|
|
#2821 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Peema peemie peemą, czyli 37 zlot ślubnych zołz 2016!
Moja mama przez tarczyce nie mogła schudnąć chociaż próbowała 100razy. poszła do dietetyka i ten nie rozpisywał jej dokładnego menu Ale to co może jeść a czego nie może, no i czym zamienić niektóre składniki na zdrowsze. Po ponad 2 miesiąch ma prawie 7kg mniej. A do oka to w ogóle wygląda na 15 mniej. No i też ma chyba 6 posiłków.
|
|
|
|
#2822 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2823 | |
|
❤ bee happy ❤
|
Cytat:
Mnie nikt nie pytał w Kościele gdzie ja mieszkam, więc sorry ale kłamać nie musiałam ani nie chciałam ![]() Widocznie w każdym Kościele jest inaczej, wymagają czego innego i niektórzy o licencjach pierwsze słyszą z forum, nie tylko ja ![]() Kazali nam donieść moje dokumenty pół roku przed i zrobić nauki gdzie nam pasuje i tyle. Nikt się do niczego nie czepiał i nie wymagał Bóg wie czego i szczerze mówiąc takie coś mi się podoba. Bo jak czytałam o przynoszeniu świadectwa z oceną z religii to mi się słabo robiło na myśl o ślubie kościelnym. Ale jak się okazuje parafia TŻ jest lajtowa, z resztą tak samo jak moja, bo tu też by nie wymagali miliona zbędnych papierków.
|
|
|
#2824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2825 |
|
❤ bee happy ❤
|
W każdym mają inne zasady i nie ma się co dziwić, że jedni chcą tego, a inni tamtego.
|
|
#2826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas tylko problem ze świadectwem z Religi ale to już załatwione I o licencji słyszę pierwszy raz na forum:P
|
|
|
|
|
#2827 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry laseczki!
Owsianka wszamana, czas na kawysię i nadrabianie zaległości ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczynki zdradzę Wam mój patent, który dostałam od koleżanki. W tamtym roku włosy wypadały mi garściami i to dosłownie, nawet mama, która widzi mnie raz na 2 miesiące to zauważyła. Brałam skrzyp ( pierwsze efekty widoczne po 3 miesiącach nie wcześniej)!ale pomógł tylko na paznokcie, włosy wciąż wypadały. Koleżanka poradziła żebym kupiła czerwony szampon z Vichy na wypadanie włosów plus kurację w ampułkach na wypadanie i powiem Wam pierwsze efekty widziałam już po tygodniu! Sama nie mogłam uwierzyć bo stosowałam wcześniej te z Sebodinu chyba i tylko przesuszyły mi skórę głowy, dostałam łupieżu i swędziało mnie 24h a po Vichy nie. Zrobiłam całą kurację tak jak zalecali na opakowaniu chyba przez 40 dni i miałam spokój przez calutki rok. Teraz znowu zacznę bo trochę więcej wypada ale zbliża się jesień więc to normalne, no i nie lecą garściami. W superpharm często są promocje na Vichy, nie jest tanio ale działa
|
|
#2828 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem skąd to wynika że w jednym kościele wymagają a w drugim nie. Nas teraz ksiądz pytał gdzie mieszkamy, mówiliśmy że tutaj adres przynależy do parafi to potem się pytał o meldunki, w każdym razie w naszym mieszkaniu jestem meldowana tylko ja, mój TŻ jeszcze u rodziców ale i tak nie mówił nic o żadnej licencji, ale zaświadczenie z Religi musimy przynieść :-D
|
|
|
|
#2829 |
|
❤ bee happy ❤
|
Kotowe my mierzyliśmy takie obrączki i super wyglądały na żywo. Też z Kruka, tylko ja bym chciała chyba bez brylancików
![]()
|
|
#2831 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My kamerzysty nie bierzemy. Zazwyczaj obejrzy się ten film raz, czy dwa, a kasy wyrzucić trzeba sporo. Postawiliśmy na to, że lepiej dołożyć więcej na fotografa i mieć piękne zdjęcia . Potem się okazało, że nasz zespół nagrywa wesela swoją kamerą, stojącą obok nich na statywie i mogą nam to udostępnić. Wiadomo, że nie obrobione, ani nic, ale zawsze coś będzie jakby ktoś jednak bardzo chciał obejrzeć ![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2832 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też zawsze jest pytanie co już się ma - my np. mamy kanapę, pufę, dywan do pokoju gościnnego, pralkę i drobne AGD kuchenne, ale tego "dorabialiśmy się" przez ostatnie 3 lata A uwiązania do kredytu się nie boję bo inaczej płacę komuś za wynajem, po prostu kredyt będzie ciut droższy. Koniec końców - kasa i tak musi być i jak nagle coś się wydarzy to trzeba będzie kombinować tak czy siak. Jak sobie ostatnio policzyłam, że przez ten rok za wynajem lekką ręką oddam komuś 12000 to mi się słabo zrobiło. Cytat:
|
|
|
#2833 |
|
Zadomowienie
|
Peema peemie peemą, czyli 37 zlot ślubnych zołz 2016!
Mam pytank to peemek z Warszawy. Czy mogłybyście napisać, które sale na wesele oglądałyście, które się podobały i mają pozytywne opinie? Ja mam ze 2 miejsca na oku, ale z racji tego, że nie pochodzę z Wawy mam utrudnioną sprawę.
Wczoraj czytałam o Waszych kawach od tżtów i dzisiaj nawet mnie kopnął zaszczyt i dostałam bez proszenia, święto chyba jakieś ![]() Macie rację jak tż zrobi, to smakuje o niebo lepiej!ImageUploadedByWizaz Forum1443869942.002511.jpg
Edytowane przez neroza Czas edycji: 2015-10-03 o 12:59 |
|
|
|
#2834 |
|
Zakorzenienie
|
Tetrikk, my nie mamy nic
więc niestety od zera byśmy musieli się wyposażyć.
|
|
|
|
#2835 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2836 |
|
Zakorzenienie
|
My u księdza byliśmy teraz, czyli na 10 msc przed ślubem. Wiem, że z terminami było różnie. Nam się akurat udało tak jak chcieliśmy, ale wiem, że lipiec i październik cały zajęty był.
My też musimy mieć licencję od księdza z naszej parafii zamieszkania (choć nigdy tam nie byłam i też mnie dziwiło, że ksiądz ma mi to wystawić). Ponoć w takim wypadku mogę donieść licencję z parafii gdzie jestem zameldowana i to trochę bardziej rozumiem, bo tam miałam bierzmowanie itp.
|
#2837 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2838 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba też zarezerwuje próby makijaż na listopad- prababcia ma 90lat i robi imprezę
![]() Podobno stwierdziła że z Dj żebyśmy się pobawili jak ona nie może już ha ha Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2015-10-03 o 13:16 |
|
|
|
#2839 |
|
Konto usunięte
|
Ja włosy mam cienkie i nie podatne na nic w dumie to jak loki zrobię to trzymają sie chwile a tony lakieru używać nie chce
![]() Obrączki Same długo nie zajmują ale potem jakis grawer itd wiec lepiej prędzej czy pózniej no i koszta sie rozłożą trochę Zaproszenia bedziemy wysyłać koniec października i listopad a w Pl rozdamy co sie da w święta w grudniu
|
|
|
|
#2840 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
zależy od kościoła, niektórzy klepią 1,5 roku naprzód, u nas ksiądz robi zapisy dopiero od listopada a powiedział że wystarczy przyjść nawet 3 miesiące przed ale to malutka parafia kamerzysty nie bierzemy |
|
|
|
|
#2841 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jutro kupimy panele jak będzie kierownik na sklepie - bo nam rabat obiecał ![]() szkoda, bo mogłabyś wypróbować też trwałość makjażu i fryzury w czasie imprezy.. |
|
|
|
|
#2843 |
|
Zadomowienie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;52985538]Ja włosy mam cienkie i nie podatne na nic w dumie to jak loki zrobię to trzymają sie chwile a tony lakieru używać nie chce
![]() Obrączki Same długo nie zajmują ale potem jakis grawer itd wiec lepiej prędzej czy pózniej no i koszta sie rozłożą trochę Zaproszenia bedziemy wysyłać koniec października i listopad a w Pl rozdamy co sie da w święta w grudniu [/QUOTE]ja też mam cienkie włosy i do tego ciężkie i proste jak druty. Zawsze loki mi się rozkręcały po 30 minutach max. Ale kiedyś dostałam od tż lokówkę i spray ochronny do włosów Loreal Elnett i jestem w szoku bo teraz jak nakręcę włosy na lokówkę to trzymają się 3 dni. Ps nawet fryzjerka nie jest w stanie tego zrobić. Jedyne co, to nie ma w Polszy ale bez problemu można zamówić przez amazon czy All. Ja mam ten do kręconych ale każdy jest dobry nawet do prostowania trzyma loki ![]() Postaram się wkleić fotę ale coś mam problem przez telefon. Aha i stosuję go na pasemko które chcę nakręcić a nie od razu na całość bo wysycha za szybko i nie ma takiego efektu http://www.londonbeautyqueen.com/201...otect.html?m=1
|
#2844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no :/ ale umówiłam się na rano to chociaż cały dzień będę miała żeby zobaczyć jak się fryzura zachowuje niestety lecę sama na parę dni więc nie ma szans na imprezę
|
|
|
|
|
#2845 |
|
Konto usunięte
|
Wlasnie, moze próbny makijaż sobie zrobię przy okazji teraz na sylwka
zapłacić wolałabym normalnie nawet żeby tylko zobaczyć co i jak bo juz innej imprezy nie bedzie na testy
|
|
|
|
#2846 |
|
Zakorzenienie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;52985735]Wlasnie, moze próbny makijaż sobie zrobię przy okazji teraz na sylwka
zapłacić wolałabym normalnie nawet żeby tylko zobaczyć co i jak bo juz innej imprezy nie bedzie na testy [/QUOTE]ja bym tak zrobiła |
|
|
|
#2847 |
|
Konto usunięte
|
Jednak to sylwester i pewnie ma juz zajęte ale napisać nie zaszkodzi. Potem będę dopiero w maju lub kwietniu ale na chwile dać na zapowiedzi w sumie tylko
|
|
|
|
#2848 |
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy właśnie na naszej sali. Jest pięknie
ustaliłam kilka dodatkowych rzeczy, widziałam dekoracje i mogę spać spokojnie No prawie, bo nie wiem jak zagospodarować ścianę za nami
|
|
|
|
#2849 |
|
żona bez ogona
|
Wróciłam.
Idę sobie chodnikiem z dwoma torbami zakupów, idę, idę. Za mną jedzie jakiś facet (50/60lat) na rowerze i burczy pod nosem: idzie taka środkiem chodnika!. A że ja miałam humor słaby to zmierzyłam go wzorkiem nienawiści i mówię: na rowerze jeździ się ulicą, a nie chodnikiem! I jak na rasową zołzę przystało dodałam ciszej: ty stary czopie Ale chyba to słyszał, bo ciągle się odwracał jak już mnie wyprzedził, hihiih ![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- A jak szłam do Biedry to widziałam na przystanku małego chłopaczka ok. 4 lat, może 5. Stoi z matką na rogu przystanku autobusowego i leje na krawędź jak pies A matka trzyma mu fajfusa No normalnie myślałam, że padnę! I zamiast odwrócić od razu głowę wpatrywałam się w to z niedowierzaniem Masakra!
|
|
#2850 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.

(w lutym w mojej parafii są zapisy na masze-uroczystości na kolejny rok)
sama się zaczęłaś głupio spierać.

Idę do Rossmana 

Ale chyba to słyszał, bo ciągle się odwracał jak już mnie wyprzedził, hihiih