|
|
#3091 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7
Tez nie potrafię rozpoznać czkawki
Sama zastanawialam się nad tymi maskotkami i chyba przy najbliższej wizycie w Tesco kupie ![]() Pojechałam specjalnie kawałek dalej żeby załapać się na resztki promo ale niestety dosłownie jeden wieszak :/ bardzo dużo chłopięcych było Karmazynova jaki szał ![]() ![]() ![]() I 5pak bodziakow bialo rozowych w standardowej cenie nastawilam się na większe szaleństwo ![]() ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Odpalam allegro może coś wylicytuje
|
#3092 |
|
Zakorzenienie
|
Oenedue też mam te spioszki "i am new here" - chyba wezmę je do szpitala..albo jak goscie przyjdą, by byla jasnosc
|
#3094 |
|
Zadomowienie
|
Halwaya tez myślałam o szpitalu
|
#3095 |
|
Zakorzenienie
|
Ha,burmistrz chce dac nam podwyżkę! Mamy październik i o tym mówi a jak w zeszłym roku zaczynał kadencję to obiecał od stycznia 2015 a dostaliśmy parę groszy dosłownie inflacyjnej. Jakoś mu już nie wierzę :
|
|
|
|
#3096 |
|
Zakorzenienie
|
Hello.
Jestem po wizycie. Wszystko ok. No poza lekkim zapaleniem :/ znowu globulki dostałam :/ ach co ta moja pochwa wrażliwa sie zrobila w ciąży hahaha doszlysmy z gin do wniosku ze to po seksach mi sie robi, no ale co zrobic ? Szyjka krotka ale trzyma. Magnez mam zwiększyć bo malo sie podniósł. Ciśnienie spoko a bylam pewna ze będzie slabe bo ledwo dzis żyje. Tz walczy z malowaniem sypialni i go szlag trafia bo cos nam przebija farba, ale mysle ze to przez zly Walek. W ogóle to zlikwidowalismy gniazdko i odcielismy od telewizji wszystkich sąsiadów z puonu pod nami A najlepsze jest to ze tak od piątku nie maja tv a dopiero dzis sie odezwali. Z☠☠☠.... troche babe ze wspólnoty bo my juz sobie cala ścianę wykończyliśmy a oni dopiero dzis sie obudzili. Twierdzi ze w sobotę sie do nas dobijali, cokolwiek to znaczy. No nic byl pan anteniarz i podlubal w ścianie. W miarę ladnie to zrobił.Ledwo żyje chyba znowu cos probuje mnie zaatakować:/ gardło mnie drapie wiec będę plukac woda z solą. Idę di sklepu po cytrynę i będę sie wzmacniać. Później was nadrobię
|
#3097 |
|
Zakorzenienie
|
Po ile sztuk ubranek macie na 56 cm?
|
|
|
|
#3098 |
|
Zakorzenienie
|
ogolnie nie mam ani jednej...
|
|
|
|
#3099 |
|
Zakorzenienie
|
Fionka fajnie ze wizyta udana
![]() A z wybijaniem fsrby to cchyba jakis taki dzien Tz jeden pokoj uratowal- teraz nasz. Oby sie udalo Ale powiedzial ze woli rozrzucac gnoj niz malowac haha :p Ja leze brxuch podskakuje Udalo mi sie zapisac do super fryzjerki- mam nadzieje ze bede zadowolona To byla dosc spontaniczna decyzja bo mce sie zwolnilo Moze w koncu uzyskam swoj wymarzony blond :p ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Ogolnie malo- nie wiem ile :p Ale wiekszoscbodziaki |
|
|
|
#3100 |
|
Zakorzenienie
|
A będziesz kupować? Ja ostatecznie w sumie dokupię jedno body na razie, a jakby co to TŻ najwyżej coś kupi albo babcie
Zrobiłam listę czego jeszcze brakuje, no myślałam, że trochę taniej wyjdzie ale liczyłam z ubrankami do rozmiaru 74, więc pewnie dlatego. W takim razie czekam na wypłatę i będę łowić, chyba że mi TŻ kartę swoją da (chociaż po ostatnich zakupach dziwnie na mnie patrzy TŻ, nie karta |
|
|
|
#3101 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czemu u mnie nie ma tesco ? ![]() ![]() Z 2 sztuki pajaców i z 3x body
|
|
|
|
|
#3102 |
|
Zakorzenienie
|
a butelki jakie macie? w sensie jakiej firmy? antykolkowe z rurką czy bez?
|
|
|
|
#3103 |
|
Rozeznanie
|
chciałam Tommee Tippe antykolkowe, ale dostałam butelki Avent, więc póki co będę miała takie.
Edytowane przez dorosea Czas edycji: 2015-10-05 o 18:42 |
|
|
|
#3104 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maskotka z Tesco Faktycznie bardzo podobna! Śliczna ![]() U mojej Małej na początku czkawki krótkie były ![]() Wrzuciłam kilka rzeczy do koszyka, ale się zastanawiam czy kupię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Oby szybko przeszło i to i to Ja mam body dr 10x, body kr 1x, półśpiochy 3x, kaftanik 4x, śpiochy4x, pajacyk 10x. Cytat:
Edytowane przez Ani_qa Czas edycji: 2015-10-05 o 18:48 |
||||
|
|
|
#3105 |
|
Zakorzenienie
|
Aniqa a te Tomme Tippe masz bez rurki rozumiem ?
Ja własnie sama nie wiem jakie kupic Czytałam, że te z rurką Dr Brown są mega, ale z drugiej strony to ciężko wymyć te rurki.
|
|
|
|
#3106 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Resztę dokupię po porodzie w razie potrzeby. Mam 1 i 2 odcinek z nowego 12 sezonu Chirurgów mrrr a więc zaraz zaczynam seans ciekawe co nowego, podobno ten sezon ma być bardziej humorystyczny niż dramatyczny. Zobaczymy ![]() ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Popieram, znajomi którzy mają mała córeczkę polecali nam tylko butelki Dr Brown, że są najlepsze. |
|
|
|
|
#3107 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a jak dzieci będą spały w śpiworkach (takich z szelkami), to będziecie im coś na dlonie nakładały? Bo chyba zimno im będzie. ..
|
|
|
|
#3108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie zamierzam, a mam właśnie taki z szelkami. Zamierzam za to kupić ciepłą koszulkę z polaru z przeznaczeniem do spania właśnie. Dzieci zazwyczaj śpią odkryte, a jak przykrywasz to się drą. Przynajmniej tak robiła znaczna większość dzieci w mojej rodzinie i wśród znajomych. Andriuszka ja myślałam, że te butelki Dr Browna są drogie, ale na allegro wcale nie A w ogóle orientujecie się jaki komplet butelek jest do mm? w sensie ile butelek i jakiej pojemnosci. |
|
|
|
|
#3110 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie ma pojęcia będę podpytywać mamę i teściową jak mam ubierać dziecko dopóki sama się nie nauczę ![]() Cytat:
Nie orientuje się póki co, zamierzam to ogarniać jakoś później. Edytowane przez andriuszka77 Czas edycji: 2015-10-05 o 19:03 |
||
|
|
|
#3111 |
|
Zakorzenienie
|
Jak zakrywac dłonie? Chcecie zapocic dziecko???
Przypominam, że noworodek powinien spac w temp 18-22℃
Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2015-10-05 o 19:10 |
|
|
|
#3112 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Co do zapalne to gin przepisuje też coś Tz? Bo jeśli wniosek jest taki, ze to po sesjach, to może za Tz też trzeba się wziac. Nie daj się chorobsku i kuruj się ;* Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzisiaj pół dnia, w sumie praktycznie cały dzień walczyłam z naszym pokrowcem na materac, zaczęłam rano zmieniać pościel z Tz i patrzę, ze ten pokrowiec taki brudny, Tz sporo się po ci i normalnie przez prześcieradło przebily plamy potu, a ja nie mogę z czymś takim wytrzymać, no i zobaczyłam że on na suwak jest, zdjelismy go, a że on na górze i dole się łączy, to wyszły dwie szt takie duże i dosyć grube, no i w koja 45 cm pralkę sie nie zmieści ;/ mieliśmy jechać do teściów zabrać samochód po wczorajszej imprezie, a oni mają dużą pralkę, to wzięłam to. Wlozylysmy wiersza część, po 2 godz prania wyjmujemy, a to gorzej brudne było niż przed praniem, było chyba za ciężkie, teściowa nie czyści niczym pralki i wytracil się taki brązowy osad, matko, znowu do pralki, potem wody odpompowac nie chcialo, później było już dużo mniej i wyczytałam to mokra czysta gąbka, wlozylysmy druga część to samo, tylko dużo mniej już tego, no i pogoda taka była ładna, ale nie zdążyło wyschnac, ale jest czysciutkie i pachnace, czyli takie jak lubię Pojutrze zabierzemy, a dziś najwyżej w salonie na rozkładanie kanapie będziemy spali, Tz się jeszcze bardziej cieszy, bo tu mamy tv, a on uwielbia zasypiam przy Tv ![]() I tak wyglądał mój dzień, walka z praniem ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#3113 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam zwykle butelki Tommee Tippee, no mam z tej firmy laktator. Jeśli będą kolki to kupię Dr Brown.
|
#3114 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3115 |
|
Zakorzenienie
|
Eeee dlonie zakrywac? Bez przesady:p
Ktora x was spi w rekawiczkach :p Co dp butelek mam jedna tt i 2 avant dostalam. Tak mialabym jedna :p Jak bedzie trzeba dokupie A wlasnie co do mm. Ktoras z Was patrzyla skaldy mlek :p? Glownie zle a co lepsze to i drozsze
|
|
|
|
#3116 |
|
Zakorzenienie
|
z TŻem kiedyś z ciekawości zaczęliśmy czytać i się przeraziliśmy. Masakra, co oni tam ładują
|
|
#3117 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt.
Halwaya juz masz wyznaczony termin gratulacje. Wywolywany czyli sn będziesz rodzic?Karmazynova super obcy u mnie bylo wczoraj podobnie. Tylko ze kolo pępka tak jezdzila, ale dziwnie było![]() Sliczne ciuszki Aniqa ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Sylwuska śliczny brzuszek. Taki malutki. Mi wiele osób mówi ze bardzo ładnie wyglądam i wcale nie na taka dużą i sa w szoku jak im mowie ile przytylam. Co do butelek to mam avent i tomiego najmniejsze, zwykle i zobaczymy czy sie przydadzą. Oby nie za szybko
|
#3118 |
|
Zakorzenienie
|
Fionka - wywolywany sn
20.11 mam się zgłosić.. i zaczną procedurę.. moze sie przeciągnąć do następnego dnia - zależy jak się akcja rozwinie.. pierwszy poród też byl wywolywany. Teraz powiedzieli mi, że pojdzie szybciej
|
#3119 |
|
Zakorzenienie
|
Ogolnie te pierniki w biedronce chce wrzucić za każdym razem do koszyka ale szybko uciekam z działu hahah cos czuje ze w weekend ulegnę
Halwaya pytalam się czy cos dla tz ale ona stwiedzila ze nie, ze to bardziej po otarciach jest A i przed porodem, po 36 tyg będę miała powtarzane badanie na kile, hiv i wątrobę + na paciorkowca U nas podobno w szpitalu nie chca dawać do karmienia dziecka jak się nie ma badan na hiv. Trzeba strasznie dużo papierów i oświadczeń podpisać aby do cyca przystawili Pierwszy dzień tygodnia a ja juz taka zmęczona jestem eh...
|
#3120 |
|
Raczkowanie
|
co do butelek to mam z avanta bo też dostałam i nawet mam za dużo także raczej nie będę kupowała więcej w sumie zamierzam karmić normalnie no a jak to wyjdzie to się okaże ze starszym mi tylko sie udało 4 mies bo ciągle jadł i nadal był głodny oby teraz było lepiej bo z mlekami była u nas masakra żade nie pasowało małemu strasznie sie wzdymał aż w końcu trafiłam na hipp łagodzące wzdęcia i zaparcia i było idealne tyle ze bardzo drogie i w tedy nam na samo mleko szło prawie 400zł także drogi interes ale co zrobić jak inne nie pasowały kp też nie wyszło
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:07.

A najlepsze jest to ze tak od piątku nie maja tv a dopiero dzis sie odezwali. Z☠☠☠.... troche babe ze wspólnoty bo my juz sobie cala ścianę wykończyliśmy a oni dopiero dzis sie obudzili. Twierdzi ze w sobotę sie do nas dobijali, cokolwiek to znaczy. No nic byl pan anteniarz i podlubal w ścianie. W miarę ladnie to zrobił.

TŻ, nie karta 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Czytałam, że te z rurką Dr Brown są mega, ale z drugiej strony to ciężko wymyć te rurki.