- My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 ! - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-01, 11:41   #3961
JoyceSky
Zadomowienie

GG do JoyceSky
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

A to moj brzuch 33 tydz 5 dzien
Super zgrabnie wyglądasz

Cytat:
Napisane przez laszczmagdalena Pokaż wiadomość
Ja dziś niestety przychodzę z niezbyt przyjemną dla mnie informacją - niestety nad moją cukrzycą nie udało się zapanować i czeka mnie insulina 4 razy dziennie
Oj Ale pomyśl sobie, że to lepiej dla Ciebie i dziecka i że do porodu już niedługo

Cytat:
Napisane przez Dzika Ropucha Pokaż wiadomość
Chciałam się spakować do torby dziś. W jednym pudle mam to co potrzebuję dla małej i dla siebie z takich rzeczy jak kosmetyki, pieluchy podkłady... I stwierdziłam że to mi pół torby zajmie i jak ja mam się spakować jak u mnie trzeba mieć wszystko włącznie ze sztućcami...I się nie spakowałam bo się załamałam tym pakowaniem
Miałam to samo wczoraj. Stwierdziłam, że czas na spakowanie torby, tym bardziej, że Tż mi głowę suszy o to codziennie. Wzięłam torbę - myślałam nawet, że może za duża - ale spakowalam 2 opakowania tych podkładów seni, 2 paczki podpasek wielkich i prawie już nie miałam miejsca na inne rzeczy Postałam nad tym, popatrzyłam i.... zajęłam się czymś innym

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość

A co wtedy jakbym wody miała zielone a do szpitala 35km??

Ja bym wtedy wezwała pogotowie. Szybciej Cię dowiozą. A nie ma żadnego innego szpitala bliżej?

Dzisiaj idę na wizytę na 14.20. W ogóle wczoraj sobie uświadomiłam, że nie dostałam przypomnienia o wizycie na smsa jak zawsze i dzwonię do tego medicovera a oni mi mówią, że ja nie mam żadnej wizyty umówionej. Myślałam, że wyjdę z siebie! W recepcji mnie kobitka rejestrowała i jeszcze dała mi kartkę z potwierdzeniem daty i godziny! Koniec końców wcisnęli mnie na tą 14.20. Zobaczymy czy lekarz zrobi mi USG i ten GBS, bo coś przebąkiwał o tym ostatnio, ale ja bym chyba wolała ten GBS później, bo dzisiaj dopiero 34+1.

http://www.maxmodels.pl/joycesky.html
JoyceSky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-01, 11:44   #3962
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
Iclosemyeyes
Potwierdzam mieszkam niedaleko krokusa i tam są korki już od 15-16 do nawet i 20 :/ szok poprostu
A ja mieszkam koło Ikei więc chyba dwa razy dłuższa droga a Ty już się zdecydowalas na szpital?

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
To ja Wam powiem że mój pracuje nocami w Dublinie więc najpierw jakby coś musi po mnie przyjechać z pracy 50km a potem znów 50km do szpitala.
Z Oliwką miałam super bo akurat w nocy z soboty na niedzielę mnie chwyciło.

Co do pryszniców to ja biorę co dzień długie i gorące.

Co do dotykania główki przez lekarza - to jest możliwe ale jak jest rozwarcie. Przecież dziecko jest w macicy a ona "zatkana" czopem. Penis wchodzi tylko do pochwy.
Podstawy biologii się kłaniają
Jak niby penis może dotknąć dziecka?

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

A co do kurtki to u mnie jakiś czas temu zrobiło się mega zimno i kupiłam parkę w vero moda - rozmiar M. Gdy ten sznurek w pasie rozluźnię to spokojnie wchodzi mi brzuch. A po porodzie myślę że się nada tylko wtedy sznurek ciasno ściągnę.
Ale w sumie 1 raz ją tylko miałam bo znów ciepło powróciło.
A jak się teraz zorganizujecie z porodem, macie kogoś kto zajmie się córeczką?

To chyba faceci optymiści myślą, że tak daleko sięgają

Ja też mam taką parke luzna, mam nadzieję, że się zmieszcze, bo w cienszym plaszczyku zapinam się na wdechu

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-10-01, 11:48   #3963
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Zaczęłam dziś 9 miesiąc
I to uczucie, że już tak nie wiele zostało

Cytat:
To ja Wam powiem że mój pracuje nocami w Dublinie więc najpierw jakby coś musi po mnie przyjechać z pracy 50km a potem znów 50km do szpitala.
Z Oliwką miałam super bo akurat w nocy z soboty na niedzielę mnie chwyciło.

Co do pryszniców to ja biorę co dzień długie i gorące.

Co do dotykania główki przez lekarza - to jest możliwe ale jak jest rozwarcie. Przecież dziecko jest w macicy a ona "zatkana" czopem. Penis wchodzi tylko do pochwy.
Podstawy biologii się kłaniają
Jak niby penis może dotknąć dziecka?
Masz rację i o to mi też chodziło U mnie szyjka nie dość, że miękka i z rozwarciem to jeszcze skracała się Przez to luteina u mnie poszła w ruch żeby trochę ją "zamknąć". Ciekawe czy 6 października każe mi już odstawić

Kurcze pośpiewałam małej troszkę ale nie da się więcej Co mnie słyszy to od razu podchodzi wyżej i mi brakuje tchu i jeszcze kaszel łapie. Aż się boje co będzie po porodzie jak ona tak od początku słyszy moje bicie serca?

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-01, 11:49   #3964
JoyceSky
Zadomowienie

GG do JoyceSky

A jeszcze dodam, że mój Tż pracuje ponad 70km od domu, więc też będę musiała na niego trochę poczekać jak zacznę rodzić Jakoś mnie to nie stresuje, bo i tak nie zamierzam lecieć do szpitala przy pierwszych skurczach, więc na pewno zdąży. Gdyby działo się coś poważnego typu zielone wody to biorę pogotowie i tyle.

Stary 2015-10-01, 11:49   #3965
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
A ja mieszkam koło Ikei więc chyba dwa razy dłuższa droga a Ty już się zdecydowalas na szpital?

A jak się teraz zorganizujecie z porodem, macie kogoś kto zajmie się córeczką?

To chyba faceci optymiści myślą, że tak daleko sięgają

Ja też mam taką parke luzna, mam nadzieję, że się zmieszcze, bo w cienszym plaszczyku zapinam się na wdechu

Teściowa przylatuje chyba 25.10. A jakby wcześniej to mamy tu bdb znajomych - przyjaciół. Z synkiem w wieku Oliwki (jej przyjaciel) i sami zaproponowali że wezmą ją do siebie. Mieszkają w apartamentowcu obok. Więc Oliwką się nie martwię jakoś bardzo.

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-01, 11:51   #3966
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agne19s Pokaż wiadomość
W mojej miejscowości jeden chłopiec urodził się w zielonych wodach z tego powodu ze był bardzo przenoszony, w wieku 6 lat zaczął mieć takie akcje ze biega bawi się i nagle się przewraca i nie ma z nim kontaktu. Teraz okazuje się ze to objawy padaczki i lekarz wini właśnie za to przenoszenie, zielone wody i niedotlenienie przez to. Niektórzy to mają w życiu pecha
Biedny

Cytat:
Napisane przez JoyceSky Pokaż wiadomość
Super zgrabnie wyglądasz

Oj Ale pomyśl sobie, że to lepiej dla Ciebie i dziecka i że do porodu już niedługo

Miałam to samo wczoraj. Stwierdziłam, że czas na spakowanie torby, tym bardziej, że Tż mi głowę suszy o to codziennie. Wzięłam torbę - myślałam nawet, że może za duża - ale spakowalam 2 opakowania tych podkładów seni, 2 paczki podpasek wielkich i prawie już nie miałam miejsca na inne rzeczy Postałam nad tym, popatrzyłam i.... zajęłam się czymś innym

Ja bym wtedy wezwała pogotowie. Szybciej Cię dowiozą. A nie ma żadnego innego szpitala bliżej?

Dzisiaj idę na wizytę na 14.20. W ogóle wczoraj sobie uświadomiłam, że nie dostałam przypomnienia o wizycie na smsa jak zawsze i dzwonię do tego medicovera a oni mi mówią, że ja nie mam żadnej wizyty umówionej. Myślałam, że wyjdę z siebie! W recepcji mnie kobitka rejestrowała i jeszcze dała mi kartkę z potwierdzeniem daty i godziny! Koniec końców wcisnęli mnie na tą 14.20. Zobaczymy czy lekarz zrobi mi USG i ten GBS, bo coś przebąkiwał o tym ostatnio, ale ja bym chyba wolała ten GBS później, bo dzisiaj dopiero 34+1.
Jest, 25 km od tamtego miasta ale i tak gorsza porodówka, nie chciałabym tam rodzić
No nic, trzeba być dobrej myśli i obserwować dokładnie jak się będzie coś dziać.
Stary 2015-10-01, 11:55   #3967
poznanianka1990
Zakorzenienie

Ja bym wolała, żeby u mnie się zaczęło rano lub w ciągu dnia. Bo jak pomyślę, że w nocy albo późnym wieczorem miałabym psa zostawić w domu samego i nie daj Boże by szczekał to sąsiedzi by mieli pretensje... Ale z drugiej strony koło szpitala, w którym chcę rodzić jest tzw. strefa płatnego parkowania (w dni powszednie od bodajże 10 do 18, w soboty od 8 do 14), więc trzeba by mieć gotówkę, no i w ogóle problem z parkowaniem, znaleźć miejsce... W nocy raczej łatwiej

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-01, 11:58   #3968
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Ja bym wolała, żeby u mnie się zaczęło rano lub w ciągu dnia. Bo jak pomyślę, że w nocy albo późnym wieczorem miałabym psa zostawić w domu samego i nie daj Boże by szczekał to sąsiedzi by mieli pretensje... Ale z drugiej strony koło szpitala, w którym chcę rodzić jest tzw. strefa płatnego parkowania (w dni powszednie od bodajże 10 do 18, w soboty od 8 do 14), więc trzeba by mieć gotówkę, no i w ogóle problem z parkowaniem, znaleźć miejsce... W nocy raczej łatwiej
U mnie pod szpitalem i po 20 min czeka się na wjazd. Ale rodzące mogą wjechać innym wjazdem - bez czekania.
Ale też wszystko płatne.

Stary 2015-10-01, 12:00   #3969
agne19s
Zadomowienie

Pamiętam jak za czasów studenckich czyli nie tak dawno przyjaciółka dziewczyny która ze mną wynajmowala mieszkanie zaczęła rodZić a jej mąż wojskowy miał właśnie służbę, to facet z pogotowia kazał popytać sąsiadów czy jej ktoś Nie zawiezie bo są poważniejsze przypadki niż to że kobiecie odeszły wody, bo poród Nie trwa kilka Minut. A jak sąsiedzi nie dają rady to wziąć taksowke, bo i tak karetka mogłaby być po 1,5H gdyż wszystkie były niby w terenie.... Mi szczęka opadła bo ledwo dziewczyny znałam a musiałam sąsiadów błagać żeby mi tą tykajaca bombę na porodowke zawiezli
Stary 2015-10-01, 12:12   #3970
india_love
Raczkowanie

Cytat:
Zobaczymy czy lekarz zrobi mi USG i ten GBS, bo coś przebąkiwał o tym ostatnio, ale ja bym chyba wolała ten GBS później, bo dzisiaj dopiero 34+1.
Wg mnie czekanie do 37 tygodnia jest bez sensu. Jeśli masz GBS to czy 34 czy 37 TC nie robi różnicy bo nie leczy się tego w ciąży tylko przy porodzie. A teraz, jeśli okaże się, że jesteś wolna od tego badziewia to będziesz dłużej spokojna i do porodu podedziesz z większą ulgą
Stary 2015-10-01, 12:28   #3971
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez india_love Pokaż wiadomość
Wg mnie czekanie do 37 tygodnia jest bez sensu. Jeśli masz GBS to czy 34 czy 37 TC nie robi różnicy bo nie leczy się tego w ciąży tylko przy porodzie. A teraz, jeśli okaże się, że jesteś wolna od tego badziewia to będziesz dłużej spokojna i do porodu podedziesz z większą ulgą
ale podobno do porodu mozesz to jeszcze złapać, chociaż teraz nie wykryją tego.

ja właśnie mam mieszane uczucia, wolałabym to zrobić tak koło 36-37tc, a ma mi robić gin w poniedziałek - 34tc..

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-10-01, 12:35   #3972
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Ja mialam ciaze przenoszona i wody odeszly mi zielono-brazowe nad ranem. Ninka zrobila pierwsza kupke. Oni badaja te wody, co tam jest w skladzie itd. Ale przez to bylam uziemiona bo musieli natychmiast wywolywac i tym samym monitorowac mnie i dziecko. Bylam przykuta w bezruchu caly dzien. Masakra.

Wysłane z mojego SM-T230 przy użyciu Tapatalka
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-01, 13:21   #3973
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Zmierzyłam pępek mam 95 cm Nie wiem kiedy urósł ten brzuszek

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-01, 13:27   #3974
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
Eeee... To pikus 😁 Idz cos zjedz, bo ja mam juz 109 a dalej do rozwiazania 😁😁

Stary 2015-10-01, 13:27   #3975
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam 98
Stary 2015-10-01, 13:35   #3976
peachella
Rozeznanie

Co do odzieży to ja też mam problem z kurtką, nie mam takiej w którwj się dopne :-/ ale bie zamierzam kupować ledwo na miesiac. Albo mniej sie bede ruszac z domu albo cieplej sie ubierac i zostawiac rozpieta. Mam nadzieje, ze nie bedzie chlodniej niz +10 jeszcze do listopada.
Lece po spożywkę. Wydrukować plan porodu i zrobić ksero badań. W końcu pasuje nosić ze sobą wszystko już od 36 tc
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-01, 13:36   #3977
tylkokasia
Moderator

Oliwka mi rozerwała centymetr i nie mam jak się zmierzyć. Myślałam że mam gdzieś jeszcze jeden a tu lipa :/

Stary 2015-10-01, 13:39   #3978
lexie42
Zakorzenienie

Ja mam na wysokości pępka równe 100cm
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-01, 13:39   #3979
laszczmagdalena
Zadomowienie

GG do laszczmagdalena

Mi się dziś maruda włączyła - siedzę w tej robocie, kręgosłup mnie męczy przeokrutnie, mała harce uskutecznia, a delikatna nie jest, i dodatkowo ma czkawkę... mam dość

laszczmagdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-01, 13:40   #3980
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
Co do odzieży to ja też mam problem z kurtką, nie mam takiej w którwj się dopne :-/ ale bie zamierzam kupować ledwo na miesiac. Albo mniej sie bede ruszac z domu albo cieplej sie ubierac i zostawiac rozpieta. Mam nadzieje, ze nie bedzie chlodniej niz +10 jeszcze do listopada.
Lece po spożywkę. Wydrukować plan porodu i zrobić ksero badań. W końcu pasuje nosić ze sobą wszystko już od 36 tc
Ja tez nie kupuje. Bede rozpieta chodzic najwyzej... Chociaz mam jeszcze gdzies jeden plaszczyk, musze wygrzebac i przymierzyc... 😊
Cytat:
Oliwka mi rozerwała centymetr i nie mam jak się zmierzyć. Myślałam że mam gdzieś jeszcze jeden a tu lipa :/
Haha ale spryciula 😁

Stary 2015-10-01, 13:43   #3981
dzikasliwka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
Cześć.
Jestem z Wami od początku, tylko z regularnym pisaniem jest problem ;-)
Właśnie wskoczył mi 35tc, termin mam 10 listopada a zaplanowane CC 4-5 listopada
To moja 2 ciąża i dziecko więc już mniej więcej wiem co i jak.
Achhh no i najważniejsze, czekamy na dziewczynkę- Pola
Jak narazie wszystko jest ok, sporo leżę bo od jakiegoś czasu spina mi sie brzuch.
A co do rozmiarów brzucha, chyba pokonam Was wszystkie, uwaga uwaga.... 113cm na wysokości mega wystającego pępka

pozdrawiam Was wszystkie i życzę spokojnej końcówki ciąży i lightowo-ekspresowych porodów
Nie pokonasz U mnie 124

Cytat:
Napisane przez agne19s Pokaż wiadomość
Agusiek ja też mam do szpitala 35km i to jeszcze po takich dziurach ze mnie wytrzesie jak trzeba a położna mi radzi żebym jechała do innego miasta około 90km od mojego miejsca zamieszkania bo w tamtym szpitalu ponoć rodzi się super i wogole nie ma obaw ze nie zdążę .

Jak tak podczytuje dziewczyny na innych wątkach to większość akcji domowych zaczyna się albo w nocy albo nad ranem ciekawe czemu tak jest, a nie np w dzień kiedy dużo chodzimy i się meczymy
Lekarz na SR mówił, że większość porodów zaczyna się nad ranem, bo ssaki już tak mają, hehe

Cytat:
I to uczucie, że już tak nie wiele zostało

Masz rację i o to mi też chodziło U mnie szyjka nie dość, że miękka i z rozwarciem to jeszcze skracała się Przez to luteina u mnie poszła w ruch żeby trochę ją "zamknąć". Ciekawe czy 6 października każe mi już odstawić

Kurcze pośpiewałam małej troszkę ale nie da się więcej Co mnie słyszy to od razu podchodzi wyżej i mi brakuje tchu i jeszcze kaszel łapie. Aż się boje co będzie po porodzie jak ona tak od początku słyszy moje bicie serca?
Ja mam 36 tydzień i już nie biorę luteiny od kilku dni. Lekarka chce, żebym urodziła przed 1 listopada i kazała odstawić. A od 38 tygodnia to w ogóle mam średnio się oszczędzać

Kupiłam stanik do karmienia, dawno nie miałam tak za☠☠☠istych cycków
dzikasliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-01, 13:46   #3982
fasterka90
Zadomowienie

Mi babcia przywiozła swoją kurtkę, wygląda całkiem ok babcia jest młoda i nowoczesna jak na babcie Dziś jak z psem szłam to wyglądałam jak jakiś skejt - wielka bluza tz i jeansy ciążowe które dostałam od jego siostry -w brzuchu są ok ale na pupie wiszą :p
Ja mam na wysokości pępka 97cm, a mój metr faktycznie ma tylko metr więc chyba niedługo nie dam rady się zmierzyć :p
Z ciekawości odrazu na wagę poszłam a tam już 10kg na plusie...
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-01, 13:47   #3983
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Napisane przez laszczmagdalena Pokaż wiadomość
Mi się dziś maruda włączyła - siedzę w tej robocie, kręgosłup mnie męczy przeokrutnie, mała harce uskutecznia, a delikatna nie jest, i dodatkowo ma czkawkę... mam dość

Ja dziś czuję się okropnie. Bolą mnie żebra i plecy na wysokości żeber z obu stron i żadna pozycja mi ulgi nie przynosi a najgorzej mi jak siedzę a nie mam siły łazić i stać. Jak to pogodzić
Nie mam pojęcia jak złagodzić ból i chyba wezmę paracetamol bo nie wyrabiam

Stary 2015-10-01, 14:04   #3984
fasterka90
Zadomowienie

Ja się dziś czuje wyjątkowo dobrze, plecy bolą mniej niż ostatnio,zgagi póki co nie mam, w brzuchu mnie trochę ćmi, jakby trochę na okres no ale pewnie to już teraz tak będzie. I 3 razy mnie tak zabolało że zaczęłam na zegarek patrzeć,ale jak usiadłam to nic się już nie dzieje.
tylkokasia ja zawsze na ból pleców polecam prysznic, mi bardzo pomaga.
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-01, 14:26   #3985
poznanianka1990
Zakorzenienie

Mnie dziś 2 razy zabolało jak na okres, ale po chwili przeszło.
Mam nadzieję, że już mnie dziś nie złapie, bo muszę podjechac do męża do pracy samochodem...

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-01, 14:36   #3986
Dzika Ropucha
Zadomowienie

GG do Dzika Ropucha

Dobry. Ja już po wizycie. I tak:
-Rozwarcie mam na 1cm wewnętrzne gin mówi że się zrobiło ciut większe niż ostatnio I 2 tyg jeszcze tak do 36tyg ciąży czyli tak do 18 października muszę sobie leżeć dużo i o siebie dbać. Potem już mniej
- Dziś mam 34t3d mała waży prawie 2800 z hakiem jak to lekarz mówił ale mówi że dobrze, nie jest źle.
-Wszystkie pomiary ma ok. Ciut większe niż na ten tydzień ale w porządku.
-A tak się mała wierciła że nie mógł je zmierzyć, brzuch latał w każdą stronę.
-Główka jest na dole. I na 100% dziewczynka bo uparłam się żeby mi pokazał jak to widać i o mówi "No proszę tu widać hmm no jakby bułeczkę z dziurką" Idealnie widziałam
-CO do twardnienia brzucha już taki etap że mam się tym za bardzo nie przejmować jakby wody się sączyły, śluz czerwony był lub przez godzinę skurcze częste to mam jechać do szpitala.
Coś mi się wydaję, że wcześniej urodzę....tak go wyczułam nosem
Aha i GBS mi pobrał-wynik w poniedziałek

Powiedziałam mu że mam wodnisto-białawą wydzielinę a on na wodnistą się zdziwił ale wody są ok jest ich dużo to to nie wody. Tylko jak ja mam rozpoznać jak się sączą wody jakby co...

NO 2 tyg muszę wytrzymać. Myślałam że ciąża donoszona jest od 38t ale mówi, że za 2 tyg mała sobie by świetnie poradziła jak cuś.

12.03.2015 II Kreski
Dzika Ropucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-01, 14:43   #3987
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dzika Ropucha Pokaż wiadomość
Dobry. Ja już po wizycie. I tak:
-Rozwarcie mam na 1cm wewnętrzne gin mówi że się zrobiło ciut większe niż ostatnio I 2 tyg jeszcze tak do 36tyg ciąży czyli tak do 18 października muszę sobie leżeć dużo i o siebie dbać. Potem już mniej
- Dziś mam 34t3d mała waży prawie 2800 z hakiem jak to lekarz mówił ale mówi że dobrze, nie jest źle.
-Wszystkie pomiary ma ok. Ciut większe niż na ten tydzień ale w porządku.
-A tak się mała wierciła że nie mógł je zmierzyć, brzuch latał w każdą stronę.
-Główka jest na dole. I na 100% dziewczynka bo uparłam się żeby mi pokazał jak to widać i o mówi "No proszę tu widać hmm no jakby bułeczkę z dziurką" Idealnie widziałam
-CO do twardnienia brzucha już taki etap że mam się tym za bardzo nie przejmować jakby wody się sączyły, śluz czerwony był lub przez godzinę skurcze częste to mam jechać do szpitala.
Coś mi się wydaję, że wcześniej urodzę....tak go wyczułam nosem
Aha i GBS mi pobrał-wynik w poniedziałek

Powiedziałam mu że mam wodnisto-białawą wydzielinę a on na wodnistą się zdziwił ale wody są ok jest ich dużo to to nie wody. Tylko jak ja mam rozpoznać jak się sączą wody jakby co...

NO 2 tyg muszę wytrzymać. Myślałam że ciąża donoszona jest od 38t ale mówi, że za 2 tyg mała sobie by świetnie poradziła jak cuś.
To leż leż jeszcze 2 tygodnie i sobie pofolgujesz

Też widziałam mojej Maleńkiej bułeczkę he he

Z tymi wodami to ja też nie wiem jak rozpoznać, chyba tylko za pomocą tych testów z apteki

Dobrze, że wszystkie pomiary ok i Malutka zdrowa
Stary 2015-10-01, 14:55   #3988
JoyceSky
Zadomowienie

GG do JoyceSky

A ja juz po wizycie. Z szyjką wszystko ok, mam za tydzien przyjść do położnej na GBS a za dwa tygodnie następna wizyta i mi zrobi USG, ale ja nie będę czekać i jutro pójdę prywatnie zrobić Aha i zdziwiło mnie ze dał mi znowu skierowanie na toxoplazmoze i hiv, mimo ze przy pierwszym badaniu toxo wyszło ze juz przechodziłam i mam przeciwciała.

Stary 2015-10-01, 14:56   #3989
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Miałam się nie ważyć ale mnie dziś diabeł podkusil i weszłam na wagę i wychodzi ze jestem +12 kg.... No pięknie czyli moja kolejna granica 15kg staje się coraz mniej realna

Byłam w galerii, chciałam sobie kupić jakiś sweter rozpinany, ale nic mi nie leży więc na pocieszenie kupiłam sobie kawałek swojego ulubionego tortu kupiłam też instyle ze zniżkami na ten weekend, przejrze czy są jeszcze jakieś inne zniżki które by nas interesowały i dam znać. Na pewno jest na szumisia i do mothercare.

Stary 2015-10-01, 14:59   #3990
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja juz po wizycie. Z szyjką wszystko ok, mam za tydzien przyjść do położnej na GBS a za dwa tygodnie następna wizyta i mi zrobi USG, ale ja nie będę czekać i jutro pójdę prywatnie zrobić Aha i zdziwiło mnie ze dał mi znowu skierowanie na toxoplazmoze i hiv, mimo ze przy pierwszym badaniu toxo wyszło ze juz przechodziłam i mam przeciwciała.
Super, że wszystko ok u mnie toxo i hiv raczej na 1 razie się skończy

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
Miałam się nie ważyć ale mnie dziś diabeł podkusil i weszłam na wagę i wychodzi ze jestem +12 kg.... No pięknie czyli moja kolejna granica 15kg staje się coraz mniej realna

Byłam w galerii, chciałam sobie kupić jakiś sweter rozpinany, ale nic mi nie leży więc na pocieszenie kupiłam sobie kawałek swojego ulubionego tortu kupiłam też instyle ze zniżkami na ten weekend, przejrze czy są jeszcze jakieś inne zniżki które by nas interesowały i dam znać. Na pewno jest na szumisia i do mothercare.

He he fajna rekompensata

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości