Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8 - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-02, 08:42   #871
Hanka20
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8

Hej! U nas noc z większą ilością pobudek i co się budził to był na brzuchu i głowa przy szczebelkach a nóżki zablokowane. Coś mu ta zmiana miejsca nie posłużyła chyba... no ale musze wytrwać dla jego dobra.

Dzięki za wyjaśnienie o Liszowskiej
A ta Zuza dalej z tym ojcem od tej co ma córkę Hanie kręci? Kurde juz pozapominalam jak one się nazywaly. Musze chyba nadrobić na necie ten serial bo lubiłam go. Ale nie wiem jak daleko w tyle jestem

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

VIOLKA może zacznij rozszerzać dietę może ona nie dojada? Hmm...

Oo juz wiem Iga się nazywa ta która gra Socha

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 08:51   #872
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Czolganie to II stopień wtajemniczenia bardziej świadomy nic pelzanie to gdzie się uda
Aha

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
widziałam ten odcinek jak go na rękach nosiła a potem laski wpadły na pomysł i w foteliku siedział na pralce włączonej
aż mnie drgawki wzięły od samego patrzenia na to trzęsące sie dziecko i miałam ochotę je stamtąd zabrać

hehee nie, bez przesady
jak będzie druga córcia to pewnie nowe kupimy plus te po ALi, które się bedą nadawać

ojjjj..bidulek z tymi kupkami
ja dziś podałam saszetkę żelaza, zobaczymy. Po dyni i marchewie kupy ok

witam się u nas noc przespana od 19:30 do 6:45 jakos,z podaniem smoka o 5:40. Sama o tej 5:40 już byłam wyspana i miałam wstawać ale jakoś przysnełam jeszcze..
teraz Alicja na drzemce a ja mam full roboty;/

Ja zelaza jednak nie podaję. U dzieci w drugim polroczu jego spadek bjest fizjologiczny i po to się żółtko wprowadza a u nas jest w normie patrzac na normy dla niemowląt
Julek odkąd je warzywka i owoce nie jest juz blady

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
tak ciezko mu idzie?a sliwki nie pomagaja?

z dzieciem jedziesz? a śliwki nie pomagaja? Mojej jak dąłam sliwki to szalala z kupami (A wczesniej byla zakorkowana)

Nic nie pomaga

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Wszedzue z dzieckiem. Nie mam jej komu podrzucic, jestem tu sama samiutenka 😥 chce do mamyyy 😁😂
Od dwoch dni nie dostała owoca bo mi przesypia pore na deser a o 18 jej nie chce nic nowego wprowadzac...

Można podac owoce które juz jadla a nie nowe.

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Hej! U nas noc koszmarna już nawet niewiem ile tych pobudek, oczy zapuchnięte mam. Niewiem czego ona płacze, już myślałam ze może chora, ale temperatury brak, kataru niema, nie kaszle, czasem ma taki głosik dziwny ale to już chyba od zmęczenia i piszczenia.

Biedulki. U nas nieciekawe noce byly przed wyjściem drugiego zabka i potem kilka też (skok?)

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Hej! U nas noc z większą ilością pobudek i co się budził to był na brzuchu i głowa przy szczebelkach a nóżki zablokowane. Coś mu ta zmiana miejsca nie posłużyła chyba... no ale musze wytrwać dla jego dobra.

Dzięki za wyjaśnienie o Liszowskiej
A ta Zuza dalej z tym ojcem od tej co ma córkę Hanie kręci? Kurde juz pozapominalam jak one się nazywaly. Musze chyba nadrobić na necie ten serial bo lubiłam go. Ale nie wiem jak daleko w tyle jestem

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

VIOLKA może zacznij rozszerzać dietę może ona nie dojada? Hmm...

Oo juz wiem Iga się nazywa ta która gra Socha
Zuza byla w Kanadzie z ojcem Igi. Rzuciła dla niego prace. Teraz wróciła. Niby nadal kocha a przespała się z tym byłym swoim z którym w ciąży była.

My przysnelismy na chwile przy piersi. Trzeba wstać z wyrka a ciężko ech.

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2015-10-02 o 08:53
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 08:54   #873
gosiak0512
Zakorzenienie

Hej.
Mloda padla o 20.30 wiec luzik spala do 7 a teraz juz na drzemce

GOSSIP moja juz dluzszy czas butle trzyma i smoka wtyka

MADELINEM dzieki ja mam parasolke co ma 8 kol ale tych srednich teraz chce z 4 tylko bo ponoc lepiej znosza nierownosci no i tyl 25 jest a przod 17 bodajze

BLACK smok do spania tylko u nas

MADZIX a skad pewnosc ze chlopak bedzie? Hehe doczytalam mi za 3 razem sie udalo :P

HANKA ja nie mam stalej godziny posilkow, mam widelki czasowe bo nie bede np malej budzic bo 11 i kasza ma byc! Obiad mamy 12-14. Zoltko nas nie uczulalo tylko bialko.

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 08:56   #874
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:

Oo to podobnie jak moja tylko ze moja z rana do swojego pokoju wzięła i jak.się obudziłam.to zastalam puste łóżeczko i mało zawału nie dostałam..
hhmm.. nie chcialbym byc w jej skorze :P

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

Edytowane przez MaŁa_Sylwia
Czas edycji: 2015-10-02 o 08:59
MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 09:01   #875
ewullka87
BAN stały

Cytat:
Wszedzue z dzieckiem. Nie mam jej komu podrzucic, jestem tu sama samiutenka 😥 chce do mamyyy 😁😂
Od dwoch dni nie dostała owoca bo mi przesypia pore na deser a o 18 jej nie chce nic nowego wprowadzac...
To ja wszedzie musze dwoje brac. Najbardziej mnie to przeraza, ze sa dni adaptacyjne w przedszkolu i bede musiala ta pinczysławe ze soba brac. Nie wiem co zrobie jak sie tam bedzie drzec.
Jakbys byla kiedys w pl polecam nwktar sliwkowy hipp, ostatnio wykupilam wszystkie z tesco.
Ja wyrodna matka budze swoja na jedzenie jak jest pora, odespi sobie w nocy.
ewullka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 09:01   #876
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

dzien dobry
u nas jedna pobudka o 3, wstalismy po 7 i dio 8:30 polezelismy w lozku
ja jestem po sniadanku, zrobilam kawe a maly juz spiacy sie robi, lezy i patrzy na karuzele

JAŚ

Stary 2015-10-02, 09:04   #877
violka848
Zakorzenienie

Hania Inga ona ponad tydzień tyle razy sie budzi i zwykle jje, a dzisiaj to i były ze dwie pobudki ze jeść nie chciała. W dzień też jje dużo, niewiem czy to przez niedojadanie...Pomyśle i może zacznę od tego weekendu jednak.

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Majka niewiem co to już jest, smaruje Dentinoxem i pomaga niby, ale do wyjścia ząbka wydaje mi się że dłuuuga droga jeszcze niestety..
Stary 2015-10-02, 09:05   #878
ametty
Rozeznanie

Jakby mi ktos zabral dziecko na spacer, to ze szczescia poszlabym spac. Z reszta czesto to sie zdarza nam w weekendy u mojej mamy albo u tesciow, ze wstaje rano a dziecka nie ma. Wdzieczna jestem, zwlaszcza jak noc pobudkowa sie trafi. Nie wiem co w tym wkurzajacego.

Od wczoraj Bibs nadaje bababa i dadada, nie bylo tego u nas wczesniej. Jest taka zadowolona z nowej umiejetnosci, ze az wstala o 5, zeby ja dalej cwiczyc :banghead:

EWULKA jak czujesz glod, to pomysl sobie, ze to jest ten moment, kiedy organizm siega do tkanki tluszczowej po energie i ja spala
Stary 2015-10-02, 09:09   #879
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ametty Pokaż wiadomość
Jakby mi ktos zabral dziecko na spacer, to ze szczescia poszlabym spac. Z reszta czesto to sie zdarza nam w weekendy u mojej mamy albo u tesciow, ze wstaje rano a dziecka nie ma. Wdzieczna jestem, zwlaszcza jak noc pobudkowa sie trafi. Nie wiem co w tym wkurzajacego.
dla mnie to wkurzajace.
jak chce wziac- niech zapyta, to ja decyduje o moim dziecku

JAŚ

Stary 2015-10-02, 09:10   #880
ewullka87
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ametty Pokaż wiadomość

Od wczoraj Bibs nadaje bababa i dadada, nie bylo tego u nas wczesniej. Jest taka zadowolona z nowej umiejetnosci, ze az wstala o 5, zeby ja dalej cwiczyc :banghead:

EWULKA jak czujesz glod, to pomysl sobie, ze to jest ten moment, kiedy organizm siega do tkanki tluszczowej po energie i ja spala
Dzieki za wskazuwke😃
Stary 2015-10-02, 09:11   #881
violka848
Zakorzenienie

Ametty ale tam jest niemowlaczek i ta teściowa wszyyyystko po swojemu by robiła, Ty masz pewnie spoko teściów więc inaczej to odbierasz.
Stary 2015-10-02, 09:12   #882
ewullka87
BAN stały

Ja tez nie mam nic przeciwko jak mi ktos dziecko na spacer bierze. Jak ktos tylko chce to chetnie oddaje.tylko na jedzenie i spanie ( to starsze) ma wrocic.
Stary 2015-10-02, 09:12   #883
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem czy to pociesza ale ja mam tu męża i babcię i też wszędzie targam Ale ze sobą. No raz na miesiąć wezmę auto i pod wieczór pojadę do sklepu kiedy to już nakarmię małą i zazwyczaj ona śpi-więc łączę się w bólu.
A ja mojej daje jak prześpi i chce zjeść owoc-czasem nowy czasem nie, zależy co chwyce
Cytat:
Hej! U nas noc koszmarna już nawet niewiem ile tych pobudek, oczy zapuchnięte mam. Niewiem czego ona płacze, już myślałam ze może chora, ale temperatury brak, kataru niema, nie kaszle, czasem ma taki głosik dziwny ale to już chyba od zmęczenia i piszczenia.
Biedna Ty! jak nie wiadomo czego płacze to na pewno ZĘBY
Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
hhmm.. nie chcialbym byc w jej skorze :P
Oj aż M miał pretensje że przecież nic sie nie stało a ja afere robie. Ale ja to z tych złośliwych więc po cichu załatwiam sprawy:P

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
dzien dobry
u nas jedna pobudka o 3, wstalismy po 7 i dio 8:30 polezelismy w lozku
ja jestem po sniadanku, zrobilam kawe a maly juz spiacy sie robi, lezy i patrzy na karuzele
No to fachowo. Tak to można, no nie?

Moja piszczy na zmiane z płaczem przez sen-zęby mnie wykończą.
Już pod palcem czuje górną jedynką (Ale tylko jedna) ale nic jeszcze nie widać więc muszę się uzrboić w duuużo cierpliowści
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 09:13   #884
madzixx88
Zakorzenienie

Majka-ja bede podawać przez miesiąc jak kazała pediatra a potem kontrola. Niby też w normie mamy ale u nas tych warzywek to póki co jak kot napłakał, więc co innego jak Juluś ładnie zjada słoiczek owoców i warzyw

Gosiak-hehe no to będziemy do skutku próbować, chcemy trójkę dzieci mieć więc któryś chłopczyk chyba musi się trafić

Viola-biedna jesteś z tymi pobudkami, może faktycznie Ada nie dojada...?
a spróbuj jej dac np na noc odciągniete 150 ml i będziesz miała pewność, że ładnie zjadła to zobaczysz jak noc wtedy

Ametty-dla mnie to by było wkurzające jakby ktoś mi wziął dziecko na spacer jakbym spała :/ nie wyobrażam sobie tego. Co innego zapytać-ok ale samowolki nie toleruję
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 09:21   #885
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Hania Inga ona ponad tydzień tyle razy sie budzi i zwykle jje, a dzisiaj to i były ze dwie pobudki ze jeść nie chciała. W dzień też jje dużo, niewiem czy to przez niedojadanie...Pomyśle i może zacznę od tego weekendu jednak.

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Majka niewiem co to już jest, smaruje Dentinoxem i pomaga niby, ale do wyjścia ząbka wydaje mi się że dłuuuga droga jeszcze niestety..
Ja byłam zaskoczona jak zobaczylam ząbek

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cytat:
Majka-ja bede podawać przez miesiąc jak kazała pediatra a potem kontrola. Niby też w normie mamy ale u nas tych warzywek to póki co jak kot napłakał, więc co innego jak Juluś ładnie zjada słoiczek owoców i warzyw

Gosiak-hehe no to będziemy do skutku próbować, chcemy trójkę dzieci mieć więc któryś chłopczyk chyba musi się trafić

Viola-biedna jesteś z tymi pobudkami, może faktycznie Ada nie dojada...?
a spróbuj jej dac np na noc odciągniete 150 ml i będziesz miała pewność, że ładnie zjadła to zobaczysz jak noc wtedy

Ametty-dla mnie to by było wkurzające jakby ktoś mi wziął dziecko na spacer jakbym spała :/ nie wyobrażam sobie tego. Co innego zapytać-ok ale samowolki nie toleruję
Z tym ładnie to nie do końca
Znam rodziny z 3 córeczkami lub synkami :P
Stary 2015-10-02, 09:24   #886
violka848
Zakorzenienie

Koperco łącze sie w bólu!
Madzixx no niewiem, bo z jednej pobudki tak nagle zrobiłoby się 4 i więcej i dziś to nie zawsze na jedzenie.
Kurde kupiłabym już Tule - biorę z balonem ale jak kupie to będę ja nosić, a jeszcze nie powinnam jej. Sylwia do jakich ona rozmiarów sie składa? Dostałaś na nią jakiś pokrowiec może?
Stary 2015-10-02, 09:25   #887
gosiak0512
Zakorzenienie

MADZIX no nie musi ale powodzenia

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 09:29   #888
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Ja byłam zaskoczona jak zobaczylam ząbek

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Z tym ładnie to nie do końca
Znam rodziny z 3 córeczkami lub synkami :P

Oby i u nas tak było! jeśli w dzień by była w miarę to byłoby spoko, ale non stop przerąbane to już przeginka! Ale damy radę tak czy siak!
Ja znam rodziny z czterema córeczkami a nawet jedną 7 synów hahaha
Stary 2015-10-02, 09:36   #889
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Białko bardziej uczula niż żółtko, ale chyba bym nie ryzykowała, ja też na razie nie wprowadza, kaszel tez nie, wiem, że na moim mogę ale mój mały i tak jest pulpecikiem to wolę warzywa i owoce.
Dzis mięsko wprowadziła, gluten za tydzień jakos

Szymek ogólnie pogodny chłopak, co?

Taki jeździć z Little Times, samochodzik fp, klocki sensoryczna fp, piramidy i kubeczki fp i farmę i ciuchcie takie panele grające i naśladując zwierzątka, które dałam mojej koleżance po Mai dla jej Córeczki fajnie tak sentymentalne patrze na te rzeczy

Maciek jeszcze nie raczkuje i juz nie pelza tylko się czoła zarzuca ręce w przód i resztę ciałka dołącza, ale sprawnie mu to idzie , no i siada na poldupku.
To super siadanie na poldupku to pierwszy krok do siadania. Wcziraj z rehabilitantka gadalam o tym 😊
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 09:36   #890
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Oby i u nas tak było! jeśli w dzień by była w miarę to byłoby spoko, ale non stop przerąbane to już przeginka! Ale damy radę tak czy siak!
Ja znam rodziny z czterema córeczkami a nawet jedną 7 synów hahaha
Ty masz same siostry?
U nas placz od rana. Palce w buzi, full śliny, zasysa dolną warge. Wg mnie dolne dwójki ale ile to potrwa tego nie wie nikt
Stary 2015-10-02, 09:39   #891
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
widziałam ten odcinek jak go na rękach nosiła a potem laski wpadły na pomysł i w foteliku siedział na pralce włączonej
aż mnie drgawki wzięły od samego patrzenia na to trzęsące sie dziecko i miałam ochotę je stamtąd zabrać

hehee nie, bez przesady
jak będzie druga córcia to pewnie nowe kupimy plus te po ALi, które się bedą nadawać

ojjjj..bidulek z tymi kupkami
ja dziś podałam saszetkę żelaza, zobaczymy. Po dyni i marchewie kupy ok

witam się u nas noc przespana od 19:30 do 6:45 jakos,z podaniem smoka o 5:40. Sama o tej 5:40 już byłam wyspana i miałam wstawać ale jakoś przysnełam jeszcze..
teraz Alicja na drzemce a ja mam full roboty;/
Hehe widac ze cie corka malo doswiadczyla placzem 😉 ja jak to widzialam to zalowalam ze sama na ten pomysl nie wpadlam 😉
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 09:51   #892
violka848
Zakorzenienie

Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8

Cytat:
Ty masz same siostry?
U nas placz od rana. Palce w buzi, full śliny, zasysa dolną warge. Wg mnie dolne dwójki ale ile to potrwa tego nie wie nikt

Nie nie u nas równowaga zachowana mam 2 braci i 2 siostry
Współczuje rownież tego etapu zebalowego, ja aktualnie nosze ehh ale zaraz może drzemka sie wykręci jakaś.

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Hehe widac ze cie corka malo doswiadczyla placzem 😉 ja jak to widzialam to zalowalam ze sama na ten pomysl nie wpadlam 😉

Dokładnie hehe dla mnie pomysł z pralką fajowy tez nie wpadłam na to wcześniej hehe nie widziałam w serialu, tylko słyszałam.

Edytowane przez violka848
Czas edycji: 2015-10-02 o 09:52
violka848 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 09:52   #893
cashmere
Zakorzenienie

Hej!
U nas dziś pobudka o 5.30 wiec pięknie pospal ponad 10h. Zjadł i jeszcze posłał do 7.30 i znów chciał mleka. Teraz znowu kima

Wspolczuje Wam wielu pobudek

Cytat:
Białko bardziej uczula niż żółtko, ale chyba bym nie ryzykowała, ja też na razie nie wprowadza, kaszel tez nie, wiem, że na moim mogę ale mój mały i tak jest pulpecikiem to wolę warzywa i owoce.
Dzis mięsko wprowadziła, gluten za tydzień jakos

Szymek ogólnie pogodny chłopak, co?

Taki jeździć z Little Times, samochodzik fp, klocki sensoryczna fp, piramidy i kubeczki fp i farmę i ciuchcie takie panele grające i naśladując zwierzątka, które dałam mojej koleżance po Mai dla jej Córeczki fajnie tak sentymentalne patrze na te rzeczy

Maciek jeszcze nie raczkuje i juz nie pelza tylko się czoła zarzuca ręce w przód i resztę ciałka dołącza, ale sprawnie mu to idzie , no i siada na poldupku.
Maciek idzie jak burza
A Szymek to mała śmieszka, prawda

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 09:53   #894
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
n

No to fachowo. Tak to można, no nie?
mozna mozna, zdecydowanie

JAŚ

Stary 2015-10-02, 09:57   #895
gossip_girl21
Zakorzenienie

Ewulka moja 9kg wazy... Nie bede jej wybudzać...😂

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 09:58   #896
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Nie nie u nas równowaga zachowana mam 2 braci i 2 siostry
Współczuje rownież tego etapu zebalowego, ja aktualnie nosze ehh ale zaraz może drzemka sie wykręci jakaś.

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Dokładnie hehe dla mnie pomysł z pralką fajowy tez nie wpadłam na to wcześniej hehe nie widziałam w serialu, tylko słyszałam.
A co to za pomysł?

Kurcze zapomnialam Ci ten przepis napisać! 😜 chcesz nadal?

jestem mamą
Stary 2015-10-02, 10:00   #897
violka848
Zakorzenienie

Cashmere przypomniało mi się - czekam na przepis na schab
Stary 2015-10-02, 10:03   #898
cashmere
Zakorzenienie

Viola: mięso moja mama trzyma w solance w chłodnym miejscu przez 3 dni. Daje 5dag soli na litr wody. Dorzuca ziele angielskie i listki laurowe. Można odrzucić czosnek. Piec w rękawie, podlać do niego trochę wody. Pod koniec ponakluwac rękaw, by mięso się zarumienilo. Piec 1h na każdy 1kg mięsa. Dla mnie ten schab to mistrzostwo Chociaż jak sama pieklam, to mi nie wyszedł taki pyszny jak mamie

jestem mamą
Stary 2015-10-02, 10:04   #899
Majka232
Zakorzenienie

U nas byl dziki ryk. Podalam pedicetamol. Najgorsze że kilkq dni temu bylo szczepienie i martwię sie czy to nie po nim inaczej obstawualabym zeby na 100%, ok na 99%
Stary 2015-10-02, 10:06   #900
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
U nas byl dziki ryk. Podalam pedicetamol. Najgorsze że kilkq dni temu bylo szczepienie i martwię sie czy to nie po nim inaczej obstawualabym zeby na 100%, ok na 99%
A po szczepieniu nie jest tak, ze przez 3 doby może cos się dziać? Biedny Julus.

jestem mamą
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości