|
|
#1981 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV
Baby współczuję tamtejszej opieki i podejścia do pacjenta
![]() Ja dziś wstałam z genialnym pomysłem posprzątania pod łóżkiem :P Dzięki temu odzyskałam masę miejsca w szafie, bo pod łóżkiem wylądowała moja deska snowboardowa i narty tż, cała moja odzież na deskę i suknia ślubna spakowana w worku pezeciwkurzowym ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Ja to chyba mam ADHD :P jednego dnia nie usiedzę leniwie przed tv :P
|
|
#1982 |
|
Rozeznanie
|
Baby jak czytam wasze perypetie to nasuwa mi się myśl że wyspy pod względem medycznym to kraj trzeciego świata, ja bym chyba bała się tam wychowywać dziecko. Nie mysleliście nad przeprowadzka na kontynent.
Casa ![]() Niepozorna gratki za wyniki. Kinga ty chyba pisałaś coś o gramaturze tetr które brać?
|
#1983 |
|
Zakorzenienie
|
140g/m2 są takie grubsze, te drugie są cieniutkie
|
|
|
|
#1984 |
|
Zakorzenienie
|
Na kontynencie nie ma pracy i raczej nie chciałabym tam zyc bede musiala zawsze miec 100e miesiecznie na ubezpieczenie dla mnie i dziecka i tyle.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#1985 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiem mialam nie brac typowo dziewczynskich rzeczy ale nie moglam sie oprzec. Kupilam kombinezon 62 taki piekny granatowy w rozowe kwiatki za 20 zl. Jeszcze z metka
![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Na lumpku oczywiscie+kocyk robiony chyba na drutach i kilka ciuszkow
|
#1986 |
|
Zakorzenienie
|
Baby, a czy to nie jest tak, że nikt o to nie walczy, bo i tak to nic nie da. Może jak zaczęlibyście walkę ze służbą zdrowia, to może dałoby to jakiś efekt. Wykupienie kolejnego ubezpieczenia jest jakimś rozwiązaniem, chociaż ja wychodzę z założenia, że skoro mam już raz opłaconą opiekę medyczną, to mnie się to zwyczajnie należy, bo ja też za to płacę.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#1987 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie
---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- A jak już się ma prywatne ubezpieczenie, to jest coś lepiej ? |
|
|
|
#1988 |
|
Zakorzenienie
|
https://www.groupon.pl/deals/gg-admi...roupon-Voucher takie znalazłam dla TZ, był dzień chłopaka, miał urodziny, toooo akurat z jajem dostanie skarpetki.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#1989 |
|
Zakorzenienie
|
Dopiero teraz pooglądałam zdjęcia
Ciuszki wszystkich super W końcu i tak ich nie ubiorę Baby - super brzuszek! A TŻ dlatego tak twierdzi, bo innej nie zna może?
|
|
|
|
#1990 |
|
Rozeznanie
|
czyli u sprzedawcy r_p77 mam brać te podwójnie tkane? bo on gramatury nie podaję a ty chyba od niego zamawiałaś? i jaką wielkość proponujesz?
|
#1991 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie w bloku w ogóle nie słychać sąsiadów, samochodów też nie za bardzo (mimo ze mieszkam przy ulicy, ale na 8 pietrze, to może przez to). U rodziców w domu częściej zdarza sie ze mnie coś obudzi (np szczekające psy albo sąsiad rąbiący drzewo ) niż u mnie w mieszkaniu. No i ja nienawidzę prac "domowych", ogródkowych itp, więc mnie to nie kręci w ogóle Jak potrzebuję przyrody to idę na spacer nad Trzy Stawy i jest git Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Co do zakupów dla siebie i dziecka to ja od wczoraj siedze nad zamówienie z Gemini i trochę tego się nazbierało głównie dla mnie rzeczy (typu właśnie jakieś podkłady poporodowe itp), ale dla Malucha też trochę wzięłam przy okazji
|
||||||
|
|
|
#1992 |
|
Zakorzenienie
|
Dalam rade z glukoza
chociaz jakos niedobrze mi bylo caly czas... teraz jak sobie pomysle o tym smaku to bleeee masakra :/ dobrze ze juz po! Mam nadzieje ze wyniki beda dobre, naczczo mialam 89 wiec chyba zmiescilam sie w normie.Co do pokarmu to nie ma takiej opcji zeby ktos go nie mial dobrze jest miec tego swiadomosc I od poczatku walczyc o laktacje. Ja takiej swiadomosci nie mialam, dodatkowo w szpitalu nikt mi nie pomogl z karmieniem I tym sposobem karmilam niecaly miesiac...Teraz juz wiem ze kazda matka pokarm ma, dziecko moze wykarmic tylko potrzeba meeeeegaaaa cierpliwosci I spokoju I na pewno sie uda ![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Co do torby to dobrze jest miec wczesniej spakowana polecam zapakowac tez paczke wkladek. Ja trafilam do szpitala miesiac przed porodem I dobrze ze mialam torbe spakowana bo chociaz jej nie wzielam to jak mi lekarz powiedzial ze zostaje na oddziale to maz tylko po nia podjechal I nie bylo z niczym problemu. Tylko wlasnie wkladek mi brakowalo bo po badaniu przez gina troche plamilam.
|
|
|
|
#1993 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia ja mieszkałam na drugim, chyba za nisko
a teraz mam sypialnię od strony ogrodu, a za ogrodem mam łąki i starorzecze, wiec cisza ![]() Mam ochotę na sos bolognese, ale kurde kuchnie mam nieczynna. Może jak pan majster pójdzie na obiad, to wskoczę sobie szybko zrobić makaron z sosem
|
|
|
#1994 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mieszkałam 6 lat w bloku, 13 lat w domu i teraz od 3 rok znowu leci w bloku
Kocham blok za to, że nie muszę odśnieżać i grabić liści, jednocześnie nienawidzę go za brak garażu, hamaku w lecie i ognisk. Tż mieszka całe życie w bloku - uwielbia za to przyjeżdżać do moich rodziców i coś robić właśnie wokół domu Sam zresztą mówi, że chciałby mieć dom, bo miałby zawsze co robić Ja marzę o ogrodzie pełnym kwiatów i ziół, hamaku w sadzie, niewielkim domu z tarasem z miejscem na ognisko/grill i oczywiście garażu.. Do hałasu jestem przyzwyczajona - dom rodzinny położony jest przy głównej drodze - tiry na okrągło Chciałabym mieszkać tak, żeby wychodzić rano z herbatą na taras i widzieć góry.. O tym marzę i mam nadzieję to kiedyś spełnić Jak nie domem na stałe, to chociaż chatką na lato I liczę się z zamarzniętymi rurami w zimie, brakiem pługów, kiepskimi połączeniami autobusowymi i tym, że do miasta jest mega daleko.. Ale to zanim dorobimy się własnego domu to łatwiej będzie kupić mieszkanie w mieście - odchować dzieciaki, spłacić akurat kredyt i wziąć kolejny na budowę własnego domu właśnie gdzieś daleko
|
|
|
|
#1995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Podwójnie tkane mam 70x80 Te cienkie mam 50x80 Flanelową też mam od niego jedną dużą Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-10-01 o 13:02 |
|
|
|
|
#1996 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyna u której robiłam ostatnie zakupy (kombinezon, bluzę misia itd) ma do sprzedania dużo bodziaków, spodni i w ogóle kompletów głównie dla chłopca po mega niskich cenach.. może któraś jest chętna?
|
|
|
|
#1997 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tetra zawsze się przyda - jak nie teraz do maluszka, to później do sprzątania
|
|
|
|
|
#1999 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mialam kolo 15-20 szt tetr
|
|
|
|
#2000 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja kupilam 7 bialych podwojnie tkanych i 5 kolorowych. Do tego 4 flanelowe. Mowicie ze kolo 15-20 samych tetr potrzeba?
|
#2001 |
|
Zakorzenienie
|
Zalezy od dziecka w sumie I od tego jak kto pierze
ja mialam 5 takich kolorowych co zabieralam na wyjscia I 15 zwyklych ale mysle ze I spokojnie 10 starczy
|
|
|
|
#2002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tetra się nie zmarnuje - jak mówię później do sprzątania czy coś też będzie spoko ![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Malwi jak się nie będą wyświetlać to daj znać |
|
|
|
|
#2003 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam 6 cienkich, 4 podwójnie tkane, 2 flanele i 2 tetry kolorowe. I myślę, że wystarczy. Jak coś to zobaczę później której jeszcze potrzebuje i się dokupi.
---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- magda daj linka do tej dziewczyny od ciuszków |
|
|
|
#2004 |
|
Zakorzenienie
|
Uno momento zaraz wam wrzucę
Przez fejsa nie mogę bo to grupa zamknięta przeteguję tak żeby było widać ![]() EDIT: już jest w załącznikach - musiscie skopiować każdy adres bo mi wizaż niszczy jak zrobię linka Edytowane przez magda1706 Czas edycji: 2015-10-01 o 13:50 |
|
|
|
#2006 |
|
Zakorzenienie
|
Magda u mnie dalej to nie działa
|
|
|
#2007 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje, naprawdę ma fajne rzeczy, tylko większość to bodziaki i koszulki z długim a tego już mam wystarczająco, tak myślę mam 12 z długim na 62 to chyba już mi wystarczy. Na 56 mam 2 i więcej nie kupują bo jak to moje małe tak szybko rośnie to albo się zmieści albo i nie w to 56.
A z krótkim rękawkiem, to kupujecie na 62 ? Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-10-01 o 14:05 |
|
|
|
#2008 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje dzisiejsze lowy
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-10-01 o 15:43 |
|
|
|
#2009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z krótkim mam parę na 62 ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Kombinezon faktycznie kwiatowy A kocyk uroczy |
|
|
|
|
#2010 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki piękny kombinezon
Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-10-01 o 14:10 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:41.

W końcu i tak ich nie ubiorę
A TŻ dlatego tak twierdzi, bo innej nie zna może?

) niż u mnie w mieszkaniu. No i ja nienawidzę prac "domowych", ogródkowych itp, więc mnie to nie kręci w ogóle