Dobry zespół weselny poszukiwany- Lublin i okolice - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-09-01, 19:52   #331
Chceijuz
Raczkowanie

Dot.: Dobry zespół weselny poszukiwany- Lublin i okolice

Drogie wizazanki szukam opinii o zespole "galileomusic" z Lublina. Ktoś mial przyjemnosc sie bawic na weselu, na ktorym grali? Będę wdzieczna za każdą odpowiedź
Stary 2015-09-01, 20:13   #332
Vivienne
... choć nie Westwood

Kurcze, bawilam sie kiedys z zespolem Galileo na sylwestrze, ale nie wiem czy to ten
W każdym razie grali super.

Ja juz jestem po swoim weselu, u mnie gral Prestige Band i tez z czystym sumieniem polecam. Wokalistka ma piekny glos, świetnie zabawiali gosci, parkiet byl pelny, bo grali bardzo roznorodnie, co bylo dla mnie wazne.

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-01, 21:13   #333
Chceijuz
Raczkowanie

zazdroszczę udanego wesela, marzę o tym żeby i u mnie goście się dobrze bawili i nie schodzili z parkietu jestem "zmuszona" pozostać przy zespole galileo music, obdzwoniłam wszystkie polecane zespoły i tylko oni mają wolny termin na sierpień przyszłego roku, słuchałam ich demo i śpiewają ładnie zapraszają nas w sobotę aby posłuchać na żywo, mam nadzieję że mi się spodobją
Stary 2015-09-15, 10:32   #334
malin66
Przyczajenie

byłam na Simonie ostatnio mnie osobiście zespół nie przypadł do gustu

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

A czy ktoś moze coś powiedziec o zespole Mayvon z kraśnika lub no stress z zakrzewa
malin66 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-17, 10:07   #335
katarina225
Przyczajenie

z oklic kraśnika polecam zespół redo
katarina225 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-23, 15:03   #336
izzzzzzzz
Przyczajenie

Cześć, czy znacie zespół Galaxa z Lublina? Bardzo proszę o jakieś opinie i uwagi. Z góry dziękuję i pozdrawiam
izzzzzzzz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-04, 08:17   #337
rafalkonieczny11
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez darka_1991 Pokaż wiadomość
pif paf band jest bardzo dobry. świetnie grają i śpiewają, za dobrą kasę. warto
www.nightfevergroup.com

A może jednak?
rafalkonieczny11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-07, 19:33   #338
hello_lucy
Przyczajenie

Czy może ktoś słyszał o zespole DRINK z Lublina (dwaj panowie). Mają grać u nas na weselu, ale nigdy nie bawiliśmy się z nimi ....
hello_lucy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-17, 21:19   #339
karoolaa1
Przyczajenie

U mnie grali Red shoes. Jestem zadowolona.
karoolaa1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-23, 19:48   #340
ewelinkan17
Raczkowanie

Zespół Benway ? Ktos cos ?
ewelinkan17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-04, 18:17   #341
sasha123
Przyczajenie

Witam,
czy możecie wyrazić swoją opinię na temat sk-1, sk-2 i fiesta?
Pozdrawiam
sasha123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-04, 18:58   #342
oluslbn
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sasha123 Pokaż wiadomość
Witam,
czy możecie wyrazić swoją opinię na temat sk-1, sk-2 i fiesta?
Pozdrawiam
Sk2 byli u nas na studniowce w 2012r, wtedy bylo jak najbardziej ok teraz nie mam pojecia

Razem od 1.08.2011

Zaręczeni 3.01.2015

I ślubuję Ci... 13.08.2016
oluslbn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-04, 22:53   #343
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Napisane przez oluslbn Pokaż wiadomość
Sk2 byli u nas na studniowce w 2012r, wtedy bylo jak najbardziej ok teraz nie mam pojecia
W zeszłym roku zmienił im się skład i jest inna wokalistka..

Stanisław Lem

Stary 2015-11-05, 13:07   #344
madonna7
BAN stały

U mnie grał zespół Talar byli świetni razem z wodzirejem superr

xxx

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2015-11-11 o 16:13 Powód: Link.
madonna7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-05, 17:16   #345
bpawlik
Raczkowanie

Polecam zespół Pif Paf Band z Lublina
bpawlik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-05, 21:52   #346
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Napisane przez bpawlik Pokaż wiadomość
Polecam zespół Pif Paf Band z Lublina
Oczywiście,kto by nie polecał wlasnego zespolu

Stanisław Lem

Stary 2015-12-02, 11:55   #347
ewelinkan17
Raczkowanie

Interesuje mnie zespół Benway?
Macie jakieś opinie?
ewelinkan17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-16, 10:50   #348
izzzzzzzz
Przyczajenie

NIE POLECAM zespołu Night Fever z Lublina.
Mają opcję wynajęcia 3 lub 5 osób, które zajmują się oprawą muzyczną wesela. Zapytaliśmy czy istnieje możliwość wynajęcia 3 osób plus perkusista. Otrzymaliśmy odpowiedź twierdzącą i wycenę takiego składu.
Po zarezerwowaniu terminu i dwóch miesiącach korespondencji e-mail pojechaliśmy na próbę zespołu z Warszawy do Lublina i następnego dnia mieliśmy otrzymać umowę i informację co do wysokość zaliczki jaką mamy wpłacić. Przez dwa tygodnie nie otrzymaliśmy żadnej odpowiedzi i dopiero po 3 wiadomościach e-mail i naszym telefonie Pan Rafał raczył łaskawie odpisać, że zespół nie podejmie się grania na naszym weselu, bo rzekomo nie może rozdzielać zespołu i już znalazł się ktoś inny na ten termin kto chce wynająć cały skład i może więcej zapłacić.
Jesteśmy bardzo zniesmaczeni zaistniałą sytuacją, ponieważ omówiliśmy wszelkie warunki i zaczeliśmy sobie układać wszystkie plany weselne pod zespół tj. pierwszy taniec itp.
Z tej sytuacji wynika, że gdyby ktoś zarezerwował opcję 3 osobową, która jest w ofercie zespołu a na ten sam termin inna para chciałaby zarezerwować pelny skład to po dwutygodniowym braku kontaktu zespół stwierdziłby że jednak nie jest to pełen skład i ktoś inny w tym terminie chce 5 osób w zespole i płaci więcej. Jest to bardzo nieprofesjonalne podejście do klienta. Mamy wrażenie, że nie funkcjonuje tu zasada kto pierwszy zarezerwuje tertmin tylko kto da więcej. Sam wokal i gra na instrumentach nie mówi wszystkiego o zespole. Bardzo ważne jest również zachowanie w stosunku do ludzi i uczciwość. Jak się mówi A to trzeba też powiedzieć B.
Dodatkowo usuwanie złych opinni o zespole jest niesprawiedliwe, i zaburza prawdziwy obraz zespołu oszukując innych.
izzzzzzzz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-17, 08:13   #349
agusik82
Przyczajenie

Witam

Piszę odnośnie powyższej negatywnej wypowiedzi o zespole. Nie znam całej sytuacji, więc jestem bezstronna i nie chcę nikogo oceniać. Chciałam jednak dla dobra par wybierających zespół przekazać pewną ważną informację. Termin jest zarezerwowany po ZAPŁACENIU ZALICZKI. Wiem, że wybór nie jest prosty zespołów jest dużo i najlepiej posłuchać jak zespół gra na próbie lub na jakiejś imprezie i do tego czasu wszyscy chcieliby się wstrzymać. Jednak są dwa minusy takiego rozwiązania :
1. możemy stracić termin, jak w wiadomości powyżej, bo trafi się ktoś kto bierze zespół na podstawie demo lub materiału z imprezy.
2. drugi minus to, to że obecność na próbie może być mylna, ponieważ sale prób są bardzo akustyczne i wszystko jest idealnie, a potem okazuję się że wesele odbywa się na sali, na której dudni, huczy itp. Dodam jeszcze, że sprzęt może być niekoniecznie dobrej jakości do nagłaśniania takich sal.
Przy rezerwacji zespołu na swoje wesele również straciłam w ten sposób zespół, bo myślałam, że jak zarezerwowałam to zespół będzie na nas czekał kiedy łaskawie dojedziemy, żeby podpisać umowę. A potem dołączyłam również do zespoły i zrozumiałam, jak wiele jest par nieuczciwych , którzy rezerwują na "100%" A potem nie odbierają telefonu, albo po prostu mówią, że się rozmyślili, a my tracimy w tym czasie innego klienta. Tak to wygląda w rzeczywistości.
agusik82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-17, 15:07   #350
patryk199
Przyczajenie

Witam Tak to jest jak się zaufa zespołowi, który ma klienta tam ..... (nie powiem gdzie). My także mamy elastyczny skład, ale nigdy do takich sytuacji nie dochodzi bo jeśli nawet umawiamy się z kimś słownie nie podpisując umowy i jest to rozmowa wstępna, a zachodzą jakieś zmiany to pierwsze co robimy to dzwonimy do Klienta z informacją i się dogadujemy, a nie odpowiadanie na maile w ogóle nie wchodzi w rachubę. Takie traktowanie Klienta jest po prostu niedopuszczalne nawet jeśli ma się ich za dużo w stosunku do potrzeb zespołu. Nie żebym się tu chciał zareklamować, ale mamy jeszcze kilka wolnych terminów na ten rok i jeśli szukacie następnego zespołu, namawiam do odwiedzenia naszej strony www.timanti.pl . Repertuar mocno zróżnicowany, muzyka na wysokim poziomie (żadne tam umpa-umpa). Skład 2, 3 lub 4-roosobowy z wokalistką i perkusistą. Naprawdę polecam.
patryk199 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-17, 18:05   #351
CookiesBand
Przyczajenie

Z całym szacunkiem dla "pokrzywdzonej" pary, ale mam co miesiąc około 3-5 rezerwacji na 100% a potem brak kontaktu od klientów przez kilka tygodni. Pary bardzo często uważają ze skoro nie zapłacili zaliczki i skoro nikt sie nie odzywa to termin jest ich. Potem cierpią te uczciwe gdy zespół nie chce czekać na decyzje zbyt długo, ale jest też druga sprawa. Osobiście zniechęca mnie często nastawienie niektórych par - tak jak mielibyśmy się napić na przyjęciu lub oszukać parę młodą - u takich par po prostu nie chcę się grać i takie się omija
CookiesBand jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-18, 11:16   #352
agusik82
Przyczajenie

Podzielam zdanie kolegi z cookiesband. Skoro narzeczeni podpisują z nami umowę, powinni nam zaufać, a nie traktować jak "zło konieczne" Drastyczne porównanie, ale nie raz towarzyszą nam takie odczucia. Można by jeszcze wiele rzeczy wymieniać, o których młoda para powinna wiedzieć dla dobra naszej współpracy i udanego wesela. Bo niestety w dzisiejszych czasach zespoły nie są traktowane z należytym szacunkiem. A na ich barkach spoczywa niemalże cała impreza. ... Należałoby założyć oddzielny wątek na ten temat
agusik82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-18, 15:58   #353
patryk199
Przyczajenie

To prawda, że Klienci są różni, ale chyba można zadzwonić i powiedzieć, że tej usługi zespół nie wykona podając przyczynę, a nie zlekceważyć Klienta bo nie była podpisana umowa. Wg. mnie jest to niepoważne. My tak nie robimy. Wczoraj miałem taką sytuację. Rozmawiałem kilka dni temu telefonicznie z Klientem, który zarezerwował wstępnie termin i umówiliśmy się na kolejny telefon. Facet nie zadzwonił, a zadzwonił w tym czasie inny. Mógłbym zapomnieć o pierwszym kliencie i uznać, że skoro nie zadzwonił .... . Jednak poprosiłem, aby ten drugi zaczekał dwa dni, a pierwszy zadzwonił następnego i podpisał umowę. Można ? Żyjemy w czasach gdzie telefon to podstawa i jeśli się tylko chce, można się dogadać.
patryk199 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-03-06, 17:21   #354
oskar3p
Przyczajenie

flores http://www.zespol-flores.pl/ ten moge polecic z czystym sercem
oskar3p jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-07, 12:26   #355
colorama02
Raczkowanie

Ja mogę polecić ci parę fajnych zespołów z Lublina i jego okolic

1) http://www.simon.net.pl/ najlepszy jak dla mnie
2) http://zespolexante.pl/ też super,polecam Lublin
3) http://www.thebrox.com/ z okolic Lublina
4) http://sk-1.net.pl/
5) http://www.stolat.net.pl/
6) http://www.agat.lub.pl/#/info/ Lublin
7) http://www.melo.net.pl/ z Poniatowa

To sa właśnie dla mnie super zespoły godne zainteresowania,jeśli chcesz mieć super wesele POLECAM!!!!

Edytowane przez colorama02
Czas edycji: 2016-03-07 o 12:28
colorama02 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-09, 21:41   #356
KroplaBezkitu
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez patryk199 Pokaż wiadomość
To prawda, że Klienci są różni, ale chyba można zadzwonić i powiedzieć, że tej usługi zespół nie wykona podając przyczynę, a nie zlekceważyć Klienta bo nie była podpisana umowa. Wg. mnie jest to niepoważne. My tak nie robimy. Wczoraj miałem taką sytuację. Rozmawiałem kilka dni temu telefonicznie z Klientem, który zarezerwował wstępnie termin i umówiliśmy się na kolejny telefon. Facet nie zadzwonił, a zadzwonił w tym czasie inny. Mógłbym zapomnieć o pierwszym kliencie i uznać, że skoro nie zadzwonił .... . Jednak poprosiłem, aby ten drugi zaczekał dwa dni, a pierwszy zadzwonił następnego i podpisał umowę. Można ? Żyjemy w czasach gdzie telefon to podstawa i jeśli się tylko chce, można się dogadać.
Po przeczytaniu tej wypowiedzi natychmiast nasunęło mi się rozwiązanie i polecam niezwłocznie zastosować https://www.youtube.com/watch?v=M6wRnouGZFQ

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Klient po obejrzeniu zespołu i podjęciu decyzji przy zespole powinien odezwać się w rozsądnym czasie a nie czekać tygodniami bo później okazuje się że mamy luki w grafikach i to właśnie przez takich klientów. Umowe się podpisuje albo nie zawraca gitary. gram w różnych zespołach od lat i wiem jak dziwni potrafią być klienci .

Edytowane przez KroplaBezkitu
Czas edycji: 2016-03-09 o 21:31 Powód: bo tak
KroplaBezkitu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-10, 17:20   #357
colorama02
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KroplaBezkitu Pokaż wiadomość
Po przeczytaniu tej wypowiedzi natychmiast nasunęło mi się rozwiązanie i polecam niezwłocznie zastosować https://www.youtube.com/watch?v=M6wRnouGZFQ

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Klient po obejrzeniu zespołu i podjęciu decyzji przy zespole powinien odezwać się w rozsądnym czasie a nie czekać tygodniami bo później okazuje się że mamy luki w grafikach i to właśnie przez takich klientów. Umowe się podpisuje albo nie zawraca gitary. gram w różnych zespołach od lat i wiem jak dziwni potrafią być klienci .
Też tak uważam.Nie ma zapłaconej zaliczki nie ma zarezerwowanego terminu.Na słowo to sobie można.Trafia się konkretny klient który chce zespół to się rozumie.Płaci i termin jest jego.A tamci niech dalej się zastanawiają.Ich sprawa.Ludzie są teraz bezczelni totalnie,myślą że jak zadzwonią i parę miłych słów powiedzą to ktoś będzie trzymał pół roku jakąś datę.Trzeba być konkretnym i tyle.A i ludzie szanujcie zespoły bo to dzięki nim macie udane wesele,nie dzięki sali czy jedzeniu,zespół robi całą i najważniejszą robotę.

Edytowane przez colorama02
Czas edycji: 2016-03-10 o 17:21
colorama02 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-16, 17:47   #358
kasiulek94
Przyczajenie

up up :P
jeszcze jakieś propozycje?
kasiulek94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-17, 01:00   #359
rafalkonieczny11
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez izzzzzzzz Pokaż wiadomość
NIE POLECAM zespołu Night Fever z Lublina.
Mają opcję wynajęcia 3 lub 5 osób, które zajmują się oprawą muzyczną wesela. Zapytaliśmy czy istnieje możliwość wynajęcia 3 osób plus perkusista. Otrzymaliśmy odpowiedź twierdzącą i wycenę takiego składu.
Po zarezerwowaniu terminu i dwóch miesiącach korespondencji e-mail pojechaliśmy na próbę zespołu z Warszawy do Lublina i następnego dnia mieliśmy otrzymać umowę i informację co do wysokość zaliczki jaką mamy wpłacić. Przez dwa tygodnie nie otrzymaliśmy żadnej odpowiedzi i dopiero po 3 wiadomościach e-mail i naszym telefonie Pan Rafał raczył łaskawie odpisać, że zespół nie podejmie się grania na naszym weselu, bo rzekomo nie może rozdzielać zespołu i już znalazł się ktoś inny na ten termin kto chce wynająć cały skład i może więcej zapłacić.
Jesteśmy bardzo zniesmaczeni zaistniałą sytuacją, ponieważ omówiliśmy wszelkie warunki i zaczeliśmy sobie układać wszystkie plany weselne pod zespół tj. pierwszy taniec itp.
Z tej sytuacji wynika, że gdyby ktoś zarezerwował opcję 3 osobową, która jest w ofercie zespołu a na ten sam termin inna para chciałaby zarezerwować pelny skład to po dwutygodniowym braku kontaktu zespół stwierdziłby że jednak nie jest to pełen skład i ktoś inny w tym terminie chce 5 osób w zespole i płaci więcej. Jest to bardzo nieprofesjonalne podejście do klienta. Mamy wrażenie, że nie funkcjonuje tu zasada kto pierwszy zarezerwuje tertmin tylko kto da więcej. Sam wokal i gra na instrumentach nie mówi wszystkiego o zespole. Bardzo ważne jest również zachowanie w stosunku do ludzi i uczciwość. Jak się mówi A to trzeba też powiedzieć B.
Dodatkowo usuwanie złych opinni o zespole jest niesprawiedliwe, i zaburza prawdziwy obraz zespołu oszukując innych.
Oferta zespołu Night Fever wówczas brzmiała 3 os, albo 5 os. Wstępnie zgodziłem się na opcję 4-os, jednak po konsultacji z zespołem musiałem się wycofać. Może wyjaśnię o co chodzi w kwestii 3 os. lub 5 os. Skład 5-os, czyli perkusja, bas, gitara, klawisz + wokalistka - jest to skład w którym można wykonać wszystkie pieśni podczas wesela w 100% na żywo. Skład 3-os - jak sama liczba osób wskazuje - uniemożliwia wykonanie piosenek zupełnie na żywo, zwykle wygląda to tak że śpiewający klawiszowiec jest jednocześnie operatorem sprzętu odtwarzającego aranże - podkłady, do których wokale lecą na żywo, dogrywa gitarzysta i klawiszowiec. Więc Uzupełnianie takiego składu o perkusję, która i tak jest już w aranżach - może spowodować chaos, lub ból głowy. Mój wywód kierowany jest do klientów, bo koledzy z branży doskonale wiedzą o czym mówię. My zrezygnowaliśmy z opcji 3-os , od sezonu 2017 i kierujemy swoją ofertę wyłącznie do klientów, którzy szukają zespołu grającego na żywo, nie podpierającego się podkładami. Z całym szacunkiem do zespołów 3-os. Po prostu trzeba sobie z góry założyć cel szukania zespołu i określić swoje oczekiwania względem zespołu. Impreza może być udana i z Dj'em i ze składem 3-os i 5 i więcej...Po prostu...jeśli chcecie na swoim weselu słyszeć muzykę wykonywaną na żywo - szukajcie zespołów 5-cio i więcej os. i pytajcie czy grają i śpiewają na żywo. Taki zespół będzie odpowiednio droższy. Jeśli granie w 100% na żywo nie jest takie ważne - szukajcie zespołów 3, 4, a nawet 2-osobowych...cena będzie niższa, a zabawa być może udana.
Ci Państwo, którzy powyżej wypowiedzieli się na nasz temat, wystawili nam negatywny komentarz na portalu Wesele z klasą - gdzie opinie wstawiać powinni klienci, którzy współpracowali z zespołem podczas wesela. Do współpracy jednak nie doszło. Odsyłam tych państwa do regulaminu w/w portalu.

Zapraszam na stronę zespołu Night Fever. Są filmy live, można przyjechać na naszą próbę i nas posłuchać, ocenić.

www.nightfevergroup.com
rafalkonieczny11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-20, 14:24   #360
karolaidawid
Przyczajenie

Smile Dot.: Dobry zespół weselny poszukiwany- Lublin i okolice

ZESPÓŁ SĄGORSI z Lublina mogę polecić każdemu kto szuka zespołu na wesele bądź inne uroczystości! Są świetni. Grali na naszym weselu 28.05.2016r. i było super. repertuar zróżnicowany i przedewszystkim muzyka na żywo ! Wokalistka Pani Monika ma przepiękny głos zarówno jak lider zespołu. Swietne konkursy i zabawy. Śpiewy za stołami z akordeonem i inne! Naprawdę profesjonalny zespół, bawilismy się z nim też na sylwestrze '15 i było równie dobrze. Naprawdę nie ma się czego obawiać. Widać, że robią to co lubią, przychodzą do pracy a nie na imprezke. Muzyka nie za głośno, super efekty świetlne i są elastyczni. Jeśli ktoś ma jakieś pytanie to 533898511! SĄGORSI Z LUBLINA CZOŁOWKA EKSTRAKLASY !
karolaidawid jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości