|
|
#4921 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki M.A.C. cz.9
Cytat:
A ciemne te duo-fibre czy drugi secik? Mialam duo-fibre z Glambrush i byly straszne, teraz mam z Real Techniques i tez daja nieladny efekt. Ale moze ja nie umiem sie nimi poslugiwac ![]() A nad butami tez mysle, moze na % je wezme, bo calkiem wygodne i ladne, no ale cala zime musialyby przesiedziec w szafie... I bardzo dlugo je sznurowalam ![]() Musimy Corii sie kiedys umowic
|
|
|
#4922 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
Poza tymiz HT![]() Nie problem
|
|
#4923 |
|
it's all made up
|
Już rozumiem, czemu kolor Personal Pick tak bardzo mi odpowiada...
![]() http://www.temptalia.com/side-by-sid...k&sbs_2=206527 |
|
|
|
#4924 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z duo fibre lubię 187, 139 z HD i stippling brush z Real Techniques. Cytat:
|
||
|
|
|
#4925 | |
|
Recenzentka Miesiąca - Listopad 2017
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4926 |
|
Zakorzenienie
|
Uff, wróciłam. Strasznie się napaliłam na tą Personal Pick, w dodatku w wykończeniu Mattene, a w końcu wzięłam ją tylko dla Oli. Fakt, jest bardzo podobna do Pink Plaid, ale z tą drobną różnicą, że w Pink Plaid wyglądam super, a w Personal Pick strasznie
Dokładnie tak wyglądam w zimę, jak wracam przemarznięta do kości z długiego czekania na przystanku, także za taki efekt raczej dopłacać nie będę Zauważyłam, że jeśli komuś pasują brzoskwinie, pomarańcze, to już z fioletami może być problem i na odwrót. Kocham takie zimne fiolety, ale niestety, one mnie nie kochają I u mnie też taki wrzosowy wychodził. Macówka mi wciskała, że jest dobrze i nawet jak się pomalowałam tą fioletową jak opakowanie Milki i wyglądałam jak cudak to było "ładnie". Niecierpię takich fałszywych rad i wciskania produktów...Szary PP to zupełnie inna bajka, niż Tailor grey. Jest naprawdę szary i jaśniejszy, wzięłam, ale jeszcze nawet nie swatchowałam ![]() Co sądzicie o Patentpolishach? Nawet nie zwróciłam na nie uwagi, a przetestowałam i bardzo mi się spodobał. Błyszczy się, ale zupełnie nie lepi, ładnie się rozprowadza i wygląda na ustach. Nawet nie wiem, jaki kolor testowałam, taki najjaśniejszy różo-beż. Fajny i nie wiem, czy nie kliknąć. Muszę posłuchać Waszych opinii, czy warto ![]() ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- A w ogóle wymalowałam się dzisiaj Tailor grey, który też wypada chłodno i fioletowawo jak Shale , do niego dałam Copperplate w załamaniu i Typographic w kąciku i na linii rzęs kredka Revlon w takim ciekawym kolorze pruskiego granatu, którego się zazwyczaj obawiałam. Bardzo fajnie to wyszło. To tak apropos przemycania kolorów w makijażu
|
#4927 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
.Aż się teraz boję ![]() Nie zmienia to faktu, że bardzo dziękuję za pomoc w zakupie ![]() Patentpolish nie mam, ale od jakiegoś czasu mam w planach się przyjrzeć. Oglądałam wstępnie jakieś słocze i chciałam sprawdzić wybrane odcienie, ale jak byłam ostatnio we Wrocku to testery były tak przetrzebione (złodzieje ), że nie było mi dane potestować .Ciekawa jestem bardzo tego Nice Composure
|
|
#4928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co, wydaje mi się, że ja mam naturalne zdolności do takiego wyglądu typu "nieoczywiste piękno" toteż nie zrobisz mi konkurencjiZ tymi złodziejami chyba postanowili walczyć - poprzez rzepy na produktach Ledwo co wyrwałam ze standu
|
|
#4929 | |
|
♪♫♪♪♫♪
|
Cytat:
|
|
|
#4930 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zmalowalam pierwszy makijaz nowa paletka, choc za chwile ide spac
Cala paletka - niby taki zwyklaczek, ale tonacja idealna. Zawsze mialam zbyt cieple lub zbyt chlodne kolory cieni, a te sa w sam raz
|
|
#4931 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanie do dziewczyn będących w posiadaniu szminki w odcieniu Candy Yum Yum. Czy znacie takie zamienniki, które odpowiadałyby jej trwałością? W internecie zaś dużo jest odpowiedników bardzo lekkich, niezbyt trwałych. I czy występuje jakiś jej zamiennik w serii matowej z Golden Rose?
|
|
|
|
#4932 | ||||
|
it's all made up
|
Cytat:
Jest za to świetny dla mnie właśnie przez tę domieszkę fioletu No ale na Tobie z kolei świetnie wyglądają różne kolory, które u mnie nie przejdą, więc coś za coś ![]() Cytat:
A co do fałszywego wciskania różnych rzeczy przez MACówki to też tego nienawidzę Z kolei GalMokowe panie moje ukochane walą prosto z mostu jak sytuacja wygląda ![]() Cytat:
Są idealne tak, żeby wrzucić do torebki i mieć na taki niezobowiązujący makijaż. Noszą się komfortowo, wręcz działają trochę jak nawilżacz, ładnie błyszczą (nie za chamsko), tak zdrowo i soczyście wyglądają. Nie kleją się jak błyszczyki, ale dają bardzo podobny, soczysty efekt. Ładnie się rozprowadzają, nie zbierają się w kącikach (przynajmniej u mnie). Ja jestem bardzo zadowolona ze swojego nowego nabytku (Make Me Proud) Cytat:
|
||||
|
|
|
#4933 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Nice Composure wyszedl mi dzisiaj lekko fioletowawo na powiece
|
#4934 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.We Wrocku nie widziałam jeszcze rzepów - może nie wpadli na ten pomysł ![]() Cytat:
).W D. jest info, że PP jest chwilowo niedostępna, więc może dorzucą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że do wtorku MAC zdąży mi doręczyć tego szaraczka (mam już info, że przesyłka wysłana), bo jak nie, to dopiero po 14.10. będę mogła się nim cieszyć .
|
|
#4935 | |
|
♪♫♪♪♫♪
|
Cytat:
Ostatnio próbowałam ograniczyć zakupy i nawet mi się udało, z tym, że wishlista urosła mi w międzyczasie niemożebnie.
|
|
|
#4936 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Można uzyskać zarówno efekt kuli dyskotekowej, jak i na granicy widoczności. Tutaj foty na ciemniejszej karnacji - KLIK.Nooo , istnieje ryzyko, że Melba przy piwnicznym typie może nie dać rady, zwłaszcza w okresie letnim, przy Twoim NC/NW 600. Cytat:
Corii, o jakich pędzlach mówicie z Glam? Bo ja też może bym mogła chcieć, ale o tym nie wiem. |
||
|
|
|
#4937 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
http://cdn.specktra.net/1/1e/1edc07e...72dpiCMYK.jpeg http://cdn.specktra.net/c/c4/c4bc1d4...72dpiCMYK.jpeg
|
|
#4938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuję! Ha ha, za dużo się użalam nad swoją ciemną sytuacją co by zakończyć te piękną tradycję ostatecznie dziś doszlam do wniosku, ze MAC nie ma dla mnie odcienia. W studiowaterweight jestem ani NW (za ceglasty) ani NC (za pomarańczowy) i między 30 a 25 także sajonara, chodzę bez podkładu kobiety z Wrocławia zostały ostrzeżone ![]() Poza tym mam violette i nie polecam, ton ok, kolor też byłby ok gdyby to był jednolity i czysty fiolet a z Violettą jest tak: http://www.makeupandbeautyblog.com/w...a-lipstick.jpg niby róż a przebłyskuje fiolet, trochę jakby pobrudzić usta atramentem |
|
|
|
|
#4939 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
|
|
#4940 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co do fioletów to jest różnie. Nie mogą być zbyt ciemne i zbyt chłodne na pewno.Nie lubię jak mi coś na siłę wciskają ![]() Cytat:
Cytat:
Ciekawa jestem Bittersweet UD, TU (3 od lewej) wygląda interesująco
Edytowane przez neath Czas edycji: 2015-10-03 o 23:08 |
|||||
|
|
|
#4941 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) opis Jeszcze nie opłaciłam, bo nie wiem, czy to kolor, o który mi chodziło. A Make me proud to taki karmelek? Na wszystkich swatchach te kolory inaczej wyglądają i nie wiem już, jakie są w rzeczywistości Chciałam ten jaśniejszy nude, różo-beż. A w Złotych ten MAC w ogóle jest jakiś kiepski, nie lubię tam przychodzić. Lepsza Arkadia, ale też szału nie ma. W ogóle zastanawia mnie to, że ciągle zmieniają się tam sprzedawcy. Galeria Mokotów i stoiska w Douglasach za to bardzo na plus, nie odnotowałam wciskania na siłę szpecących kolorów ![]() Cytat:
Cytat:
Kredka ma kolor zbliżony do cienia MAC Prussian, Revlon Colorstay, taka wykręcana, trwała i napigmentowana.Ja bym chyba wolała, żeby było mi dobrze w fioletach, bo lubię taki klimat. Jedynie Rebel daje radę, ale to dlatego, że jest podbita innym tonem. A neonowe pomarańcze kojarzą mi się z Summer Bravo Hits itd., no ale cóż, noszę do czarnego ciucha i jest równowaga Wszelkie nude za to wyglądają zawsze dobrze i trochę mi rekompensują te fiolety.Stone Ci pani zachwalała? Kolor ciekawy, ale chyba mało komu pasuje, u mnie byłby pewnie efekt psiej kupy albo truposza
|
|
#4942 | |
|
|
Cytat:
![]() A jeśli chodzi o tą Make Me Proud, to wciąż się czaję na zakup Patentpolishy i miałam nadzieję, że akurat ta limitka okaże się super fajna dla mnie, ale niestety na ustach u mnie wygląda trochę mdło i jakoś tak za jasno, nie komplementuje mojej cery za bardzo, jak na przykład Kittenish czy Hopelessly Devoted, także też podziękuję z zakupem Nie ma co brać na siłę
|
|
|
|
|
#4943 | ||
|
it's all made up
|
Cytat:
Widziałam w necie swatche, na których on wypada jak taka Patisserie, ale u mnie jest to jasny róż, zdecydowanie róż. Bardzo mi się ten kolor podoba Cytat:
A Make Me Proud daje większe krycie i ładnie się prezentuje. Ale to chyba jedyny odcień z tej limitki, który mi odpowiada.
|
||
|
|
|
#4944 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Ze chce Strutting Fabulous wiedziałam od samego poczatku ![]() A na mnie Stone pasuje
|
|
#4945 | |
|
|
Cytat:
Albo Kittenish, choć ona jest mniej Plumfulowa, niż Spontaneous U mnie to właśnie Make Me Proud był nijaki, taki bez wyrazu, ale tym lepiej, że mi się nie spodobał, bo teraz i tak nie mam $ na zakupy, a to była w sumie jedyna rzecz z tej kolekcji, na którą się tak mocno napalałam (było jeszcze duo do konturowania, ale jaśniejszy kolor nie pasujący mi sprawił, że zrezygnowałam). Inne Patentpolishe z tej limitki mi się wcale nie podobają, także tu też nie miałam żadnego problemu
|
|
|
|
|
#4946 |
|
♪♫♪♪♫♪
|
Dziewczyny, ma któraś z Was róż Pink Cult i mogłaby porównać go z Blushbaby?
|
|
#4947 | |
|
it's all made up
|
Cytat:
Pink Cult jest jaśniutkim, przybrudzonym chłodnym różem, a Blushbaby takim neutralnym brązowawym różem z domieszką róży.U mnie Pink Cult wypada mniej więcej tak: http://media.onsugar.com/files/2011/...c_IMG_0114.jpg A Blushbaby trochę jak tu: https://lh3.googleusercontent.com/-T...0/IMG_3366.JPG Blushbaby jest bardziej brązowy, cieplejszy i ciemniejszy niż PC. |
|
|
|
|
#4948 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Taa, Macówka twierdziła, że Stone wygląda dobrze i po prostu nie jestem przyzwyczajona do takich kolorów. Hmm... Wydaje mi się, że nie jestem przyzwyczajona do umarłego wyglądu ![]() Cytat:
![]() Stone jest świetnym kolorem, szkoda że nie na mnie ![]() Cytat:
![]() Na mnie Blushbaby nie jest ciepły |
|||
|
|
|
#4949 | |
|
it's all made up
|
Cytat:
Ale na mojej karnacji Blushbaby nieco się ociepla, to fakt. Natomiast tak czy siak chłodem wygrywa z nim Pink Cult, tak zdecydowanie ![]() Pink Cult powinien być w stałej ofercie, to świetny kolor. |
|
|
|
|
#4950 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co bardziej fikuśny kolor, to Tobie pasuje. Też bym chciała nosić coś oryginalnego, no ale niestety![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Jeszcze się pochwalę, że wymalowałam się dzisiaj Nice Composure z kreską szaro-brązowym linerem, różem Peony Petal, a usta konturówka Edge to edge + Pink Plaid. Te złamane, przybrudzone kolory cudnie ze sobą współgrają
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.

No tak, roznie moze potem być, znam to po sobie 

A ciemne te duo-fibre czy drugi secik? Mialam duo-fibre z Glambrush i byly straszne, teraz mam z Real Techniques i tez daja nieladny efekt. Ale moze ja nie umiem sie nimi poslugiwac 

Poza tymiz HT

.

typu "nieoczywiste piękno" toteż nie zrobisz mi konkurencji

, istnieje ryzyko, że Melba przy piwnicznym typie może nie dać rady, zwłaszcza w okresie letnim, przy Twoim NC/NW 600.
co by zakończyć te piękną tradycję ostatecznie dziś doszlam do wniosku, ze MAC nie ma dla mnie odcienia. W studiowaterweight jestem ani NW (za ceglasty) ani NC (za pomarańczowy) i między 30 a 25