|
|
#2011 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. XI :)
Meneq- ubiegłaś mnie z odpowiedzią
Kiss- to są takie drobne krosteczki z białym czubkiem (jak pryszcze?) Jeśli tak to trądzik niemowlęcy jeden ze stanów przejściowych noworodka. Może się pojawić na całym ciele łącznie z główką pod włosami. Nic z tym nie trzeba robić. Samo przejdzie
|
#2012 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadrobię jak się wyspie. Mały do tej pory od 1 w nocy nie spał... Wisiał 2 godz na cyckach aż zaczęły mnie boleć... Co zasnął i chciałam żeby puścil pierś to wielki ryk. Wszystkiego próbowalismy. Lulania masowania kladlismy na brzuchu i nic. Ulał, załatwił się 2 razy ciągle baki... Ani tz ani babcia ani ja go uspokoic na dłużej niż 10 minut nie mogliśmy. Teraz dopiero po babci go zabrałam i mi na rękach się uspokoil pobujalam i zasnął. Nie wiem jak mąż w pracy wytrzyma....;(
|
|
#2013 |
|
Raczkowanie
|
Hej kochane! Czekam na obchod pediatrów i decyzję czy wychodzimy.
Byłam przed chwilą w wc i zrobiłam dwojeczke! Sama! Bez czopka! Meczylam się od dwóch dni z gazami. Ciężko chodzić, leżeć, spac... A dzis jak.poszłam w końcu to myślałam ze kiebelek rozwali taka radość!!!Czekam na synka i maltretujemy dziś póki co prawą pierś
|
|
|
|
#2014 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Podczytuje was, ale nie miałam kiedy zajrzeć ostatnio. Wczoraj wpadły koleżanki do mnie, dawno się nie widziałyśmy, więc super się było spotkać, oderwałam się trochę i poplotkowałam Przydało się, bo potem Młody wieczorem dał czadu.Gratuluję nowym mamuśkom! I kciuki za Stasia, żeby się namyślił przed poniedziałkiem Wiem co czujesz, bo też sobie inaczej wyobrażałam drugi poród, a nie leżenie wcześniej w szpitalu i wywoływanie... Ale najważniejsze, żeby cały i zdrowy przyszedł na świat, w szpitalu będziecie pod opieką Kissmisia, a jakie macie te krostki? U nas też są na buzi, wyskoczyły ostatnio. Myślałam że to uczuleniowe, ale położna i pediatra mówią, że to potówki. Jakoś u córki te potówki w upały były raczej na plecach czy brzuszku, nie pamiętam żeby na buzi miała. A Młody ma tylko na buzi, niektóre takie z białymi czubkami, inne całe czerwone. Sama nie wiem co to, ale kazały się nie przejmować, bo podobno samo zniknie, więc tak robię ![]() Wczoraj byłam zważyć Michałka i wziąć skierowanie na bioderka, Mały przez 2 tygodnie i 2 dni przybrał 970 gramów Byłam w niezłym szoku, bo niby widzę po nim, że nabiera ciała, ale aż tyle to się nie spodziewałam A moja babcia ostatnio próbowała mi wmówić, że mam chude mleko i dlatego Mały marudzi ![]() Panna Izabela, współczuję przejść z tym "fachowcem", normalnie nóż się w kieszeni otwiera jak was potraktował, co za cham
|
|
|
|
#2015 |
|
Zakorzenienie
|
U nas gorsza noc, mały zrobił chyba z 10 kup, gazy go męczyły a do tego nawet jak spał to robił festiwal odgłosów. Nie zmrużyłam oka od 1 w nocy. Mam coraz większą ochotę wyeksmitować juniora do pokoju obok, przynajmniej nie będzie mi sapał, chrząkał i postękiwał przy uchu centralnie...
Małgosia - niezła akcja w dzień chłopaka haha
Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2015-10-01 o 10:03 |
|
|
|
#2016 |
|
Rozeznanie
|
Ridja, szacun za taki poród, że dałaś radę! A jak się dziś czujesz, dochodzisz do siebie pomału?
Ja w szpitalu chodziłam normalnie w tych majtkach siateczkowych, przecież to katorga chodzić bez nich jak krew leci po nogach Sandrusia, jak tam Julek po operacji? Doszedł już do siebie? Kiedy wracacie do domu? |
|
|
|
#2017 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My dziś pierwszy dzień sami, mąż w pracy dziecko wysłałam do szkoły jest 10 a ja nadal w pizame zdazylam umyć zeby uczesac się i zebrać pranie no i rano smyka do szkoły wyprawic. U mnie dziś 9 doba po porodzie 11 kg w dół. Czyli tyle ile przybrałam ale ze przed samą ciąża nabralam 8 kg nadprogramowych wiec mam nadzieje ze dodatkowo ich się pozbęde. Mam nadzieje ze za chwilkę mały zaśnie. |
|
|
|
|
#2018 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobrze, że teraz odpływa przy cycku, moze trochę pośpi. A potem idziemy na spacer, piękne słońce dziś
|
|
|
|
|
#2019 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Możliwe... Cytat:
![]() Cytat:
Krostki takie jak wyżej opisała Czarownica Cytat:
|
|
#2020 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ewka w nocy spala ale powtorka z wczoraj - od 6 rano nie moze sie wykakac. Przysypia na mnie. Przy cycku. A jak odkladam to ryk. Az mi jej szkoda i poki nie zwali kupska dam jej spac na mnie. Jutro idziemy do neurologa. Moze cos powie na temat jej glosnego spania w ciaglym ruchu.
|
|
#2021 |
|
Zadomowienie
|
u nas wszystko dobrze
idziemy dzisiaj do domku paluszek musimy ćwiczyć i będzie coraz lepiej ![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- tak się martwilam ze bedzie go bolalo i w ogóle po tej operacji ale nie płakał ani nic tylko jak mu się rusza tym paluszkiem to zajęczy trochę
|
#2022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2023 |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje !!!!!
|
|
|
|
#2024 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za to wczoraj mały od 20 nie spał. . rozmawiac mu sie zachcialo a mi się oczy zamykaly :/
|
|
#2025 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze a ja od kilku dni boję się przystawiać małego do piersi bo na początku jak zaczyna ssać to się krztusi
Niby położa mówiła, ze to początkowe mleko tak bardzo mocno sika, żeby ociągać, ale zauważyłam że po tym laktatorze nic się nie normuje tylko mleka w cyckach przybiera, a mały tak dużo go nie je. Nie wiem co mam robić |
|
|
|
#2026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem ci, że warto czekać na te istoty. |
|
|
|
|
#2028 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewa jest tak 'żarta' ze jej zadne duze sikanie z cyca nie straszne
byle jessssc jesc jeeesc!
|
#2029 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To może najpierw czekać aż samo wypłynie to pierwsze i potem przystawiać? CZytałam też o mięcie, że troszkę zmniejsza laktację, ale nie wiem czy stosować.
|
|
|
|
|
#2030 |
|
Rozeznanie
|
Mój też się krztusi ale jak odciagalam na początku laktatorem to skończyło się mega nawałem. Dzisiaj ciężka noc, cały czas Misiek stękał, jęczał, wiercił się i poplakiwał. Od rana płacz na całego. Już dostaje sab simplex ale chyba należy do tych dzieci na które krople bardzo nie pomagają.
Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
#2031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2032 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
A ile ml odciągasz laktatorem? Trudniej Ci będzie unormować laktację jeśli wciaż będziesz odciagać.. Nie wiem czy widziałyście, od poniedziałku ubranka niemowlęce w Lidlu
|
||
|
|
|
#2033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2034 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dajesz przed każdym karmieniem czy jak ?
|
|
#2035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kissmisiaa, Grita moja miala tydzień czasu takie krostki na buzi i przeszly. Jeju, nie spodziewałam się, że kiedykolwiek to napisze, ale kocham smoczki :-D Mała obudziła się pół godziny po karmieniu i normalnie byłby krzyk i musiałabym ją dostawic do piersi, a tak dalam jej smoczka i zasnela :-D Jutro w DDTVN ma być materiał o nie całowaniu małych dzieci w usta.
|
|
|
#2036 |
|
Zakorzenienie
|
Smoczki to dla mnie naturalna rzecz, skoro od 3000 lat istnieją i gatunek ludzki przetrwał to chyba tragedii nie ma. Teraz się do tego jakieś filozofie dorabia i się matki męczą te "przepisowe" 6 tygodni żeby laktacji nie zaburzyć rzekomo...
|
|
|
|
#2037 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swietne wiesci a tak sie zamartwialas. Teraz bedzie juz tylko lepiej ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
Ciekawe co powiedza... Podzieli sie ktoras informacjami? |
||
|
|
|
#2038 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam ze Wam sie wbijam w watek
tu mama Marcowa 2016 ale wasz watek to zrodlo informacji ) Co w DDTVN mowili to nie wiem ale wiem ze nie powino sie dzieci obcalolywac np ciocie babcie itp bo tak sie przenosi prochnica, i mozna takiemu maluszkowi takie bakterie podrzucic w ten sposob |
|
|
|
#2039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Predzej czy pozniej i tak sie z nimi spotka |
|
|
|
|
#2040 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- A mnie dzisiaj strasznie rozczuliła córa. Jak Młody się rozkrzyczał o 5, bo najpierw zaczęłam od zmiany pieluchy zamiast od razu dać pierś to się przebudziła, taka zupełnie zaspana do nas podeszła, pogłaskała go po główce i mówi "ciii, śpij sobie braciszku, jeszcze jest noc" i poszła dalej spać A rano nic nie pamiętała oczywiście
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:20.

Wiem co czujesz, bo też sobie inaczej wyobrażałam drugi poród, a nie leżenie wcześniej w szpitalu i wywoływanie... Ale najważniejsze, żeby cały i zdrowy przyszedł na świat, w szpitalu będziecie pod opieką 
Byłam w niezłym szoku, bo niby widzę po nim, że nabiera ciała, ale aż tyle to się nie spodziewałam

:

Niby położa mówiła, ze to początkowe mleko tak bardzo mocno sika, żeby ociągać, ale zauważyłam że po tym laktatorze nic się nie normuje tylko mleka w cyckach przybiera, a mały tak dużo go nie je. Nie wiem co mam robić