|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 |
|
Guerlain Lover
|
Dot.: Botega Venetta - gdzie poza Sephorą?
Popatrz do wątku o polecanych perfumeriach - tam nie ma podróbek
|
|
|
|
#2132 |
|
Konto usunięte
|
Nie, nie wszędzie poza seforą są podróbki.
Popatrz sobie choćby na pachnidelko.pl albo perfumyplaza.pl Mają chyba obecnie najlepsze ceny na BV edp (o ile to o te ci chodzi) bo sama się dopiero co nad nimi zastanawiałam. |
|
|
|
#2133 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiarygodne perfumerie internetowe cz. II
aleperfumeria.pl
Sprzedają oryginały, jak najbardziej. Szybka wysyłka, zamówiłam wczoraj około południa, właśnie odebrałam paczkę Szkoda, że nie ma wysyłki do paczkomatów, no i niestety nie dodają żadnych próbek to zamówienia.
|
#2134 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak to jest z zamowieniami na iperfumy? Oni wysylaja maila jak juz paczka wyjdzie do adresata? Bo jeszcze nic nie dostalam a na stronie nie widac postepu w zamowieniu
|
#2135 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Rozpaczliwie poszukuję, chętnie się podzielę-część IX (zasady w pierwszym pości
nie wiecie może gdzie mogę dostać Jose Eisenberga taniej niż w Sephora'e?
|
|
|
|
#2136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2137 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Rozpaczliwie poszukuję, chętnie się podzielę-część IX (zasady w pierwszym pości
Treść usunięta
|
|
|
|
#2138 |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
A ja się wyżalę, bo się już wkurzyłam...
W poniedziałek wieczorem(w okolicach 19.00) zamówiłam perfumy na popularnym ostatnio prostezakupy.pl, 15 minut później dostałam maila z danymi do przelewu, zapłaciłam i...paczki nie ma do dziś. ![]() W środę rano napisałam do nich z pytaniem czy otrzymali przelew i kiedy mogę spodziewać się wysyłki - odpowiedzi zero. Ok. 16.20 dostałam maila od firmy kurierskiej, że otrzymali przed chwilą paczkę i jest gotowa do drogi. Dziś jeszcze jej stamtąd nie wysłali, kilka minut temu dostałam nagle maila w odpowiedzi na moje wcześniejsze pytanie od perfumerii, że paczka jutro powinna u mnie być... Z całym szacunkiem, ale kurier za 18zł jako jedyna forma wysyłki i czekanie tyle czasu to dla mnie jakaś kpina. Chyba w życiu tyle nie czekałam na paczkę płacąc za kuriera.
Edytowane przez naanakov Czas edycji: 2015-10-01 o 16:40 |
|
|
|
#2139 |
|
Zakorzenienie
|
Tez jestem ciekawa perfumerii izapachy.pl
|
#2140 |
|
kosmita jakiś normalnie
|
Mam pytanie o http://www.perfumymax.pl
Kupował tam ktoś? Jakie wrażenia, doświadczenia?
|
|
#2141 | |
|
Matka buldoga
|
Cytat:
Jeden wynik z 2014 r. jest w perelkach, wiec mozna uznac, ze to dobry znak KLIKDrugi wynik na plus to zapach kupiony przez uzytkownika raszynski KLIK, ktory rowniez zostal pozytywnie zweryfikowany (butelka itp), a potem sam raszynski stwierdzil, ze to oryginal (na poczatku watpil). Opinie na ceneo tez sa zadowalajace, 1 negatyw. Znalazlam jeszcze sklep na allegro, identyczna nazwa, ale niestety to bledny trop bo ktos inny jest wlascicielem, numer konta tez sie nie zgadza. Ale pomimo to, rowniez sprzedaje oryginaly.
|
|
#2142 | |
|
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
bo widzisz - zasadzam się na Alienka AE i wiesz jak jest - nikt w tym temacie nie poradzi tak jak wizaz.pl
|
|
|
#2143 |
|
Raczkowanie
|
@liv87
@Inachis Dzięki za odpowiedzi w sprawie BV!
|
#2144 | |
|
Matka buldoga
|
Cytat:
mam tylko nadzieje, ze ten Alien bedzie rownie pozytywny jak te moje owocne poszukiwania
|
|
#2145 | |
|
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
|
|
|
#2146 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny skąd taka przepaść w tych cenach?
http://www.ceneo.pl/22935613 Różnice są duże, pachnidełko często miało najtaniej, a tutaj wychodzi prawie najdrożej... Wyjaśni mi to jakaś miła osoba, bym wiedziała na przyszłość? ![]() ![]() Sprawdzałam na all i o ile boję się tam kupować takie zapachy, to sprawdziłam w wątku o pewnych allegrowiczach i "kalaaps" ma ten zapach jeszcze taniej... za 230 zł niecałe. To kolosalna różnica w porównaniu do nawet zaufanych perfumerii... |
|
|
|
#2147 |
|
kosmita jakiś normalnie
|
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;53005707]Dziewczyny skąd taka przepaść w tych cenach?
http://www.ceneo.pl/22935613 Różnice są duże, pachnidełko często miało najtaniej, a tutaj wychodzi prawie najdrożej... Wyjaśni mi to jakaś miła osoba, bym wiedziała na przyszłość? ![]() ![]() Sprawdzałam na all i o ile boję się tam kupować takie zapachy, to sprawdziłam w wątku o pewnych allegrowiczach i "kalaaps" ma ten zapach jeszcze taniej... za 230 zł niecałe. To kolosalna różnica w porównaniu do nawet zaufanych perfumerii...[/QUOTE] edit: pomyłka
|
|
#2148 |
|
Matka buldoga
|
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;53005707]Dziewczyny skąd taka przepaść w tych cenach?
http://www.ceneo.pl/22935613 Różnice są duże, pachnidełko często miało najtaniej, a tutaj wychodzi prawie najdrożej... Wyjaśni mi to jakaś miła osoba, bym wiedziała na przyszłość? ![]() ![]() Sprawdzałam na all i o ile boję się tam kupować takie zapachy, to sprawdziłam w wątku o pewnych allegrowiczach i "kalaaps" ma ten zapach jeszcze taniej... za 230 zł niecałe. To kolosalna różnica w porównaniu do nawet zaufanych perfumerii...[/QUOTE] Nie mam pojecia dlaczego, az tak duza roznica to prawie 200zl.Ale podejrzewam, ze to poprostu wina marzy jaka sklep sobie sam ustawil, czy tez, jesli np rozliczenie nastapilo w walucie obcej, to moze po jakim kursie nastapil zakup. Jesli np ⏠wysoko stalo, potem spadlo, to nie oplaca sprzedawac im sie taniej niz sami zaplacili. Sprawdzilam tez na 2 innych zapachach (tych typowych, popularnych) , na allegro i tak pi razy oko roznica miedzy najwyzsza a najnizsza cena wynosila 140 zl (mowa oczywiscie o oryginalach). Inna mysl, czy wszystkie perfumerie posiadaja swoje punkty stacjonarnie? Bo moze to tez ma wplyw na cene. W przypadku S czy D i perfumerii internetowych ten czynnik ma wplyw. Nie wiem jak to by wplywalo na ceny w przypadku perfumerii, ktora sprzedaje zarowno w internecie jak i stacjonarnie. Chociaz patrzac chociazby na e-glamour to jak na razie cenowo nic sie nie zmienilo. Wiec moze w przypadku tego zapachu Nu roznica 200zl nie jest zbyt wygorowana ![]() O, tak sobie wymyslilam ![]() Nu kojarzy mi sie z "Samotnoscia w sieci tzn o ile niczego nie pokrecilam
"Nie mam nic do ukrycia...oprócz strzykawek, skalpeli i pił do kości, które mam w ukrytej szufladzie..." Edytowane przez zania Czas edycji: 2015-10-05 o 20:49 |
|
|
|
#2149 | |
|
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
|
|
|
#2150 | |
|
Matka buldoga
|
Cytat:
Ale kumam o co chodzi, wiec moj przyklad nie byl za bardzo trafiony
"Nie mam nic do ukrycia...oprócz strzykawek, skalpeli i pił do kości, które mam w ukrytej szufladzie..." Edytowane przez zania Czas edycji: 2015-10-06 o 10:00 |
|
|
|
|
#2151 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny (i chłopaki jeśli są).
![]() Chciałam jako jedna z wielu polecić wam iperfumy.pl - w sumie trzy razy u nich kupowałam: 1 x "milion" próbek zapachów, 1 x Gucci Flora i 1 x Versace Crystal Noir. Wszystkie zapachy oryginalne, trwałe i dobrze zapakowane na czas przesyłki. Realizacja zamówienia mieści się w 3 dniach tzn. przykładowo: w niedzielę zamówiłam i zapłaciłam, towar dotarł we wtorek. Mogliby tylko urozmaicić ofertę darmowych próbek. Podobnie polecam odlewkiperfum - w sumie dwa zamówienia na "milion" próbek m.in. 10ml Chanel Coco. Solidne zapakowanie + gratisowa próbka + paseczki. Następnym razem planuję przetestować e-glamour.pl i kupić tam Chloe, Chloe (2008) EDP, jeśli na iperfumy nie będą tańsze. Tyle mojego zapachowego doświadczenia, którym chciałam się z wami podzielić.
Edytowane przez Efa855 Czas edycji: 2015-10-06 o 13:03 |
|
|
|
#2152 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jako-tako to do mnie dociera, ale i tak ciągle będę się posiłkować wizażem, z racji mojej nikłej wiedzy. Ale o tym w innym wątku Kupiłam je w ciemno
|
|
|
|
|
#2153 | |
|
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
wiem, dlatego pospieszyłam z info
|
|
|
#2154 |
|
Rozeznanie
|
Hej wszystkim
Niedawno pisałam tu o Dior Hypnotic Poison edt 50 ml od indizo z krzywym napisem na buteleczce perfum. Po ustaleniu telefonicznym odesłałam je ( piątek 02.10.2015), w poniedziałek trafiłam do szpitala i nie miałam dostępu do intermnetu dziś dopiero dostałam laptopa zajrzałam na konto niestety zwrotu nie dostałam. Telefonować mozn adopiero od 10 więc potem zadzwonię do nich i sie dopytam. Napiszę potem czego się dowiedziałam. Pozdrawiam |
|
|
|
#2155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2156 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, wiecie jak wygląda sprawa ze zwrotami w e-glamour ? Zamówiła w ciemno tester i kompletnie mi nie pasuje. Myślicie, że nie będzie problemu?
|
|
|
|
#2157 |
|
Konto usunięte
|
Moim zdaniem jak towar jest zgodny z opisem, a został użyty i tylko nie podszedł, to bardzo ciężko będzie odzyskać pieniądze.
|
|
|
|
#2158 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2159 |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Nie uznają, bo nie mają ku temu podstaw.
|
#2160 |
|
Raczkowanie
|
Myślałam o odstąpieniu od umowy, ale ok, wystawię na allegro ;]
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:38.

to prawie 200zl.