|
|
#2011 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część III
Cytat:
(niektóre rzeczy nowe w których nigdy nie chodziłam, lub nie pasujące rozmiarem wynoszę na strych, szkoda wyrzucać, bo ostatnio i tak bardzo duzo wywaliłam ciuchów a chyba z 6 worów tych na śmieci- rozbierałam szafy, kąciki, komody i tak się uzbierało tego chłamu) no i znalazłam pare tuniczek i sweterków przydadzą sie na powiększający brzuch A myslę nad dżinsami legginsami bo właśnie z tym jest krucho |
|
|
|
|
#2012 |
|
Raczkowanie
|
ja ostatnio obczaiłam, że w ZARZE pojawił się dział maternity
|
|
#2013 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bardzo przyjemne. ja np pierwszy raz na tych ćwiczeniach wykonywałam takie figury jakie bałam się sama robić w domu bo się bałam, że coś się stanie dziecku, a pani instruktorka pokazała jak można i należy rozciągać mięśnie te co się przydadzą do noszenia dzidziusia poczułam się lepiej po tych ćwiczeniach i nie mam już kłuć w podbrzuszu- czy jak to nazwać- bo wszystko mi się chyba spięło ze stresu i strachu co mogę a co nie i co się tam dzieje w tej macicy hehe ![]() Bonku dobrze, że dzisiaj nie idziemy, ja też sobie odpuszczę w takim razie bo padam po tych wojażach weekendowych. w sobotę sprzątałam całe mieszkanie bo znajomi, potem latanie po rynku do wieczora, potem niedziela wstaliśmy o 6.00 bo mąż się uparł że jedziemy 70km do rodziców na grzyby wczoraj jeszcze dochodziłam do siebie po ich nalocie. a dzisiaj chętnie odpocznę i zobaczymy się w czwartek. śniłaś mi się dzisiaj hehe że byłyśmy na salce za dużo Was czytam dziewczyny.
|
|
|
#2014 |
|
Rozeznanie
|
może miałaś robiony cukier tak po prostu?? na bank nie była to krzywa cukrowa bo do tego trzeba glukoze wypić.
|
|
|
|
#2015 |
|
Wtajemniczenie
|
Dasz radę!
|
|
#2016 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny w 17 tyg! Jeszcze trzy tyg i będzie połowa ciąży, a ja się nią jeszcze nie nacieszyłam
![]() U mnie jest zimno i chyba dzisiaj nigdzie nie wyjdę poza wizytą u gin. planuję zapisać się na jogę dla ciężarnych, ale cały czas czekam na zielone światło od gin. |
|
|
|
#2017 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tam generalnie w zakładce rajstopy,pończochy na 7 stronie jest kilka modeli legginsów. Ja na razie popadłam w rozpacz, że musiałam zamienić rozmiar S na M |
|
|
|
|
#2018 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dałam radę! ![]() Idę w końcu coś zjeść.
|
|
|
#2019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeszcze kawał czasu przed nami ![]() U mnie za równiuteńkie 2 tygodnie będzie dokładnie połowa ciąży, 140 dzien
|
|
#2020 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się dziewczyny
Dzisiaj u mnie w okolicy już nie jest dzisiaj pogodowo za ciekawie... Mgła się utrzymuje, w domu chłodno... Zaraz wstawiam pranie i nastawiam rosołek Poza tym planuję upiec dzisiaj udka z kurczaka na drugie danie, do tego ziemniaczki i mizeria A u Was jakie obiadowe plany?Co do badania krzywej cukrowej po obciążeniu glukozą... miałam kiedyś robione to badanie jak leżałam w szpitalu, piłam glukozę 75.... nie polecam dodawać cytryny, bo jeszcze bardziej chce się po tym wymiotować...
|
#2021 |
|
Zadomowienie
|
Nie mam wcale pomyslu na obiad. Strasznie slaba dzis jestem jeszcze leze. Na zakupy tez nie mam sily takze sprawdze co w lodowce i cos wymysle.
|
|
|
|
#2022 |
|
Rozeznanie
|
no zobacz, a u mnie wszystkie znajome, które robiły krzywą i piły glukozę mówiły, że bez cytryny by nie dały rady. widać wszystko zależy od organizmu. Ja w ogóle najchętniej bym pominęła to badanie...
|
|
|
|
#2023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym, że u nas dodatkowo pogoda nie napawa do czegokolwiek
|
|
#2024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bleee
|
|
#2025 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wypiłam wszystko duszkiem.
nie było smaczne, ale gorsze rzeczy piłam. np. Drożdże. gorzej było jak się położyłam, bo zrobiło mi się niedobrze.
|
|
#2026 |
|
Zakorzenienie
|
A u nas słonecznie i juz 15 stopni. O 8 rano obudził mnie budzik, że czas iść do sh haha :-D oczywiście nie wstałam i leże.. Tż mnie podrzuci za chwile do tego lumpka, ale znając życie wszystko będzie przebrane :-(
Witam się w 17 tyg (wg belly 18, ale poniżej w nawiasie jest t17d0 , wiec ja to liczę jako 17, dobrze myślę?)
|
#2027 |
|
Zakorzenienie
|
Gosza, Polly, to my dzisiaj razem wizytujemy
![]() Ja wstałam po 6 bo miałam odwieźć męża do pracy i zabrać samochód. Ale moje lenistwo wygrało, wróciłam pod kołdrę, w czwartek mam wolne to wtedy zabiorę i pojeżdżę po sh także ja dopiero po śniadaniu, jak ogarnę się to czeka mnie dłuższe piesza wycieczka na zakupy i do banku dobre 5km w jedną stronę ![]() Wiecie, już mi dzisiaj wszystko jedno jaka płeć, abym w końcu po prostu wiedziała czy to chłop czy baba :P |
|
|
|
#2028 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2029 |
|
Konto usunięte
|
ahaaaa!to jeszcze na dodatek z Rzeszowa jesteście
Ja też nieopodał mieszkam
|
|
|
|
#2030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi też wsio czy pisior czy pipka, niech tylko się nie wstydzi i pokaże co tam ma.
|
|
|
#2031 | |
|
Konto usunięte
|
Ja będę robić kotlety mielone dla moich mężczyzn mięsożerców, dla siebie - nie wiem, zjadłam śniadanie i pewnie tak do 14 mnie trzymac będzie. Ogólnie mam taką ochotę na rurkę z kremem już drugie tydzień, takie zachcianki na budyniowate, szok!! Zamierzam pójść na spacer, staram się 2 godz. dziennie spacerować, na góre zamkową (na drodze do zamku mieszkam)
---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2032 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
u mnie już gulasz dochodzi, jeszcze go tylko zagęszczę i powoli będę się mogła zbierać po młodego, zanim do niego dotrę to 40 minut jak nic więc i spacer po drodze zaliczę :P |
|
|
|
|
#2033 |
|
Zadomowienie
|
Witam,
w końcu waga ruszyła +1 kg mam nadzieję że teraz nie nadrobię za dużo. Na szczęście to już 18t 2 dz, wiec może nie przekroczę wagi ciążowej z Zosi. Dziś roboty domowe. Administracja zrobiona teraz porządki w domku chyba w końcu wezmę się gruntownie za łazienkę, ostatnio tak po łepkach sprzątam, ale ogólnie nie jest źle przynajmniej dla mnie. |
|
|
|
#2034 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Rano mi wizaż nie działał, myślałam że przerwa techniczna, wchodzę, a tu na wątku jak w ulu od rana ![]() U mnie 16 tydzień dziś jeszcze tydzień do wizyty.. Jak nogi skrzyżuje to będę tyle na usg siedzieć, aż się uda podglądnąć nie wyjdę bez poznania płci.Na obiad penne z kurczakiem w sosie serowym od tygodnia mam ochotę i wczoraj w końcu pierś kupiłam.Na myśl o tym kubku glukozy I też mi wczoraj hemoglobina na granicy wyszła, kilka buraczków by nie zaszkodziło, ale poza tym wszystkie badania ok
|
|
|
|
#2035 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny byłam w pracy i powiedziałam o przerwaniu wychowawczego, żeby mieć zwolnienie i macierzyński, jestem zatrudniona na stałe i to w państwowej firmie, ale spotkanie z szefową mojego działu nie należało do miłych, nie chciała wziąć ode mnie podania, powiedziała że blokuję jej etat i nie będzie się za mnie podkładać i takie tam, zdenerwowałam się mimo tego że sobie powiedziałam że nie będę się denerwować, ale hormony ciążowe zrobiły swoje, poszłam z podaniem do kancelarii i tam zostawiłam, zaadresowałam do dyrektora a przełożoną chciałam poinformować że mój powrót będzie fikcyjny, że pierwszego dnia pójdę na l4, chciałam być w porządku a ona mnie tak potraktowała
|
|
|
|
#2036 |
|
Zadomowienie
|
gosia szczerze?
trza bylo wrocic nic nie mowic i zaraz na drugi dzien l4 nie ra sie nieda byc w porzadku i tak kazdy ma to w d.. i tak zawsze bedziemy zle ze poszlysmy na l4 i takie tam
|
#2037 |
|
Raczkowanie
|
Witam sie i ja! Ale dzisiaj natworzylyscie
Zaraz zbieram sie do fizjoterapeuty, zobaczymy co mi powie, bo boli mnie biodro czasami jakby ktos mi duza igle wbijal, a potem noga mnie boli mocno. A to przeciez poczatek ciazy wiec mam nadzieje ze cos poradzi na to. ![]() za wizytyJa swoja mam w piatek i tez nie moge sie doczekac, bo jak dzidzi sie nie schowa to bedziemy moze wiedzieli kto tam siedzi ![]() Znikam juz Milego dnia! i dobrych nastrojow!
|
#2038 |
|
Raczkowanie
|
Mogłam tak zrobić ale na moim miejscu jest zatrudniona dziewczyna na zastępstwo i żeby jej nie zwolnili to ja chciałam być w porządku.
|
|
|
|
#2039 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj weszłam w 17 t.c. - maluch jest wielkości sporego pomidora, tak napisali
Gosia02061980 super, że zdrowy chłopczyk mira81 mi się właśnie pogorszył wzrok w ciąży malinka9191 ja też nie lubię jak mój pójdzie z kolegami jak jestem w ciąży to ma pić ze mną mleko taka cholera jestem ![]() chociaż pije teraz sporadycznie 1-2/msc ale to się chyba taki instynkt macierzyński włącza, że chcemy żeby Nam udowodnili, że są odpowiedzialni i nadają się na głowy rodziny ![]() Abii84 jak Ci wyszedł gulasz? jak robisz? mi ostatnio nie wyszedł, mięso było za twarde, sos za gęsty, z kaszą jaglaną zrobiłam, jakoś zjedliśmy , o dziwo mężowi smakowało ![]() _polly_ jak po glukozie? ja jeszcze nie miałam- zrobię tak 24-28 t.c. miałam glukozę na czczo już-OK. Nie wiem jak to wypiję bo mnie odrzuca od słodkiego i pewnie popędzę do toalety a jak Twój wynik?Marta z tych przedszkoli zawsze się coś przywlecze, ale to w razie czego można brać penicylinę w ciąży. gorzej z wirusowymi bo w ciąży chyba one są groźniejsze. gosza_82 ostatnio też wcinałam kapustę- kiszoną taką z woreczka hehe pychota ![]() Gosia02061980 nie przejmuj się pracą. Najważniejsze teraz jest Twoje zdrowie i dziecka ktoregos_dnia mnie też wywaliło wcześniej z serwera
Edytowane przez fasolka1987 Czas edycji: 2015-10-06 o 11:40 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:53.

pomyślałam że może którejś z Was się spodoba, bo wczoraj pisałyście,że w sieciówkach same kwieciste paskudztwa wiszą.
(niektóre rzeczy nowe w których nigdy nie chodziłam, lub nie pasujące rozmiarem wynoszę na strych, szkoda wyrzucać, bo ostatnio i tak bardzo duzo wywaliłam ciuchów a chyba z 6 worów tych na śmieci- rozbierałam szafy, kąciki, komody i tak się uzbierało tego chłamu) no i znalazłam pare tuniczek i sweterków przydadzą sie na powiększający brzuch 
bardzo przyjemne. ja np pierwszy raz na tych ćwiczeniach wykonywałam takie figury jakie bałam się sama robić w domu bo się bałam, że coś się stanie dziecku, a pani instruktorka pokazała jak można i należy rozciągać mięśnie te co się przydadzą do noszenia dzidziusia
wczoraj jeszcze dochodziłam do siebie po ich nalocie. a dzisiaj chętnie odpocznę i zobaczymy się w czwartek. śniłaś mi się dzisiaj hehe że byłyśmy na salce

nie wyjdę bez poznania płci.
za wizyty
jak jestem w ciąży to ma pić ze mną mleko
taka cholera jestem