Mamy marzec 2016. Część III - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-04, 20:27   #1771
moooniaaaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część III

Ktoregos dnia
Moze kisiel? ja wlaśnie zrobiłam, zaraz zmykam do wanny z kubkiem i książką. Kiedyś wino, teraz kisiel, ciężki los ciężarówki

Emma
Na razie nakupiłam rozmiar większych koszulek i bokserek, pod luźniejsze koszule, bluzki i kardigany jest ok. Ale tak mi się marzy jakaś ladna tunika albo sukienka do grubych rajstop muszę obczaić limone jeszcze raz.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-04, 20:29   #1772
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Ktoregos dnia
Moze kisiel? ja wlaśnie zrobiłam, zaraz zmykam do wanny z kubkiem i książką. Kiedyś wino, teraz kisiel, ciężki los ciężarówki
Miałam ten pomysł godzinę temu i chyba rzeczywiście zrobię może to sprawi, że pójdę szczęśliwa spać
Stary 2015-10-04, 20:36   #1773
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
Coś dobrego?
Ja wybrałam pierś z serem i pieczarkami, pieczone ziemniaki i sałatkę, mężuś jakiś kawał mięcha, pyzy i sos, a córcia jadła mini pizzę
Stary 2015-10-04, 20:38   #1774
moooniaaaa
Zakorzenienie

Ja bym najbardziej szczęsliwa poszła spać gdyby moje dziecko mnie w końcu kopnęlo albo chociaż delikatnie smyrnęło, przepłynęlo, no cokolwiek. A tu nic.
Stary 2015-10-04, 20:38   #1775
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
polly z jakiej strony zamawiałaś bodziaki? Bo nie pamiętam.. dawanda.pl czy inna?
Tak, na dawanda, ale widzę, że ci, od których zamawiałam zlikwidowali sklep. Szkoda, bo chciałam zamówić więcej, jak już poznam płeć.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-04, 20:41   #1776
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Ale tak mi się marzy jakaś ladna tunika albo sukienka do grubych rajstop
super, chyba zapapuguję

Właśnie zajadamy mandarynki i winogrono, ponoć nie powinno się jeść owoców i warzyw na noc ale moim zdaniem lepsze to niż jakaś tłusta kolacja

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:
Ja bym najbardziej szczęsliwa poszła spać gdyby moje dziecko mnie w końcu kopnęlo albo chociaż delikatnie smyrnęło, przepłynęlo, no cokolwiek. A tu nic.
Lada dzień na pewno poczujesz. Masz zgrabny brzusio bez tłuszczyku ale to pierwsza ciąża więc musisz być cierpliwa
Stary 2015-10-04, 20:42   #1777
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Wróciłam było super, pogoda maksymalnie wykorzystana, aż mnie brzuch rozbolał od chodzenia

Macie racje co do ciuchów... Mi najbardziej pasują w ogóle takie jednolite, a tu same kwiatki, paski.... i jakieś takie fasony jak dla babć.... na szczęście na alle..drogo można znaleźć nówki w dobrych cenach i niekoniecznie z obecnych kolekcji. Ostatnio zamówiłam bluzę i dwa swetry za 90 zł z wysyłką....
Stary 2015-10-04, 20:44   #1778
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie też nic, ale ja dopiero w 15tc jestem, więc nastawiam się na jeszcze przynajmniej miesiąc czekania

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Tak, na dawanda, ale widzę, że ci, od których zamawiałam zlikwidowali sklep. Szkoda, bo chciałam zamówić więcej, jak już poznam płeć.
No właśnie, bo szukam tych bodziaków i nie mogę znaleźć. Już zwątpiłam czy na dobrej stronie patrzę.
Stary 2015-10-04, 20:44   #1779
_emma
Zakorzenienie

Co do winka to mężuś wczoraj dostał od sąsiada za pomoc i kazał mi wypić chociaż kapkę bo po porodzie też dostanę no cóż może kiedyś umoczę chociaż usta tylko ciiii..
Stary 2015-10-04, 21:05   #1780
Darkanddark
Zakorzenienie

Ja tez dzisiaj postawiłam na zdrową kolacje, bo po wczorajszych zelkach na noc pół poranka spędziłam na kibelku :-P biały serek z rzodkiewka i papryka. ;-)
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-04, 21:13   #1781
marta1986222
Zakorzenienie

Hej kochane.

Mnie dzisiaj cały dzień mdli,na szczęście już nie wymiotuje ale ślinotok i mdłości dokuczaja.
Też czekam na pierwsze ruchy.

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Emma ale bym zjadła mandarynki.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-04, 21:20   #1782
Darkanddark
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Emma ale bym zjadła mandarynki.
Ja też *o*
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-04, 21:40   #1783
misia880
Zakorzenienie

ja wlasnie wróciłam z IKEA, kupiłam sobie wrzosy do salonu
oglądaliśmy szafy do sypialni, bo będziemy musieli troche nasa sypialnie pozmieniać, przygotowac na nowego lokatora malowana była w grudniu rok temu a tu znowu tzreb pomalowac hehe

szafe chyba taka wybierzemy...
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...82/#/S59029214

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

Edytowane przez misia880
Czas edycji: 2015-10-04 o 21:44
misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-04, 23:00   #1784
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Nie chce mi się link otworzyć. Jak się nazywa ta szafa?
Stary 2015-10-04, 23:29   #1785
misia880
Zakorzenienie

Znajde ja rano w katalogu bo pojecia nie mam jak sie nazywa hehe :p
Fakt wczesniej link dzialal a teraz dupka :/

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-04, 23:35   #1786
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Spoko akurat też jestem w temacie mebli, więc ciekawa jestem.

Nadrabiam dzisiaj 600 gramów, jeszcze dwa odcinki i będę na bieżąco Ale żegnam się już, bo powoli padam. Dobranoc
Stary 2015-10-05, 06:51   #1787
Szczeperka
Wtajemniczenie

Witam się z rana, bo moje dziecko to ranny ptaszek. Tylko ciekawe po kim

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 07:04   #1788
verrerie
Rozeznanie

Ja tez sie witam. Obudzil mnie bol brzucha. Teraz czuje, ze jestem glodna. Dzisiaj wizyta. Mam przeczucie, ze wszystko jest w porzadku, wiec staram sie nie denerwowac choc pewnie to nieuniknione. Wlasnie sie zwazylam i przytylam 1,5-2kg dokladnie nie wiem, bo to zalezy o jakiej porze dnia sie waze.ne kazdym razie raczej w normie.

Ciagle walcze z tradzikiem na brodzie. Myslalam, ze w drugim trymestrze przejdzie a tymczasem nie widze poprawy :/ ratuje sie czym moge, nie jest tragicznie, ale dobrze tez nie jest.

Jutro moja coreczka konczy 4 latka. W sobote wyprawilismy impreze urodzinowa dla kolezanek i kolegow Poli. Bylo bardzo fajnie. W sumie przyszlo 9 dzieci z rodzicami, bawilismy sie od 16 do 19:30 dzieciaki byly super i panie animatorki tez mozliwie ok. Najwazniejsze, ze Pola zadowolona.

Czy wy tez nie mozecie spac w nocy? Mnie jak cos obudzi to potem nie moge zana. I sie tluke po tym lozku przez dwie godziny. Jest mi ciagle niewygodnie. Zastanawiam sie powaznie nad poduszka do spania tylko nie wiem czy lepiej ta wielka w ksztalcie litery C czy ta mniejsza. W sumie pod brzuch i kolana by wystarczylo, nie wiem. Czy taka duzo do czegos pozniej mozna wykorzystac?
Czy ktoras z was ma detektor tetna? Maz sie zastanawia czy nie kupic. Nie wiem czy to nie paranoja.

Pola ur. 6/10/2011
Ella ur/zm 7/08/2014
Ross ur. 6/02/2016
verrerie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 07:17   #1789
Abii84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez verrerie Pokaż wiadomość
Czy ktoras z was ma detektor tetna? Maz sie zastanawia czy nie kupic. Nie wiem czy to nie paranoja.
wydaje mi sie ze to zbedny wydatek, na wizyce zobaczysz ze wszystko ok a niedlugo dzieć się będzie wiercił codziennie więc detektor będzie zbędny

również witam z rana choć zaraz wracam do łóżka jak tylko chłopaki wyjdą z domu

spokojnego poniedziałku
Abii84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 08:18   #1790
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Dzień dobry. Wybaczcie długo mnie nie było, co dałam radę to nadrobiłam, ale ogólnie sił mi brak.

Wybaczcie że się nie odnoszę, napiszę tylko co u mnie. A u mnie niby lepiej, ale... Dziecko moje nie ma już ataków duszności, ale i tak nie śpi po nocach Dokucza mu katar i kaszel i to prawdopodobnie nie daje mu spać. A ja nie śpię z nim. Czasami zazdroszczę Tż-towi że on może tak spać gdy Radek jeszcze nie śpi, gdy łazi nam po łóżku i wierci się, gdy gada do siebie. A zwykle trwa to bardzo długo, wczoraj np godzinę, gdy w końcu zasną, to po godz znowu już nie spał, tylko jojczał i takich pobudek było jeszcze kilka. Wczoraj było lepiej, była tylko jedna krótka pobudka i w miarę się wyspałam, ale i tak za mało, w końcu od ponad dwóch tygodni nie przespałam żadnej nocy

Poza tym czuję się ogólnie kiepsko, mam nadzieję że to faktycznie tylko przez stres i niewyspanie, a nie że coś dolega maluszkowi. Boli mnie ostatnio brzuch i plecy, praktycznie codziennie i to prawie przez cały czas. Nie jest to jakiś mocny ból ale trochę daje w kość, zwłaszcza że dochodzi do tego ból głowy i rwa kulszowa. Czuję się jak kaleka w tej ciąży, a moje dziecko nie ma dla mnie litości... Jutro mam wizytę to się wszystkiego dowiem ...
Stary 2015-10-05, 08:19   #1791
magda16262
Zadomowienie

Witajcie

Dobry poczatek dnia. Wstałam po 11 godz snu i mam 2 dni wolne i tylko srode pracujaca. Obiadu dzis nie szykuje maz pojechal do stolicy wiec ja mam dzis wolne na maxa ok 10 pojde do siostry na lekka kawke ,) milego dnia!
magda16262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 08:32   #1792
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
ja wlasnie wróciłam z IKEA, kupiłam sobie wrzosy do salonu
oglądaliśmy szafy do sypialni, bo będziemy musieli troche nasa sypialnie pozmieniać, przygotowac na nowego lokatora malowana była w grudniu rok temu a tu znowu tzreb pomalowac hehe

szafe chyba taka wybierzemy...
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...82/#/S59029214
super szafa

też odwiedziliśmy na weekendzie IKEĘ i obczaiłam sobie łóżeczko już

Cytat:
Ja tez sie witam. Obudzil mnie bol brzucha. Teraz czuje, ze jestem glodna. Dzisiaj wizyta. Mam przeczucie, ze wszystko jest w porzadku, wiec staram sie nie denerwowac choc pewnie to nieuniknione. Wlasnie sie zwazylam i przytylam 1,5-2kg dokladnie nie wiem, bo to zalezy o jakiej porze dnia sie waze.ne kazdym razie raczej w normie.

Ciagle walcze z tradzikiem na brodzie. Myslalam, ze w drugim trymestrze przejdzie a tymczasem nie widze poprawy :/ ratuje sie czym moge, nie jest tragicznie, ale dobrze tez nie jest.

Jutro moja coreczka konczy 4 latka. W sobote wyprawilismy impreze urodzinowa dla kolezanek i kolegow Poli. Bylo bardzo fajnie. W sumie przyszlo 9 dzieci z rodzicami, bawilismy sie od 16 do 19:30 dzieciaki byly super i panie animatorki tez mozliwie ok. Najwazniejsze, ze Pola zadowolona.

Czy wy tez nie mozecie spac w nocy? Mnie jak cos obudzi to potem nie moge zana. I sie tluke po tym lozku przez dwie godziny. Jest mi ciagle niewygodnie. Zastanawiam sie powaznie nad poduszka do spania tylko nie wiem czy lepiej ta wielka w ksztalcie litery C czy ta mniejsza. W sumie pod brzuch i kolana by wystarczylo, nie wiem. Czy taka duzo do czegos pozniej mozna wykorzystac?
Dobrze,że masz dziś już wizytę, to będziesz spokojniejsza i może na te bóle coś Ci learz poradzi No i trzymam i daj znac po

Ze spaniem mam to samo. Jak już wstane to jest tragedia zeby usnąć. A jeszcze jak glod poczuje to juz w ogole

Co do detektora, ja od razu wiedziałam ze nie kupimy, bo jakbym nie mogla dzidzi znalezc to bym na zawal szybciej padla
Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Wybaczcie długo mnie nie było, co dałam radę to nadrobiłam, ale ogólnie sił mi brak.

Wybaczcie że się nie odnoszę, napiszę tylko co u mnie. A u mnie niby lepiej, ale... Dziecko moje nie ma już ataków duszności, ale i tak nie śpi po nocach Dokucza mu katar i kaszel i to prawdopodobnie nie daje mu spać. A ja nie śpię z nim. Czasami zazdroszczę Tż-towi że on może tak spać gdy Radek jeszcze nie śpi, gdy łazi nam po łóżku i wierci się, gdy gada do siebie. A zwykle trwa to bardzo długo, wczoraj np godzinę, gdy w końcu zasną, to po godz znowu już nie spał, tylko jojczał i takich pobudek było jeszcze kilka. Wczoraj było lepiej, była tylko jedna krótka pobudka i w miarę się wyspałam, ale i tak za mało, w końcu od ponad dwóch tygodni nie przespałam żadnej nocy
biedny ten Twój syn, że się wyleczyc nie może ciągle

Bry
Idę po jakieś śniadanie, bom głodna jak wilk
Stary 2015-10-05, 08:38   #1793
Abii84
Rozeznanie

ej poryczałam się właśnie...

Widziałyście >>>>TO<<<<
Abii84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 08:40   #1794
gosza82
Rozeznanie

Od wczoraj czytam i nadrabiam cały weekend!!!
Widzę temat przewodni to jedzeniedobrze bo jak pojdę na L4 to mi się przyda ja także wolę gotować niż piec. Od piątku mam sąsiadkę obok w bloku moja siostra się wprowadziła z mężem i z moją 2-letnią chrześnicą (siostra robi przepyszne ciasta także będą ją często odwiedzać)

Ja także od tygodnia czuję nieprzyjemny ból kregosłupa w sobotę byłam na zakupach w Łodzi w tzw Ptaku kupiłam sobie super cipeły luźny kożuszek który mogę zakładać na kurtkę skórę itp. Chciałam kupić jakieś spioszki ale nadal nie jestem pewna płci swojego dziecka to zdjęcie 3d jest dla mnie podejrzane jutro mam wizytę u swojego lekarza to się okaże

Dzień dobry Mamuśki
gosza82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 08:40   #1795
fjolek
Zadomowienie

tez sie zastanawiam nad jakas poduszka kolejna noc z rzedu jestem niewyspana jest mi niewygodnie ..masakra
Stary 2015-10-05, 08:56   #1796
magda16262
Zadomowienie

Kurcze ja od poczatku nie mam problemow ze spaniem na samym poczatku spałam po 11-12 godz i dodatkowo chociaz z godz w domu. Pozniej troche przeszlo spałam mniej ,a teraz od 2 tygodni znow spie duzo i w nocy nie wstaje za to pecherz rano az boli.
magda16262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 08:56   #1797
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Abii84 Pokaż wiadomość
ej poryczałam się właśnie...

Widziałyście >>>>TO<<<<
fajna sprawa

i łezka oczywiście też poleciała..

Ale mnie mój Dzieć załatwił, końcówka 18 tygodnia, a ja wylądowałam nad WC

Widziałam, że była jeszcze mowa o ciążowych ciuchach, ja póki co mieszczę się we wszystkie swoje, więc nie kupuje nic ciążowego. Jedynie spodnie muszę kupić jakieś, ale też typowo ciążowych nie chce
Stary 2015-10-05, 09:01   #1798
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam kciuki za wizytę!
o której masz?
Stary 2015-10-05, 09:05   #1799
mira81
Zadomowienie

Dzien dobry, ja w drodze do pracy jeszcze ze spiochami w oczach chociaz spalam od 21 do 7 rano. Z mala pobudka o 1 w nocy bo mnie glod obudzil i musialam cos zjesc bo zaczynalo mnie ciagnac na wymioty.
Zaczal sie moj 19 tydz. Z belly dostalam info ze mozna juz zaczynac dziecku czytac i rozmawiac z nim bo zaczyna rozpoznawac glos

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Cytat:
Napisane przez fjolek Pokaż wiadomość
tez sie zastanawiam nad jakas poduszka kolejna noc z rzedu jestem niewyspana jest mi niewygodnie ..masakra
Ja mam ta najwieksza, chyba 73x145 o ile sie nie myle. Jest super wygodna, usypia kazdego tylko ze troche ciezko sie nam zmiescic na lozku we trojke tzn ja maz i poduszka na razie uzywam tylko do drzemek a w nocy podkladam sobie taka poduszke walek i na razie daje rade.

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 09:30   #1800
milenujdka
Wtajemniczenie

Cześć, ja już jestem po badaniu w laboratorium. Jutro będę mieć wyniki, więc trochę się denerwuje. Natomiast w tym tygodniu wizyty u lekarza nie mogę się już doczekać a teraz jem pyszne śniadanko. Obiad już nam prawie gotowy, tylko ziemniaczki muszę ugotować.
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości