|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Grupa wsparcia - wracamy do naturalnych włosów Cz. VIII
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;52954488]Ciemny brąz jak dla mnie jest ciemny więc Biovax w sam raz
[/QUOTE]jeju, chodziło mi o ciemny blond jakieś zaćmienie mózgu załapałam Moim zdaniem tego typu kosmetyki nie wpływają na kolor włosów lub wpływają w znikomym stopniu
|
|
|
|
|
#722 |
|
Konto usunięte
|
[1=2cfaa0a5c37026ea4ab814c 74c2acc8bc9bbc2c1;5295465 7]jeju, chodziło mi o ciemny blond
jakieś zaćmienie mózgu załapałam Moim zdaniem tego typu kosmetyki nie wpływają na kolor włosów lub wpływają w znikomym stopniu[/QUOTE]aja powiem szczerze, że po używaniu tego Biovaxa do blondów mój blond był taki... ładny
|
|
|
|
|
#723 |
|
Konto usunięte
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;52955830]aja powiem szczerze, że po używaniu tego Biovaxa do blondów mój blond był taki... ładny
[/QUOTE]to zachęciłaś mnie do nabycia tej maski, bo nawet pogodziłam się z tym, że po rozjaśnianiu uzyskałam ten blondzik
|
|
|
|
|
#724 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny jakby ktoras chciala to ja chetnie odsprzedam odzywke biovaxa do blond, uzyta ledwie 3 razy. Oddam za 10zl z wliczona przesylka.
|
|
|
|
|
#725 |
|
Raczkowanie
|
Może to nie do końca jeszcze "moje" ale też walczę o odhodowanie więc Wam tu pokażę moją szczotkę
![]() Od dłuższego czasu staram się zapuścić, od ok roku staram się regularnie olejować (wychodzi różnie). Ale wczoraj po małej przerwie nałożyłam olej ("pokrzywowy" - wiosenna pokrzywa maceryzowana w zwykłym rzepakowym) i włosy dostały powera a przy czesaniu zauważyłam takie cosik Ale najistotniejszy wydaje mi się jeden wniosek - sądząc po długości największej ich części chyba musiały się głównie wysypać na wiosnę a wtedy chyba starałam się głównie olejować. A ja myślałam że olejowanie tylko poprawia mi stan włosów i tyle Przynajmniej mam motywację żeby tego pilnować regularnie.
|
|
|
|
|
#726 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. Tez mialam tyle, wygladaly okropnie, bardzo dlugo czekalam az zrownaja sie z reszta wlosow i zle sie z nimi czulam. Bralam pasmo wlosow miedzy 2 przedzialkami i wytrzepywalam z niego krotsze bejbiki - dopiero wtedy widac ile ich naprawde jest
|
|
|
|
|
|
#727 |
|
mOLDerator
|
A którą masz? Pokaż jak możesz, może odkupię od Ciebie.
|
|
|
|
|
#728 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
- mam dopiero kilka cm odrostu. Ale za to resztę ostatnio przyciemniałam średnim blondem khadi więc prawie naturalne he he Teraz jestem na etapie oswajania się z posiadaniem odrostu
|
|
|
|
|
|
#729 |
|
Konto usunięte
|
Jeśli oferta z kupnem Biovaxa aktualna, to ja się skuszę
Ja swego czasu także przygotowałam macerat pokrzywowy i nakładając go, czułam mrowienie, jakiego nie odczuwałam nawet przy olejku paprykowym Green Pharmacy. Byłam z niego zadowolona. Teraz już prawie gotowy jest macerat z kozieradki, bylicy bożego drzewka, łopianu, pokrzywy, skrzypu i jeszcze jakichś zielsk
|
|
|
|
|
#730 |
|
Raczkowanie
|
Naprawdę??? To może mój macerat jakiś niepełnowartościowy wyszedł..?
Ale mi teraz podsunęłaś pomysł - może słynna kozieradka faktycznie tez by była fajna pod kątem porostu... hmm... |
|
|
|
|
#731 |
|
Konto usunięte
|
Miałam również czysty macerat kozieradkowy własnej roboty i również mrowił w skórę, ale ten wiadomy zapach...
Najważniejsze, że przynosił efekty i łagodził podrażnioną skórę |
|
|
|
|
#732 |
|
Konto usunięte
|
Jak wroce z uczelni o 16 to wrzuce wam fotke biovaxa
Bardzo chetnie go sprzedam bo az zal zeby sie caly zmarnowal :pTo poki co rezerwacja dla wenszycy za szybkie zdecydowanie
|
|
|
|
|
#733 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Miałam kiedyś próbkę tej maski i przypadła mi do gustu. A Tobie wyrządzała krzywdę? Mi tak naprawdę żadna maska nie wyrządziła krzywdy oprócz tych proteinowych, pewne rodzaje protein mi nie pasują. Za to mam maskę z proteinami mlecznymi i sprawdza się zacnie. Najgorzej było po masce jajecznej, istna makabra ![]() Za 4 dni będzie 8-miesięcznica odrostu
|
|
|
|
|
|
#734 |
|
Konto usunięte
|
[1=2cfaa0a5c37026ea4ab814c 74c2acc8bc9bbc2c1;5296341 3]O dziękuję
Miałam kiedyś próbkę tej maski i przypadła mi do gustu. A Tobie wyrządzała krzywdę? Mi tak naprawdę żadna maska nie wyrządziła krzywdy oprócz tych proteinowych, pewne rodzaje protein mi nie pasują. Za to mam maskę z proteinami mlecznymi i sprawdza się zacnie. Najgorzej było po masce jajecznej, istna makabra ![]() Za 4 dni będzie 8-miesięcznica odrostu [/QUOTE]Ja po prostu nie mam juz blond wlosow i wole swoje naturalki przyciemniac, a nie rozjasniac
|
|
|
|
|
#735 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. napisałaś że od dłuższego czasu nie farbujesz, a od roku olejujesz, więc zrozumiałam, że więcej niż rok już nie farbujesz. jeśli masz kilka cm, to na pewno nie nie farbujesz od dłuższego czasu, tylko krótkiego
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#736 |
|
Konto usunięte
|
Jak się wenszyca rozmyśli to ja poproszę biovaxa
|
|
|
|
|
#737 |
|
Konto usunięte
|
Okay, czekam narazie na odpowiedz wenszycy
|
|
|
|
|
#738 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja też tak siedzę i myśle, kurde, ale ładny kolor..
|
|
|
|
|
|
#739 |
|
Konto usunięte
|
Nie rozmyśliłam się
|
|
|
|
|
#740 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
"Może to nie do końca jeszcze "moje" ale też walczę o odhodowanie więc Wam tu pokażę moją szczotkę Od dłuższego czasu staram się zapuścić, od ok roku staram się regularnie olejować..." Na dziś mam ponad 3 cm odrostu i walczę ze sobą żeby się jakoś z nim oswoić. I te kilka m-cy bez farby to dla mnie straaasznie długo |
|
|
|
|
|
#741 |
|
Konto usunięte
|
[1=2cfaa0a5c37026ea4ab814c 74c2acc8bc9bbc2c1;5297057 1]Nie rozmyśliłam się
[/QUOTE]Domyślam się
|
|
|
|
|
#742 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. zrozumiałam że zapuszczasz od dłuższego czasu naturalki. ja totalnie nie mogłam zapuścić włosów gdy były farbowane, kruszyły się szybciej niż rosły. dopiero po zejściu z farbowańców widać przyrost - i to ekspresowy. w życiu nie miałam tak długich włosów jak mam teraz, a większość życia zapuszczałam i wiecznie miałam ciut za ramiona
|
|
|
|
|
|
#743 |
|
Konto usunięte
|
[1=2cfaa0a5c37026ea4ab814c 74c2acc8bc9bbc2c1;5295799 5]to zachęciłaś mnie do nabycia tej maski, bo nawet pogodziłam się z tym, że po rozjaśnianiu uzyskałam ten blondzik
[/QUOTE]na odrostowy kryzys najlepsze jest umycie włosów animale za tą radę to powinnam Ci pomnik postawić!
|
|
|
|
|
#744 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie się 3 razy w życiu udało zapuścić naprawdę długie ładne włosy:
1. Na komunię 2. W liceum, jak farbowałam cały czas na ciemne brązy Castingiem 3. Na studiach, jak farbowałam henną (i co jakiś czas farbą dla rozjaśnienia rudego) Teraz niby mam długie, ale ciągle gdzieś między "za łopatki" a "przed zapięcie stanika", bo muszę co trochę podcinać, żeby pozbyć się zniszczonych końcówek. |
|
|
|
|
#745 |
|
Raczkowanie
|
No ja też walczę okrutnie bo doszłam do wniosku że jak teraz nie zapuszczę długich to już nigdy he he
I też jak rozjaśniałam to miałam takie boczne pasma przy twarzy krótsze po starym cieniowaniu i tego nie mogłam za nic zapuścić! Wszystko rosło a to suche sterczało i chyba całe się kruszyło. Dopiero jak się wzięłam za olejowanie a rozjaśniacz wymieniłam na farbę to podrosły. Dlatego teraz jeszcze chcę dać spokój z chemią (może jak nie przeżyję z odrostem albo mnie siwe za bardzo zasypią to będę próbować neutralizować zielskiem - mieszanką blond khadi). Muszę tylko sobie jakieś uczesania wyszukać żeby na razie odrost trochę schować - robiłam sobie "bajzlowego" koczka u góry ale moje biedne końcówki wtedy cierpiały pod gumką. Ale jak noszę rozpuszczone to jednak taki przedziałek jeszcze mnie razi
|
|
|
|
|
#746 |
|
Konto usunięte
|
Ile masz lat takababa ze cie juz siwe zasypuja
?Mi nie zalezy zbytnio na dlugosci, bo i tak to srednio wyglada przy moich cieniutkich, bardziej mi zalezy, aby skret jak najbardziej wydobyc
|
|
|
|
|
#747 |
|
Raczkowanie
|
Jak możesz dziecko moje mi takie pytania zadawać???!
![]() Mi w tym roku licznik zgrzytnął okrutnie i wskoczyły mi 4 dychy )
|
|
|
|
|
#748 |
|
Konto usunięte
|
A to wybacz :p Pytam bo znam przypadki siwych glow juz w studenckim wieku :p
|
|
|
|
|
#749 |
|
Konto usunięte
|
Tyszkiewicz wygląda całkiem nieźle jak na ilość papierosów, które pali
|
|
|
|
|
#750 |
|
Raczkowanie
|
Tak, to niestety racja, ja tez coraz częściej słyszę od ludzi młodszych ode mnie że zaczynają się sypać. Nie szukając daleko - pracuje z chłopakiem młodszym ode mnie a chyba w 30 % siwym od jakiegoś czasu...
Ja u siebie - nie wiem czy słusznie - ale po części wszelkiego rodzaju osłabienie włosów zwalam na lekką bo lekką ale jednak chemię którą od kilku lat muszę brać... He, he, racja. Ja się zawsze zastanawiałam w jaki sposób ona się dorobiła takich włosów - bo chyba nie osiwiała z dnia na dzień a nie kojarzę żeby chodziła z jakimiś przejściowymi
Edytowane przez takababa Czas edycji: 2015-10-02 o 14:12 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:00.

[/QUOTE]
jakieś zaćmienie mózgu załapałam 

. Tez mialam tyle, wygladaly okropnie, bardzo dlugo czekalam az zrownaja sie z reszta wlosow i zle sie z nimi czulam. Bralam pasmo wlosow miedzy 2 przedzialkami i wytrzepywalam z niego krotsze bejbiki - dopiero wtedy widac ile ich naprawde jest