co do sprzyjającego czasu to może akurat teraz to się układa, może gdzieś tam coś czuwa żeby na razie tak było, żeby się udało jak już będziecie na nowym Agrafka ja myślę, ze owulacja owulacją ale trzeba wykorzystać każdy sprzyjający moment na zbliżenie
CO NAS NIE ZABIJE TO NAS WZMOCNI Edytowane przez *misia* Czas edycji: 2015-10-01 o 11:25 |
|
|
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
Misia jestem zadowolona. Choć myślałam że docent będzie chciał już robić jakieś bardziej kompleksowe badania. Laparoskopie miałam trzy tygodnie temu. Wiec może faktycznie jest za wcześnie. Może tam nie jest jeszcze wszystko wygojone. Nie wiem.
Chce mu zaufać. Słyszałam wiele dobrego o nim. |
|
|
|
|
#279 |
|
Raczkowanie
|
najważniejsze zdrowie, bo musisz mieć siłę do wszystkiego
będzie na pewno ok, tylko trochę cierpliwości.
|
|
|
|
|
#280 |
|
Zakorzenienie
|
No tej ostatniej to trochę mi brakuje...
|
|
|
|
|
#281 |
|
Raczkowanie
|
wierzę, że brakuje, ale dasz radę.
Ja dziś idę na 15.30 na usg tarczycy - jakiś czas temu miałam guzki, teraz cykle bezowulacyjne, no i jestem w stresie. musisz być cierpliwa bo potem będzie Ci jej jeszcze więcej potrzeba
|
|
|
|
|
#282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli myślisz że te cykle bezowulacyjne mogą mieć związek z tarczycą? Trzymam kciuki za pomyślne badanie i wizytę.
|
|
|
#283 |
|
Raczkowanie
|
nie wiem, ale to i tak nie zmienia faktu, że się boję
endokrynolog kazał mi jeszcze kortyzol zrobić szukanie igły w stogu siana, teraz zmieniałam lekarza bo się źle czułam, jak się sprawdzi to się zastrzele chyba - 2 lata leczenia w plecy
|
|
|
|
|
#284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raz lepiej, raz gorzej. Mam takie wahania. W jednej chwili się śmieje a w drugiej mam totalny spadek nastroju... |
|
|
|
|
|
#285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Akurat myślę, ze wahania nastroju są tu całkiem normalne. A fizycznie czujesz się ok? Przepraszam, ze pytam i jak nie chcesz to nie odpowiadaj. Tę laparoskopię to miałaś w związku z poronieniem ?
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#286 |
|
Zakorzenienie
|
Fizycznie czuje się zupełnie normalnie. Tylko maleńkie blizny są.
Laparoskopowo miałam usuwana moja trzecia ciążę... Dwie poroniłam. A teraz pozamaciczna była. Jajowodu niestety nie udało się uratować... |
|
|
|
|
#287 |
|
Raczkowanie
|
Słodkaaa
chyba tylko tyle mogę i dalej trzymać za Ciebie kciuki
|
|
|
|
|
#288 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
dziś myślałam, że będzie, bo tak mnie brzuch bolał, ale nic nie było ![]() a momenty wykorzystujemy a jakże chociaż przed samą @ to szans na ciążę nie ma, ale za to pozostaje czysta przyjemność ![]() dzień dobry w piąteczek nareszcie @ przyszła to teraz liczymy i celujemy, bo za miesiąc chciałabym się cieszyć z innego powodu miłego dnia dziewczyny
Nasz ślub 1.08.2009 Nasz skarb 2.11.2012 Edytowane przez agrafka85 Czas edycji: 2015-10-02 o 08:47 |
||
|
|
|
|
#289 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I też nie daję się zwariować by sexić się tylko w odpowiednie dni. A właśnie miałam pisać, zebyś możne na wszelki wypadek test zrobiła a Ty dopisałaś o @. No to gratuluję rozpoczęcia oficjalnych starań i życzę Ci oby to był ten cykl Ależ się cieszę, że dziś piątek Kurczę tak mnie bolą piersi a właściwie to dokucza mi ich ciężar że szok, a tu dopiero 21dc. Idę 20/10 do mojej doktorowej ale zapisywałam sie na początku września licząc że tamten poprzedni cykl okaże sie owocny, ale nie wyszło. Zobaczymy więc co teraz wykluję się do wizty a jak nic to pójdę po prostu kontrolnie
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#290 |
|
Raczkowanie
|
Agrafka myślałam że się cieszysz, że nie ma @
a Ty zupełnie na odwrót. Piątunio - mój ulubiony, jeszcze parę godzin i luz.Byłam u endokrynologa - mam śliczną tarczycę tylko nie wiadomo co zawadza został kortyzol.Miłego dnia i spokojnego. |
|
|
|
|
#291 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a dlaczego Cię bolą piersi? w 21 dc? to dziwne... ![]() Cytat:
chyba że urojonej Fajnie, że tarczycę masz okej
|
|
|
#292 |
|
Raczkowanie
|
kwestię tej urojonej lepiej odłóżmy na bok bo większość z nas trafi do wariatkowa
![]() męczy mnie trochę już to szukanie, jest najzwyczajniej w świecie stresujące, a przecież człowiek ma się relaksować ![]() takie błędne kółko ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- misia widzę, że my równo idziemy, ja też 21 d.c tylko, że owulacji zabrakło
|
|
|
|
|
#293 |
|
Zakorzenienie
|
Tak urojona ciąża zdarzyła się lub z pewnością zdarzy każdej z nas
Agrafka piersi mnie bolą już od kliku dni a od 4 mam je zdecydowanie cięższe, zaczęło się w sumie po owulacji już kiedyś pisałam, że nie chcemy z TŻ zmianiać naszych "nawyków" co do częstotliwości i w ogóle. Solvency A jeśli ta tarczyca ok, to co bierzesz pod uwagę jakie przyczyny? No to fajnie jak idziemy łeb w łeb ile dniowe masz cykle? Ja teoretycznie powinnam mieć cykl owulacyjny a czy taki był to nie wiem.
|
|
#294 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja mam urojone ciąże chyba co drugi cykl
![]() Na szczęscie na tyle słabe, że @ przychodzi i wtedy jeszczde tylko 2 dni rozkmin, że czasem w ciąży też można na początku mieć krwawienia niby miesiączkowe i dociera do mnie, że to znowu klooooops Tydzień w pracy wyjęty z życiorysu - zamknięcie miesiąca ![]() We wtorek TŹ był u androloga. Dostał zlecenie na kolejne badania hormonów i z wynikami dopiero pobejmą jakiś konkretny plan działania. Dodatkowo dosrał jakiś suplement. 150 zeta z amiesięczną kurację zwykłym iwitaminami, no ale czymże jest siła perwazji . Niestety pierwszy wolny termin na ponowna wizyte bel dopiero za miesiac, więc znowu musimy uzbroić się w cierpliwość i mieć nadzieję w bieżącym cyklu. Ja dopiero w połowie listopada do kotroli u endo, a teraz grzecznie jem lekarstwa i nic już u siebie nie kombinuje.BTW, od mojej owulacji tydzień temu mam cholernie wrażliwe sutki. Na tyle, że sama nie moge się dotknąć... nie wiem na co to zrzucić? A może wrzucimy w pierwszym poście listę osób, którym się już udało? "Listę", czyli na razie No_doubt Mam nadzieję, że będzie się ona szybciutko wydłużać.No_doubt szczere gratulacje!!!!!
|
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry kobitki
Przyzwyczaiłam się do takich kilkudniowych bóli ale w trakcie okresu a nie przed Po za tym zastanawia mnie ta moja temp bo niby jest ona stabilna od owu ale raczej na ciąże nie wskazująca ![]() Chętnie listę zrobię w pierwszym poście możemy wpiszę listę staraczek oraz szczęśliwych wybrańców Może coś jeszcze dopiszemy ? Midusia co do wizyty to dobrze, że TŻ ma zlecone badania mozę one pomogą co nieco wyjaśnić i już będziecie mieć ustalone konkretne działanie, a tymczasem trzymam kciuki by pójście na żywioł przyniosło rezultat Ja miałam sutki wrażliwe w poprzednim cyklu ale to do tego stopnia, że koszulka nocna czy stanik mi strasznie przeszkadzały, ale u mnie niestety z tego nic nie wynikło choć mam nadzieję, ze u Ciebie będzie inaczej.
CO NAS NIE ZABIJE TO NAS WZMOCNI Edytowane przez *misia* Czas edycji: 2015-10-05 o 09:53 |
|
|
|
|
#296 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny też miewałam urojone z objawami itp. )) stanie się wreszcie tak, że nie będzie urojona tylko TA ))
|
|
|
#297 |
|
Zakorzenienie
|
No mnie juz cholercia bierze z tymi sutkami. Rano jest cholernie bolesne
![]() Ovufriend przepowiada, ze w razie trafienia miałabym TP na dzień po moich urodzinach co prawda jeszcze 5 dni do planowanej @, a ja juz mam uczucie, ze nadchodzi. Mój TZ mówi, ze zaczynam świrować
|
|
#298 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale @ przyszła i rozwiała zarówno moje urojone objawy jak i ciążę ![]() A co do tż to ja swojego nie wtajemniczam, żeby nie czuł presji, będzie co ma być i na pewno w najlepszym czasie, dlatego luzik (teoretycznie )Cytat:
![]() Cytat:
u mnie dziś 4 dc, temp 36,5, końcówka @ - jakoś szybko się skończyła. Ale właśnie sobie dziś obliczyłam, tzn. ovu mi obliczył że dni płodne wypadają mi w środku tygodnia a tż najprawdopodobniej będzie wtedy w delegacji
|
|
|
#299 | |
|
Zakorzenienie
|
O dzieciaczki się staramy, choć już "po 30" mamy...
Cytat:
No, ja mojego TZ nie mogę nie wtajemniczać, bo to teraz on jest głównym obiektem badań lekarzy a z drugiej strony z kimś muszę sie tym dzielić. Nie powiedzieliśmy rodzicom, ze staramy sie o dziecko, bo chyba wolimy wziąć to tylko na swoje karczycha. A e nim zawsze moja nadzieja, bo jak on mnie nie ogarnie, to juz nikt .Je generalnie mam taka naturę, ze wszystko na juz, wiec te nieudane starania to dla mnie podwójne wyzwanie. A propos listy, to chyba trzeba sie grzecznie uśmiechnąć do autorki pierwszego postu: MISIA, zgodziłabyś sie moderować taka listę? ![]() Np nick, i opis wedle widzimisie: wiek, okres starań, aktualna sytuacja lub plany, cokolwiek
You are so much stronger than you think Edytowane przez midusia86 Czas edycji: 2015-10-05 o 21:48 |
|
|
|
|
|
#300 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)My też nikomu nie mówimy, tylko moja przyjaciółka wie że zaczynamy starania, chociaż rodzina pewnie się spodziewa, bo synek ma już 3 lata więc czas najwyższy jak już będę w ciąży to wtedy powiem, bo inaczej to tylko będą dopytywać czy to już.A tą listę to chyba założycielka wątku musi dodać do swojego pierwszego postu tak by było najczytelniej
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.

piękny czas przed Tobą, oszczędzaj się i dbaj o siebie 
mogłaby już być to zaczęlibyśmy w końcu pierwszy cykl starań
i założyłabym też konto na ovu

. Teraz akurat na moje dni płodne wyjeżdżam wiec nie ma szans
. No i za chwile wszystko mi smagnie koło nosa
. 
TEN dzień: 09.08.2014
A co do sprzyjającego czasu to może akurat teraz to się układa, może gdzieś tam coś czuwa żeby na razie tak było, żeby się udało jak już będziecie na nowym 

będzie na pewno ok, tylko trochę cierpliwości.

chyba tylko tyle mogę i dalej trzymać za Ciebie kciuki

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Przyzwyczaiłam się do takich kilkudniowych bóli ale w trakcie okresu a nie przed 

co prawda jeszcze 5 dni do planowanej @, a ja juz mam uczucie, ze nadchodzi. Mój TZ mówi, ze zaczynam świrować