|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 |
Przyczajenie
|
Dot.: Niepokajace spoznianie sie miesiaczki
No mamy oboje po 16 lat..
Miesiaczka jest raczej niestabilna i spoznia sie do 2 lat,a ona dostala miesiaczki w wieku lat 12.. Test moze i to dobre rozwiazanie,ale paru znajomych na tym nabawilo sie wiecej stresu,Nie wiem juz co robic.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#512 |
Raczkowanie
|
dziewczyna jest młoda, i jak sam piszesz nie ma regularnych cykli (tak wywnioskowałam..). Więc nie wiem jak określiliście, kiedy dokładnie powinna dostać okres
![]() co do testu: czemu znajomi nabawili się więcej stresu? Chyba lepiej wiedzieć OD RAZU na czym się stoi i kombinować coś w tym kierunku.. Po co macie się denerwować? Chociaż mi się wydaje, że to nie jest ciąża ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#513 |
Przyczajenie
|
Nabawili sie więcej stresy,bo zakupiony test wskazał ciąże,a ciąży nie było.. Wole dowiedzieć sie tego troche później,ale dość pewniej. Moja dziewczyna ma miesiaczkowanie stabilne,cykl trwa 28 dni,planowana miesiaczka miala wystapic 4 wrzesnia,a po niej zadnych sladow. Sam nie wiem co mam robic,chyba bardziej sie tego boje niz ona,ale jeszcze troche planow mamy na nasze zycie,wiec chcialbym zeby jakos sie potoczylo to jeszcze bez dziecka,zwlaszcza dlatego,ze dziewczyna w tym roku ma dyplom w szkole muzycznej... Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#514 |
Raczkowanie
|
to zróbcie test z krwi w laboratorium.. kosztuje ok. 20zł, a jest najpewniejszy.. ale poczekajcie jeszcze kilka dni, bo wydaję mi się, że obawy są nieuzasadnione.. i niech się dziecwzyna nie denerwuje, bo to NAPRAWDę opóznia okres.. mi się przez maturę spóźnił 2 tygodnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#515 |
Przyczajenie
|
Moze powiedz cos wiecej o tych testach laboratoryjnych,kiedy i w jakim czasie po stosunku robic te badania i gdzie?I czy w danym wieku mozna to robic..Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#516 |
Raczkowanie
|
jak dziewczyna jest po terminie meisiączki to śmiało możecie go wykonać..
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#517 |
Przyczajenie
|
Ja staram sie nie myslec o tym,ale nawet zaczelem sie modlic :P dziwne..Po tym wszystkim to odechciewa mi sie seksu.. Sam stosunek jest przyjemny,ale dalesze losy i czekanie na miesiączke jest okropne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#518 |
Raczkowanie
|
nie chce cię tu umoralniać i czegoś zarzucać.. ale seks zaawsze neisie ryzyko wpadki, żadna metoda nie daje 100% pewności, że jest się bezpiecznym.. rozumiesz.. więc jak jeszcze nie jesteście gotowi na EWENTUALNE maleństwo, to może się troszkę wstrzymajcie, albo pozostancie na śmiałych pieszczotach.. jeśli nie, to pomyślcie o troszkę pewniejszym zabezpieczeniu niż prezerwatywa, dodajcie do tego chociażby globulki, albo zastanówcie się nad tabletkami.. takie moje zdanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#519 |
Przyczajenie
|
Dziękuje za słowa pociechy
![]() Może masz racje,no tak wiem jakie konsekwencje związanem z seksem,ale cóż taka nasza natura ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#520 |
Przyczajenie
|
A tak na marginesie co mogło spowodować krwawienie z pochwy,(wykluczenie miesiączki) podczas penetracji pochwy (palcem) ??
Czytałem coś o nadżerce,ale nie jestem pewien czy to to..Krew była podobna do krwi z nosa,od tamtego czasu gdy to się zdarzyło,nie pojawiło sie to ponownie. |
![]() ![]() |
![]() |
#521 |
Raczkowanie
|
krwawienie? Może to być np. krwawienie okołoowulacyjne, plamienie, podrażnienie (jak dziewczynę coś bolało), może byc też sygnałem nadżerki.. róźnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#522 |
Przyczajenie
|
Co mam rozumieć poprzez "plamienie"?
Czym jest to spowodowane? Dziewczyna nie ma pełnych 16 lat,wiec musialaby isc do ginekologa z rodzicem :/ Jeśli jej matka będzie ciekawska to możliwe jest to,że lekarz "wypapla",że nie jest dziewicą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#523 |
Raczkowanie
|
plamienia.. o tak czasami się zdarzają, przez zmiany hormonalne lub coś innego.. nie jest to do końca normalne, ale się zdarza.. no to jak dziewczyna nie ma pełnych 16lat to niedobrze.. ale może zawsze iść do poradni dla dziewcząt - ja byłam jak też nie miałam 16lat.. na kasę chorych ze skierowaniem, i książeczką ubezpieczeniową.. Tylko nie wiem czy jest u Ciebie taka poradnia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#524 |
Przyczajenie
|
Jeśli są to plamienia to są one groźne?Pozatym zdarzyło się to jej pierwszy raz,jakoś około 2 miesięcy temu
|
![]() ![]() |
![]() |
#525 |
Raczkowanie
|
nie sugeruj się tym
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#526 |
Przyczajenie
|
Ok,ok.Dzięki za poświęcenie cennego czasu na moje sprawy..
Fajnie,że są takie osoby,które w pewnym stopniu potrafią pomóc bądź pocieszyć ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#527 |
Raczkowanie
|
możesz mi napisać na PW, zresztą jak chcesz to podam Ci zaraz GG
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#528 |
Przyczajenie
|
No to wolałbym te gg
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#529 |
Przyczajenie
|
brak okresu, ciąża?, wizyta u ginekologa
Nigdy z chłopakiem nie uprawialiśmy seksu - jedynie petting. Boję się jednak, ze mogę być w ciąży. Może do przedwczesne obawy, ale sie stresuje. Mój okres powinien już być 6 dni temu.
Jeślibym była naprawdę w ciąży to możliwe jest nawet że to 2-tygodniowa ciąża. Czy ginekolog jest w stanie stwierdzić (np. za pomocą standardowego USG) czy jestem w ciąży? Czy to może jeszcze za wcześnie? Ile kosztuje mniej więcej wizyta i ginekologa (z cytologia i USG)?? Bardzo będę wdzięczna za odpowiedź. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#530 |
Zakorzenienie
|
Dot.: brak okresu, ciąża?, wizyta u ginekologa
zrob test,potem gin,ceny zaleza od miasta.
|
![]() ![]() |
![]() |
#531 |
Zakorzenienie
|
ginekolog teraz może Ci jedynie zrobić test z krwi, bo 2-tyg ciąży nie wykryje w badaniu. USG wykryje ok. 4 tygodnia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#532 |
Zakorzenienie
|
własnie, zrób test ciążowy (ok. 10zł w aptece) i bedziesz wiedziala
![]()
#533 |
Raczkowanie
|
_mi sie wydaje, ze jak narazie test ciazowy zrob, bez paniki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#534 |
Przyczajenie
|
Czy Jest Ryzyko
Witam wszystkie forumowiczki. Mam pytanie odnośnie tabletek antykoncepcyjcnych. Mianowicie moja kuzynka zaczęła je zażywać od tego miesiąca i w ciągu jednej nocy miala nudnosci i wymioty, ktore juz sie nie powtorzyly. Ale po tej nocy nastepnego dnia wspolzyla ze swoim chlopakiem , i kolejna tabletke wieczorem zazyla normalnie, nie miala juz zadnych problemow zoladkowych. Czy ma podstawy,aby obawiac sie,ze moze byc w ciazy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#535 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy Jest Ryzyko
Jesli wymiotowala dosyc szybko po zazyciu tabletki, to mozliwe jest ze organizm jej nie wchlona, i wtedy jest ryzyko ciazy. Ale jesli minelo kilka godzin, to chyba sie nie ma co martwic. Swoja droga jesli sie podejzewa ze sie jest w ciazy, to powinno sie przestac brax tabletki, tak przynamniej mowila lekarka.
A poza tym jesli ona tak mocno zareagowala na te tabletki, to moze powinna udac sie do lekarki by ta jej poradzila jakies inne....
#536 |
Przyczajenie
|
Wymioty miała po około 3- 4 godzinach. Prosze o odpowiedzi!
|
![]() ![]() |
![]() |
#537 |
Zakorzenienie
|
gdyby kuzynka doczytala informacje w ulotce wiedzialaby ze taki wlasnie jest "pulap" wchloniecia sie tabletki do organizmu.
powiedzialabym ze mocno naciagany bo mozna to przesunac w jedna badz w druga stone... osobiscie uwzam ze jest ryzyko... chociaz oczywiscie moge sie mylic pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#538 |
Zadomowienie
|
nie chce cie (lub twojej kuzynki) martwic, ale ryzyko niestety jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
#539 |
Raczkowanie
|
Śluz... Pytanie do kobiet!
Wiem, że jestem kolejną natarczywą osobą, która o to pyta, ale sprawa jest dla mnie trudna, dlatego chciałabym usłyszeć jakieś rady od "doświadczonych" w tym temacie kobiet.
Od razu dodam, że przeglądałam już wiele podobnych tematów. Od dłuższego czasu współżyję z moim TZtem. Zawsze okres dostawałam równo co 30dni. A przynajmniej tak równo (cykl trwający 30 dni) mam od lutego 2007 (wcześniej trwał ok. 27-29). Martwię się bo okres spóźnia mi się kilka dni, a na dodatek mam teraz śluz dokładnie taki, jak w dni płodne. Nie mam pojęcia co to może oznaczać. Czy to może jakiś objaw ciąży (śluz)? Albo tak bardzo przesunął mi się okres, że dopiero teraz mam dni płodne? Bardzo proszę o pomoc. Edytowane przez Patka_nt Czas edycji: 2007-09-17 o 14:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#540 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Śluz... Pytanie do kobiet!
zrob test.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:35.