|
|
#2401 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV
Kamilko, trzymam mocno za Was kciuki, dawaj znać co tam powiedzieli.
Przeszło Ci przeziębienie? ![]() Trzymam kciuki za glukzoy i gratki nowych tygodni ![]() W Auchanie jest promo na proszki/płyny do prania Lovela: 1 za 26,95 a drugi gratis za grosza. Ja kupiłam mleczko do prania białego i koloru. Nie chciałam kupować proszku, bo jego jest duuuużo, a ja chcę chwilę poprać w dzieciowych, a potem będę próbować już prać w normalnych płynach/proszkach/kapsułkach. Wczoraj byliśmy u siostry TŻta i ma nam przywieźć w weekend ciuszki po swoim synu, wanienkę i inne rzeczy
|
|
|
|
#2402 |
|
Rozeznanie
|
Dotka a jaka pojemność?
|
#2403 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak jest ok. Tylko od tej slodyczy w gardle mnie drapie
|
|
#2404 |
|
Zakorzenienie
|
Niunia, 1,5l
|
|
|
|
#2405 |
|
Rozeznanie
|
kamilka kciuki za Was!
Kciuki tez za dzisiejsze glukozy i wizyty - ja tez dzisiaj ide, oby bylo wszystko dobrze. Zrobilam w sobote proby watrobowe i wyszly w normie. Dzisiaj ciuszki dzieciece w lidlu- męża wysłałam, kupil body z dlugim rekawem, koszulki i dres welurowy, wiec nasze dizecko nie wroci w samych skarpetach ze szpitala ![]() Kinga ja tez chetnie zobacze Twoje zakupy. ---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- Wczoraj odwiedziła nas kuzynka meza i ma nam dac lezaczek, kolyske wiklinowa, wanienke ze stelażem i troche ubranek po synku, wiec musze to najpierw przejrzeć i zobaczymy co trzeba dokupić |
|
|
|
#2406 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Właśnie mama do mnie dzwoniła i buszuje w Lidlu; ) Mówi, że fajne są te chłopięce sweterki. Po tym, jak zobaczyłam sobotnią walkę o kurtki w Lidlu na internecie, omijam poranne wizyty, jeszcze mnie zgniotą w szale zakupów.
|
|
|
#2407 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kamilka-trzymam mocno kciuki. Informuj nas. U mnie też dzieciece w lidlu,otwieraja o 9,za pol godziny sie zbiore i pojade :-D
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
||
|
|
|
#2408 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jak robicie ten syrop z cebuli? Kaszle mnie okrutnie...
|
|
|
|
#2409 |
|
Zakorzenienie
|
magdusia mnie też okropnie drapało po niej
![]() kogiel powodzenia na glukozie ![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Ja kroiłam cebulę w krążki, zasypywałam cukrem i zostawiałam to na noc. |
|
|
|
#2410 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja juz jestem po drugin pobraniu.A powiedzcie dziewczece ciuszki tez sa w Lidlu? Dokladnie tak jaj dziewczyny. Cebule w krazki zasypac cukrem przykryc talerzykiem i zostawic na noc.
|
|
#2412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#2413 |
|
Zadomowienie
|
Pilam o 8.25, oni tu o polowkowych godzinach zaczynaja gluzkoze bo od 9.30-10.30 maja przerwe
|
#2414 |
|
Wtajemniczenie
|
A to dobrze bo juz myslalam ze przewrazliwiona jestem :-D
---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- A to trzeba zaleciec zobaczyc
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-10-05 o 09:17 |
|
|
|
#2415 |
|
Zadomowienie
|
Po pobraniu. Jeszcze godzina i do domu
szydelkowalam sobie spokojnie sznur szydelkowo koralikowy ale pomylilam sie w sekwencji podczas nawlekania i teraz bedzie mi sie nudzic... No chyba ze wpadne na pomysl jak rozwalic zle koraliki, hmmm.
|
#2416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, nadrobiłam was uff.
U nas wszystko w porządku, częste bóle brzucha mam, mała szaleje jak nigdy (ałłć), wybraliśmy imię tak na 99,5%. Nie będzie Blanka. Jadąc autobusem wpadła mi do głowy Kalina i uciec nie chce, tż też się podoba, więc już tak chyba zostanie No i jestem przeziębiona Cytat:
Jest również promocja na chusteczki nawilżone Johnson's baby 4 paczki za 24,99zł + druga paczka (4 szt.) za 1 gr. Kupiłam wczoraj i żałuje, że jeszcze wypłaty nie miałam bo bym kupiła więcej. 8 paczek za 25 zł to się bardzo opłaca.
L. - 10.2011 K. - 01.2016 F. - 11.2017 Edytowane przez uaoo Czas edycji: 2015-10-05 o 09:40 |
|
|
|
|
#2417 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i wracaj do zdrowia
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
||
|
|
|
#2418 |
|
Zakorzenienie
|
malwi89 to mąż będzie miał uciechę jak przyjedzie
![]() Ja wczoraj też poszalałam w kuchni i upiekłam szarlotkę i mini serniczki bananowe ![]() A TŻ zrobił na kolację swoją mistrzowską pizzę ![]() pietrusiowata III trymestr ![]() dziewczyny robi się u nas coraz poważniej ![]() baby montana my z męzem mieszkamy w mieszkaniu, które kupiliśmy razem, po ślubie więc żadnych wspomnień nie ma ![]() ale rozumiem Cię, że możesz mieć takie myśli o byłej TŻ. Ale to było dawno i nieprawda ![]() kamilka mocne kciuki za Was! Powodzenia na glukozach ![]() Dotka90 u mnie w domu ten syrop z cebuli to robiło się nie z cukrem a z miodem, jeszcze zdrowiej ![]() uaoo Kalina mi się bardziej podoba jak Blanka
|
#2419 |
|
Zadomowienie
|
Malwi ostatecznie rozerwalam nitke (a latwo nie bylo, nic do skor!) wywalilam zly rzadek i jest ok
|
#2420 |
|
Zakorzenienie
|
Ua00 - Kalina bardzo ładnie, mnie się podoba to imię
![]() Fajnie, że nie Blanka, bo jednak mnie się nie podobało Blanka-Lenka. Do tego syropu, to ja wiem, że się kroi i zasypuje cukrem/zalewa miodem, ale o proporcje mi chodzi
|
|
|
|
#2421 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
Z dzisiejszym dniem witam się w 27tc. Jak to szybko leci ![]() Dawno nie zaglądałam bo byłam u rodziców a tam ciężko z netem. Mały kopie jak szalony aż brzuch podskakuje, super widok |
|
|
|
#2422 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeśli liczysz tygodnie "do przodu" (a pewnie tak bo wszysktie tak liczymy ) to 3 trymestr zaczyna się jak kończysz 27 tydzień Cytat:
![]() nie mogę doczekać się fotek Cytat:
no ale nigdy nie przyszłoby mi do głowy żeby takie coś mogło komuś przeszkadzać, wiadomo ze każdy ma swoją przeszłość Cytat:
![]() kurujcie się Cytat:
prosto z fabryki a później ze sklepu mogą mieć więcej syfu w sobie niż używane ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
co do owsianki to tak max 3-4 łyżki płatków i najlepiej ze świeżymi owocami (dobrze ogólnie jeść dużo surowego) Owoce można wszystkie oprócz bananów i winogron, byle nie były bardzo dojrzałe Ja jem na śniadanie często 3 łyżki płatków typu musli bez cukru (sama sobie robię mieszankę więc wiem ze na pewno są bez cukru ), zalewam jogurtem naturalnym i do tego świeże owoce (np borówki amerykańskie, nektaryna, gruszka) i cukier po tym mam ok Co do terminu do diabetologa to ciężarne oczywiście mają pierwszeństwo z tym ze na nfz nawet z tym pierwszeństwem może być ciężko o bardzo szybki termin. Jak dzwoniłam na nfz to mi powiedzieli że tak 1,5-2 tyg się czeka na wizytę, a prywatnie miałam wizytę na drugi dzień... No wiec poszłam prywatnie, trudno Za to jestem bardzo zadowolona bo babka mnie bardzo szczegółowo poinstruowała, dostałam dużo materiałów informacyjnych itp. Glukometr dostaniesz więc nie kupuj, na razie samą dieta sobie pomagaj ![]() Cytat:
![]() ja zaczyna jutro Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#2423 |
|
Rozeznanie
|
Ewusia a jak się liczy do przodu? Bo mam 27t 2d i liczę jako 27 a niektórzy liczą to jako już 28
Edytowane przez pietrusiowata Czas edycji: 2015-10-05 o 10:36 |
|
|
|
#2424 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() wpisać na pierwszą stronę? My nadal mamy problem z imieniem, tzn wahamy się między dwoma, no i teściowa nam wczoraj "poradziła" żebyśmy w imienniku sprawdzili które imię jest fajniejsze, tzn osoba z którym mieniem będzie fajniejsza ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
![]() Ale zasugerowałam się Twoim TP, bo masz kilka dni po mnie a ja dopiero juro mam 27t0d, czyli 3 trymestr ![]() no chyba że coś źle wpisałam na pierwszej stronie
|
|||
|
|
|
#2425 |
|
Zadomowienie
|
Ostatnie pobranie zrobione i mozna jesc
![]() Uaoo Kalina sliczne imie :3
|
#2426 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka ja to na oko robiłam chyba dwie łyżki cukru dawałam, na dwie średnie cebule. Jeszcze to dogniatałam, żeby się lepiej połączyło
|
|
|
#2427 |
|
Rozeznanie
|
Ja liczę tak, jak moja pani doktor
Jak będzie już 30 to pewnie zacznę panikować :P Czasem mam takie chwile, że uświadamiam sobie, że życie nam się zmieni i będzie z nami Jasiu. Nadal to takie nierealne jest dla mnie
|
|
#2428 |
|
Zakorzenienie
|
CANDY,w szafie bobasa
![]() KINGA,data i tydzień ciąży są różne przez dni cyklu Kciuki za glukozy co do owsianek, to widziałam w tej biedronkowej gazecie że przepis na nią oznaczyli kropką "dla diabetyków ",więc jakieś na słodko można ![]() Mam okropny okres z brzuchem znów ciągle się spina, przed snem męczył mnie ponad 3H, aż zażyłam sumarycznie 160mg no spy i magnez. A co to będzie potem
|
|
#2429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
możesz
L. - 10.2011 K. - 01.2016 F. - 11.2017 Edytowane przez uaoo Czas edycji: 2015-10-05 o 10:54 |
|
|
|
|
#2430 | ||||
|
Rozeznanie
|
cześć, gratuluje nowych tygodni i powodzenia na wizytach
![]() Cytat:
Cytat:
![]() [QUOTE=kogielmogiel;530000 97] Dzisiaj ciuszki dzieciece w lidlu- męża wysłałam, kupil body z dlugim rekawem, koszulki i dres welurowy, wiec nasze dizecko nie wroci w samych skarpetach ze szpitala ![]() [/QUOTE] Cytat:
powiem szczerze że trochę się bałam tam jechac po tym co mi siostra powiedziała. ona pracuje w lidlu i mówiła że ostatnio tak się ludzie przepychali ze jedna kobieta wleciała do tego kosza z ciuchami, a teraz w sobotę jedna babka ugryzła jakąś inną no szok po prostu.ale i tak gorzej było jak potem poszliśmy do lumpka. ludzie to po prostu wstydu nie mają. na szczęście udało się upolować dwa sweterki, kamizelkę i dwie koszulki. no i mama jeszcze kupiła chyba ze 3 body już więcej nie pójdę od rana w dzień dostawy Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:31.

Za to jestem bardzo zadowolona bo babka mnie bardzo szczegółowo poinstruowała, dostałam dużo materiałów informacyjnych itp. Glukometr dostaniesz więc nie kupuj, na razie samą dieta sobie pomagaj