![]() |
#4171 |
Elwirka-Elmirka :D
|
Dot.: Koty - część XI
Bo nie ma później kto podłogi powycierać. A mop mokry
![]() ![]()
#4172 |
Zakorzenienie
|
zrobiłam mojej koci sweter na drutach (już trzeci). i okazało się, że za mały
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a dziś w supermarkecie w dziale zwierzęcym były uwaga: muszki dla psa i kota za 5 zł ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4175 |
Konto usunięte
|
Tez chce zobaczyc kocie w sweterku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzierganie sweterków dla kota to już level Hard ![]() Ja chciałam kiedy mojemu kupić strój mikołaja ![]() ![]() Dawaj fotę kota w swetrze.
![]() |
#4177 |
Zakorzenienie
|
Z telefonu, na szybko
![]() Zielony to sweter dobry, ale zjedzony przez mole. Cessna go uwielbia juz trzeci sezon ![]() Beżowy jest za mały, nienawidzi go ![]() Będę robić następny, bo to wstyd żeby w dziurawym chodziła :P: |
![]() ![]() |
![]() |
#4178 |
Zakorzenienie
|
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;52966618]Tez chce zobaczyc kocie w sweterku
![]() byś się zdziwiła! wszystko zależy od tego, jak ciepłolubny jest kot. moja ma nie za dużo podszerstka i jej jest po prostu zimno. ryła nosem w kołdrach i kocach, jednocześnie chcąc zwiedzać mieszkanie, bawić się z psami lub polować na gołębie za oknem. na początku nie była zachwycona, ale szybko załapała, że to przyjemne ciepełko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4179 |
Fuck google, ask me!
|
Moja kicia ma problemy z kubraczkami, sweterkami i innymi docieplaczami. Za to wielbi grzejnik. Zimą jest do niego prawie przywiązana
![]()
#4180 |
Zakorzenienie
|
Gdybym tylko miała pewność, że mój by chodził w swetrze, to bym mu wydziergała różowy z gruchą jak z filmu "chłopaki nie płaczą"
![]()
#4181 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja chcę żeby mój chodził w sweterku! Ale chyba nic poza obrożą nie jest w stanie zaakceptować. Szelek nie lubi. ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Mój kot jest prawie identyko. Czarny z białą kropką na klacie.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4183 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e Czas edycji: 2015-10-01 o 22:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja by sweter nosiła, uległa jest i by nie protestowała. Ale ma grube futro, wiec po co ja przegrzewać. Możliwe to, że moja Kasia już nie rośnie? 20 lipca u weta ważyła równo 2 kg, wczoraj się z nimi ważyłam i wyszło jej 2,3. W połowie października stuknie jej 6 miesięcy. Za to Runej nabrał masy, od 20 lipca z 1,8 zrobiło się równe 3. Wczoraj miał równo 4 miesiące. Koty walczą o najlepsze miejsce na parapecie - doniczkę z uschniętymi ziołami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rosną, rosną ![]()
![]() |
#4187 |
Nie depcze krokusów
|
Moje szare kwilące ma prawie 2,5 roku i waży 2,5 kilo. Obawiam się, że inteligencja kota jest proporcjonalna do jego masy
![]()
![]() |
#4188 |
Zakorzenienie
|
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;52970723]Cudo, cudo pani
![]() Mój po kastracji miał wygolony kawałek futra na szyi. Zdziwiłam się jak grubą warstwę sierści ma. Zawsze mi się wydawało, że koty dachowce nie są aż tak puchate, a tu się okazuje, że u mojego batmana to dobre 2,5 cm. Mojemu chyba nie jest zimno, bo jak przykrywam go kocem podczas drzemki, to się rozkopuje ![]() Też mam Batmana ![]()
#4189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz wersje mini, ale wariat ![]()
![]() |
#4190 |
Fuck google, ask me!
|
Moja kota, dachowiec też jest puchata - też się tego dowiedziałam przy okazji wygolonego prostokąta na brzuchu z racji kastracji
![]()
#4191 |
Zakorzenienie
|
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;52970723]
Mój po kastracji miał wygolony kawałek futra na szyi. Zdziwiłam się jak grubą warstwę sierści ma. Zawsze mi się wydawało, że koty dachowce nie są aż tak puchate, a tu się okazuje, że u mojego batmana to dobre 2,5 cm. Mojemu chyba nie jest zimno, bo jak przykrywam go kocem podczas drzemki, to się rozkopuje ![]() Jak dobrze, że nie jestem jedyną, która przykrywa koty kocykiem. Gdy ktoś widzi jak to robie to myśli, że zwariowałam a ja chcę tylko, żeby im się dobrze spało. I wbrew pozorom to ta długowłosa się nie wykopuje. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4192 | |||||||
Zakorzenienie
|
dziękuję za wszelkie pochwały, mogę Wam takie robić
![]() [1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;52970723]Cudo, cudo pani ![]() [/QUOTE] Ty byś się zdziwiła, jak ta sucz (mix huskiego!) się pcha pod koc i kołdrę ![]() Cytat:
![]() następny szykuje się w warkocze, bo zdecydowanie ładniejsze ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4193 |
cat lady
|
witajcie po dlugiej przerwie
![]() moja przekochana kota w miedzyczasie zdolal z kota miejskiego stac sie krolem nadworu, wrecz doszedl do zlapywania myszy (i niestety ostatnio odkryl mozliwosc ich zjadania, gluptasek nie wie, ze jest alergikiem...). niestety, koty sasiadow sa bandytami. plus zaden weterynarza w zyciu nie widzial ![]() a wiec zmagamy sie z ropniem w ogonku, werdykt ze po ugryzieniu. ulga, bo kocia bolalo kazde dotkniecie okolicy tylka, balam sie o zlamania/uszkodzenie miednicy/kregoslupa, rentgena robilismy itp... plus jesc czy kupkac tez nie chcial ![]() a wiec przemywamy okolice rany (kota boli, kot niezadowolony zwiewa, kot zlizuje sprej i chyba sie upije w koncu), ciezko cokolwiek stwierdzic w kwestii rany, bo kot nie daje zbytnio obejrzec, ale wyglada ze sie nie zarasta, wiec dobrze, mamy trzymac otwarty pare dni ![]() wczoraj kota dostal u weta zastrzyk, ok. dzis tabletki antybiotyku. ranna z trudem przeszla, wieczorna z wieeeelkim trudem weszla, zeby powrocic w ogromnym napadzie wymiotow (calosciowych, nie sama tabletka ![]() a dopiero dzis zaczal jesc, pic, kupa byla, zachowywac sie jak on... kot ma dostawac ten antybiotyk do konca przyszlego tyg 2x dziennie (aniclindan). nie ma opcji kurcze. jutro czeka nas wet, mielismy proponowany zastrzyk lub tabletki, trzeba jednak wziac zastrzyki, kroliki szczepie, piekace zastrzyki dla kota moze beda wykonalne ![]() zeby nie bylo cofniecia sie efektu poprawy przez to ![]() mogl tak zareagowac na jutrzejsza ranna dawke, moglabym jechac po poludniu do weta 9 km ode mnie, zamiast rano do tego 20km stad, zachcialo sie domu na odludziu ![]() jedyne zdjecie pod reka - kota probujaca swa slodkoscia zatrzymac czlowieke przed wyjsciem do pracy, po co to komu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4194 |
Zakorzenienie
|
Słodki rudasek. Mój też odkrył polowanka. Na początku były to liście, później ważki i ćmy, a wczoraj dał popis i jednego dnia przytargał ptaka i myszkę
![]()
#4195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to Runej muchy łapie dla zabawy, raz próbował ją zjeść, ale później znalazłam na podłodze oślinione zwłoki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4196 | |
cat lady
|
Cytat:
![]() z rana byly kolejne wymioty. no i dostalismy antybiotyk w zastrzykach - moze mi sie uda te kilka razy go podac ![]() ale ropien sie ladnie goi, nie jest zle. kot siedzi teraz na areszcie domowym (bo nie bedzie tak, ze ja mu rane czyszcze, a on sie tarza w ziemi), trzeba bedzie zmodyfikowac czestotliwosc jego wychodzenia na stale ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4197 |
Naczelna Nastolatka
|
ja się chciałam u was pozalic. Byłam u weta ogolic kota, kot ragdoll. Golenie zlecił wet jako prewencje przed zaklaczeniem. Bo kot jest specyficzny i klakow, które pochłonie nie wydala.
Wiec go ogolili. Na idiotyczne fryzurę a la lew niby. Bosze, nie dość, że wygląda jak kretyn, to jeszcze chyba mu zimno. I ogólnie wygląda na nieszczęśliwego. Śpi z nami w łóżku, cały czas jak przyklejony do ludzi. A normalnie tego nie robił. Jak ja żałuję, pluje sobie w brodę, że mu to zrobiłam. Przepraszalam go chyba ze 100 razy już.
#4198 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Batman też zjada muchy. Odkąd zobaczył, że nad muchą się pastwić nie da, bo ona odlatuje, to ją zjada. Nie wiedziałam, że muchy są takie chrupiące ![]() Cytat:
Hahaha a ja się śmiałam z mojego jak przynosił liście, że wielki mi to wyczyn liścia upolować, ale ślimak? ![]() Trzymam kciuki za zdrówko kota ![]() Cytat:
Biedny ![]() Wyobraziłam go sobie i zaczęłam się śmiac ![]() ![]()
![]() |
#4199 |
Naczelna Nastolatka
|
Nie no, spoko, wygląda idiotyczne śmiesznie. Ale na osobowość mu zaszkodziło. Cały czas się tuli do ludzi. I na serio myślałam żeby mu kupić jakieś ubranko, chociaż nie wiem czy by tolerowal
#4200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż mnie kusi żeby mojego niedotykalskiego ogolić skoro tulenie to efekt uboczny. Tyle, że on wychodzący i jego kumple by padli ze śmiechu. Myślę, że w zaciszu domowym, w jakimś ciepłym szlafroczku, każdy by posiedział.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:41.