Mamusie październikowe 2015, część 8 :) ! - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-02, 19:48   #2911
Daisy 85
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 8 :) !

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
dolargen 35%
położna mi mówiła, żeby w życiu tego nie brać...

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
A u nas kryzys Cyc-spanie 5 minut-bek-ryk żałosny całą piersią-cyc-spanie 5 minut-bek-ryk.... poddałam się o 18.15, Pan Sówka został uraczony mm w ilości 60 ml, wypił duszkiem i zapadł w szczęśliwy, spokojny sen ...
Kochana cierpliwości i spokoju, mi mówili, że najgorsze to chcieć za wszelką cenę i słuchać dookoła, że trzeba karmić cycem, bo wtedy się blokada włącza, a jak Ty jesteś znerwicowana to i Pan Sówka to czuje, zobaczysz wszystko się unormuje, może mały potrzebuje więcej czasu, żeby się do cyca przyzwyczaić...

Cytat:
Napisane przez amelia177 Pokaż wiadomość
Ale jestem wykończona po tym KTG :/
Mała miała czkawkę na początku i co chwilę wciskałam ruchy, a skurcze były nawet po 100%. Tętno ciągle wysokie ponad 160 :/ skurcze pisały się różnie 30,40,60 no a nawet 100% a mała ciąąąąąąąąagle się ruszała :/ i w sumie teraz też szaleje. Boję się trochę, że za mocno się rusza :/
bo wczoraj w nocy też tańczyła, że musiałam z łóżka wstawać...
Niby lekarz nie mówił, że coś jest nie tak na tym KTG:/ ale jakiś taki młodzian...jak pytałam o te ruchy, to mówił, żeby przyjechać na IP jak będą jakieś gwałtowne a wg wszystkie takie są (( Podłamałam się trochę i już nie wiem co myśleć.
Lepiej, że się rusza mocno niż słabo, ja bym się nie marwiła, może po prostu masz dużo wód i jest jeszcze w stanie wykonywać gwałtowne ruchy

Cytat:
Napisane przez Doorisska Pokaż wiadomość
Ja się zastanawiam czy mam się gdzieś zgłosić na ktg? Bo lekarz mi nie kazał. Wizyta w pn. A od wczoraj po terminie...
kurcze, może podjedź na IP i zapytaj
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 19:49   #2912
lotuus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Lepiej już być gotowym

No oxy się nie zgodziłam. Chyba że będzie konieczne, ale lewatywe sama chcę. Wolę lewatywę niż niespodziankę na sali porodowej
Co do nacięcia tez bez potrzeby nie chcę. Jak będzi epołozna widziała że mocno mogę pęknąć to lepiej naciąć, bo pęknięcie mogą być duże i w różnych miejscach:/
właśnie ten plan to takie wypisywanie życzeń nie znając kompletnie tematu;/ z tym nacięciem to chyba faktycznie poddam się ocenie połoznej.. a z lewatywą- jestem tak strasznie niedotykalska, że wolałabym tego uniknąć, ale wiadomo, czym to moze poskutkować

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Z tym nacięciem i pęknięciem jest różnie. Teoretycznie pękasz tak gdzie jest najsłabsze miejsce..ale może być tak, że pękniesz bardzo mocno, aż do odbytu np..a naciąć raczejv nacinają tyle ile potrzeba. Ja myśle, ze najlepiej napisać w planie, że prosi się o możliwą ochronę krocza, ale też nie ma co za wszelką cenę się wzbraniać.
tak też zrobię, dzięki

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
O w Moim szpitalu napisane jest 37% nk to chyba o to chodzi? a skąd oni biora te dane w ogóle? i co oznacza ta trzecia kolumna?

Mi też sie wydaje, że lepiej jak natną niż samoistne pęknięcie... ale nigdy nie przeżyłam tego, wiec doświadczenie mam zerowe Ale na logikę wydaje mi się, że pęknięcie nie jest równe, nie wiadomo jak daleko się pęknie.. a jak natną to jakąś kontrolę chyba nad tym matną...
u mnie 35nk- chyba tragedii nie ma. następna kolumna to znieczulenie dolarganem

Cytat:
Weszłam na stronkę...więc u mnie 27% nacinąją, 43% cesarek..40% też stosuję się dolargan, którego ja na pewno nie chce...no i jest też napisanę, że stosują zzo..pytanie czyt zdązą i będzie miał kto je wykonać
oj, jak ja liczę na zzo, bez tego sobie nie wyobrażam porodu
u mnie cc jest 30%- co potwierdza opinię o szpitalu, że za wszelką cenę próbują przeprowadzać sn pomimo, iż kobieta się bardzo męczy. martwi mnie to..

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
Nie bierz wszystkiego tak na sztywno, że albo w prawo albo w lewo. Znajoma mówiła że jej nie nacięli krocza bo małe dziecko, małe dziecko. I sama powiedziała że pękła w "rozgwiazde" i wolałaby być nacięta.
masz rację, wszystko zależy od danego przypadku ja akurat mam w sobie dużą dziecinkę, w niespełna 38tc 3,5kg. będzie ciężko coś czuje. za to brzuszek mam mały- 102 w obwodzie

Cytat:
Dziewczyny a wy ten plan porodu to w formie pisemnej z neta bierzecie? bo widziałam, że na tej stronie gdzie rodzić można sobie wydrukować taki plan porodu...
ja ściągnęłam gotowiec z neta
lotuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 19:51   #2913
ada32
Wtajemniczenie

Oli...kibicuje Ci całym sercem..chcesz karmić piersią..to cudowna mysl😍.....

Oli przede wszystkim należałoby jednak przetrwać kryzys..ktory, jak wiesz zazwyczaj pojawia sie po 3tygodniu od porodu..wówczas mm w ogóle w domu nie powinno byc😊..nie kusi..nie ma łatwo trzeba karmić tylko i wyłącznie piersią..tylko wtedy osiągniemy sukces..kochana moja.. nie pisze o tym po to by zdołować tylko po to ..by zmotywować..bo jesli chcesz karmić tylko piersią to tak rob..a jak mieszanie to niestety..ale licz sie z zanikającą ilością mleczka jak i coraz częstszym nawolywaniem malego(płaczem)o butle ..bo mu lżej..latwiej..wygodniej zaspokoić glod😊 ja wiem ze Ty to wszystko wiesz..ale wiesz..po "fachu"przypominam Ci..bom weteranka kp..przemysl kochanie na spokojnie sprawę karmienia maluszka..jesli jednak chcesz przetrwać kryzys..nie jest za późno..jesli mogę pomoc to posłuchaj:....

Najlepszym..sprawdzonym przez wiele matek jak i przeze mnie sposobem na przetrwanie kryzysu laktacyjnego jest zamknięcie się na dobę dwie czasem trzy z dzieckiem sam na sam ..w przytulnym pokoju..tylko Ty i malutki..ciagle i na każde zawołanie podawać pierś..w różnych pozycjach..nawet na golaska..skora do skory by bylo przyjemnie i mamusi i dzidziusiowi..przytulac sie..glaskac..miziac..cia gle proponowac cycusia..bardzo ważne jest by mama miała spokój..pomoc osób trzecich (mąż córki) jest bardzo cenne w tym czasie ..przy gotowaniu obiadu sprzątaniu itd..fajnie najpierw to ustalic z bliskimi..takie odizolowanie sie trwa zazwyczaj od doby do trzech..dziecko rozkręci laktacje do swoich potrzeb i zrozumie ze jedynym najlepszym dla niego pokarmem jest mleczko mamusi..ale tak jak mowie ..może być ciężko ..maly będzie sie stawial..plakal..odwracal głowę..prezyl się..to wszystko może bardzo bolec serduszko mamy..i tak jest ale to wszystko minie..laktacja sie ustabilizuje do potrzeb małego i sukces karmienia przez wiele miesięcy ..warto powalczyć te pare dni😚...

Pozdrawiam 😚 trzymam kciuki...

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 19:51   #2914
Doorisska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
położna mi mówiła, żeby w życiu tego nie brać...

Kochana cierpliwości i spokoju, mi mówili, że najgorsze to chcieć za wszelką cenę i słuchać dookoła, że trzeba karmić cycem, bo wtedy się blokada włącza, a jak Ty jesteś znerwicowana to i Pan Sówka to czuje, zobaczysz wszystko się unormuje, może mały potrzebuje więcej czasu, żeby się do cyca przyzwyczaić...

Lepiej, że się rusza mocno niż słabo, ja bym się nie marwiła, może po prostu masz dużo wód i jest jeszcze w stanie wykonywać gwałtowne ruchy

kurcze, może podjedź na IP i zapytaj
Po cichu liczę że się coś ruszy.
Już wzielam gorący prysznic.
A jak nie to chyba zadzwonie do koleżanki położnej,może mi coś doradzi. Choć ona sama urodziła we wrześniu i przenosiła 6dni

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50L przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-10-02, 19:59   #2915
Amelie04
Zakorzenienie

Ja juz po. Ktg ok zlapal mnie jeden skurcz jak to powiedziala polozna szczypawka na 20-25 hehe
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 20:02   #2916
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
Toska mnie brzuch w ogóle nie opadł, cały czas wysoko, tak to nie bolało , tylko dziś chyba się tak koza ułożyła że gniecie u góry, po bokach i w podbrzuszuteraz trochę lepiej ale popołudniu łaziłam i jojczyłam ..a Tż tylko ciągle:wytrzymaj , już niedługo , jeszcze 4 dni"-AŻ 4 dni!!!
Aaaa no to wszystko jasne
I tak masz dobrze. Mnie przetrzymają maks jeszcze 20 dni

Cytat:
Trochę mi glupio. Bo tam ordynatorem jest mój lekarz. No a on nie kazał się zgłaszać.

No to lipa trochę :/

Cytat:
Napisane przez lotuus Pokaż wiadomość
oj, jak ja liczę na zzo, bez tego sobie nie wyobrażam porodu
u mnie cc jest 30%- co potwierdza opinię o szpitalu, że za wszelką cenę próbują przeprowadzać sn pomimo, iż kobieta się bardzo męczy. martwi mnie to..
Rodziłam pierwsze dziecko w takim szpitalu ( statystyki 26% cc) i nigdy więcej
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 20:09   #2917
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Trochę mi glupio. Bo tam ordynatorem jest mój lekarz. No a on nie kazał się zgłaszać.
ja bym się tym nie przejmowała, po prostu powiedz, że to Twoja pierwsza ciąża i się martwisz czy wszystko jest ok...

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Ja juz po. Ktg ok zlapal mnie jeden skurcz jak to powiedziala polozna szczypawka na 20-25 hehe
szczypawka, dobre

a z tym nacięciem to ja bym się tak nie wzbraniała, bo przeważnie pierworódki są nacinane, zwłaszcza przy większych dzieciakach i ten fakt też w wielkiej mierze skłania mnie ku cc ze względu na moje żylaki na wargach, bo nie mogą naciąć a nie chcę popękać wzdłuż i wszerz...
Stary 2015-10-02, 20:10   #2918
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Ciekawa jestem co by mi takie ktg pokazalo musze pogadać w pon z Lekarzem zobaczymy czy stwierdzi, że powinniśmy jezdzix czy nie.

Dziś rozmawiałam z mama na temat porodu i ta do mnie z tekstem, żebym się nie bała..Przecież jak się zacznie to przyjadą do mnie do szpitala oczywiście jeśli będą w domu..chyba się zdziwiła jak ja z błędu wyprowadziła musze z rodzinka na spokojnie pogadać czego chcemy z Tz
Stary 2015-10-02, 20:12   #2919
Daisy 85
Wtajemniczenie

Gdzie Wy te statystyki sprawdzacie?!?!?! ja też chcę zerknąć jak w moim szpitalu to wygląda
Stary 2015-10-02, 20:16   #2920
lotuus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość

Rodziłam pierwsze dziecko w takim szpitalu ( statystyki 26% cc) i nigdy więcej
męczyli Cię? powiedz coś więcej
ogólnie moje województwo jako jedyne chyba nie ma ani 1 pola na czerwono odnośnie cesarek (>40%)

Cytat:
Gdzie Wy te statystyki sprawdzacie?!?!?! ja też chcę zerknąć jak w moim szpitalu to wygląda
http://www.gdzierodzic.info/
Stary 2015-10-02, 20:17   #2921
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Strona gdzierodzic, znajdź swój szpital i jak w niego wejdziesz to tam są statystyki i opinie
Stary 2015-10-02, 20:23   #2922
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
męczyli Cię? powiedz coś więcej
ogólnie moje województwo jako jedyne chyba nie ma ani 1 pola na czerwono odnośnie cesarek (>40%)
Pisałam tutaj kilka razy
Dwa dni całe leżałam pod kroplówkami z oksy żeby wywołać poród, przy czym drugiego dnia miało być cc jak się nie uda, ale zmiana lekarzy i jednak nie zrobili. Trzeciego dnia o 5 rano zabrali mnie na porodówkę, przebili pęcherz i znowu cały dzień pod oksy. Urodziłam o godz 20 i dostałam krwotoku.
Każdego dnia byłam na czczo i cały dzień nie jadłam :/ to tak w skrócie.
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 20:26   #2923
ktosiula
Wtajemniczenie

Hej! Nie mam czasu nadrobić... Ale chyba po vikicullen nie było żadnego porodziku z tego co widzę.

Oliath kryzys laktacyjne widzę u Was. Dobrze wiesz, że to minie. Głowa do góry!

U mnie nawał, że zaraz cycki pękną. Była dziś u nas położna, super babka. Tylko się za siedziała, taka gaduła. Była 2,5h a ja myślałam że z głodu padnę ;P

Edytowane przez ktosiula
Czas edycji: 2015-10-02 o 20:27
ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 20:26   #2924
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
AAAAAA To jak 20 czy 30 lat temu

w tajemnicy
Tosia, cieszę się strasznie że mały wydobrzał

A u nas kryzys Cyc-spanie 5 minut-bek-ryk żałosny całą piersią-cyc-spanie 5 minut-bek-ryk.... poddałam się o 18.15, Pan Sówka został uraczony mm w ilości 60 ml, wypił duszkiem i zapadł w szczęśliwy, spokojny sen ...

NIECH MNIE KTOŚ POCIESZY tak strasznie chcę karmić

EDIT: Ja tutaj sprawdzałam statystyki szpitalne: http://www.gdzierodzic.info/
Oliath ja bym nie dawala mm
wiem ze ty jestes kobieta pracujaca i nie polezysz z mlodym ale tylk ow ten sposob ci sie laktacja rozkreci
masz laktator wiec mozesz po kazdym karmieniu (tylko sumiennie) odciągać nawet jak na pusto bedziesz ciagnac na poczatku to i tak warto bo po kilku dniach wiecej bedize dla Kubulka i coraz wiecej bedziesz sciagac

bylam w Ross sa w pormocji podklady do przewijania http://m.rossnet.pl/Produkt/Babydrea...,6055,rossne14

a i wpadlam na iscie genialną myśl kto najszybciej urodzi - ta ktora ma w wyprawcepieluszki flanelowe w żyrafy : diabelek:

Edytowane przez kasiapruszkow
Czas edycji: 2015-10-02 o 20:29
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 20:30   #2925
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
Strona gdzierodzic
dziękuję
piszą, że cc 50% , nk 23,7%, zd 2,3%
i tu nasuwa mi się pytanie co to jest nk i zd?????

własnie wyczytałam, że 13.10 jest wielkie otwarcie nowych sal oddziału połozniczego w szpitalu gdzie będę rodzić, nawet tablety podobno będą na wyposażeniu
a tu kilka fotek
http://www.czt.com.pl/files/pages/45...31dc569da4.jpg
http://www.czt.com.pl/files/pages/45...62681a211f.jpg
http://www.czt.com.pl/files/pages/45...a3956aee87.jpg
obym nie urodziła przed 13.10

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Cytat:
Pisałam tutaj kilka razy
Dwa dni całe leżałam pod kroplówkami z oksy żeby wywołać poród, przy czym drugiego dnia miało być cc jak się nie uda, ale zmiana lekarzy i jednak nie zrobili. Trzeciego dnia o 5 rano zabrali mnie na porodówkę, przebili pęcherz i znowu cały dzień pod oksy. Urodziłam o godz 20 i dostałam krwotoku.
o ku..a

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
U mnie nawał, że zaraz cycki pękną. Była dziś u nas położna, super babka. Tylko się za siedziała, taka gaduła. Była 2,5h a ja myślałam że z głodu padnę ;P
super, że mleczko jest
Stary 2015-10-02, 20:32   #2926
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
dziękuję

własnie wyczytałam, że 13.10 jest wielkie otwarcie nowych sal oddziału połozniczego w szpitalu gdzie będę rodzić, nawet tablety podobno będą na wyposażeniu
a tu kilka fotek

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

o ku..a

super, że mleczko jest
najedz myszka na te skroty to ci sie wyswietli opis ;p;pp
a nowe salki ladnie sie prezentuja
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 20:33   #2927
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Nadrobilam was tak byle jak ale narobilam
Elve wiedzialam ze suszarka sie nie przyda ja nawet nie pakuje tylko miejsca za duzo zajmie
Ale wzielam suchy szampon i naprawde wam polecam jak bedziecie miale tluste wlosy to psikacie i jeden dzien wygladaja jak swieze oczywiscie najpierw polecam wyprobowac w domu
Tz w domu to nie ma kiedy pisac sexil byl i czulam sie jak dziewica masakra jakas ... czy mi sie grazyna zrosla przez 2tygodnie???
Drinki galaretki zrobione na imprezke szykuje kolacje i zaraz wkoncu sie poloze
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 20:34   #2928
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:

a i wpadlam na iscie genialną myśl kto najszybciej urodzi - ta ktora ma w wyprawcepieluszki flanelowe w żyrafy : diabelek:
O kurde. Trzeba się bujnąć do sklepu jutro
Cytat:
a tu kilka fotek
obym nie urodziła przed 13.10 [COLOR="Silver"]
uuuuuuuu warto poczekać
Stary 2015-10-02, 20:35   #2929
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Malusio ja zapisana jestem na pon ciekawe co z tego wyniknie hmm. .
Stary 2015-10-02, 20:35   #2930
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
uff, dobrze, że mam w serduszka i oczywiście sówki

Cytat:
najedz myszka na te skroty to ci sie wyswietli opis ;p;pp
a nowe salki ladnie sie prezentuja
dzięki, ja niekomputerowa jestem
Stary 2015-10-02, 20:39   #2931
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Pisałam tutaj kilka razy
Jej ale przeszłaś katorgę

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:
wiem ze ty jestes kobieta pracujaca i nie polezysz z mlodym ale tylk ow ten sposob ci sie laktacja rozkreci
masz laktator wiec mozesz po kazdym karmieniu (tylko sumiennie) odciągać nawet jak na pusto bedziesz ciagnac na poczatku to i tak warto bo po kilku dniach wiecej bedize dla Kubulka i coraz wiecej bedziesz sciagac

bylam w Ross sa w pormocji podklady do przewijania http://m.rossnet.pl/Produkt/Babydrea...,6055,rossne14

a i wpadlam na iscie genialną myśl kto najszybciej urodzi: - ta ktora ma w wyprawcepieluszki flanelowe w żyrafy :
Haha pewnie dużo takich jest np. Ja
Stary 2015-10-02, 20:39   #2932
natalitka1988
wkręcona :)

Daisy ale wypas! pozazdrościć! warto czekać
Stary 2015-10-02, 20:40   #2933
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
Oli...kibicuje Ci całym sercem..chcesz karmić piersią..to cudowna mysl😍.....

Oli przede wszystkim należałoby jednak przetrwać kryzys..ktory, jak wiesz zazwyczaj pojawia sie po 3tygodniu od porodu..wówczas mm w ogóle w domu nie powinno byc😊..nie kusi..nie ma łatwo trzeba karmić tylko i wyłącznie piersią..tylko wtedy osiągniemy sukces..kochana moja.. nie pisze o tym po to by zdołować tylko po to ..by zmotywować..bo jesli chcesz karmić tylko piersią to tak rob..a jak mieszanie to niestety..ale licz sie z zanikającą ilością mleczka jak i coraz częstszym nawolywaniem malego(płaczem)o butle ..bo mu lżej..latwiej..wygodniej zaspokoić glod😊 ja wiem ze Ty to wszystko wiesz..ale wiesz..po "fachu"przypominam Ci..bom weteranka kp..przemysl kochanie na spokojnie sprawę karmienia maluszka..jesli jednak chcesz przetrwać kryzys..nie jest za późno..jesli mogę pomoc to posłuchaj:....

Najlepszym..sprawdzonym przez wiele matek jak i przeze mnie sposobem na przetrwanie kryzysu laktacyjnego jest zamknięcie się na dobę dwie czasem trzy z dzieckiem sam na sam ..w przytulnym pokoju..tylko Ty i malutki..ciagle i na każde zawołanie podawać pierś..w różnych pozycjach..nawet na golaska..skora do skory by bylo przyjemnie i mamusi i dzidziusiowi..przytulac sie..glaskac..miziac..cia gle proponowac cycusia..bardzo ważne jest by mama miała spokój..pomoc osób trzecich (mąż córki) jest bardzo cenne w tym czasie ..przy gotowaniu obiadu sprzątaniu itd..fajnie najpierw to ustalic z bliskimi..takie odizolowanie sie trwa zazwyczaj od doby do trzech..dziecko rozkręci laktacje do swoich potrzeb i zrozumie ze jedynym najlepszym dla niego pokarmem jest mleczko mamusi..ale tak jak mowie ..może być ciężko ..maly będzie sie stawial..plakal..odwracal głowę..prezyl się..to wszystko może bardzo bolec serduszko mamy..i tak jest ale to wszystko minie..laktacja sie ustabilizuje do potrzeb małego i sukces karmienia przez wiele miesięcy ..warto powalczyć te pare dni😚...

Pozdrawiam 😚 trzymam kciuki...
Ada jesteś

Masz rację masz 100% cholernej racji!!!
ok, walczymy
jestem tak blisko sukcesu, że te 60 ml na dobę mm mogę odpuścić sobie... póki czas.

Cytat:
Dokładnie, wiem będę próbować czytałam gdzieś, że najlepszy sposób z laktatorem to CO GODZINĘ po 5 minut odciągać z każdej, niezależnie od karmienia, w nocy co 2 godziny. Kurczę, nie wiem czy dam radę, bo i tak chodzę nieprzytomna na maksa, ale może chociaż podejście zrobię................... ...........?
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 20:40   #2934
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
dziękuję

a tu kilka fotek

o ku..a

super, że mleczko jest
Wow jaki wypas prawie jak w hotelu. No to teraz musisz dotrwac do 13
Stary 2015-10-02, 20:40   #2935
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Ja mam żyrafki i testowe i flanelowe ale na poród sporo dziewczyn przede mną się szykuje
Stary 2015-10-02, 20:42   #2936
Doorisska
Rozeznanie

Cytat:
dziękuję

a tu kilka fotek

o ku..a

super, że mleczko jest
Gdzie to jest?

Stary 2015-10-02, 20:42   #2937
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
mamuśki te co wyszły już ze szpitala...
czy coś z listy wyprawkowej do szpitala wam się nie przydało??jest zbędne np szampon do włosów, szlafrok czy wkładki laktacyjne?? ile tych wkładek lakt. bierzecie ?? a na wyjście ze szpitala to raczej podpaski takie na noc pewnie bo jeszcze sporo leci?? o odp
Wkładek laktacyjnych mi zeszło mało, z 10 sztuk. Na wyjście podpaska taka na noc. Tym razem nie przydał mi się laktator i kapturki na piersi, ale miałam w pogotowiu bo za pierwszym razem były niezbędne. I starczyły mi 3 koszule i jeden ręcznik, ale tylko 2 doby byłam w szpitalu. Mnie się suszarka przydała

Cytat:
Ja miałam kiedyś palec zszywany i nie był to wcale straszny ból, a lekarz mówił że nawet faceci przy tym się z bólu zwijaja przy szyciu ciekawe czy to porównywalny ból do krocza
Ale to przecież znieczulają. Przy podaniu znieczulenia czuć ukłucia a przy szyciu ciągnięcie. Ale jak masz już swoje największe szczęście na piersi to reszta się nie liczy!

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Wiem co mi się nie przydało - suszarka Nie ma kiedy użyć
No patrz, a ja 2 razy użyłam

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 20:45   #2938
lotuus
Zadomowienie

Cytat:
Pisałam tutaj kilka razy
ja piernicze, co za męczarnia współczuję przeżyć
słyszałam właśnie, że ten mój szpital to właśnie z takich
Stary 2015-10-02, 20:47   #2939
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Daisy ale wypas! pozazdrościć! warto czekać
Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Wow jaki wypas prawie jak w hotelu. No to teraz musisz dotrwac do 13
no to trzymajcie kciuki, żebym dotrwała a tu się okaże, że mnie weźmie wczesniej i usłyszę "przykro mi, sale nie gotowe, będzie Pani leżała na korytarzu"

Cytat:
Gdzie to jest?
Centrum Zdrowia Tuchów w małopolsce
Stary 2015-10-02, 20:48   #2940
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
no to trzymajcie kciuki, żebym dotrwała a tu się okaże, że mnie weźmie wczesniej i usłyszę "przykro mi, sale nie gotowe, będzie Pani leżała na korytarzu"

Centrum Zdrowia Tuchów w małopolsce

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości