|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 8 :) !
Wypilam herbate i ide spac. Dalej ta wredna wydzielina zalega i nie chce sie oderwac. Nie mozna nic wykrztusnego w ciazy ?????
|
|
|
|
#3812 | ||
|
Zadomowienie
|
Tak
Dzis "za kare" ma jechac sam do Ikei i kupic pierdylion. rzeczy hihi, nie wiem jak on sie tam odnajdzie ale wie, ze bez wszystkiego ma nie wracac Juz mi jeczy "ale pooojeedz jednak ze mna", a ja uparta ze "nie bo co jak nie bedzie gdzie zaparkowac", niech sobie radzi Pan Cudowny Cytat:
Wgl o dziwo przez ostatnie 2tyg dzidziol przybral 500g a ja tylko 400, mimo ciąglego obżarstwa więc licze, ze juz wiecej na + w tej ciąży nie bedzie ![]() Cytat:
Maatko, u mnie znowu chore sny, dzis mi sie snilo, ze juz urodzilam. I na plus, ze porod byl "wątkowy", czyli szybki i chyba nawet nie pękłam. A po porodzie przytulam sie do TŻ i taka myśl do niego "hmm, ale gdzie jest dziecko?". A on pokazuje na klatkę i mówi, źe przecież świnkę morską urodziłam Co lepsze, jedna z tych, ktore juz mamy w odmu. I ja podchodzę do niej a ta w połowie łysa, w takich ochydnych pękających strupach bo ma grzybice fuuuuuuuuuuuu.... Takie mnie obrzydzenie wzięło i szok ze sie zerwalam o 3:00 w nocy :/ I juz macalam świnie czy serio jakiego syfa nie mają
Maks 42 ->...->56,2->57,5->...70cm Edytowane przez Pasztetnik Czas edycji: 2015-10-06 o 07:17 |
||
|
|
|
#3813 | |||||
|
wkręcona :)
|
Hej Lejdis!!!!
Cytat:
Z reguły faceci są delikatniejsi,, a jeśli do tego młody to już na pewno jeszcze nie zmęczony pracą Cytat:
![]() Cytat:
A wyglądem się nie przejmuj... jeszcze troszkę i znowu będziesz laska... a i rana przestanie boleć!! Cytat:
Cytat:
a tak serio to fajnie, że zrozumiał chłopina!!! oby zostało mu tak na zawsze!!A sen mega co my mamy w głowach??Mi się tez codziennie dziecko moje śni... i że już urodzone... za każdym razem ma dużo czarnych włosów ( nie wiem po kim), więc pewnie urodzi się łysa, albo prawie łysa z blond włosami ![]() Dziś wizyta
|
|
#3814 |
|
Zakorzenienie
|
Pasztetnik do najblizszej apteki musze przeprawic sie przez ten cholerny most, bo mieszkam za miastem. Juz drugi tydzien mnie trzyma te wredne chorobsko :/
|
|
|
|
#3815 | ||
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ---------- Cytat:
mi się raz śniło że kota urodziłam ale mówie że przecież będą ludzie gadać że mam dziecko z kotem a wszyscy do mnie że przesadzam hahah
|
|
|
#3816 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
. Na wizycie dowiedziałam sie, ze najwcześniej w piątek zaczną coś robić, ale i to nic pewnego. Poważnie zastanawiam sie albo nad wypisem i powrotem w poniedziałek albo powiedzeniem, ze nie zgadzam sie na żadne próby wywoływania porodu skoro moja szyjka jest zamknięta i nic sie nie rusza, bo pewnie cud sie nie stanie i do piątku nie ruszy. Chce CC i tyle. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#3817 | |
|
|
Cytat:
|
|
#3818 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki! Dzisiaj mija tydz z malutka
idzie nam coraz lepiej pfu pfu lila jest grzeczna i ladnie je cyca, robi juz smierdzace kupki jestem trochę niewyspana ale jak wezme mala to mi przechodzi zaczynają się odwiedziny, strasznie mnie to meczy. .. wczoraj bolala mnie glowa i kostki spuchly na wieczór. Dzisiaj idę ściągać szwy, mam nadzieje ze nie będzie bardzo bolalo! Trzymam kciuki mamuski, beznolesnych powodów życzę!
|
|
|
|
#3819 |
|
Zakorzenienie
|
Izabela dzieki, faktycznie to lagodny syrop, bo Alicja go brala jak byla malutka.
Teraz juz jest ciut lepiej, bo odrywa mi sie ta wydzielina, ale nie jak kaszle, tylko jak odchrzakne. Podobno korki sa kilometrowe w tej chwili a ja mam wizyte jutro na 9.40 |
|
|
|
#3820 | |
|
|
Cytat:
będzie już coraz lepiej!!! a goście no cóż... musimy to przetrwać... każdy jest ciekawy takiej małej kruszynki ![]() A tego mostu nie da się jakkolwiek ominąć??
|
|
#3821 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a ciebie już pewnie nie wypuszczą, no chyba że z synem na rękach Cytat:
a co do snu porypany, al może czesc o tym ze urodziłaś to prorocza czesc... (ps. byleby nie świnkę; p) Cytat:
---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
fajnie , że sobie radzicie. a odwiedziny no cóż, każdą nas to czeka |
|||||||
|
|
|
#3822 |
|
Zakorzenienie
|
Natalitka u nas sa dwa mosty obok siebie. Jeden teraz remontuja i zamkneli. A ludzie od strony Wawy i od strony Olsztyna dojezdzaja do pracy i robi sie mega korek ,bo jezdza tez ta trasa tiry :/
Teraz na stronie miasta pisza , ze korek kilkukilometrowy i tak do konca pazdziernika... |
|
|
|
#3823 |
|
|
A właśnie Amelie!!! jak z jakością przy tym kocyku?? Te minky to takie nie byle jakie minky?
|
#3824 |
|
Zakorzenienie
|
Blindness a mozesz sie nie zgodzic i wtedy zrobia CC?? Bo to tak za latwo brzmi jak na polski szpital :/
---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Natalitka no dla mnie to on jest ok, taki milusi, nie za gruby, upralam w pralce i nic mu sie nie stalo
|
|
|
|
#3825 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja od momentu pobudki mam skurcze.. Brzusio boli
|
|
|
#3826 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na pewno mogę sie nie zgodzić na indukowanie porodu. Z tym, ze wtedy CC dopiero równe 2 tygodnie po terminie. Dłużej i tak czekać nie mogą. Przynajmniej tak położna mówiła, jak z nią rozmawiałam. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3827 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Szczególnie że już mam ok ciśnienie. A nawet za niskie Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50L przy użyciu Tapatalka
|
|
#3828 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ala: ala:Fryteczko
|
|
|
#3829 |
|
Zakorzenienie
|
Blindness to juz nie wiem co lepsze, moze szpital zmien.
Doriska nie wiem co Ci poradzic, ale Ty masz chyba ciut lepsza sytuacje, bo szyjka zgladzona i rozwarcie? Rany 6kilometrowy korek i ludzie z autobusow wysiadaja. Chyba ide jutro 5km nawizyte na piechote, bedzie szybciej.... |
|
|
|
#3830 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To tymbardziej nie wiem na co Ty czekasz ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3831 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Kuapouszka kciuki za Wasze karmienie i przybieranie Aniki
Mam nadzieję, że szpital Was ominie i szybko Ci miną dolegliwości po cc Cytat:
Ginekolog Cię raczej nie osłucha. Cytat:
Cytat:
|
|
#3832 |
|
Wtajemniczenie
|
za dzisiejsze wizyty !Ja dzisiaj wizytę mam o 12. Zobaczymy co powie hmm..
|
|
#3833 |
|
Zakorzenienie
|
Toska o nie tylko nie antybiotyk :/ oslabi mnie totalnie przed samym porodem... Raz tez mialam przepisany i nie bralam, dluzej sie leczylam ale w koncu przeszlo. Teraz to nawet nie mam jak jechac, bo nie przejade przez miasto. Juz mi lepiej, z nocy najgorzej zachryplam, napilam sie goracego i mi sie oderwalo. Nie mam goraczki ani nic takiego ...
|
|
|
|
#3834 | |
|
|
Cytat:
A co odpowiedziałaś w końcu wczoraj tej koleżance Twojego taty? czy po prostu przemilczałaś sprawę?
|
|
#3835 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam na 15stą.
kciuki za wszystkie! bo dziś ich chyba sporo jest |
|
|
|
#3836 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50L przy użyciu Tapatalka
|
|
#3837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiedzialam, ze jak jej nie pasuje, to moze zatkac sobie uszy :P Kciuki dziewczyny za wszystki wizyty
|
|
|
|
|
#3838 |
|
Zakorzenienie
|
miałam prasować, i sprzątac, ale chyba zacznę od drzemki, bo coś mnie bierze na spanie.
|
|
|
|
#3839 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3840 |
|
|
A ja mam wizytę na 15.15
Mam nadzieję, że minimalnie coś tam się dzieje już...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:13.

Juz mi jeczy "ale pooojeedz jednak ze mna", a ja uparta ze "nie bo co jak nie bedzie gdzie zaparkowac", niech sobie radzi Pan Cudowny 

dla niego to robota jak robota. Ale dla dziewczyny nie przygotowanej to tak sobie
laska ma skurcze co 3minuty, ma mieć cesarke, a ci ja trzymają, czy da radę wytrzymać do rana.
mi się raz śniło że kota urodziłam ale mówie że przecież będą ludzie gadać że mam dziecko z kotem a wszyscy do mnie że przesadzam

będzie już coraz lepiej!!! a goście no cóż... musimy to przetrwać... każdy jest ciekawy takiej małej kruszynki
No i po coś mi pokazała?

za dzisiejsze wizyty !