Peema peemie peemą, czyli 37 zlot ślubnych zołz 2016! - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-03, 12:13   #2821
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Dot.: Peema peemie peemą, czyli 37 zlot ślubnych zołz 2016!

Cytat:
Napisane przez Kotowe Pokaż wiadomość
Moja mama z powodu słabego metabolizmu ma rozpisane 6 posiłków, z czego wszystkie normalnej wielkości oprócz ostatniego tuż przed snem. Mówi że w życiu tyle nie jadła bo objętościowo tego jedzenia jest dużo.
Moja mama przez tarczyce nie mogła schudnąć chociaż próbowała 100razy. poszła do dietetyka i ten nie rozpisywał jej dokładnego menu Ale to co może jeść a czego nie może, no i czym zamienić niektóre składniki na zdrowsze. Po ponad 2 miesiąch ma prawie 7kg mniej. A do oka to w ogóle wygląda na 15 mniej. No i też ma chyba 6 posiłków.
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-03, 12:13   #2822
izk_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaLLitQa Pokaż wiadomość

Ile wcześniej wybieracie sie do księdza w celu rezerwacji terminu? :P
ja w lutym 2015 byłam rezerwować termin na październik 2016 (w lutym w mojej parafii są zapisy na masze-uroczystości na kolejny rok)
izk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-03, 12:17   #2823
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Ja będę robić nauki w Warszawie. Więc nie miałam ochoty kogoś oklamywac, że mieszkam w Zamościu. Skoro oni tego przestrzegają i wymagają licencji - trudno, nie przeskocze tego. Poza tym to Ty podważasz to, co usłyszałam godzinę temu od księdza i zakonnicy, więc sorry sama się zaczęłaś głupio spierać.

O licencjach czytałam i słyszałam wcześniej, więc mnie to nie zaskoczyło. I wg prawa kościelnego parafia jest tam gdzie mieszkasz, czy ktoś o tym wie, czy nie. Najwidoczniej w waszym kościele nie zwracają na to uwagi.

Mnie nikt nie pytał w Kościele gdzie ja mieszkam, więc sorry ale kłamać nie musiałam ani nie chciałam
Widocznie w każdym Kościele jest inaczej, wymagają czego innego i niektórzy o licencjach pierwsze słyszą z forum, nie tylko ja
Kazali nam donieść moje dokumenty pół roku przed i zrobić nauki gdzie nam pasuje i tyle. Nikt się do niczego nie czepiał i nie wymagał Bóg wie czego i szczerze mówiąc takie coś mi się podoba.
Bo jak czytałam o przynoszeniu świadectwa z oceną z religii to mi się słabo robiło na myśl o ślubie kościelnym. Ale jak się okazuje parafia TŻ jest lajtowa, z resztą tak samo jak moja, bo tu też by nie wymagali miliona zbędnych papierków.
Stary 2015-10-03, 12:20   #2824
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorotti66 Pokaż wiadomość
Mnie nikt nie pytał w Kościele gdzie ja mieszkam, więc sorry ale kłamać nie musiałam ani nie chciałam
Widocznie w każdym Kościele jest inaczej, wymagają czego innego i niektórzy o licencjach pierwsze słyszą z forum, nie tylko ja
Kazali nam donieść moje dokumenty pół roku przed i zrobić nauki gdzie nam pasuje i tyle. Nikt się do niczego nie czepiał i nie wymagał Bóg wie czego i szczerze mówiąc takie coś mi się podoba.
Bo jak czytałam o przynoszeniu świadectwa z oceną z religii to mi się słabo robiło na myśl o ślubie kościelnym. Ale jak się okazuje parafia TŻ jest lajtowa, z resztą tak samo jak moja, bo tu też by nie wymagali miliona zbędnych papierków.
Mnie pytali gdzie mieszkam, jak widać mój kościół nie jest lajtowy :p
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-03, 12:25   #2825
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Cytat:
Mnie pytali gdzie mieszkam, jak widać mój kościół nie jest lajtowy :p
W każdym mają inne zasady i nie ma się co dziwić, że jedni chcą tego, a inni tamtego.
Stary 2015-10-03, 12:30   #2826
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorotti66 Pokaż wiadomość
U mnie było dokładnie tak samo. byliśmy w kilku parafiach i nikt mnie nie pytał gdzie mieszkam. Nauki zrobić gdzie chcemy,dokumenty 6 miesięcy przed ślubem donieść i tyle.
U nas tylko problem ze świadectwem z Religi ale to już załatwione I o licencji słyszę pierwszy raz na forum:P
Stary 2015-10-03, 12:32   #2827
neroza
Zadomowienie

Dzień dobry laseczki!
Owsianka wszamana, czas na kawysię i nadrabianie zaległości
Cytat:
Napisane przez Kotowe Pokaż wiadomość
Ostatnio mierzyłam te obrączki z Kruka Całkiem ładne ale cholernie drogie. TŻ pewnie się nie zgodzi ale pomarzyć dobra rzecz.
Bardzo ładne, widziałam na żywo i wyglądają 1000 razy lepiej. Może zamówcie podobne u złotnika? Na pewno taniej wyjdzie

Cytat:
Napisane przez tetrikk Pokaż wiadomość

Pannamima - ja mam większy problem. To, że na moich włosach się nic nie trzyma i nie wygląda to raz. Najgorsze jest to, że tak mi wypadają włosy, że do ślubu pójdę łysa

Cytat:
Napisane przez pannamima Pokaż wiadomość
tetrikk, mi też wypadają bardzo i nie wiem co już robić.

Po ślubie na pewno znajdę dobrego fryzjera i przejdę metamorfozę, bo w☠☠☠☠ia mnie to już wszystko, ze nie mogę z włosów być dumna tylko są wiecznie moim problemem....

Dziewczynki zdradzę Wam mój patent, który dostałam od koleżanki. W tamtym roku włosy wypadały mi garściami i to dosłownie, nawet mama, która widzi mnie raz na 2 miesiące to zauważyła. Brałam skrzyp ( pierwsze efekty widoczne po 3 miesiącach nie wcześniej)!ale pomógł tylko na paznokcie, włosy wciąż wypadały. Koleżanka poradziła żebym kupiła czerwony szampon z Vichy na wypadanie włosów plus kurację w ampułkach na wypadanie i powiem Wam pierwsze efekty widziałam już po tygodniu! Sama nie mogłam uwierzyć bo stosowałam wcześniej te z Sebodinu chyba i tylko przesuszyły mi skórę głowy, dostałam łupieżu i swędziało mnie 24h a po Vichy nie. Zrobiłam całą kurację tak jak zalecali na opakowaniu chyba przez 40 dni i miałam spokój przez calutki rok. Teraz znowu zacznę bo trochę więcej wypada ale zbliża się jesień więc to normalne, no i nie lecą garściami.
W superpharm często są promocje na Vichy, nie jest tanio ale działa
Stary 2015-10-03, 12:41   #2828
aqgatta58
Zadomowienie

Nie wiem skąd to wynika że w jednym kościele wymagają a w drugim nie. Nas teraz ksiądz pytał gdzie mieszkamy, mówiliśmy że tutaj adres przynależy do parafi to potem się pytał o meldunki, w każdym razie w naszym mieszkaniu jestem meldowana tylko ja, mój TŻ jeszcze u rodziców ale i tak nie mówił nic o żadnej licencji, ale zaświadczenie z Religi musimy przynieść :-D
aqgatta58 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-03, 12:42   #2829
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Kotowe my mierzyliśmy takie obrączki i super wyglądały na żywo. Też z Kruka, tylko ja bym chciała chyba bez brylancików
Stary 2015-10-03, 12:45   #2830
wildDaisy
żona bez ogona

Mam jakiś zły humor Idę do Rossmana
Stary 2015-10-03, 12:48   #2831
LunatyczkaBB
Zakorzenienie

Cytat:
A zaproszenia kupujecie z jakiś stron, allegro czy u Was w miejscowości może jakieś drukarnie?

Mi sie podobaja bardzo proste zaproszenia ale zwykla kartka z kokardka na allegro kosztuje 4 zł:/ masakra jakas :/

Jak dobrze ze tu jestem to sie od Was dowiem co nieco

My dzisiaj podpisujemy umowe o salę jutro z orkiestrą, we wtorek z fotografem

Każda z Was bierze kamerzyste? bo ja sie coraz głębiej zastanawiam i nie wiem czy w koncu brać czy nie... zależy mi na ładnych zdjęciach a film to już byle jaki..
jednak częsciej wraca sie później do zdjęc niż do filmu
Ja byłam u księdza od razu jak zarezerwowaliśmy salę (czyli jakieś 8 miesięcy wcześniej). Pewnie i bym mogła później, ale po co skoro terminu już nie planuję zmieniać, a przynajmniej już załatwione

My kamerzysty nie bierzemy. Zazwyczaj obejrzy się ten film raz, czy dwa, a kasy wyrzucić trzeba sporo. Postawiliśmy na to, że lepiej dołożyć więcej na fotografa i mieć piękne zdjęcia . Potem się okazało, że nasz zespół nagrywa wesela swoją kamerą, stojącą obok nich na statywie i mogą nam to udostępnić. Wiadomo, że nie obrobione, ani nic, ale zawsze coś będzie jakby ktoś jednak bardzo chciał obejrzeć

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
Napisane przez aqgatta58 Pokaż wiadomość
Nie wiem skąd to wynika że w jednym kościele wymagają a w drugim nie. Nas teraz ksiądz pytał gdzie mieszkamy, mówiliśmy że tutaj adres przynależy do parafi to potem się pytał o meldunki, w każdym razie w naszym mieszkaniu jestem meldowana tylko ja, mój TŻ jeszcze u rodziców ale i tak nie mówił nic o żadnej licencji, ale zaświadczenie z Religi musimy przynieść :-D
U mnie pytali gdzie mieszkamy. I też chcą świadectwo z ostatniej klasy

LunatyczkaBB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-03, 12:52   #2832
tetrikk
Zakorzenienie

Cytat:

Ja podałam taka kwotę i nie jest to wzięte z kosmosu. Nasz znajomy robi wykończenia, jego usługi plus wyposażenie mieszkania około 60mkw to właśnie 80-90tys. Lekką ręką.

Byłam w kościele, jesteśmy wpisani ołówkiem 17 września 2016 godzina 16:00

Trochę się wkurzyłam, bo musimy licencję załatwiać w Warszawie. Nie chciałam kłamać, że mieszkamy w Zamosciu, więc powiedziałam że obydwoje w Warszawie. Pani kazała więc załatwiać wszystko w parafii warszawskiej, do niej zgłosić się w styczniu z licencja i zaliczka 100zl.

Godzina 17 była już zajęta. Mam nadzieję,że nie będziemy kolidowac z tym drugim ślubem
Można to i wydać pewnie ze 150tys, ale ja raczej mówiłam o wersji minimum - panele zamiast drewna itd itp. My liczyliśmy właśnie 1000zł/metr i jak wstępnie się orientowaliśmy to może to się udać Też zawsze jest pytanie co już się ma - my np. mamy kanapę, pufę, dywan do pokoju gościnnego, pralkę i drobne AGD kuchenne, ale tego "dorabialiśmy się" przez ostatnie 3 lata
A uwiązania do kredytu się nie boję bo inaczej płacę komuś za wynajem, po prostu kredyt będzie ciut droższy. Koniec końców - kasa i tak musi być i jak nagle coś się wydarzy to trzeba będzie kombinować tak czy siak.
Jak sobie ostatnio policzyłam, że przez ten rok za wynajem lekką ręką oddam komuś 12000 to mi się słabo zrobiło.

Cytat:
Napisane przez neroza Pokaż wiadomość
Dziewczynki zdradzę Wam mój patent, który dostałam od koleżanki. W tamtym roku włosy wypadały mi garściami i to dosłownie, nawet mama, która widzi mnie raz na 2 miesiące to zauważyła. Brałam skrzyp ( pierwsze efekty widoczne po 3 miesiącach nie wcześniej)!ale pomógł tylko na paznokcie, włosy wciąż wypadały. Koleżanka poradziła żebym kupiła czerwony szampon z Vichy na wypadanie włosów plus kurację w ampułkach na wypadanie i powiem Wam pierwsze efekty widziałam już po tygodniu! Sama nie mogłam uwierzyć bo stosowałam wcześniej te z Sebodinu chyba i tylko przesuszyły mi skórę głowy, dostałam łupieżu i swędziało mnie 24h a po Vichy nie. Zrobiłam całą kurację tak jak zalecali na opakowaniu chyba przez 40 dni i miałam spokój przez calutki rok. Teraz znowu zacznę bo trochę więcej wypada ale zbliża się jesień więc to normalne, no i nie lecą garściami.
W superpharm często są promocje na Vichy, nie jest tanio ale działa
Dzięki, jak nic się nie poprawi w najbliższych dniach to może wypróbuję
Stary 2015-10-03, 12:56   #2833
neroza
Zadomowienie

Peema peemie peemą, czyli 37 zlot ślubnych zołz 2016!

Mam pytank to peemek z Warszawy. Czy mogłybyście napisać, które sale na wesele oglądałyście, które się podobały i mają pozytywne opinie? Ja mam ze 2 miejsca na oku, ale z racji tego, że nie pochodzę z Wawy mam utrudnioną sprawę.
Wczoraj czytałam o Waszych kawach od tżtów i dzisiaj nawet mnie kopnął zaszczyt i dostałam bez proszenia, święto chyba jakieś
Macie rację jak tż zrobi, to smakuje o niebo lepiej!ImageUploadedByWizaz Forum1443869942.002511.jpg

Edytowane przez neroza
Czas edycji: 2015-10-03 o 12:59
neroza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-03, 13:03   #2834
visionAM
Zakorzenienie

Tetrikk, my nie mamy nic więc niestety od zera byśmy musieli się wyposażyć.
Stary 2015-10-03, 13:03   #2835
ann2016
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izk_a Pokaż wiadomość
wybraliśmy panele i kupiliśmy farbe
jaki kolor farby ?

Zarezerwowałam próbny makijaż i fryzurę na 16 listopada
ann2016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-03, 13:09   #2836
Arya90
Zakorzenienie

My u księdza byliśmy teraz, czyli na 10 msc przed ślubem. Wiem, że z terminami było różnie. Nam się akurat udało tak jak chcieliśmy, ale wiem, że lipiec i październik cały zajęty był.
My też musimy mieć licencję od księdza z naszej parafii zamieszkania (choć nigdy tam nie byłam i też mnie dziwiło, że ksiądz ma mi to wystawić). Ponoć w takim wypadku mogę donieść licencję z parafii gdzie jestem zameldowana i to trochę bardziej rozumiem, bo tam miałam bierzmowanie itp.

6cs
Arya90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-03, 13:10   #2837
izk_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ann2016 Pokaż wiadomość
jaki kolor farby ?

Zarezerwowałam próbny makijaż i fryzurę na 16 listopada
zima wietrzna z nobilesa

masz wtedy jakąś impreze też ?
Stary 2015-10-03, 13:14   #2838
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Ja chyba też zarezerwuje próby makijaż na listopad- prababcia ma 90lat i robi imprezę
Podobno stwierdziła że z Dj żebyśmy się pobawili jak ona nie może już ha ha

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2015-10-03 o 13:16
Stary 2015-10-03, 13:16   #2839
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a
Konto usunięte

Ja włosy mam cienkie i nie podatne na nic w dumie to jak loki zrobię to trzymają sie chwile a tony lakieru używać nie chce

Obrączki Same długo nie zajmują ale potem jakis grawer itd wiec lepiej prędzej czy pózniej no i koszta sie rozłożą trochę

Zaproszenia bedziemy wysyłać koniec października i listopad a w Pl rozdamy co sie da w święta w grudniu
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-03, 13:20   #2840
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
A zaproszenia kupujecie z jakiś stron, allegro czy u Was w miejscowości może jakieś drukarnie?

Mi sie podobaja bardzo proste zaproszenia ale zwykla kartka z kokardka na allegro kosztuje 4 zł:/ masakra jakas :/

Jak dobrze ze tu jestem to sie od Was dowiem co nieco

My dzisiaj podpisujemy umowe o salę jutro z orkiestrą, we wtorek z fotografem

Każda z Was bierze kamerzyste? bo ja sie coraz głębiej zastanawiam i nie wiem czy w koncu brać czy nie... zależy mi na ładnych zdjęciach a film to już byle jaki..
jednak częsciej wraca sie później do zdjęc niż do filmu
zapro albo z allegro albo zlece znajomej żeby zrobiła

zależy od kościoła, niektórzy klepią 1,5 roku naprzód, u nas ksiądz robi zapisy dopiero od listopada a powiedział że wystarczy przyjść nawet 3 miesiące przed
ale to malutka parafia

kamerzysty nie bierzemy

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-03, 13:23   #2841
ann2016
Zakorzenienie

Cytat:
zima wietrzna z nobilesa

masz wtedy jakąś impreze też ?
świetny kolor też coś takiego chcemy jak będziemy robić remoncik a drugi odcień troszkę ciemniejszy chyba

nie mam niestety
Stary 2015-10-03, 13:27   #2842
izk_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ann2016 Pokaż wiadomość
świetny kolor też coś takiego chcemy jak będziemy robić remoncik a drugi odcień troszkę ciemniejszy chyba

nie mam niestety
dzięki mam nadzieję, że na ścianach wyjdzie taki jak na próbniku, bo niektóre odcienie nas załamywały
jutro kupimy panele jak będzie kierownik na sklepie - bo nam rabat obiecał

szkoda, bo mogłabyś wypróbować też trwałość makjażu i fryzury w czasie imprezy..
Stary 2015-10-03, 13:30   #2843
neroza
Zadomowienie

[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;52985538]Ja włosy mam cienkie i nie podatne na nic w dumie to jak loki zrobię to trzymają sie chwile a tony lakieru używać nie chce

Obrączki Same długo nie zajmują ale potem jakis grawer itd wiec lepiej prędzej czy pózniej no i koszta sie rozłożą trochę

Zaproszenia bedziemy wysyłać koniec października i listopad a w Pl rozdamy co sie da w święta w grudniu [/QUOTE]

ja też mam cienkie włosy i do tego ciężkie i proste jak druty. Zawsze loki mi się rozkręcały po 30 minutach max. Ale kiedyś dostałam od tż lokówkę i spray ochronny do włosów Loreal Elnett i jestem w szoku bo teraz jak nakręcę włosy na lokówkę to trzymają się 3 dni. Ps nawet fryzjerka nie jest w stanie tego zrobić. Jedyne co, to nie ma w Polszy ale bez problemu można zamówić przez amazon czy All.
Ja mam ten do kręconych ale każdy jest dobry nawet do prostowania trzyma loki
Postaram się wkleić fotę ale coś mam problem przez telefon. Aha i stosuję go na pasemko które chcę nakręcić a nie od razu na całość bo wysycha za szybko i nie ma takiego efektu
http://www.londonbeautyqueen.com/201...otect.html?m=1
Stary 2015-10-03, 13:31   #2844
ann2016
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki mam nadzieję, że na ścianach wyjdzie taki jak na próbniku, bo niektóre odcienie nas załamywały
jutro kupimy panele jak będzie kierownik na sklepie - bo nam rabat obiecał

szkoda, bo mogłabyś wypróbować też trwałość makjażu i fryzury w czasie imprezy..
no to super a panele ciemne jasne?

no :/ ale umówiłam się na rano to chociaż cały dzień będę miała żeby zobaczyć jak się fryzura zachowuje niestety lecę sama na parę dni więc nie ma szans na imprezę
Stary 2015-10-03, 13:36   #2845
Konto usunięte

Wlasnie, moze próbny makijaż sobie zrobię przy okazji teraz na sylwka zapłacić wolałabym normalnie nawet żeby tylko zobaczyć co i jak bo juz innej imprezy nie bedzie na testy
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-03, 13:39   #2846
izk_a
Zakorzenienie

[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;52985735]Wlasnie, moze próbny makijaż sobie zrobię przy okazji teraz na sylwka zapłacić wolałabym normalnie nawet żeby tylko zobaczyć co i jak bo juz innej imprezy nie bedzie na testy [/QUOTE]

ja bym tak zrobiła
Stary 2015-10-03, 13:43   #2847
Konto usunięte

Jednak to sylwester i pewnie ma juz zajęte ale napisać nie zaszkodzi. Potem będę dopiero w maju lub kwietniu ale na chwile dać na zapowiedzi w sumie tylko
Stary 2015-10-03, 14:18   #2848
visionAM
Zakorzenienie

Byliśmy właśnie na naszej sali. Jest pięknie ustaliłam kilka dodatkowych rzeczy, widziałam dekoracje i mogę spać spokojnie No prawie, bo nie wiem jak zagospodarować ścianę za nami
Stary 2015-10-03, 14:28   #2849
wildDaisy
żona bez ogona

Wróciłam.
Idę sobie chodnikiem z dwoma torbami zakupów, idę, idę. Za mną jedzie jakiś facet (50/60lat) na rowerze i burczy pod nosem: idzie taka środkiem chodnika!. A że ja miałam humor słaby to zmierzyłam go wzorkiem nienawiści i mówię: na rowerze jeździ się ulicą, a nie chodnikiem! I jak na rasową zołzę przystało dodałam ciszej: ty stary czopie Ale chyba to słyszał, bo ciągle się odwracał jak już mnie wyprzedził, hihiih

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

A jak szłam do Biedry to widziałam na przystanku małego chłopaczka ok. 4 lat, może 5. Stoi z matką na rogu przystanku autobusowego i leje na krawędź jak pies A matka trzyma mu fajfusa No normalnie myślałam, że padnę! I zamiast odwrócić od razu głowę wpatrywałam się w to z niedowierzaniem Masakra!
Stary 2015-10-03, 14:32   #2850
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez wildDaisy Pokaż wiadomość
Wróciłam.
Idę sobie chodnikiem z dwoma torbami zakupów, idę, idę. Za mną jedzie jakiś facet (50/60lat) na rowerze i burczy pod nosem: idzie taka środkiem chodnika!. A że ja miałam humor słaby to zmierzyłam go wzorkiem nienawiści i mówię: na rowerze jeździ się ulicą, a nie chodnikiem! I jak na rasową zołzę przystało dodałam ciszej: ty stary czopie Ale chyba to słyszał, bo ciągle się odwracał jak już mnie wyprzedził, hihiih

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

A jak szłam do Biedry to widziałam na przystanku małego chłopaczka ok. 4 lat, może 5. Stoi z matką na rogu przystanku autobusowego i leje na krawędź jak pies A matka trzyma mu fajfusa No normalnie myślałam, że padnę! I zamiast odwrócić od razu głowę wpatrywałam się w to z niedowierzaniem Masakra!
ale masz przygody

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości