|
|
#2191 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV
Ewusia ja wczoraj po kolacji miałam 134 chyba od ketchupu bo troszkę mi się lunęło. Rano miałam 124 i nie wiem od czego.
|
|
|
|
#2192 |
|
Zakorzenienie
|
Magda dzisiaj w Galilleo było, że w 90% przypadków nasza intuicja ma rację i się nie myli, więc jeśli coś czujesz, że mogłoby być nie tak, to może lepiej, że nie jedziecie.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#2193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale bawełna i flanela z tego co czytałam też są mocno polecane, tylko np. cena 100zł to jak dla mnie troche przesada... a dzisiaj się dowiedziałam, że my z TŻ jestesmy "dziwni" bo kupujemy dla dziecka używane rzeczy, a przecież "nie stać Was na coś lepszego?" i "to wasze pierwsze dziecko a już tak na nim oszczędzacie". Aż się pobeczałam, bo moje dziecko kocham już teraz najmocniej na świecie i nieba bym mu przychyliła, ale przy ogromnej ilości wydatków, hipotece, urzadzaniu i remontowaniu mieszkania człowiek szuka oszczędności to jest dziwne? przecież nie będę go w gazety zawijać, a od kiedy używane znaczy gorsze? mega mi przykro
|
|
#2194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Karen takim gadaniem się nie przejmuj, ja nie rozumiem takiego czegoś, a czy to co ma dziecko ile ma ciuszków i czy ma łóżeczko nowe, używane czy wypożyczone świadczy o tym jak rodzice go kochają, nigdy w życiu! Miłość i troska jaką ofiarujemy naszym maleństwom jest najważniejsza, a nie ciuchy czy dodatki. |
|
|
|
|
#2195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uaoo sprawdź kurtkę, bluzę w której ostatnio chodziłaś/ byłaś w sklepie. Ja często też mam przy telefonie kartę. W futerale mam kieszonkę i często o niej zapominam, że tam włożyłam. Aaaa i też mam czasami manie zostawiania kart w aucie pod radiem mam takie miejsce na duperele.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#2196 |
|
Zakorzenienie
|
To lepiej zasypać dziecko markowymi ciuszkami i super wypasionym wózkiem za 4 tysiące, a nie wstać do niego jak płacze jest lepsze. Aj zdenerwowałam się.
|
|
|
|
#2197 |
|
Wtajemniczenie
|
Mojakaren nie denerwuj sie i nie przejmuj takim piep.rzeniem. Ludziom nigdy nie dogodzi i ja nawet nie staram sie tego robic. A jakbyscie kupili wszystko nowe to by bylo "jacy bogacze, gardza uzywkami". Dla mnie to jest calkiem normalne. I to nie znaczy ze dziecko kocha sie mniej. Tym bardziej ze te rzeczy przy takim maluchu tak sie nie zuzywaja. Takze nie rozumiem dlaczego by nie zaoszczedzic jak jest taka okazja. Uszy do gory i rob co uwazasz za stosowne:-*
|
#2198 |
|
Zakorzenienie
|
Kogiel, tak, do prób musisz być na czczo.
Aa to nie, ja ostatecznie robiłam na Kolorowym i były dwie inne dziewczyny (w tym jedna prawie bez brzucha ).Kinga, na belly jedna pisała, że 4 razy (!) próbowała zrobić glukozę i 4 razy zwymiotowała... Ja też nie lubię frotte, ja mam prześcieradła z bawełny. Ua00, o matko, ale historia... U mnie z ruchami tak jak u Czarnuli - mniej kopniaczków, a więcej rozpychanie, czasem tak wypycha mnie do przodu jakby chciał przez brzuch w przód wyjść, tak bardzo czuć to napieranie ![]() Casaa, ja będę mieć wieczorem wynik. Na razie mam morfologię i mocz tylko dostepne. Mocz okej, a morfologia średnia, hemoglobina 11,7, a norma 12-16. Ale jak się w ciągu 2 tygodni września 2 x było w szpitalu, to nie ma się co dziwić. Oprócz tego to tam neutrofile podwyższone, eozynofile za niskie itp. Mojakaren, Ty się kochana kretynami nie przejmuj ![]() Co to ma do rzeczy kogo stac, a kogo nie i kto jest lepszy? Jak moge mieć coś za 3000zł, a mam za 1000, to tylko się cieszyć. My akurat wózek kupujemy nowy (ale dlatego, że nie widzę Baby Deisgn Husky używanych ), ale np. ciuszków mam całe mnóstwo z lumpa i nie sądzę żebym żałowała dziecku, oszczędzała NA NIM itp. Oszczędzam na tym, na czym można, bo wolę dać 50zł za 11 ubranek, niż 220 - zakładając, że każde będzie po ok. 20zł (a np. welurowe pajace widuję czesto po 40zł ).Jeszcze czekam na glukozę, toxo i CRP - pisze mi wynik wykonywany. |
|
|
|
#2199 |
|
Zakorzenienie
|
prawda, że takie osądy ludzi (i to bliskich osób) są bolesne?
bo gdyby to jeszcze było mówione na zasadzie "dobrej rady" czy "opinii" , ale to taki typowy osąd - jesteście chciwymi rodzicami. zawsze powtarzam, żeby nie przejmować sie opiniami innych, ale to mnie tak zabolało. Zwłaszcza, że dla dziecka urzadzamy oddzielny pokoik, wszystko zrobimy sami, żeby włożyć w to serce. Kurde wzięliśmy kredyt na mieszkanie przeciez też z mysla o dzieciach, o tym żeby miały wygodny, bezpieczny dom.
|
#2200 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2202 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
) i powiem Ci że często rzeczy które kupiłam jako nowe w sklepie mam krótko, są średniej jakości, a niektóre z lumpków mam już lata i są ok albo z nich "wyrosłam". Nie mówiąc już o tym, jakie pieniądze za nie dałam Podobnie jest z chustami do noszenia dzieci, nie tracą zbytnio na wartości, a złamana/miękka już chusta to jednak pomocna rzecz przy wiązaniu. Nie mówiąc o tym, że niektóre wręcz drożeją z czasem, bo maja wyjątkowy wzór który był wypuszczony w niewielkiej ilości
Edytowane przez hariett Czas edycji: 2015-10-02 o 17:11 |
||
|
|
|
#2203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ona coś pisała, że rozmawiała ze swoim ginem i ostatecznie on jej kazał wziąć kanapki do przychodni i zrobić najpierw glukozę na czczo, a potem bodajże po tych kanapkach? [COLOR="Silver"]Robiła któraś CRP w ciąży? Ponoć to, że podwyższone to norma, ale się zastanawiam, bo norma jest do 5,00 - pod koniec sierpnia miałam 11, a teraz już 12,44 i nie wiem czy to źle ? ![]() Za to nie mam toxo Ale nie sprzątam kuwety + zwracam uwagę na mycie owoców i warzyw |
|
|
|
|
#2204 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny kupujace posciel do lozeczka macie juz cos na oku?
|
#2205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2206 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja znajoma ma lumpka w Gdansku i czasami jak opowiada jakie damy do niej przychodza i grzebia i wyszukuja perelek to sie w glowie nie miesci. Ze w zyciu bysmy nawet nie pomyslaly gdzie one sie ubieraja.
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-10-02 o 17:31 |
|
|
|
#2207 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale jeśli kogoś nie stać na super jakości ubrania to moim zdaniem lepiej poszukać czegoś dobrej jakości w lumpkach niż kupować w sklepach z ubraniami marnej jakości, szczególnie jeśli są to ubrania często używane i na trochę nam muszą wystarczyć. Albo oszczędzać na coś dobrego, tyle że ciężko oszczędzać nie mając w co się ubrać ![]() Magdusia w BB był nawet ekskluzywny sklep z ubraniami używanymi, właśnie raczej dla bogatych ludzi, ubrania super wybrane, żadne pozaciągane czy dziurawe, oryginalne, pachnące i w ogóle, no ale ceny jak w drogich butikach
|
|
#2208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2209 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja w spodnie też nie inwestuję, mam ten sam udkowy problem i przy częstym chodzeniu większość spodni ścieram do trzech miesięcy Zdarzają się "magiczne" pary ale nie umiem określić ich wspólnego mianownika, bo były to i spodnie z dużą ilością elastanu, i takie twardsze, i takie markowe z lumpka i takie po 30 zł Ale już t-shirty mnie przerażają spadkiem jakości. Szczególnie te półprzezroczyste czy fasony tylko na osoby bez biustu. No gdzie nie pójdę to albo widzę swój stanik, spodnie i fałdki na brzuchu, albo biorąc rozmiar dobry na piersiach i biodrach robię z siebie walec.
|
|
#2210 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny tak z ciekawości, bo większość jest tu dziewczyn, dla których to będzie pierwsze dzieciaczek. Planujecie kolejne dzieci? Jeśli tak, to w jakim odstępie czasowym?
---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- hariett to ja cyckowego problemu nie miałam, bo ja zwyczajnie cycki mam tak małe, że włażę w każdą jedną koszulkę w swoim rozmiarze, czasami muszę brać mniejszy ze względu, że właśnie wyglądam w koszulce jak chłopak co często wiąże się niestety z tym, że są za krótkie.
|
|
|
#2211 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Marzy mi się nieduża przerwa wiekowa, ale dla zdrowia własnego i malucha wolałabym mieć 2-3 lata przerwy, no i tez dużo zależy jak mi pójdzie ze studiami, pracą i pracą tż. Ja jestem jedynaczką i niczego nie żałuję, więc jak Hubercik będzie jedynakiem to bardzo ubolewać na tym nie będę. Malwi ja mam bardzo wyraźną pupę i piersi więc wybór koszulki to dla mnie dramat, mam szczęście że nie noszę koszul bo musiałabym chyba szyć na zamówienie czy coś, a w oversize wyglądam baaardzo źle.
Edytowane przez hariett Czas edycji: 2015-10-02 o 17:57 |
|
|
|
|
#2212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja planuje. Najszybciej jak sie da ![]() Dotka, super ze toxo brak tego tez sie boje.... Rodzice mi przywiezli mojego kota na czas ich urlopu. Sprzatam kuwete w rekawiczkach, oczywiscie lapki mega czesto myje, owoce tez wiadomo myje ale mimo wszystko boje sie ze cos, gdzies niedokladnie :-/Karen, ja mam odpowiedz na to pytanie kupuje uzywane, bo raz, ze sa na bardzo krotki okres czasu, a dwa, ze pieniadze zaoszczedzone wplace dziecku na konto by zapewnic mu dobry start w zyciu. A generalnie nienawidze jak ktos komus siedzi w portfelu i wylicza.... Co to kogo? Zdenerwowalam sie tym komentarzem.... Nie stracilam 800zl na depilacji przed ciaza mialam wykonany jeden zabieg z trzech (karnet) depilacji, nog, bikini. No jak wiadomo w ciazy nie mozna tego robic wiec chcialam sprzedac karnet. Znalazlam dziewczyne, ktora chciala go odkupic no i okazalo sie, ze karnet jest jednak imienny, a poza tym wazny pol roku..... Czyli do dzis. Pani mi oczywiscie kasy nie chciala zwrocic ake ugadalam sie, ze go przedluzy i po pol roku karmienia mozna juz wykonywac takie zabiegi wiec wstepnie umowilam sie na wrzesien zeby wszystko dokonczyc ufffff
|
|
|
|
|
#2213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ona mnie urodziła jak miała 21 lat, brata 24. Ja w tej chwili mam 26, więc jak Młody się urodzi, to albo będzie w tym roku, albo na początku przyszłego, więc już mi cyknie kolejny roczek (jestem z marca, to to odczuję). Nooo i nie chciałabym dla swojego dziecka, żeby nie miał się z kim bawić. W szczególności, że w najbliższej rodzinie jest jedno dziecko w wieku szkolnym, mój brat póki co nie planuje dzieci. No jedynie mój tata "pracuś" ma dwie córki jedną w wieku szkolnym, druga urodziła się w marcu.
|
|
|
|
#2214 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Kinga wiesz, że już piątek się kończy do niedzieli zostały jeszcze 2 dni!
|
|
|
|
#2216 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na studia na magisterkę najchętniej bym nie szła bo dla mnie to strata czasu, chętniej nawet na jakąś szkołę policealną czy kursy terapeutyczne i próbowała działać, ale jak wyjdzie... Na pewno z małym będę mieć większą motywację by nie marnować czasu nad nicniedającymi zajęciami. Przyznam szczerze, że gdybym miała możliwość i odwagę rozwinąć bardziej skrzydła w rękodziele to bym to wybrała, ale człowiek taka boidupa jest
|
|
#2217 |
|
Zakorzenienie
|
mojakaren wiem, że łatwo się mówi, ale nie przejmuj się takimi tekstami. Nowe markowe ciuszki nie równają się wielkości miłości do dziecka. A tekst "to wasze pierwsze dziecko", a to niby co znaczy? Drugie jakieś gorsze skoro dla pierwszego to trzeba a dla drugiego nie?
Przede wszystkim to niech każdy patrzy w swój portfel i swoją rodzinę. Casa super, ze się udało ![]() Ja się z pościelą raczej na razie wstrzymuję. Chyba że wpadnie mi coś w oko i stwierdzę, że akurat jest trochę "wolnych" środków, to kupię i poczekają na swój czas. A czy planujemy kolejne dziecko? Najpierw to bym chciała urodzić jedno A czy będzie kolejne zależy od baaardzo wielu czynników. Chcielibyśmy, ale chcieć to nie zawsze móc. Raczej w niewielkim odstępie czasu, ale to też zależy od wielu rzeczy.
|
|
|
|
#2218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ogólnie chcielibyśmy trójkę, ale zobaczymy jaką będziemy mieć sytuację $$, bo wolę mieć 'na luzie' dwójkę, niż oszczędzać bardzo na trójce
|
|
|
|
|
#2219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2220 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co jak co, ale ja mojej intuicji ufam jak mało komu Czasem mam wrażenie, że ciotka nade mną czuwa - zwłaszcza w pierwszych miesiącach po jej śmierci - coś się działo, nagle myśl w głowie i później od razu miałam ją w głowie Nie wiem, możecie się śmiać, ale ja wierzę w Opatrzność i wiem, że mi pomaga nawet podświadomie ![]() Cytat:
Oprócz jednej kurtki i bucików nie mam nic nowego dla dzidziusia i uważam, że będę jedną z najlepszych matek na świecie, bo zamiast markowych ciuchów dam dziecku czas i miłość. A miłość jak wszyscy wiemy nie wyraża się materialnie Babcia mi kupiła. Zgadnijcie jaki kolor ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Akurat pierwsze będzie miało coś ponad 2 latka I myslę że to jest idealny wiek - patrząc po Olce np. Już sama wszędzie wejdzie, nie musze dźwigać. Wózka nie będę potrzebować podwójnego. Pampki odpadną, bo zacznie (mam nadzieję ) sikać na nocnik. Dogadam się o co chodzi i może zacząć spać w łóżku normalnym Wcześniej bym się nie zdecydowała chyba ![]() DOSZEDŁ KOCYK Codziennie na niego patrzyłam i coś mi nie pasowało |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:37.

).
).

) i powiem Ci że często rzeczy które kupiłam jako nowe w sklepie mam krótko, są średniej jakości, a niektóre z lumpków mam już lata i są ok albo z nich "wyrosłam". Nie mówiąc już o tym, jakie pieniądze za nie dałam

[COLOR="Silver"]
co często wiąże się niestety z tym, że są za krótkie.

Akurat pierwsze będzie miało coś ponad 2 latka 
Codziennie na niego patrzyłam i coś mi nie pasowało