Mamusie lutowe - część II - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-04, 23:46   #2611
marciar7
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe - część II

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Dziewczyny, melduje się na szybko już jako mężatka

Mysle, ze za 2-3 dni do Was wrócę, buziaki dla Was mamusie
Gratulacje!!!wszystkiego dobrego :-*

Ja mezatka za 3 tyg
Stary 2015-10-05, 05:50   #2612
NanaR
Zadomowienie

Cytat:

Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 07:23   #2613
amb86
Zakorzenienie

Cytat:

Gratulecje!!!
amb86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 07:24   #2614
agaczilla21
Zakorzenienie

Hej to się witam M wrócił po 20...fajnie było Dzieci jak tatę rano zobaczyły to zadowolone jak nie wiem...Wózki się podobają Miłego dnia
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 08:04   #2615
figa84
Zakorzenienie

Cytat:

gratulacje!

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Hej to się witam M wrócił po 20...fajnie było Dzieci jak tatę rano zobaczyły to zadowolone jak nie wiem...Wózki się podobają Miłego dnia

M wróciłto już ją wcieło
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 08:27   #2616
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość

Jestem wykonczona tym weekendem a nic nie zrobilam. Wlaczyla mi sie rwa kulszowa na potege W pierwszej ciazy dopadlo mnie to dopiero po 30tym tyg a teraz juz Nic to, we wtorek zaczynam joge dla kobiet w ciazy, na basen musze czesciej chodzic i moze pomoze. nie wiem jak ja w robocie wysiedze, chyba bede co godzine musiala na krotki spacer chodzic.
oj tak myślałam, że coś musi się dziać skoro nie zaglądasz trzymam kciuki żebyś poczuła się lepiej
Cytat:
Napisane przez Miniaczek86 Pokaż wiadomość
Wow piękne te rzeczy zazdroszczę!!!! Ja mam wszystko po córci wiec niemam zabardzo co kupować no chyba ze we wtorek okarze sie ze to bedzie chłopczyk ale to tez czesc rzeczy pozostanie. Jedynie co kupić musze to nowy elektryczny termometr nowe butelki smoczek podstawę do kosza Mojżesza i chyba nowy fotelik do samochodu a tak niestety nad niczym sie nie moge pozachwycać bo juz mam !!!!
zazdroszczę, że jednak sporo rzeczy już masz zakupy to przyjemność pewnie tylko ceny powalają
Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
Paula mega duzo kupiłaś! Piękne rzeczy my już l4 i wreszcie ciut odpoczynku w gorach mamy jutro wracamy do domciu Pozdrawiamy
odpoczywajcie
Cytat:

Witam mężatkę Wszystkiego co najlepsze Esor
Cytat:
to lubię
rozmawiam wczoraj z Tż i mówię, że jedna koleżanka już się doczekała Tż a ja czekam wciąż
chwilkę popracuję i lecę do lekarza trzymajcie kciuki

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 08:39   #2617
butterfly20
Zakorzenienie

Kaaasi duże kciuki!!

Tusia dzisiaj nie chce iść do przedszkola. Ale ogólnie od wczoraj jest maruda, katar ma,zasnąć nie mogła i jestem pewna,że kolejna piątka wyłazi:/ ech jeszcze tylko dwie i będzie spokój na jakiś czas... pewnie przynajmniej do czerwca

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 09:02   #2618
agaczilla21
Zakorzenienie

No deko wcięło...Bo mąż to bardziej absorbujący niż dzieci niedługo pojedzie na zakupy to będę miała chwilę dla Was Obiad mam z wczoraj...Już mam obiady na cały tydzień zaplanowane więc i listę zakupów zrobiłam co by za dużo do sklepu nie latać Prawie każdy obiad na 2 dni...co się będę wysilać

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Kasia no i kciuki ogromne trzymam
Stary 2015-10-05, 09:05   #2619
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:

Gratulacje kochana! I wszystkiego dobrego

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Cytat:
Korzystajcie póki M jest w domu, my jakos przezyjemy

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
oj tak myślałam, że coś musi się dziać skoro nie zaglądasz trzymam kciuki żebyś poczuła się lepiej

zazdroszczę, że jednak sporo rzeczy już masz zakupy to przyjemność pewnie tylko ceny powalają

odpoczywajcie

Witam mężatkę Wszystkiego co najlepsze Esor

to lubię
rozmawiam wczoraj z Tż i mówię, że jedna koleżanka już się doczekała Tż a ja czekam wciąż
Dzieki no z rana jest lepiej po nocce, w ciagu dnia im dluzej tym gorzej z rwą ale damy rade. Wszaj wcozraj stuknelo 21 tygodni - to juz mniej niz polowa zostało
Kciuki za wizyte!

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Kaaasi duże kciuki!!

Tusia dzisiaj nie chce iść do przedszkola. Ale ogólnie od wczoraj jest maruda, katar ma,zasnąć nie mogła i jestem pewna,że kolejna piątka wyłazi:/ ech jeszcze tylko dwie i będzie spokój na jakiś czas... pewnie przynajmniej do czerwca
Poli wlasnie wychodzi ostatnia piatka, dopiero kawaleczek, dziąsło rozpaprane. Mam nadzieje ze lepiej przejdzie niz ostatnio bo ostatnio katar i maruda co chwila. Poki co jest spokoj.
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 09:05   #2620
agaczilla21
Zakorzenienie

Wczoraj na fb pisałam ze znajomą i jej córka- lat 13 leży w szpitalu...ma rwę kulszową...no jakaś masakra normalnie...
Stary 2015-10-05, 10:02   #2621
Miniaczek86
Raczkowanie

Butterfly i ja piątki to nic!!! Mojej córce od roku starają sie wyjsc szóstki !!! Co dwa trzy miesiące jest tydzien gdzie ma katar bez powodu gorączka i nic niechce jesc! Na szczęście jest juz duża i wie co ja boli to mówi ze boli ząb ! A tu co zaglądam podpuchnięte jak banie! I do tej pory jak narazie przebiło sie moze 2milimetrowa dziurka! A to jeszcze nie koniec.a trwa juz wieki. Dałoby w końcu dziecku spokuj.

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Aaaa a tak wogole witam siebie i was wszystkie w 20 tyg juuupiiii. Jutro połówkowe CAN'T WAIT
Miniaczek86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 10:04   #2622
agaczilla21
Zakorzenienie

Miniaczek gratulacje połówki 😊 u mnie dzisiaj 19t0 😊

Mi ósemki szly chyba z 2 lata...bolalo nieraz okropnie.

M na zakupach 😊
Stary 2015-10-05, 10:09   #2623
mamusiaczek
Rozeznanie

Hej
Witam po weekendzie

Cytat:
Jeśli chodzi o te wybiegi zewnętrzne to super i naprawdę duuuuuużo zwierząt zobaczyliśmy, jakoś tak to wszystko jest zrobione,że duża jest widoczność na zwierzęta.
ale jeśli chodzi o pawilony to Wrocław bije Ostravę na głowę
Dokładnie Jeszcze teraz to afrykarium, to rewelacja!

Widzę, że pisałyście o monitorach oddechu. Ja zastanawiałam się przy chłopakach i ostatecznie nie kupiłam, ale teraz też rozważę.

Choć większy dylemat mam z bankiem krwi pępowinowej. Przy pierwszym, to było mega drogie, przy drugim zastanawialiśmy się i odpuściliśmy, ale teraz chyba się zdecydujemy. Podobno duże szanse są na wykorzystanie tej krwi dla rodzeństwa, a teraz to już raczej ostatnia szansa na jej pobranie Muszę jeszcze poczytać.

Trzymam kciuki za wizyty i gratuluję naszej młodej mężatce!!!
Stary 2015-10-05, 10:19   #2624
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Butterfly i ja piątki to nic!!! Mojej córce od roku starają sie wyjsc szóstki !!! Co dwa trzy miesiące jest tydzien gdzie ma katar bez powodu gorączka i nic niechce jesc! Na szczęście jest juz duża i wie co ja boli to mówi ze boli ząb ! A tu co zaglądam podpuchnięte jak banie! I do tej pory jak narazie przebiło sie moze 2milimetrowa dziurka! A to jeszcze nie koniec.a trwa juz wieki. Dałoby w końcu dziecku spokuj.

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Aaaa a tak wogole witam siebie i was wszystkie w 20 tyg juuupiiii. Jutro połówkowe CAN'T WAIT
u mojej młodej też była masakra... a dopiero dolne się przebiły. Na nieszczęście jedynki poszły przed nimi i są krzywo :/ więc zaliczamy już wizyty u ortodonty...

Cytat:

M na zakupach 😊
2 lata to pikuś:p kilka lat i skończyło się cieciem i wyrywaniem jednej, bo mi się zapalenie zrobiło, zagrożone były już 7 i 6... także jak długo idą to nie ma co tego lekceważyć.

Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość
Hej
Witam po weekendzie

Widzę, że pisałyście o monitorach oddechu. Ja zastanawiałam się przy chłopakach i ostatecznie nie kupiłam, ale teraz też rozważę.

Choć większy dylemat mam z bankiem krwi pępowinowej. Przy pierwszym, to było mega drogie, przy drugim zastanawialiśmy się i odpuściliśmy, ale teraz chyba się zdecydujemy. Podobno duże szanse są na wykorzystanie tej krwi dla rodzeństwa, a teraz to już raczej ostatnia szansa na jej pobranie Muszę jeszcze poczytać.

przy córce pamietam, że cena była pozazasięgiem. Teraz muszę temat odświeżyć.
Stary 2015-10-05, 10:26   #2625
Hermi1989
Rozeznanie

Hej dziewczyny
Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Łooo matko. Ta pierwsza wymiata, ale cena rozkłada po prostu na łopatki.
Cytat:
A ja szczerze mówiąc w ogóle nigdy nie myślałam o kołysce, bo jak dla mnie jest zbędna
Kołyski są urocze, dla dziewczynki to już całkiem, ale to bardziej moim zdaniem do domu opcja, aniżeli do mieszkania. Także u nas Mała dostanie łózeczko i tyle.

Cytat:
Ooo piękne imię
Będzie Mała Anulka, moja mama ma tak na imię i mama moje mamy również, więc imię córka dostanie po babci i prababci. Przednie z nich Kobietki .
Cytat:

Esor wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia, niech małżeństwo służy Wam obojgu, jak najwięcej szczęśliwych chwil i niekończącej się miłości .

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

No i 21tc leci . Byłam z samego rana na pobraniu krwi, morfologia, glukoza, hormony tarczycy, siusiu, przy okazji zrobiłam sobie ferrytynę (przed ciążą miałam niedokrwistość) i wapń. Ciekawa jestem co to będzie. Wyniki do odbioru jutro. A w czwartek wizyta u ginekolog. Mała ruchliwa jest, więc się nie martwię.

Edytowane przez Hermi1989
Czas edycji: 2015-10-05 o 10:29
Hermi1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 10:27   #2626
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj na fb pisałam ze znajomą i jej córka- lat 13 leży w szpitalu...ma rwę kulszową...no jakaś masakra normalnie...
bidula 13 lat i juz Ja tylko w ciazy sie z tym spieram, poza ciążą to raptem kilka napadow mialam. Na szczescie nie jest tak zle ze nie moge funkcjonowac a ponoc i tak moze byc.
Stary 2015-10-05, 10:27   #2627
agaczilla21
Zakorzenienie

Większość Anek które znam jest ok...ale mam jedną poj*baną kuzynkę i dlatego to imię źle mi się kojarzy...
W liceum w klasie rok starszej od nas na tym samym kierunku była Anna i miała na nazwisko tak jak ja...i gość od biologii nieraz do mnie Anna mówił...no jak mnie to wkur*iało...
Stary 2015-10-05, 10:30   #2628
Zakorzenienie

Cytat:

Nie strasz dziewczyno
Kciuki za jutrzejsze polowkowe!

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość
Hej
Witam po weekendzie

My mamy przy Poli i teraz tez na bank wezmiemy. Wole przyoszczedzic na gadzetach, na zdrowiu nigdy mam nadzieje, ze nigdy nie bedzie potrzeby uzyc tej krwi, ale jesli moge sobie pozwolic na taki wydatek to na pewno skorzystam

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
u mojej młodej też była masakra... a dopiero dolne się przebiły. Na nieszczęście jedynki poszły przed nimi i są krzywo :/ więc zaliczamy już wizyty u ortodonty...

2 lata to pikuś:p kilka lat i skończyło się cieciem i wyrywaniem jednej, bo mi się zapalenie zrobiło, zagrożone były już 7 i 6... także jak długo idą to nie ma co tego lekceważyć.

przy córce pamietam, że cena była pozazasięgiem. Teraz muszę temat odświeżyć.
Mi wycieli wzystkie 8smeki jak jeszcze byly tylko zalążki wiec mialam proble z glowy
Stary 2015-10-05, 10:30   #2629
agaczilla21
Zakorzenienie

Moja teściowa jak miała rwę to ledwo żyła...Na łóżku nie leżała tylko wisiała, do wc trzeba było ją prowadzić...płakała z bólu...raz wezwali pogotowie to jej dali głupiego jasia a lekarz do teścia powiedział, że żona powinna się uspokoić bo to jest na tle nerwowym...
A teraz niedawno na wakacjach jeszcze miała rwę barkową...pierwszy raz o czymś takim słyszałam...
Stary 2015-10-05, 10:40   #2630
Hermi1989
Rozeznanie

Cytat:
Większość Anek które znam jest ok...ale mam jedną poj*baną kuzynkę i dlatego to imię źle mi się kojarzy...
W liceum w klasie rok starszej od nas na tym samym kierunku była Anna i miała na nazwisko tak jak ja...i gość od biologii nieraz do mnie Anna mówił...no jak mnie to wkur*iało...
Wiele tutaj rozchodzi się właśnie o skojarzenia. Znam wiele Ann, ale patrzę tylko na te spokrewnione ze mną i wszystkie to równe babki, serdeczne, empatyczne, stanowcze i z mocnym charakterem jednocześnie. Jak już zabraknie mojej mamy i babci, to chcę mieć swoją kochaną Annę obok wraz.

Cytat:
Moja teściowa jak miała rwę to ledwo żyła...Na łóżku nie leżała tylko wisiała, do wc trzeba było ją prowadzić...płakała z bólu...raz wezwali pogotowie to jej dali głupiego jasia a lekarz do teścia powiedział, że żona powinna się uspokoić bo to jest na tle nerwowym...
A teraz niedawno na wakacjach jeszcze miała rwę barkową...pierwszy raz o czymś takim słyszałam...
A co ma rwa kulszowa z nerwami wspólnego. To musiał być ratownik medyczny a nie lekarz, bo widać gość na medycynie to się marnie zna. Ale takie słowa to dopiero mogą wnerwić.

Edytowane przez Hermi1989
Czas edycji: 2015-10-05 o 11:00
Stary 2015-10-05, 10:44   #2631
agaczilla21
Zakorzenienie

Hermi właśnie to był lekarz...On stwierdził że to nie rwa tylko że jakiś ból na tle nerwowym....a teściowa doskonale już wiedziała że to rwa bo już wcześniej miała...jak teść to teściowej powiedział to taka zła była że szok...
Stary 2015-10-05, 10:59   #2632
Hermi1989
Rozeznanie

Cytat:
Hermi właśnie to był lekarz...On stwierdził że to nie rwa tylko że jakiś ból na tle nerwowym....a teściowa doskonale już wiedziała że to rwa bo już wcześniej miała...jak teść to teściowej powiedział to taka zła była że szok...
Mnie kiedyś dopadły nerwobóle pleców i klatki piersiowej od przewiania, to była jazda. 2 tyg. na zastrzykach po 2xdziennie. Jakby mi ktoś powiedział, że to z nerwów, to bym od góry do dołu opierd****. Ani to się ruszyć, ani kichnąć, ni się zaśmiać. A tu diagnoza już była tak naprawdę i lekarz takie stwierdzenia. Nieprofesjonalne to było.
Stary 2015-10-05, 11:01   #2633
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Uuuuuu
Milego czasu spedzonego z M :-*

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość

Trzymam kciuki!!

Cytat:

M na zakupach 😊
Mi jak szla osemka 2 lata temu to nie moglam nawet chodzić.. Wiec nie czekalam poczekalam az troche wyjdzie 2tyg meczarni i poszlam dl chirurga... A jaka ulga.. Teraz znow wylazi ale juz nje w takim stopniu..

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

A rwy kulszowe i mnie meczs.. Pewnie nie tak jak was ale jak za duzo pochodze sie narobie to od razu sie odzywa i masakra..
Stary 2015-10-05, 11:03   #2634
figa84
Zakorzenienie

Marciar lepiej mów jak Twoje przygotowania do ślubu ;-)
Stary 2015-10-05, 11:06   #2635
agaczilla21
Zakorzenienie

ja całe szczęście tfu tfu nie mam problemów ani z kręgosłupem, ani z rwą...tylko okropna żyła wylazła mi na łydce...jeszcze na samym początku ciąży...
Stary 2015-10-05, 11:11   #2636
mamusiaczek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
My mamy przy Poli i teraz tez na bank wezmiemy. Wole przyoszczedzic na gadzetach, na zdrowiu nigdy mam nadzieje, ze nigdy nie bedzie potrzeby uzyc tej krwi, ale jesli moge sobie pozwolic na taki wydatek to na pewno skorzystam
No właśnie... a w którym banku masz?
Cytat:
Napisane przez Hermi1989 Pokaż wiadomość
Wiele tutaj rozchodzi się właśnie o skojarzenia. Znam wiele Ann, ale patrzę tylko na te spokrewnione ze mną i wszystkie to równe babki, serdeczne, empatyczne, stanowcze i z mocnym charakterem jednocześnie. Jak już zabraknie mojej mamy i babci, to chcę mieć swoją kochaną Annę obok wraz.
U nas Anna też na tapecie, choć ja cały czas napieram na Natalię

Rwa kulszowa, to paskudztwo. Miałam ostatnio, teraz jeszcze póki co mnie nie łapie. Od wczoraj za to pojawiła się mega zgaga
Stary 2015-10-05, 11:21   #2637
kaaasi
Zakorzenienie

Mamusie a mogłaby któraś z Was w skrócie napisać jak ten bank krwi się załatwia itd? tez myślałam o tym tylko zielona w temacie jestem

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 11:33   #2638
wykalacka
Zadomowienie

Witam się

Dawno się nie udzielałam, ale miałam armagedon w pracy z przekazaniem obowiązków, teraz od 1.10 już na zwolnieniu jestem
Cytat:
[/COLOR]Aaaa a tak wogole witam siebie i was wszystkie w 20 tyg juuupiiii. Jutro połówkowe CAN'T WAIT
tak szybko robisz połówkowe??? ja Dzisiaj 19+5 i planuję bliżej 23 tyg.

W czwartek byłam na wizycie i powiem Wam, że nie jestem zadowolona, co prawda super, bo z dzieckiem wszystko ok, potwierdziła, że chłopak, ale w sumie nic więcej nie powiedziała, oprócz tego, że mam mieć dietę bez żadnych wskazówek, no dobrze wygooglam sobie... ale o dziecku praktycznie nic, ani ile waży ani nic. Dopiero po wyjściu zorientowaliśmy się, że nawet się nie zapytaliśmy, ale w domu przeanalizowałam te dane co są na wydruku z usg i wyszło, że jak była różnica w terminie OM i USG 1 tydzień to teraz nie ma już jej praktycznie, mały ma 300g, tak widnieje na wydruku, ale wg wszystkich kalkulatorów powinien miec ok 200g nie jestem zadowolona z tej wizyty
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 11:34   #2639
rudziutka1987
perfumoholiczka

GG do rudziutka1987

Dziewczyny, od wczoraj mam taki dziwne jakby wibrowanie w pochwie, kilkusekundowe co kilka sekund. Nie jest to jakieś nieprzyjemne, ale nie wiem czy nie groźne. Wiecie co to może być? Do lekarza mam w czwartek i chyba umrę do tego czasu...
11.2016
rudziutka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 11:54   #2640
lamia12344
Rozeznanie

Melduję się po weekendzie Całe dnie byliśmy poza domem a wizaż na telefonie mi nie działa, ale byłyście łaskawe więc nadrobiłam bez problemów

Esor gratulacje i szczęścia na nowej drodze

Czarnooka ciuszki prześliczne ja też pojutrze ruszam z zakupami na szczęście okazało się że z małych ciuszków nie mam zbyt wiele więc mam pole do popisu

Rudziutka bez paniki- wibrowania nie miałam, ale takie nieprzyjemne kłucia co kilka sekund owszem i to nic groźnego. Organizm się zmienia i przystosowuje...

Agaczilla ciesz się mężem ile wlezie

Ja współczuję ci z tą rwą. Mnie ostatnio zdarzają się takie promieniujące do lewej nogi bóle kręgosłupa i ledwo jestem w stanie chodzić- najchętniej bym tylko leżała i się nie ruszała

Zaczyna mnie coś łamać- boli mnie gardło i mam okropny katar. Młody też przeziębiony więc siedzimy w domku i się kurujemy.

A pojutrze wstajemy z rana bo trzeba jechać na wizytę Wreszcie M do tej pory jeszcze ze mną nie był, więc tym razem jedzie ze mną- mówi że musi zobaczyć na własne oczy co tam się kryje u mnie w brzuszku Jestem strasznie ciekawa, bo jak z Michałem od samego początku miałam pewność że chłopak tak teraz nie mam totalnie żadnych przeczuć
lamia12344 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości