Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz.3 - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-09-06, 17:01   #511
Damian284
Przyczajenie

Dot.: Niepokajace spoznianie sie miesiaczki

No mamy oboje po 16 lat..
Miesiaczka jest raczej niestabilna i spoznia sie do 2 lat,a ona dostala miesiaczki w wieku lat 12.. Test moze i to dobre rozwiazanie,ale paru znajomych na tym nabawilo sie wiecej stresu,Nie wiem juz co robic..
Damian284 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-06, 17:04   #512
efelineczka
Raczkowanie

dziewczyna jest młoda, i jak sam piszesz nie ma regularnych cykli (tak wywnioskowałam..). Więc nie wiem jak określiliście, kiedy dokładnie powinna dostać okres
co do testu: czemu znajomi nabawili się więcej stresu? Chyba lepiej wiedzieć OD RAZU na czym się stoi i kombinować coś w tym kierunku.. Po co macie się denerwować? Chociaż mi się wydaje, że to nie jest ciąża trzymaj się
efelineczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-06, 17:08   #513
Damian284
Przyczajenie

Nabawili sie więcej stresy,bo zakupiony test wskazał ciąże,a ciąży nie było.. Wole dowiedzieć sie tego troche później,ale dość pewniej. Moja dziewczyna ma miesiaczkowanie stabilne,cykl trwa 28 dni,planowana miesiaczka miala wystapic 4 wrzesnia,a po niej zadnych sladow. Sam nie wiem co mam robic,chyba bardziej sie tego boje niz ona,ale jeszcze troche planow mamy na nasze zycie,wiec chcialbym zeby jakos sie potoczylo to jeszcze bez dziecka,zwlaszcza dlatego,ze dziewczyna w tym roku ma dyplom w szkole muzycznej... Pozdrawiam
Stary 2007-09-06, 17:12   #514
efelineczka
Raczkowanie

to zróbcie test z krwi w laboratorium.. kosztuje ok. 20zł, a jest najpewniejszy.. ale poczekajcie jeszcze kilka dni, bo wydaję mi się, że obawy są nieuzasadnione.. i niech się dziecwzyna nie denerwuje, bo to NAPRAWDę opóznia okres.. mi się przez maturę spóźnił 2 tygodnie stres robi swoje..
Stary 2007-09-06, 17:20   #515
Damian284
Przyczajenie

Moze powiedz cos wiecej o tych testach laboratoryjnych,kiedy i w jakim czasie po stosunku robic te badania i gdzie?I czy w danym wieku mozna to robic..Pozdrawiam
Stary 2007-09-06, 17:25   #516
efelineczka
Raczkowanie

jak dziewczyna jest po terminie meisiączki to śmiało możecie go wykonać.. tak jak pisałam, kosztuje ok. 20zł (u mnie np. 22zł), nazywa się test na beta HCG.. i nie musi być pełnoletnia - wkońcu lekarze zachowują tajemnicę lekarską. Ja u siebie jak robiłam prywatnie, to nawet nie podawałam adresu, a wyniki miałam tegho samego dnia, jakieś 3 godziny pózniej. Ale naprawdę poczekajcie jeszcze troszkę.. zobaczysz , że dostanie okres
Stary 2007-09-06, 17:28   #517
Damian284
Przyczajenie

Ja staram sie nie myslec o tym,ale nawet zaczelem sie modlic :P dziwne..Po tym wszystkim to odechciewa mi sie seksu.. Sam stosunek jest przyjemny,ale dalesze losy i czekanie na miesiączke jest okropne

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-09-06, 17:32   #518
efelineczka
Raczkowanie

nie chce cię tu umoralniać i czegoś zarzucać.. ale seks zaawsze neisie ryzyko wpadki, żadna metoda nie daje 100% pewności, że jest się bezpiecznym.. rozumiesz.. więc jak jeszcze nie jesteście gotowi na EWENTUALNE maleństwo, to może się troszkę wstrzymajcie, albo pozostancie na śmiałych pieszczotach.. jeśli nie, to pomyślcie o troszkę pewniejszym zabezpieczeniu niż prezerwatywa, dodajcie do tego chociażby globulki, albo zastanówcie się nad tabletkami.. takie moje zdanie pozdrawiam i nie martw się już..
Stary 2007-09-06, 17:34   #519
Damian284
Przyczajenie

Dziękuje za słowa pociechy
Może masz racje,no tak wiem jakie konsekwencje związanem z seksem,ale cóż taka nasza natura Mądre słowa..Ehh.. Więc czekam na ten upragniony dzień..Pozdrawiam
Stary 2007-09-06, 17:49   #520
Damian284
Przyczajenie

A tak na marginesie co mogło spowodować krwawienie z pochwy,(wykluczenie miesiączki) podczas penetracji pochwy (palcem) ??
Czytałem coś o nadżerce,ale nie jestem pewien czy to to..Krew była podobna do krwi z nosa,od tamtego czasu gdy to się zdarzyło,nie pojawiło sie to ponownie.
Stary 2007-09-06, 18:04   #521
efelineczka
Raczkowanie

krwawienie? Może to być np. krwawienie okołoowulacyjne, plamienie, podrażnienie (jak dziewczynę coś bolało), może byc też sygnałem nadżerki.. róźnie to chyba by musiał już ginekolog sprawdzić.. swoją drogą, jak rozpoczęła współżycie to może niech się przejdzie do ginekologa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-09-06, 18:13   #522
Damian284
Przyczajenie

Co mam rozumieć poprzez "plamienie"?
Czym jest to spowodowane?
Dziewczyna nie ma pełnych 16 lat,wiec musialaby isc do ginekologa z rodzicem :/ Jeśli jej matka będzie ciekawska to możliwe jest to,że lekarz "wypapla",że nie jest dziewicą
Stary 2007-09-06, 18:20   #523
efelineczka
Raczkowanie

plamienia.. o tak czasami się zdarzają, przez zmiany hormonalne lub coś innego.. nie jest to do końca normalne, ale się zdarza.. no to jak dziewczyna nie ma pełnych 16lat to niedobrze.. ale może zawsze iść do poradni dla dziewcząt - ja byłam jak też nie miałam 16lat.. na kasę chorych ze skierowaniem, i książeczką ubezpieczeniową.. Tylko nie wiem czy jest u Ciebie taka poradnia
Stary 2007-09-06, 18:23   #524
Damian284
Przyczajenie

Jeśli są to plamienia to są one groźne?Pozatym zdarzyło się to jej pierwszy raz,jakoś około 2 miesięcy temu
Stary 2007-09-06, 18:26   #525
efelineczka
Raczkowanie

nie sugeruj się tym ja naprawdę nie wiem skąd te krwawienie.. tak tylko napisałam, co to może być, ale ginekologiem nie jestem może niech Twoja dziewczyna pójdzie z mamą do lekarza, przeciez na badanie mama nie zsoatnie w gabinecie.. a lekarz tez nie ma prawa powiedziec, że nie jest dziewicą, po to jest tajemnica lekarska.. już się nie przejmuj, idź do dziewczyny i ją wspieraj. Obejrzyjcie jakiś film, żeby się wyluzować.. pozdrawiam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-09-06, 18:32   #526
Damian284
Przyczajenie

Ok,ok.Dzięki za poświęcenie cennego czasu na moje sprawy..
Fajnie,że są takie osoby,które w pewnym stopniu potrafią pomóc bądź pocieszyć Dziękuje,z tą pierwszą sprawą to jak będzie już wszystko jasne,to o tym Cie powiadomie Hmm.. Wątpie,że będe zaglądał na te forum jeszcze w tej sprawie,bo kto wie..Może coś innego sie wydarzy,więc może powiadomie o dalszym przebiegu na gg?
Pozdrawiam.
Stary 2007-09-06, 18:34   #527
efelineczka
Raczkowanie

możesz mi napisać na PW, zresztą jak chcesz to podam Ci zaraz GG
Stary 2007-09-06, 18:36   #528
Damian284
Przyczajenie

No to wolałbym te gg Chyba,że to zbyt poufne to nie nakłaniam do podania Ehh..
Stary 2007-09-10, 21:12   #529
sq123
Przyczajenie

brak okresu, ciąża?, wizyta u ginekologa

Nigdy z chłopakiem nie uprawialiśmy seksu - jedynie petting. Boję się jednak, ze mogę być w ciąży. Może do przedwczesne obawy, ale sie stresuje. Mój okres powinien już być 6 dni temu.
Jeślibym była naprawdę w ciąży to możliwe jest nawet że to 2-tygodniowa ciąża. Czy ginekolog jest w stanie stwierdzić (np. za pomocą standardowego USG) czy jestem w ciąży? Czy to może jeszcze za wcześnie?
Ile kosztuje mniej więcej wizyta i ginekologa (z cytologia i USG)??
Bardzo będę wdzięczna za odpowiedź.
sq123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-10, 21:44   #530
paula78
Zakorzenienie

Dot.: brak okresu, ciąża?, wizyta u ginekologa

zrob test,potem gin,ceny zaleza od miasta.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-10, 21:48   #531
Taverney
Zakorzenienie

ginekolog teraz może Ci jedynie zrobić test z krwi, bo 2-tyg ciąży nie wykryje w badaniu. USG wykryje ok. 4 tygodnia.
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-10, 22:31   #532
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

własnie, zrób test ciążowy (ok. 10zł w aptece) i bedziesz wiedziala

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-10, 23:06   #533
w szpilkach
Raczkowanie

_mi sie wydaje, ze jak narazie test ciazowy zrob, bez paniki
w szpilkach jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2007-09-17, 11:58   #534
MAKILON
Przyczajenie

Czy Jest Ryzyko

Witam wszystkie forumowiczki. Mam pytanie odnośnie tabletek antykoncepcyjcnych. Mianowicie moja kuzynka zaczęła je zażywać od tego miesiąca i w ciągu jednej nocy miala nudnosci i wymioty, ktore juz sie nie powtorzyly. Ale po tej nocy nastepnego dnia wspolzyla ze swoim chlopakiem , i kolejna tabletke wieczorem zazyla normalnie, nie miala juz zadnych problemow zoladkowych. Czy ma podstawy,aby obawiac sie,ze moze byc w ciazy?
MAKILON jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-17, 12:04   #535
eternalvoyageur
Wtajemniczenie

Dot.: Czy Jest Ryzyko

Jesli wymiotowala dosyc szybko po zazyciu tabletki, to mozliwe jest ze organizm jej nie wchlona, i wtedy jest ryzyko ciazy. Ale jesli minelo kilka godzin, to chyba sie nie ma co martwic. Swoja droga jesli sie podejzewa ze sie jest w ciazy, to powinno sie przestac brax tabletki, tak przynamniej mowila lekarka.
A poza tym jesli ona tak mocno zareagowala na te tabletki, to moze powinna udac sie do lekarki by ta jej poradzila jakies inne....
Stary 2007-09-17, 12:34   #536
MAKILON
Przyczajenie

Wymioty miała po około 3- 4 godzinach. Prosze o odpowiedzi!
MAKILON jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-17, 12:59   #537
Słodkaaa
Zakorzenienie

gdyby kuzynka doczytala informacje w ulotce wiedzialaby ze taki wlasnie jest "pulap" wchloniecia sie tabletki do organizmu.

powiedzialabym ze mocno naciagany bo mozna to przesunac w jedna badz w druga stone...

osobiscie uwzam ze jest ryzyko... chociaz oczywiscie moge sie mylic

pozdrawiam
Słodkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2007-09-17, 13:41   #538
meszsares
Zadomowienie

nie chce cie (lub twojej kuzynki) martwic, ale ryzyko niestety jest.
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-17, 14:11   #539
Patka_nt
Raczkowanie

GG do Patka_nt
Śluz... Pytanie do kobiet!

Wiem, że jestem kolejną natarczywą osobą, która o to pyta, ale sprawa jest dla mnie trudna, dlatego chciałabym usłyszeć jakieś rady od "doświadczonych" w tym temacie kobiet.

Od razu dodam, że przeglądałam już wiele podobnych tematów.

Od dłuższego czasu współżyję z moim TZtem. Zawsze okres dostawałam równo co 30dni. A przynajmniej tak równo (cykl trwający 30 dni) mam od lutego 2007 (wcześniej trwał ok. 27-29).

Martwię się bo okres spóźnia mi się kilka dni, a na dodatek mam teraz śluz dokładnie taki, jak w dni płodne. Nie mam pojęcia co to może oznaczać. Czy to może jakiś objaw ciąży (śluz)? Albo tak bardzo przesunął mi się okres, że dopiero teraz mam dni płodne?

Bardzo proszę o pomoc.

Edytowane przez Patka_nt
Czas edycji: 2007-09-17 o 14:40
Patka_nt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-17, 14:40   #540
paula78
Zakorzenienie

Dot.: Śluz... Pytanie do kobiet!

zrob test.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości