|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 8 :) !
Cytat:
![]() Mariola śliczny synuś! Wpdaj czasami na watek i daj znac co u Was.
|
|
|
#3032 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję, cuuuudnie!!!Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- Cytat:
w życiu bym przed dziećmi się nie zamknęła -- no chyba że na 5 minut z Milką Oreo ), stres by mi zatrzymał laktację zupełnie
|
|
#3033 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przystojniak przesłodki Cytat:
Aaaaaaa gratulacje!!!! Cytat:
O matko, a Ty znowu swoje.. Zacznij kobieto myslec pozytywnie, w koncu to szczęśliwy wątek i każda urodzi błyskawicznie
|
|
|
#3034 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam uraz do Oreo przez tą reklamę ![]() Cytat:
![]() Powiedziałam, Tżtowi o Sabonce, jak super szybko poszło, a on do mnie, że idziemy dziś na spacer na kopiec (jakieś 3km przez las i sporo pod górkę w jedną stronę) i pewnie po drodze urodzę
|
|
#3035 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- Cytat:
|
|
|
#3036 |
|
Wtajemniczenie
|
Tośka zgadzam się w 100%. Ale jak dziewczyny nigdy nie KP to mogły to odebrać dosłownie
|
#3037 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50L przy użyciu Tapatalka
|
|
#3038 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wooooow GRATULACJE !!!
|
|
|
#3039 |
|
Zakorzenienie
|
Doriska nie martw sie u mnie tez tak szybko nie pojdzie. Polozna mi powiedziala, ze ja bardzo niska a brzuszek spory i moga byc problemy. Miednica tez krotka i waska. Psychicznie nastawiam sie, ze bedzie ciezko, najwyzej pozytywnie sie zaskocze.. oby ...
Jest w ogole tu ktoras z ekspresowym porodem, ktora nie mierzy nawet 160cm ? :p watpie. No trudno. Witam sie w donoszonej ciazy ![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Po cichutku zazdroszcze porodow
|
|
|
|
#3040 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musze dzisiaj znowu zapytać ![]() Gratuluje kochana Nasz wątek jest wyjątkowy!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! Zaraz się tu tłumy zjawią jak sie rozniesie heheheh Cytat:
Lecę dalej nadrabiać
|
|
#3041 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pytalam jak to zrobilaś a Ty powiedzialaś ze piłaś dzisiaj sok pomarańczowy
|
|
#3042 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje !!!!!ciesze się ze nam to tak gładko idzie obyśmy wszystkie miały takie porodyja juz po śniadanku i kawce, biore sie za ogarnianie mieszkania, potem do praktikera musimy skoczyc i na mieszkanie sprzątać...:/ (potem młodego do uwaga...Dziadka! (na dziadka zareagował o wiele pozytywniej niż na wizje zostania z babcią więc jestem spokojniejsza, juz zabawki i ksiązki uszykował powiedziałam że będą mieli "chłopakowy" wieczór i noc) tylko nie wiem co my bedziemy robić ja po takim lataniu to bede sie nadawała do niczego a nie na piwo. Wczoraj wieczorem umierałam z bólu i w nocy. Z bólu pachwin, ścięgien, krzyża...takie typowo z przemęczenia, no ale cóż. Ogarniać trzeba i tyle. Pewnie was dzis nie nadrobie... :/
|
|
|
|
|
#3043 |
|
Zakorzenienie
|
Ogromne gratulacje dla Sabonki
|
|
|
|
#3044 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje . Ale szybko i sprawnie poszło . Ja po obchodzie. Dalej jestem pozamykana i nic lekarze nie mówią o ewentualnej pomocy w rodzeniu . Jak tak dalej pójdzie to może do świat urodzę . Dola mam . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3045 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- jakoś tak przyjemnie jest zacząć dzień od takiej informacji : ))) uciekam sobie zrobić domowe spa w wannie |
|||||
|
|
|
#3046 |
|
Wtajemniczenie
|
Och dziewczyny😘 przepraszam...nie tak chciałam przekazać (pomoc) sposób na przetrwanie kryzysu kp..zbyt dosłownie to odebralyscie..absolutnie nie zamykac sie pod klucz..tylko odciąć sie od obowiązków..stresow..itd. .
No i oczywiste jest tez fakt ..ze szanuje każdy sposob karmienia dzieci..nic mi do tego.. Każdy robi tak by jego dziecko bylo szczęśliwe..nie popadające przy tym w jakąś depresje..zale..czy niesmak.. Jesli ktos mówi ze pragnie kp..to niech tak robi..stara sie i probuje nie podawać mm bo to jednak sprzeczność 😉..ale jak ktos chce mieszanie to też luz😘 Szanuje to i nigdy nikomu nic nie narzucam..to nie w moim stylu... A "izolacja" to tylko taka refleksja😊 chodzilo mi o oddanie sie kp przez kilka dni ..by potem cieszyc sie kp😊 o to by mama mogla liczyć na wyręczenie od prac innych..przydomowych przez ten czas..o to by mogla chodzić w piżamce..itd...😉 Ach i dziękuję za krytykę 😘 potrzebuje tego do naprawy błędów które popelniam przekazując swoje myśli.. |
|
|
|
#3047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
158 cm ![]() U nas w nocy i rano tylko kp, nawet sprawnie i do syta, choć teraz Kubuś nie śpi, bujam go jedną ręką w koszu, a cyce smętnie wyssane do pusta -- a tak na pusto mogę tylko zdrową stymulować ssaniem, prawa wtedy zaje.biście boli Niech ktoś wynajdzie preparat MLEKOTWÓRCZY DLA TYCH, CO CHCĄ KP
|
|
#3048 | |
|
Zadomowienie
|
Wow, Sabonka ale z Ciebie petarda
gratulacje Cytat:
I proszę mi tu nie użalać się nad sobą. Bo to zaraźliwe.
|
|
|
|
|
#3049 | ||
|
wkręcona :)
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Sabonka jeszcze raz gratulacje!
|
|
#3050 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic takiego się nie stanie. CHyba, że dalej będziesz osbie wmawiała. Myśleć pozytywnie, ale już!!!!!!!!!!!!!Cytat:
Na pewno w głowie mi zostanie ta metoda i mogę tez ją trochę nagiąć pd własne potrzeby w razie czegoA Ty to znośniej wytłumaczyłaś niż ADA. ADUŚ zbyt drastycznie wyjaśnła jak dla laików, którzy nie mają pojęcia za bardzo o KP ![]() Ja tez ![]() NAjgorsze, ze głos tego gościa i meldia jeszcze chwilę później tłuka mi się po głowie i mnie wkurzają ![]() Cytat:
W końcu zacznę omijać Twoje posty Ty straszydło Ty jedne, bo przed CIebie sie nakręcę.Oliath jest kurdupel i szybko urodziła. NAstępną masz Ktosiulę która też jest kurdupel i jak Jej pięknie poszło. No i mnie kurduplowi też pięknie pójdzie BO TO SZCZĘŚLIWY WĄTEK I JUŻ!!!!!!!!!! Cytat:
Może proroczy sen miałaś
|
|
#3051 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50L przy użyciu Tapatalka
|
|
#3052 |
|
Zakorzenienie
|
Sabonka poprostu szok
|
#3053 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo samo się zacznie wcześniej, oby ![]() Cytat:
A dziewczynki niepotrzebnie odebrały to jako agresywną kampanię na rzecz KP ;D Niestety większość metod na rozbujanie laktacji jest emocjonalnie i czasowo drastycznie wyczerpująca Jak mówiłam, punkt widzenia zależy od poziomu chcenia
|
|
#3054 |
|
Zadomowienie
|
Może ten wiesiołek i malinki dają nam tyle mocy?
Aż się gęba cieszy jak się takie opisy porodów czyta. |
|
|
|
#3055 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też bym miała doła w szpitalu ble.... ADA pamiętaj, że piszesz do zbudynionych mózgów w dodatku Po to jest forum i kulturalna rozmowa, żeby każdy mógł wyrazić sowje zdanie i coś z tego wynieść. Skrytykować łatwo, ale warto wszystko sobie przemyśłeć i zachowac dla siebie co cenne ![]() A ja za każdym razem jak się zaczynam bać porodu to czytam co napisałaś o swoim, bo sobie wydrukowałam i mam w torbie. Od razu mnie się lepiej robi Cytat:
Cholerka musze zbierac trawę zanim uschnie
|
|
#3056 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Znajoma pamiętam, że zaparzała sobie od razu dzbanek z kilku torebek i popijała cały dzień ![]() Zresztą dalej karmi, a młodszy kawaler ma już prawie 2 lata ![]() Cytat:
|
|
#3057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wtedy nie załamywać się jak ja, tylko do boju i wypracować, tak jak piszesz, najlepsze dla siebie sposoby na zażegnanie tych kryzysów diabelskich, ot co EDIT Hahahaha, TRAWA
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2015-10-03 o 09:34 |
|
|
|
|
#3058 |
|
Zadomowienie
|
SABONKA olbrzymie gratulacje! zazdroszczę mega szybkiego porodu
|
|
|
|
#3059 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dzis jedziemy za meblami kuchennymi i tv a pozniej moze jeszcze ikea i maz ma mi w starym mieskzanu lozeczko dopiero złożyc wiec ja bede wieczorem sprzatac a tz pojdzie na nowe mieszkanie wypakowywac plytki, zlew i umywalke co ostatnio nabylismy a gdzie temu kres Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3060 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Sabonka, ogromne gratulacje
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.

gratuluję, cuuuudnie!!!

158 cm 
watpie. No trudno.