|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 8 :) !
Cytat:
Co do bioderek to nie wiem czy nie dostaje się skierowania w szpitalu? ![]() Też jestem w tym wszystkim głupia, nie wiem co i jak...
|
|
#3872 |
|
Zakorzenienie
|
Mala a Ty co tak cicho ???
|
|
|
|
#3873 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Papiery o macierzyński już wzięłam od kadrowej, tylko muszę wypełnić. A reszta to po porodzie - najważniejsze to posłać Tżta do USC po akt urodzenia i do Urzędu Miasta zameldować. No i od pediatry na pierwszej wizycie bierzesz skierowanie na bioderka i umawiasz, gdzie znajdziesz termin. Becikowe to do roku czasu się chyba załatwia, z tym że jakieś wymysły teraz mają i trzeba dokumentować dochody.
|
|
#3874 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50L przy użyciu Tapatalka
|
|
#3875 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaa jeszcze sobie przypomniałam, że u jednego z rodziców w pracy trzeba dziecko zgłosić do ubezpieczenia i że trzeba zapisać do pediatry w wybranej przychodni
Zapomniałam, że tyle tych formalności jest
|
#3876 |
|
wkręcona :)
|
Ciężko będzie to późneij ogarnąć
![]() Dziewczyny z terminem w drugiej połowie października macie już wszystkie ubrane łóżeczka? bo ja się właśnie zastanawiam czy po prosu siostra moja ubierze jak ja będę już w szpitalu...
|
#3877 |
|
Zakorzenienie
|
Natalitka ja nie mam ubranego
ba. Stoi u ojca na gorze. Albo ktos mi ubierze jak bede w szpitalu, albo sama ubiore jak wroce, maly pospi przez ten czas w gondoli, przeciez te ubieranie trwa chwile, nie przesadzajmy, ja wole zeby bylo takie swiezutkie a nie przykurzone
|
|
|
|
#3878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tu nie możemy zameldować, bo jeszcze formalnie budowa nie zakończona - a tam nie chcemy, bo po co ![]() No i do ubezpieczenia mąż musi zgłosić, bo mi z głowy wyleciało - dzięki Tosia za reminder Co do becikowego, to tragedia była jak 2 lata temu kompletowałam dokumenty... a w mopsie pół dnia w kolejce żeby złożyć ![]() Nie kumam tylko, dlaczego chcą dochody za 2013 a nie 2014 teraz My jeszcze mamy grupowe ubezpieczenia u pracodawców, mąż już załatwił wypłatę, u mnie gorzej, bo nie wiem, czy na wychowawczym składki szły albo jaka karencja jeśli nie szły i dopiero na L4 zaczęły...
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2015-10-06 o 11:14 |
|
|
|
|
#3879 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jaszcze nie ubrałam
W sumie to ubranie zajmie chwilę. A na początek najważniejsze prześcieradełko i jakiś kocyk, rożek Z resztą ja na razie czekam jeszcze na ochraniacze, ale myśle że albo Tż to zrobi a jak nie to porposze teściową Moje łóżeczko jak narazie stoi przykryte kartonem A i tak się kurzy :/
|
#3880 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
reszta poscieli jest zbedna dla noworodka
|
|
#3881 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do becikowego, to 4 lata temu były prostsze zasady i Tż od ręki załatwił. Teraz poczekam do nowego roku, żeby brali dochody z 2014, bo w 2013 mieliśmy zawirowania z zatrudnieniem i się pogubimy w tym ![]() Oliath, a teraz faktycznie tylko USC trzeba załatwić a oni załatwiają PESEL? i nie trzeba do UM za tym łazić?
|
|
#3882 |
|
Wtajemniczenie
|
ale lecicie z postami
u mnie wymiana pionów ciąg dalszy, już mnie cholera bierze, ale niech to kończą szybko plecy mnie bolą, siku mi się chce, a nie mogę iść do wc, oszaleję
|
|
#3883 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3884 |
|
|
Właśnie Oliath a jakie dokumenty sa potrzebne do tego dodatkowego ubezpieczenia?
A o becikowe to w urzędzie miasta też można złożyć chyba? I jak sie załatwia macierzyński? ja musze to załatwić w zusie czy wystarczy, ze zgłosze w pracy, a oni zajmą się resztą?
|
#3885 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
spoko troche nas jeszcze zostanie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3886 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas na balkonach dalej działają już 4ty czy 5ty tydzień.Ale szef ekipy obiecał, że w tym tygodniu zrobią wylewki i na następny dzień już będziemy mogli korzystać z balkonu Płytki nam dopiero na wiosnę położą. ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
Skontaktuj się z kadrami. Mi kadrowa podała papiery przez koleżankę i po porodzie Tż je podrzuci do firmy.
|
|
#3887 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale zamulony dzien dzisiaj .... usidlam na pilce i nawet mi sie skakac nie chce. Czasami dopadaja mnie dni depresji spowodowane mieszkaniem u tesciow, dzis jest wlasnie ten dzien. Jeszcze mi aplikacja nie dziala a w telefonie przez przegladarke pisze sie okropnie :/
|
|
#3888 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde pisałam z tel ale widze, że się nie dodał post.
No więc jestem załamana totalnie. Zapowiada się na wywoływanie W sumie powiedział, że nie dobrze jakbym teraz rodziła taka chora, zeby nie przekazać przy porodzie wirusów małej. Dostałam antybiotyk, osłonowo Lacidofil. Do tego mam brać 2x1 Paracetamol, 3x3 Rutinoscorbin i psikać gardło Tantum Verde. Mój optymizm poszedł się je.ać Do tego tragicznie się czuję.Jak mi w czwartek powie, że wywoływanie to chyba na kolanach będę błągać o CC. No nie chce ta koza wyjść
|
#3889 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Duży macie metraż na Was wszystkich?
|
|
#3890 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bidulko kuruj się, może kózka czeka aż wyzdrowiejesz nie ma co się denerwować na zapas
|
|
|
#3891 | |
|
|
Cytat:
oby się samo rozkręciło ![]() Ja to się zastanawiam czy bez powodu iść na wywołanie, a ty się bronisz rękoma i nogami hahah wiem, wiem, ze dużo bardziej boli ![]() Ale moze do czwartku sie jeszcze rozkręci coś... Póki co leż i odpoczywaj... kuruj się... Widzisz Amelie lepiej się leczyć jak się jest chorym O!
|
|
#3892 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tyle, co przed momentem napisałam że już się oswajam z myślą o przenoszeniu, bo nic się nie dzieje. W czwartek za wcześnie chyba na decyzję o wywoływaniu. Przecież jeśli wszystko z dzieckiem i mamą ok, to do 2 tygodni po terminie może się samo zacząć
|
|
#3893 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serio chciała byś mieć wywoływane Sodomasochistka![]() Wkurza mnie to, że wszytsko szło w dobrym kietunku i się zrypało ![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
Nie no w czwartek to za wcześnie, ale ja go tak zapytałam "CO zapowiada się na wywoływanie?" a On powiedział "No tak to wygląda, ale równie dobrze może za godzinę się rozkręcić" ale mu nie wierzę. Pewnie chciał mnie pocieszyć
|
|
#3894 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nam się dodatkowo sytuacja skomplikowała, bo być może Tż będzie zmieniał pracę i im później urodzę, tym mniejsza szansa na to że będzie z nami w domu
|
|
#3895 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do bioder to to nie powinno być w ciągu pierwszego miesiąca? pogieło ich?! a położne niektóre to powinny się zamknąć... staroświeckie metody jakieś ogłaszają i tylko denerwują Cytat:
Cytat:
a jeśli chodzi o becikowe to roznie jes w roznych miasach. u nas zalatwia się w OPS |
|||
|
|
|
#3896 |
|
Zakorzenienie
|
Natalitka ja jednak mysle, ze u mnie to wirusowe, wiec po co brac na darmo antybiotyk i tylko sie osłabiac? z resztą czuje sie ok, tylko taki zachrypiałek jestem
a na gardlo zamiast tantum verde polecam UNIBEN, ma identyczny sklad a o polowe tanszy, mnie jakos bardziej pasuje od tantum. Mała jeszcze jest czas, bez paniki. dopiero dzis termin masz, nie stresuj sie. Ja jednak bym wolała miec wywolany porod i przecierpieć tę chwilke z oxy niz pozniej sie męczyc po CC. rana boli, ani wstac ani kichnąć, tu leci kroplowka, tu dziecko do piersi przystawione, piersi poranione... zastanów sie ja jestem ciekawa jak u mnie sytuacja. mam nadzieje, ze mi lekarz na weekend cos rozkręci. jak Mały bedzie jutro wazył 3-3200 to juz bedziemy pewnie cos robic. |
|
|
|
#3897 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() BTW. Śniło mi się dzisiaj że urodziłaś, jakoś tak ekspresowo i kózka faktycznie ważyła 3950 ![]() Cytat:
Doszkoliłam się. O przenoszeniu mówimy, dopiero 7-14 dni po w zależności od stanu matki i płodu Ja dziś za bardzo się jeszcze z łóżka nie ruszyłam, musiałam odespać ten wczorajszy niezbyt fajny dzień. Jeszcze teraz jak się w nocy budzę na siku, to potem zasnąć nie mogę, bo myśli tylko krążą po łbie...
|
||
|
|
|
#3898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3899 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie przejmuj sie . Moze obędzie sie bez wywoływania. Czasem nic sie nie dzieje, a na następny dzień kobieta boli dostaje i rodzi normalnie. Tylko sie nie daj zamknąć w szpitalu, bo tylko na psychikę ci to wjedzie i sie zablokujesz, tak jak ja . Ja tez sie juz psychicznie nastawiam na CC przez ta szyjkę, ale wiem, ze bedą próbować naturalnie i to mnie dobija. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3900 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nawet nie mam dzisiaj terminu. Pierwszy termin to 8.10. więc jeszcze 2 dni. 6.10 to termin z pierwszego USG prenatalnego, ale nie sądzę, że przez 2 dni czy tydzień coś się wielce zmieni skoro nic się nie dzieje za bardzo
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:51.

u mnie wymiana pionów ciąg dalszy, już mnie cholera bierze, ale niech to kończą szybko
plecy mnie bolą, siku mi się chce, a nie mogę iść do wc, oszaleję
Do tego tragicznie się czuję.

bidulko kuruj się, może kózka czeka aż wyzdrowiejesz