Peema peemie peemą, czyli 37 zlot ślubnych zołz 2016! - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-05, 15:43   #3511
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Dot.: Peema peemie peemą, czyli 37 zlot ślubnych zołz 2016!

Cytat:
Napisane przez neroza Pokaż wiadomość
Z ryżem to bardzo często się spotkałam, ksiądz zabronił rzucać bo to pogański zwyczaj a jak goście i tak rzucili to wyszedł kościelny z miotłą i wręczył ją gościom hahaha
Nieważne czy ryż, płatki róż czy grosiki. Jeśli dasz wystarczająco w kopercie to możesz nawet gó!*#m rzucać i ci słowa nie powiedzą. A jak da się za mało to dopiero pokażą na co ich stać
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 15:50   #3512
neroza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Nieważne czy ryż, płatki róż czy grosiki. Jeśli dasz wystarczająco w kopercie to możesz nawet gó!*#m rzucać i ci słowa nie powiedzą. A jak da się za mało to dopiero pokażą na co ich stać

Pewnie masz rację, w szczególności, że w tym "ruchliwym" okresie na ogól w jedną sobotę jest kilka ślubów więc zarabiają razy x. A nie sądze, że kościelny zarabia 2000 na miesiąc.

Posprzątałam mieszkanie, odkurzyłam i umyłam podłogi, siedzę na kanapie a słońce oświetla podłogę i znowu widzę ten chole**y pyłek! Nie wiem jak się pozbyć tego dziadostwa
Stary 2015-10-05, 15:50   #3513
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Jeśli wiem, że gdzieś robią cyrki to nie biorę tam ślubu.. Łaski mi nie muszą robić, a w innym kościele często przyjmą mnie z otwartymi ramionami Mamy w tej chwili tak duży wybór kościołów najbliższym otoczeniu, że nie ma co narzekać
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 16:00   #3514
dziun_ka89
dziun_ka89

Ale naklepałyście
Cytat:
Napisane przez LunatyczkaBB Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
A załatwia któraś z Was księdza z innej parafii?
My będziemy mieli nawet kilku.. A. ma takie wtyki ale za ślub płacimy księdzu z naszego kościoła..
Cytat:
Napisane przez CrayOn Pokaż wiadomość
A ile mierzysz?
całe 1,58m
Cytat:
Napisane przez DontSaySorry Pokaż wiadomość
http://www.gemre.com.pl/product-pol-...39-CZARNY.html
Kusi mnie, żeby zamówić, ale nie wiem za bardzo do czego je nosić. Co myślicie?
Mi się podobają a cena jaka wyglądają na drogie Ja bym nosiła do jeansów 7/8, zresztą spodenki z rajstopami na jesień tez mogłyby być albo plisowana mini
Cytat:
Napisane przez CrayOn Pokaż wiadomość
Najlepszym rozwiązaniem byłoby wprowadzenie u nas pastorów, którzy mimo tego, że głoszą Słowo Boże mają swoje rodziny.
Też jestem za tym
Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
W gratisie sexy odciski od skarpetek na kostkach edit. coś mi załączniki wariują
Fajne ale już to pisałam wcześniej chyba
Cytat:
Dziewczyny mam pytanie:P robi któraś z was pieczone ziemniaki z piekarniku? Ile się pieką, żeby były chrupiące? Gotujecie je wcześniej??
Ja podgotowuję umyte w mundurkach a później kroję w ćwiartki, sypię przyprawami i mieszam z oliwą do piekarnika na 180C na jakieś 20min jeszcze
Cytat:
Napisane przez pannamima Pokaż wiadomość
A ma któraś z was te buty Buffalo? Zamówiłabym jakby były na zalando,a tak to za zwrot nie chcę płacić, gdyby okazały się niewygodne.
Ja mam Kupiłam własnie na Zalando, wydają się mega wygodne i już nie mogę się doczekać kiedy je włożę
dziun_ka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 16:01   #3515
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Jeśli wiem, że gdzieś robią cyrki to nie biorę tam ślubu.. Łaski mi nie muszą robić, a w innym kościele często przyjmą mnie z otwartymi ramionami Mamy w tej chwili tak duży wybór kościołów najbliższym otoczeniu, że nie ma co narzekać
Dlatego kocioł zmieniliśmy. to nie jest warte nerwowo tego dnia.
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 16:15   #3516
Fragaria_
Wtajemniczenie

Witam się po weekendzie

Ale nam się udała pogoda w Zakopanem Dzięki czemu wracaliśmy 2 razy dłużej do domu

Gratuluję ustalonych godzin ślubu i sukien slubnych
Fragaria_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 16:17   #3517
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie 300zł do koperty i 50-100 zł organiście. Więcej nie dam. I Tak to powinno być za darmo:P

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Mam takie zapalenie krtani, że słowa powiedzieć nie umiem i do tego suchy kaszel że zaraz wypluje płuca, cała noc nie spałam..
Zdrówka. Nieźle Cię dopadło. Trzymaj się.
Przypomniałam sobie tym samym o czystku - chyba się poświęcę i pójdę kilka metrów do apteki zapytać czy sprowadzili Będę dalej piła i się wzmacniała. Do tego wit C.

Cytat:
Napisane przez neroza Pokaż wiadomość
Co najlepsze mój stwierdził, że jeżeli księża będą nam robili problemy ze ślubem na powietrzu, to napisze maila do ks. Charasmy (tego ostatnio mocno popularnego) i poprosi go żeby udzielił nam ślubu. Kupi mu nawet bilet lotniczy dla niego i jego partnera plus hotel.
Przypomnij mi gdzie chcecie zrobić ten ślub? W jakimś konkretnym miejscu? Jeśli nie to nie musicie się martwić, łatwo taki ślub załatwić. O ile nie chcesz ślubu w miejscu, które nie jest uświęcone. Wtedy faktycznie może być problem. Wtedy czekanie na wszelkie decyzje zajmuje koło roku a więc jesteście spóźnieni

Cytat:
Napisane przez DontSaySorry Pokaż wiadomość
http://www.gemre.com.pl/product-pol-...39-CZARNY.html
Kusi mnie, żeby zamówić, ale nie wiem za bardzo do czego je nosić. Co myślicie?
Wydłużają stopę - dla mnie odpadają Choć podobają mi się

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie:P robi któraś z was pieczone ziemniaki z piekarniku? Ile się pieką, żeby były chrupiące? Gotujecie je wcześniej??
Surowe kroje jakkolwiek, mieszam z oliwą i ziołami/słodką papryką/wędzoną papryką - co mi przyjdzie na myśl

Cytat:
Napisane przez *piękna Pokaż wiadomość
szukam też jakiejs sukienki na jesień i tak po taniości to ta mi w oko wpadła: http://www.topsecret.pl/sukienka-dam...165,pl-PL.html co myślicie? Tylko wyczytałam już, że w rzeczywistości jest dłuższa nieco (dla mnie to plus)
Nie podobają mi się te kroje Ale kolor ładny
Ja już mam jesienną sukienkę:P W sumie dwie Pewnie i tak nie będę ich często nosić:P

Hej
Nie mam dalej neta w pracy bo chyba transfer się skończył i nic się nie ładowało.
Ale i tak nie miałabym czasu z Wami pisać. Poszłam do biura firmy jakiejś tam (już nawet nie wiem kto jest podwykonawcą, wykonawcą i w ogóle) i mówią mi, że o 10:30 audyt jest. No to poszłam. Wiecie ile zajął? 2,5h Rozumiem, że 11 pięter ale kurde, ile można? Na dodatek dziwny ten audyt. Każdy w swoją stronę, nikt tego nie prowadził, prawie nikt się nie odzywał... Bezsensu. Potem poszłam na obiad, zlazłam się na budowę te 2km a chłopacy do mnie, że oni kończą wcześniej. No to ja też skończyłam

Ruszę do tej apteki i do Pepco po świeczkę chyba A znając siebie zajdę jeszcze pewnie do kilku innych sklepów:P
Sophie24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-10-05, 16:21   #3518
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
szukam też jakiejs sukienki na jesień i tak po taniości to ta mi w oko wpadła: http://www.topsecret.pl/sukienka-dam...165,pl-PL.html co myślicie? Tylko wyczytałam już, że w rzeczywistości jest dłuższa nieco (dla mnie to plus)
Ładna, lubię takie kroje Chociaż kolor nie mój,ale jak Ci dobrze w takim i lubisz to bierz
Cytat:
Napisane przez pannamima Pokaż wiadomość
Ja w obcasach tez od święta chodzę, ale lubię bardzo. Na weselu miałam tez czarne sandałki 13cm i dałam radę do północy, później zmieniłam na 11cm bo zapomniałam balerin i jakoś dałam radę do 4 rano. Także na wesele nie chcę niższych niż 9cm, bo źle bym się czuła. No chyba, ze jakieś bardzo mi się spodobają ;p
A z buffalo podobają mi się te, ale nie weim czy do sukni by pasowały, bo sukni nie mam http://www.butyk.pl/towar.27101.Zlot...086XY-021.html
Bardzo ładne

ja muszę zacząć znowu chodzić, bo jednak czuję się bardziej sexy na obcasie. Chociaż i tak jestem fanką płaskiego obuwia.

Cytat:
Napisane przez Cherry_Muffin Pokaż wiadomość
u mnie obcasy jako tako odpadają, a jak już to takie 6-7cm max. a i tak najczęściej są to koturny

muszę kupić okulary. i przymierzałam takie z grubszą oprawką i sama nie wiem. mama i TZ zachwyceni, a ja mam wrazenie, ze nie przywyknę
Bierz grubsze! Bedziesz super wyglądać!
Cytat:
Nie słyszałam o takim sklepie. Ale teraz zerknęłam na sukienki to nie wmoim stylu

Ja obcasy kiedyś nosiłam częściej ale ostatnio mi się zamarzyło zeby znów nosić bo teraz wszędzie trampki

Loluś a myślisz, że możnaby do tych butów założyć kryte czarne rajstopy np 40/60DEN i taką porą jak teraz śmigać czy nie bardzo będa pasowały?
Myślę,że spokojnie,do jakiejś rock&rollowej stylówy ramoneska, obcisła kiecka i lecim

Piję cydr francuski z lidla - pyszny! Nie taki słodki jak nasz,bardziej wytrawno-kwaskowy
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 16:25   #3519
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LunatyczkaBB Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

A załatwia któraś z Was księdza z innej parafii?
ja, ale to po znajomości

łoooo, spam jak się patrzy

Jadę "zdejmować" rzęsy, mogłabym w sumie jeszcze chodzić, ale boję się, że zaczną wypadać, a jak będę już musiała zdjąć to się nie doczekam, bo do mojej kosmetolog zawsze kolejki...
W ogóle w szoku jestem, bo zakładałam 27 sierpnia, i do teraz trzyma się jakies 70 %, kilka mi wypadło.
Dziś dowiedziałam się przypadkiem, że mamy z kolegą z pracy wspólną znajomą ( narzeczona kuzyna TŻ) i będziemy się bawić za niecałe 2 tyg na weselu razem
A a propos wesela to wrzuciłam do klubu 3 fotki z ostatniego wesela, coby trochę zaktualizować wizerunek

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

I zastanawiam się czy TAKA sukienka nadaje się na późnojesienne wesele (w rzeczywistości jest trochę ciemniejsza)
TŻ zaraz powie że "za zwykła" jak na wesele...
grejpfrutowa01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 16:32   #3520
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grejpfrutowa01 Pokaż wiadomość
ja, ale to po znajomości

łoooo, spam jak się patrzy

Jadę "zdejmować" rzęsy, mogłabym w sumie jeszcze chodzić, ale boję się, że zaczną wypadać, a jak będę już musiała zdjąć to się nie doczekam, bo do mojej kosmetolog zawsze kolejki...
W ogóle w szoku jestem, bo zakładałam 27 sierpnia, i do teraz trzyma się jakies 70 %, kilka mi wypadło.
Dziś dowiedziałam się przypadkiem, że mamy z kolegą z pracy wspólną znajomą ( narzeczona kuzyna TŻ) i będziemy się bawić za niecałe 2 tyg na weselu razem
A a propos wesela to wrzuciłam do klubu 3 fotki z ostatniego wesela, coby trochę zaktualizować wizerunek

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

I zastanawiam się czy TAKA sukienka nadaje się na późnojesienne wesele (w rzeczywistości jest trochę ciemniejsza)
TŻ zaraz powie że "za zwykła" jak na wesele...
Podoba mi się ta sukienka, ale pewnie niketórzy faktycznie moga twierdzić, że "za zwykła" na wesele. Jakbym szła na wesele siostry/brata to założyłabym coś bardziej strojnego, ale na wesele znajomych to już bym mogła taką założyć

*piękna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 16:35   #3521
neroza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sophie24 Pokaż wiadomość

Przypomnij mi gdzie chcecie zrobić ten ślub? W jakimś konkretnym miejscu? Jeśli nie to nie musicie się martwić, łatwo taki ślub załatwić. O ile nie chcesz ślubu w miejscu, które nie jest uświęcone. Wtedy faktycznie może być problem. Wtedy czekanie na wszelkie decyzje zajmuje koło roku a więc jesteście spóźnieni
lP

W Łazienkach Królewskich
Stary 2015-10-05, 16:36   #3522
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

Cytat:
Podoba mi się ta sukienka, ale pewnie niketórzy faktycznie moga twierdzić, że "za zwykła" na wesele. Jakbym szła na wesele siostry/brata to założyłabym coś bardziej strojnego, ale na wesele znajomych to już bym mogła taką założyć
w sumie to kuzyn TŻta w dość bliskich relacjach, no pojadę zmierzę, zobaczę jak to wygląda, TŻ oceni i...
się okaże
w sumie to nie lubię sukienek "na wesele" zawsze kupowałam takie, teraz się nie mieszczę w nie i tak sobie myślę że lepiej kupić coś uniwersalnego a np zaszaleć z dodatkami...
grejpfrutowa01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 16:37   #3523
lolusl
Japońska rzepa

Sophie,biskup ma 3-6 msc na odpowiedź teoretycznie,wiec niezupełnie trwa rok postepowanie.
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 16:42   #3524
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez arya09 Pokaż wiadomość
Dziekuje za namiary pewnie skorzystam 🌹

Moja świadkowa sama sobie wybrała kieckę, koloru nie narzucałam
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 17:00   #3525
izk_a
Zakorzenienie

hej nie nadrabiam

moja siostra kończy dziś 17 lat chyba się starzeję

dziś dzień wydatków okołoślubnych, kupiliśmy wódke na wesele i panele, czekamy na dostawy
izk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 17:00   #3526
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izk_a Pokaż wiadomość
hej nie nadrabiam

dziś dzień wydatków okołoślubnych, kupiliśmy wódke na wesele i panele, czekamy na dostawy
O fajnie :d my nad wodka ostatnio myślimy ale na myśleniu się kończy.

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 17:03   #3527
izk_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fioleciasto Pokaż wiadomość
O fajnie :d my nad wodka ostatnio myślimy ale na myśleniu się kończy.
my się fest wahaliśmy między wyborową a stockiem, ale padło na stocka woleliśmy to w tym roku załatwić, przy tylu butelkach każdy wzrost ceny byłby okropny

Edytowane przez izk_a
Czas edycji: 2015-10-05 o 17:08 Powód: literówka
Stary 2015-10-05, 17:04   #3528
ann2016
Zakorzenienie

Cytat:

wszystkiego najlepszego dla siostry

no to super
ann2016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 17:12   #3529
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a
Konto usunięte

Ja mam jedne okulary z plastikowymi oprawkami a drugie zwykle i wole te drugie.

Nie wiem czemu ale te plastikowe jak sie nachyle mi trochę jakby opadają no bo metalowe maja te gumki na noski czy jak to sie zwie i to je trzyma na miejscu a tamte płatnikowi trochę ponosiłam ale lezą bo mnie to wkurza ze co sie nachyle musiałabym poprawiać nie wiem czy moje takie felerne czy to każde takie sa
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-05, 17:13   #3530
DontSaySorry
Zakorzenienie

My znaleźliśmy wyborową za 20,90zł i chyba kupimy w tym tygodniu. A myślałam, że zrobimy biznes życia kupując w selgrosie za 22,13 xD
Stary 2015-10-05, 17:16   #3531
fioleciasto
Zakorzenienie

Ja bym chciała biała żubrówke za 17zl z groszami ale tz nie jest przekonany.

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 17:16   #3532
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Super!
Stary 2015-10-05, 17:16   #3533
izk_a
Zakorzenienie

My mamy stocka za 22,50 :P
Stary 2015-10-05, 17:23   #3534
wildDaisy
żona bez ogona

Dziewczyny, a gdzie trzymacie tę wódkę?
Stary 2015-10-05, 17:23   #3535
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a
Konto usunięte

Izka super
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 17:28   #3536
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez wildDaisy Pokaż wiadomość
Tak żeby jej nie wypić
Stary 2015-10-05, 17:31   #3537
DontSaySorry
Zakorzenienie

Ja mam dużą piwnicę
Stary 2015-10-05, 17:32   #3538
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Tak żeby jej nie wypić

My pewnie będziemy trzymac u mnie w domu

*piękna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 17:39   #3539
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez wildDaisy Pokaż wiadomość
Jeden karton w łóżku (śpimy na wersalce) Reszta stoi u mnie w domu rodzinnym, bo więcej miejsca itd. Mama schowała między szafę a ścianę idealnie weszło A reszta w szafie stoi
Brat woli piwko, rodzice nie lubią wypijać alko, które jest przeznaczone na coś innego, a najmłodszy się cyka, żeby wziąć butelkę więc bezpieczne jest
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 17:40   #3540
LunatyczkaBB
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cherry_Muffin Pokaż wiadomość
nie wszyscy geje mają "manierę"

byliśmy na spacerze. ale musieliśmy wrócić, bo dziś jest dzień złego ciśnienia i czuję się jakby mi coś usiadło na klatkę piersiową
I nie każdy który ma "manierę" okazuje się być gejem
Ja uważam, że księża powinni mieć normalnie żony, jak pastorzy. Nie mają kobiety, dzieci, a uczą nas jak się powinno żyć w małżeństwie i wychowywać dzieci

Cytat:
my się fest wahaliśmy między wyborową a stockiem, ale padło na stocka woleliśmy to w tym roku załatwić, przy tylu butelkach każdy wzrost ceny byłby okropny
My mamy na sali wyborową i właśnie stocka. Nie wiem co wybrać

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Tak żeby jej nie wypić
Ja bym z tym nie miała żadnego problemu. Wódka mnie kompletnie nie kręci. Gorzej z winem

LunatyczkaBB jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości