Mamusie październikowe 2015, część 8 :) ! - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-02, 22:48   #2971
toskaKrk
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 8 :) !

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość

mój to by nigdy nie odmowil
Przecież nie odmówił tylko powiedział, że jak odpocznie

Oczy mi się zamykają, więc dobranoc
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 22:49   #2972
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
Oli...kibicuje Ci całym sercem..chcesz karmić piersią..to cudowna mysl😍.....

Oli przede wszystkim należałoby jednak przetrwać kryzys..ktory, jak wiesz zazwyczaj pojawia sie po 3tygodniu od porodu..wówczas mm w ogóle w domu nie powinno byc😊..nie kusi..nie ma łatwo trzeba karmić tylko i wyłącznie piersią..tylko wtedy osiągniemy sukces..kochana moja.. nie pisze o tym po to by zdołować tylko po to ..by zmotywować..bo jesli chcesz karmić tylko piersią to tak rob..a jak mieszanie to niestety..ale licz sie z zanikającą ilością mleczka jak i coraz częstszym nawolywaniem malego(płaczem)o butle ..bo mu lżej..latwiej..wygodniej zaspokoić glod😊 ja wiem ze Ty to wszystko wiesz..ale wiesz..po "fachu"przypominam Ci..bom weteranka kp..przemysl kochanie na spokojnie sprawę karmienia maluszka..jesli jednak chcesz przetrwać kryzys..nie jest za późno..jesli mogę pomoc to posłuchaj:....

Najlepszym..sprawdzonym przez wiele matek jak i przeze mnie sposobem na przetrwanie kryzysu laktacyjnego jest zamknięcie się na dobę dwie czasem trzy z dzieckiem sam na sam ..w przytulnym pokoju..tylko Ty i malutki..ciagle i na każde zawołanie podawać pierś..w różnych pozycjach..nawet na golaska..skora do skory by bylo przyjemnie i mamusi i dzidziusiowi..przytulac sie..glaskac..miziac..cia gle proponowac cycusia..bardzo ważne jest by mama miała spokój..pomoc osób trzecich (mąż córki) jest bardzo cenne w tym czasie ..przy gotowaniu obiadu sprzątaniu itd..fajnie najpierw to ustalic z bliskimi..takie odizolowanie sie trwa zazwyczaj od doby do trzech..dziecko rozkręci laktacje do swoich potrzeb i zrozumie ze jedynym najlepszym dla niego pokarmem jest mleczko mamusi..ale tak jak mowie ..może być ciężko ..maly będzie sie stawial..plakal..odwracal głowę..prezyl się..to wszystko może bardzo bolec serduszko mamy..i tak jest ale to wszystko minie..laktacja sie ustabilizuje do potrzeb małego i sukces karmienia przez wiele miesięcy ..warto powalczyć te pare dni😚...

Pozdrawiam 😚 trzymam kciuki...
Jak to jednak dużo zależy od człowieka... Oliath jest Ci wdzięczna i pisze że masz rację, a w moim odczuciu te słowa kierują matkę co najmniej na oddział nerwicowy. Terror totalny, potworne obciążenie psychiki matki.
Stary 2015-10-02, 22:50   #2973
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Spoko. Moja koleżanka jeszcze z dzieciństwa pracuje na kasie tam gdzie mój jeździ na zakupy i cały czas mu truje żeby dać znać jak urodze, bo chce mnie odwiedzić w szpitalu. Całą ciążę miała do mnie wpaść i nie znalazła czasu a mieszka 3 klatki dalej ode mnie. To że wzięła ślub z tym swoim dowiedziałam się z FB, a teraz chce do szpitala przyjechać Już się rozpędzam, żeby jej dac znać
u mnie do szpitala zakaz wjazdu ma nawet rodzina i bliscy znajomi, a co dopiero takie pseudo koleżanki, skąd się tacy ludzie w ogóle biorą... jak ktoś się nie interesuje całą ciążę to po co mi po porodzie, tłumaczę tylko te z moich znajomych, które mają problem z zajściem w ciążę, albo straciły ciążę, bo wiem jakie to uczucie, więc je w 100% rozumiem, że się nieco wycofały, bo sama taka byłam... ale nikogo poza tym...

Cytat:
Teraz jak sie Tomek nie bedzie najdal w max pol godziny to od razu rezygnujemy z kp bez bólu
dokładnie, bez parcia, bo to jeszcze bardziej wzmaga uczucie bezsilności i frustracji...

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
melduję że ja nadal w dwupaku ale nie mam weny na pisanie... ani siły.. ani ochoty... dołek :/
biedulka

Cytat:
Dziewczyny czy mi sie zdaje, czy dzidzius jest bardzo wyczulony na dzwieki z zewnatrz? Bo podczas tego ktg jak zaczelam gadac z Tz,albo on zakaslal to Tomek od razu sie poruszal i tetno 150 , a jak byla cisza to tetno 120-130
moja reaguje na głośną muzykę, zwłaszcza jak w samochodzie sobie włączam, wtedy fika strasznie i się zastanawiam czy ją straszę czy jej się podoba

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
Pisalam juz na FB ale dodam i tu, ze po wizycie u mnie ok. Maks idealny na ten dzień ciąży, waży dokładnie 3204g, głowka obwód 33,1cm. Wód w sam raz, łożysko sprawne. Nic, tylko rodzic teraz Kolejna wizyta 15.10., ale 12.10. moge przyjsc do niego na oddział i mi zrobi na nfz ktg No chyba ze urodze do tego czasu

Tymczasem musze leciec bo mi zaraz padnie bateria na tablecie, na tel. mi wizaz szwankuje, a ładowarka jest w pokoju w którym TŻ sie zamknal na klucz bo ma focha... dzis spie znow sama
super, że wizyta ok, ale nie fajnie, że Twój ma focha to Ty masz prawo się fochać w ciąży o wszystko, a facet powinien teraz przy Tobie na paluszkach chodzić!!!

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Kochane - dziękuję Wam bardzo za słowa pocieszenia Nie mogłam się nie odezwać po takim wsparciu - jesteście niezawodne ! Na szczęście dziś wysiadł Internet u TŻ w pracy i wrócił do domu wcześniej, bo nie mogli nic robić. Poszliśmy na spacer do lasu a potem na obiad i zakupy i już mi lepiej. Nawet ludzie w supermarkecie, którzy się na mnie gapia jak na okaz w zoo mnie tak nie drażnili jak zwykle - ale komemtarze pod tytułem - "o Pani to chyba niedługo rodzi" mogli by sobie darować... Dobrze że zaczął się weekend i TŻ będzie ze mną to damy radę Jutro rano idziemy na KTG niestety tym razem na IP więc pewnie sobie trochę poczekamy zanim mnie przyjmą. Ważne że razem.

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Do tych komentarzy to już trzeba przywyknąć, ja wpuszczam jednym uchem i wypuszczam drugim zazdroszczę Ci, że masz męża przy sobie i że poświęca Ci tyle uwagi
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 22:51   #2974
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Elve wiedzialam ze suszarka sie nie przyda ja nawet nie pakuje tylko miejsca za duzo zajmie
Ale wzielam suchy szampon i naprawde wam polecam jak bedziecie miale tluste wlosy to psikacie i jeden dzien wygladaja jak swieze oczywiscie najpierw polecam wyprobowac w domu
Nie cierpię tego
Stary 2015-10-02, 22:54   #2975
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Jak to jednak dużo zależy od człowieka... Oliath jest Ci wdzięczna i pisze że masz rację, a w moim odczuciu te słowa kierują matkę co najmniej na oddział nerwicowy. Terror totalny, potworne obciążenie psychiki matki.
dokladnie zgadzam sie w 1000%. to znaczy, ze jednak wyrodna nie jestem
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 22:55   #2976
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny jaki szok :O wplacałam pieniadze we wplatomacie i to w placowce banku , patrze a oni 12zł pobrali za transakcje : OO
Lolek dlatego ja zanim z czegoś skorzystam sprawdzam toip (taryfę opłat i prowizji) bo banki niezłą kasę na naszej niewiedzy zarabiają :/

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Przecież nie odmówił tylko powiedział, że jak odpocznie

Oczy mi się zamykają, więc dobranoc
Dobranoc
Stary 2015-10-02, 22:57   #2977
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Teraz tylko czekac na wymarzony porod ... [COLOR="Silver"]
i takiego Ci własnie życzę

Cytat:
Nie tykam zarazy dzisiaj
uwielbiam Twoje teksty

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
SPróbowałam mojego obudzić, bo mi obiecał że "później", to usłyszałam: "daj mi odpocząć"

Cytat:
Z pokarmem jest progres
To fajnie, 3mam kciuki oby tak dalej

Cytat:
dziewczyny jaki szok :O wplacałam pieniadze we wplatomacie i to w placowce banku , patrze a oni 12zł pobrali za transakcje : OO
za wpłatę?!?!?!?

Cytat:
Nie cierpię tego
ja całą ciążę przeżyłam dzięki suchemu szamponowi, bo mycie kłaków wisząc nad wanną wykańczało mój kręgosłup więc było raz suchy, raz normalne mycie i tak na zmianę
Stary 2015-10-02, 23:01   #2978
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
dokladnie zgadzam sie w 1000%. to znaczy, ze jednak wyrodna nie jestem
I nie wolno dać sobie tego wmówić.

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
ja całą ciążę przeżyłam dzięki suchemu szamponowi, bo mycie kłaków wisząc nad wanną wykańczało mój kręgosłup więc było raz suchy, raz normalne mycie i tak na zmianę
Ja myję włosy razem z resztą siebie, pod prysznicem albo w wannie, nad wanną też bym nie miała zdrowia, nawet bez ciąży
Stary 2015-10-02, 23:07   #2979
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Lolek dlatego ja zanim z czegoś skorzystam sprawdzam toip (taryfę opłat i prowizji) bo banki niezłą kasę na naszej niewiedzy zarabiają :/

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Dobranoc
Maggie, sprawdzilam tabele w swoim banku i pisza. ze wplaty/ wyplaty 0 zł o co chodzi

Cytat:
i takiego Ci własnie życzę

za wpłatę?!?!?!?

taaakk

Cytat:
I nie wolno dać sobie tego wmówić.

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Ja myję włosy razem z resztą siebie, pod prysznicem albo w wannie, nad wanną też bym nie miała zdrowia, nawet bez ciąży
ja siebie za taką nie uważam, ale na tle dziewczyn tu piszących taka troszkę sie czuje , bo ta walczy o kp, tamta tez a ja mam to gdzies, tzn jest mi wszystko jedno jak bedzie karmione, aby bylo najedzone i zdrowe.

ja myje zawsze nad wanna tak sie przyzwyczailam, ze kąpiel na wieczor, a włosy zawsze rano, bo przez noc mi sie przetłuszcza
Stary 2015-10-02, 23:11   #2980
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja nie mam luksusu w postaci prysznica

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Cytat:
ja siebie za taką nie uważam, ale na tle dziewczyn tu piszących taka troszkę sie czuje , bo ta walczy o kp, tamta tez a ja mam to gdzies, tzn jest mi wszystko jedno jak bedzie karmione, aby bylo najedzone i zdrowe.

ja myje zawsze nad wanna tak sie przyzwyczailam, ze kąpiel na wieczor, a włosy zawsze rano, bo przez noc mi sie przetłuszcza
ja też wolałabym karmić piersią, ale nawet teściowa mi mówi, że nic na siłę, jeżeli mam być przez to znerwicowana i ma się to odbijać na dziecku. ona cały czas powtarza, że żadnego z czwórki dzieci nie karmiła cycem a wyrosły na zdrowe osobniki i są bardzo związane z matką
Stary 2015-10-02, 23:17   #2981
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie mam luksusu w postaci prysznica

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

ja też wolałabym karmić piersią, ale nawet teściowa mi mówi, że nic na siłę, jeżeli mam być przez to znerwicowana i ma się to odbijać na dziecku. ona cały czas powtarza, że żadnego z czwórki dzieci nie karmiła cycem a wyrosły na zdrowe osobniki i są bardzo związane z matką
moja Ala tez 3 msc karmiona i baardzo rzadko choruje, zazwyczaj bez interwencji lekarza.
jak robilam krzywą cukrową, to babka w lab opowiadala o swojej synowej, ma jedno dziecko i cała rodzina jej pomaga przy tym dziecku a ona nawet czasu nie ma na umycie glowy pytam dlaczego skoro tyle pomocy ma a ona na to , aaa bo ona strasznie chce karmic i tak lezy i się męczy, albo ściaga laktatorem i tak cale dnie : O
Stary 2015-10-02, 23:24   #2982
emylka86
Zakorzenienie

ponadrabiałam... ale w tej części gonimy. masakra.

tak piszecie o tym suchym szamponie, w sumie nigdy nie używałam, może by spróbowac... sama nie wiem.

czas iść spać. miłej nocki wam.

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 23:28   #2983
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
moja Ala tez 3 msc karmiona i baardzo rzadko choruje, zazwyczaj bez interwencji lekarza.
jak robilam krzywą cukrową, to babka w lab opowiadala o swojej synowej, ma jedno dziecko i cała rodzina jej pomaga przy tym dziecku a ona nawet czasu nie ma na umycie glowy pytam dlaczego skoro tyle pomocy ma a ona na to , aaa bo ona strasznie chce karmic i tak lezy i się męczy, albo ściaga laktatorem i tak cale dnie : O
masakra i tak zamiast cieszyć się chwilami spędzonymi z dzieckiem to się męczy...

http://allegro.pl/jamiks-komplet-cza...040660515.html
myślicie, że będzie pasowała do mojego kombinezonu krówki???

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

ta jest fajna, ale jakość będzie porażkowa, bo to z Chin ale na zdjęciach całkiem słodko wygląda

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
ptak piszecie o tym suchym szamponie, w sumie nigdy nie używałam, może by spróbowac... sama nie wiem.

czas iść spać. miłej nocki wam.
ja używam Batiste i sobie bardzo chwalę, bo inne mi nie podchodziły...
Stary 2015-10-02, 23:32   #2984
Amelie04
Zakorzenienie

Daisy- fajna ta czapeczka, ale rozmiar to chyba za duzy ? ja dla małego kupilam rozm 40 na zime i wydają mi sie sporawe
Stary 2015-10-02, 23:43   #2985
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Daisy- fajna ta czapeczka, ale rozmiar to chyba za duzy ? ja dla małego kupilam rozm 40 na zime i wydają mi sie sporawe
o kurde to dobrze wiedzieć, a wpisałam 0+
Stary 2015-10-02, 23:45   #2986
Amelie04
Zakorzenienie

46 to tak na okolo roczek, trzeba patrzec. wkleje Ci tabelke z rozmiarami

http://pu.i.wp.pl/bloog/93760829/546...nak_pO_big.jpg

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ----------

mysle, ze 40 na zime bedzie ok
Stary 2015-10-02, 23:47   #2987
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
uuuuu dziwne:/
Cytat:
Myślę, że to zalezy jakie kto ma nastawienie do KP, bo jeżeli bardzo chce karmić to przemęczy nawet te 3 dni i będzie szczęśliwy. Znowu jak nie będzie karmić to będzie mocne obciążenie dla psychiki.
Jak komuś tak bardzo nie zalezy to po tych 3 dniach ma spore szanse na wylądowaniu w wariatkowie
Nie każdy też może sobie pozwolić na to żeby się zamknąć na 3 dni w pokoju z dzieckiem i nawet nie ma takiego pokoju czasem

JA nie mam takiego parcia na KP, że zrobię dosłownie wszytsko, ale bardzo bym chciała karmić przynajmniej te początkowe miesiace, żeby dać niuni co najlepsze i przekazać te przeciwciała. Szczególnie w sezonie grypowym to będzie dobre dla dziecka, bo zabezpieczamy maleństwo. Później się okaże co dalej

Na mnie nikt nie naciska ani w te ani w drugą stronę. Nawet jakby ktoś nacickał to bym to miała w d... bo to moje cycki

Daisy no ja tez nie mogę zrozumieć o co chodzi tej mojej koleżance jak nie raczyła wpaść na chwilę. Nawet na ostatniego smsa pisanego w lipcu nie odpowiedziała, a teraz nagle chce w szpitalu mnie odwiedzić Starają się o dziecko od niedawna i może chce zobaczyć jak to wygląda wszystko. Niech spada. TO nie widowisko
Stary 2015-10-02, 23:52   #2988
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
uuuuu dziwne:/

:
jutro ide sie klocic :d poznają "gniew ciężarnej" hihi

a z tą znajomą nie doczytalam o co chodzilo, ale dziwna jakas.
tak samo jak moja szwagierka ta "fajna". nie gadamy ze soba za bardzo a ona dzis pisze mi smsa czy z małym wszystko ok ...
Stary 2015-10-02, 23:53   #2989
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
46 to tak na okolo roczek, trzeba patrzec. wkleje Ci tabelke z rozmiarami
dziękuję już sobie zapisałam

Cytat:
uDaisy no ja tez nie mogę zrozumieć o co chodzi tej mojej koleżance jak nie raczyła wpaść na chwilę. Nawet na ostatniego smsa pisanego w lipcu nie odpowiedziała, a teraz nagle chce w szpitalu mnie odwiedzić Starają się o dziecko od niedawna i może chce zobaczyć jak to wygląda wszystko. Niech spada. TO nie widowisko
raczej, w szpitalu wystarczy Ci mąż i teściu
a może starają się dłużej tylko nie wychodzi, stąd ta olewka???
Stary 2015-10-02, 23:54   #2990
Amelie04
Zakorzenienie

no a jesli jeszcze chodzi o KP, to takie zamknięcie sie z dzieckiem na kilka dni to moze byc terror nie tylko dla matki ale i dla męża, dzieci. no nie wyobrazam sobie zamknąć sie w pokoju a Ala by sie dobijała z bekiem
Stary 2015-10-02, 23:54   #2991
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
walcz tygrysico
Stary 2015-10-02, 23:59   #2992
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:

a z tą znajomą nie doczytalam o co chodzilo, ale dziwna jakas.
tak samo jak moja szwagierka ta "fajna". nie gadamy ze soba za bardzo a ona dzis pisze mi smsa czy z małym wszystko ok ...
No akurat SMS to nic takiego i nawet miłe, a nie komponowanie się do szpitala jak wczesniej miało się gdzieś ciążę i mnie

Cytat:
raczej, w szpitalu wystarczy Ci mąż i teściu
a może starają się dłużej tylko nie wychodzi, stąd ta olewka???
Od lipca mieli sie starać. Późno się hajtnęli, bo i późno się poznali więc to nie to. Raczej to jest takie głupie myślenie, że kobieta która urodziła dziecko będzie przeszczęśliwa jak ją tłumy będą odwiedzać w szpitalu:/

Z tym teściem to nie koniecznie
Stary 2015-10-03, 00:03   #2993
Daisy 85
Wtajemniczenie

dziewczynki idę w kimusię, a wcześniej popatrzę jeszcze na pokoik mojej malutkiej już tak się jej nie mogę doczekać
dobranoc

---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

Cytat:
no wiesz?!?!?! teściu niezastąpiony w pobudzaniu produkcji prolaktyny a co za tym idzie mleczka, jeszcze będziesz mu wdzięczna, że Ci laktację wspomógł
Stary 2015-10-03, 00:03   #2994
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
No akurat SMS to nic takiego i nawet miłe, a nie komponowanie się do szpitala jak wczesniej miało się gdzieś ciążę i mnie

Od lipca mieli sie starać. Późno się hajtnęli, bo i późno się poznali więc to nie to. Raczej to jest takie głupie myślenie, że kobieta która urodziła dziecko będzie przeszczęśliwa jak ją tłumy będą odwiedzać w szpitalu:/

niby miłe, ale dziwne, jak wczesniej sie nie interesowala tylko dopiero teraz :P

powiedz, ze sobie nie zyczysz wizyt.
ja jestem ciekawa co z tym tesciem wyjdzie, bedzie kamera czy nie
Stary 2015-10-03, 00:04   #2995
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
no a jesli jeszcze chodzi o KP, to takie zamknięcie sie z dzieckiem na kilka dni to moze byc terror nie tylko dla matki ale i dla męża, dzieci. no nie wyobrazam sobie zamknąć sie w pokoju a Ala by sie dobijała z bekiem
A to ja sobie już całkowice nie wyobrażam odizolowania starszego dziecka, bo to dla niego dopiero trauma, że mama ma je gdzieś. Ja to ardziej patrzyłam pod kątem pierwszego dziecka. CHoc odizolowanie męża też nie bardzo, bo się poczuje wykluczony jeszcze:/
Stary 2015-10-03, 00:08   #2996
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczynki idę w kimusię, a wcześniej popatrzę jeszcze na pokoik mojej malutkiej już tak się jej nie mogę doczekać
dobranoc

---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

no wiesz?!?!?! teściu niezastąpiony w pobudzaniu produkcji prolaktyny a co za tym idzie mleczka, jeszcze będziesz mu wdzięczna, że Ci laktację wspomógł

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ----------

Cytat:
A to ja sobie już całkowice nie wyobrażam odizolowania starszego dziecka, bo to dla niego dopiero trauma, że mama ma je gdzieś. Ja to ardziej patrzyłam pod kątem pierwszego dziecka. CHoc odizolowanie męża też nie bardzo, bo się poczuje wykluczony jeszcze:/
no wlasnie, takie egoistyczne wręcz wydaje mi sie takie zamykanie, znajoma opowiadala, (ma dzieci w odstepie 2 lat) jeden ryczał cycka a drugi jeść, nie wiedziala co ma robic, zeby zadnego nie skrzywdzić i czula sie z tym strasznie...

łee troche dziwnie wyszlo mi te zdanie ale nie bede juz poprawiac

Edytowane przez Amelie04
Czas edycji: 2015-10-03 o 00:10
Stary 2015-10-03, 00:18   #2997
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:

Już Ty się nie martw. Wytrenował następne pokolenie we wkurzaniu i podnoszeniu poziomu prolaktyny Nikt mnie tak nie potrafi wkurzyć jak mój mąż

Cytat:
powiedz, ze sobie nie zyczysz wizyt.
ja jestem ciekawa co z tym tesciem wyjdzie, bedzie kamera czy nie
Nawet nie mam zamiaru się odzywac do niej i tłumaczyć. Napiszę jak już się ogarnę w domu z małą, że jak chce to może przyjść zobaczyć, żeby tez za wczesnie nie chciała do domu przyjść.
CO do teściów to się ugadałam z mężem, że jka bedę sie dobrze czuła i będzie ok to mogą wpaść ale jak nie to do domu dopiero

---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ----------

Cytat:

no wlasnie, takie egoistyczne wręcz wydaje mi sie takie zamykanie, znajoma opowiadala, (ma dzieci w odstepie 2 lat) jeden ryczał cycka a drugi jeść, nie wiedziala co ma robic, zeby zadnego nie skrzywdzić i czula sie z tym strasznie...

łee troche dziwnie wyszlo mi te zdanie ale nie bede juz poprawiac
Zrozumiałam o co chodzi
Stary 2015-10-03, 00:18   #2998
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Już Ty się nie martw. Wytrenował następne pokolenie we wkurzaniu i podnoszeniu poziomu prolaktyny Nikt mnie tak nie potrafi wkurzyć jak mój mąż

Nawet nie mam zamiaru się odzywac do niej i tłumaczyć. Napiszę jak już się ogarnę w domu z małą, że jak chce to może przyjść zobaczyć, żeby tez za wczesnie nie chciała do domu przyjść.
CO do teściów to się ugadałam z mężem, że jka bedę sie dobrze czuła i będzie ok to mogą wpaść ale jak nie to do domu dopiero
no i racja. ide chyba spac, bo mi cos w gardle zalega i nie moge odkrztusić ;/
Stary 2015-10-03, 00:20   #2999
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Maggie, sprawdzilam tabele w swoim banku i pisza. ze wplaty/ wyplaty 0 zł o co chodzi

taaakk

Poczytaj dokładnie. Pewnie 0 zł mają na myśli w oddziale banku. Musisz znaleźć coś takiego jak "wpłaty we wplatomacie" albo "wplatomat" poszukaj dokładnie. Z tego co wiem każdy bank pobiera za to kasę :/ ciekawostka jest taka ze niektóre nawet pobierają w XXI w. Prowizje za wplaty/wypłaty w oddziale banku a ludzie i tak nie zmieniają tego banku
Stary 2015-10-03, 00:22   #3000
Amelie04
Zakorzenienie

Maggie zadzwonie jutro do nich, bo wczesniej wplacalam i nic mi nie naliczali dodatkowo...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości