|
|
#1051 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8
Cytat:
ale nic nie sprzedaje hehe
|
|
|
|
|
#1052 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
|
|
#1053 |
|
Zakorzenienie
|
Nadajesz miało być.dzizas co za słownik.
Ja z Gdańska konkretnie. Może gdzieś niedaleko jesteś? No chyba że chcesz pozostać anonimowa całkiem to zrozumiem |
|
|
|
#1054 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć, my po szczepieniu, dziękujemy za kciuki! Zosia waży 7390g, 66cm, czyli wagowo i wzrostowo 25 centyl. Ale lekarka mówi, że jest ok, bo najwidoczniej córa wydała się w mamę i tez będzie mala i drobna. Ze szczepień została nam ostatnia dawka pneumokokow, ostatnia dawka meningokokow typ B i menibgokoki typ C. Później w dopiero 13-14 miesiacu różyczka, ospa, odra.
Viola, biedna Ty i biedna Adzia. Zobaczysz, przejdzie wszystko. U nas tez były ciężkie chwile i wtedy zawsze biegam z Małą do lekarza, dla świetego spokoju wolę wiedzieć, że nie jest chora i płacz i marudzenie to skok... Paracetamol podalam jej tylko raz (jak bolało ją miejsce po bexero), dostała 100mg. Domima, nie łam się! Olaf może mieć skok! U nas też było ciężko i z dnia na dzień jak ręką odjął. Katt, witaj 😃 Hania, moja Zosia nie znosi leżeć na brzuszku, wiec nie mam takiego problemu. Ale generalnie nie ulewa od 3m. |
|
|
|
#1055 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Chcesz mieć drugie? To nie jesteś za stara
|
|
#1056 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam cicha nadzieje ze się uda z ta butla. Zobaczymy Cytat:
MAJKA ja też chyba kupie jutro soczek i spróbuje dać. Daje się rozcienczony na początek nie? ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- W ogóle to leżę juz w łóżku i za 10 min czyli punkt 22 gasze światło i spać. Taki bynajmniej mam plan
|
|
#1057 | |||||
|
Konto usunięte
|
TEN chrupek
![]() Cytat:
Moja Hania biedna ostatnio tylko jak ma isc spać w łóżeczku i wtedy protestuje zawzięcie i matke denerwuje a tak to od wtorku juz jest caly dzień zadowolona,uśmiechnięta, fikająca, czasem chwile pomuczy z nudów czy jak czegos chce,a ja nie zgadne od razu czego. ale bez wisku. a to zasypianie z rykami to tez rzadziej niz wcześniej, raz na dzien, raz na dwa dni. teraz wieczorem tez ze 20 minut pomarudziła, ale w tym moze ze 2 minuty płaczu by się zebrało. ja tak wzdycham, bo poddaje się jej terrorowi ostatnio eh .Cytat:
Cytat:
może moja też ryczy przed snem, bo sie boi że coś przegapi hehe :P drze się i trze oczy, żeby nie zasnąćCytat:
Cytat:
podobne mieliśmy popołudnia jak Wy z tym brakiem drzemki. ale dziś młoda miała tylko dwie - jedna 2,5 h, druga 40 minut po 16tej i zadowolona. no i spacerek pod wieczór w nowej bryce, super są te piankowe kola, dziur w chodnikach prawie nie czuję
|
|||||
|
|
|
#1058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet była dzielna i nie płakała przy ubieraniu. W ogóle to bardzo lubi wizyty u lekarza chyba, śmieje się i gaworzy aparatka nasza 😃 Jak narazie teraz tez jest w porządku, obrzęku nie ma, temperatury tez nie i zachowanie tez ok 😃 zobaczymy jak minie nam nocka. Mąż wraca do domu, zamowilam pizzę (ostatnio nasz piątkowy rytuał), a ja padam na pyszczek.. Dziś intensywny dzień za nami. Szczepienie, wizyta u teściów, długi spacer bo pogoda taka piękna, że żal było nie skorzystać... 😃 Generalnie pozytywne zmęczenie. |
|
|
|
|
#1059 |
|
Zakorzenienie
|
Siwdze i nadrabiam piszecie jak szalone.
Dziewczyny mloda mi 4 kupy dzis zrobila jest na mm.mozliwe ze to przez to ze zab sie wyrzyna.bo wydaje mi sie zewidac kreseczke. Przez tydzien nic mi nie przytyla.mam wage niemowleca w domu.martwie sie.ale w niedziele zwymiotowala mi tak porzadnie a pozniej byla mega kupa.moze przez to waga nie ruszyla sie Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1061 |
|
Zakorzenienie
|
GOCZEK no ja dałam ostatnio po szczepieniu nurofen na wieczór. Super ze z wózka jesteś zadowolona
zrób foto Hani w nowej bryce i wrzuć na fejsa! I oczywiście nie poszłam spać - ale wpadłam tylko na chwilę poinformować ze właśnie przeczytałam ze od pon w Lidl nowe słoiczków hippa - biała marchew o cukinia z ziemniakami. Teraz lecę juz - dobrej nocy!
|
#1062 |
|
Zakorzenienie
|
Wazylam ja 8 dni remu i nic nie przytyla a przez ostatnie szesc tygodni okolo pol.kg.
Jesli to cos pomoze waga ur.4500.spadek to 4120. Na poczatku slabo rosla.pozniej w miare a teraz ma 5 miesiecy i jakies 10 dni a waga jest tylko 2800 wieksza od.urodzeniowej.jest bardzo dluga cos kolo 70 napewno ma Je ladnie ale nie wiem czy dalej nie.ma anemii dopiero bedziemy pod koniec nast tyg badania powtarzac od urodzenia ma za malo hemoglobiny i zelazo.i ten i ten parametr ponizej dolnych granicy. Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1063 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
hahaha 😉 hahahahahah 😉 Cytat:
Pawelek dziekuje za brawa. Mama z tata dumni 😊
|
|
#1064 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zważ za tydzień i spokojnie bo większość dzieciaczków wątkowych bardzo zwolniła z przybieraniem. Hanka-dobranoc Starszy ma mega katar. Ryczy mi przez sen. Jejku. Jak dzieci chore to mam taki stres w środku ze szok. Nie pośpie dziś :/
|
|
#1065 |
|
Raczkowanie
|
Koperco, chyba wolałabym nie pisać...
Majka, no właśnie zawsze chciałam mieć dwoje, ale teraz przez ta moja terrorystke trochę zwatpilam Goczek, Hanki podobne charakterek od poczatku pokazuje ![]() Kana, dzielna Zosia ![]() Ja nie wiem czy spać czy czekać aż Mala się obudzi A propos szczepien - szczepi któraś na pneumo w tej opcji po 6m? |
|
|
|
#1066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj dupke podniósł raz na przewijaku ![]() Goczek - pokaż fotki wozu
|
|
#1067 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
Super ze Zosia taka dzielna
|
||||
|
|
|
#1068 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Majka szkoda szymusia. Biedny. Wycaluj go od wizazowej cioci 😊 Spac mi sie chce. Mam syf w domu. Dobrze ze pawko jeszcze nie mobilny bo by sie pobrudzil. Najgorzej podloge zapuscilam. Jednak piesek duzo brudzi... eh. Jutro licze ze synek pozwoli sprzatnac ze 3h mi potrzebne bo okna bym pomyla tez.
|
|
#1069 |
|
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;52981087]TEN chrupek
![]() ale napisałaś, ze masz depresje, a to choroba nie charakter. Nie szkoda Ci synka, tak w dłuzszej perspektywie,ze taką smutna, przejmujaca się wszystkim mame będzie mieć? Moja Hania biedna ostatnio tylko jak ma isc spać w łóżeczku i wtedy protestuje zawzięcie i matke denerwuje a tak to od wtorku juz jest caly dzień zadowolona,uśmiechnięta, fikająca, czasem chwile pomuczy z nudów czy jak czegos chce,a ja nie zgadne od razu czego. ale bez wisku. a to zasypianie z rykami to tez rzadziej niz wcześniej, raz na dzien, raz na dwa dni. teraz wieczorem tez ze 20 minut pomarudziła, ale w tym moze ze 2 minuty płaczu by się zebrało. ja tak wzdycham, bo poddaje się jej terrorowi ostatnio eh .ja 50tkę cześc KATT, masz córke imienniczke mojej Hanki i widze, że podobna z charakterku może moja też ryczy przed snem, bo sie boi że coś przegapi hehe drze się i trze oczy, żeby nie zasnąćale co sie stalo? karuzelka ja przestraszyla? dzięki, że to napisalaś o czopkach, zwrocę uwage na to. moze takie wrażenie z mojego pisanie, bo moj TZ to farmaceuta, taki wierzacy w dobrą moc leków i możliwe że pisałam, że chciał czopka podać. a i po szczepieniach chyba ze 2 razy podawaliśmy, jak bardziej marudna była. zresztą lekarka mowiła, że dziecko może bolec cos, zwłaszcza po szczepieniu i po co ma się męczyć, lepiej dać czopka. podobne mieliśmy popołudnia jak Wy z tym brakiem drzemki. ale dziś młoda miała tylko dwie - jedna 2,5 h, druga 40 minut po 16tej i zadowolona. no i spacerek pod wieczór w nowej bryce, super są te piankowe kola, dziur w chodnikach prawie nie czuję [/QUOTE]No pewnie ze mi szkoda. Wiadomo. Mam nadzieje ze prędko nie będzie rozumiał moich gorszych stanów.... A że jest jak jest.... hmm. .. dlatego wolę wtedy milczeć i zamknąć się w sobie... tak jest lepiej dla wszystkich... |
|
|
|
#1070 |
|
Zakorzenienie
|
Katt - ja narazie nie szczepie.
Dobranoc
|
#1071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3h z myciem okien - wow ![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Domima - :-* Zamknięcie w sobie na pewno nie jest dobre. Psycholog by Ci pomógł, pomyśl o tym
|
|
#1073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana ja mam 3 okna. I jedno lazienkowe malutkie 😊 a ogolnie to 50m mieszkanie 😉
|
|
#1074 |
|
Zakorzenienie
|
Pomyślę pomyślę.... jak tylko znajdę chwile by zadbać o siebie...
|
|
|
|
#1075 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
;* Cytat:
Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1076 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
noCytat:
Cytat:
Dzięki za wszystkie odpowiedzi o chrupkach
|
|||
|
|
|
#1077 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8
Cytat:
Sory za tą ilośc, ale od razu chciałam wszystko wyjaśnić hehe Wieke nas łączy tak patrzę - 3 tygodnie temu moja Adriana ważyła 6800 wiec teraz pewnie podobnie jak Twoja - my od poczatku konsekwentnie na 50 centylu![]() Chciałam rozszerzać za tydzień, Ale że tyle tych pobudek (i ogromna chęć zaczęcia już dziewczyny mi doradzily żeby może już teraz zacząć bo może nie dojada, ale jak ona tak mi dziś marudziła, niemowlak jej na chwile zostawić, to ciekawe co z jedzeniem by było - zobaczymy jutro. W dzień jje mi co 1,5-2 godziny- taki glodomor, w nocy do tej pory tez jedna pobudka tylko była, ale od 1,5 tygodnia gdzieś ok 4 przynajmniej. A i też mam 3 z przodu ![]() Cytat:
niech bliźniaczka jakiś feromony do mojej wyśle Dzielna Zosieńka! Super że już taka grzeczna![]() [1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;52981087]TEN chrupek ![]() ale napisałaś, ze masz depresje, a to choroba nie charakter. Nie szkoda Ci synka, tak w dłuzszej perspektywie,ze taką smutna, przejmujaca się wszystkim mame będzie mieć? Moja Hania biedna ostatnio tylko jak ma isc spać w łóżeczku i wtedy protestuje zawzięcie i matke denerwuje a tak to od wtorku juz jest caly dzień zadowolona,uśmiechnięta, fikająca, czasem chwile pomuczy z nudów czy jak czegos chce,a ja nie zgadne od razu czego. ale bez wisku. a to zasypianie z rykami to tez rzadziej niz wcześniej, raz na dzien, raz na dwa dni. teraz wieczorem tez ze 20 minut pomarudziła, ale w tym moze ze 2 minuty płaczu by się zebrało. ja tak wzdycham, bo poddaje się jej terrorowi ostatnio eh .ja 50tkę cześc KATT, masz córke imienniczke mojej Hanki i widze, że podobna z charakterku może moja też ryczy przed snem, bo sie boi że coś przegapi hehe :P drze się i trze oczy, żeby nie zasnąćale co sie stalo? karuzelka ja przestraszyla? dzięki, że to napisalaś o czopkach, zwrocę uwage na to. moze takie wrażenie z mojego pisanie, bo moj TZ to farmaceuta, taki wierzacy w dobrą moc leków i możliwe że pisałam, że chciał czopka podać. a i po szczepieniach chyba ze 2 razy podawaliśmy, jak bardziej marudna była. zresztą lekarka mowiła, że dziecko może bolec cos, zwłaszcza po szczepieniu i po co ma się męczyć, lepiej dać czopka. podobne mieliśmy popołudnia jak Wy z tym brakiem drzemki. ale dziś młoda miała tylko dwie - jedna 2,5 h, druga 40 minut po 16tej i zadowolona. no i spacerek pod wieczór w nowej bryce, super są te piankowe kola, dziur w chodnikach prawie nie czuję [/QUOTE]Super że Hanunia się naprawia Poka brykę
Kropka powitamy ok 23.04.2015 Edytowane przez violka848 Czas edycji: 2015-10-02 o 22:46 |
||
|
|
|
#1078 |
|
Konto usunięte
|
zdrówka dla Szymka, spokojnego snu Wam zyczę
no i brawa dla dzielnej Zosi, urocza jest Te dupki w gorze waszych dzieci to z pozycji na brzuchu, tak? czy jak na plecach lezą?, bo mnie ten przewijak Majki zmylił. bo u mnie na przewijaku to na plecach lezy zawsze. |
|
|
|
#1079 |
|
Zakorzenienie
|
Lece spac papa
|
#1080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twoja córa urodziła się bardzo duża, wiec może dlatego teraz wolniej przybiera... My startowalysmy od wagi 2420g, wiec jest różnica... Teraz wyhamowalysmy i to też jest ok dla dzieci w tym wieku. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:33.

ale nic nie sprzedaje
hehe

.

drze się i trze oczy, żeby nie zasnąć