Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8 - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-04, 20:40   #1321
katt
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Rozszerzam w następny weekend, bo chcę żeby mąż był i może mała będzie po skoku hmm bo jak narazie to do krzesełka sadzam i ryyyk.
A z zasypianiem u nas to samo w dzien już sama nie zaśnie i na noc ostatnio też problem co się nie zdarzało... ale ja wymiękam wyjmuje z łóżeczka teraz cyc pomógł, a w dzień huśtawka pomaga...
Dzisiaj 2 razy w aucie usnęła to tu bez płaczu, ale obie drzemki po 20 minut
To chyba razem rozszerzymy ja też chcę aby mąż był
Z zasypianiem to masakra, najgorzej jak jestesmy u kogoś :/

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Katar ma nadal a to pewnie potrwa :/
Co do usypiania to u nas b.czesto z rykiem. Nie wiem od czego to zależy. Może jak przegapie ten moment ze chce soac i za pizno położę? Albo za wcześnie?
U nas druga drzemka na spacerze a po 16 zmęczony i usnac nie chce uparciuch.

Podziwiam mamusie dzieci bezsmoczkowych. Masakra musi byc jak dziecko sie wybudzi
Tez myślalam, że może przegapiam moment albo za szybko, ale probowalam juz na wszystkie sposoby i nadal nie wiem o co chodzi tej mojej księżniczce

Aaa, no i jest bezsmoczkowa, co mnie najpierw cieszylo, a potem zalowalam, bo może by jej pomógł czasem...
katt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-04, 20:41   #1322
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
Jasiek dziś przechodzi samego siebie.
Do tego GH. Padam na ryj :/
Juz koniec dnia a w pn sobie odpoczniecie.
i GH tez zniknie z oczy pewnie. Co Jasiu wyczynial?

Cytat:
Nie ważyłam ale jest lekki wiec myślę że waży tyle ile podają czyli 8kg.
Pytalas o to jak uspokajam. Podaje smoka, włączam konika morskiego, mowie ciiii. To w nocy. Jak nic nie pomaga, także dentinox, biorę do piersi.
W dzień policzek do policzka, smok, maskotka. Jak nic nie pomaga i nie chce usnąć to wyjmuje i nie śpimy. Nie bujam na rękach. Czasem w wózku próbuje z karuzelka plus ewent.jazda przód-tył. Zdarzylo sie że z nim sie położyłam i piers dalam ale ostatnio wcale przy niej nie zasypia.
Dziś w dzien usnal bez 1 ryku. Spał 45 min. Potem na zakupach 20min i po 17 tez 20-30min na podwórku. Usnal sam przy karuzelce bez jazdy wózkiem.
Wczoraj w dzień zasypial z rykiem. Wchodziłam glasjalam i smoka dawalam. Wychodziłam ryk az w końcu cisza. Patrzę a on odlatuje.
aha,dzieki.chyba skorzystam z tej podpowiedzi (o ile w stresie mi sie przypomni...&#128530 żeby wyjąć i nie spać.nikt nie lubi zmuszania,dziecko też pewnie. Bo reszte, poza jazdą wózkiem no i smokiem tez robię. Tatus ja czasem ubuja na sobie na fotelu. 5minut temu na nim przysnela, ale sie z nagla rozryczala. Teraz znow przysypia.
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-04, 20:41   #1323
ewullka87
BAN stały

Cytat:
Katar ma nadal a to pewnie potrwa :/
Co do usypiania to u nas b.czesto z rykiem. Nie wiem od czego to zależy. Może jak przegapie ten moment ze chce soac i za pizno położę? Albo za wcześnie?
U nas druga drzemka na spacerze a po 16 zmęczony i usnac nie chce uparciuch.

Podziwiam mamusie dzieci bezsmoczkowych. Masakra musi byc jak dziecko sie wybudzi
Moja bezsmoczkowa i masakry nie ma😃
ewullka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-04, 20:42   #1324
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewullka87 Pokaż wiadomość
To masz szczęście
Stary 2015-10-04, 20:45   #1325
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Tak tak i dekolcik tez

Oj biedni Wy. Współczuję oby jutro był lepszy dzień

Biedny Pawcio :/

VIOLKA to fajnie czas spędziliscie

My cały dzień na działce. Mama ugotowala dwu daniowy obiad. Nałożyła pięknie pachnący rosolek do miseczek i mówi że ma tu dla mnie taki ładny kawałek rostbefu z rosolku. .. myślałam że pamięta ze nie mogę jeść wołowiny. Cóż - pomyliłam się. Nie mogłam zjeść ani rosołu ani mięsa.
pewnie rzeczywiscie zapomniala, jej też na pewno glupio. Rosolek z kuraka sobie ugotuj w tygodniu,rach ciach i zrobioy,latwa zupka tylko o zakupach trzeba pamietac.też chyba pojutrze zrobie o!
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-04, 20:47   #1326
ewullka87
BAN stały

Cytat:
Napisane przez katt Pokaż wiadomość

Tez myślalam, że może przegapiam moment albo za szybko, ale probowalam juz na wszystkie sposoby i nadal nie wiem o co chodzi tej mojej księżniczce

Aaa, no i jest bezsmoczkowa, co mnie najpierw cieszylo, a potem zalowalam, bo może by jej pomógł czasem...
U mmie w domu jest wszystko git, ale poza domem to ciezka sprawa. Nawet w wozku na spacerze nie zasnie bez jekow. Dzisiaj wyszla z dziadkami i oczywiscie zaczela pinczec. Brali ja na rece raz jeden raz drugi, ale nic nie pomoglo. Nie wiedzieli o co chodzi, mysleli, ze sie ich przestraszyla.
ewullka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-04, 20:49   #1327
niezawsze
Zakorzenienie

Rosario, może ma weekend Twojego jakieś tanie bilety wyhaczy i Ci niespodziankę zrobi

Majka szkoda, że bliżej nie mieszkasz ja bym do zoo chętnie poszła i Szymek z Maja tez by się polubili pewnie

Ja dziś mojego gh nie nazwę, ale chwalić tez nie będę by Mo się nie zmienił w gh, ale weekend był super. Dzis cały dzień na działce spędziliśmy, jeszcze zabrałam dwie cukinie ostatnie, maleńkie poziomki nawet, Maja 2 jabłka zjadła słodkie z jablonki , no siedlisko było. Typ od domku zadzwonił nawet dziś, że ma być w czwartek/piątek

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-04, 20:52   #1328
Konto usunięte

Cytat:
Sylwia - jutro będzie lepszy dzień

Violka - miło dzień spędziłas kiedy rozszerzacie diete?

Majka - starszy juz ok?

Moja Hania ciągle w dzien zasypia z rykiem, juz nie mam pomysłu. Wchodzę co parę min, głaszcze, próbuje uspokoic (nie wyjmuje z łóżeczka), wychodzę. Nic się nie poprawia, tak jakby musiała wyryczec swoje czasem to trwa 20 min a czasem nawet godz, masakra...
Dziś ostatnia drzemka ok. 13. Potem nie chciala spać. Zasypiala przed kapiela u taty na rekach, taka była padnięta bidula. Szybko wykapalismy, jeść i spać.

Skąd wy macie te emotki? Ja mam jakieś biedne na apce
Mamy Hanki blizniaczki!? 😁 Chociaz moja juz w dzien tylko czasem tak wyrykuje no i krocej.dzis np.wcale,teraz tylko ok 2minuty, po gadulcowaniu. pierwsze 2 tygodnie września byla masakra z rykami przed snem. Ale ja wyjmowalam z lozeczka bo uspokojalo ja spionizowanie i czasem cycek.
A i moja tak ten miesiąc temu i wczesniej nie miala! Usypiala sama lub po jedzeniu

Edytowane przez 71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Czas edycji: 2015-10-04 o 20:55
Stary 2015-10-04, 20:52   #1329
madzixx88
Zakorzenienie

Hej
Za nami cudowny dzien, po południu pojechaliśmy jeszcze na urodziny babci meza i sie zjechała rodzinka, super było, wszyscy sobie siedzielismy przed domem bo żal przy takiej pogodzie sie kisić w środku
Było pite za zdrowie seniorki, ja tylko dziubka umoczyłam likieru krówka hehe a babcia do mnie, ze kiedys 'sie ciągnęło i nikt sie nie przejmował ' i fajny powiedziała komplement, ze Ala taka dorodna i 'rozumna' dziewczynka, bo na piersi chowana
Bylo sporo drzemek, świeże powietrze służy córci, potem jeszcze zasnela o 18 w aucie jak jechaliśmy i do 19:15 spała jak dojechaliśmy. Teraz juz wykapana i spi sobie od 20:30. Kochany moj skarb
W ogóle te skoki sa u nas niezauważalne, tylko nowe umiejętności sie pojawiają

Majka-współczuje sytuacji z GH :/ moj jak mu wjadę na ambicje, ze czegoś nie robi z Ala to sie ogarnia w moment

Hania-oj biedna jesteś z tym niejedzeniem podziwiam ale pomysl, ze niedługo najesz sie za wszystkie miesiące

Viola-fajnie, ze dzionek udany
Moze spróbuj w lezaczku dac jedzonko hmm

Black-biedny Pawełek z bólem brzuszka, oby było lepiej

Sylwia-kciuki za naprawienie sie Jaska !!
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-04, 20:53   #1330
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Rosario, może ma weekend Twojego jakieś tanie bilety wyhaczy i Ci niespodziankę zrobi

Majka szkoda, że bliżej nie mieszkasz ja bym do zoo chętnie poszła i Szymek z Maja tez by się polubili pewnie

Ja dziś mojego gh nie nazwę, ale chwalić tez nie będę by Mo się nie zmienił w gh, ale weekend był super. Dzis cały dzień na działce spędziliśmy, jeszcze zabrałam dwie cukinie ostatnie, maleńkie poziomki nawet, Maja 2 jabłka zjadła słodkie z jablonki , no siedlisko było. Typ od domku zadzwonił nawet dziś, że ma być w czwartek/piątek
Jejku. Szkoda naprawdę...
Stary 2015-10-04, 20:57   #1331
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
No niby do połowy 26 tygodnia przepisowo

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Ojej to się wkurzyłas pewnie... I co jadłaś ?
Aha to ja myślałam że pełne tyg się liczą. W takim razie z 10 dni i powinnyśmy odetchnąć. Ciekawa jestem bardzo czy się coś zmieni. Może być tak że skok minie a tu ząbkowanie przyjdzie heh
Jadłam drugie danie - kurczaka, ziemniaki i buraczki.

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Moj od 3dni tez beczy i trzeba lulac. Ehh.

Wiecie co strasznie czekam jakos na te zabki juz bym chciala zeby wyszedl z jeden. A tu nic.
Ja nie czekam - kp z zabkami bardzo mnie stresuje.

Cytat:
Moja tak ma chyba od zawsze. Tzn nie pamiętam, zeby było inaczej, może jak była bardzo malutka.
Zęby jeszcze nie idą, ostatnio lekarz sprawdzała...

Hanka - niefajnie co mama na to?
Hmm powiedziała dokładnie tak - a to Ty jeszcze musisz trzymać ta dietę? Jak długo jeszcze? No i znów się zaczęło - pochylila się nad małym i gada do niego - Ty tak ładnie zdrowo rosniesz, masz ładna skórę ( w tej chwili akurat ma suche plamki, ale mama udaje że nie widzi, lub faktycznie nie widzi) a Twoja mama to wymyśla jakieś alergie. .. możecie się domyślić ze mi się w momencie zagotowalo w środku.

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
oj to kciuki dla TŻ żeby tam uciułał kase i znalazł coś fajnego do mieszkania. Szkoda że tak długo-ja bym się pochlastała bo ja przylepa jestem straszna.. No ale jak trzeba to trzeba
Z ojcem słabo. Ale skoro masz taką możliwość to ja bym robiła jak piszesz.

U mnie też był GH już się opanował.
Padam na ryj dziś też.
Byłam z dwójką na spacerze i na wieży widkowej-Mała w chuście i synek na nózkach-jezu myslalam ze mi nogi odpadną:P
a i zasadziłam awokado w końcu i mango
Ooo mniam mniam! U nas w Polsce dobre warunki do tych owoców?

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-04, 21:00   #1332
madelinem
Zadomowienie

Hej. Wreszcie sie ogarnelam i doczytalam.
Mloda ryczy niewiadomo czemu, i tez przed zasypianiem. W nocy budzi sie dwa razy na jedzenie, czego od dawna nie robila.
Myslalam ze brzuszek moze, ale kupe zrobila, a ryczy dalej. Albo zeby, albo skok. I jeszcze sie dzis uderzyła przy przekrecaniu, jaki ryk byl, ale utulilam i przeszlo,

Bylismy na spacerku, pobujala sie na hustawce, potem walnela drzemke.
Przyzwyczaja sie tez do cioci z ktora zostanie jak pojedziemy na slub, jak na razie jest ok. A ja kombinuje kierowce, zeby nie musiec wracac po nocy, bo troche sie tego boje.

Trzymam kciuki zeby dzieciom przeszly wszystkie dolegliwosci, te znane i ukryte, skoki itp.

Domima, jak chrzciny?
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-04, 21:05   #1333
madzixx88
Zakorzenienie

Hania-no uwielbiam takie teksty moja mama czasem tez tak palnie

U mnie za to dzis tesciowa palnęła, ze Ala to jest taka grzeczna, ze sie zapomina ze ona w ogóle jest z nami chodziło jej o sytuacje na uro babci jak rzeczywiście zachowanie miała wzorowe mega mega. Potem sie oczywiście poprawiła ale wyszło komicznie
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-04, 21:08   #1334
Hanka20
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;52997113]pewnie rzeczywiscie zapomniala, jej też na pewno glupio. Rosolek z kuraka sobie ugotuj w tygodniu,rach ciach i zrobioy,latwa zupka tylko o zakupach trzeba pamietac.też chyba pojutrze zrobie o![/QUOTE]

Ci powiem ze u mnie rosół to raz w tygodniu ostatnio jest grany bo już nie wiem co wymyślać

Cytat:

No to super weekendzik miałaś oby zaczął w końcu ten facet robić ten domek ile można czekać.

MADZIXX ja o tym sobie czasem myślę, jak to będzie jak wreszcie zjem sobie kanapkę z serem, wypije mleko z miodem, ugotuje pieczarkowa z serkami, nie mówiąc o slodkosciach itd itd... i boję się że utyje bardzo jak wrócę do normalnego jedzenia bo nie będę mogła się opanować hehe

Stary 2015-10-04, 21:08   #1335
agnes188
Zakorzenienie

Cytat:
Hanka -'współczuję bólu nadgarstka

Madzixx - fajnie spedzacie niedzielę

Gosiak - kuruj się :-*

Rosario - współczuję syt.z tatą. On nawet nie zasługuje by go tak nazywać. Może u teściów będzie Ci lepiej niz samej

My po szybkich zakupach. Tz umiera. Wczoraj byl na wódce. Wkur..a mnie GH. Prawie co niedziele tak. Spi do 13. Nic nie robi. Mam ochotę mu przywalic

Cytat:
Tak tak i dekolcik tez

Oj biedni Wy. Współczuję oby jutro był lepszy dzień

Biedny Pawcio :/

VIOLKA to fajnie czas spędziliscie

My cały dzień na działce. Mama ugotowala dwu daniowy obiad. Nałożyła pięknie pachnący rosolek do miseczek i mówi że ma tu dla mnie taki ładny kawałek rostbefu z rosolku. .. myślałam że pamięta ze nie mogę jeść wołowiny. Cóż - pomyliłam się. Nie mogłam zjeść ani rosołu ani mięsa.

Cytat:
Co to jwst GH?

Cytat:
Rozumiem ze nie możesz się doczekać,zwłaszcza pierwszego. Ja czekam na kolejne.

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Taki pieszczotliwy zwrot na TZ - głupi (c) h u j
Mialam sie pytac co toznaczy heh
Przepraszam czytalam po lebkach pol dnia na poprawinach bylismy. Ktoras pytala o wczorajsza zabawe bylo super.dzis niunia ponad 5 godzin na poprawinach super grzeczna

Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-04, 21:12   #1336
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Hania-no uwielbiam takie teksty moja mama czasem tez tak palnie

U mnie za to dzis tesciowa palnęła, ze Ala to jest taka grzeczna, ze sie zapomina ze ona w ogóle jest z nami chodziło jej o sytuacje na uro babci jak rzeczywiście zachowanie miała wzorowe mega mega. Potem sie oczywiście poprawiła ale wyszło komicznie
Hehe no to tez fajnie powiedziala. Ale widzisz przynajmniej się zreflektowala później, a moja mama to musi postawić na swoim, taki ma trudny charakter. Zawsze wszystko neguje i wie lepiej. Czasem ciężko z nią, czasem normalnie i fajnie. Zależy jaki ma dzień.

Stary 2015-10-04, 21:13   #1337
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Aha to ja myślałam że pełne tyg się liczą. W takim razie z 10 dni i powinnyśmy odetchnąć. Ciekawa jestem bardzo czy się coś zmieni. Może być tak że skok minie a tu ząbkowanie przyjdzie heh

Hmm powiedziała dokładnie tak - a to Ty jeszcze musisz trzymać ta dietę? Jak długo jeszcze? No i znów się zaczęło - pochylila się nad małym i gada do niego - Ty tak ładnie zdrowo rosniesz, masz ładna skórę ( w tej chwili akurat ma suche plamki, ale mama udaje że nie widzi, lub faktycznie nie widzi) a Twoja mama to wymyśla jakieś alergie. .. możecie się domyślić ze mi się w momencie zagotowalo w środku.

rosną w domu, w donniczce ale raczej jako roślinka ozdobna niż taka co wydaje owoce silne drzewo. ALe fajnie takie wyhodowane samodzielnie z pestki
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-04, 21:18   #1338
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
rosną w domu, w donniczce ale raczej jako roślinka ozdobna niż taka co wydaje owoce silne drzewo. ALe fajnie takie wyhodowane samodzielnie z pestki
Aha no pewnie super sprawa. Moi rodzice mieli kiedyś cytryne w domu - tez super

Stary 2015-10-04, 21:19   #1339
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Ci powiem ze u mnie rosół to raz w tygodniu ostatnio jest grany bo już nie wiem co wymyślać

No to super weekendzik miałaś oby zaczął w końcu ten facet robić ten domek ile można czekać.

MADZIXX ja o tym sobie czasem myślę, jak to będzie jak wreszcie zjem sobie kanapkę z serem, wypije mleko z miodem, ugotuje pieczarkowa z serkami, nie mówiąc o slodkosciach itd itd... i boję się że utyje bardzo jak wrócę do normalnego jedzenia bo nie będę mogła się opanować hehe
Krupnik. Kalafiorowa. Brokułowa. Pieczarkowa. Pomidorowa. Barszczyk

Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość
Mialam sie pytac co toznaczy heh
Przepraszam czytalam po lebkach pol dnia na poprawinach bylismy. Ktoras pytala o wczorajsza zabawe bylo super.dzis niunia ponad 5 godzin na poprawinach super grzeczna

Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka
Fajnie ze dobrze się bawiliscie i córcia taka grzeczna.

Ja nie wiem co ze mną. Jakaś placzliwa jestem. Wzruszam sie co chwilę. Doluje tez. Chyba to przejscie z lata w jesień jest przyczyną
Stary 2015-10-04, 21:20   #1340
Hanka20
Zakorzenienie

W ogóle to Filip dziś zaczął wcześniej dzień bo już o 6.30 nie spał i tez wcześniej go zakończył. Marudzić juz po 18, przetrzymalismy go do 18.30. Wykapalam, wypił i zasnął przed 19. Pewnie jutro znów kolo 6 pobudka. Musze wcześniej iść spać dziś. Ciekawe czy się uda

Stary 2015-10-04, 21:24   #1341
violka848
Zakorzenienie

Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8

Cytat:

To pewnie razem nam wyjdzie
U koleżanki w czwartek w foteliku mi usnęła jakoś szybko, koleżanka tak podpowiedziała- spoko pomysł Mają też Maxi Cosi ale jakiś większy od Cabriofixa - wygodniejszy się zdaje.

Cytat:

Bo grzeczna córa, współczuje mamom niegrzecznych bezsmoczkowych dzieciaczków. U nas smok czasami wyratuje z opresji

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Hej
Za nami cudowny dzien, po południu pojechaliśmy jeszcze na urodziny babci meza i sie zjechała rodzinka, super było, wszyscy sobie siedzielismy przed domem bo żal przy takiej pogodzie sie kisić w środku
Było pite za zdrowie seniorki, ja tylko dziubka umoczyłam likieru krówka hehe a babcia do mnie, ze kiedys 'sie ciągnęło i nikt sie nie przejmował ' i fajny powiedziała komplement, ze Ala taka dorodna i 'rozumna' dziewczynka, bo na piersi chowana
Bylo sporo drzemek, świeże powietrze służy córci, potem jeszcze zasnela o 18 w aucie jak jechaliśmy i do 19:15 spała jak dojechaliśmy. Teraz juz wykapana i spi sobie od 20:30. Kochany moj skarb
W ogóle te skoki sa u nas niezauważalne, tylko nowe umiejętności sie pojawiają

Majka-współczuje sytuacji z GH :/ moj jak mu wjadę na ambicje, ze czegoś nie robi z Ala to sie ogarnia w moment

Hania-oj biedna jesteś z tym niejedzeniem podziwiam ale pomysl, ze niedługo najesz sie za wszystkie miesiące

Viola-fajnie, ze dzionek udany
Moze spróbuj w lezaczku dac jedzonko hmm

Black-biedny Pawełek z bólem brzuszka, oby było lepiej

Sylwia-kciuki za naprawienie sie Jaska !!

Super że się tak wypad udał Mogę w leżaczku, ale ona jeszcze lekko zachrypnięta to tez bardziej marudna i ten skok i pewnie jakoś w tygodniu przyjdą przybory do karmienia także poczekam do weekendu

Cytat:

To fajnie że drugie danie mogłaś zjeść myślałam że na drugie wolowinka też.
O nie dziwię Ci się że się w Tobie zagotowało, moja mama też tak czasem bagatelizuje pewne sprawy, a że kiedyś tak robili i nic nie było. A tutaj zwłaszcza że tak się dziecku poświęcasz i musisz coś tu udowadniać, przecież nie zaczniesz jeść zakazanych rzeczy żeby tylko mamie pokazać by uwierzyła..,

Edytowane przez violka848
Czas edycji: 2015-10-04 o 21:25
violka848 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-04, 21:25   #1342
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nie wiem co ze mną. Jakaś placzliwa jestem. Wzruszam sie co chwilę. Doluje tez. Chyba to przejscie z lata w jesień jest przyczyną
Dziękuję za pomysły Pomidorowka i krupnik tez często robie. Brokułowa i kalafiorowa rzadziej bo i ja i Tz mamy po nich gazy :/ barszczyk bym zjadła ale przyznaję ze nie robiłam nigdy sama. Jak Ty robisz?
I weź Ty się nie doluj, masz takich fajnych chłopaków - idź i popatrz na te swoje dwa szczęścia a tak poważnie to minie, pewnie chwilowa chandra

Stary 2015-10-04, 21:28   #1343
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Jejku. Szkoda naprawdę...
Wiem, wiem Ty też mnie lubisz

Hanka, a szkodzi juz mięsko wołowe? Ja jadłam i u nas tylko po mlecznych rzeczach lukrowane poliki. Teraz nam dopiero prawie zanikly po moich ekscesach z czekolada

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-04, 21:29   #1344
Hanka20
Zakorzenienie

VIOLKA dokładnie takie słowa od mamy słyszę - ona nie musiała być na diecie z nami bo nam się nic nie działo. Moja siostra jak urodziła to tez wszystko jadła - tylko ja wymyślam i przesadzam. I za dużo czytam internetow. Ech - niekończąca się opowieść o tej mojej diecie. Juz nie liczę ile razy się o to poklocilysmy. Trudno - jeszcze trochę wytrzymam

Stary 2015-10-04, 21:31   #1345
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za pomysły Pomidorowka i krupnik tez często robie. Brokułowa i kalafiorowa rzadziej bo i ja i Tz mamy po nich gazy :/ barszczyk bym zjadła ale przyznaję ze nie robiłam nigdy sama. Jak Ty robisz?
I weź Ty się nie doluj, masz takich fajnych chłopaków - idź i popatrz na te swoje dwa szczęścia a tak poważnie to minie, pewnie chwilowa chandra
Napisalas ostatnie zdanie a ja w ryk ech
Ja robie taka gesta buraczkowa dla synka. Tarkuje marchew pietruszke, kroje drobno por, kawalek sekera. Gotuje z listkami laurowymi i zuelem ang. Potem dodaje tarkiwanego buraka i ziemniaczki w kostkę i tyle
Haniu tez mogłabyś mieszkać bliżej :-*
Stary 2015-10-04, 21:31   #1346
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:

Wątpie. Pracuje od pon do CZW a loty są tylko w pon i pt. więc nawet jakby przyleciał w piątek to musiałby wziąć jeden dzień urlopu aby wrócić w poniedziałek i wtedy we wtorek do pracy a on nie chce brać urlopu przez pierwsze miesiące pracy.

Idę spać. Mały mnie dziś wykończył. AAA i moje smyczkowe dziecko które smoczka cycalo 24 na dobę nagle stało się bezsmoczkowe. Wkladam a ten pluje. Dziś w ogóle smoczka nie mial w buzi, nie wiem o co chodzi, żeby tak z dnia na dzień pozbyć się smoczka ? gdzie on smoczka non stóp miał

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-04, 21:32   #1347
violka848
Zakorzenienie

Cytat:

Pewnie chwilowe jak Hania pisze. Lub okres się zbliża... Lepiej zeby nie oczywiście
Stary 2015-10-04, 21:32   #1348
Hanka20
Zakorzenienie

NIEZAWSZE ja nie jem, akurat tu wole nie ryzykować. Bo mój ma właśnie teraz lekko lukrowane poliki, pewnie od jakiejs bułki która ostatnio pozwoliłam sobie zjeść zamiast chleba który jadam.

Stary 2015-10-04, 21:36   #1349
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
VIOLKA dokładnie takie słowa od mamy słyszę - ona nie musiała być na diecie z nami bo nam się nic nie działo. Moja siostra jak urodziła to tez wszystko jadła - tylko ja wymyślam i przesadzam. I za dużo czytam internetow. Ech - niekończąca się opowieść o tej mojej diecie. Juz nie liczę ile razy się o to poklocilysmy. Trudno - jeszcze trochę wytrzymam

Ehhh trwaj przy swoim robisz dobrze. Kiedyś mi się wydawało że moja mama to wszystko wie najlepiej i radziłam się często, teraz widzę że to ja muszę ją prostować czasem Taka kolej rzeczy może
Stary 2015-10-04, 21:39   #1350
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie mama rozumie. Teściowa niekoniecznie. Raczej mysli ze wydziwiam. Jak powiedziałam ze Julek gorzej przybiera to stwierdzila ze ja nie jem pewnych rzeczy i pewnie dlatego. Przykro mi się zrobiło. Jednak jak jestesmy na obiedzie to ja dostaję to co mige chiciaz juz teraz jem i smażone i generalnie wszystko. Nabial od czasu do czasu

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości