|
|
#1951 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część III
Abii ,18+0
![]() Malinka , to wcale nie dziwię się, że się wkurzyłas. Mój mąż ma zapowiedziane, że nie pije od Nowego Roku.
|
#1952 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1953 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1954 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jeszcze, mimo mojego przerażenia, wciąż twierdzę, że urodzę sn.
|
#1955 | ||
|
Zakorzenienie
|
18 + 0
Cytat:
Cytat:
nie da się jakoś zapobiec powikłaniom?Ale mam głoda Od 2 godzin tylko chodzę do lodówki i jem, a głód mam wrażenie, że zamiast maleć, to rośnie
|
|
#1956 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny a co myślicie o położnej przed porodem?? macie zamiar skorzystać z takiej opcji czy raczej was to nie interesuje??
|
|
|
|
#1957 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja zdrzemnelam sie jak Tz wrocil z pracy i wlasnie wstalam Ciekawe czy nie bede miala problemow z zasnieciem w nocy ale oczy same mi sie zamykaly i nie dawalam rady. Ide zrobic frytki bo zglodnialam
|
|
#1958 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jak przed?
|
|
|
|
#1959 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez ostatnio jem jak smok, co oczywiście średnio mi się podoba :| i ciągle mam smaki, na coś, czego chyba nie mam w domu.
|
#1960 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1961 |
|
Rozeznanie
|
Cytat z eDziecko: Kobiecie w ciąży przysługują wizyty położnej środowiskowej przed porodem - jedna wizyta tygodniowo od 21. do 31. tygodnia ciąży i dwie wizyty tygodniowo od 32. tygodnia ciąży do terminu rozwiązania
no taka, że przyjdzie, posłucha tętna, powie to i owo?? nie wiem, też mi kumpela przed chwilą uświadomiła, że tak można |
|
|
|
#1962 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie,
wczoraj w zoo tłumy dosłownie więc wybierzemy się jeszcze raz tym bardziej że ja mam karnet roczny a córka 3 latka więc wejdziemy sobie za darmo. Może w przyszłym tyg jak mam wizytę na 15 to z rana byśmy poszły do zoo a potem na jakiś obiad i do lekarza. Wizytę u okulisty na nfz mam 19.10 czyli 20 t 1 dz. Mam nadzieję że nie za wcześnie. Tylko musze pamiętac żeby ktoś mnie zawiózł bo jak byłam przy 1 ciązy to potem długo czekałam zanim mogłam prowadzic. Gratuluje udanych wizyt. Ja wizytę +usg mam za 150 zł więc jaś ujdzie. na następną 14.10 mam przynieśc wyniki mocz, morfologia, HIV, HCV, HBS Ag . Więc trochę krwi pobiorą, mam nadzieję że bez siniaków. Ja nawet nie wiem kiedy mnie cewnikowali pewnie po tym jak znieczulili do cesarki, i nie powiem był to najmilszy ( zmieczulenie) odczucie podczas całej akcji porodowej ciepło które promieniowało od kręgosłupa |
|
|
|
#1963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zresztą ja bym się i tak nie zdecydowała raczej.. Tutaj można po porodzie poprosić położną, żeby przychodziła przez kilka dni i pomagała w kąpieli i ogólnie patrzyła czy wszystko ok, ale my nie skorzystamy
|
|
#1964 |
|
Zadomowienie
|
Malinka9191 decyzję ostatecznie podejmie anestezjolog . Jak dla mnie najlepiej by było gdyby podali mi narkozę, a z drugiej strony to też mnie przeraża...Skonsultuję się przed porodem z lekarzem. Myślę, że mogliby mi tydzień przed cesarką zacząć podawać na przykład hydroxyzynę . Może przynajmniej się wyciszę i nie wpadnę w panikę
![]() Abii84 u mnie już położna była na pierwszej wizycie. I mimo tego,że to moja trzecia ciąża i teoretycznie wszystko wiem, to jestem zadowolona ,że przychodzi. Edytowane przez Kiinga26 Czas edycji: 2015-10-05 o 21:32 |
|
|
|
#1965 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaa o to Ci chodzi Abii
Tak do mnie będzie przychodziła, ja sama wybierałam położną, deklaracje musze tylko jeszcze podpisać po 20 października. U nas jest takie stowarzyszzczenie położnych, które prowadzą szkołe rodzenia, są doradcami laktacyjnymi, mają warsztaty z chustowania, prowadzą pilates itp. i wybrałam wlasnie taka Panią Sylwie (ciocia mi ją tez poleciła bo też jest polożna) i to jest złota kobieta. Gadałam z nią już to pow, że wszystko na spokojnie mi pokaże itp wytłumaczy... że jak będzie problem z karmieniem to przyjdzie do mnie tyle ile bedzie trzeba, że doradzi .. jest specjalista laktacyjnym czy jak sie to mówi więc jak najbardziej chce żeby do mnie przychodziła, powiedziała co mądrego wie a czego ja na pewno nie ;D |
|
|
|
#1966 |
|
Zadomowienie
|
Położna może już przychodzić od ok. 20 tyg.
|
|
|
|
#1967 |
|
Zakorzenienie
|
Martwie się Trochę bo u corci w przedszkolu panuje szkarlatyna co prawda nie u nich w grupie ale Pani mówiła żeby uważać.
---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Pojutrze wizyta,nie moge się doczekać
|
#1968 |
|
Rozeznanie
|
no ja sie w poniedzialek dopytam o co chodzi i gdzie moge taką położną znaleźć, skoro moze przychodzic to niech przychodzi :P
a teraz juz uciekam do lozka spokojnych snów |
|
|
|
#1969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest zwykła położna środowiskowa. ja akurat miałam to szczęscie że akurat takie stowarzyszenie mam w miescie... też mozesz sie rozejrzeć u siebie. warto wybrac FAJNĄ i POMOCNA położna, a nie taka pierwsza z brzegu,, byle była |
|
|
|
|
#1970 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie miałam problemu z wyborem położnej, bo przychodzi do mnie pani, która przychodziła po porodzie synka przez pierwsze 6 tygodni
|
|
|
|
#1971 |
|
Wtajemniczenie
|
W kwestii położnych to nie mam nawet się kogo poradzić, bo jesteśmy sami z mężem. Ale u mnie w przychodni jest szkoła rodzenia,w której pracują 4 położne, więc w trakcie zajęć na pewno któraś się nam spodoba ;-)
Teraz uciekam spać. Dobranoc, do jutra. |
|
|
|
#1972 |
|
Wtajemniczenie
|
Noo porod masakra siostrze do tej pory ciarki przechodzą na myśl o bolach porodowych i powiedziała ze nigdy tego nie zapomni i dziwi jak ktoś moze mówić ze to się zapomina.. Kolezanka to samo mowila bol najgorszy z możliwych wydaje sie ze rozdziera od środka i najgorszy okres to pikus.. Dlatego chce polozna wynająć moze pomoże cos wstrzyknie zeby to chociaż szybciej sie skonczylo..
|
|
|
|
#1973 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1974 | |||
|
Zakorzenienie
|
W końcu Was nadrobiłam..
Po pogrzebie pojechaliśmy do teściów, gdzie spotkała się część rodziny. O 16 byłam u dr. Dostałam zwolnienie na kolejny miesiąc. Powiedziałam o skurczach i dr zabroniła szaleństw z mężusiem wizyta bez usg także nuuudy ale jestem dobrej myśli bo mała się ze mną bawi w kotka i myszkę. Kiedy dotykam brzuszka siedzi cichutko, a gdy puszczam zaczyna się wiercić rodzina obsypywała mnie komplementami i większość mówiła, że pewnie spodziewam się chłopca bo pięknie wyglądam wszyscy chwalili Agatkę. Porównywali ją do innych dzieci z rodziny i uznali ją za najgrzeczniejszą! Naprawdę fajnie się czułam, mogą mi tak mówić codziennieŚliczny brzusio ale widać, że wymioty porządnie dały Ci popalić ![]() Cytat:
nie potrafimy się na siebie obrażać. Owszem kłócimy się ale nie ma fochów.Cytat:
moja siostra miała kilka lat temu.---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
położna to fajna sprawa ale jeśli nie będziesz podczas skurczy leżała, a będziesz chodziła, kręciła biodrami na piłce, chodziła pod prysznic to prawdopodobnie sama przyśpieszysz poród. Położna nie gwarantuje szybkiego i bezbolesnego porodu. O znieczuleniu i tak decyduje lekarz i anestezjolog i nie słuchaj takich opowieści bo się "zablokujesz", staraj się myśleć pozytywnie. Ból porodowy faktycznie jest najgorszy ze wszystkich ale zobacz, że część z nas wspomina poród sn bardzo dobrze. W programie "Porody" często można zauważyć, że kobiety pozytywnie nastawione do nieznanego bólu porodowego przechodzą go lepiej niż te, które z góry zakładają, że nie dadzą rady. Bardzo dużo zależy od głowy
|
|
#1975 |
|
Zadomowienie
|
Dobranoc
idę spać bo coś źle się czuje brzuch mnie boli i mnie mdli
|
|
|
|
#1976 |
|
Konto usunięte
|
Hejka z rana, mamusie wybaczcie że nie odnoszę się do każdej z osobna, podczytuje i poznaje Was dopiero, nie jest to łatwe-dużo piszecie i dużo Was jest
![]() Wpadł mi w oko przepis na muffinki marchewkowe, już bym robiła, ale spojrzałam na zegar 6.00 rano..kłótnie z mężami - nie jest to przyjemna sprawa. Jak to się mówi "mężczyźni są z marsa..." a tak na poważnie, jest to głęboki temat , nad którym można rozmawiać rozmyslać, dyskutować, ale tak na prawdę każda sytuacja jest inna i niestety nie ma jednej recepty dla wszystkich. Dla wiekszosci wyjściem bedzie rozmowa. Właściwie,to rozmowa obustronna, szczera, leczy każdy ból... Ale są sytuacje kiedy rozmawiać się nie da, nie umie, nie lubi ,nie chce..Dla siebie wiem że powinnam stac się lepszą zoną, bo to moje humory i nastrój powodują , głównie kłotnie. i to nie jest zbytnia samokrytyka, jestem realistą ![]() Wizyty u lekarza- mam co 3 tygodnie, na każdej usg i badanie, addanie krwi jest moją zmorą, kolejki i poranny głód...Oj nienawidze!!! Połozna srodowiskowa..-hmm nie wiedziałam że jest taka opcja przed porodem Uważajcie na drogach, mamusie!!!
Edytowane przez 201704101323 Czas edycji: 2015-10-06 o 07:02 |
|
|
|
#1977 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
spać pokluceni ale ostatnio coś nie gra między nami i więcej mam wisi niż kiedyś... Może niech zapobiegawczo posiedzi w domu?
|
|
#1978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzień dobry z łóżka
|
|
#1979 |
|
Rozeznanie
|
No widzisz dlatego pomęcze się tym razem...
A co jest najlepsze to tego co ugotuje to nie je ale herbatke z rana siorbie az milo :-D
|
#1980 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:10.

a Ty bylas?
Od 2 godzin tylko chodzę do lodówki i jem, a głód mam wrażenie, że zamiast maleć, to rośnie

rodzina obsypywała mnie komplementami i większość mówiła, że pewnie spodziewam się chłopca bo pięknie wyglądam