Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 3 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-04, 10:28   #3151
k a j a
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 3

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
No i super. I u nas też tak będzie. Jak będzie chciała coś od nas to jeżeli będzie mogła to spróbuje. Na pewno nie będę nic wpychała dziecku na siłę ale też nie dam jej czegoś nieodpowiedniego dla niej 'bo ona tak chce'.

A co do tego blw to wydawało mi się, że to normalne, że jeżeli dziecko czegoś nie chce, ewidentnie widać, że mu nie smakuje to nie wpycham mu tego na siłę. Że dziecko ma przed sobą talerz, na nim do wyboru parę składników i na początku ja mu trochę pomagam zjeść a później jak widzę, że jest samo zainteresowane jedzeniem to zostawiam mu wolną rękę..

jakoś nie przepadam za takim nazywaniem i dorabianiem ideologii
Nie obraźcie się..ale ja to ja
Dokładnie, ja Blanke też tak karmiłam, to ona wybierala co lubi jeść a czego nie. To ona sama jadla.. Jadla rączkami, potem lyzeczka. I wtedy nikt nie przypisywal jakiejś teorii i nie pisał książek. Każde dziecko w otoczeniu tak jadło i dla mnie to oczywiśte a nie jakaś teoria o odkrywczej nazwie blw

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-04, 10:32   #3152
Aika213
Wtajemniczenie

U nas nocka ok, tylko po drugim karmieniu po 4:00 odłożyłam ja do łóżeczka a ta pogawędkę zaczyna i sie śmieje. Wzięłam ja do łóżka i usnęła w ciagu paru min i spałyśmy do 8:00.

Co do jedzenia to tutaj w UK oprócz zwykłych warzyw są warzywa organic czyli eko, niby nie pryskanie i z tych bede jej gotować. Mięso tez jest organic czyli zwierzętom nie były podawane żadne antybiotyki i całe życie jadły pasze organiczna. Ogólnie chyba większość produktów można dostać w wersji organic.
Słoiczki tez bede dawać.
Wczoraj od siostry przywiozłam książki to bede czytać.
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-04, 10:52   #3153
industria
Zakorzenienie

Masija , ja mialam ten rozstep miesni. Górna czesc mi sie juz zeszla ale na dole nadal dziura. Postep jest taki ze mohe sie juz podniesc znlezenia ale nie cwicze bo mi sie nie chce :P

U nas nocka fatalna. Niby pobudki o 3 i o 6 ale krecila sie strasznie i po mleku spac nie chciala juz. Gadki mlaskanie u jeczenie.Tz w☠☠☠☠iony bo chory a wiecie ze facet jak przezuebiony to walczy o zycie.....:wmur: i warczy ze znow sie nie wyspal.....nosz ☠☠☠☠a, a ja to wyspana jak cholera, kto do niej wstaje, przeciez nie on......
Stary 2015-10-04, 10:53   #3154
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Spoko dam znać ale ja żadnych cudów nie kupuje jeżeli chodzi o blender. Coś czuję że kupię najzwyklejszy. Bo malakser to mam Electroluxa...cały robót bo kiedyś na wyprzedaży kupiłam ale takiej małej ilości nie da się tam zrobić.

Aaa...ja jak Kubie robiłam później np zupki czy coś w ten deseń to wekowalam w tych sloiczkach po jedzeniu dla dzieci właśnie bo po 1 dobrze się zamykają a po drugie porcja odpowiednia. Wiadomo że nie pół lodówki ale 2 czy 3 sloiczki były.

Kurde ja się zaczynam zastanawiać nad prezentami na święta... Bo ten czas tak leci...U nas niby dla dzieci tylko się kupuje ale tak...U nas 2 u siostry 2 i u tż brata też 2...i weź tu 6 prezentów wymysł. Z roku na rok coraz gorzej. Bo takim maluszkom to jednak łatwiej coś kupić

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-04, 10:53   #3155
industria
Zakorzenienie

Oj wybaczcie mi literowki. Nie umie pisac z tego z☠☠☠anego szajsunga.....
Stary 2015-10-04, 11:57   #3156
k a j a
Zakorzenienie

Pola uszyla mi już kocyk, jutro wysyla, czyli pojutrze już będzie, bo to z wawy

Lena
Stary 2015-10-04, 12:00   #3157
mehja
Zakorzenienie

Ja dopiero w ciazy sie od was dowiedziałam co to blw. Ciemna masa bylam haha. Syn byl karmiony łyżeczką, sam paluszkiem pokazywał co mam mu dac. Potem jadl sam ale sztućcami dla dzieci. I teraz tez tak bede dawac. Niech wie od malego ze nie je sie rekami. Jestem zbyt wygodna żeby ogarniać ten bałagan i jedzenie zeskrobywac z sufitu
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-04, 12:07   #3158
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
U nas nocka ok, tylko po drugim karmieniu po 4:00 odłożyłam ja do łóżeczka a ta pogawędkę zaczyna i sie śmieje. Wzięłam ja do łóżka i usnęła w ciagu paru min i spałyśmy do 8:00.

Co do jedzenia to tutaj w UK oprócz zwykłych warzyw są warzywa organic czyli eko, niby nie pryskanie i z tych bede jej gotować. Mięso tez jest organic czyli zwierzętom nie były podawane żadne antybiotyki i całe życie jadły pasze organiczna. Ogólnie chyba większość produktów można dostać w wersji organic.
Słoiczki tez bede dawać.
Wczoraj od siostry przywiozłam książki to bede czytać.
Tutaj one się z kolei nazywają bio. I też te będę kupować, chociaż moja wiara w te bio jest ograniczona ale żeby nie było... to planuję nimi karmić małego

Masija tak, skręty, skrętobrzuszki... nawet chyba trochę mini brzuszków prostych po pewnym czasie. Najlepiej poszukaj ćwiczeń typowo na mięśnie skośne. No i reszta mięśni też jest ok. Tylko te proste brzucha trzeba oszczędzać. Mi się rozeszły nad pepkiem i pod. Teraz nie wiem na ile się zeszły po ćwiczeniach. muszę sprawdzić
Stary 2015-10-04, 12:37   #3159
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Tutaj one się z kolei nazywają bio. I też te będę kupować, chociaż moja wiara w te bio jest ograniczona ale żeby nie było... to planuję nimi karmić małego

Masija tak, skręty, skrętobrzuszki... nawet chyba trochę mini brzuszków prostych po pewnym czasie. Najlepiej poszukaj ćwiczeń typowo na mięśnie skośne. No i reszta mięśni też jest ok. Tylko te proste brzucha trzeba oszczędzać. Mi się rozeszły nad pepkiem i pod. Teraz nie wiem na ile się zeszły po ćwiczeniach. muszę sprawdzić

Tez nie jestem pewna czy one tak do końca organic.
Chociaz co do mięsa to jak widzę te organic w ubojni to często zarobaczone to.... ( bo nigdy żadnych leków nie dostawały, na odrobaczenie tez)
Stary 2015-10-04, 13:17   #3160
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Pola uszyla mi już kocyk, jutro wysyla, czyli pojutrze już będzie, bo to z wawy

A co wzięłaś bo ha właśnie sie z nią dogaduje . Chce coś z brązem
Wzięłam tez komplet czapa i komin dla D i opaskę pin IP gai
Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Ja dopiero w ciazy sie od was dowiedziałam co to blw. Ciemna masa bylam haha. Syn byl karmiony łyżeczką, sam paluszkiem pokazywał co mam mu dac. Potem jadl sam ale sztućcami dla dzieci. I teraz tez tak bede dawac. Niech wie od malego ze nie je sie rekami. Jestem zbyt wygodna żeby ogarniać ten bałagan i jedzenie zeskrobywac z sufitu

O właśnie
Ja w zasadzie nauczyłam dziecko kultury jedzenia i wspólnych posiłków a teraz to nazywa sie BLW no może poza kultura na początku hihi

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Dupa nie organic ale ja te z wybieram spokój sumienia

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-04, 13:31   #3161
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

domincia- zdrowka dla Misii...

wczoraj mala nam marudzila od 20 juz..o 20:40 dalam jej mleko, zasnelami przed 21 na rekach..odlozylam do lozeczka to zaczela plakac..wzielam na rece, usnela.. odlozylam i znowu marudzila..ale juz nie bralam na rece tylko glaskalam po glowce i zasnela.. od 21 do 6:40 spala po 7 zjadla 150 ml, do 8 gugala sobie i sie krecila i zasnela..spala do 10 teraz tez juz godzinke spi..

w ogole jestem w szoku, brat do mnie zadzwonil-ten, z ktorym nie rozmawialam od kilku lat..

co do jedzenia..bede dawac malej i organic i te zwykle produkty..jestem ze wsi, moi rodzice choduja zwierzeta i je odrobaczaja, cale zyce jadlam warzywa/owoce i mieso z wlasnego gospodarstwa i nigdy nic mi nie bylo ... i tez warzywa byly pryskane, ale przeciez oprysk nie utrzymuje sie ciagle na warzywach, jest jakis okres karencji po ktorym mozna juz jesc spryskane owoce/warzywa.. nie pamietam juz jaki, ale wiem ze czesto np ziemniaki byly pryskane..
Stary 2015-10-04, 13:38   #3162
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

O co z tą Pola chodzi??

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-04, 13:48   #3163
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
A co wzięłaś bo ha właśnie sie z nią dogaduje . Chce coś z brązem
Wzięłam tez komplet czapa i komin dla D i opaskę pin IP gai

O właśnie
Ja w zasadzie nauczyłam dziecko kultury jedzenia i wspólnych posiłków a teraz to nazywa sie BLW no może poza kultura na początku hihi

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Dupa nie organic ale ja te z wybieram spokój sumienia
Ja zamawiałam kocyk ocieplany lowickie wzory na czarnym

Taa ja też widzę jakie to wszystko bio i organic

Lena
Stary 2015-10-04, 15:27   #3164
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Ale blw to nie tylko wspólne posiłki czy możliwość wyboru jedzenia. Dla mnie to nie jest teoria dorobiona do czegoś oczywistego i popularnego bo jednak mało które dziecko omija etap papek. Pierwszego dziecka nigdy nie zmuszalam do jedzenia, mógł wybierać, siedział z nami ale na pewno nie lapal się w ramy blw.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-04, 15:54   #3165
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
Ufff młoda spała do 6.

country nie nie mam eko. Raczej z osiedlowego bazarku. Ale nie mam z tym jakoś problemu

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

No mnie tez sie wydaje logiczne że jak dziecko czegoś ewidentnie nie chce to nie daje. Ale nie oznacza to też że do tego nie wracam za jakiś czas bo dziecku również później smaki się zmieniają
Aaa i ja dopiero jakiś rok temu się dowiedziałam że istnieje coś takiego jak BLW..a przy Kubie to sobie wcale nie przypominam
A w ogóle to młoda po jabłku wali w pieluchę jak szalona

kaczuszka jak z Twoimi włosami?? Coś lepiej?? Bo teraz to ja mam masakre
dzieki za odp. Czasem jak poczytam w necie co mozna a czego nie mozna z dzieckiem to dochodze do wniosku ze moja Zoska powinna juz sto razy wybuchnac.

Moje wlosy tez sa wszedzie tez powinnam cos z tym zrobic
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-04, 16:02   #3166
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwusiach Pokaż wiadomość
domincia- zdrowka dla Misii...

wczoraj mala nam marudzila od 20 juz..o 20:40 dalam jej mleko, zasnelami przed 21 na rekach..odlozylam do lozeczka to zaczela plakac..wzielam na rece, usnela.. odlozylam i znowu marudzila..ale juz nie bralam na rece tylko glaskalam po glowce i zasnela.. od 21 do 6:40 spala po 7 zjadla 150 ml, do 8 gugala sobie i sie krecila i zasnela..spala do 10 teraz tez juz godzinke spi..

w ogole jestem w szoku, brat do mnie zadzwonil-ten, z ktorym nie rozmawialam od kilku lat..

co do jedzenia..bede dawac malej i organic i te zwykle produkty..jestem ze wsi, moi rodzice choduja zwierzeta i je odrobaczaja, cale zyce jadlam warzywa/owoce i mieso z wlasnego gospodarstwa i nigdy nic mi nie bylo ... i tez warzywa byly pryskane, ale przeciez oprysk nie utrzymuje sie ciagle na warzywach, jest jakis okres karencji po ktorym mozna juz jesc spryskane owoce/warzywa.. nie pamietam juz jaki, ale wiem ze czesto np ziemniaki byly pryskane..

No tak. Z lekami podawanymi zwierzętom tez tak jest. Po okresie karencji można jeść.
Stary 2015-10-04, 17:10   #3167
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
dzieki za odp. Czasem jak poczytam w necie co mozna a czego nie mozna z dzieckiem to dochodze do wniosku ze moja Zoska powinna juz sto razy wybuchnac.

Moje wlosy tez sa wszedzie tez powinnam cos z tym zrobic
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-04, 18:04   #3168
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Tez nie jestem pewna czy one tak do końca organic.
Chociaz co do mięsa to jak widzę te organic w ubojni to często zarobaczone to.... ( bo nigdy żadnych leków nie dostawały, na odrobaczenie tez)
O fuuuujjj.... i co z tym zarobaczonym dalej?
Przynajmniej naprawdę bio
Stary 2015-10-04, 18:06   #3169
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Co jak.co, ale jest bio

Lena
Stary 2015-10-04, 18:07   #3170
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
No tak. Z lekami podawanymi zwierzętom tez tak jest. Po okresie karencji można jeść.
No właśnie. Wolę taką opcję niż to zarobaczone. Kurcze obrzydzilas mi mieso )) ale mow mi wiecej moze przejde na 100 weganizm

A jak mleko i jajka? Tez takie kwiatki tam można spotkać?
Stary 2015-10-04, 18:10   #3171
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie. Wolę taką opcję niż to zarobaczone. Kurcze obrzydzilas mi mieso )) ale mow mi wiecej moze przejde na 100 weganizm

Mi się też obrzydza mięso.. Indyka nie tkne bo mi nie smakuje . Z kury zjem tylko cycki, z kaczki też.. Ze świni jem tylko szynkę, schab i polędwiczki :p

Lena
Stary 2015-10-04, 18:38   #3172
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:

Najczesciej to wątroba i płuca które są zarobaczone. To idzie na karmę dla zwierząt ;-) procedury są rożne w zależności od pasożyta. Nieraz cala tusze sie mrozi przez kilka tyg, nieraz cała tusza idzie do wyrzucenia

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:

Ja akurat tym sie nie zajmuje ale moi koledzy chodzą na farmy właśnie robić inspekcje mleka to nieraz mówią ze niezły syf, brudne te zbiorniki na mleko albo ptaki robią tam kupę, jakieś myszy, szczury. Albo krowy z zapaleniem wymion od których mleko powinno być wyrzucane ale oni nie, ładują to mleko z ta ropa do głównego zbiornika
Stary 2015-10-04, 18:40   #3173
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Najczesciej to wątroba i płuca które są zarobaczone. To idzie na karmę dla zwierząt ;-) procedury są rożne w zależności od pasożyta. Nieraz cala tusze sie mrozi przez kilka tyg, nieraz cała tusza idzie do wyrzucenia

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Ja akurat tym sie nie zajmuje ale moi koledzy chodzą na farmy właśnie robić inspekcje mleka to nieraz mówią ze niezły syf, brudne te zbiorniki na mleko albo ptaki robią tam kupę, jakieś myszy, szczury. Albo krowy z zapaleniem wymion od których mleko powinno być wyrzucane ale oni nie, ładują to mleko z ta ropa do głównego zbiornika
Mleko z ropą

O boże jak mnie zemdlilo.

Lena
Stary 2015-10-04, 18:49   #3174
Marei
Zakorzenienie

Cytat:

O fuuuuuuuuu
A ja tak kochałam mleko...
Pisz mi jeszcze opowiem tz to może spróbujemy przejść na weganizm. Tutaj zamienniki są łatwo dostępne, także nie ma problemu
Stary 2015-10-04, 18:51   #3175
sylwka321
Wtajemniczenie

Fuuuuu, nie czytam Was bo ja kocham mleko! Fuj fuj już sobie wyobrazilam ta ropę.. Bleeh
sylwka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-04, 18:54   #3176
fartuch
Zakorzenienie

Aikaa nic więcej nie mów bo rzygnę
A w ramach porady weterynaryjnej
Aika powiedz mi proszę co z robić z suką która wszystko gwałci caly dzień i nie jest to zależne od cieczki bo jej już nie miała z dwa lata. Mam dość bo wiecznie wszystko wybzykane i ciągle słychać jej dyszenie z przedpokoju trwa to już bardzo długo. Ma 10 lat i za stara już żeby jej faceta dać..

udało mi się kupić używane nosidło ergobaby za 80 zł!!!!
Stary 2015-10-04, 18:57   #3177
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwka321 Pokaż wiadomość
Fuuuuu, nie czytam Was bo ja kocham mleko! Fuj fuj już sobie wyobrazilam ta ropę.. Bleeh
Ja też kocham mleko.. Teraz jest mi tak niedobrze

Btw, zrobiłam dziś śniadanie na zwyklym mleku, od 3 mies pije te bez laktozy.. No ale tak pisałyscie ze to nie ma dla dziecka różnicy itd itd.. Zjadłam, po kilku godz lene nakarmilam.. A ona taki ryk, rzucanie się, prezenie się, jeść nie, spać nie, tylko ręce. Dokładnie tak jak w pierwszym miesiącu. Dałam esputicon, w końcu padła, a tu takie bąki walące, i poszła kupa cuchnaca..

Lena
Stary 2015-10-04, 18:57   #3178
sylwka321
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Aika powiedz mi proszę co z robić z suką która wszystko gwałci caly dzień i nie jest to zależne od cieczki bo jej już nie miała z dwa lata. Mam dość bo wiecznie wszystko wybzykane i ciągle słychać jej dyszenie z przedpokoju trwa to już bardzo długo. Ma 10 lat i za stara już żeby jej faceta dać..

biedna wyposzczona, że musi bzykac wszystko co popadnie
Super z tym nosidlem

A my dzis na spacerze znaleźliśmy kurtkę softshell czy jak to się pisze,te co w lidlu były ostatnio jak nówka i jeszcze mój rozmiar na chodniku leżała...
sylwka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-04, 18:58   #3179
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:

Moich rodziców jamniczka też ciągle wszystko bzyka. Po sterylizacji miała przestać.. Ale dalej bzyka

Lena
Stary 2015-10-04, 19:04   #3180
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
O fuuuuuuuuu
A ja tak kochałam mleko...
Pisz mi jeszcze opowiem tz to może spróbujemy przejść na weganizm. Tutaj zamienniki są łatwo dostępne, także nie ma problemu

Ja mleka nie pije ( a nie do kawy daje) ale sery lubię. Tez myślałam o weganizmie, nawet sierpień miałam sobie zrobić wegański ale dupa nic nie wyszło.
Na YouTube oglądam nissiax83 ona jest weganka, ona fajnie tam fajnie mówi o weganizmie i wrzuca foodbooki

Ogólnie w ubojniach mięso jest badane ale to co na farmie to juz niewiadomo. Tutaj każde zwierze musi przyjechać na ubój z deklaracja od farmera ze jest zdrowe i nie podawał żadnych leków ale on tam sobie może wpisać co chce. Wybiórczo są tusze testowane na obecność leków ale to koło 40 sztuk miesięcznie a krów bije sie powiedzmy 300 dziennie, owiec 2500. Tak ze jest duża szansa ze go nie złapią jak cis podał.

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Cytat:

Fartuch a wysterylizowana?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości