| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2015-10-02, 14:43 | #121 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2011-08 
				 | 

Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ XII

Dotarły moje mydełka z iHerb   W międzyczasie jeszcze udało mi się dorwać w lidlu mydełka z tygodnia greckiego, kiedyś ktoś chyba o nich wspominał że mają dobry skład. Zapach może nie najpiękniejszy (oprócz miodowego) ale do mycia rąk za ok. 1,50 mogą być. | 
|     | 
|  2015-10-02, 17:23 | #122 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-10 Lokalizacja: moje miasto...? 
				 | 

Powiem Wam, że odżywka do włosów z granatem Alterry daje rade! Bardzo dobra. Włosy miękkie, śliskie, nieobciazone. Cudo. Jestem zachwycona. Droższe bywa, że nie robią nic, a po tej widać efekt   Promocja w warszacie piękna?? No to przepadlam! | 
|     | 
|  2015-10-02, 18:59 | #123 | ||||
| Zakorzeniona Zmorah Zarejestrowany: 2007-12 Lokalizacja: Gdzieś na pograniczu Śląska i Małopolski 
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
  Normalnie zawsze na przełomie września-pażdziernika zaczynał się u mnie sezon chorobowy. No ciekawa jestem, będę pisać. Dużo zdrówka  Cytat: 
  Cytat: 
  I tak samo uważam, nawet droższe są gorsze, trafiły mi się może 2-3, co były lepsze od Alterry. Ja już zużyłam tej odżywki z 5 litrów, używam jej od chyba 4 lat. Maska też jest fajna, jak się ją potrzyma 30 minut.  Zawsze mam je w zapasie, a inne dokupuję z ciekawości, jako nowości i używam na zmianę z Alterrą. Btw. A odżywki Alverde nie są tak dobre, jak ta jedna Alterry, a jest ich cały arsenał do wyboru. Od paru dni używam mydełka Plantilife z pomarańczą i wanilią, ależ cudne jest  Pięknie czyści i jest delikatne, miodzio  Beeets dziękuję  Co do wit c, to nie wiem czy to przez nią, ale paznokcie mam super i to nie od teraz, ale urosły jeszcze w sierpniu i do teraz żaden się nie ułamał, dopiero dzisiaj zauważyłam, ze jeden paznokieć się zaczął kruszyć (pewnie od orzechów włoskich, które obierałam, w tym roku orzech pięknie mi owocuje, mam 2 drzewka), a tak to pozostałe paznokcie są w super stanie i bardzo długie, twarde i mocne, jak nigdy, tzn miałam już taki czas, że były mocniejsze, ale jak urosły do pożądanej długości, to niedługo się nimi cieszyłam, a teraz bajka, w dodatku żadnych kremów do rąk nie używałam przez lato, tylko lakiery i zmywacze i ewentualnie się dotknęły tego, czym smarowałam ciało i twarz. 
				__________________ | ||||
|     | 
|  2015-10-02, 19:08 | #124 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-03 Lokalizacja: Tarnów 
				 | 

dzięki Korah  Ja cały czas brałam Acerola sanbios i tak mnie wzięło, rok temu byłam na to samo chora, nie wiem czy to nie alergiczne, bo dopiero po przeciwalergicznych puściło. 2 tygodnie wykreślone z życia. Nawet mi się kosmetycznych rzeczy odechciało. Jak człowiek chory nic nie cieszy. Ale teraz już będzie dobrze. Zamówiłam sobie coś z fitomedu na pociechę.  W sobotę basen w końcu, po tak długiej przerwie   
				__________________ blog | 
|     | 
|  2015-10-02, 19:18 | #125 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-11 Lokalizacja: tam gdzie praca, pasja i przyszłość 
				 | 

Cytat: 
   Ja je kocham bardzo  Zuii ma być dostępne niedługo w sklepie internetowym. 
				__________________ Miłośniczka kosmetyków naturalnych i nietestowanych na zwierzętach Jestem Naturalna Dusza  Podróże Duszy  Wybierz Zielone z CCL Edytowane przez beeets Czas edycji: 2015-10-02 o 19:40 | |
|     | 
|  2015-10-02, 20:22 | #126 | 
				 | 

A ja się ciężko zastanawiam nad podkładem z RMS un cover up. Miałyscie?

| 
|     | 
|  2015-10-02, 21:31 | #127 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-11 Lokalizacja: lbn 
				 | 

Zamowilam probke living luminizer. Od dawna za mna chodzi.

__________________ "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz - z wzajemnością" A. Hopkins | 
|     | 
|  2015-10-02, 22:02 | #128 | 
				 | 

| 
|     | 
|  2015-10-02, 22:31 | #129 | 
				 | 

http://amazingy.com/en/organic-skinc...mple-pack.html wybierasz sobie 5 probek. Co myslicie o alkoholu w kosmetykach? Gdzies przeczytalam, ze alkohol niszczy bardzo skore i moze powodowac raka ( razem z uv). Wiekszosc naturalnych kremow jest na alkoholu. I juz sama nie wiem? 
				__________________ "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz - z wzajemnością" A. Hopkins | 
|     | 
|  2015-10-03, 08:08 | #130 | |
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2003-08 
				 | 

Cytat: 
  dopisalam jeszc ze jeden co wysyla do PL | |
|     | 
|  2015-10-03, 08:48 | #131 | 
				 | 

Kusum jakich podkładów używasz? Ja ciągle mam kłopot z naturalnym podkładem, Clare Blanc nie zadowala mnie do końca i obawiam się, że tak będzie z każdym mineralnym :/ mam swój ulubiony nienaturalny podkład płynny ale chciałabym bardzo zastąpić go czym naturalnym. Najlepiej płynnym.

| 
|     | 
|  2015-10-03, 09:09 | #132 | ||
| Zakorzeniona Zmorah Zarejestrowany: 2007-12 Lokalizacja: Gdzieś na pograniczu Śląska i Małopolski 
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 

__________________ | ||
|     | 
|  2015-10-03, 09:16 | #133 | |
				 | 

Cytat: 
 Kupilam niedawno kilka probek 100% pure: podklady, krem koloryzujacy, korektory i niestety porazka. Zamowilam teraz kilka probek, m.in. podklad K. Weis, bo jestem go bardzo ciekawa. Jest koszmarnie drogi, ale zobaczymy. 
				__________________ "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz - z wzajemnością" A. Hopkins | |
|     | 
|  2015-10-03, 10:10 | #134 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2013-07 
				 | 

A co myślicie o tym podkładzie/kremie BB- jakoś nie widzę specjalnej różnicy w kolorach na tym zdjęciu na skórze   - miał ktoś może? http://www.innisfreeworld.com/produc...?prdSeq=10312# | 
|     | 
|  2015-10-03, 11:53 | #135 | 
| Makeup challenge winner Zarejestrowany: 2009-10 Lokalizacja: Trzecia planeta od Słońca 
				 | 

Witajcie, Czy mogę przyłączyć się do wątku? Pasjonują mnie kosmetyki ekologiczne. Bez problemu można kupić pielęgnację, niestety z kolorówką jest dużo gorzej. Wciąż szukam. Znacie jakieś marki? Z pielęgnacji ostatnio odkryłam ręcznie robione mydełka z Pszczelej Dolinki. Najbardziej przypadło mi do gustu brzoskwiniowe i bananowo-brzoskwiniowe.  Troszkę może są za duże, ale szybko wymydlają się do wygodnej wielkości. 
				__________________ Art is never finished, only abandoned. Leonardo da Vinci | 
|     | 
|  2015-10-03, 13:24 | #136 | |
				 | 

Cytat: 
   Miałam próbkę kremu koloryzujacego 100% pure i porażka. Ale oglądam na YouTube filmiki z pudrami, w kompakcie i prasowanym no i zaczęłam się zastanawiać nad nimi. | |
|     | 
|  2015-10-03, 14:13 | #137 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-01 
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
  najbardziej interesuje mnie podklad KW   | ||
|     | 
|  2015-10-03, 14:47 | #138 | 
				 | 

A już myślałam, że mam spokój z chorobami. Jak stwierdzę, że to od nabiału to mąż na mnie oczy wywala jak na nie normalną.   A jednak żywienie ma na mnie duży wpływ.  Zaniedbałam się ostatnio, za dużo słodyczy. Teraz znowu jest motywacja aby się zabrać za siebie. 
|     | 
|  2015-10-03, 21:23 | #139 | ||
				 | 

Cytat: 
  Uzywam go codziennie pod oczy. I juz chyba nie kupie innego. Dam znac co to przyjedzie  A raczej chyba juz przyjechalo, bo mam jakies awizo. Cytat: 
  Ale przynajmniej dzisiaj na miescie zjadlam chinczyka z tona warzyw zamiast kebaba   
				__________________ "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz - z wzajemnością" A. Hopkins | ||
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2015-10-03, 21:34 | #140 | |
				 | 

Cytat: 
 Pamietam o Pixie  Ty i Sicilia mi go polecalyscie  Tylko jeszcze nie dojrzalam do jego formuly  boje sie, ze bedzie mi wlazil w zmarchy   Jak zamawialas probki z Plants of Geauty? na stronie nie moge odszukac takiej opcji   | |
|     | 
|  2015-10-03, 21:48 | #141 | |
				 | 

Cytat: 

__________________ "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz - z wzajemnością" A. Hopkins | |
|     | 
|  2015-10-03, 22:41 | #142 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2010-08 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Któraś była dziś na evencie Zuii?  Bo ja byłam o 15.00, ale nie wiem, czy któraś też była  Natomiast dzielę się rabatem 15% na zakupy w sklepie internetowym: www.zuii.naturativ.pl hasło DAWKAPIĘKNA Cytat: 

__________________ Reklama kosmetyków na mnie nie działa, dopiero lista składników  naturalnie proste | |
|     | 
|  2015-10-04, 09:46 | #143 | |
				 | 

Cytat: 
 ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Zainteresował mnie jeszcze Skin blemish balm, firmy Cell Fusion C. Ma świetne opinie, tylko jedna wadę: kolor. | |
|     | 
|  2015-10-04, 11:07 | #144 | |
				 | 

Cytat:  Pisalas wyzej, ze mialas tez probke korektora 100% i Ci nie pasowal, mozesz napisac dlaczego ? | |
|     | 
|  2015-10-04, 15:15 | #146 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-11 Lokalizacja: tam gdzie praca, pasja i przyszłość 
				 | 

Cytat: 
 w TK MAXX są błyszczyki Burt's Bees za 16,99 zł. Strasznie fajnie wyglądają  http://www.burtsbees.co.uk/natural-p...lip-gloss.html 
				__________________ Miłośniczka kosmetyków naturalnych i nietestowanych na zwierzętach Jestem Naturalna Dusza  Podróże Duszy  Wybierz Zielone z CCL | |
|     | 
|  2015-10-04, 16:38 | #147 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-12 
				 | 

Ja jak zwykle zapytam czy coś ciekawego wpadło Wam w oko na Oko  i pod oko z naturalnych produktów.Tak marzy mi się produkt bez alkoholu,w miarę eco i tłuściutki...Brak czasu powoduje ,że nie mam siły przewertować wszystkich info na wizażu. Do tego mój ostatni krem podrażnia mi spojówki tak bardzo ,że i  nie mam siły wpartywać się w ekran kompa. Dziękuje z góry za cenne porady.

| 
|     | 
|  2015-10-04, 17:24 | #148 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2010-08 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Cytat: 

__________________ Reklama kosmetyków na mnie nie działa, dopiero lista składników  naturalnie proste | |
|     | 
|  2015-10-04, 17:51 | #149 | 
				 | 

I dlatego ja przestałam kupować kremy specjalne pod oczy. Nic nie robią albo chcą mi oczy wypalić. Ja muszę mieć bez konserwantów całkowicie krem, np. taki fitomed bezwodny nr 4 jest fajny,  tłusty i nadaje się tylko na noc, ale jak użyje go w małej ilości to mi nawet nie przeszkadza a zmarszczki lekko wygładzi .

|     | 
|  2015-10-04, 18:52 | #150 | |
				 | 

Cytat: 
  Potrzebuje tez czegoś do wykończenia, nalepiej pudru w kamieniu i jestem bliska by zamówić 100% pure w kamieniu. | |
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:59.