|
|
#2461 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe - część II
Cytat:
![]() A gdzie pracujesz ?
|
|
#2462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj pod wpływem rozładowania stresu zaczęłam przemeblowanie późnym wieczorem no tak syndrom wicia gniazda mi się uaktywnił dziś ciąg dalszy będzie nie miałam pojęcia że tyle rzeczy się nagromadziło np rzeczy ze studiów, stare notatki, tyle bzdur że w szoku jestem...ciekawe ile kursów do śmietnika zrobię
|
|
#2463 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczynki!
Mnie też baaardzo podobają sią koce i inne akcesoria z materiału minky Wczoraj dostałam od kuzynki mega pakę ciuchów, nie mam juz po co chodzic na ciuchowe zakupy;( Czy słyszałyście coś o otulaczu woombie? Trafiłam dziś na artykuły i nim i zastanawiam się, czy to rzeczywiście działa??? P.S. Dla ogladaczek: na youtubie odkryłam dokument "Położne" - co prawda sa to angielskie szpitale, ale zawsze... Poród to poród. Jest lektor.
|
#2464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do otulacza - w szpitalu położne robią to samo takimi otulaczami flanelowymi lub pieluszką. Natomiast w domu to już wołają, żeby nie opatulać ;-) Nie miałam tego, ani nie widziałam na żywo, nie opatulałam też tak łobuza. Z strony otulacza "Promuje spanie na plecach" - wie ktoś o co chodzi? Edytowane przez figa84 Czas edycji: 2015-10-02 o 16:05 |
|
|
|
|
#2465 |
|
Zakorzenienie
|
U nas w szpitalu dziecko w samym pampku, owinięte na ciasno pieluszką jak mumia i wtedy do rożka...W domu już tak nie robiłam...Normalne ciuszki i do rożka albo luzem
|
|
|
|
#2466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wiem tyle, ile tam własnie przeczytałam... Poszperałam tez na ich stronie fb - raczej pozytywne opinie, choc oczywiście negatywne mogli usunąć Co do idei to ma to dla mnie sens-ma być dziecku ciasno jak u mamy w brzuchu jestem troche nieufna co do tych dłuuugich (jak na niemowlę) snu w tym otulaczku.... jest wykonany z materiału, który nie krepuje ruchów, więc jednak to cos innego niz zwykły rożek... No sama nie wiem. Wkleiłabym stronkę, ale boje się bana za reklamę ;P tak czy inaczej łatwo jest te strone znaleźć, sami w ich sklepie mają na razie mały wybór, ale w zakładce "gdzie kupić" jest krakowski sklep, który ma większy wybór, na allegro jest parę używanych otulaczy. ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Przez te położne nakręciłam się na poród w wodzie, ale bardzo daleko od mojego miasta mam szpital, który ma to w ofercie ;(
|
|
#2467 |
|
Zakorzenienie
|
Oglądałam położne już jakiś czas temu. Mój plan na poród to- byle przed terminem, byle jak najszybciej poszło i byle szybko do domu
|
|
|
|
#2468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() :brzyda l:
|
|
#2469 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2470 |
|
Zakorzenienie
|
No a jak by inaczej
|
|
|
|
#2471 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Aga mam taki sam plan dokladnie No nie, moze bez przed terminem bo mi akurat nie zalezy.W basenie mam mozliwosc ale nie chce, chyba ze w czasie porodu zmienie zdanie. Ja tez to ogladalam I widzialam jak naprzyklad nr 2 nagle wyplywa na powierzchnie I polozna lowi to taka siatka jak na ryby ![]() :brzyda l: Raczej daruje mojemu Tz tego widoku Ale mi nic w pracy nie idzie, dobrze, ze juz weekend |
|
|
|
|
#2472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2473 |
|
Zakorzenienie
|
siasia o tym nie pomyślałam :p
|
|
|
|
#2474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2475 |
|
Rozeznanie
|
Lewatywka przed i nic nie będzie pływać
ani nie wyląduje na łóżku ![]() Mój plan to brak planu- wyjdzie w praniu W sumie zawsze chciałam naturalnie ale nie wiem czy tym razem nie wolałabym cc... Zawsze to już znane i przynajmniej pocięta będę tylko w 1 miejscu ![]() Mam dzisiaj masakryczny dzień- nic mi się nie chce, ale zmuszam się do działania bo cały weekend mam w rozjazdach i chyba by mnie szlag jasny trafił jakbym miała wracać do takiego bajzlu... Nie wiem jak to jest- sprzątam codziennie i przez popołudnie moi mężczyźni zawsze zdołają zrobić taki bajzel, że na drugi dzień działam od nowa
|
|
|
|
#2476 |
|
Zakorzenienie
|
Moje Gadziszcza śpią 😊 mam wolne 😊
|
|
|
|
#2477 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak by mnie zmusili do porodu naturalnego to chyba bym chciała w wodzie ale.... szpital który to oferuje nie ma lekarza
|
|
#2478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2479 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to co tu się dzieje i co widzę czasem to ręce opadają u mnie w mieście jest szpital widmo wchodzisz i zastanawiasz się o co chodzi ? gdzie są ludzie ?może to i lepiej ... haha ale tu wszystko na telefon nie masz po co tak po prostu iść tam bo i tak cię nikt nie przyjmie , kiedyś pojechałam z zapaleniem płuc ledwo wyszłam z domu tż pod same drzwi podjechał bo nie mogłam oddechu złapać ... pierwsze pytanie pani w recepcji było czy dzwoniliśmy do lekarza hmm no nie... wiec usiedliśmy na korytarzu dzwoniliśmy cały wywiad dosłownie o wszystko pytania włącznie z tym czy przechodziłam chorobę nowotworową ... a ja mega gorączka słowa nie mogłam powiedzieć i tak nas odesłał przez telefon do domu i za 3 h wizyta była na dzień dobry dostałam 12 tabletek sterydów na dobę w takim stanie miałam płuca
|
|
#2480 | |
|
Zakorzenienie
|
w DHL
![]() Cytat:
![]() :conf used:ja dopiero wstałam ![]() położyłam sie i zasnęłam ide robic niemiecki na jutro ![]() ![]()
|
|
#2481 |
|
Zakorzenienie
|
aha
|
|
|
|
#2482 |
|
Zadomowienie
|
Ja też śpie codziennie po południu :P A dzisiaj położyłam się po obiedzie i mała tak szalała , prężyła się że ją tak fajnie pod ręką czułam i sie popłakałam ze szczęścia oczywiście
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------
Nasz aniołek 02.2015 25.01.2016 nasze słoneczko jest już z nami Ninka ![]() ![]() Edytowane przez Lola2828 Czas edycji: 2015-10-02 o 19:47 |
|
|
|
#2483 |
|
perfumoholiczka
|
Dziś przyszło od chińczyków, tak mi się podoba że muszę się pochwalić
|
|
#2484 | |
|
Zakorzenienie
|
to był komentarz do służby zdrowia
Cytat:
przypominają mi ubranka First Impression https://www.google.pl/search?q=first...IVhToaCh2orQyj Ja kiedyś zamówiłam z alliexpress 2 bluzeczki dla młodej, na aukcji nie było widać, że to podróbki Carters'a a akurat tej kolekcji nie kojarzyłam. Szczerze mówiąc obawiam się trochę kontroli celnej paczki więc wolę nie ryzykować. Edytowane przez figa84 Czas edycji: 2015-10-02 o 20:01 |
|
|
|
|
#2485 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W usa bardo popularne otulanie - swadlowanie. Ale robią to za pomocą właśnie takichw iekszych flaneli. Nas uczyli nawet na szkole rodzenia ![]() O tak: http://www.babyfaq.info/images/swaddling.jpg Regula taka by raczki scisniete a nozki luz musza miec. Pola lubila przez jakies 3 tyg sowjego zycia, pozniej juz ja to zaczelo wkurzac. No i mowili tam ze maks 2-3 miesiace nie dluzej. Mysle ze skutecznosc to bardzo indywidulana kwestia i zalezy od dziecka ![]() ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
moze tym razem sie uda, w krk jest opcja ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Moja tez juz od godziny a ja czekam na TZ bo za godzinke powinien byc po 5 dniach nieobecnosci ![]() Ale Lila daje czadu od wczoraj ![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2486 | |
|
perfumoholiczka
|
Cytat:
|
|
|
#2487 |
|
Zakorzenienie
|
A nie - ja mam jeszcze jeden plan na porod! Nie przez w pozycji lezaco-siedzacej! To jest moj numer 1 bo ostatnio tak zlamalam kosc ogonowa ktora teraz zagiela sie do wewnarz a nie chce znowu nie moc siedziec na dupie i wyc z bolu przez kolejne wiele miesiecy..
|
|
|
|
#2488 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2489 |
|
Zakorzenienie
|
Kaaasi tu znalazlam coś apropos muslin kontra bambus
![]() https://kokocollette.wordpress.com/2...-sa-najlepsze/ I jakby co to nie mowie o kochach takich grubych muslinowych tylko o otulaczach, takich cieniutkich o takich: https://www.mamissima.pl/dla_niemowl...cm_lovely.html Edytowane przez ja :) Czas edycji: 2015-10-02 o 20:21 |
|
|
|
#2490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:14.

nie miałam pojęcia że tyle rzeczy się nagromadziło np rzeczy ze studiów, stare notatki, tyle bzdur że w szoku jestem...ciekawe ile kursów do śmietnika zrobię