|
|
#2911 | |
|
celebriti
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 3
Oczywiście ze maruda straszna i teraz wiem ze ta niechęć do butli wynika z podrażnienia dziąseł. Wczoraj buły juz mega rozpulchnione a nad ranem wyskoczył ten drań
![]() Ogólnie poprostu przynarudza bez powodu i trzeba na ręce dłużej i cześciej. Dużo smaruje. Dentinoxem i gryzaki wodne z lodówki daje . Bidulka jest. Aika zastanawiam sie cały czas jak to u Was jest z ta opiek zdrowotna ? Jak to hv zapisuje do pediatry i czemu listem jest info ? Nie można iść do przychodni ? A prywatnie drogo lekarze ? Zapomniałam Wam napisać ze nam na cito echo serca i kardiologA, idę prywatnie no terminy odległe a G ma głośne szmery. ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Słuchajcie moja miała kupę żółta z woda taka biegunkową a pózniej sronka ze śluzem .... Ktoś coś na taki temat ? Możliwe ze przy ząbkach
|
|
|
#2912 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja coś tam szukam ale chyba nie umiem ![]() I zauważyłam, że jak marudzi a przyłożę jej palec owinięty w pieluszkę to na chwilę spokój.. Kurde, aż takie głośne te szmery??? ![]() Cytat:
![]() Sama już nie wiem co se na łbie zrobić
|
|
#2913 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2914 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moja też ma, echo wyszło ok, tzn ma szmery ale tzw "fizjologiczne". Trzymam kciuki. Cytat:
![]() I jaki wzór zamawiałas? |
|||
|
|
|
#2915 |
|
Zakorzenienie
|
O ! Szybko gratulacje
Lapie mnie chorobsko :/ ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Szuu kochana domyslam sie jak sie czujesz,przechodzilam przez to samo. Naprawde niewiem co ci doradzic cos mu ewidentnie nie pasuje tylko teraz pytanie co to jest. A powiedz mi jestes juz na tej diecie.? Jestesmy z toba pamietaj
|
|
|
|
#2916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lekarze prywatni sa i to nawet polscy i sa polskie klikniki a trakie kolejki do nich ze szok.. ceny tez maja za niektore uslugi powalajace, ale jesli chodzi ozdrwoei dziecka to cena sie nie liczy.. to tak w skrocie, moze Aika cos doda od siebie
|
|
#2917 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O kurczę, ale to tak nagle te szmery wyszły? Wcześniej było ok? Nie, hv nie zapisuje do pediatry. Ogólnie jest tak, ze jest lekarz taki jakby rodzinny GP (general practitioner) I do niego sie idzie jak cis jest. Nie ma przychodni dla dzieci, wszyscy idą do GP. Jeśli cos jest poważniejszego wtedy on kieruje do specjalisty do szpitala. Wtedy wysyłają list gdzie i kiedy iść do spexjalisty. W takiej zwykłej przychodni nic nie maja ( usg, rtg....) tylko krew badają i mocz i w sumie tyle. Lekarze nie noszą tutaj fartuchów tylko zwykle ciuchy, nawet Ci w szpitalu. Prywatna opieka prawie nie istnieje a jak jest to mega droga. W Londynie pewnie jest inaczej, tam są nawet prywatni polscy lekarze. Każda recepta kosztuje £8.20 niezależnie jaki lek jest przepisany. Antykoncepcja jest za darmo. Dzieci poniżej 16 lat i starsi po 60 roku maja recepty za darmo. Jak masz chyba 4 dzieci to tez za darmo dla całej rodziny no i jak mały dochód jest. |
|
|
|
|
#2918 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
ale to dluga historia dot związku z tz i do krów mamy sentyment. Pola ma mnóstwo wzorów, nie tylko zwierzątka. Cytat:
i padam ma twarz Cytat:
Cytat:
aaa jeszcze miałam czerwony brąz i taką ciemną czerwień, że prawie czarną, z granatowym połyskiem. Jak pomyślę, to sporo kolorów przeszłam, zielonego nie było tylko. Edytowane przez Marei Czas edycji: 2015-10-02 o 13:01 |
||||
|
|
|
#2919 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chciałam bardzo taką kratę ale tż powiedział ze jak koc jego dziadka i się nie zgodził. W końcu wzięliśmy kropki/groszki. Cytat:
Przeglądałam ofertę Poli ale dla mnie te wzory były takie... Męczące oko. Chociaż nie powiem niektóre piękne. |
||
|
|
|
#2920 |
|
Zakorzenienie
|
Mycha a możesz podać skąd zamawiałas?
|
#2921 |
|
Konto usunięte
|
Coś od dzis jestem
zobaczymy co mały na toWlasnie padł od płaczu, ide zjesc śniadanie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2922 | |
|
celebriti
|
A ja miałam zielone jak mi farbowanie nie poszło PPP
W sumie dobrze tam macie z ta opieka dziewczyny Kaja wcześniej nie było szmerów ale tez nie panikuje D tez miała i zeszły ja tez miałam Masija dokładnie jak mówisz gdy jej pocierałem to było lepiej a ze są rozpulchnione powiedział mi lekarz bo sama nie widziałam . Nie lubię wkładać jej rak do buzi ale wczoraj czułam twarde no a dziś juz widać ząb jeszcze przez błonę nie przeszedł ale myśle ze to kwestia godzin lecę po silikonowa szczoteczkęNic mi nie poradzicie w kwestii kupy śluzowej ? Znów była
|
|
|
#2923 |
|
Konto usunięte
|
Musiała mi wypaść szklanka z rak no musiała
![]() Ja juz miałam każdy kolor na głowie chyba ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2924 |
|
Zakorzenienie
|
Wrocilismy od lekarza. To bardziej sapka niż katar ale na tyle jest tej wydzieliny że przeszkadza jej w nocy stąd pobudki i przy jedzeniu. Sapka dlatego ze ma tylko w nocy i wydzieliny nie da sie odciagnac nawet katarkiem. A to troszke co wyjdzie jest przezroczyste. Mamy zlecone inhalacje z mucosolwanu. Uf dobrze że nie żadna infekcja
|
|
|
|
#2925 |
|
Konto usunięte
|
Zielone jak mi miała przyciemnić moj blond fryzjerka. Co za cipa, dzien przed wigilia
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2926 | ||
|
celebriti
|
Cytat:
O to u nas tez to jest
|
|
|
#2927 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To super, ze nie infekcja Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2928 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z sowami, jakoś mnie nie przekonują. Jak miałam faze na szary, tak tetaz wszystko black&white chce Cytat:
się wyjaśniło a na kupach się nie znam niestety :/Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Robię kopytka i nie mam jajek Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2930 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja to zwalam na zęby no bo co.... brzuszek miękki Cytat:
![]() a te kupy to mogą być od ząbków jak najbardziej zrobiłam przegląd ![]() oczywiście kupiłam krem z roska i kurtke w lumpie dla młodej. funkiel nówka nie śmigana. mojemu tacie sie tak spodobała że oddał mi za nią kase i kazał wszystkim mówić że to on kupił gupek ![]() przyznali nam becikowe jestem patolą dostaje zasiłek
|
|
#2931 |
|
Zakorzenienie
|
Industria, jak to zasiłek skoro oboje pracujecie?
może ja też się łapie?
|
#2932 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aaaa o tej kupie miałam Ci pisać. Amy miała takie śluzowe przez jakieś 2 tyg, akurat to było jak byłam w Polsce wiec zapytałam pediatry. Powiedział, ze to normalne. Nawet w pewnym momencie dużo tego śluzu było. Oczywiście w necie nacYtalam sie ze takie kupy to alergia, nietolerancja i cholera wie co jeszcze. Po około 2 tyg zaczęła normalne robić. Wiec nie wiem o co z tym śluzem chodziło. |
|
|
|
|
#2933 | |
|
Zakorzenienie
|
ja byłam czarna, ruda, brązowa a blond nigdy więc teraz od 2 lat jestem jasną blondynką uuuu szkoda, że nie ma tego robota ciastolina zdąży się zeschnąć zanim się przyda Cytat:
kiedy idziecie do tego lekarza? powiedz mu o tym katarze bo to może mieć związek |
|
|
|
|
#2934 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi becikowe szybciutko poszło, decyzję miałam na drugi dzień jak donosiłam jeden brakujący dokument. Mieli przelać kasę między 20-30 października a dostałam tydz temu O zasiłek też złożyłam ale na razie czekam bo to wysłali do regionalnego oddziału, ale raczej na nic nie liczę |
|
|
|
|
#2935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zapomnij że ci jeszcze dadzą dodatkową kase
|
|
#2936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2937 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
badają na to noworodki zaraz po urodzeniu Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
U Nas dzisiaj fajny dzień póki co, rano byliśmy na fitnessie w chustach, było super, myślałam że to będzie tylko takie tam pląsanie i że nic mi to nie da, ale naprawdę fajne ćwiczenia które męczyły!! Bardzo mi się podobało, jazda samochodem też mi już idzie coraz lepiej
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|||||||||
|
|
|
#2938 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?Ja patola dostałam zasiłek i becikowe ![]() Cytat:
No bo ruskie mają takie blondy jajowe :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2940 |
|
Zakorzenienie
|
Nie. Bo ja jeszcze nie złożyłam o becikowe..
![]() Ej, Kaja.. myślisz, że jak zrezygnuje teraz z ubezpieczenia z PZU, to będą chcieli żebym zwróciła im kasę za urodzenie dziecka? Bo tak mnie postraszył jeden facet stamtąd, a szczerze mówiąc to już nie chcę płacić.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:54.

mnie od lat ciekawi jakbym wyglądała w blondzie ale no nie zrobię tego bo wtedy napewno będę łysa :p 

jeszcze przez błonę nie przeszedł ale myśle ze to kwestia godzin lecę po silikonowa szczoteczkę