|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 8 :) !
położna mi mówiła, żeby w życiu tego nie brać...
Cytat:
to czuje, zobaczysz wszystko się unormuje, może mały potrzebuje więcej czasu, żeby się do cyca przyzwyczaić...Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2912 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
u mnie cc jest 30%- co potwierdza opinię o szpitalu, że za wszelką cenę próbują przeprowadzać sn pomimo, iż kobieta się bardzo męczy. martwi mnie to.. Cytat:
ja akurat mam w sobie dużą dziecinkę, w niespełna 38tc 3,5kg. będzie ciężko coś czuje. za to brzuszek mam mały- 102 w obwodzieCytat:
|
||||||
|
|
|
#2913 |
|
Wtajemniczenie
|
Oli...kibicuje Ci całym sercem..chcesz karmić piersią..to cudowna mysl😍.....
Oli przede wszystkim należałoby jednak przetrwać kryzys..ktory, jak wiesz zazwyczaj pojawia sie po 3tygodniu od porodu..wówczas mm w ogóle w domu nie powinno byc😊..nie kusi..nie ma łatwo trzeba karmić tylko i wyłącznie piersią..tylko wtedy osiągniemy sukces..kochana moja.. nie pisze o tym po to by zdołować tylko po to ..by zmotywować..bo jesli chcesz karmić tylko piersią to tak rob..a jak mieszanie to niestety..ale licz sie z zanikającą ilością mleczka jak i coraz częstszym nawolywaniem malego(płaczem)o butle ..bo mu lżej..latwiej..wygodniej zaspokoić glod😊 ja wiem ze Ty to wszystko wiesz..ale wiesz..po "fachu"przypominam Ci..bom weteranka kp..przemysl kochanie na spokojnie sprawę karmienia maluszka..jesli jednak chcesz przetrwać kryzys..nie jest za późno..jesli mogę pomoc to posłuchaj:.... Najlepszym..sprawdzonym przez wiele matek jak i przeze mnie sposobem na przetrwanie kryzysu laktacyjnego jest zamknięcie się na dobę dwie czasem trzy z dzieckiem sam na sam ..w przytulnym pokoju..tylko Ty i malutki..ciagle i na każde zawołanie podawać pierś..w różnych pozycjach..nawet na golaska..skora do skory by bylo przyjemnie i mamusi i dzidziusiowi..przytulac sie..glaskac..miziac..cia gle proponowac cycusia..bardzo ważne jest by mama miała spokój..pomoc osób trzecich (mąż córki) jest bardzo cenne w tym czasie ..przy gotowaniu obiadu sprzątaniu itd..fajnie najpierw to ustalic z bliskimi..takie odizolowanie sie trwa zazwyczaj od doby do trzech..dziecko rozkręci laktacje do swoich potrzeb i zrozumie ze jedynym najlepszym dla niego pokarmem jest mleczko mamusi..ale tak jak mowie ..może być ciężko ..maly będzie sie stawial..plakal..odwracal głowę..prezyl się..to wszystko może bardzo bolec serduszko mamy..i tak jest ale to wszystko minie..laktacja sie ustabilizuje do potrzeb małego i sukces karmienia przez wiele miesięcy ..warto powalczyć te pare dni😚... Pozdrawiam 😚 trzymam kciuki... |
|
|
|
#2914 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Już wzielam gorący prysznic. A jak nie to chyba zadzwonie do koleżanki położnej,może mi coś doradzi. Choć ona sama urodziła we wrześniu i przenosiła 6dni Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50L przy użyciu Tapatalka
|
|
#2915 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz po. Ktg ok
zlapal mnie jeden skurcz jak to powiedziala polozna szczypawka na 20-25 hehe
|
|
|
|
#2916 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I tak masz dobrze. Mnie przetrzymają maks jeszcze 20 dni ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2917 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a z tym nacięciem to ja bym się tak nie wzbraniała, bo przeważnie pierworódki są nacinane, zwłaszcza przy większych dzieciakach i ten fakt też w wielkiej mierze skłania mnie ku cc ze względu na moje żylaki na wargach, bo nie mogą naciąć a nie chcę popękać wzdłuż i wszerz... |
||
|
|
|
#2918 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawa jestem co by mi takie ktg pokazalo
musze pogadać w pon z Lekarzem zobaczymy czy stwierdzi, że powinniśmy jezdzix czy nie.Dziś rozmawiałam z mama na temat porodu i ta do mnie z tekstem, żebym się nie bała..Przecież jak się zacznie to przyjadą do mnie do szpitala oczywiście jeśli będą w domu..chyba się zdziwiła jak ja z błędu wyprowadziła musze z rodzinka na spokojnie pogadać czego chcemy z Tz
|
#2919 |
|
Wtajemniczenie
|
Gdzie Wy te statystyki sprawdzacie?!?!?! ja też chcę zerknąć jak w moim szpitalu to wygląda
|
|
|
|
#2920 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ogólnie moje województwo jako jedyne chyba nie ma ani 1 pola na czerwono odnośnie cesarek (>40%) Cytat:
|
||
|
|
|
#2921 |
|
Zakorzenienie
|
Strona gdzierodzic, znajdź swój szpital i jak w niego wejdziesz to tam są statystyki i opinie
|
#2922 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dwa dni całe leżałam pod kroplówkami z oksy żeby wywołać poród, przy czym drugiego dnia miało być cc jak się nie uda, ale zmiana lekarzy i jednak nie zrobili. Trzeciego dnia o 5 rano zabrali mnie na porodówkę, przebili pęcherz i znowu cały dzień pod oksy. Urodziłam o godz 20 i dostałam krwotoku. Każdego dnia byłam na czczo i cały dzień nie jadłam :/ to tak w skrócie.
|
|
#2923 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej! Nie mam czasu nadrobić... Ale chyba po vikicullen nie było żadnego porodziku z tego co widzę.
Oliath kryzys laktacyjne widzę u Was. Dobrze wiesz, że to minie. Głowa do góry! U mnie nawał, że zaraz cycki pękną. Była dziś u nas położna, super babka. Tylko się za siedziała, taka gaduła. Była 2,5h a ja myślałam że z głodu padnę ;P
Edytowane przez ktosiula Czas edycji: 2015-10-02 o 20:27 |
|
|
|
#2924 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiem ze ty jestes kobieta pracujaca i nie polezysz z mlodym ale tylk ow ten sposob ci sie laktacja rozkreci masz laktator wiec mozesz po kazdym karmieniu (tylko sumiennie) odciągać nawet jak na pusto bedziesz ciagnac na poczatku to i tak warto bo po kilku dniach wiecej bedize dla Kubulka i coraz wiecej bedziesz sciagac bylam w Ross sa w pormocji podklady do przewijania http://m.rossnet.pl/Produkt/Babydrea...,6055,rossne14 a i wpadlam na iscie genialną myśl kto najszybciej urodzi ![]() ![]() Edytowane przez kasiapruszkow Czas edycji: 2015-10-02 o 20:29 |
|
|
|
|
#2925 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
piszą, że cc 50% , nk 23,7%, zd 2,3%i tu nasuwa mi się pytanie co to jest nk i zd????? ![]() własnie wyczytałam, że 13.10 jest wielkie otwarcie nowych sal oddziału połozniczego w szpitalu gdzie będę rodzić, nawet tablety podobno będą na wyposażeniu ![]() a tu kilka fotek http://www.czt.com.pl/files/pages/45...31dc569da4.jpg http://www.czt.com.pl/files/pages/45...62681a211f.jpg http://www.czt.com.pl/files/pages/45...a3956aee87.jpg obym nie urodziła przed 13.10 ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2926 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a nowe salki ladnie sie prezentuja |
|
|
|
|
#2927 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadrobilam was tak byle jak ale narobilam
Elve wiedzialam ze suszarka sie nie przyda ja nawet nie pakuje tylko miejsca za duzo zajmie Ale wzielam suchy szampon i naprawde wam polecam jak bedziecie miale tluste wlosy to psikacie i jeden dzien wygladaja jak swieze oczywiscie najpierw polecam wyprobowac w domu ![]() Tz w domu to nie ma kiedy pisac sexil byl i czulam sie jak dziewica masakra jakas ... czy mi sie grazyna zrosla przez 2tygodnie??? Drinki galaretki zrobione na imprezke szykuje kolacje i zaraz wkoncu sie poloze
|
#2928 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2929 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja zapisana jestem na pon ciekawe co z tego wyniknie hmm. .
|
|
|
#2930 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2931 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
|
|
|
#2932 |
|
wkręcona :)
|
Daisy ale wypas! pozazdrościć! warto czekać
|
#2933 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz rację ok, walczymy jestem tak blisko sukcesu, że te 60 ml na dobę mm mogę odpuścić sobie... póki czas. Cytat:
|
|
#2934 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2935 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam żyrafki i testowe i flanelowe
|
#2936 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50L przy użyciu Tapatalka
|
|
#2937 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No patrz, a ja 2 razy użyłam
|
|
#2938 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
współczuję przeżyć słyszałam właśnie, że ten mój szpital to właśnie z takich
|
|
|
|
|
#2939 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a tu się okaże, że mnie weźmie wczesniej i usłyszę "przykro mi, sale nie gotowe, będzie Pani leżała na korytarzu" Centrum Zdrowia Tuchów w małopolsce
|
|
|
|
|
#2940 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

Cyc-spanie 5 minut-bek-ryk żałosny całą piersią-cyc-spanie 5 minut-bek-ryk.... poddałam się o 18.15, Pan Sówka został uraczony mm w ilości 60 ml, wypił duszkiem i zapadł w szczęśliwy, spokojny sen
...
to czuje, zobaczysz wszystko się unormuje, może mały potrzebuje więcej czasu, żeby się do cyca przyzwyczaić...

ja akurat mam w sobie dużą dziecinkę, w niespełna 38tc 3,5kg. będzie ciężko coś czuje. za to brzuszek mam mały- 102 w obwodzie
teraz trochę lepiej ale popołudniu łaziłam i jojczyłam ..a Tż tylko ciągle:wytrzymaj , już niedługo , jeszcze 4 dni"-AŻ 4 dni!!!

tak strasznie chcę karmić 
: - ta ktora ma w wyprawcepieluszki flanelowe w żyrafy 
współczuję przeżyć