|
|
#1561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część III
Moj maz wlasnie wrocil ze swiezymi bulkami
I zajadam sniadanie potem fryzjer itp i weselicho dzis ;D
|
|
|
|
#1562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1563 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny tak czytam o waszych kopniaczkach, a u mnie nic. To 18 tydzien martwie sie, ze cos nie tak jest
|
#1564 |
|
Raczkowanie
|
Ja też się trochę stresuję wczoraj rozmawiałam ze znajomą, która jest tydzień do tyłu, ja 18, mówiła, że od jakiś dwóch tygodni już czuje ruchy-a u mnie też nic -wczoraj leżałam z 10 min z ręką na brzuchu i próbowałam coś wyczuć i nic, raz mi się wydawało że coś się za działo, ale nie jestem pewna to się nie liczy.na połówkowe to za jakieś 3-4 tyg się wybieram i się stresuje czy na pewno wszystko jest w porządku
|
|
#1565 |
|
Raczkowanie
|
Dzien Dobry!
Gratuluje udanych wizyt, ciuszkow dla Maluszkow i zycze zdrowka chorutaskom , malinka9191 moze taka sama jak u Ciebie Jestem dzisiaj jakas padnieta, ale caly dzien sama z synkiem bede i jeszcze do fryzjera musze go zabrac dzisiaj, wiec mam nadzieje ze energia jeszcze sie we mnie odezwie. Meczy mnie branie antybiotyku, bo musze brac 4xdziennie i to godzine przed posilkiem. Strasznie ciezko mi to zaplanowac Do tego biore aspiryne i paracetamol jak glowa mnie boli no i witaminy, Duzo tych lekow mi sie wydaje, mam nadzieje ze to nie odbije sie na zdrowiu dzidzi. Zycze Wam udanej soboty i znikam bawic sie play doh.
|
#1566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gin na ostatniej wizycie mówiła mi, że i pod koniec 5 m-ca (a to po 20 tyg juz) dopiero można coś poczuć i to całkiem normalne. Ja moją Kruszynę wciąż czuję bardzo nieregularnie. Bywa, że i cały dzień jej nie czuję, albo da kopa i tyle. Na początku się martwiłam, ale z drugiej strony Maluszki mają jeszcze sporo miejsca do fikania, więc dlatego ich nie czujemy tak jakbyśmy chciały. Kiedy masz kolejną wizytę? Może jak się bardzo martwisz to się umów gdzieś wcześniej na USG?
|
|
#1567 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym jestem szczupla i moze to ulatwia sprawe.. A nawet jesli wogole nic nie czujesz to i tak masz jeszcze duzo czasu..kazdy ma swoje tempo i najlepiej nie porownywac siebie do innych ![]() Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
|
#1568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie martw się, na pewno wszystko jest dobrze, dziecko rośnie i wesoło buszuje w domku Ja miałam usg w środę i tez się martwilam, a pierwsze co zobaczyłam to jak dziko macha rękami i nogami.. Czyli jest okej, a tego nie czuje.
|
|
#1569 |
|
Zadomowienie
|
A wogole to czytalam ze czesto te pierwsze ruchy ktore czujemy to wcale nie sa kopniaczki tylko czkawka dzidziusia ktora odczuwamy jako drgania
. Od drugiego trym dziecko zaczyna cwiczyc uklad oddechowy i polyka wody plodowe czego skutkiem jest wlasnie czkawka Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#1570 |
|
Zadomowienie
|
pisalam wczoraj ja to sie zle odzywiam a moj wrocil pozno zpracy i jeszcze mi pizze przyniosl i jem wlasnie na sniadanie odgrzewana
|
#1571 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() Dzisiaj sobie poleniuchowałam do 9. Piję herbatę z mlekiem i czekam aż TŻ wstanie, żeby wziąć się za porządki.
|
|
#1572 |
|
Zadomowienie
|
ja bylam przerazona bo misie wydwalo ze ruchy ktore czuje to nie te ruchy dziecka jeszcze ale wczoraj na badaniu sie okazalo ze to to.. jak mi przylozyla doktor aparat do sluchania serca to moj bombel stuknal w brzuch w tym miejscu co byla ta sluchawka przylozona i bylo takie lubudu i poczulam to i juz wiem ze to jest to i sie uspokoilam .. teraz tylko sie niemoge doczekac polowkowego usg ;d musze jakis album kupic na zdjecia malucha
|
#1573 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym dużo właśnie zależy od naszej budowy ciała, wagi, ułożenia łożyska no i samego dziecka. Ja tłuszczyku na dole brzucha nigdy nie miałam, dodatkowo Maluch jest ułożony bardzo nisko, więc u mnie to też robi dużo. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
Dodatkowo chcę kupić jak znajdę taką książkę-album i prowadzić przez pierwsze 3 lata zapiski, wklejać zdjęcia itp
|
|
#1574 |
|
Zadomowienie
|
no wlasnie o cos takiego mi chodzi musze wyszperac gdzies w sklepach
|
#1575 |
|
Zakorzenienie
|
ja będę tego konkretnego szukać, bo czytałam fajne opinie o nim, ale ciężko go dostać.
Jak nie znajdę, wtedy pojadę pewnie do Empiku albo gdzieś jak bede w Pl i przeglądne co mają ciekawego
|
#1576 |
|
Zadomowienie
|
ja uwielbiam takie pierduleczki.. albumy fotki na pamiatke , nawet test ciazowy zostawilam opaske ze szpitala tez chetnie przygarne bym to chcila miec potem w jakims fajnym pudeleczku i ogladac kiedys z moja córcią .. mnie takie drobiazgi strasznie ciesza, tak jak ubranka ladne kolorowe, lubie otaczac sie gadzetami , kiedys mialam faze na fajne mydelka mam gdzies w misie ladnie zapakowane zostawie dla dzidzi jak bedzie wieksze
Edytowane przez fjolek Czas edycji: 2015-10-03 o 09:47 |
|
|
|
#1577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Opaskę ze szpitala mam nadzieję, że dostanę ![]() Test ciążowy też mam, ale zdjęcie zrobiłam gdyby test jednak wyblakł czy coś Mam już jedno pudełeczko, w którym trzymam drobiazgi związane z TŻtem, od samego początku naszego bycia razem ![]() Dla Córki też zrobię pudełko-szkatułkę drewnianą i będą tam jej pamiątki. Kiedyś jej to przekażę jak będzie chciała W ogóle ja jestem dość sentymentalna. Teraz aktualnie odnawiam Misia dla Malutkiej, ale jego historii nie będę pisała tutaj na głównym
|
|
#1578 | |
|
Wtajemniczenie
|
misia udanej zabawy I smacznego jedzonka
![]() Cytat:
zostawilam test ciazowy,opaske ze szpitala,pierwsze bodziaki I czape ze szpitala,pierwszy smoczek(mimo ze nie uzywala) pierwszy gryzak,ubranko z chrztu pierwsze buty itd mysle ze bedzie miala faja pamiatke ![]() gratuluje dziewczyny poznania plci,pierwszych kopniakow a chorowitka zdrowka zycze u nas nareszcie poprawa,mala wczoraj poszla do przedszkola,mi tez przeziebienie przeszlo wiec wrocilismy do normalnosi ![]() po 2 rano cora miala koszmar, zabralam ja do nas,pozniej nie umialam zasnac bo maluch w brzuchu dawal o sobie znac dzisiaj mamy z mezem 6rocznice slubu za dwa dni tz ma urodziny wiec imprezowo u nas bedzie ![]() mileej soboty |
|
|
|
|
#1579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja mama ma do tej pory nasze opaski ze szpitala i białe szatki z chrztu
|
|
#1580 |
|
Zadomowienie
|
gratulacje rocznicy
no to ja tez bede wszystko chomikowac tylko gdzie ja to bede trzymac haha
|
#1581 |
|
Raczkowanie
|
Chyba czyje ruchy takie delikatne falowanie w dole brzucha
upiiWysłane z mojego HTC Desire 610 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1582 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Niech mnie ktoś zagoni do roboty
|
|
#1583 |
|
Wtajemniczenie
|
On jest i w empiku i w smyku
|
|
#1584 |
|
Zakorzenienie
|
o widzisz, nie wiedziałam
bo póki co tylko przez neta szukałam
|
#1585 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1586 |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry wszystkim
U mnie dzisiaj piękna pogoda, na śniadanie zjadłam 3 muffinki robione wczoraj i wypiłam kawę. misia880 baw się dobrze ![]() verrerie ja też mało kiedy czuję kopniaczki, częściej czuję tylko, że coś się tam przesuwa, ale normalnie pierworódki chyba czują coś koło 20 t.c. na 100% ![]() misia_25_26 wszystkiego najlepszego Smerfetka super że z dzidzią wszystko OK NADIA cześć, nie nadrabiaj tylko pisz na bieżąco ![]() mira81 gratuluję kopniaczka malinka9191 ja też chcę taki albumik kupić
|
|
#1587 |
|
Zadomowienie
|
Witam się i ja
Obudził mnie pies, w sumie to 2 psy razem z TŻ odsypiałam jego nockę Gratuluję ruchów mam nadzieję że szybko minie
|
|
|
|
#1588 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1589 |
|
Zadomowienie
|
Witam się i ja
Obudził mnie pies, w sumie to 2 psy razem z TŻ odsypiałam jego nockę Gratuluję ruchów mam nadzieję że szybko minie ![]() misia 25_26 Gratuluję rocznicy Laski ten album dla dzieciątka to super sprawa, też pewnie będę jakiegoś szukała żeby potem wszystkie ważne chwile w życiu dziecka tam uwiecznić
Edytowane przez Kiwi18 Czas edycji: 2015-10-03 o 10:46 |
|
|
|
#1590 |
|
Zakorzenienie
|
A na stronie empiku można zobaczyć wnętrze tego albumu?
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.

potem fryzjer itp i weselicho dzis ;D

upii

razem z TŻ odsypiałam jego nockę