- My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 ! - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-05, 09:31   #4351
wonderka
Zadomowienie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Hej dziewczyny w tej jesienny poranek. Nie wiem jak u was ale w Gdańsku piękna pogoda i powietrze już takie wilgotne...strasznie lubię taki klimat.
Plecy mi odżyły, spojenie nadal boli ale spróbuję to dzisiaj rozchodzić.
Miałam wieczorem jechać na pokaz chustowania ale nie będę miałą siły chyba. Czy któraś z was kupowała chustę? Jaką ? Podrzucie linka?

Taką torbę kupiłam wczoraj do wózka:

Piękna prawda...

MAm zabiegany tydzień. We wtorek wieczorem jadę do Warszawy bo mąż odbiera nominację od prezydenta, w sobotę wesele siostry i mega wesele w kaszubskim stylu a miedzy czasie jeszcze pan od okien wpadnie na obróbki i potem umawiam się na malowanie pokoi tylko muszę podskoczyć po tapety do Elbląga.

A i w czwartek mam wizytę, obejrzę tego mojego małego broja. Kira tak mnie kopie, że czasem mam wrażenie, że zaraz wyjdzie bokiem Więc w związku z wizytą jeszcze czeka mnie wizyta w laboratorium i chciałam dzisiaj a zapomniałam o kubku na siuśki ...
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 09:36   #4352
laszczmagdalena
Zadomowienie

GG do laszczmagdalena
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Witam się dziś jako "poniedziałkowa maruda"
wszystko mnie boli, ledwie żyję i jeszcze zaspałam do pracy pół godziny
Potem mnie jeszcze przy śniadaniu dopadła rzeczywistość, że to już niedługo, a tu do torby szpitalnej większości rzeczy jeszcze brak...
Masakra z poniedziałku

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Cytat:
Napisane przez wonderka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny w tej jesienny poranek. Nie wiem jak u was ale w Gdańsku piękna pogoda i powietrze już takie wilgotne...strasznie lubię taki klimat.
Miałam wieczorem jechać na pokaz chustowania ale nie będę miałą siły chyba. Czy któraś z was kupowała chustę? Jaką ? Podrzucie linka?

Piękna prawda...

MAm zabiegany tydzień. We wtorek wieczorem jadę do Warszawy bo mąż odbiera nominację od prezydenta, w sobotę wesele siostry i mega wesele w kaszubskim stylu a miedzy czasie jeszcze pan od okien wpadnie na obróbki i potem umawiam się na malowanie pokoi tylko muszę podskoczyć po tapety do Elbląga.

A i w czwartek mam wizytę, obejrzę tego mojego małego broja. Kira tak mnie kopie, że czasem mam wrażenie, że zaraz wyjdzie bokiem Więc w związku z wizytą jeszcze czeka mnie wizyta w laboratorium i chciałam dzisiaj a zapomniałam o kubku na siuśki ...
My chustę kupiliśmy taką:
http://littlefrog.pl/product-pol-356...I-Gatunek.html

Ten producent ma dobre opinie + ostatni weekend miesiąca mają wyprzedaże, więc zapłaciliśmy 132,19 już z przesyłką

laszczmagdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 09:37   #4353
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:

Piękna prawda...

Fajna torba faktycznie tydzień będziesz miała ciekawy

Witam się w 34 tygodniu byłam już rano na badaniach, ciekawe jak tam moja morfologia. Koło 13 wychodzę i mam trochę rzeczy do ogarnięcia: odebrać zasłony, skoczyć do dwóch sklepów, wizyta u endokrynologa a na koniec wizyta u gina. Zobaczymy co tam u Julki słychać
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 09:43   #4354
fasterka90
Zadomowienie

wonderka no to faktycznie zabiegany tydzień ci się szykuje Ja bym już chyba rady nie dała... A co to za nominacja? W każdym razie gratulacje dla męża
Do mnie znowu ma babcia przyjechać ale teraz ta druga... Wstyd się przyznać ale w ogóle się nie ciesze na tą wizytę. Babcia jest kochana ale... Na odległość jest strasznie hmm... No nazwijmy rzeczy po imieniu, wścibska. Potrafi zaglądnąć do każdego kąta,każdej szafki i mi mówić gdzie mam brudno i bałagan. Ostatnio była rok temu u nas i tak przyjechała nagle w środku tygodnia że musieliśmy ją zostawić i iść do pracy. To mi zrobiła porządki w szafach, zakupy bo stwierdziła że mamy za mało ręczników i szmatek itd... A i tak wtedy przed jej wizytą robiłam wielkie sprzątanie z myciem okien itd,a teraz nie mam na to siły....
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 09:48   #4355
dzikasliwka
Rozeznanie

Cytat:

Piękna prawda...

Ja byłam na warsztatach z chustowania. Miałam możliwość macania kilkunastu chust i jak dla mnie najlepsza była z Natibaby i w sumie ta była najbardziej polecana przez osoby prowadzące warsztaty i osoby, które już przyszły z dzieciakami w chustach Do tego te kolory

Ale z tego co kojarzę, to te z Little Frog tez były fajne

Edytowane przez dzikasliwka
Czas edycji: 2015-10-05 o 09:49
dzikasliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 09:55   #4356
wonderka
Zadomowienie

Fasterka - na sędziego. Na taki urząd mianuje prezydent, po wielu konkursach się udało i w środę zwieńczenie długiego okresu starań

Ta little frog mi się podoba ale jest niedostępna. Oblookam to Natibaby. Bardzo mnie kusi zakup chusty i w końcu pewnie się zdecyduję, mam nadzieję, że mała to polubi.

A noworodka można nosić w chuście?

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

No to patrze a tam trzy typy chust:
Tkane wiązane
Elastyczne
Chusty kółkowe

Która lepsza?

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Ładne ceny mają za te chusty. Świadomości nie miałam
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 10:02   #4357
india_love
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dzikasliwka Pokaż wiadomość
Ja byłam na warsztatach z chustowania. Miałam możliwość macania kilkunastu chust i jak dla mnie najlepsza była z Natibaby i w sumie ta była najbardziej polecana przez osoby prowadzące warsztaty i osoby, które już przyszły z dzieciakami w chustach Do tego te kolory

Ale z tego co kojarzę, to te z Little Frog tez były fajne
Też chcę w chuście nosić ale te Natibaby są strasznie drogiei chybas zdecyduję się na te http://pl.lennylamb.com
Stary 2015-10-05, 10:03   #4358
dzikasliwka
Rozeznanie

Cytat:
Fasterka - na sędziego. Na taki urząd mianuje prezydent, po wielu konkursach się udało i w środę zwieńczenie długiego okresu starań

Ta little frog mi się podoba ale jest niedostępna. Oblookam to Natibaby. Bardzo mnie kusi zakup chusty i w końcu pewnie się zdecyduję, mam nadzieję, że mała to polubi.

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Tkane wiązane
Elastyczne
Chusty kółkowe

Która lepsza?

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Można noworodka. Popatrz na używane, lepsze bo już złamane i bardziej się poddają, nowe są na początku bardzo sztywne i trzeba je prać, wyciągać, rozciągać. Widziałam natibaby po trójce dzieciaków i jak nowa Najlepsza jest tkana splotem skośno - krzyżowym, elastyczne są tańsze, ale to tylko dla małych dzieci, dla starszych już się nie nadają.
Stary 2015-10-05, 10:03   #4359
fasterka90
Zadomowienie

Haha no chusty ładnie kosztują. Chciałabym ale najpierw by się właśnie jakiś kurs przydał z wiązania, noszenia tego. Chusty napewno lepsze niż nosidełka, do nosidełka napewno dziecka nie wsadze po spotkaniu z fizjoterapeutą na sr. Czuje że ogólnie będę mocno przewrazliwiona na punkcie noszenia mojego dziecka i pewnie nieraz mnie szlag trafi jak będę widzieć jak babcie ciocie itd je noszą.
Stary 2015-10-05, 10:07   #4360
dzikasliwka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
Haha no chusty ładnie kosztują. Chciałabym ale najpierw by się właśnie jakiś kurs przydał z wiązania, noszenia tego. Chusty napewno lepsze niż nosidełka, do nosidełka napewno dziecka nie wsadze po spotkaniu z fizjoterapeutą na sr. Czuje że ogólnie będę mocno przewrazliwiona na punkcie noszenia mojego dziecka i pewnie nieraz mnie szlag trafi jak będę widzieć jak babcie ciocie itd je noszą.
Nosidełka też są spoko, ale te ergonomiczne, a koszt nowego i dobrego to tak minimum 400 zł. I do nich dziecko musi siedzieć, bo tak to rzeczywiście, dupa blada
Stary 2015-10-05, 10:09   #4361
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Wonderka skąd ta boska torba?
Na szkole rodzenia mieliśmy wprowadzenie do chustowania i chyba na początek taka elastyczna jest lepsza, bo łatwiej ja zawiązać. Tkana z kolei jest bardziej solidna i na dłużej starczy. Nie wiem jak kolkowa, nie mówiliśmy o takich. Też mnie ceny tych chust zaskoczyły, kupię chyba dopiero na wiosnę.

Ja niestety nie mam zadnych ambitnych planów na dziś. Czekam tylko na pana, który nam podłączy neta. Sami przez weekend próbowaliśmy podłączyć sobie te darmowa telewizję naziemną, nakupowalismy sprzętu i się nie udało... Ja już prawie załamania nerwowego doświadczyłam jak sobie pomyślałam, że nie umiemy tv podłączyć to jak sobie z małym dzieckiem w domu damy radę

Edit: fajna ta stronka lenny lamb, wypelnilam ankietę i polecają mi na początek chustę elastyczną a na później nosidełko. Teraz na pewno nie będę nic kupować, zobaczę jak mała się urodzi.

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Iclosemyeyes
Czas edycji: 2015-10-05 o 10:15
Iclosemyeyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 10:21   #4362
india_love
Raczkowanie

Cytat:

[/COLOR]Ładne ceny mają za te chusty. Świadomości nie miałam
Przede wszystkim noworodka się nosi. Ponoć też świetnie się w chuście karmi
Stary 2015-10-05, 10:24   #4363
laszczmagdalena
Zadomowienie

GG do laszczmagdalena

Cytat:

Tkane wiązane
Elastyczne
Chusty kółkowe

Która lepsza?

Ja z tego co wyczytałam/ wypytałam chustowych mam, to wiem, że elastyki nie są polecane dla noworodków. Na początek dla takiego malucha podobno najlepsze tkane splotem skośno-krzyżowym albo diamentowym. Jak wspominała Dzika śliwka nową chustę trzeba złamać, więc można sobie ułatwić kupując używaną, ale ceny są w zasadzie identyczne, czy nowa czy używana

Little Frog ma w ostatni weekend miesiąca wyprzedaż chust z II gatunku-różnią się tylko tym, że mogą mieć jakiś babol w splocie, na nośność to nie wpływa.

laszczmagdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 10:25   #4364
fasterka90
Zadomowienie

Ja dziś siedzę w domu i czekam na wózek no i cała góra ubranek czeka na prasowanie... chociaż tz dzisiaj mówił że on poprasuje jak wróci a ja mam sobie leżeć...ale nie wiem na ile był świadomy tego co mówi
Stary 2015-10-05, 10:33   #4365
dzikasliwka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez laszczmagdalena Pokaż wiadomość
Ja z tego co wyczytałam/ wypytałam chustowych mam, to wiem, że elastyki nie są polecane dla noworodków. Na początek dla takiego malucha podobno najlepsze tkane splotem skośno-krzyżowym albo diamentowym. Jak wspominała Dzika śliwka nową chustę trzeba złamać, więc można sobie ułatwić kupując używaną, ale ceny są w zasadzie identyczne, czy nowa czy używana

Little Frog ma w ostatni weekend miesiąca wyprzedaż chust z II gatunku-różnią się tylko tym, że mogą mieć jakiś babol w splocie, na nośność to nie wpływa.
Dokładnie tak. Elastyczną to ponoć można zawiązać, zdjąć zawiązaną i założyć potem już zawiązaną, tak nam mówili na warsztatach.

Ja narazie też nie kupuję, kupię po porodzie, ewentualnie później. Nosidło to też dopiero później, później... Może uda mi się jakąś dobrą używkę trafić.

Narazie od wczoraj to zachorowałam na ten basen http://bubulinka.pl/pl/p/MiniBe-miek...lkami/23101193. Byliśmy u znajomych i jak zobaczyłam jak ich 10-miesięcznik siedzi sobie w tych kuleczkach, taki grzeczny, zajmuje się zabawkami, bawi tymi kuleczkami to powiedziałam, że na pewno kupię to swojemu
Stary 2015-10-05, 10:34   #4366
poznanianka1990
Zakorzenienie

wonderka, gratulacje dla męża

U mnie dziś pogoda ładna, aczkolwiek dla mnie i tak zimno Ale słoneczko świeci, pranie wstawiłam, powinno ładnie wyschnac na balkonie

Mnie dziś męczy katar Tzn. w sumie od wczorajszego wieczora już...
Umowilam się też do rodzinnego na środę, bo muszę mieć skierowanie do okulisty. Mam nadzieję, że jeszcze gdzieś znajdę termin przed porodem, bo chciałam zbadać stan siatkówki...

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 10:45   #4367
dzikasliwka
Rozeznanie

Aaa, wonderka gratulacje dla męża

Ja jako protokolant pracuję
Stary 2015-10-05, 10:54   #4368
peachella
Rozeznanie

Hej
Zaczynam dziś 36 tc Bliżej niż dalej

Nie dałam rady Was nadrobić, w piątek przyjechała do mnie mama i cały weekend miałam na wysokich obrotach, wczoraj pojechała i cały wieczór już przeleżałam.
Z ciekawostek zobaczcie czy u Was też słychać bicie serca przez brzuch mąż słuchał wczoraj poniżej pępka i mówił, że słychać to znak, że pozycji nie zmieniła szkoda, że nie da się samej posłuchać.

Pamiętam, ze kupowałyście olej z wiesiołka, jakiej firmy? Gal czy Oeparol? Właśnie się zbieram do sklepu i muszę zakupić i brać od tego tygodnia.

Trochę też dokupiliśmy rzeczy przez weekend to co na fotkach + materac kokos-pianka-kokos z Fiki-Miki, wkładka plastikowa do wanienki, przewijak na łóżeczko. Kocyki sa cudne, szczególnie ten ze zwierzątkami z Baby Ono kombinezony na rozm. 62 i półśpiochy też 62. Któryś z tych pajacy różowych będzie na wyjście ze szpitala. No i jedne rajstopki wzięłam bo mam kilka sukienek malutkich.

jeszcze mi zostały do kupienia kupienia kosmetyki dla mnie i małej + kilka innych a tak to wszystko już mamy. Zabieram się za ostatnie prania
Ciekawe czy zmieszczę się do moich toreb szpitalnych
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_2433.jpg (120,4 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_2435.jpg (158,2 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_2434.jpg (86,1 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_2436.jpg (95,0 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_2437.jpg (86,9 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_2440.jpg (83,9 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_2441.jpg (129,1 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_2438.jpg (96,9 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_2439.jpg (140,4 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_2442.jpg (69,4 KB, 17 załadowań)

Edytowane przez peachella
Czas edycji: 2015-10-05 o 10:59
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 11:03   #4369
lexie42
Zakorzenienie

peachella świetne zakupy a kombinezony jakie fajne
Stary 2015-10-05, 11:15   #4370
Agusiek89
Wtajemniczenie

Dziewczyny super macie brzuszki
Niestety, Twojego Soul z sesji nie zdążyłam zobaczyć

Co do klubu na fb to jestem za

Widzę, że też mam takie dolegliwości jak Wy, kłucie, częste twardnienie brzucha...

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
Hej
Zaczynam dziś 36 tc Bliżej niż dalej

Nie dałam rady Was nadrobić, w piątek przyjechała do mnie mama i cały weekend miałam na wysokich obrotach, wczoraj pojechała i cały wieczór już przeleżałam.
Z ciekawostek zobaczcie czy u Was też słychać bicie serca przez brzuch mąż słuchał wczoraj poniżej pępka i mówił, że słychać to znak, że pozycji nie zmieniła szkoda, że nie da się samej posłuchać.

Pamiętam, ze kupowałyście olej z wiesiołka, jakiej firmy? Gal czy Oeparol? Właśnie się zbieram do sklepu i muszę zakupić i brać od tego tygodnia.

Trochę też dokupiliśmy rzeczy przez weekend to co na fotkach + materac kokos-pianka-kokos z Fiki-Miki, wkładka plastikowa do wanienki, przewijak na łóżeczko. Kocyki sa cudne, szczególnie ten ze zwierzątkami z Baby Ono kombinezony na rozm. 62 i półśpiochy też 62. Któryś z tych pajacy różowych będzie na wyjście ze szpitala. No i jedne rajstopki wzięłam bo mam kilka sukienek malutkich.

jeszcze mi zostały do kupienia kupienia kosmetyki dla mnie i małej + kilka innych a tak to wszystko już mamy. Zabieram się za ostatnie prania
Ciekawe czy zmieszczę się do moich toreb szpitalnych
Cudne rzeczy

Ja się witam w 34 tygodniu jejuuu ale mało zostało...

Dziewczyny, czy jak Wasze maleństwa się kręcą w brzuchu, przeciągają lub wyciągają nóżki, rączki, to czy Wy też czujecie wtedy mocne naciągnięcia skóry brzucha??
Bo zaczynam sobie wkręcać, że może płyn owodniowy mi ucieka i mało go zostało i że dlatego tak mocno czuję ruchy

Uwaga uwaga!! Torbę uważam za spakowaną muszę do niej dorzucić tylko 2 ręczniki, kapcie i żel pod prysznic

Edytowane przez Agusiek89
Czas edycji: 2015-10-05 o 11:18
Agusiek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 11:22   #4371
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, czy jak Wasze maleństwa się kręcą w brzuchu, przeciągają lub wyciągają nóżki, rączki, to czy Wy też czujecie wtedy mocne naciągnięcia skóry brzucha??
Bo zaczynam sobie wkręcać, że może płyn owodniowy mi ucieka i mało go zostało i że dlatego tak mocno czuję ruchy

Uwaga uwaga!! Torbę uważam za spakowaną muszę do niej dorzucić tylko 2 ręczniki, kapcie i żel pod prysznic
Też tak mam, szczególnie jak mała tak konkretnie się wypnie Gratuluję spakowanej torby
Stary 2015-10-05, 11:28   #4372
peachella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
peachella świetne zakupy a kombinezony jakie fajne
dzięki

Cytat:
Dziewczyny super macie brzuszki
Niestety, Twojego Soul z sesji nie zdążyłam zobaczyć

Co do klubu na fb to jestem za

Widzę, że też mam takie dolegliwości jak Wy, kłucie, częste twardnienie brzucha...

Cudne rzeczy

Moja jak sie kręci to też czasem mnie zaboli, jak sie wypnie np po prawej stronie to czuję ciągnięcie z lewego boku. To normalne mi jeszcze został teoretycznie miesiąc i i jeszcze trochę urośnie, strach się bać uczucia w brzuchu
Stary 2015-10-05, 11:29   #4373
Robusta
Wtajemniczenie

witam się po weekendzie cały czas poczytywałam, ale nie miałam czasu popisać. Przyjechał TŻ i staraliśmy się spędzać jak najwięcej czasu ze sobą

dziewczyny piękne brzuszki i zakupy

Agusiek

Nie martw się. Milenka się wierci, że szok. Śmię twierdzić, że zmieniła położenie i jest teraz poprzecznie położona ale to się okaże na wizycie. Próbuję umówić się na ten tydzień prywatnie i mnie coś trafia bo nie mogę się dodzwonić :/

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html

Edytowane przez Robusta
Czas edycji: 2015-10-05 o 11:35
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 11:34   #4374
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Też tak mam, szczególnie jak mała tak konkretnie się wypnie Gratuluję spakowanej torby
Dzięki jestem spokojna już, że w razie W, nie będzie zamieszania z pakowaniem, a mój mąż wręcz odetchnął

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
dzięki

Moja jak sie kręci to też czasem mnie zaboli, jak sie wypnie np po prawej stronie to czuję ciągnięcie z lewego boku. To normalne mi jeszcze został teoretycznie miesiąc i i jeszcze trochę urośnie, strach się bać uczucia w brzuchu
Uff uspokoiłyście mnie, już myślałam, że coś z wodami mam
Ojj tak! przez samym porodem to będziemy mieć tańczące brzuchy

Aa i zauważyłam jeszcze, że brzuch mi opadł... nie wiem czy to nie za wcześnie. No ale u mnie to było do przewidzenia, skoro już od 4 tygodni Malutka ma główkę nisko i wchodzi w spojenie...
Stary 2015-10-05, 11:40   #4375
peachella
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki jestem spokojna już, że w razie W, nie będzie zamieszania z pakowaniem, a mój mąż wręcz odetchnął

Uff uspokoiłyście mnie, już myślałam, że coś z wodami mam
Ojj tak! przez samym porodem to będziemy mieć tańczące brzuchy

Aa i zauważyłam jeszcze, że brzuch mi opadł... nie wiem czy to nie za wcześnie. No ale u mnie to było do przewidzenia, skoro już od 4 tygodni Malutka ma główkę nisko i wchodzi w spojenie...
Moja Maja od 15 minut cały czas się kręci i to tak dosyć konkretnie
Co do brzucha, to ja cały czas mam dosyć nisko i pewnie nawet opadnięcia nie zauważę
Stary 2015-10-05, 11:46   #4376
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agne19s Pokaż wiadomość
W tym szpitalu bliżej mnie koszule do rodzenia się dostaje i też właśnie taka do pasa tylko i jak trafisz w dobrym stanie to że sznureczkiem do związania w biuście a jak nie trafisz to tyłek na wierzchu Bożena i piersi też. Całe szczęście nerki są w.miarę ukryte co by nie przeziebic
U nas akurat można rodzić we własnych ciuchach.

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
ja mam problem bo w kurtkę się nie mieszczę i chodzę w rozpiętej
Ja też chodzę w rozpiętej, nie ma się czym przejmować

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
Nie zdążyłam doczytać. Przeszło Ci?
I powiedz mi proszę jakie są te bóle krzyżowe? Czy to boli linia kręgosłupa tak jednostajnie i nie odpuszcza?
Z córką nie miałam a wczoraj to myślałam że zemdleję z bólu tak mnie linia kręgosłupa bolała
Przeszło dopiero po nospie, kąpiel niestety nie pomogła; wczoraj był spokój.
U mnie bóle krzyżowe wyglądają tak, jak przy okresie - lekki ból w dole pleców, a przy tych dziwnych dolegliwościach przybierał na sile ze skurczem.
U Ciebie te bóle pleców mogą być ciążowe

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
Ja planuję zaszczepić na te podstawowe i rotawirusy.
Sama nie wiem, co począć ze szczepionkami. Z jednej strony mam chorobę autoimmunologiczną, mam nadzieję, że Młody jej nie odziedziczy. Na mnie szczepionki typu grypa nie działały. Czytałam też artykuły o negatywnym wpływie szczepionek.
Ale z drugiej strony - XXI wiek, zdrowie dziecka. Chyba zrezygnuję ze szczepionek skojarzonych i będę wybierać najbardziej bezpieczne.

Cytat:
Napisane przez agatka222 Pokaż wiadomość
Waham się tylko dlatego, że oni twierdzą, że jak się zaszczepię teraz, to przeciwciała przejdą przez łożysko do dziecka i będzie ono odporne po urodzeniu. Straszą powikłaniami dla mnie, gdybym jakimś cudem teraz zachorowała na grypę i powikłaniami dla noworodka, gdyby się jakoś zaraził grypą po urodzeniu. Ta szczepionka ma nas niby chronić oboje (mnie teraz i po porodzie, a dziecko po urodzeniu).
A podają jakieś naukowe potwierdzenie tej tezy?

Nie wiem, czy u Was promuje się karmienie piersią, ale z tego co mówiła mi położna od laktacji - właśnie mleko matki wspomaga odporność dziecka naturalnie. Radziłabym się tego trzymać.
Szczepionki na grypę z tego, co się dowiadywałam, są opracowywane co roku - więc całkiem świeża sprawa, niezbadane skutki uboczne i skuteczność.

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Od jutra w Lidlu ciuszki dziecięce i niemowlęce. Może któraś skorzysta Mnie akurat nic nie zainteresowało, w dodatku po wczorajszej akcji z kurtkami termicznymi (w necie o niej głośno, pełno filmików na yt) odechcialo mi się zakupów na takich akcjach w Lidlu...
Widziałam, wczoraj oglądaliśmyz TŻ-tem. Masakra jakaś.
A propos Lidla - kiedyś była promocja na pieluchy i tu też się działo - jedni spryciarze przyjechali ciężarówką. Tutaj artykuł: link.

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
I jeszcze rano do tz mówię że niedługo się zaczną takie noce że będę siedzieć i myśleć czy go budzić że jedziemy rodzic a on mi jak jakiś profesor zaczyna mówić "pamiętaj że skurcze muszą być narastające i w miarę równych odstępach" itp.
Tak, uwielbiam ich pewność - wiedzą, że damy radę

Cytat:
Miałam wieczorem jechać na pokaz chustowania ale nie będę miałą siły chyba. Czy któraś z was kupowała chustę? Jaką ? Podrzucie linka? .
Piękna torba
Udało się znaleźć sukienkę na wesele?

Poluję na używkę na fb, ale jak dotąd - albo za drogie, albo nie umiem się zakolejkować. Jeśli chcesz chustę tkaną, najlepiej kupić używaną (złamaną).

Cytat:
Płyn Ci nie ucieka, dziecko rośnie i ma mniej miejsca. To normalne, że bardziej odczuwasz ruchy

Cytat:
Napisane przez JoyceSky Pokaż wiadomość
Mnie to strasznie rozśmieszyło:
O, genialne

Everest nas zaciekawił - zastanawiam się natomiast, czy wybrać ten film, czy Marsjanina.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 11:52   #4377
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Nie moge sie obudzic cos dzisiaj. Robota czeka, sprzatanie, gotowanie a ja siedze i czytam internety Lozeczko skrecone ale zakupy do szpitalnej torby dalej nie zrobione. Wyciagnelam za to walizke ze strychu. Zawsze to cos

Wysłane z mojego SM-T230 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

O wlasnie agatka222 jak oni u was mowia o kp i mm?

Wysłane z mojego SM-T230 przy użyciu Tapatalka
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 11:54   #4378
Agusiek89
Wtajemniczenie

No niby wiem o tym, że teraz te ruchy mocniej odczuwalne to norma, ale jakiegoś stracha mam przed sączeniem się wód... Nie wiem jak rozpoznać :/
Stary 2015-10-05, 11:58   #4379
201604151126
Konto usunięte

Dziewczyny mam pytanie bo pakuje torbę ale dla małego na wyjście bo maz nie będzie wiedział co zabrać i się zastanawiam czy buzke pokremowac jak bedziemy wychodzić kremem na zimno i wiatr czy przykryć nosidelok pieluszka bo to parę kroków do auta, kupilam taki z nivea na każda pogodę ale nie pisze ze od pierwszego dnia zycia, może wy macie jakiś inny.
201604151126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 12:01   #4380
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magdalena111111 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie bo pakuje torbę ale dla małego na wyjście bo maz nie będzie wiedział co zabrać i się zastanawiam czy buzke pokremowac jak bedziemy wychodzić kremem na zimno i wiatr czy przykryć nosidelok pieluszka bo to parę kroków do auta, kupilam taki z nivea na każda pogodę ale nie pisze ze od pierwszego dnia zycia, może wy macie jakiś inny.
Ja mam z babydream na zimno i wiatr

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości