|
|
#61 |
|
o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°
|
Dot.: Czy grzeją u was kaloryfery?
ktoś się chyba bawi w adwokata..dość nieudolnie
|
|
#62 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#63 |
|
Biała Dama
|
U mnie grzeją kaloryfery jak sobie rozpalę w piecu
Palimy wieczorami od paru dni. W robocie wieczorami bywa zimno, raz się ubrałam nie za ciepło i potem ostatnie dwie godziny siedziałam w kurtce bo już miałam dość
|
|
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
Zależy od predyspozycji itp. Ja na przykład bardzo źle znoszę zimno, bo mam skłonność do infekcji pęcherza. U nas w łazience jest koszmarnie zimno, no i ciągle mam przez to jakieś cyrki że zdrowiem
|
|
|
|
|
#65 |
|
Wredny kotecek
|
|
|
|
|
|
#66 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
|
|
|
|
|
#67 | ||
|
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------
|
||
|
|
|
|
#68 |
|
Konto usunięte
|
Mnie tam zimno odbiera chęć do życia i to dosłownie. Po prostu multum energii muszę spożytkować na dogrzanie się i potem nic mi się nie chce. Nienawidzę zimna i nie wierzę w hartowanie :/
|
|
|
|
|
#69 |
|
Wredny kotecek
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;52981911]Mnie tam zimno odbiera chęć do życia i to dosłownie. Po prostu multum energii muszę spożytkować na dogrzanie się i potem nic mi się nie chce. Nienawidzę zimna i nie wierzę w hartowanie :/[/QUOTE]
A ja kocham wieczory z kocem/gorącą czekoladą i książką ![]() ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Załóżcie se wątek "nienawidzę zimy"
|
|
|
|
|
#70 |
|
Konto usunięte
|
Ja jestem wychowana w c.o. i przyzwyczajona, ze po domu zawsze krótki rękaw, nie uznaje kocow i swetrów, ma być ciepło.
Grzeją od dzisiaj
|
|
|
|
|
#71 |
|
Wredny kotecek
|
|
|
|
|
|
#72 |
|
Konto usunięte
|
Odpowiadalas na post Perse, ze nie lubi zimna, i zaczelas zdanie od 'a', czyli przeciwstawiasz swój post jej postowi.
|
|
|
|
|
#73 |
|
Irenosława Pierwsza
|
Oj tak
zawsze mam kocyk pod ręką i książkę!U mnie grzeją juz od tygodnia, kaloryfery są delikatnie ciepłe, ale powietrze jest juz przełamane
/Jestem pianą, która opływa i zapełnia bielą najdalsze krawędzie skał; jestem także dziewczyną, tutaj, w tym pokoju./ Fale - Virginia Woolf Edytowane przez magnolia79 Czas edycji: 2015-10-03 o 11:23 |
|
|
|
|
#74 | |
|
Raróg
|
U mnie grzeją.
|
|
|
|
#75 |
|
Konto usunięte
|
Grzeją! Więc koniec z siedzeniem w swetrze, kocu i rękawiczkach.
Serio. Jestem ciepłolubna i nie wstydzę się tego. Ale ja mam problemy z sercem i krążeniem, spędzam pół godziny na mrozie w futrzano-polarowych rękawiczkach (oprócz całej reszty ubrania rzecz jasna), a później stoję pod drzwiami i nie jestem w stanie włożyć klucza do zamka, bo moje dłonie odmawiają posłuszeństwa. Edytowane przez 2011607111034 Czas edycji: 2015-10-03 o 12:09 |
|
|
|
|
#76 |
|
lokalna gwiazda
|
|
|
|
|
|
#77 |
|
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;52981911]Mnie tam zimno odbiera chęć do życia i to dosłownie. Po prostu multum energii muszę spożytkować na dogrzanie się i potem nic mi się nie chce. Nienawidzę zimna i nie wierzę w hartowanie :/[/QUOTE]
ja tez nienawidze zimna i tez nie wierze w hartowanie - raczej w chorowanie - mialam przyjemnosc mieszkac 2 lata u kilku starych bab w absolutnie wyziebionych mieszkaniach gdzie tem bywa w przedziale 18-20 stopni ( chociaz one wteirdzily,ze jest ustawione na 25 a termometr na pewno klamie ) i przez te 2 lata nic sie nie zahartowalam, tylko chorowalam-non stop gardlo, katar, glowa, zapalenie pecherza etc - i to nie szlo doleczyc czasem w tym pieprzonym zimnie, zwlaszcza,ze to temp w pokoju byla a np w kuchni babka zabudowala kaloryfer, zeby nie musiec grzac , odkad znow mieszkam w normalnych warunkach to nic mi nie jest, nawet kataru nie mambtw przypomnial mi sie tez zloty komentarz kolezanki z pracy,ze zimno jest fajne i optymalna temp to tak wlasnie 18-20 stopni bo wtedy sie czlowiek wolniej starzeje
|
|
|
|
|
#78 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
u mnie dokładnie to samo.Koło 18stopni w mieszkaniu,zimno jak nie wiem co a na to ze zaczną grzać sie nie zanosi. A jak ludzie mają malutkie dzieci?Jak je kąpać itd w takim zimnie?masakra. Ja w trzech bluzach
|
|
|
|
|
|
#79 |
|
Zadomowienie
|
U mnie już grzeją. Zgodnie z ogłoszeniem kazano ustawić pokrętło przy grzejnikach na "5" na czas tzw rozruchu, potem można zmniejszyć. Mam pytanie...ile dni może trwać ten rozruch?? Trochę jeszcze za ciepło by grzać na"5"
|
|
|
|
|
#80 |
|
Konto usunięte
|
Od 3 dni ku mej obrzydliwej radości.
Gorzej że w pracy chłodzą nas dalej
|
|
|
|
|
#81 |
|
lokalna gwiazda
|
A u was nie ma czujników na budynkach i automatycznej regulacji temperatury?
|
|
|
|
|
#82 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#83 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#84 |
|
Konto usunięte
|
ja jeszcze nie grzeję,
problem jest z praniem co nie schnie tak szybko jak bym chciała kąpiel szybka, ale nadal śpię na golasa, lato ejże ty |
|
|
|
|
#85 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak zaczynają grzać to patrzą na temperaturę jaka jest na zewnątrz, a nie ile kto ma stopni w domu. |
|
|
|
|
|
#86 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#87 |
|
Zadomowienie
|
U mnie grzeja na razie tylko wieczorami.
|
|
|
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
To ja mam glupie pytanie - zawsze jest info na klatce, zanim zaczna grzac,, zeby wlaczyc kaloryfery czy nie zawsze?
A czy grzeja to nie wiem - nawet nie sprawdzalam, dla mnie jeszcze nie jest na tyle zimno, zeby wlaczac kaloryfer. Info tez zadnego nie widziałam.
|
|
|
#89 |
|
BAN stały
|
Ja uwielbiam zimno. Często trenuje w temperaturze poniżej -5. Uwielbiam śnieg.
|
|
|
|
|
#90 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a ja nie wiem co do Ciebie przemawia.Ja tylko stwierdzam że marzne, więc tym bardziej szkoda dzieci bo sie moga przeziebic i może byc problem, ale to juz inny temat ![]() no i temperatura jest taka że powinno sie grzać.W weekend wyjatkowo teraz koło20st.a tak juz było dużo mniej ![]() i nie szkodzi ze na zewnatrz jest 25stopni,w domu jest zimno i tyle,zreszta juz kilka osób tu pisało że u nich grzeją od tygodnia ![]() no nic pozstaje miec nadzieje.
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.

Palimy wieczorami od paru dni. W robocie wieczorami bywa zimno, raz się ubrałam nie za ciepło i potem ostatnie dwie godziny siedziałam w kurtce bo już miałam dość
Chodzi mi o katar

(najciekawsze jest,ze wcale nie bylo, ale jak sie wchodzi z -20 do +20 to chyba l;ogiczne ,ze roznice czuc) - ale stwierdzil,ze po co grzac tak mocno i taaaaaki upal u nas