Mamusie grudniowe 2015 cz.7 - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-05, 12:10   #3031
ogolnie
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7

Aniqa no nie wiem, tak myślalam, bo ja nigdy nic sobie woskiem nie robiłam A od miesiąca mam takie brwi, że sobie z nimi nie radzę i dziś chciałam iść na wosk, bo mnie piorun trafi
Ciąża robi cudaka z kobiety

Dziś zabieram się za tabele w excelu coroczne, kredyty, zobowiazania, przychody etc....Aż sie boje
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 12:15   #3032
_karmazynova_
Zadomowienie

andriuszka super, że się wybawiłaś
ja mam za tydzień weseli bliskiego kolegi, ale przez ten ból żeber nie jedziemy

0enedue co za chamstwo... takim to łapy pourywać za kradzież...

Co do rożka, to ja dostałam usztywniany, z wkładem kokosowym, ale ten kokos można wyciągnąć, także jak będzie mi niewygodnie z usztywnianym to go wyjmę

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Kurcze dziewczyny mam nadzieję, bo strasznie mnie to rozbilo :/ pewnie za tydzień na wizycie porusze ten temat, bo mi to spokoju nie da...

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Nie martw się jak Cię to uspokoi to może pogadaj z lekarzem rodzinnym na ten temat skoro nie masz bezpośredniego numeru do swojej gin.

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość
Widze ze dzisiaj wszystkie jestesmy pelne zapalu do zycia
Ja wczoraj przyznam ze mialam jeden z najgorszych dni w calej ciazy caly czas mnie tak dziwnie w brzuchu gniotlo czy bolalo prawie caly dzien przelezalam az TZ chcial ze mna na ip jechac ale jakos w miare pod wieczor sie uspokoilo i mam nadzieje ze dzisiaj bedzie juz lepiej to zdecydowanie dla mnie znak ze musze zwolnic tempo :/ !!

A wiecei jaka moja pierwsza mysl? jak ja mam na ip jechac jak torbe mam nie spakowana no jakbym powazniejszych zmartwien nie miala
Dobrze, że już dziś lepiej się czujesz Ja kiedyś jak obudziłam się z mocnym bólem brzucha to pomyślałam właśnie o tym, że nie może nic się stać, bo torba jeszcze nie spakowana także nie jesteś sama

Grudniowa mama 01.12.2015
Wrześniowa mama 18.09.2020

_karmazynova_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 12:22   #3033
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Aniqa no nie wiem, tak myślalam, bo ja nigdy nic sobie woskiem nie robiłam A od miesiąca mam takie brwi, że sobie z nimi nie radzę i dziś chciałam iść na wosk, bo mnie piorun trafi

Dziś zabieram się za tabele w excelu coroczne, kredyty, zobowiazania, przychody etc....Aż sie boje
Nie no spoko, wosk to chwila roboty, później oliwka, więc w sumie nic groźnego Spokojnie możesz iść moim zdaniem

Noo, ja mam konkretne dni w które sobie 'wykonuję zabiegi' i dzięki temu jakoś wyglądam

Mnie znowu boli głowa już wzięłam tabletkę, bo nie daję rady...
Zjem coś i chyba się położę... W sumie nie powinno się leżeć po jedzeniu, ale co zrobię jak głodna już jestem

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość
Nie martw się jak Cię to uspokoi to może pogadaj z lekarzem rodzinnym na ten temat skoro nie masz bezpośredniego numeru do swojej gin.
Dziś akurat mojego rodzinnego nie ma. W sumie to akurat lekarz rodzinny by mnie nie uspokoił. Jakoś nie ufam jego leczeniu itp. Zresztą nie pamiętam kiedy nawet korzystałam z wizyt u niego.
Wytrzymam do wizyty gin, bo i tak mi nikt teraz nie pomoże.
Czytałam, że nie dają nic zapobiegawczo, żadnych antybiotyków- może to i dobrze, bo Bóg wie co by mi dali.
Rozmawiałam z mamą i dziś wieczorem zapyta jakiegoś lekarza w szpitalu, więc będę spokojniejsza (mam nadzieję).
Stary 2015-10-05, 12:27   #3034
0enedue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dorosea Pokaż wiadomość
Ja robiłam nawet się nie zastanawiałam czy można czy nie

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Byłam w Lidlu po ciuszki, sweterki super, takie grubsze na polarze, w sam raz na wiosne
ja u mamy zamówiłam sukieneczke

Cytat:

może nagle się okaże, że gdzieś się znajdzie wolna gotowka ?

co do brwi ja na wiosne chciałabym zrobić permanentny
Cytat:
Nie no spoko, wosk to chwila roboty, później oliwka, więc w sumie nic groźnego Spokojnie możesz iść moim zdaniem

Noo, ja mam konkretne dni w które sobie 'wykonuję zabiegi' i dzięki temu jakoś wyglądam

Zjem coś i chyba się położę... W sumie nie powinno się leżeć po jedzeniu, ale co zrobię jak głodna już jestem [COLOR="Silver"]
.
może coś z cisnieniem nie tak ? że ta głowa Cię boli ?

zbieram się zaraz za obiad .. wyjdę z psem i jadę do tesco tż wróci pewnie pod wieczór więc jakoś muszę sobie czas zająć a jutro mam zacny plan - ogarnąć wkońcu szafę

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 12:37   #3035
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Mnie też się wydaje, że mój jest główką w dół, bo czkawkę zawsze czuję na lini majtek - swoją drogą ostatnio ma ją kilka razy dziennie , ale czasem jak mnie kopnie pod żebra, albo gdzie indziej po bokach to ja nie wiem jak on tam sięga. Jak jakaś meduza z megaaaaa długimi mackami.
A ja jakoś chyba czkawki małej jeszcze nie rozróżniłam. Tzn. czuję że brzuch skacze, przeciąganie czuję, kopy, ale nie wiem kiedy ma czkawkę ? uhmm
Póki co bardziej czuję kopanie w pęcherz i gdzieś w środku, ale w żebra mnie nie kopie raczej.

Wógole to odkryłam, że kręgosłup boli mnie głównie jak śpię na naszym łóżku, w hotelu czy u mamy jak byłam to chyba te łóżka miękkie były bardziej, to mnie nie bolało tak jak w domu. Także ten, wnioskuję że trzeba poczynić rewolucje spaniowe i zmienić łóżko do spania na bardziej miękkie.

Edytowane przez andriuszka77
Czas edycji: 2015-10-05 o 12:41
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 12:44   #3036
halwaya
Zakorzenienie

Od rana siedze w szpitalu w Oxfordzie. Newsy takie:

USG w porzadku. Mała waży 1,8kg. Miałam też USG dowcipne, bo babka chciala zobaczyć łożysko lepiej.

Widziałam się z diabetologiem. Będę musiała brać insulinę - zastrzyki.

Mam ustalony termin wywoływania porodu.. 20.11 tak więc aaaaaaaa

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 12:45   #3037
0enedue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość

USG w porzadku. Mała waży 1,8kg. Miałam też USG dowcipne, bo babka chciala zobaczyć łożysko lepiej.

szkoda, że nie ominie Cię ta insulina

prawie 2 kg szczęścia .. super !! i nic nie chce mówić ale .. to prawie już!!!!

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 12:53   #3038
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość

zbieram się zaraz za obiad .. wyjdę z psem i jadę do tesco tż wróci pewnie pod wieczór więc jakoś muszę sobie czas zająć a jutro mam zacny plan - ogarnąć wkońcu szafę
Mierzyłam ciśnienie i jest ok. Myślę, że jestem przemęczona, bo jednak 4 noce nie spałam praktycznie wcale. I w dzień też nic. Dziś się położę jak mi nie przejdzie

Ja planuję w końcu ogarnąć tą kuchnię

Cytat:

Kawał dziewczynki!
20.11 to już tak blisko zegar tyka

Szkoda, że ta insulina Cię nie ominie :/
Stary 2015-10-05, 12:54   #3039
katarzynaxxx89
Raczkowanie

Dzieńdoberek witam się w 30 tygodniu.
AA co do chodzenia w dresach to ja tam się nie przejmuje i tak lubię chodzić adidasy to moje ulubione obuwie też do dżinsów obecnie jak chłodniej to chodzę w cienkim płaszczy bo tylko w nim jestem w stanie się zapiąć bo ma zapięcie na biuście i nawet spory brzuszek się zmieści no i do tego mam jakieś buty na obcasie no ale jak idę na spacer koło domu ze starszym synkiem to adidasy i najczęściej męża bluza bo w swoje sie nie dopinam a nie chce kupować
katarzynaxxx89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 12:56   #3040
_karmazynova_
Zadomowienie

Cytat:
Witam
Ja po glukozie, tabletki przeciwwymiotne pomogły i przeszłam bez zastrzeżeń Nawet czopka nie musiałam już wtykać Ale tym razem byłam mądrzejsza i nie siedziałam w labo jak osioł, tylko pojechałam do teściowej i tam leżałam, dojeżdżałam tylko na pobrania, oczywiście uważając aby za dużo się nie szwendać. A do teściowej miałam kawałeczek dosłownie.
Właśnie wróciłam, taka głodna że zeżarłam półtorej pizzerki ciepłej I czaję się na drożdżówę z serem, ale chyba odpuszczę

Aniqa wydaje mi się, że nie masz się czym martwić, bolerioza od razu się nie tworzy, ten kleszcz też musiałby siedzieć trochę czasu tam, a i nie każdy kleszcz powoduje tę chorobę. Nie martw się a jeśli chcesz być spokojna to dzwoń do gina, a po jakimś czasie możesz zrobić badania w kierunku boleriozy dla uspokojenia, że nic sie nie stało

Jak pobierali mi ostatni raz krew to była babeczka z noworodkiem (przynajmniej taki się mi wydawało) na szczepieniu. A jak zapytałam ile mała ma to odpowiedź brzmiała "4 miesiące" Była taka malutka, że myślałam, że ma z 4 tygodnie! Potem babeczka mówiła, że wcześniak i była malutka jak się urodziła, niżej kilograma miała. To trudno się dziwić, ze teraz jeszcze taka mała, potem pewnie przyspieszy mocno

A co do przyjaciółki, TZ widzi że mi smutno i przykro, ale uważa, że mam dać sobie spokój. Skoro nie znalazła chwili aby odpisać na smsa "Co słychać" no to...Ech. Smutno mi. Chyba wyżalę się w klubie

Super, że badanie się powiodło

Co do przyjaciółki... to nie zachowuje się ok... Przykro mi z tego powodu, że nie nie możesz na nią liczyć w takim momencie.

Moja przyjaciółka oddaliła się ode mnie jak dowiedziała się, że jestem w ciąży. Mam wrażenie, że jest zazdrosna, że spodziewamy się dziecka. Ona też bardzo chce już dziecko, ale jej TŻ nie jest na to gotowy. Jak wcześniej miałyśmy kontakt choćby telefoniczny pare razy w miesiący, tak kontakt jest, ale głównie z mojej strony raz na 1,5 miesiąca. Jest to mega przykre. Jak próbowałam z nią rozmawiać na temat naszego słabego kontaktu to powiedziała, że ma trochę swoich problemów. Kiedyś miała te same problemy i kontakt był, także to nie chodzi na pewno o te problemy...

Cytat:

20.11 kurcze, jak już jest data ustalona to wszystko staje się takie rzeczywiste i coraz bliższe

szkoda, że nie ominie Cię insulina..
Super, że na USG wszystko ok

Aniqa
w sumie masz rację, że nie liczysz na zdanie lekarza rodzinnego. Pewnie lekarz zapytany przez Twoją mamę powie, że to nic groźnego, także spokojnie

Stary 2015-10-05, 12:57   #3041
kalusia87
Zakorzenienie

A ja mam dzisiaj wizytę, zapomniałam napisać
Stary 2015-10-05, 13:04   #3042
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Zjem coś i chyba się położę... W sumie nie powinno się leżeć po jedzeniu, ale co zrobię jak głodna już jestem
Najlepiej to się własnie po jedzeniu leży.

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
A ja jakoś chyba czkawki małej jeszcze nie rozróżniłam. Tzn. czuję że brzuch skacze, przeciąganie czuję, kopy, ale nie wiem kiedy ma czkawkę ? uhmm
Póki co bardziej czuję kopanie w pęcherz i gdzieś w środku, ale w żebra mnie nie kopie raczej.
Ja czkawkę odbieram jako delikatne, równomierne 'pukanie' w jednym miejscu przez dłuższą chwile (1-2 minuty). Czasem towarzyszą też temu inne ruchy, ale to równe pukanie się 'przebija'.

Cytat:

Oooo jak super, prawie 2 kg.
A termin.. tosz to, za półtora miesiąca.

Ja jak patrzę teraz na córę Szwagierki (wczoraj bylismy u nich, ma 6 dni ) to tak bardzooooooooooo juz bym chciała.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 13:10   #3043
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:

Duży maluch!
współczuję że będziesz musiała przechodzić kłucia insuliną ;/
pocieszeniem jest w takim razie, że rozwiązanie już naprawdę niedługo potem wszystko Ci się ustabilizuje z cukrem.

Cytat:
Mierzyłam ciśnienie i jest ok. Myślę, że jestem przemęczona, bo jednak 4 noce nie spałam praktycznie wcale. I w dzień też nic. Dziś się położę jak mi nie przejdzie
Poleż troszkę, kuchnia poczeka Taki czas, że czujemy się przemęczone, zwłaszcza że noce takie bezsenne masz ;/ Może w dzień jak się położysz to uda Ci się usnąć trochę. Przysłoń zasłony, połóż się i trochę zrelaksuj.
Stary 2015-10-05, 13:12   #3044
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Moja przyjaciółka oddaliła się ode mnie jak dowiedziała się, że jestem w ciąży. Mam wrażenie, że jest zazdrosna, że spodziewamy się dziecka. Ona też bardzo chce już dziecko, ale jej TŻ nie jest na to gotowy. Jak wcześniej miałyśmy kontakt choćby telefoniczny pare razy w miesiący, tak kontakt jest, ale głównie z mojej strony raz na 1,5 miesiąca. Jest to mega przykre. Jak próbowałam z nią rozmawiać na temat naszego słabego kontaktu to powiedziała, że ma trochę swoich problemów. Kiedyś miała te same problemy i kontakt był, także to nie chodzi na pewno o te problemy...

Aniqa
w sumie masz rację, że nie liczysz na zdanie lekarza rodzinnego. Pewnie lekarz zapytany przez Twoją mamę powie, że to nic groźnego, także spokojnie
Dla mnie włąśnie takie 'przyjaciółki' nie są przyjaciółkami. Przerobiłam już takich dwie w życiu i dałam sobie spokój. One też nie walczyły.
Teraz mam przyjaciółkę (myślę, że mogę tak o niej napisać), która mimo tego, że w sumie życia sobie jeszcze w żaden sposób nie układa (kończy drugie studia) to nie zazdrości mi tego co mam ja. Otwarcie czasem powie, że jej też by się chyba przydało w końcu ogarnąć trochę sprawy, ale nie ma w tym żadnej zazdrości i pretensji. Na szczęście, bo gdyby tak było to pewnie kontakt by się urwał.
Wydaje mi się, że prawdziwa przyjaźń polega na wspieraniu się w każdej chwili i zrozumieniu.

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Noo to też trzymamy kciuki
Stary 2015-10-05, 13:16   #3045
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Trzymam kciuki na pewno wszystko będzie okey i podglądniesz malucha

Ja na wizytach to mam szok jak na wagę staję ;/ jem mało, staram się zdrowo, pilnuję się a i tak te dodatkowe kg gdzieś po trochę przybywają. Chociaż jak patrzę na moje opuchnięte kostki, to wiem że dużo też wody organizm sobie gromadzi ;/

Cytat:
Ja czkawkę odbieram jako delikatne, równomierne 'pukanie' w jednym miejscu przez dłuższą chwile (1-2 minuty). Czasem towarzyszą też temu inne ruchy, ale to równe pukanie się 'przebija'.
Muszę się lepiej wsłuchać

Edytowane przez andriuszka77
Czas edycji: 2015-10-05 o 13:18
Stary 2015-10-05, 13:18   #3046
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Najlepiej to się własnie po jedzeniu leży.

Ja jak patrzę teraz na córę Szwagierki (wczoraj bylismy u nich, ma 6 dni ) to tak bardzooooooooooo juz bym chciała.
Dokładnie

U mnie tak samo czuć czkawkę Małej Takie równe pukanie
Nawet Tż kiedyś jak przyłożył rękę to akurat czkawkę dostała i czuł
Ja mu nic nie powiedziałam, tylko kiedyś opisywałam jakie to czucie, a on 'o, czkawkę ma'

Ja też już bym chciała Wczoraj właśnie do męża mówiłam, że mimo, że zdaję sobie sprawę, że będą ciężki momenty, a początki szczególnie to chciałabym Inę mieć już przy sobie

Cytat:
Poleż troszkę, kuchnia poczeka Taki czas, że czujemy się przemęczone, zwłaszcza że noce takie bezsenne masz ;/ Może w dzień jak się położysz to uda Ci się usnąć trochę. Przysłoń zasłony, połóż się i trochę zrelaksuj.
Dziś już na pewno się za to nie zabiorę. Zwyczajnie nie mam siły.
Planuję to i tak rozłożyć na dwa dni, żeby brzuch mi za bardzo później nie sztywniał. A górne półki są wysoko i muszę myć z drabinki, albo na meblach stawać...nie chciałabym żeby mi się dziś w głowie jeszcze zakręciło.

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Cytat:
Trzymam kciuki na pewno wszystko będzie okey i podglądniesz malucha

Ja na wizytach to mam szok jak na wagę staję ;/ jem mało, staram się zdrowo, pilnuję się a i tak te dodatkowe kg gdzieś po trochę przybywają. Chociaż jak patrzę na moje opuchnięte kostki, to wiem że dużo też wody organizm sobie gromadzi ;/
Ja w ogóle nie zwracam uwagi na wagę na wizytach. Ważę się w domu, zawsze w poniedziałki, mniej więcej o tej samej porze. Mam wtedy podgląd na stan rzeczywisty.
No i już wiem, że w 10 się nie zmieszczę
Stary 2015-10-05, 13:23   #3047
Koritsi_a
Zadomowienie

My na weekend pojechaliśmy do teściów a mnie choroba rozłożyła :/

Andriuszka ja w pierwszej ciąży też nie wiedziałam kiedy miała czkawkę.

A co do łóżka to ja na szczęście na nasze narzekać nie mogę, ale za to u teściów na wersalce tragedia. Miejsca sobie znaleźć nie mogłam.

Halwaya Za wagę. Kurcze masz termin wcześniej niż ja :x

Potwierdziły sie nasze przypuszczenia. Szwagierka w ciąży i na 60% będzie miała córkę

Kciuki za wizyty
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 13:30   #3048
_karmazynova_
Zadomowienie

Cytat:
Kciuki!!!
Cytat:
Dla mnie włąśnie takie 'przyjaciółki' nie są przyjaciółkami. Przerobiłam już takich dwie w życiu i dałam sobie spokój. One też nie walczyły.
Teraz mam przyjaciółkę (myślę, że mogę tak o niej napisać), która mimo tego, że w sumie życia sobie jeszcze w żaden sposób nie układa (kończy drugie studia) to nie zazdrości mi tego co mam ja. Otwarcie czasem powie, że jej też by się chyba przydało w końcu ogarnąć trochę sprawy, ale nie ma w tym żadnej zazdrości i pretensji. Na szczęście, bo gdyby tak było to pewnie kontakt by się urwał.
Wydaje mi się, że prawdziwa przyjaźń polega na wspieraniu się w każdej chwili i zrozumieniu.

Noo to też trzymamy kciuki

Masz niestety rację.. TŻ mówi, żebym się tym nie przejmowała, ale nie da się tak łatwo.Większe zainteresowanie i ciekawość okazuje , moja bardzo dobra kumpela z Anglii, która zawsze znajdzie czas na spotkanie, pomimo, że jest w PL tylko parę dni. Już któryś raz z kolei zapowiedziała, że w grudniu jak tylko będzie zdrowa to koniecznie nas odwiedzi.. Także lepszy mam kontakt z osobą z Anglii niż z osobą z sąsiedniego miasta

Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość

Andriuszka ja w pierwszej ciąży też nie wiedziałam kiedy miała czkawkę.

A co do łóżka to ja na szczęście na nasze narzekać nie mogę, ale za to u teściów na wersalce tragedia. Miejsca sobie znaleźć nie mogłam.

Halwaya Za wagę. Kurcze masz termin wcześniej niż ja :x

Potwierdziły sie nasze przypuszczenia. Szwagierka w ciąży i na 60% będzie miała córkę

Kciuki za wizyty

Oj to zdrowiej..

Kolejne dzieciątko w rodzinie, super

Stary 2015-10-05, 13:30   #3049
Ani_qa
Zakorzenienie

Wrzucam nasze weekendowe łupy

Buciki były z nami na sesji i te które przywieźliśmy z Zakopanego też

Czapeczka zimowa z H&M - rozmiar 50/56. Były jeszcze 62/68, ale tamte byłyby za duże moim zdaniem.

Stary 2015-10-05, 13:30   #3050
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
potem to dopiero na walentynki
Super pomysł na prezent, chyba zmalpuje

I gratuluję w końcu udanej glukozy, szkoda ze musialas tyle się męczyć, ale najważniejsze, ze się udało, no i kciuki za wynik

Co do koleżanki to wyzal się w klubie, może będzie Ci lżej ;*

Cytat:
Napisane przez dorosea Pokaż wiadomość
Bylam w Lidlu po ciuszki, sweterki super, takie grubsze na polarze, w sam raz na wiosne
Kurczę zapomniałam, ze to dzisiaj ten dzień z ciuchami w lidlu ;/ ehh jutro pewnie już nic nie będzie, szkoda ;/ jaki rozmiar kupiłaś? Tylko sweterki bralas?

Cytat:

U naszych sąsiadów z naprzeciwka, którzy jeszcze nie zaczęli budowy ukradli te pustaki- pisałam Wam jakiś czas temu.
Teraz założyli 4 kamery- straszaki. Wyglądają jak prawdziwe, zawiesili tabliczki, w nocy świecą jak coś/ktoś podchodzi pod ich działkę.
Nie wiem czy to dobry pomysł, bo wątpię, żeby tamci złodzieje wrócili, ale gdyby nam inny sąsiad nie powiedział, to nie zauważylibyśmy, że to atrapy

A dlaczego nie?
Ja sobie sama w domu woskiem wąsik usuwam co 2 tygodnie

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Właśnie Fionka kciuki za wizytę!
To świetny pomysł z takimi tarasami, każdy się dłużej zastanowi, zanim się podejmie takiej głupoty ;/

Cytat:

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Dziś akurat mojego rodzinnego nie ma. W sumie to akurat lekarz rodzinny by mnie nie uspokoił. Jakoś nie ufam jego leczeniu itp. Zresztą nie pamiętam kiedy nawet korzystałam z wizyt u niego.
Wytrzymam do wizyty gin, bo i tak mi nikt teraz nie pomoże.
Czytałam, że nie dają nic zapobiegawczo, żadnych antybiotyków- może to i dobrze, bo Bóg wie co by mi dali.
Rozmawiałam z mamą i dziś wieczorem zapyta jakiegoś lekarza w szpitalu, więc będę spokojniejsza (mam nadzieję).
Ani_są głową Cie boli od zamartwiania i nerwów pewnie, więc myślę że sen dobrze by Ci zrobił ;* teraz już nic nie możesz, jedynie być dobrej myśli, zobaczysz, że ułoży sie po Twojej myśli ;*

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
ja u mamy zamówiłam sukieneczke

może nagle się okaże, że gdzieś się znajdzie wolna gotowka ?

co do brwi ja na wiosne chciałabym zrobić permanentny

Ile taki permanentny kosztujw? Orientowalas sie? I ile czasu jest widoczny?
Cytat:

Jaką duża Kobietka!!

Szkoda, ze jednak insulina Cie czeka, ale nie zostało już dużo, więc dasz radę na prawdę już mało zostało

Cytat:

Kurcze to jest na prawdę smutne ;( w takich sytuacjach powinna się cieszyć razem z Tobą, no ale jeśli sama tego pragnie, a mieć tego nie moze to jest to trochę zrozumiałe, ale też nie na tyle, żeby urywac kontakt ;/

Ja Wam powiem, że nie mam żadnej takiej przyjaciółki, małe tego nawet z koleżankami mam słaby kontakt, bo najblizsze wyjechały na drugi koniec Polski albo za granice i też mi z tym złe, ale trudno. Teraz mam Was i trochę mi lepiej, choć to nie to samo, ale tak się z Wami zzylam, że traktuje Was jak kolezanki ;*
Cytat:
Kciuki i Tobie FIONKA też ;*

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 13:38   #3051
syylwuska
Zakorzenienie

ANI_ QA slicznosci:Love:

Czapeczka bardzo fajna, chyba podjade jutro do nas do hm i też kupie jak bedzie, dużo kosztowala?

Czy ja już mowilam, że w Tesco super są te ubranka?? tak mi się podobają, a u nas najbliższe 40 km stąd ;/

A maskotkę mam bardzo bardzo podobna, na ciuchach znalazłam, też różowa, tylko z takimi delikatnymi kwiatkami połączona, ale "kroj" taki sam

Ja też chce już Lile przy sobie, Tą to już sobie wyobraża i mówi do niej, jakby była z nami, np,dzisiaj rano lezymy a on mowi: Lila już nie spisz? To choć do nas tu w srodek na łóżko:Love:

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 13:41   #3052
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:

Życzę Ci dużo zdrówka w takim razie !

No i gratulacje dla szwagierki Dwóch znajomych mojego męża również pochwaliło się ostatnio że ich wybranki życia są w ciąży, coś koło 8 tygodnia obie, więc wiosną będzie wysyp dzieciaków też cieszę się ogromnie, bo właśnie jedna z nich z mężem długo się starali o dzidzię i w końcu im się udało. Oby szczęśliwie minęły im te msce ciążowe

Cytat:
Wrzucam nasze weekendowe łupy

Buciki były z nami na sesji i te które przywieźliśmy z Zakopanego też

Czapeczka zimowa z H&M - rozmiar 50/56. Były jeszcze 62/68, ale tamte byłyby za duże moim zdaniem.

Aniqa wygrywasz konkurs na łowczynię najpiękniejszych ubranek śliczne
Stary 2015-10-05, 13:45   #3053
sylwoha
Zakorzenienie

Sylwuska facet byl kiepkski. Ani grosza nie dostal teraz tz walczy. Mam nadzieje sie uda sie odmalowac

Androuszka wlasnie tak robimy. A to bylo malowanie po jasnych kolorach- wiec polozyl kolor 2 razy i zle daleh
Ahj szkoda gadac

Aaa halwaya to w sumie nie tak zle ale to juz juz
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 13:49   #3054
Koritsi_a
Zadomowienie

Moja szwagierka to już ponoć nie do wytrzymania (tak teściowa mówi). Zastrzyki w brzuch plus jakieś leki na podtrzymanie. Ciągle sie źle czuje. Siedzi u teściów prawie cały czas i teściowa trafia ze ciągle wymaga a nic nie pomoże.
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 13:53   #3055
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:

Jaka duża już, ale termin niedługo, więc dobrze, że rośnie
Szkoda tylko, że będziesz musiała się kłuć...

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 14:00   #3056
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:

Aaaaa..To już niedługo!!!
Ale będziesz rodziła sn czy masz zaplanowaną cesarke?
Z jednej strony chciałabym urodzić całkowicie naturalnie, a z drugiej zazdroszczę Ci, że znasz dokładny tetmin. To oczekiwanie mnie dobije:p

Mój mały ma czkawke jak zjem słodycze. Pije chyba zachlannie wody jak są trochę słodkie:p
Czka raz na sekundę-mam nadzieję, że się nie męczy:p ale jak czkawka trwa trochę dłużej, to zaczyna się wiercic, więc chyba jednak trochę podkurzony jest:p
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 14:01   #3057
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:

Nawet nie mów, ja od ostatniej wizyty przytyłam 4 kg
Stary 2015-10-05, 14:13   #3058
ogolnie
Zakorzenienie

Napiszę w klubie więcej...cały czas gdzieś o tym myślę.

Wracając od kosmetyczki kupiłam sobie pierniki toruńskie w Biedrze więc czytam Was i zajadam.
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 14:16   #3059
dorosea
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Kurczę zapomniałam, ze to dzisiaj ten dzień z ciuchami w lidlu ;/ ehh jutro pewnie już nic nie będzie, szkoda ;/ jaki rozmiar kupiłaś? Tylko sweterki bralas?
U mnie sporo jeszcze tego było a byłam koło 10 czy nawet 11.
Ja wziełam tylko sweterek, ale teściowa jeszcze dres małemu kupiła

Cytat:

Zdecydowanie!

Cytat:
Nawet nie mów, ja od ostatniej wizyty przytyłam 4 kg
ja tak samo...
dorosea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 14:16   #3060
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:

Ooo, tak, Aniqa jest bezkonkurencyjna a ja nawet nie pokazałam mojej ostatniej paczki

Cytat:
Moja szwagierka to już ponoć nie do wytrzymania (tak teściowa mówi). Zastrzyki w brzuch plus jakieś leki na podtrzymanie. Ciągle sie źle czuje. Siedzi u teściów prawie cały czas i teściowa trafia ze ciągle wymaga a nic nie pomoże.
A może naprawdę się tak źle czuje

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości