A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;) - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-09-13, 15:05   #691
foxina
Rozeznanie

Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)

Cytat:
Napisane przez Anahstasia Pokaż wiadomość
Foxino, cudne zakupy Ja się cały czas na tego Dehnela czaję, ale nigdy mi jakoś do niego nie po drodze. A chciałabym i 'Lalę', i 'Rynek w Smyrnie'. Jak przeczytasz 'Lalę', daj znać jak się podobało

Dziękuję Anah
Oczywiście podzielę się opinią jak przeczytam Lalę, a przyznaję, trzymając ją w rękach ma jakąś siłę przyciągania...

A ostatnio odkąd przyszło mi chwilowo przerzucić się znowu na autobus mam codziennie w drodze do i z pracy dobre 1,5 h dziennie na czytanie!

Twoje zakupy Anah też są apetyczne! Zazdroszczę impresjonistów!
Prezydenci też wyglądają kusząco, a Pierre La Mure kupiłam w zeszłym tygodniu na allegro, ale przesyłka do mnie jeszcze nie dotarła.
foxina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-13, 15:49   #692
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez foxina Pokaż wiadomość
Dziękuję Anah
Oczywiście podzielę się opinią jak przeczytam Lalę, a przyznaję, trzymając ją w rękach ma jakąś siłę przyciągania...

A ostatnio odkąd przyszło mi chwilowo przerzucić się znowu na autobus mam codziennie w drodze do i z pracy dobre 1,5 h dziennie na czytanie!

Twoje zakupy Anah też są apetyczne! Zazdroszczę impresjonistów!
Prezydenci też wyglądają kusząco, a Pierre La Mure kupiłam w zeszłym tygodniu na allegro, ale przesyłka do mnie jeszcze nie dotarła.
Oj, ma. W ogóle strasznie dużo pozytywnych opinii się o niej naczytałam. Pamiętam, że Kazimiera Szczuka i prof. Kłosiński również byli zachwyceni. Chociaż jak słuchałam wywiadu z samym Dehnelem to zrobił na mnie dziwne wrażenie, jakby był pisarzem nie dopuszczającym innych interpretacji jego utworów niż jego własne

O, to jesteś szczęściarą Ja niestety w jadąc czymkolwiek nie jestem w stanie czytać, bo zaraz odzywa się choroba lokomocyjna. I niesamowicie żałuję, bo jednak sporo tego czasu w środkach transportu się traci

Anahstasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-17, 02:19   #693
Germini
Zakorzenienie

Cytat:
- 'Gra w klasy' - Cortazar
- 'Sto lat samotności' - Marquez

- 'Hańba' - Coetzee
- 'Lala' - Dehnel

- 'Bez śladu' - Coben

- zaktualizowana kolekcja z kolekcji noblistów

- 'Kafka nad morzem' - Murakami
- 'Rozważna i romantyczna' - Austen
Wytłuszczonych zazdroszczę
I przypomniałaś mi, że przegapiłam Coetzee(go?) z noblistów

Cytat:
Jako dwie różne Podobnie jak inne kilkutomówki, każda osobno.
Hmm
W ogóle (znowu marudzę ) irytuje mnie organizacja w ŚK. Razem z kumpelą poszłyśmy na zakupy, jak tylko zaczął obowiązywać ostatni katalog - i jeszcze nie przysłali mi błękitnej karty (a skoro każdy tom liczy się osobno, to powinnam), ale kumpeli przysłali za to książkę miesiąca (mimo że w czasie obowiązywania katalogu kupiła u nich 6 albo 7 książek)

Cytat:
Kilka dni temu jak zamawiałam swoje praczetki na Merlinie, było
O Merlinie nie pomyślałam (jeszcze nie robiłam tam zakupów), myślałam za to o Allegro - ale wolę poczekać i zebrać kasę na kilka Pratchettów, żeby się koszty przesyłki rozłożyły

W zapowiedziach ŚK jest wzmianka o nowej książce Lisy See - "Miłość Peonii". Nie mogę się już doczekać, bo "Kwiat Śniegu (...)" mnie zauroczył - i liczę na to, że tym razem będzie tak samo
Stary 2007-09-17, 10:45   #694
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Germini Pokaż wiadomość

Hmm
W ogóle (znowu marudzę ) irytuje mnie organizacja w ŚK. Razem z kumpelą poszłyśmy na zakupy, jak tylko zaczął obowiązywać ostatni katalog - i jeszcze nie przysłali mi błękitnej karty (a skoro każdy tom liczy się osobno, to powinnam), ale kumpeli przysłali za to książkę miesiąca (mimo że w czasie obowiązywania katalogu kupiła u nich 6 albo 7 książek)
O, to faktycznie koleżance nie zazdroszczę zamieszania Kartę swoją z tego co pamiętam dostałam dopiero w 2 tygodnie po rozpoczęciu się terminu obowiązywania kolejnego katalogu. Ale bałagan fakt faktem mają, bo po w miesiąc po otrzymaniu srebrnej karty, dostałam jej duplikat

Cytat:
O Merlinie nie pomyślałam (jeszcze nie robiłam tam zakupów), myślałam za to o Allegro - ale wolę poczekać i zebrać kasę na kilka Pratchettów, żeby się koszty przesyłki rozłożyły
Oj, znam ból kosztów przesyłki, dlatego póki mam darmową na Merlinie się z niego nie wyprowadzam. Ale pewnie gdy mi się skończy to znowu pokornie wrócę do klasycznych księgarni, bo co to za promocja na książkę, jak później za przesyłkę trzeba dołożyć kolejne 10 zł.

Cytat:
W zapowiedziach ŚK jest wzmianka o nowej książce Lisy See - "Miłość Peonii". Nie mogę się już doczekać, bo "Kwiat Śniegu (...)" mnie zauroczył - i liczę na to, że tym razem będzie tak samo
Widziałam, widziałam, i też już wiem, że ją nabędę W ogóle z zapowiedzi spodobała mi się jeszcze książka Miecugowa i Sianeckiego - 'Kontaktowi'. No nic, nowy katalog tuż tuż, to zobaczymy co na jesień przygotowano nam nowego

Stary 2007-09-17, 11:39   #695
foxina
Rozeznanie

Cytat:
O, to jesteś szczęściarą Ja niestety w jadąc czymkolwiek nie jestem w stanie czytać, bo zaraz odzywa się choroba lokomocyjna. I niesamowicie żałuję, bo jednak sporo tego czasu w środkach transportu się traci
To jest jedyny pozytywny aspekt przesiadki z auta na autobus.

Cytat:
Wytłuszczonych zazdroszczę

Dziękuję Germini, mnie też ostatnio zakupione pozycje wprawiają w dreszcze.

Cytat:
Hmm
Ja już chyba pisałam, ale co tam powtórzę się i też pomarudzę na ŚK.
Kiedyś do koleżanki przesyłka szła prawie miesiąc. Nowy listonosz nie poradził sobie z odnalezieniem adresu i przesyłka po paru dniach wróciła do ŚK, ale oni się nawet nie pofatygowali co się stało, że stała odbiorczyni nie otrzymała paczki. Po telefonicznej interwencji i tak musiała jeszcze potem czekać ponad tydzień.

Cytat:
Do mnie osobiście merlin nie przemawia ostatnio, żadnych ciekawszych promocji nie widziałam już od jakiegoś czasu.
Teraz jedynie wpadły mi w oko 2 pozycje, przecenione o 50-60%:
- 'Długa droga w dół' - Hornby
- 'Cień Poego' - Pearl

Cytat:

i u mnie jest już na liście
Stary 2007-09-17, 18:57   #696
Germini
Zakorzenienie

Cytat:
No nic, nowy katalog tuż tuż, to zobaczymy co na jesień przygotowano nam nowego
A kiedy ma wyjść? Bo jakoś tak nie mogę znaleźć informacji na ich stronie na ten temat

I zapomniałam się pochwalić, że wygrzebałam ostatnio w lumpku książkę "Women Who Kill Viciously" Mike'a Jamesa:
Cytat:
True cases of cruelty beyond belief. What would drive a woman on her honeymoon to cut her husband into pieces, then barbecue and eat his ribs? How could a mother drown her crippled son? Was it perversion that made the Surrey Housewife use sex to lure her husband into a deadly trap? And what kind of passion compelled a mistress in California to perform a human sacrifice by beheading her lover's wife? Why did these women chose murder, and how was their inherent deadliness exposed? With photos.
Stary 2007-09-17, 19:10   #697
ciumcia
Przyczajenie

OJJJ duzo wydaje chcialabym miec tyle ksiazek zebym miala w calym domu zamiast scian polki wypchane ksiazkami... moje ulubione to te fantastyczne, jesli przeczytaja to ludzie ktorzy sa zakreceni na punkcie harry'ego pottera albo tolkiena(elfow tolkiena konkretnie)to natychmiast do mnie napiszcie
ciumcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-18, 13:35   #698
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Do mnie osobiście merlin nie przemawia ostatnio, żadnych ciekawszych promocji nie widziałam już od jakiegoś czasu.

Całkowicie się z tym zgodzę. Właściwie od czasu promocji sklepu (kampania z przerobionymi tytułami: Polowanie na czerwony kapturek etc.), z tygodnia na tydzień jest coraz gorzej. Dawniej były wyprzedaże, istniał stały dział z obniżonymi cenami książek, promocje jakie się pojawiały naprawdę zachęcały do zakupów. A teraz... 5 zł. oszczędzone na tomie należy do atrakcyjniejszych ofert

Cytat:
A kiedy ma wyjść? Bo jakoś tak nie mogę znaleźć informacji na ich stronie na ten temat
Obecny katalog obowiązuje do 30.09., więc pewnie za jakiś tydzień będziemy miały w skrzynkach pocztowych już nowy

A w załączniku moje kolejne nabytki - to w ramach uzupełniania braków w biblioteczce

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SSA55000.JPG (92,3 KB, 40 załadowań)
Stary 2007-09-19, 02:19   #699
Germini
Zakorzenienie

Ana, dzięki za info
Stary 2007-09-19, 14:34   #700
mishki
Raczkowanie

W ciagu ostatniego miesiaca wydalalam ok 150-200 zł na ksiazki

mishki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-19, 14:50   #701
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mishki Pokaż wiadomość
W ciagu ostatniego miesiaca wydalalam ok 150-200 zł na ksiazki
O, a co sobie sprawiłaś, pochwalisz się?
Stary 2007-09-19, 15:04   #702
nea200pl
Raczkowanie

Bardzo lubie czytac ksiazki, czasami istny ze mnie mol ksiazkowy.
Czytam duzo i roznych rodzajow: od sci-fi do klasyki, od Rodziewiczowny po Asimova - jedynego czego nie lubie to nowoczesny romans. Nie wiem dlaczego ale wole romanse historyczne, szczegolnie z Regencjii. Romantyczka ze mnie, czy co?

Ksiazki najczesciej kupuje z ksiegarni internetowych, jak na przyklad Amazon Books. Babcia funduje mi ksiazki polskch autorow, najczesiej ze Swiata Ksiazki lub Klubu Ksiazki - jezeli autor jest anglojezyczny lub tlumaczony na angielski zawsze te pozycje mam w angielskim.
Ksiazki sa niestety dosc drogie wiec kupuje je wieksza partia, po odlozeniu sobie wystarczajacej liczby pieniedzy - najwiecej na raz wydalam okolo £60 (300 zl).

Mam swoje ulubione pozycje, ktorych nikomu nie oddam - innymi, po zakonczonym czytaniu, wymieniamy sie z kolezanka z pracy. Takim sposobem zawsze mamy cos ciekawego do przeczytania.

nea200pl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-19, 15:29   #703
mishki
Raczkowanie

Anahstasia, wiec postanowilam nadrobic zaleglosci i kupilam sobie:
James Grippando "Niewierna żona"
Patrick Suskind "Pachnidlo"
"Swiat wedlug Clarksona"
"Swiat wedlug Clarksona 2"
Jane Green "Prosto z mostu"
Wisniewski "Samotnosc w sieci"
Carlos Riuz Zafon "Cien wiatru"
Ahern "PS Kocham cie"

Hyh wiem, ze jestem nieco do tylu :/ teraz, kiedy juz skonczylam studia moge zajac sie czytaniem ksiazek dla przyjemnosci Przez 5 lat meczylam literature rosyjska i teraz chetnie sobie od niej odpoczne Pozdrowionka

Stary 2007-09-19, 16:08   #704
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mishki Pokaż wiadomość
Anahstasia, wiec postanowilam nadrobic zaleglosci i kupilam sobie:
James Grippando "Niewierna żona"
Patrick Suskind "Pachnidlo"
"Swiat wedlug Clarksona"
"Swiat wedlug Clarksona 2"
Jane Green "Prosto z mostu"
Wisniewski "Samotnosc w sieci"
Carlos Riuz Zafon "Cien wiatru"
Ahern "PS Kocham cie"

Hyh wiem, ze jestem nieco do tylu :/ teraz, kiedy juz skonczylam studia moge zajac sie czytaniem ksiazek dla przyjemnosci Przez 5 lat meczylam literature rosyjska i teraz chetnie sobie od niej odpoczne Pozdrowionka
O części tych książek rozmawiałyśmy już w wątku, dlatego też czekamy na Twoje recenzje Mnie z Twojej listy najbardziej ciekawi Clarkson - 'Top Gear' uwielbiam oglądać i zastanawiam się czy umiał przelać na papier swoje fenomenalne poczucie humoru - daj znać jak zaczniesz lekturę

Stary 2007-09-19, 17:31   #705
mishki
Raczkowanie

Anahstasia napewno wypowiem sie na temat Clarksona

Stary 2007-09-19, 19:18   #706
Anahstasia
Zakorzenienie

A ja dzisiaj mało zawału serca nie dostałam... tak jak przypuszczałam, że kiedyś to nastąpi - urwała mi się półka w witrynie Wszystko już naprawione, ale książki musiałam porozmieszczać po całym pokoju, a dla tych, dla których brakło miejsca, znaleźć miejsce w szafie Przy okazji zrobiłam sobie porządek na półkach, a póki jest ładnie wklejam to co teraz stoi na widoku, epatować bałaganem z innych szaf nie będę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (119,9 KB, 76 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (117,8 KB, 75 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (82,8 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (60,9 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (73,6 KB, 63 załadowań)
Stary 2007-09-19, 20:15   #707
gasta18
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja dzisiaj mało zawału serca nie dostałam... tak jak przypuszczałam, że kiedyś to nastąpi - urwała mi się półka w witrynie Wszystko już naprawione, ale książki musiałam porozmieszczać po całym pokoju, a dla tych, dla których brakło miejsca, znaleźć miejsce w szafie Przy okazji zrobiłam sobie porządek na półkach, a póki jest ładnie wklejam to co teraz stoi na widoku, epatować bałaganem z innych szaf nie będę
Oj jak jak ja uwielbiam jak ktoś wkleja zdjęcia z tyloma książkami. Można wiedzieć ile masz wszystkich? Aaaa i dopatrzyłam się jeszcze na zdjeciu, że posiadasz "Labirynt" Kate Mosse. Czytałaś? Jakie wrażenia?
A ja już przez dwa tygodnie nic nie kupiłam :/ chyba się załamię Mam nadzieję, że w sobotę bedzie ładna pogoda i będzie stragan z książkami (bo tydzień temu lało i nie było) i tym razem wrócę z pełną torbą
gasta18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-19, 20:25   #708
basilissa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gasta18 Pokaż wiadomość
Oj jak jak ja uwielbiam jak ktoś wkleja zdjęcia z tyloma książkami. Można wiedzieć ile masz wszystkich? Aaaa i dopatrzyłam się jeszcze na zdjeciu, że posiadasz "Labirynt" Kate Mosse. Czytałaś? Jakie wrażenia?
A ja już przez dwa tygodnie nic nie kupiłam :/ chyba się załamię Mam nadzieję, że w sobotę bedzie ładna pogoda i będzie stragan z książkami (bo tydzień temu lało i nie było) i tym razem wrócę z pełną torbą
A może by tak jakiś wątek o domowych biblioteczkach - nie o tytułach, nawet nie o ilości czy metrach kwadratowych książek, lecz własnych refleksjach?
Stary 2007-09-19, 20:32   #709
gasta18
Wtajemniczenie

Smile Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)

Cytat:
Napisane przez basilissa Pokaż wiadomość
A może by tak jakiś wątek o domowych biblioteczkach - nie o tytułach, nawet nie o ilości czy metrach kwadratowych książek, lecz własnych refleksjach?
Jeśli nie ma takiego tematu (nie szukałam po forum i nie wiem) to śmiało - zakładaj
gasta18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-19, 20:38   #710
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gasta18 Pokaż wiadomość
Szczerze powiedziawszy to nigdy ich nie liczyłam, w pokoju mam ich na pewno kilkaset, a ok. 500 zabezpieczone jest w pudłach i przechowywane są w schowkach z powodu braku miejsca. Myślę, że mogę zaryzykować stwierdzenie, że 1.500 mam na pewno (To przy okazji szybki rzut okiem do jednej z szaf - przez książki musiałam przełożyć ubrania do innego komina

'Labirynt' czytałam, ale pozostawił mnie z mieszanymi uczuciami. Mosse określano Brownem w spódnicy, ja z tym stwierdzeniem bym polemizowała. Ciekawy pomysł na powieść, gorzej z jego realizacją. Miłe czytadło na wieczór, ale nie wciąga tak jak inne brownopodobne powieści

PS Trzymam kciuki za udane zakupy

Edytowane przez Anahstasia
Czas edycji: 2007-09-21 o 16:32
Stary 2007-09-20, 01:49   #711
Germini
Zakorzenienie

Cytat:
Przy okazji zrobiłam sobie porządek na półkach, a póki jest ładnie wklejam to co teraz stoi na widoku
Lubię patrzeć, jakie książki ludzie posiadają - nawet jeśli ma to odbywać się wirtualnie
Jeszcze poproszę o zbliżenie tego, co jest na dwóch pierwszych fotkach

A jakie są Twoje wrażenia po Mayoral?
Ja czytałam na razie "Życie oddać i duszę", ale znudziło mnie niemiłosiernie. Przeczytałam całą, ale w strasznych mękach "Jedyną wolność" też mam, ale po tamtym przeżyciu boję się jej dotknąć. Dlatego ciekawa jestem Twojej opinii na temat tych dwóch tytułów
Stary 2007-09-20, 08:30   #712
foxina
Rozeznanie

Cytat:

Piękna kolekcja Anah!!!

Mogę w kółko oglądać Twoje zdjęcia
Stary 2007-09-20, 11:17   #713
shachownica
Zakorzenienie

ja się już pogubiłam, bo dawno się nie odzywałam a w międzyczasie ksiązek mi trochę przybyło. tyle, że nie wiem dokładnie ile teraz sie muszę trochę pogimnastykować, bo zaszalałam w zeszłym tygodniu na allegro i teraz muszę znaleźć na moje zakupy pieniądze.
z ostatnich rozczarowań dopiszę "mistrzynię sztuki śmierci" ariany franklin, całe szczęście, że mogłam ją oddać. książkę nie czyta się źle ale zakończenie jest jasne już mniej więcej w połowie książki, a poza tym dla osób zorientowanych w historii, autorka strzela takie byki, że żeby bolą:/

twory i potwory

shachownica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-21, 16:53   #714
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Lubię patrzeć, jakie książki ludzie posiadają - nawet jeśli ma to odbywać się wirtualnie
Jeszcze poproszę o zbliżenie tego, co jest na dwóch pierwszych fotkach

Voila! Gdyby nie to, że skopała mi się ostrość w aparacie i nie mogę sobie z tym poradzić, byłoby jeszcze lepiej Jak TŻ wróci i opanuje to ustrojstwo, to zdjęcia podmienię

Cytat:
A jakie są Twoje wrażenia po Mayoral?
Ja czytałam na razie "Życie oddać i duszę", ale znudziło mnie niemiłosiernie. Przeczytałam całą, ale w strasznych mękach "Jedyną wolność" też mam, ale po tamtym przeżyciu boję się jej dotknąć. Dlatego ciekawa jestem Twojej opinii na temat tych dwóch tytułów
Mayoral jest jeszcze w gronie pisarzy, których książki posiadam, ale jeszcze ich nie czytałam. Teraz powoli nadrabiam zaległości i czytam to co kupiłam przez ostatni rok, tak więc jak tylko się za nią zabiorę, dam znać

Cytat:

Piękna kolekcja Anah!!!

Mogę w kółko oglądać Twoje zdjęcia
Dzięki Foxino

Shachownico, jak miło Cię widzieć

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.JPG (94,1 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.JPG (111,7 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.JPG (109,7 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.JPG (56,9 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.JPG (107,7 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.JPG (114,3 KB, 48 załadowań)
Stary 2007-09-21, 19:12   #715
basilissa
Rozeznanie

[quote=Anahstasia;5340626]Voila! Gdyby nie to, że skopała mi się ostrość w aparacie i nie mogę sobie z tym poradzić, byłoby jeszcze lepiej Jak TŻ wróci i opanuje to ustrojstwo, to zdjęcia podmienię

Też mam naturę podglądacza cudzych biblioteczek. Widzę, że masz też Obietnicę anioła. Czytałam ją po powrocie z Mont Saint Michel.
Stary 2007-09-21, 20:31   #716
Aphrodisyack
Zadomowienie

Ja kupiłam wczoraj "Cień wiatru" jak na razie - podoba mi się jestem dopiero na 100 stronie, ale zapowiada się interesująco. Wciąąąąga mnie polecam!

co do ceny : 29,90 w miekkiej okładce

Aphrodisyack jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-21, 21:43   #717
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basilissa Pokaż wiadomość
Cytat:
Voila! Gdyby nie to, że skopała mi się ostrość w aparacie i nie mogę sobie z tym poradzić, byłoby jeszcze lepiej Jak TŻ wróci i opanuje to ustrojstwo, to zdjęcia podmienię
Też mam naturę podglądacza cudzych biblioteczek. Widzę, że masz też Obietnicę anioła. Czytałam ją po powrocie z Mont Saint Michel.
O Najfajniej czyta się powieści, których akcja rozgrywa się w miejscach, w których byliśmy lub będziemy. Mi się dobrze Browna czytało, bo trafiłam na niego w okresie kiedy podróżowałam najpierw po Paryżu, a później po Watykanie. To doszukiwanie się różnych aniołów czy przypatrywanie szczegółom obrazów Leonarda Da Vinci... Można się poczuć jak mały odkrywca

Cytat:
Napisane przez Aphrodisyack Pokaż wiadomość
Ja kupiłam wczoraj "Cień wiatru" jak na razie - podoba mi się jestem dopiero na 100 stronie, ale zapowiada się interesująco. Wciąąąąga mnie polecam!

co do ceny : 29,90 w miekkiej okładce
Ja w 'Cieniu wiatru' się zakochałam, cudna książka Swoją drogą ciekawi mnie czy i kiedy o Zafonie jeszcze usłyszymy...

Stary 2007-09-21, 22:01   #718
pink69
Zakorzenienie

Post Jaką książkę kupiłaś ostatnio?

Teraz to większość szkolne.

Ja kupiłam sobie do przeczytania "Historię Polski w datach".Na pewno bardzo sie przyda.

http://www.lideria.pl/img_big/135837.jpg

pink69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-21, 22:10   #719
elsha
Rozeznanie

GG do elsha

Aż przeliczyłam z ciekawości po zobaczeniu tego wątku. W ciągu ostatnich 3 miesięcy kupiłam ok. 20 książek tylko do poczytania + sporo podręczników, jakichś tam obowiązkowych czytadeł, a i tak ostro sie hamowałam. Poza tym podliczyłam ceny książek, które mam odlożone w Merlinie w przechowalni i chciałabym kupić. Wyszło jakieś 700 zł. Na szczęście mam dużą meblościankę, ale książki zaczynam już układać w pionowych kupkach. Ostatnio zaczęłam wynosić ze swojego pokoju te, do których nie wracam.
Stary 2007-09-21, 22:12   #720
Wafelina :)
Zadomowienie

hmm co miesiąc kupuję nową max. 40zł

Don`t be affraid - Taddy`s home!
Wafelina :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości