|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 8 :) !
|
|
|
|
#2642 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Musiałam dzisiaj wstać wcześniej, bo młody mimo choróbska dostał pozwolenie pediatry na wyjazd do teatru z przedszkolem, więc go ogarnęłam, a babcia zaprowadziła. Cytat:
Cytat:
![]() Też zawsze byłam śpioch, mogłam cały dzień przespać w weekend i nic mnie nie ruszało, a wystarczy że dziecko jęknie przez sen i jestem przytomna Cytat:
![]() Pomijając kwestie wspomagania porodu, to przytulanki relaksują a to też by Ci dobrze zrobiło Cytat:
Ja nawet tych badań nie robię, bo znieczulenia nie dostanę ![]() Cytat:
![]() ![]() Zazdroszczę sił. Ja już nie mam chęci od kilku dni :/
|
|
#2643 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
nie wiem czy was nadrobie bo na 10 mam być w szpitalu mam stracha i już tęsknie za dziećmi Trzymajcie kciuki w poniedziałek ![]() Malinka - tobie już dziś na poniedziałek życzę powodzenia Cytat:
|
|
#2644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję Tobie również powodzenia |
|
|
|
|
#2645 |
|
Zakorzenienie
|
ja też najpierw wykorzystam urlop 26 dni z tego roku mam + 26 dni będzie z 2015
chyba że się załapiemy na zasiłek to z miesiąc wychowawczego wezmę bo wtedy u nas na wychowawczym dają jednorazowo 1000 zł + ileś tam na każde dziecko więc miesiąc wolnego by mi się jeszcze opłacił ![]() łał ![]() ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- tak, chcą mi podać jeszcze sterydy. Niestety za 1 razem łożysko odkleiło mi sie w dniu terminu za 2 tydzień przed był problem a ze mam teraz 2 tygodnie do terminu to boją się powtórki więc muszę być rozwiązana wcześniej. Stresa mam przez to ale dobrze że już będę pod opieką
|
#2646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2647 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Cytat:
niedługo każdą z Nas będzie to dotyczyć ![]() ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
odezwij się jak będziesz miała jak ![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Nie ma to jak z rana ból brzucha jak na @ :/
|
|
|
#2648 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie do mnie siostra dzwoniła, że o 11 przyjedzie moja mama i weźmie mnie na spacer. Tak mi się chce, choćby wcale... Jeszcze zaczne rodzić i zamiast TŻ pojedzie mama że mną do szpitala. Bo TŻ zaś dziś idzie na 13h do pracy. Owszem może wyjść w każdej chwili, ale przecież nie dojedzie w 5minut.
Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50L przy użyciu Tapatalka
|
#2649 |
|
Zadomowienie
|
bry
ale miałam akcję w nocy! 1 raz zaaplikowałam wiesiołka i w nocy obudziłam się przestraszona, że mi wody odeszły haha. a tż zwykle ma kamienny sen, ale teraz ładnie czuwa- + dla niego
|
|
|
|
#2650 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zdąży dojechać ![]() Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2651 | |||
|
wkręcona :)
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2652 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przypomniało mi się, że śniło mi się dziś że właśnie jakoś byłam w szpitalu (na ktg chyba?) i się zaczęło i tak szybko i sprawnie poszło, że po fakcie sobie przypomniałam że zapomniałam po męża zadzwonić. Mniej fajne było w tym śnie to, że po urodzeniu dziecko zabrano na noworodki i nawet nie mogłam przytulić :/
|
|
#2653 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() witam sie juz po śniadanku, pochłonęłam kawałek pysznej tarty z mięskiem i pomidorami młody odprowadzony, kawa wypita, trzeba się za cos brać :/ nie wiem czy iść dzis na mieszkanie czy nie....tyle mnie to wszytstko wysiłku kosztuje:/ jeszcze bez auta wiec wszedzie pieszo:/ jak mogłam podjechać to było naprawde pół biedy, a wczoraj i przedwczoraj wieczorem to nie wiedziałam czy mam płakac ze zmeczenia czy co...powiedziałam młodemu wczoraj czy pojedziemy w sobote do babci, odp: taaak!, i zrobimy super niespodzianke babci - mówie do niego - będziesz u niej spał!, a on łezki w oczach i że on nie chce tam spać kurde nie wiem co mam robicTż jak zwykle - że przesadzam, to mu powiedziałam że sam ma w takim razie Danielkowi o tym powiedzieć i go przekonać, zobaczymy czy bedzie taki twardy, on ma juz 4 latka,wszytko rozumie, nie oszukasz go że wyjdziesz z nienacka:/ sama nie wiem co robić, napewno nie zostawie płaczącego dziecka za drzwiami, najwyżej po niego przyjadę wieczorem i zabiore do domu, przecież i tak ja nie wytrzymam nigdzie dłużej niz do 21-22. |
||
|
|
|
#2654 |
|
Zadomowienie
|
elo,
ale mnie wszystko boli :/ nie urodziłam w nocy ale czuje że to niedługo już... rano zdziwko w wc że tyyyle śluzu po nocy(a wiesiołka nie biorę) byle do wtorku
|
#2655 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wow! sexi mama czyli równe 9 miesięcy Cytat:
kruszyna sama prawda w nich Cytat:
Cytat:
Cytat:
nadrobiłam i się witam! synka odprowadziąłm do przedszkola więc mogę coś w domu porobić... od czego tu zacząć ; p |
|||||
|
|
|
#2656 |
|
Wtajemniczenie
|
Poszłam do toalety, podcieram się a tam.jakas biała wydzielina (podobna do tej jak ma się infekcje) podbarwiona na lekki czerwony kolor :/ co to... a infekcje zwalczylam lekiem dwie doby wcześniej :/
|
|
#2657 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2658 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50L przy użyciu Tapatalka
|
|
#2659 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2660 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2661 |
|
Zakorzenienie
|
Maggie moze kawalek czopa? Wez jeszcze nie rodź, czekaj na mnie!!
![]() Witam sie, cala noc bolalo mnie tak gardlo, ze masakra... Nic nie przelkne. Moglby mi juz czop odejsc albo chociaz brzuch opasc, bo jutro donoszona ciaza... |
|
|
|
#2662 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może skonsultuj się z ginem jak możesz bo jak podbarwiona ?!!
nasze 2620 gram szczęścia Edytowane przez gosiek0388 Czas edycji: 2015-10-02 o 09:30 |
|
|
|
|
#2663 | |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie nie wyglądał jak czop bo czop jest gesty i zbity a to było rzadkie i sporo tego było
![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
dziwne to było
|
|
|
#2664 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tylko że nim on dojedzie to mama zdąży mnie zawieźć do szpitala. A wolę jechac z TŻ. Czy ja się zle wyrazam? ![]() Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50L przy użyciu Tapatalka
|
|
#2665 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niestety nie mam jak z ginem się skonsultować
|
|
|
#2666 | |
|
Wtajemniczenie
|
Malpka
za spokojny weekend w szpitalu. Oby szybko zleciało Cytat:
Może opcja, że babcia u Was go kładzie byłaby lepsza? Nasz młody bez problemu śpi u teściów, a nawet teraz wiosną chorego zawieźliśmy na 2 dni do mojej mamy (320km w ciąży w ciągu jednego wieczora było masakrą dla mnie ) trochę pomarudził bo miał kryzys przed zaśnięciem, ale było ok.Może czop?
|
|
#2667 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nasztachałam sie jeszcze Amolku z gorącą wodą![]() Czekaj cierpliwie kobieto. TOmuś chce jeszcze posiedzieć Ja jeszcze nie panikuję. Tłumaczę sobie, ze Gabi chce mieć fajną datę z poniedziłku CHoć się boję przenoszenia, ale wiem, ze jak będę panikowała to tylko opóźnię sprawę![]() Idę się kąpać. Oczywiście mi się nie chce ![]() A wczoraj jak sie położyłam do łóżka tpo Gabrysia mało nie oszalała tak się wiła i wierciła. Bolało jak cholera. Obróciłam sie na prawy bok, jeden ruch i dziecko lula. Nei wygodnie księżniczce było pewnie No ale już sie zmartwiłam w pewnym momencie
|
|
#2668 |
|
Wtajemniczenie
|
mala a jak u Ciebie ze skurczami? Są czy nie ma?
Moje przepowiadające przenoszą się wyżej ![]() Wcześniej spinało mi tylko podbrzusze, a teraz jak mnie łapie to nie dość, że mocniej i trzyma z minutę dwie, to czuję że spina też wyżej na wysokości pępka. Kilka razy mnie złapało u góry brzucha, to ledwo oddech mogłam złapać. Szkoda, że nadal są tylko od czasu do czasu i tylko nadzieję dają
|
#2669 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2670 |
|
Zakorzenienie
|
A w ogóle postanowiłam sobie tak, że czekam grzecznie do przyszłego wtorku, a jak coś się zdarzy wcześniej to super niespodzianka a jak nie to się zacznę dopiero martwić
Chyba tak najlepiej, bo my się tu strasznie nakręcamy, zeby wczesniej urodzić, a panika już 3 tygodnie wczesniej albo jeszcze lepiej i każdy dzięń jest zawodem. Pamiętajmy, że oksytocyna sie marnie wydziela pod wpływem stresu Także może włączymy luzik póki nie jest po terminie lub dzień przed Nie wiem jak u mnie wyjdzie z realizacją ale się postaram. WIęc włączam tryb OAZA SPOKOJU
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:17.

jaki tu spokój nananana nic się nie dzieję... :p czy mi się wydaje czy u blindness coś się wczoraj zaczęło i już się nie odzywala pozniej? Czy to ja coś wmawiam sobie? :P

Cokolwiek!

nawet dobrze spałam , te zakupy wczorajsze mnie zmęczyły 

mam stracha i już tęsknie za dziećmi
05.07.2008 
odezwij się jak będziesz miała jak 

młody odprowadzony, kawa wypita, trzeba się za cos brać :/ nie wiem czy iść dzis na mieszkanie czy nie....tyle mnie to wszytstko wysiłku kosztuje:/ jeszcze bez auta wiec wszedzie pieszo:/ jak mogłam podjechać to było naprawde pół biedy, a wczoraj i przedwczoraj wieczorem to nie wiedziałam czy mam płakac ze zmeczenia czy co...